نوشیدنی های خنک تابستانی برای رفع عطش و جایگزین مناسب آب

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
نوشیدنی های خنک تابستانی برای رفع عطش و جایگزین مناسب آب
با آغاز فصل گرما و فعالیت در خارج از منزل، وقتی که به خانه بازمی‌گردید، نوشیدنی های خنک تابستانی می توانند خستگی را از وجودتان بیرون بـرده و جگرتان را حال بیاورند. در روز‌های گرم، تنها نمی‌توان با آب رفع تشنگی کرد، چرا که افت فشار و گرمازدگی در روز‌های گرم بیشتر است. بنابراین‌ خوب است از میوه‌های تازه و خوشمزه این فصل برای درست کردن نوشیدنی‌های سالم استفاده کنیم و از آبمیوه‌های مصنوعی که پر از رنگ‌های شیمیایی و اسانس هستند، دوری کنیم.

juices.jpg


نوشیدنی های خنک تابستانی برای رفع گرمازدگی
گرمازدگی در فصل تابستان یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که افراد با هر سن و سال و وضعیت جسمانی، ممکن است با آن مواجه شوند.



علایم گرمازدگی
  • سردرد
  • تهوع و استفراغ
  • سرگیجه و ضعف
  • برافروخته شدن پوست
  • تنفس سریع و افزایش ضربان قلب
  • گرفتگی عضلانی و درد شکمی
  • عدم تعرق و تعریق شدید
  • ممکن است در موارد شدید هم علایم عصبی در بیمار دیده شود که عبارتند از:
  • کج خلقی و عصبانیت
  • توهم و هذیان
  • تشنج
  • تغییرات رفتاری عجیب و غریب
نوشیدنی های عالی برای رفع عطش و تشنگی
نوشیدنی های خنک برای رفع تشنگی در تابستان
[paste:font size="5"]نوشیدنی های خنک تابستانی جایگزین آب برای رفع تشنگی

نوشیدنی های خنک تابستانی ، علاوه بر رفع عطش در از بین بردن خستگی یک روز کاری هم تاثیر زیادی دارد. پس از چندین ساعت کار کردن، نوشیدن یک لیوان شربت یا کوکتل خنک، خستگی و گرمای روز را جبران می‌کند.



طرز تهیه شربت شاه‌توت[/paste:font]
driscolls-05.jpg


شاه‌توت را درست مثل آلبالو لایه‌لایه به همراه شکر در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. بعد از اینکه پخت، می‌توانید از شاه‌توت‌ها برای مربا استفاده کنید. شربت به جا مانده را صاف کرده، به همراه یخ و آب سرد رقیق و سرو کرده و می‌توانید با یک قاشق بستنی شاه‌توت آن را تزیین کنید.

دوغ
مصرف دوغ که از درصد بالایی آب و مقداری از پروبیوتیک‌ها تشکیل شده است هم در درمان و پیشگیری از گرمازدگی بسیار موثر است.

2 قاشق غذاخوری ماست را به یک لیوان آب بیافزایید و کمی نمک و پودر زیره سبز(اختیاری) به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان، حتما این نوشیدنی سنتی و دلپذیر را 1 تا 2 بار در روز بنوشید.

سرکه سیب
سرکه سیب هم دارای مواد معدنی و ویتامین است که برای جلوگیری از کاهش آب و مایعات بدن و همچنین المترولیت‌های آن بسیار مفید می‌باشد.

عناب و شکر
برای رفع گرمازدگی بهتر است عناب را در آب جوشانده و با کمی شکر به صورت خنک میل کنید. همچنین خوردنی‌های سرد و تر مانند گل بنفشه، خاکشیر، هندوانه و تخم خیارین (خیار، کدو، هندوانه و خربزه) نیز توصیه می‌شود. البته بهترین دارو برای رفع گرمازدگی دم کرده عناب و زرشک است که همراه با مقداری شکر میل می‌شود.
خاکشیر یخ زده و شربت آب‌لیمو
استفاده از خاکشیر یخ‌زده و شربت آب‌لیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است. برای جلوگیری از اسهال و تأثیر خنکی، خاکشیر باید به شکل یخ‌زده یا همراه خرده یخ مصرف شود، در غیر این صورت ملین و اسهال‌آور است.

با توجه به گرمی و آلودگی هوا، مصرف آب‌لیمو نیز به دلیل داشتن ویتامین C که دارای خاصیت ضدعفونی‌کننده است، توصیه می‌شود و نیاز است هر دو روز یک بار، یک عدد لیمو در آب مصرفی استفاده شود.

تخم شربتی
4_CSSEaHtAT_FTL_Blog-min.jpg


تخم شربت در حقیقت دانه گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات لعاب‌دار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده می‌شود. لعاب این دانه‌ها پس از جذب آب، به صورت ژله‌ای درمی‌آید که می‌تواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربتی در طب سنتی ایران به عنوان رفع کننده التهابات دستگاه تناسلی و مجاری ادرار کاربرد بسیار داشته است.

به لیمو
به‌لیمو گیاهی به صورت درختچه است که از برگ آن استفاده می‌شود. این گیاه از قدیم در طب سنتی ایران به عنوان آرام‌بخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفع کننده‌ سرگیجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز از آن استفاده می‌شود.

هندوانه
هندوانه یک میوه تابستانی لطیف، آبدار، خنک کننده، آرام بخش و مسکن التهابات درونی است که اصولا برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف می‌شود و مورد پسند بسیاری از مردم است. طبیعت هندوانه سرد و تر است و برای افراد گرم مزاج بسیار مطلوب است. مربای پوست هندوانه برای رفع حرارت بدن، رفع تشنگی و گرمازدگی بسیار مفید است.

گلاب
بنابر اعلام دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای معالجه اشخاص گرمازده، بهترین راه خوراندن گلاب همراه با مقداری یخ است، به قدری که باعث استفراغ شده و صفرا را خارج کند. نوشیدن گلاب خنک، گرمی درون را از بین می‌برد و بدن را تقویت می‌کند. بوییدن گلاب برای تقویت قلب و رفع بیهوشی و تقویت حواس باطنی مفید است.

سکنجبین
سکنجبین شربت مناسبی برای فصل گرم است. پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها با روش تهیه این نوع شربت آشنایی کامل دارند، چراکه از قدیم و ندیم سکنجبین رفیق کاهو بوده و هر وقت که سفره‌ای از کاهو می‌گسترانند، سکنجبین نیز در کنارش بوده و هنوز هم ما ایرانی‌ها دوست داریم این دو را با هم مصرف کنیم.

گشنیز
گشنیز برای بدن خنک کننده است و حرارت، حالت تهوع و استفراغ را برطرف می‌کند.

مقداری گشنیز را له کنید و آب آن را با مقداری آب مخلوط نمایید و کمی شکر هم به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را هر روز می‌تونید میل کنید.

آبمیوه تازه
یک لیوان آب پرتقال یا آب سیب همراه با مقداری زنجبیل کم هزینه ترین نوشیدنی ها برای آبرسانی به بدن هستند. به سلیقه خودتان می توانید آب میوه های ترکیبی درست کنید فقط به خاطر داشته باشید اگر آب میوه را با مقداری آب ترکیب کنید مقدار قند آن کمتر می شود و آبمیوه ماندگاری بیشتری خواهد داشت.

شربت زرشک
damnoosh-zereshk.jpg


با استفاده از زرشک تازه به صورت شربت به عنوان تصفیه کننده خون، به یک نوشیدنی بسیار گوارا در تابستان دست یابید. البته مصرف مقدار زیاد زرشک و یا ریشه و ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست، زیرا رحم را تحـریـ*ک می‌کند و ممکن است باعث سقط جنین شود. مصرف زیاد این گیاه به مدت طولانی می‌تواند سبب ناراحتی معده و روده‌ها شود و جذب ویتامین‌های گروه B را در بدن مختل کند. عرق طبی زرشک که از تقطیر آب میوه زرشک به دست می‌آید، نیز خواص زیادی دارد از جمله کاهش کلسترول خون، کاهش قند خون، تقویت معده، رفع سوء هاضمه، درمان زخم معده و رماتیسم.

سوپ
میان وعده ها یک بشقاب سوپ سبزیجات بخورید. این کار هم مقدار مصرف آب مورد نیاز برای بدن را تامین می کند و سطح انرژی بدن را بالا می برد. در سوپ از سبزیجات آب دار مثل کرفس، کاهو، گوجه، کلم و خیار استفاده کنید. مواد را با هم مخلوط کنید و داخل فلاسک بریزید و در طول روز از آن استفاده کنید.

اسموتی
اسموتی ها از نوشیدنی های خنک تابستانی و جایگزین خوبی برای آب هستند. برای درست کردن اسموتی از میوه های آب دار مثل پرتیقال، هلو، آناناس، تمشک، هندوانه و… استفاده کنید. برای رقیق کردن اسموتی به جای شیر از آب استفاده کنید.

دمنوش
اگر وقت برای درست کردن آبمیوه و اسموتی ندارید دمنوش درست کنید. برای روزهای گرم تابستان دمنوش نعناع و بابونه بسیار مناسب است. اسن دمنوش ها را می توانید هم گرم بنوشید و هم سرد.

شیر بدون چربی
شاید خوردن شیر در روزهای گرم تابستان زیاد باب میلتان نباشد اما برای روزهای گرم تابستانی بهتر است از شیر بدون چربی استفاده کنید. از طرفی شیر برای بعد از تمرین بهتر از آب و نوشیدنی های ورزشی است.

آب سبزیجات
اگر یک نوشیدنی کم کالری و مغذی می خواهید سراغ آب سبزیجات بروید. آب سبزیجات هم به بدن آبرسانی می کند و هم ویتامین ها و مواد معدنی بدن را تامین می کند.

آب طعم دار
آب طعم دار شامل آب و مقداری میوه ها گیاهان و سبزیجات است. آب طعم دار با لیمو، پرتقال، خیار، نعناع و زنجبیل درست کنید. این میوه ها و سبزیجات هم آب نوشیدنی را خوش طعم می کنند و هم بدن را سم زدایی می کنند.

آب طالبی
مطالعات نشان داده است، مصرف یک لیوان آب طالبی در روز به میزان 25 درصد احتمال بروز فشار خون را کاهش می‌دهد. محققان برای آزمایش، مقداری از پلاکت‌های خون را گرفته با مقدار کمی عصاره یا آب طالبی شیرین مخلوط کرده و مشاهده کردند در طالبی عاملی وجود دارد که به شدت مانع از انباشته شدن غیرطبیعی پلاکت‌ها می‌شود و در نتیجه از انعقاد و لخته شدن خون در رگ‌ها (که عامل حمله‌های قلبی است) جلوگیری می‌شود.

Cantaloupe-Craze-Smoothie1.jpg


طالبی را بدون شکر یا چیزهایی دیگر به طور ساده باید پیش از غذا خورد، کسانی که طالبی را با نمک و فلفل می‌خورند، هضم آن را آسان‌تر می‌کنند ولی در مقابل، خاصیت ملین آن را کم می‌کند.

یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب مخلوط کنید و بعد از یک پیاده‌روی و زمانی که در معرض نور خورشید بوده‌اید میل کنید.

طرز تهیه شربت اسطوخودوس
سه قاشق گل تازه اسطوخودوس را به مقداری شربت آب قند رقیق اضافه کنید و پس از یکساعت شربت را صاف و خنک کنید.

طرز تهیه شربت نعناع
یکی از نوشیدنی های خنک تابستانی شربت نعناست. یک فنجان نعنا را با مقداری شربت آب قند رقیق و پس از یکساعت شربت را صاف و خنک کنید.

طرز تهیه شربت ریحان
یک‌ونیم فنجان شکر را با یک و نیم فنجان آب سرد مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید. 5 دقیقه صبر کنید تا شکر کاملا حل شود.

آن را از روی حرارت بردارید و 10 برگ ریحان در آن بریزید. وقتی سرد شد، ریحان‌ها را خارج و شربت را با آب رقیق کنید و به همراه یخ و چند برگ ریحان تازه سرو کنید.

طرز تهیه شربت آلبالو
هسته‌های آلبالو را درآورید و یک لایه از آن کف قابلمه پهن کنید. مقداری شکر روی آنها بپاشید و بعد لایه دیگر آلبالو‌ها را بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا آلبالو‌ها آب بیندازد و پخته شود. آلبالو‌ها را می‌توانید برای آلبالوپلو کنار بگذارید و شربت باقیمانده را به همراه آب و یخ سرو کنید.

طرز تهیه شربت زنجبیل
یک پرتقال و یک لیموترش را آب بگیرید. یک سانتی‌متر زنجبیل تازه را با یک قاشق عسل و یک قاشق شکر در غذاساز مخلوط کنید تا کاملا صاف و یکدست شود. آن را با آب پرتقال و لیمو مخلوط کرده، با آب سرد رقیق و با یخ سرو کنید. می‌توانید آن را با برش‌های پرتقال تزیین کنید.

طرز تهیه چای سرد
یک قوری چای رقیق دم کنید و بعد از اینکه آن را از روی حرارت برداشتید، چند برگ نعناع تازه در آن بریزید. بعد از اینکه چای سرد شد، مقداری شکر در آن بریزید، سپس چند لیوان را از یخ و پودر یخ پر کنید و چای را روی یخ‌ها بریزید. با چند برگ نعناع ریحان‌ها را تزیین کنید.

طرز تهیه قهوه سرد
در قهوه‌جوش، به ازای هر فنجان آب، یک قاشق چای‌خوری قهوه و یک قاشق شکر بریزید. قهوه‌جوش را روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید، سپس آن را خاموش کنید. قهوه را به آرامی در یک ظرف بریزید و یک لیموترش تازه روی آن بچکانید. آن را در فریزر بگذارید و هر چند دقیقه یک‌بار با چنگال هم بزنید تا شبیه یخ‌در بهشت شود.



maxresdefault.jpg


طرز تهیه چند کوکتل و نوشیدنی های خنک تابستانی
با آمدن فصل گرما، هیچ چیز مثل نوشیدنی های خنک تابستانی آدم را سرحال نمی آورد. چه برای خودتان، و چه برای مهمان عزیزتان که از گرما آمده است، بهترین خوش آمد گویی را می توانید با یک لیوان کوکتل آب میوه های طبیعی تقدیم کنید.



کوکتل چیست ؟
به ترکیب بیش از دو نوشیدنی کوکتل (Cocktail) گفته می شود. امروزه بیش از هزاران نوع کوکتل در جهان وجود دارد که هرکدام با توجه به مواد و نوشیدنی ها، آب و هوا و ذائقه ی هر منطقه درست شده اند. در ادامه دستور تهیه چند نوشیدنی خنک که البته سرشار از ویتامین هم هستند را خواهید دید.



طرز تهیه کوکتل سیندرلا
مواد لازم

آب لیموی تازه یک پیمانه

آب پرتقال چهار پیمانه

آب آناناس چهار پیمانه

طرز تهیه

آب میوه ها را همراه با یخ ، داخل مخلوط کن میریزید و میکس می کنید. داخل یک لیوان بلند سرو کرده با یک پره لیمو آن را تزئین کنید.



طرز تهیه کوکتل میکس هندوانه
مواد لازم

کوکتل میکس هندوانه

هندوانه مکعبی کوچک بدون هسته یک و نیم پیمانه

بستنی ساده چهار قاشق خوراک خوری

کمی نمک

مکعب یخ 7-8 قطعه

طرز تهیه

هندوانه ها ، بستنی و یخ ها را همراه با کمی نمک داخل مخلوط کن بریزید و میکس کنید. داخل یک لیوان بلند سرو کرده با یکی دو برگ نعنا آن را تزئین کنید.



طرز تهیه کوکتل یونانی
مواد لازم

کوکتل یونانی

آب هلو چهار پیمانه

آب پرتقال دو پیمانه

آب لیموی تازه یک پیمانه

تکه های یخ

طرز تهیه

آب میوه ها را همراه با یخ داخل مخلوط کن بریزید و میکس کنید. داخل لیوان کوتاه سرو کرده همراه با برگهای نعنا و لیمو تزئین کنید.



طرز تهیه کوکتل استوایی
مواد لازم

کوکتل استوایی

آب گلابی سه پیمانه

آب آناناس سه پیمانه

آب زرد آلو سه پیمانه

آب لیموی تازه یک پیمانه

طرز تهیه

آب میوه ها را همراه با یخ داخل مخلوط کن بریزید و میکس کنید. داخل لیوان کوتاه و با برگهای رزماری تزئین کنید.



طرز تهیه موهیتو (موخیتو – Mojito)
این کوکتل، یک نوشیدنی کوبایی است که امروزه در اکثر نقاط جهان از جمله ایران طرفداران بسیاری دارد.

madison-avenue-cocktail.jpg


موهیتو از نوشیدنی های خنک تابستانی کوبایی است



مواد لازم

لیموی تازه یک عدد

برگهای تازه نعنا

شکر قهوه ای دو قاشق خوراک خوری

سودا (آب گازدار)

طرز تهیه

برای تهیه موهیتو لیمو را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و چهار برش آن را جدا کنار بگذارید. دو برش باقی مانده را به مکعب های کوچک تقسیم کنید.

داخل یک لیوان دهان گشاد لیموهای خورد شده را بریزید و شکر و برگهای نعنا را روی آن بریزید و با قاشق کمی فشار دهید. تا یک سانتی متر پیش از پر شدن لیوان تکه های یخ را اضافه کنید.

در آخر فضای باقی مانده داخل لیوان را با سودا پر کنید. پس از هم زدن فراوان با برگهای نعنا و لیمو تزئین کنید.

گوارای وجود!



طرز تهیه موکوتینی چای قرمز
این چای که به چای مکه یا هیبیسکوس هم شهرت دارد، به خودی خود با طعم ترشی که دارد باعث در رفتن خستگی، آنهم در فصول گرما است. این چای را می‌توانید به صورت خشک از عطاری و یا چای کیسه‌ای خریداری کنید.

مواد لازم

۳ پیمانه چای قرمز، ۳ پیمانه نوشیدنی گازدار زنجبیل (می‌توانید از دلستر زنجبیلی هم استفاده کنید)، برش آناناس

چای قرمز را با نوشیدنی زنجبیلی مخلوط کنید. ترکیب را در لیوان بلند و با یخ سرو کنید. در هر لیوان یک برش آناناس قرار دهید.



طرز تهیه آیس تی زنجبیل و عسل
نوشیدن آیس تی یکی از بهترین راههای لـ*ـذت بردن از چای در فصول گرما است. خصوصا برای ما ایرانی‌ها که چای بخشی از فرهنگ‌مان است.

مواد لازم

۸ پیمانه آب جوش، ۶ عدد چای کیسه‌ای، 2 قاشق چایخوری زنجبیل خرد شده‌ی تازه، یک سوم پیمانه عسل

آب جوش و چای‌های کیسه‌ای را درون یک پارچ مقاوم در برابر حرارت بریزید و 10 دقیق صبر کنید تا چای رنگ بدهد (بسته به سلیقه‌تان و رنگ چای‌ای که دوست دارید، می‌توانید تعداد چای‌های کیسه‌ای را کم و زیاد کنید).

چای‌های کیسه‌ای را از پارچ خارج کنید و بگذارید به دمای اتاق برسد. عسل و زنجبیل خرد شده را اضافه کنید و درون یخچال قرار دهید. با یخ سرو کنید.



طرز تهیه آیس تی هندوانه و ریحان
هندوانه که در این فصل دیگر جای خود دارد و نیازی نیست که از خنکی و حس خوبش چیزی برای‌تان بگویم.

مواد لازم

۸ پیمانه آب جوش، ۶ عدد چای کیسه‌ای، یک هشتم یک هندوانه‌ی متوسط، یک دسته‌ی کوچک ریحان تازه، شکر (در صورت تمایل)

آب جوش و چای‌های کیسه‌ای را درون یک پارچ مقاوم در برابر حرارت بریزید و 10 دقیق صبر کنید تا چای رنگ بدهد (بسته به سلیقه‌تان و رنگ چای‌ای که دوست دارید، می‌توانید تعداد چای‌های کیسه‌ای را کم و زیاد کنید).

چای‌های کیسه‌ای را از پارچ خارج کنید و بگذارید به دمای اتاق برسد. ترکیب را درون یخچال قرار دهید تا خنک شود. پیش از سرو کردن، هندوانه‌ی خرد شده و ریحان را اضافه کنید و با یخ سرو کنید.



طرز تهیه آیس تی انار و لیموترش
کلا فصل گرما، فصل خنکی و ترشی است و همه چیز ترش در این فصل مزه می‌دهد. حالا چرا این چیزهای ترش، انار و لیمو نباشند؟

مواد لازم

۸ پیمانه آب جوش، ۶ عدد چای کیسه‌ای، 2 پیمانه آب انار، 3 عدد لیموترش ورقه شده (باریک)، یک چهارم پیمانه شکر

آب جوش و چای‌های کیسه‌ای را درون یک پارچ مقاوم در برابر حرارت بریزید و 10 دقیق صبر کنید تا چای رنگ بدهد (بسته به سلیقه‌تان و رنگ چای‌ای که دوست دارید، می‌توانید تعداد چای‌های کیسه‌ای را کم و زیاد کنید).

چای‌های کیسه‌ای را از پارچ خارج کنید و بگذارید به دمای اتاق برسد. آب انار، ورقه‌های لیمو و شکر را اضافه کنید. ترکیب را درون یخچال قرار دهید تا خنک شود. با یخ سرو کنید.



طرز تهیه لیموناد
لیموناد از شربت های خنک تابستانی و همون شربت آبلیموی خودمونه که اکثرا بلدیم چطور درست کنیم.

Quick-Blend-Paleo-Homemade-Lemonade-Recipe.jpg


لیموناد از نوشیدنی های خنک تابستانی است



مواد لازم

یک و نیم پیمانه آب لیموی تازه، نصف پیمانه شکر، ۶ پیمانه آب، ورقه‌های لیمو برای تزئین، یخ

همه‌ی مواد را درون یک پارچ بزرگ مخلوط کنید تا شکر حل شود. محصول نهایی را با یخ سرو کنید و برای تزئین از حلقه‌های لیمو استفاده کنید.



طرز تهیه لیموناد استوایی
یک نوع دیگر از لیموناد که با اضافه شدن میوه‌های استوایی طعم تفریحگاه‌های هاوایی را می‌دهد! (نخوردیم نون گندم، اما دیدیم دست مردم!!)

مواد لازم

یک و نیم پیمانه آب لیموی تازه، نصف پیمانه شکر، ۶ پیمانه آب، یک آبمیوه‌ی کوچک با طعم آناناس، دو آبمیوه‌ی کوچک با طعم زردآلو، ورقه‌های لیمو برای تزئین، یخ

آبلیمو، شکر و آب را درون یک پارچ بزرگ مخلوط کنید تا شکر حل شود. سپس آبمیوه‌ها را اضافه کنید. با یخ سرو کرده و با حلقه‌های لیمو تزئین کنید.



طرز تهیه نوشیدنی نعناع و هندوانه
نعناع هم از دیگر مواد بسیار خنک و سرحال کننده در این فصل است.

مواد لازم

۴ پیمانه هندوانه‌ی خرد شده‌ی بدون هسته، یک و نیم پیمانه لیموناد، نصف پیمانه نعناع تازه

تکه‌های هندوانه و لیموناد را درون مخلوط کن، مخلوط کنید، در صورت لزوم از صافی رد کنید. نعناع را اضافه کنید و با یخ سرو کنید.



طرز تهیه یخ در بهشت اسپرسو
زمان‌هایی که خسته‌اید، نیاز به انرژی دارید، اما نمی‌خواهید اسپرسوی داغ سر بکشید، این یخ در بهشت انرژی زا را امتحان کنید.

مواد لازم

سه چهارم پیمانه شکر، یک سوم پیمانه اسپرسوی فوری، یک چهارم پیمانه آب لیمو، ۲ قاشق غذاخوری پوست لیموترش رنده شده.

شکر و ۶ پیمانه آب را درون یک ظرف کوچک روی گاز حرارت دهید. بگذارید آب بجوشد و شکر حل شود. ظرف را از روی حرارت بردارید، اسپرسو را اضافه کرده و مخلوط کنید و بگذارید ۱۰ دقیق بماند. مایع را درون یک ظرف کم عمق صاف کنید. آب و پوست لیمو را اضافه کنید.

ظرف را برای ۲ ساعت درون فریزر قرار دهید. هر ۳۰ دقیقه، با استفاده از یک چنگال یخ‌ها را خرد کنید تا زمانی که خودش را بگیرد، البته نباید خیلی هم محکم شود. برای سرو کردن، یخ در بهشت را با قاشق درون کاسه بریزید. روی آن خامه بریزید و اگر دوست دارید، بازهم با پوست لیموترش رنده شده تزئین کنید.




منابع:برترین ها/دونفره/بدونیم/بامیلو/درنگ/زیبامون/نبض ما/عصر ایران

مجله تصویر زندگی
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    نوشیدنی های خنک برای رفع تشنگی در تابستان

    دستور تهیه نوشیدنی های خنک تابستانی
    نوشیدنی های خنک در هوای گرم رفع تشنگی و عطش کرده و آدم را سرحال می آورد. چه برای خودتان، و چه برای مهمان عزیزتان که از گرما آمده است، بهترین خوش آمدگویی را می توانید با یک لیوان نوشیدنی خنک تهیه شده از آب میوه های طبیعی انجام دهید.



    در این روزهای گرم و آفتابی دلمان می خواهد نوشیدنی های خنک و خوشمزه بخوریم که کمی ما را تازه کند. چرا به جای این که از فروشگاه نوشیدنی بخرید این نوشیدنی های خنک را در خانه امتحان نمی کنید؟ چند نمونه از بهترین نوشیدنی های خانوادگی آورده ام که هم تشنگی را رفع می کند و روحیه را بهتر. موادی که آمده است مواد پایه هستند شما می توانید شکر آن را بیشتر یا کمتر کنید، به جای آب گازدار آب ساده مصرف کنید یا یکسری مواد دیگر به آن اضافه کنید.




    طرز تهیه 9 نوشیدنی برای رفع عطش :

    نوشیدنی خیار و لیمو
    مواد لازم:

    ۱ عدد لیمو

    ۲ عدد خیار

    ا عدد پرتقال بزرگ

    عسل

    نعناع

    ۱ لیتر آب گازدار

    tasvirezendegi-ir-860.jpg


    یک عدد خیار را در مخلوط کن مخلوط کنید و یک عدد دیگر را دایره دایره برش بزنید. آب لیمو و پرتقال را بگیریدآبمیوه ها، خیار و عسل را با هم مخلوط کنید و آب را اضافه کنید و برای طعم دادن به آن برگ نعناع اضافه کنید.

    نوشیدنی گلابی و مریم گلی
    مواد لازم:

    ۱۰ برگ مریم گلی

    ۱ عدد لیمو

    ۲۵۰ میلی لیتر آب گلابی

    ۲۵۰ میلی لیتر آب گازدار

    ۱ عدد هلو

    یخ

    tasvirezendegi-ir-861.jpg


    لیمو و گلابی را خرد کنید. مریم گلی خرد شده را به آن اضافه کنید. یخ را با غذاساز یا مخلوط کن خرد کنید و با آب گلابی و آب گازدار به مواد اضافه کنید.

    نوشیدنی گریپ فروت و دارچین
    مواد لازم:

    ۵۰۰ میلی لیتر آب گریپ فروت

    ۵۰۰ میلی لیتر آب گازدار

    ۱ لیوان آب

    ۱ فنجان شکر

    ۲ عدد چوب دارچین

    رازیانه

    برگ نعناع

    یخ

    tasvirezendegi-ir-862.jpg


    شکر، آب و دارچین را در تاوه بجوشانید تا شکر آب شود. سپس بگذارید سرد شود. آب میوه و آب گازدار را به آن اضافه کنید و در نهایت یخ ها، رازیانه و نعناع را اضافه کنید.

    نوشیدنی انرژی زای لیمو
    مواد لازم:

    ۵ عدد لیمو

    شکر به اندازه دلخواه

    ۱ لیتر آب گازدار

    نعناع

    یخ

    tasvirezendegi-ir-863.jpg

    آب لیموها را بگیرید. یکی از لیموها را دایره دایره برش بزنید. آب لیمو و شکر را با هم مخلوط کنید تا شکر آب شود. سپس آب گازدار و قطعه های لیمو را به آن اضافه کنید. در آخر با نعناع و یخ میل کنید.

    نوشیدنی تند هندی
    مواد لازم:

    شکر به مقدار دلخواه

    ۴ عدد لیمو

    زنجبیل به مقدار دلخواه

    نعناع

    ۱ لیتر آب گازدار

    نصف لیوان آب

    یخ

    tasvirezendegi-ir-864.jpg


    آب لیموها را بگیرید. شکر و آب را بجوشانید تا شکر حل شود. زنجبیل را رنده کنید و به آن اضافه کنید. وقتی مواد شروع به جوشیدن کرد گاز را خاموش کنید. پس از اینکه سرد شد آب لیمو، آب گازدار و یخ را به آن اضافه کنید. در نهایت نعناع و تکه های لیمو را به آن اضافه کنید.


    نوشیدنی سیب

    مواد لازم:

    ۱ لیتر آب سیب

    نعناع

    ۱۰۰ میلی لیتر آب لیمو

    ۱ عدد لیمو

    یخ

    tasvirezendegi-ir-865.jpg


    لیمو را دایره دایره برش بزنید. لیموها را به آب سیب اضافه کنید. تکه های لیمو، نعناع و یخ را به آن اضافه کنید. می توانید این نوشیدنی را با تکه های سیب مصرف کنید.

    نوشیدنی سبزیجات

    مواد لازم:

    ۱ لیتر آب گازدار

    شکر به مقدار دلخواه

    ۳ عدد خیار

    ۱ عدد فلفل دلمه ای بزرگ

    ۱ عدد لیمو ترش

    ۳ عدد لیمو شیرین

    برگ نعناع یا ترخون

    یخ

    tasvirezendegi-ir-866.jpg


    فلفل و ۲ عدد خیار را خرد کنید و روی شکر بپاشید. ۱ عدد از خیارها و لیمو را خرد کنید. آب لیمو ترش و ۲ عدد از لیموشیرین ها را بگیرید. نعناع یا ترخون را در یک شیشه بریزید و روی آن شکر بپاشید. آب لیمو ترش و تکه های لیمو شیرین، خیار و فلفل را به آن اضافه کنید. سپس آن را به آبلیموشیرین و آب گازدار اضافه کنید. یخ را اضافه کنید و در نهایت تکه های لیمو و خیار را به آن اضافه کنید.

    نوشیدنی آناناس
    موادلازم:

    ۱ لیتر آب

    ۱ عدد لیمو

    ۱ فنجان شکر

    ۱ عدد کمپوت آناناس

    نعناع

    tasvirezendegi-ir-867.jpg

    آب را روی گاز بجوشانید. شکر را به آب اضافه کنید تا حل شود. آب لیمو را به آن اضافه کنید و گاز را خاموش کنید. سپس آب آناناس را به آن اضافه کنید. تکه های آناناس را به آن اضافه کنید و بگذارید سرد شود سپس در یخچال قرار دهید و هنگام نوشیدن به آن یخ اضافه کنید.

    نوشیدنی توت فرنگی و گیاهان تازه
    مواد لازم:

    نصف لیمو شیرین

    نصف لیمو ترش

    نعناع و ترخون

    توت فرنگی

    شکر به مقدار دلخواه

    ۱ لیتر آب گازدار

    ۱۰۰ میلی لیتر آب

    یخ

    tasvirezendegi-ir-868.jpg


    آب لیموها را در یک شیشه بگیرید و پوست ها را داخل آن بریزید. توت فرنگی ها را دو نیم کنید و به آن اضافه کنید.نعناع و ترخون و شکر را به آن اضافه کنید. مواد را داخل آب گرم بریزید و بگذارید کمی بماند تا طعم میوه ها در آب درآید. سپس پوست میوه ها را دربیاورید و بگذارید سرد شود. در نهایت آب گازدار و یخ را به آن اضافه کنید.






    منابع:وب‌سایت بدونیم/برترین ها

    مجله تصویر زندگی
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    نوشیدنی های عالی برای رفع عطش و تشنگی

    نوشیدنی هایی مفید برای رفع عطش در تابستان
    یکی از مهمترین روش های درمانی برای رفع عطش و تشنگی ، خوردن شربت های سنتی است. فصل گرما که فرا می ‌رسد مصرف نوشیدنی ‌های خنک نیز زیاد می‌ شود. معمولا جوان ترها برای رفع عطش و تشنگی ، آب معدنی، نوشابه، ماءالشعیر و آبمیوه‌ های صنعتی امروزی را می‌ پسندند، ولی قدیمی ‌ترها برای رفع تشنگی و گرمازدگی مصرف انواع شربت‌ های خانگی و گیاهی را به نوشیدنی‌ های صنعتی ترجیح می ‌دهند.


    شربت خاکشیر، تخم شربتی، سکنجبین و… از جمله نوشیدنی ‌های سنتی و وطنی هستند که قدیمی‌ ها نوشیدن آن ها را برای رفع عطش و خنک شدن بسیار کارساز می ‌دانند. آن ها معتقد هستند شربت این گیاهان با تعادل در تعریق بدن از گرمازدگی جلوگیری می‌ کند و می ‌تواند برای مدت زیادی آب بدن را تامین کرده و فرد را از تشنگی مفرط مصون دارد.



    شربت خاکشیر نوشیدنی سنتی رفع عطش
    tasvirezendegi-ir-285.jpg


    خاکشیر دو نوع دارد: یکی تلخ که دانه‌ های آن ریز و رنگ آن مایل به قرمز است و گونه دیگر شیرین که دانه‌ های آن بزرگ ‌تر و رنگ آن قرمز تیره است البته به اعتقاد برخی متخصصان این دو نوع خاکشیر از یک گیاه به وجود می ‌آیند و تغییر رنگ شان به خاطر کهنگی یا تازگی‌ شان است.

    دانه‌ های خاکشیر ضد عفونی ‌کننده، ضد انگل و تب‌ بر هستند و به رفع التهاب کلیه کمک می ‌کنند. این دانه‌ ها با کمی شکر، گلاب و آب سرد بسیار ملین و خنک بوده و از سرگیجه، تب، بی حالی، تهوع و بی ‌اشتهایی ناشی از گرمازدگی می ‌کاهند.

    دانه‌ های خاکشیر از بی حالی، تهوع و بی ‌اشتهایی ناشی از گرمازدگی می ‌کاهند.
    شربت خاکشیر همچنین مقوی معده و هاضمه بوده، اشتها و میل جنـ*ـسی را زیاد می ‌کند و مصرف آن در دوران بارداری بسیار مفید است.

    دانه‌ های خاکشیر وقتی در مجاورت آب قرار می ‌گیرند می ‌توانند چندین برابر وزن خود آب جذب کرده و متورم شوند. در نتیجه این دانه‌ ها آب زیادی را در بدن نگه داشته و وقتی بدن به تعریق افتاده و با کمبود آب مواجه می‌ شود از ذخیره ی آب آن ها استفاده می ‌کند بنابراین مصرف این شربت را در روزهای گرم سال و در ساعات اوج گرما که مجبور به خروج از منزل هستید یا اگر به گرما حساسیت دارید توصیه می ‌کنیم.



    رفع عطش و تشنگی با شربت عرق بیدمشک
    tasvirezendegi-ir-287.jpg


    بیدمشک نوعی بید است ولی این درخت در اول بهار و قبل از آنکه برگ بدهد، گل‌های زیبا و خوشبویی دارد. عرق بیدمشک از گل‌های این نوع بید که در ارومیه بسیار زیاد است، تهیه می‌شود.

    گلاب که همان اسانس گل محمدی است، خواص دارویی زیادی دارد، از آن جمله می‌توان به ضد اسهال، ضد التهاب، افزایش‌دهنده میل جنـ*ـسی، ضد نفخ، مقوی قلب، خلط‌آور، مقوی معده و اشتهاآور بودن آن اشاره کرد .

    گاهی از عرق بیدمشک بدون رقیق کردن استفاده می‌شود که خواصی نظیر تقویت‌کننده، آرام‌بخش، ضد گرمازدگی و مقوی قلب دارد. گاهی نیز به صورت شربت آن را رقیق و مقداری شکر به آن اضافه می‌شود.


    عرق بیدمشک علاوه بر ضد عطش بودن، خاصیت آرام‌بخشی و تقویت قلب نیز دارد و مطالعه‌های اخیر خواصی را که از قدیم به تجربه به آن نسبت می‌دادند، از نظر علمی به اثبات رسانده‌اند.



    شربت سکنجبین برای رفع عطش و تشنگی
    tasvirezendegi-ir-283.jpg


    شربت سکنجبین دارای طبیعت سرد و خنک بوده و برای رفع عطش مفید می باشد



    از نوشیدنی‌ های دیگری که اغلب قدیمی ‌ها از آن استفاده می ‌کنند شربت سکنجبین است. این شربت وطنی دارای طبیعت سرد و خنک بوده و تمام منافع سرکه را دارد و به صفرابر مشهور است.

    هنگامی که شربت سکنجبین را با یخ خنک کرده و به همراه خیار رنده شده بنوشند تشنگی را رفع و از التهاب ناشی از گرما می‌ کاهد. بنابراین اگر مثل گذشته از مهمانان خود با شربت خاکشیر، سکنجبین یا تخم‌ شربتی پذیرایی کنید در حق آن ها محبت فراوانی کرده‌ اید.

    البته ناگفته نماند که این شربت ‌‌های وطنی بسیار چاق‌ کننده هستند. از این رو مصرف بدون شکر آن ها را به افراد چاق و دیابتی توصیه می‌ کنیم.

    از آن جا که این روزها شربت ‌های سنتی توسط برخی دستفروشان در گوشه و کنار خیابان‌ ها در شرایط کاملا غیر بهداشتی با یخ‌ ها و آب آلوده تهیه و عرضه می ‌شوند بنابراین بهتر است این شربت ‌ها را به صورت خانگی تهیه و برای خارج از منزل همراه ببرید.



    رفع عطش و تشنگی با تخم شربتی
    علاوه بر خاکشیر دانه‌ های سیاه ‌رنگی که مردم به آن تخم شربتی می ‌گویند نیز وجود دارد که این دانه‌ ها هم مثل خاکشیر عمل کرده و خاصیت خنک ‌کنندگی و رفع عطش دارند.

    دانه های تخم شربتی خاصیت خنک ‌کنندگی و رفع عطش و تشنگی دارند.

    tasvirezendegi-ir-286.jpg


    شربت عسل با تخم شربتی برای رفع عطش و تشنگی
    مواد لازم:

    آب: یک لیوان

    عسل: یک قاشق غذاخوری

    تخم شربتی: یک قاشق مرباخوری

    روش تهیه:

    تخم شربتی را شسته، عسل را با مقداری آب ولرم حل کرده، بعد تخم شربتی و عسل را با آب ترکیب می کنیم. اندکی زمان لازم است تا تخم شربتی لعاب بیندازد.



    tasvirezendegi-ir-284.jpg




    خواص تخم شربتی :
    تخم شربتی در حقیقت دانه های گیاه ریحان است که چون دارای ترکیبات لعاب دار است به صورت محلول در آب (شربت) استفاده می شود.

    لعاب این دانه ها پس از جذب آب به صورت ژله ای درمی آیند و چون در خود آب ذخیره می کنند برای رفع عطش مورد استفاده قرار می گیرند. البته چون این حالت ژلاتینی حاوی آب زیادی است، می توانند انسان را تا مدت ها سیر نگه دارد و از این خاصیت به عنوان کاهش دهنده اشتها و لاغری استفاده می شود.

    تخم شربتی دارای مقادیر زیادی فیبر، پروتئین، امگا 6 و امگا 3، آنتی اکسیدان، کلسیم، پتاسیم، منیزم و آهن است.

    به کاهش فشار خون و قند خون کمک می کند. اگر شما تخم شربتی را با غذای خود بنوشید، خاصیت ژله بودن آن، باعث می شود که مواد نشاسته ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.

    توجه داشته باشید که این دانه های ریز حاوی گلوتن هستند و اگر شما عدم تحمل به گلوتن دارید نباید این ترکیب را مصرف کنید.

    تخم شربتی همچنین باعث کاهش فشارخون می شود ولی بهتر است در مصرف سالمندانی که داروی ضدفشار مصرف می کنند، ملاحظاتی داشته باشیم.

    مصرف این دانه ها برای افرادی که داروهای ضد انعقاد می خورند نیز توصیه نمی شود.



    منایع:میزان آنلاین/تبیان

    مجله تصویر زندگی
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا