با خواص انواع دمنوش ها آشنا بشیم.

چقدر از موضوع راضی هستید؟چقدر از پست ها راضی هستید؟

  • زیاد - زیاد

  • متوسط - متوسط

  • کم - کم

  • زیاد - متوسط

  • متوسط - زیاد

  • زیاد - کم

  • کم - زیاد

  • متوسط - کم

  • کم - متوسط


نتایج فقط بعد از شرکت در نظرسنجی قابل رویت است.
وضعیت
موضوع بسته شده است.

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
دمنوش گلپر
نام انگلیسی : Heracleum persicum herbal tea

گلپر
همهٔ گونه‌های سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونه‌ها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونه‌های دیگری از گلپر در صنعت داروسازی کاربرد دارد.

از نظر طب سنتی ایران این گیاه طبیعتی گرم و خشک دارد.

خواص دمنوش گلپر:
- دمنوش این گیاه برای هضم غذا موثر و ضد نفخ است
- ضد عفونی ‌کننده و میکروب کش قوی و ضداسپاسم است.
- جهت درمان رفلاکس معده، تهوع، استفراغ و سایرِ اختلالاتِ گوارشی کاربرد دارد.
- پودر دانه گلپر می تواند به عنوان یک داروی کشنده برای بعضی کرمهای داخل روده مصرف می شود.
- گلپر را جهت معالجه هیسترى (صرع)، عفونت‌هاى عصبى و رفع ناراحتی‌ های عصبی تجویز می‌کنند.
- دمنوش ریشه آن جهت درمان اختلالاتِ تنفسی، اختلالات ریوی، برونشیت و عفونت‌هاى دستگاه تنفس آن را تجویز میکنند.
- دمنوش این گیاه تحـریـ*ک کننده اشتها است.

موارد منع مصرف گلپر:
- مصرف زیاد این گیاه باعث ایجاد تپش قلب برای فرد می شود.
- مصرف زیاد این گیاه باعث سقط جنین می شود.

طرز تهیه دمنوش گلپر:
یک قاشق غذا خوری پودر گل پر را در یک قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد روی آن ریخته تا به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. این چای کمی تلخ است و برای شیرین کردن آن می توانید از عسل یا نبات استفاده کنید.

مشخصات گلپر:
گلپر گیاهی گلدار، علفی و چندساله از تیرهٔ چتریان است. این گیاه بومی ایران است و در ناحیه‌های نمناک کوهستانی ایران و مناطق پیرامونی می‌روید. همهٔ گونه‌های سردهٔ گلپران معطر هستند و برخی گونه‌ها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونه‌های دیگری از گلپر در صنعت داروسازی کاربرد دارد. گل‌های این گیاه، سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه‌های گل‌دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می‌شود. میوه آن تخم مرغی، کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره به طول ۱٫۵ تا ۱ سانتی‌متر است.


قسمت های مورد استفاده این گیاه جوانه ها، ساقه ها و غنچه های نورسته آن می باشد. دانه های خشک این گیاه که بسیار معطر است همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومی و همگانی دارد.
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش زیره سیاه
    زیره‌ سیاه‌ گیاهی است‌ دو ساله‌ که‌ ارتفاع‌ آن‌ به‌ ۳۰ تا ۸۰ سانتیمتر می رسد، ریشه‌اش‌ راست‌ و دوکی شکل‌ و گوشت ‌دار و ساقه‌اش‌ بی کرک و شفاف‌ است‌ و برگ های آن به‌ رنگ‌ سبز است. گل‌ آذین‌ آن‌ چتر مرکب‌ و گل هایش‌ کوچک‌ و سفید رنگ‌ است‌ و میوه‌اش‌ بیضی‌ شکل‌ به‌ رنگ‌ قهوه‌ای‌ تیره‌ یا مایل‌ به‌ زرد و شفاف‌ است‌.
    طبیعت: زیره سیاه از نظر طب سنتی ایران، طبیعتی بسیار گرم و خشک دارد.
    نام علمی: Bunium persicum

    خواص:
    - زیره‌ یک‌ داروی سنتی‌ برای‌ رفع‌ سوءهاضمه‌ خصوصاً نفخ‌ شکم‌ است‌.
    - مصرف دم کرده زیره سیاه و یا جویدن آن در رفع و کاهش دردهای ناشی از قاعدگی، دردهای روده وبی اشتهایی بسیار مؤثر است.
    - بدن را گرم مى کند و به هضم غذا کمک مى نماید.
    - خاصیت ضدعفونی کننده و میکروب‌کشی دارد. جویدن زیره بعد از غذا برای از بین بردن بوی بد دهان ناشی از مصرف سیر و یا پیاز بسیار مناسب می باشد. همچنین خواص ضد میکروبی آن باعث از بین رفتن باکتری های دهان می شود که خود یکی از عوامل بوی بد دهان محسوب می شود.
    - زیره با فعال کردن جریان گردش خون و با کاهش کلسترول موجب تقویت قلب می گردد، بویژه در افرادی که دچار ضعف قلب ناشی از تنیدگی (استرس) و یا افزایش سن می باشند.

    موارد منع مصرف:
    - زیاده روی در مصرف زیره بعلت طبع گرم ممکن است باعث کهیر شود.
    - زیره تاثیر بسزایی روی ترشحات هورمون تیروئید دارد و باعث افزایش میزان ترشحات می‌شود. بنابراین برای افرادی که از بیماری کم‌کاری تیروئید رنج می‌برند بسیار مفید است. اما افرادی که لاغر هستند و تیروئید دارند نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنند، زیرا دچار پرکاری تیروئید می‌شوند.

    طرز تهیه:
    - یک قاشق غذاخوری زیره سیاه را در یک قوری به همراه آب در دمای ۸۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم کنید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش بادرنجبویه
    این گیاه از تیره نعناعیان است که بین ماه‌های تیر و مرداد گل می‌دهد. ساقه‌های آن راست و چهار گوش بوده و پوشیده از کرک است. از کنار برگ‌هایش، گل‌هایی با کاسبرگ‌های بنفش می‌روید. می‌توان گفت تمام گیاه، عطر لیموی تندی از خود ساطع می‌کند. امروزه به منظور بهره برداری‌های تزیینی و طبی و تولید عسل، این گیاه را در باغ‌ها و مزارع کشت می‌کنند.

    نام علمی: Melissa officinalis
    طبیعت: از نظر طب سنتی ایران این گیاه طبیعتی گرم و خشک دارد.

    خواص:
    - دمنوش این گیاه برای افرادی که از نفخ معده رنج می برند توصیه می شود و بعد از غذا به هضم آن کمک می‌ کند.
    - بادرنجبویه در خوش بو کردن دهان موثر است و بوی بد دهان را از بین می‌برد.
    - استفاده از این گیاه به عنوان یک داروی ضد افسردگی تا قرن هفدهم ادامه داشت. آزمایش‌های جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می دهد که این گیاه همانند یک داروی مسکن بر روی دستگاه عصبی مرکزی عمل می کند و به همین دلیل آرام بخش است.
    - جهت بهبود تهوع، مراحل اول سرماخوردگی، خستگی عصبی و افسردگی مفید است.
    - باعث تقویت حافظه می شود.
    - برطرف کننده تنگی نفس است.
    - باعث جلوگیری از سکته قلبی و مغزی می‎شود.

    موارد منع مصرف:
    - اختلالات هورمون های تیروئیدی
    - افرد مبتلا به گلوکوم (آب سیاه چشم)
    - بارداری و شیردهی
    - افرد حساس به آسپیرین
    - کودکان

    طرز تهیه:
    - یک قاشق غذا خوری برگ بادرنجبویه را در یک قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد روی آن ریخته تا به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. برای شیرین کردن آن می توانید از عسل یا نبات استفاده کنید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش هوفاریقون
    چای کوهی به مقدار زیاد در آمریکا و اروپا پرورش می‌‎یابد و معمولاً به صورت خودرو در میان مزارع گندم و ذرت یافت می‌شود.

    چای کوهی گیاهی است با ارتفاع تقریباً نیم متر که برگ‌های آن به صورت جفت به ساقه چسبیده است و در آن ها صدها نقطه شفاف که شبیه سوراخ است، دیده می‌شود . در این نقاط شفاف، غده‌هایی مملو از مایع قرمز رنگ وجود دارد.

    گل‌های چای کوهی به رنگ سفید یا زرد می‌باشدکه در بالای ساقه به صورت مجتمع به چشم می‌خورد. این گل‌ها کمی معطر و دارای بوی مخصوص می‌باشند.و میوه‌ چای کوهی به شکل کپسول است.

    این گیاه در تمام مزارع و کوهستانن‌های ایران یافت می‌شود. ابن سینا دانشمند بزرگ ایرانی، این گیاه را«هوفاریقون» نام گذاری کرد و آن را برای درمان سر درد، درد سیاتیک، نقرس ، سوختگی ، التیام زخم ها و تنظیم عادت ماهانه خانم‌ها و تعدادی دیگری بیماری ها بکار می‌برد .

    جالب است بدانید ،روغن چای کوهی برای مدت سه قرن در انگلیس تنها داروی درمان زخم بود. در اروپا نانوایی‌ها این گیاه را خوب می‌شناسند ؛ زیرا کمی از آن را به آب اضافه می‌کنند تا نان را بهتر و خوش طعم تر کند.

    خواص درمانی

    تاثیر بر روی دستگاه گوارش :

    چای کوهی یکی از بهترین گیاهان برای تنظیم و درمان بیماری‌های هاضمه می‌باشد.
    دمنوش چای کوهی اشتها را باز می‌کند؛ بنابراین می‌توان آن‌را به بچه‌ها و افراد مسن که اشتها ندارند ، داد.
    ضد کرم معده و روده است .
    در درمان بیماری‌های کبدی و یرقان مفید است.
    دمنوش چای کوهی درمان کننده اسهال و اسهال خونی است.
    اگر تخم چای کوهی را دم کنیداین دمنوش درمان گرفتگی رگ‌های معده می‌باشد که به علت ضربه خوردن به معده و یا افتادن ایجاد شده است.

    تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی :

    دمنوش چای کوهی ادرار آور است.
    تمیز کننده کلیه است؛ به طوری که بعد از مصرف آن ، تکه‌های ریز سفید رنگی که از کلیه بیرون می‌آید در ادرار به خوبی دیده می‌شود.
    ضعف جنـ*ـسی را درمان می‌کند
    دمنوش چای کوهی سنگ کلیه را از بین می‌برد.
    درمان قولنج کلیوی است.

    تاثیر بر روی دستگاه تنفسی:

    دمنوش چای کوهی گرفتگی صدا را باز می‌کند و خلط آور است.
    درمان کننده آسم ، تنگی نفس، درد صورت، درد عصب سه قلو و درد سـ*ـینه می‌باشد.
    تورم ریوی و خون‌ریزی ریه را درمان می‌کند.
    در درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند.
    سیاه سرفه را از بین می‌برد.
    درمان کننده مننژیت است.

    تاثیر بر روی دستگاه عصبی :

    اگر مشکوک به خون‌ریزی مغزی هستید و یا احتمال خون‌ریزی مغزی وجود دارد جتماً این گیاه را استفاده کنید .
    دمنوش چای کوهی اثر بسیار خوبی بر روی افسردگی دارد؛ اگر سه ماه متوالی از این گیاه استفاده شود حالات افسردگی را از بین می‌برد.
    درمان کننده بی‌خوابی است .
    برای درمان سردرد باید دمنوش برگ این گیاه را با سرکه مخلوط کنید و عصاره آن را تا پهل روز بخورید.

    تاثیر بر روی دستگاه قلبی_عروقی:

    دمنوش چای کوهی برای کم خونی مفید است.

    تاثیر بر روی پوست:

    اگر برگ آن را به صورت پودر درآورید و روی زخم های عمیق و متعفن بپاشید این نوع زخم ها بهبود می‌یابند.

    تاثیر بر روی غدد :

    عادت ماهانه نامنظم خانم‌ها را تنظیم می‌کند.

    تاثیر بر روی دستگاه حرکتی :

    یک قاشق چای خوری تخم این گیاه را با یک قاشق چای خوری عسل مخلوط کنید و روزی سه بار بخورید تا درد سیاتیک برطرف شود.
    برای درد دنبالچه بهترین دارو است.
    درد پشت و گردن و خشکی گردن را درمان می‌کند.

    خواص دیگر:

    دانشمندان آلمانی ابتدا به روش‌های آزمایشگاهی، ویروس سرطان خون را به موش‌های آزمایشگاهی تزریق کردند و سپس عصاره چای کوهی را وارد بدن آن نمودند. این گیاه از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد. تحقیقات نشان داد که عصاره این گیاه حتی دیواره مغزی نیز عبور می‌کند.

    برای درمان تب و اثر نیش سمی حشرات به کار می‌رود.

    با تحقیقاتی که اخیراً دانشمندان روی این گیاه معجزه آسا انجام داده اند دریافتند که چای کوهی می‌تواند ویروس‌ها را از بین ببرد . مدتی است بیماران مبتلا به ایدز از این گیاه استفاده می‌کنند؛ زیرا سیستم دفاعی بدن آن‌ها را تقویت می‌کند و بیماری غیر پیشرفتهرا تخفیف می‌دهد. تعدادی از این بیماران افزایش وزن یافته‌اند و قادر به انجام کارهای روزانه خود هستند.البته هنوز تحقیقات در مورد اثر این گیاه روی بیماران ایدز ادامه دارد.

    موارد منع مصرف و عوارض جانبی

    کسانی از این دارو استفاده می‌کنند بهتر است از خوردن گوشت‌های کنسرو شده مانند کالباس، شکلات و خوراکی‌های شور پرهیز کنند؛همچنین کسانی که از قرص‌های ضد بارداری ، داروهای آسم و ضد سرماخوردگی و حساسیت استفاده می‌کنند نمی‌توانند چای کوهی مصرف کنند.

    طبیعت

    چای کوهی از نظر طب سنتی ایران ،گرم و خشک است.

    طرز تهیه

    برای تهیه جوشانده و دم کرده این گیاه باید حدود یک قاشق چای خوری برگ و گل خشک این گیاه را در دو فنجان آب جوش بریزید و آن را آن‌قدر بجوشانید تا یک فنجان باقی‌بماند، سپس آن را مصرف کنید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش کوهی - چای پشمی
    ترکیبات: چای کوهی، ۱ قاشق غذاخوری.



    خواص: طبیعت آن، گرم بوده؛ ضدّ آلرژی و حسّاسیت، مقوّی اعصاب، آرام بخش، خواب آور و موثر در درمان اگزمای پوستی است.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    چای ترش - چای مکه یا چای گجرات
    ترکیبات: چای ترش، ۱ قاشق غذاخوری.



    خواص: مصرف این چای، باعث کاهش تدریجی فشار و چربی خون خواهد شد. مصرف این چای در بعضی افراد؛ ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون و عوارضی مثل سرگیجه شود؛ لذا این چای را با مقادیر بیشتری نبات؛ یا همراه با نوشیدنی هایی که باعث افزایش فشار خون می شوند؛ مصرف نمایید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    چای قره قات - قراقات
    ترکیبات: قره قات ، ۱ قاشق غذاخوری.



    خواص: قره قات، میوه درختی است که در جنگل های شمال ایران می روید و به لحاظ خواصّ دارویی، بسیار شبیه زرشک می باشد. این میوه یکی از بهترین داروها در تصفیه خون و کاهش فشار آن می باشد و علاوه بر درمان اسهال، در کاهش میزان قند خون نیز موثّر است.


    دمنوش غوره
    ترکیبات: غوره، ۲ قاشق غذاخوری.



    خواص: غوره با طبع سرد و خشک خود، ضدّ صفرا و بلغم، برطرف کننده تشنگی و مقوّی کبد است و باعث کاهش فشار خون در افراد گرم مزاج می شود؛ امّا برای زخم های معده و اثنی عشر مضرّ است.


    دمنوش گل گاو زبان و سنبل طیب
    ترکیبات: گل گاوزبان، ۲ قاشق غذاخوری؛ سنبل طیب، ۱ قاشق مرّباخوری؛ لیموعمّانی ۱عدد.

    خواص: گل گاو زبان، طبیعتی گرم و تر و ضد ّسودا و صفرا دارد و آرام بخش اعصاب، خواب آور و مسکّن سردردهای عصبی و دردهای کلیوی و کاهش دهنده فشار خون است. سنبل طیب هم با طبیعت گرمی که دارد؛ ضدّ قولنج و اسپاسم های عضلانی و مفید در درمان تشنّج و صرع بوده؛ قوّه باه(میل جنـ*ـسی) را نیز تقویت می کند
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش عناب
    عناب درختچه‌ای است متوسط که ارتفاع آن تا ۱۰ متر نیز می‌رسد. عناب بومی مناطق گرمسیر بوده و برگ‌های کوچک سبزرنگ، بدون کرک و تخم‌مرغی شکل آن در زمستان می‌ریزد. میوهٔ زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی می‌باشد در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می‌خورد. عناب را «خرمای قرمز» و «خرمای چینی» نیز می‌نامند.

    نام علمی: Ziziphus jujuba
    طبیعت: عناب از نظر طب سنتی ایران طبیعتی معتدل دارد و به عقیده ابوعلی سینا کمی سرد می باشد.

    خواص:
    برای رفع استرس و اضطراب مفید است.
    به علت دارا بودن انتی‌اکسیدان‌ها، روند پیری پوست را کاهش می‌دهد.
    عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم‌کننده سـ*ـینه و ملین است.
    کاهش‌دهنده فشارخون است.
    کمک به هضم غذا می کند و تصفیه‌کننده خون است.
    گرفتگی صدا را برطرف می‌کند و موجب تقویت دستگاه گوارشی می‌شود.
    با توجه به مطالعات اخیر، عصاره عناب مهارکننده سلول‌های سرطان خون است زیرا به علت داشتن ویتامین C و انتی‌اکسیدان، مانع از رشد و حرکت رادیکال‌های آزاد و در نتیجه کمک به کنترل و رشد تومور و سلول‌های سرطانی است.

    موارد منع مصرف:
    افرادی که از نفخ بیش از حد، انگل‌های روده‌ای و خلط بیش از حد رنج می‌برند، بهتر است قبل از مصرف عناب با پزشک مشورت کنند.
    مصرف عناب برای زنان باردار باید با آگاهی پزشک انجام شود.
    مصرف زیاد آن برای افرادی که دچار غلظت خون می باشند توصیه نمی شود.

    طرز تهیه:
    عناب را شسته و خیس کنید سپس هسته آن را بیرون آورده و میوه خرد شده را داخل یک قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. به علت شیرین بودن دانه های عناب نیازی به شیرین کردن نمی باشد و در صورت تمایل می توانید چند قطره آب لیموترش به آن اضافه کنید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش گل پنیرک
    پنیرک گیاهی است علفی ، پایا و چند ساله که ارتفاع آن به ۶۰ سانتی متر نیز می‌رسد. برگ‌های آن این گیاه خودرو و حالت دایره ای و دندانه دار دارد و گل‌های آن بنفش رنگ و کوچک هستند. قسمت مورد استفاده گیاه پنیرک، برگ و گل آن می‌باشد.

    نام علمی: Malva Sylvestris
    طبیعت: از نظر طب سنتی ایران این گیاه طبیعتی معتدل و تا حدودی سرد و تر دارد.

    خواص:
    - دمنوش گل پنیرک برای عفونت‌های مثانه، اسهال خونی موثر است.
    - دمنوش آن برای کسانی که دچار یبوست و دارای معده و روده‌های تنبلی هستند، توصیه می‌شود.
    - دم کرده گل ها یکی از داروهای خوب ضد سرفه است. هم چنین به عنوان برطرف کننده تورم دهان و گلو مصرف می شود.
    - انسداد مجاری کبد را باز می کند و موجب ازدیاد ترشح ادرار می شود.
    - همچنین تأثیر آن در درمان سرماخوردگی تأیید شده است.


    موارد منع مصرف:
    - افرادی که سابقه آلرژی به گیاهان دارویی دارند باید در مصرف پنیرک احتیاط نمایند.
    - بیماران مبتلا به دیابت و یا افرادی که بدنشان به تغییرات قند خون حساسیت نشان می دهد، باید با توجه بیشتری این گیاه را مصرف نمایند، زیرا ممکن است سبب کاهش قند خون گردد.

    طرز تهیه:
    یک قاشق غذا خوری گل پنیرک را در یک قوری ریخته و آب با دمای ۸۰ درجه سانتی گراد روی آن می ریزیم و اجازه می دهیم که به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,554
    امتیاز
    898
    سن
    27
    چای سبز
    چای سبز چیست ؟

    چای، پس از آب، دومین نوشیدنی پرطرفدار و پرمصرف در کشور ما و برخی دیگر از کشورهای دنیاست. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که زیاد چای می نوشند، لازم نیست نگران مضرات این عادت تان باشید چون بررسی ها نشان داده است نوشیدن چای به ویژه چای سبز فواید زیادی برای سلامت دارد.

    چای از برگ های گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می شود و در سه نوع اصلی سبز، اولانگ و سیاه در بازار وجود دارد اما چای سبز به خاطر خواص درمانی اش در جهان شناخته شده تر است. چای سبز حداقل ۴ هزار سال است که در چین به عنوان یک گیاه دارویی شناخته شده است. چینی ها از قدیم با خواص درمانی چای سبز آشنا بودند و از چای سبز به عنوان دارو در درمان ناراحتی های مختلف مانند خونریزی، ناراحتی های گوارشی، سردرد و افسردگی استفاده می کردند اما استفاده از چای سبز فقط به چینی ها و شرقی ها که عادت به نوشیدن چای دارند محدود نشد و کم کم به خاطر خواص درمانی اش در سراسر جهان مورد استقبال قرار گرفت.چای سبز علاوه بر اینکه می‌تواند در آب و هوای گرم رشد کند همچنین می‌تواند در ارتفاعاتی به بلندی 2100 متر از سطح دریا نیز رشد نماید.

    چای سیاه و چای سبز هر دو از گیاه واحدی به دست می‌آیند و تفاوت آنها در طرز تهیه‌شان است.

    خواص كلي چای سبز:

    1- كاهش وزن

    پلي فنولهاي چاي سبز فعاليت آميلاز بزاق(آنزيم تجزيه كننده قندها) را مهار مي‌كند. جالب است بدانيد كه چاي بدون داشتن عوارض خطرناك داروهاي كاهنده وزن ميتواند موجب كاهش وزن، اندازه دور كمر و تري گليسريد خون مبتلايان به چاقي شود

    2- پوسيدگي دندان

    عصاره برگ چاي سبز داراي اثرات ضد ميكروبي است و از ايجاد پلاك و پوسيدگي دندان جلوگيري مي‌كند.

    3- حفاظت از قلب

    دانشمندان ماده اي شيميايي را در چاي سبز شناسايي كردند كه در حفاظت از قلب در برابر آسيب هاي مختلف موثر است.

    كارشناسان "موسسه بهداشت كودكان انگليس" در مطالعه روي تركيبات چاي سبز موفق به شناسايي ماده اي شيميايي به نام "اپيگالوكاتچين سه گاليت" شدند كه مي تواند مرگ سلول ها را پس از حمله قلبي يا سكته كاهش دهد. اين دانشمندان اعلام كردند: ماده شيميايي موجود در چاي سبز مانع از فعاليت پروتئيني به نام "استات يك" مي شود كه پس از رويدادهاي استرس آميز نظير حمله قلبي يا سكته در درون سلول فعال مي گردد.

    "اپيگالوكاتچين سه گاليت" همچنين روند بهبود سلول هاي قلبي را سرعت مي بخشد و موجب كاهش صدمه به آن مي شود. از طرفي يكي از عوامل اصلي امراض و حمله هاي قلبي، وجود كلسترول بالا در خون انسان است.

    چاي سبز علاوه بر داشتن ويتامين هاي A و C (آنتي اكسيدان هاي قوي)، باعث كاهش كلسترول در خون نيز مي گردد كه اين موضوع خطر احتمال حمله قلبي و امراضي از اين قبيل را پايين مي آورد.

    4- كاهش تري گليسيريد

    كاتچين موجود در چاي سبز، فعاليت آنزيم ليپاز را (آنزيم مسئول هضم چربي ها) در لوزالمعده مهار مي كند، در نتيجه، شكستن چربي با سرعت بسيار كمي صورت مي گيرد و چربي خون با سرعت كمي بالا مي رود.

    با توجه به اين كه افزايش تري گليسيريد خون بعد از مصرف هر وعده غذايي يك عامل خطر در بروز بيماري قلبي است ، مصرف چاي سبز در بين وعده هاي غذايي روشي مناسب جهت كاهش تري گليسيريد خون است.

    5- كاهش فشار خون

    مصرف نيم تا 5/2 فنجان چاي سبز در روز احتمال بروز پُرفشاري خون را تا 46 درصد كاهش مي دهد.

    6- جلوگيري از ديابت

    چاي سبز قادر است از عوارض ناشي از ديابت مانند آب مرواريد و بيماري هاي كليوي به طور معجزه آسايي جلوگيري كند. چاي سبز با مهار كردن فعاليت آنزيم آميلاز بزاق و روده كه مسئول هضم نشاسته است، باعث مي شود كه نشاسته با سرعت آهسته تري بشكند و در نتيجه قند خون با سرعت كمي بالا برود.

    7- پيشگيري از بيماري هاي ايمني خودكار بدن( با استفاده از چای سبز)

    پژوهش گران اعلام كردند مصرف چاي سبز از ابتلا به بيماري هاي ايمني خودكار بدن جلوگيري مي كند. تحقيقات پژوهش گران دانشكده پزشكي ژورژيا حاكي از آن است كه مصرف چاي سبز علاوه بر مؤثر بودن در كاهش ابتلا به سرطان، باعث محافظت افراد در برابر بيماري هاي ايمني خودكار بدن مي شود. چاي سبز از گسترش آنتي ژن هايي كه مي توانند موجب تحريك ايمني بدن شوند جلوگيري مي كند. نتايج تحقيقات حاكي از آن است وجود ماده اي موسوم به EGCG در چاي سبز باعث متوقف شدن التهاب و تاثيرات آن بر روي پوست و سلول هاي مترشحه بزاق مي شوند. در يك اختلال ايمني خودكار، موسوم به سندرم شوگرن (Sjogren)، سلول هاي مترشحه بزاق، هدف قرار گرفته و باعث خشكي دهان مي شوند و در اختلالي ديگر، پوست ارگان هدف واقع شده و فرد مبتلا به سل جلدي مي گردد.

    شايان ذكر است تحقيقات بيشتر بر روي حيوانات در حال انجام است و تاثير مفيد چاي سبز در پيشگيري از آرتريت نيز مشخص شده است.


    بیان دیگری از خواص چای سبز:

    • چای سبز برای درمان ام‌ اس مفید است.
    •چای سبز برای پیشگیری و درمان سرطان به کار می‌رود.
    •چای سبز برای درمان بیماری پارکینسون و آلزایمر کاربرد دارد.
    •چای سبز سوخت و ساز بدن را بالا بـرده و اکسیداسیون چربی را افزایش می‌دهد.
    • چای سبز احتمال خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و حملات قلبی را با کاهش خطر لخته شدن خون کاهش می‌دهد.
    •چای سبز احتمال خطر ابتلا به سرطان مری را کاهش می‌دهد.
    • نوشیدن چای سبز رشد سلول‌های سرطانی خاص را متوقف کرده و سطح کلسترول خوب خون را نسبت به کلسترول بد افزایش می‌دهد.
    •چای سبز برای تقویت سیسم ایمنی بدن مفید است.
    •چای سبز برخی از محققان می‌گویند، با نوشید منظم چای سبز، از به وجود آمدن حفره در دندان ‌ با کشتن باکتری که موجب ایجاد جرم دندان می‌شود، می‌توان پیشگیری کرد.
    •چای سبز قدر فکری را افزایش داده و قابلیت تمرکز را بالا می‌برد.
    •چای سبز آرام‌بخش است و رفع استرس می‌کند.
    •چای سبز موجب کاهش وزن در افراد چاق می‌شود.پلي فنولهاي چاي سبز فعاليت آميلاز بزاق(آنزيم تجزيه كننده قندها) را مهار مي‌كند. جالب است بدانيد كه چاي بدون داشتن عوارض خطرناك داروهاي كاهنده وزن ميتواند موجب كاهش وزن، اندازه دور كمر و تري گليسريد خون مبتلايان به چاقي شود
    •چای سبز در رفع تعدادی از عفونت های قارچی، باکتری و حتی ویروسی (نظیر سرماخوردگی عادی) نیز مفید است.
    •چای سبز خلط را از گلوی ملتهب پاک و اثر مواد سمی را خنثی می کند.
    • تانین" موجود در چای سبز می تواند از تداوم اسهال جلوگیری کند. اگر می خواهید میزان "تانین" را در چای افزایش دهید، بگذارید بیشتر دم بکشد.

    موارد منع مصرف چای سبز:

    اعتقاد بر آنست كه قبل و بعد از دريافت فرآورده‌هاي آهن و در شيرخواران نبايد از چاي سبز يا تركيبات پلي فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاكي از آنست كه مقادير بيش ازحد چای سبز در روز با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب كم خوني مي‌شود. شواهدي مبني بر منع مصرف در حاملگي وجود ندارد با اينحال بايد با پزشك مشورت نمود. مصرف چاي سبز در دوران شيردهي توصيه نمي‌شود.

    روزانه چند لیوان چای سبز بخوریم؟

    چای سبز تنها می‌تواند به مقدار بسیار جزئی متابولیسم بدن را افزایش دهد. به دلیل همین ویژگی، بسیاری از افراد حدود 4 تا 5 لیوان در روز چای سبز می‌نوشند. درحالی‌که حتی در این شرایط هم افزایش متابولیسم آنقدری نیست که بتواند پاسخگوی دریافت مقدار کالری اضافی مصرفی ما باشد. اما این همه ماجرا نیست. معمولا مصرف چای، چه چای سبز و چه چای سیاه بیشتر از 2 تا 3 لیوان در روز از نظر تغذیه‌‌ای نه تنها مفید نیست، بلکه برای سلامت مضر هم هست. مصرف زیاد نوشیدنی‌هایی مثل چای به‌شدت مضر است و باعث می‌شود آب و الکترولیت‌ها از بدن دفع شوند. بنابراین مصرف زیاد این نوشیدنی‌ها می‌تواند منجر به اختلال آب و الکترولیت در بدن شود. از سوی دیگر ترکیبات آلکانوئیدی موجود در چای می‌تواند در اثر مصرف زیاد مشکلات تحـریـ*ک‌پذیری و حساسیت‌های ویژه عصبی را هم در پی داشته باشد. این در حالی است که مصرف متعادل آن یعنی 2 تا 3 لیوان در روز می‌تواند در بدن آرامش ایجاد کند.

    • البته مصرف خیلی زیاد این ماده غذایی مفید می‌تواند خطرناک باشد. لذا در مصرف هر نوع ماده غذایی، هر چند مفید، اصل اعتدال و میانه روی را رعایت کنید‌.

    روش نگهداری و دم کردن چای سبز:

    • برای تازه و معطر ماندن چای سبز بهتر است آن را در ظرفی تیره بریزید و در محلی تاریک و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.
    • برای هر نفر یک قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر یک قاشق، یک لیوان آب داغ با دمای 80 تا 85 درجه سانتی‌گراد به آن اضافه کرده و درب قوری را به مدت 7 تا 8 دقیقه بگذارید. سپس آن را بنوشید.
    • چای سبز مانند چای سیاه نیازی به دم کردن روی حرارت ندارد.

    معطر كردن چاي:

    براي معطر كردن چاي مي توان به آن مقداري گل ياس، گل سرخ، گل بهار نارنج، نعنا، هل، ليمويخشك يا تازه، چند پر زعفران( بسته به علاقه و ذائقه ) را به صورت تركيبي يا به تنهايي اضافه كرد.
     
    وضعیت
    موضوع بسته شده است.

    برخی موضوعات مشابه

    بالا