با خواص انواع دمنوش ها آشنا بشیم.

چقدر از موضوع راضی هستید؟چقدر از پست ها راضی هستید؟

  • زیاد - زیاد

  • متوسط - متوسط

  • کم - کم

  • زیاد - متوسط

  • متوسط - زیاد

  • زیاد - کم

  • کم - زیاد

  • متوسط - کم

  • کم - متوسط


نتایج فقط بعد از شرکت در نظرسنجی قابل رویت است.
وضعیت
موضوع بسته شده است.

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,555
امتیاز
898
سن
27
دمنوش گل ختمی
ختمی گیاهی است علفی و چند ساله از خانواده پنیرکیان که ارتفاع آن به حدود ۲ متر می‌رسد. ساقه این گیاه از کرک‌های ریز که به رنگ خاکستری می‌باشد پوشیده شده است. گلهای آن به رنگ سفید مایل به قرمز یا ارغوانی است که بصورت دسته های سه تایی در اواخر تابستان ظاهر می شود. ختمی گیاه بومی مناطق شرق مدیترانه است. خواص درمانی ختمی بیشتر در برگ و گل این گیاه است.


نام علمی: Althaea officinalis

طبیعت: گل ختمی از نظر طب سنتی ایران طبیعتی سرد و تر دارد.

.

خواص:
دمنوش گل ختمی سرفه های خشک را از بین می برد.
این دمنوش ملین و برطرف کننده یبوست است.
دم کرده این گیاه برای کاهش یا درمان آلرژی موثر می باشد.
دم کرده ریشه این گیاه تب را پایین می آورد.
دم کرده ریشه این گیاه قند خون را تنظیم می کند.
دمنوش برگ ختمی برای دفع سنگ کیله موثر است.

موارد منع مصرف:
مصرف همزمان داروهاى خوراکى با این گیاه موجب به تأخیر افتادن جذب داروها مى گردد.
زنان باردار و مادران شیرده باید از زیاد خوردن آن پرهیز کنند.
کسانی که سرد مزاج هستند باید ختمی را با عسل بخورند.


طرز تهیه:
یک قاشق غذاخوری گل ختمی را در قوری بریزید و روی آب با دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه ریخته و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل می توانید آن را با کمی عسل شیرین کنید. (برای دم کردن ریشه این گیاه ابتدا ریشه آن را تمیز کرده و در یک لیتر آب جوش ریخته و اجازه دهید که به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد پس از سرد شدن آن را از صافی عبور داده و در صورت تمایل با عسل شیرین کنید )
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش کاسنی
    کاسنی یک گیاه دارویی علفی و یک ساله با ساقه های گرد و قطور، گل های آبی یا ارغوانی و برگ های سبز کم رنگ و یا پررنگ و تلخ است. گیاه کاسنی به آب و هوای خنک، آفتابی یا کمی سایه نیاز دارد و تحمل گرمای شدید تابستان را ندارد +

    طبیعت: کاسنی از نظر طب سنتی ایران، طبیعتی سرد و تر دارد.

    نام علمی: ‎Cichorium intybus

    خواص:
    به علت وجود انسولین طبیعی در گیاه کاسنی مصرف دمنوش آن اثر فوق العاده رضایت‌بخش در کسانی که قند و کلسترول خونشان زیاد است دارد. میزان قند خون را پایین می‌‌آورد و کلسترول را به حد اعتدال بر می‌‌گرداند.
    کاسنی عروق خونی و صفراوی داخل کبد را که در اثر پرخونی کبد مسدود یا نیمه مسدود شده بود باز می‌‌کند و از این راه بسیاری از عوارض و اختلالات را برطرف کرده و به سلولهای کبد اجازه می‌‌دهد که اعمال طبیعی خود را انجام دهند و به این جهت می‌‌گویند کاسنی مقوی کبد است،
    دمنوش کاسنی به مقدار یک فنجان قبل از هر وعده غذا اثر مقوی بر معده داشته، اشتها را زیاد کرده و یبوست را رفع می نماید.
    کاسنی برطرف کننده عطش و حرارت درونی است.
    کاسنی در درمان التهابات معده و پاک کردن مجاری ادراری، مؤثر است
    موارد منع مصرف:
    از مصرف بیش از حد کاسنی در طی دوران حاملگی و شیردهی بایستی خودداری نمود.

    طرز تهیه:
    یک قاشق غذاخوری برگ گیاه کاسنی را در یک قوری چینی با آب ۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید. در صورت تمایل به شیرین کردن آن از عسل یا نبات استفاده کنید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش به
    به مقوی قلب، معده و اعصاب است. و نوشیدنی بسیار مناسب برای پاییز و زمستان است.

    1. برای تهیه این دمنوش نخست باید" به "رسیده و شیرین ایرانی بخرید. "به "های وارداتی با اینکه ظاهر هندسی آراسته تری دارند در بیشتر موارد از بو و مزه لازم بی بهره اند و بیشتر برای تزئین ظرف میوه مناسب اند تا کاربرد و فایده طبی.

    2. "به" را خوب بشویید تا پرزهای روی آن برود. اگر پوست به کاملاً زرد باشد نیازی به گرفتن آن نیست.

    3. پس از شستن "به" باید آن را با رنده فلزی خلال کنید تا قطعاتی به طول حدوداً 3 سانتی متر و قطر حدود 2 میلی متر به دست آورید. قطعات ریزتر یا درشت تر ممکن است در مراحل بعدی شما را با مشکل روبرو کنند.

    4. پس از این کار باید قطعات رنده شده به را در یک سینی بگسترانید و روی وسیله گرمازایی با گرمای ملایم و پیوسته، مانند شوفاژ، قرار دهید. بسته به رطوبت هوا و دمای گرم کننده بین 1 تا 2 روز طول می کشد تا قطعات به خشک شوند. در این مرحله، خشکی نباید آنقدر شدید باشد که خلالها را بتوان مانند چوب کبریت شکست.

    5. مرحله پایانی در تهیه دمنوش به، بو دادن آنهاست که نیاز به کمی مهارت دارد وگرنه ممکن است دمنوش خوب از کار درنیاید. برای این کار باید یک ماهی تابه فلزی را روی شعله گاز بگذارید تا ظرف خوب خوب داغ شود به قدری که اگر قطره ای آب در آن ریختید به پرش درآید و زود بخار شود. سپس خلالهای به خشک شده را یکباره در ماهیتابه ریخته و به سرعت با قاشق چوبی زیر و رو کنید تا حرارت به طور یکسان به همه خلالها برسد. این کار را تا وقتی که رنگ خلالها به قهوه ای پررنگ برسد ادامه بدهید. کمی دود بلندشدن از این خلالها هیچ عیبی ندارد و حتی به خوش رنگتر شدن دمنوش هم کمک می کند، بنابراین از برخاستن کمی دود و دم نترسید.

    6. پس از تغییر رنگ و بوداده شدن به ها، ماهیتابه را از حرارت دور کنید و بگذارید خنک شود. سپس آن را در ظرف دربسته شیشه ای نگهداری کنید و از رطوبت هم دور نگهدارید.

    7. برای تهیه دمنوش برای هر نفر حدود یک قاشق غذاخوری معمولی از آن را در یک قوری با یک لیوان آب جوش به مدت 20 دقیقه روی بخار، خوب دم کنید و سپس نوش جان کنید.

    افزودن مقدار اندکی زعفران آثار قلبی و مغزی آن را تقویت می کند و رنگ و مزه اش را هم ارتقاء می دهد. اگر به کاملا شیرین بوده باشد نیاز چندانی به شیرین کننده ندارید ولی اگر دوست داشتید خوب است که آن را با کمی نبات شیرین کنید و بنوشید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش ترخون

    ساقه‌های ترخون تقریباً نازک و شکننده می‌باشند که در اثر شکسته شدن بوی اسانس مشام می‌رسد . برگ‌های گیاه نیز معطر هستند و رایحه خاصی دارند . قسمت مورد استفاده گیاه، برگ و شاخه‌های جوان و نرم است که هنوز چوبی نشده‌اند . مزه گیاه تازه ، کمی تند و سوزاننده می‌باشد. برای تکثیر و پرورش این گیاه قطعات ریزوم آن را در زیر خاک قرار می‌دهند که پس از مدتی جوانه‌هایی از آن ها می‌روید و گیاه جدیدی به وجود می‌آید. همچنین ، ریزوم این گیاه به اطراف گسترش می‌یابد و باعث ازدیاد و تولید گیاهان جدید می‌‎شود.

    ترخون منبع بسیار خوبی از آهن ، کلسیم ، منگنز ، می‌باشد. این سبزی همچنین دارای پتاسیم ، منیزیم ، و ویتامین‌های A وC می‌باشد.

    به دلیل داشتن خاصیت بی حس کنندگی در دهان، یونانیان باستان این گیاه را برای تسکین دندان درد میجویدند. این گیاه همچنین در قرون وسطی به عنوان یک پادزهر برای درمان سم مار گزیدگی استفاده می‌شد.

    امروزه در ایران تقریباً در همه شهرستان‌ها ترخون را می‌کارند و آن را به عنوان سبزی خوردن مصرف می‌کنند ؛ اما ترخون نواحی مرکزی ایران ، خصوصاً ترخون منطقه بین قم و کاشان ، از بهترین انواع گونه گیاهی محسوب می‌شود.

    خواص درمانی

    تاثیر بر روی دستگاه قلبی _ عروقی :

    افرادی که فشار خون بالایی دارند می‌توانند از این سبزی به جای نمک در غذا استفاده نمایند.
    دمنوش ترخون در بهبود گردش خون کمک می‌کند.

    تاثیر بر روی دستگاه عصبی :

    دمنوش ترخون برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار سودمند است .
    موجب تحـریـ*ک مغز و سیستم عصبی می‌شود و آن را فعال می‌سازد.

    تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی:

    دمنوش ترخون قاعده آور ا و عادت ماهانه را مرتب می‌سازد.

    تاثیر بر روی غدد:

    کبد را پاکسازی می‌کند و موجب افزایش سرعت فرآیند سم زدایی در بدن می‌شود.

    تاثیر بر روی دستگاه حرکتی :

    دمنوش ترخون در درمان رماتیسم مفید استو مصرف آن خصوصاً در شب باعث کاهش دردهای مفصلی می‌شود.

    تاثیر بر روی دستگاه گوارش:

    دمنوش ترخون مقوی معده و دستگاه هاضمه است.
    نفخ و باد شکم را دفع می‌کند و مصرف دو هفته مداوم آن باعث کاهش طولانی مدت نفخ گوارشی می‌شود.
    هضم غذا را آسان می‌کند.
    اشتها آور است .
    دمنوش ترخون تولید صفرا می‌کندو به هضم و گوارش غذا کمک می‌نمایند.
    دمنوش ترخون توانایی بسیار زیادی برای مبارزه با کرم‌های روده ای دارد.
    برای درد دل و دردهای معده مفید است.
    یبوست را برطرف می‌سازد.

    خواص دیگر :

    دمنوش ترخون تب بر است.
    بوی تند و معطر ترخون برای دور کردن بوی بد دهان استفاده می‌شود.
    ترخون به خاطر داشتن خواص آنتی باکتریال ، برای ضد عفونی کردن زخم ها و بریدگی‌ها به کار می‌رود.
    موارد منع مصرف و عوارض جانبی
    در حد مصرف معمولی عارضه جانبی ندارد؛ اما از مصرف بیش از حد آن باید خودداری کرد. همچنین مصرف آن در دوران بارداری منع شده است.

    طبیعت

    ترخون از نظر طب سنتی ایران ، گرم و خشک است .

    طرز تهیه

    یک قاشق چای خوری از ساقه و برگ خشک شده ترخون را با یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و به مدت پانزده دقیقه بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید تا دم بکشد. پس از صاف کردن ، آن را با عسل یا نبات شیرین کنید و میل نمایید.

    خوردن دو فنجان از آن در طول روز مجاز می‌باشد.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش بومادران

    بومادران، علف هرز مزارع است و به صورت خودرو در دشت‌ها و کنار جاده‌هاو نواحی کوهستانی اروپا و در مناطقی از شمال ایران و ارتفاعات البرز می‌روید. زمان گل‌دهی گیاه از اواخر اردیبهشت تا پایان تیرماه و بهترین زمان برداشت نیمه اول تیر ماه است . قسمت دارویی این گیاه ، برگ‌ها و گل‌های آن هستند.

    نام لاتین این گیاه برگرفته از آشیل، قهرمان افسانه‌ای یونان است. گفته می‌شود در دوران نبردهای تروآ(حدود 1200 سال قبل از میلاد) از بومادران برای درمان زخم و جلوگیری از خون‌ریزی و عفونت استفاده می‌شد.

    نام مرسوم آن یعنی"خون دماغ" کاربرد سنتی بند آورنده خون‌ریزی را بیان می‌کند.

    خواص درمانی

    تا ثیر بر روی دستگاه قلبی_عروقی:

    نوشیدن دمنوش بومادران رسوبات رگ‌ها و اجزای بدن را از بین می‌برد.
    برطرف کننده ورم رگ‌ها می‌باشد
    برای جلو گیری از خون‌ریزی بینی از دمنوش بومادران بنوشند.
    بومادران کاهش دهنده قند خون است .
    از دمنوش بومادران برای درمان بیماری‌های قلبی مانند ضعف قلب ، گرفتگی و درد ناحیه قلب ، ورم عضله قلب و سکته قلبی می‌توان استفاده کرد.
    کاهنده فشار خون است.
    تقویت کننده رگ‌های واریسی می‌باشد.

    تاثیر بر روی دستگاه عصبی :

    دمنوش بومادران برای انواع سردردهای میگرنی مفید می‌باشد.
    برای صرع و تشنج تجویز می‌شود.
    برای تسکین اعصاب ، شب‌ها از دمنوش بومادران بنوشید.
    برای رفع بی‌خوابی مفید است.
    دمنوش بومادران رقیق کننده خون و ضد لخته شدن خون در عروق می‌باشد.

    تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی:

    برای درمان عادت دماهانه که بر اثر ترس یا سرمازدگی ، نامنظم شده است بعد از پاک شدن روزی سه فنجان دمنوش بومادران بنوشید.
    این دمنوش تسکین دهنده دردهای قاعدگی می‌باشد.
    برای کاهش خون‌ریزی زیاد عادت ماهانه و خون‌ریزی بین عادت ، بعد از پاک شدن به مدت روزی سه فنجان بنویشید.
    دمنوش بو مادران ادرار آور است .
    برای برطرف کردن ترشحات زیاد رحم هر ماه به مدت یک هفته از دمنوش بومادران بنوشید
    دفع کننده سنگ کلیه می‌باشد.
    قاعده آور است.
    برای درما سوزش و سختی ادرار از دمنوش بومادران بنوشید.

    تاثیر بر روی غدد:

    به منظور تقویت کبد بعد از غذا یک فنجان از دمنوش بومادرا بنوشید.
    نوشیدن این گیاه باعث افزایش تعریق می‌شود.

    تاثیر بر روی دستگاه تنفسی:

    برای درمان تنگی نفس مفید است.
    برای رفع سرماخوردگی از دمنوش این گیاه بنوشید.
    به منظور تخلیه سینوس‌ها با دمنوش بومادران استنشاق کنید.

    تاثیر بر روی دستگاه حرکتی :

    در درمان سیاتیک روغن بومادران را به محل درد بمالید.
    برای تسکین دردها رمایسمی مفید است .
    کسانی که دست‌های آن‌ها خواب می‌رود ادمنوش بومادران بنوشند.
    برای درمان واریس نیز تجویز می‌شود.

    تاثیر بر روی دستگاه گوارش :

    در رفع بی‌اشتهایی مفید است.
    دمنوش بومادران برطرف کننده اسهال می‌باشد.
    برای دفع کرم روده و معده ، حداقل به مدت 10 روز صبح و شب یک فنجان از دمنوش بومادران بنوشید.
    در درمان بواسیر مفید است.
    دمنوش بومادران بادشکن و تقویت کننده معده می‌باشد.
    دمنوش بومادران ضد انگل ژیاردیا است.
    برای درمان زخم معده و اثنی‌عشر از دمنوش بومادران بعد از غذا بنوشید.

    تاثیر بر روی پوست:

    به منظور بهبود زخم‌های چرکین می‌توان آن را با دمنوش بومادران شست‌وشو داد .
    برای روشن شدن پوست، رفع تحریکات جلدی و درمان جوش‌های آکنه دمنوش بومادران را به وسیله پارچه تمیزی بر روی پوست بمالید.
    برای جلوگیری از چین و چروک صورت با جوشانده بومادران صورت را کمپرس کنید .
    برای درمان لک و پیسی هر ماه به مدت بک هفته ، دمنوش بومادران بنوشید.
    برای درمان جوش و آکنه ، دمنوش بومادران بنوشید.

    خواص دیگر:

    به منظور روییدن مو،ضماد گرم بومادران را بر روی محل مورد نظر بگذارید .
    برای جلوگیری از ریزش موی سر ، با جوشانده بومادران سر خود را بنوشید.
    دمنوش بومادران رفع کننده بلغم می‌باشد.
    جوییدن برگ تازه بومادران برای دندان درد توصیه می‌شود.

    موارد منع مصرف و عوارض جانبی

    مصرف بومادراندر دوران حاملگی ، منع شده است. همچنین مصرف دمنوش بومادران نباید بیش از یک هفته باشد.
    مصرف زیاد بومادران باعث حالت تهوع و سرگیجه می‌گردد.
    به خاطر داشته باشید که دمنوش این گیاه زود فاسد می‌شود؛ سعی کنید زود نوشیده شود.
    طبیعت بومادران از نظر طب سنتی ایران، گرم وخشک است.

    طرز تهیه

    یک قاشق چای خوری از س رشاخه‌های گل دار را با حدود یک لیوان آب جوش در قوری بریزید و به مدت بیست دقیقه آن را بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید و پس از صاف کردن، آن را با عسل شیرین کنید و میل نمایید. خوردن آن به مدت یک هفته و هر روزتا سه بار مجاز می‌باشد.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش پر سیاوشان
    پرسیاوشان دارای ریزموی خزنده است که ریشه‌هایی باریک از آن خارج می‌شود. برگ‌های این گیاه استفاده طبی دارد.

    این گیاه دارای شاخه‌های سیاه ، سخت، باریک و براق به درازای تقریباً 20 سانتی متر و برگ‌های کوچکی مانند برگ‌های گشنیز ، به صورت، بریده بریده می‌باشد. گیاه پرسیاوشان را بیشتر می‌توانید کنار جوی و چاه‌های قدیمی که در نواحی مرطوب و سایه‌دار قرار دارند پیدا کنید.

    این گیاه در نواحی مدیترانه ، اروپای مرکزی و جنوبی، آمریکا و مناطق شمال ایران از جمله مازندران ، گیلان و غیره رشد می‌کند.

    خواص درمانی

    تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی:

    دمنوش پرسیاوشون ادرار آور است .
    عادت ماهانه را باز می‌کند.
    سنگ مثانه را دفع می‌نماید.
    درکمک به دفع راحت سنگ‌های کلیوی موثر است.

    تاثیر بر روی غدد:

    دمنوش پرسیاوشان عرق آور است.
    کبد را سم زدایی می‌کند .
    در کمک به درمان زردی یا یرقان تاثیر دارد و باعث تخلیه صفرای زائد می‌شود .

    تاثیر بر روی دستگاه تنفسی :

    دمنوش پرسیاوشان در درمان سرفه و علائم سرماخوردگی موثر است .
    درمان کننده بیماری‌های ریوی است.
    اخلاط سـ*ـینه را دفع می‌کند.
    اگر چند قطره از دمنوش آن را داخل بینی بچکانید،گریپ را از بین می‌برد و بینی را باز می‌کند .
    برای رفع تنگی نفس بچه‌ها بسیار مفید است .
    دمنوش پرسیاوشان در درمان برونشیت موثر است.
    التهاب گلو را درمان می‌کند.

    تاثیر بر روی دستگاه گوارش:

    دمنوش آن به عنوان مسهل صفرا، بلغم و سودای موجود در معده و روده ها مفید است .
    کرم کش است.
    اسهال را برطرف می‌کند.

    تاثیر بر روی پوست:

    اگر دمنوش پرسیاوشان را به سر بمالید شوره سر را برطرف می‌کند.
    دمنوش آن برای زرد زخم استفاده می‌شود .

    خواص دیگر :

    برای ریزش منطقه‌ای مو استفاده می‌شود.
    تب بر است.

    موارد منع مصرف و عوارض جانبی:

    عوارض خاصی برای آن ذکر نشده است اما در طول دوره حاملگی منع مصرف دارد و نیز مصرف دراز مدت و زیاد آن برای قلب و ریه مضر است.

    طبیعت

    پرسیاوشان از نظر طب قدیم ایران ، معتدل مایل به گرم و خشک است .

    طرز تهیه

    یک قاشق غذا خوری برگ پرسیاوشان را با یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و به مدت پانزده دقیقه آن را بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید و پس از این مدت آن را صاف کنید و با عسل مخلوط نموده، میل کنید.

    مقدار مصرف آن دو لیوان ذر روز به مدت یک هفته می‌باشد.

    برگرفته از:

    کتاب دمنوش‌های ایران زمین
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش جعفری
    جعفری اگر چه مانند دیگر سبزی ها سرشار از ویتامین های مختلف وهمچنین املاح و مواد معدنی مفید است ولی به لحاظ آهن، ویتامین‌های A و C فسفر و پتاسیم ، کلسیم و ید، منبع غنی به حساب می‌آید ؛ به طوری که به عنوان مثال مقدار ویتامین C موجود در آن از تمام سبزی‌ها و میوه‌ها بیشتر است.

    رویشگاه اصلی این گیاه ، مناطق مدیترانه است یعنی به آب و هوای معتدل و خنک نیاز دارد و در اکثر نقاط ایران پرورش می‌یاید .

    از برگ و تخم جعفری به وسیله تقطیر بخار آب ، اسانسی گرفته می‌شود که بسیار معطر است و در صنایع غذایی به کار بـرده می‌شود.

    دانه، برگ و ریشه جعفری استفاده دارویی دارد.

    خواص درمانی

    تاثیر بر روی دستگاه قلبی _ عروقی:

    دمنوش جعفری شریان‌ها و رگ ها را تمیز می‌کند و باعث تصفیه خون می‌شود .

    دمنوش جعفری برای درمان کم خونی توصیه می‌شود.

    دمنوش جعفری برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت و نیز برای افرادی که می‌خواهند از این بیماری‌ها پیش گیری کنند ، بسیار خوب است.

    تاثیر بر روی دستگاه عصبی :

    دمنوش جعفری اعصاب را تسکین می‌دهد.

    دستگاه عصبی را فعال می‌کند و تقویت کننده حافظه است.

    تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی:

    دمنوش جعفری ادرار آور است.

    تنظیم کننده قاعدگی است.

    دفع کننده سنگ کلیه و مثانه می‌باشد.

    برای درمان ترشحات زنانگی دمنوش جعفری بنوشید.

    دمنوش جعفری برای پیش‌گیری اط سرطان‌ روده و سرطان دهانه رحم در زنان بسیار مفید است.

    کلیه ها را پاک سازی می‌کند.

    تاثیر بر روی غدد:

    دمنوش جعفری برای درمان یرقان مفید است.

    از دمنوش جعفری برای درمان بیماری‌های کبد و طحال می‌توان استفاده کرد ؛ زیرا دافع قوی سوداست و طحال را پاک سازی می‌کند.

    دمنوش جعفری شیر مادران را افزایش می‌دهد و انسداد مجاری و تجمع آن در پستان را رفع می‌کند . همچنین در رفع کیست پستان بسیار موثر است.

    تاثیر بر روی دستگاه تنفسی :

    در رفع ناراحتی‌های ریوی موثر است.

    اگر از بوی بد دهانتان خسته شده‌اید دمنوش جعفری بنوشید.

    دمنوش جعفری در رفع تنگی نفس مفید است.

    برای گرفتگی صدا در اثر سرماخوردگی موثر است.

    تاثیر بر روی دستگاه حرکتی :

    برای بهبود بیماری‌هایی مثل التهاب مفاصل و استخوان ها مفید است.

    موجب حفاظت افراد در برابر التهابات پلی آرتریت (نوعی از آرتریت که در آن دو یا بیش از دو مفصل درگیر می‌شوند) می‌گردد.

    دمنوش جعفری در رفع روماتیسم مفید است.

    تاثیر بر روی دستگاه گوارش :

    دمنوش جعفری اشتها آور است .

    مقوی معده و دستگاه هاضمه می‌باشد .

    هضم کننده غذا می‌باشد.

    بادشکن است و نفخ معده را از بین می‌برد.

    دمنوش جعفری صفرا بر است.

    اختلالات هاضمه را تنظیم می‌کند .

    برای درمان اسهال مفید است.

    دمنوش جعفری برای درمان بواسیر موثر است.

    یبوست را از بین می‌برد.

    تاثیر بر روی پوست:

    شستن صورت با دمنوش غلیظ جعفری پوست صورت را شفاف می‌کند.

    برای رفع لکه‌ها و جوش‌های صورت ، دمنوش جعفری را روی پوست صورت بمالید.

    خواص دیگر :

    از دمنوش جعفری به عنوان مسکن برای پایین آوردن تب نیز استفاده می‌کنند.

    دمنوش جعفری از تخریب سلولی نای از رادیکال‌های آزاد اکسیژن جلوگیری می‌کند.

    برای تقویت سیستم ایمنی مفید است.

    دمنوش جعفری به تقویت بینایی و جلو گیری از ابتلا به شب کوری کمک می‌کند.

    برای درمان سرخک مفید است.

    موارد منع مصرف و عوارض جانبی:

    جعفری دارای سورالن و ترپنوئیدهای است که مصرف زیاد آن باعث ناراحتی‌های پوستی می‌گردد. افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی و کیسه صفرا ، از خوردن این سبزی خودداری کنند . در دوران بارداری نیز خوردن این سبزی نیز منع مصرف دارد.

    طبیعت

    جعفری از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک است.

    طرز تهیه

    یک قاشق غذا خوری از برگ و ساقه‌های خشک شده جعفری را به همراه یک لیوان جوش داخل قوری بریزید و به مدت پانزده دقیقه بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید و پس از صاف کردن ، آن را با عسل و نبات شیرین نمایید و میل کنید.

    خوردن دو لیوان در روز به مدت یک هفته مجاز می‌باشد

    منبع:

    دمنوش های ایران زمین
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش رازیانه
    ساقه آن دارای شیارهای هم ردیف و موازی است و برگ‌های آن متناوب ببا بریدگی ‌های عمیق و نخی شکل می‌باشد. گل‌های رازیانه زرد و به صورت خوشه در انتهای ساقه ظاهر می‌شود . رازیانه در مناطق مدیترانه‌ای به خوبی رشد می‌کند . و در ایران در مناطق شمالی کشور در دامنه‌های کوه‌های البرز به طور خودرو رشد می‌کند.

    میوه‌های خشک و رسیده رازیانه که بخش دارویی گیاه محسوب می‌شود به صورت دو فندق به هم پیوسته هستند. میوه‌ها را قبل از رسیدن کامل هنگامی که به حد کافی سفت شد و به رنگ خاکستری مایل به سبز در آمدند، برداشت می‌نمایند.

    رازیانه حاوی مقادیر فراوانی ویتامین ، مواد معدنی و فیبر است. منگنز ، پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم، آهن و ویتامین C و B3 از این موارد می‌باشند.

    خواص درمانی

    تاثیر بر روی دستگاه قلبی_ عروقی:

    - دمنوش رازیانه رقیق کننده خون است، بنابراین برای کسانی که مبتل به تصلب شرایین یا انسداد رگ ها هستند مفید می‌باشد.

    - در خانم‌های بالای 50 سال که مشکلات قلبی _عروقی و کبدی دارندو میزان سموم در بدن آن‌ها بالاست ، دمنوش رازیانه یک گزینه علی به شمار می‌رود.

    - باعث اتساع عروق می‌شودو از این طریق گردش خون را در بدن تسهیل می‌نماید .

    - برای کاهش کلسترول مفید است .

    - باعث کاهش فشار خون می‌شود و به این ترتیب برای افرادی که دچار حمله قلبی می‌شوند ، مفید است.

    - برای درمان بیماری دیابت توصیه می‌شود.

    تاثیر بر روی دستگاه عصبی :

    - دمنوش رازیانه ، مغز را فعال می‌کند.

    - آرام بخش است.

    - برای رفع سردردهای میگرنی می‌توان از دمنوش رازیانه استفاده کرد.

    - اثر فعال کننده مراکز عصبی مغز را دارد.

    تاثیر بر روس دستگاه ادراری و تناسلی:

    - دمنوش رازیانه قاعده آور است.

    - برگ‌های رازیانه ادرار آور است و اوره و اسید اوریک را دفع می‌کند.

    - درد حین عادت ماهانه را کاهش می‌دهد؛ ولی می‌تواند باعث افزایش خون ریزی شود.

    - دمنوش رازیانه برای کسانی که قطره قطره ادرار می‌کنند مفید است.

    - دفع کننده سنگ‌های مجاری ادراری است.



    تاثیر بر روی غدد:

    - دمنوش رازیانه اثر زیاد کننده شیر در زنان شیر ده دارد.

    تاثیر بر روی دستگاه تنفسی :

    - برای برطرف کردن آسم ، سرفه، و تنگی نفس از دمنوش رازیانه به مقدار سه فنجان در روز استفاده کنید.

    - دمنوش رازیانه برونشیت را تسکین می‌دهد .

    - دمنوش رازیانه گشاد کننده مجاری تنفسی است .

    - دمنوش رازیانه، التهاب غشاب مخاطی دستگاه تنفس را کاهش می‌دهد.

    تاثیر بر روی دستگاه حرکتی :

    - دمنوش رازیانه دردهای مفاصل را برطرف می‌کند.

    - ضد رماتیسم است.

    تاثیر بر روی دستگاه گوارش :

    - دمنوش رازیانه اشتها آر و مقوی معده است.

    - نفخ و گاز معده را از بین می‌برد.

    - ملین و مسهل است.

    - حالت تهوع و آشفتگی را برطرف می‌کند.

    - از ابتلا به سرطان روده پیشگیری می‌کند.

    - خلط آور است.

    - کرم روده کودکان را از بین می‌برد.

    - دمنوش رازیانه برای سوءهاضمه مفید است.

    تاثیر بر روی پوست :

    - از دمنوش این گیاه برای رفع چربی زیاد پوست استفاده می‌کنند و چنانچه موهای سر با این دمنوش شست و شو شود چربی زیاد پوست سر مرتفع می‌گردد و موها درخشندگی خاصی پیدا می‌کنند.

    - برای رفع چین و چروک صورت ، دمنوش غلیظ رازیانه رابه صورت ماسک روی صورت بمالید.

    خواص دیگر :

    - رازیانه به علت داشتن هورمون زنانه ، رشد دخترها ذا جلو می‌اندازد.

    - دمنوش رازیانه ، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

    - ضد باکتری است و سموم بدن را پاک می‌کند.

    - بیماری التهاب دهان را از بین می‌برد.

    - باعث تسکین دل درد می‌شود.

    - دمنوش رازیانه باعث تقویت چشم می‌شود و حساسیت‌های چشم را از بین می‌برد.

    - ضد التهاب پلک و ملتحمه است.

    موارد منع مصرف و عوارض جانبی

    رازیانه چون گرم است برای گرم مزاج‌ها خوب نیست و این گونه افراد باید آن را با سکنجبین بخورند. زیاده روی در مصرف رازیانه معده را سست می‌کند و تشنج و توهم می‌آورد . در نوزادان مصرف فرآروده های تغلیظ شده این گیاه ممنوع است .

    مصرف مداوم رازیانه در آقایان توصیه نمی‌شود و می‌تواند باعث ضعف قوه جنـ*ـسی شود.

    طبیعت

    رازیانه از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک است.

    طرز تهیه

    تخم رازیانه را بکوبید و مقدار یک قاشق چای‌خوری از این کوبیده را به همراه دو لیوان آب جوش در یک قوری بریزید و به مدت بیست دقیقه تا نیم ساعت بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید و دمنوش را پس از صاف کردن با کمی عسل بنوشید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    دمنوش ریحان
    ارتفاع ساقه های ان تا 60 سانتی متر می‌رسد و برگ‌های معطرش را به عنوان سبزی خوردن استفاده می‌کنند . ریحان ، در دو نوع سبز و بنفش می‌روید.

    برگ‌های آن به صورت متقابل بیضوی و نوک تیز می‌باشد. گل‌های آن معطر و کوچک به رنگ‌های سفید، قرمز و گاهی بنفش مشاهده می‌شود.

    تخم آن سیاه و ریز است . برگ‌ ریحان و سرشاخه های جوان آن به مصرف تغذیه می‌رسد . ریحان در طول رویش به هوای گرم و تابش نور کافی نیاز دارد. این گیاه به سرما بسیار حساس است . در طول رویش به آب کافی نیاز دارد.

    ریحان سرشار از ویتامین A و K ، آهن ، کلسیم و دیگر مواد مغذی است. برگ و تخم آن دارای اثرات درمانی هستند.

    خواص درمانی

    تاثیر بر روی دستگاه قلبی _ عروقی:

    - دمنوش برگ ریحان باعث افزایش سلامت قلب و راحتی ماهیچه‌های آن می‌شود.

    - تپش قلب را منظم می‌کند.

    - از گرفتگی رگ‌های خونی جلو گیری می‌نماید.

    - دمنوش ریحان فشار خون را تنظیم می‌کند.

    تاثیر بر روی دستگاه عصبی:

    - دمنوش برگ ریحان اثر ضد تشنج دارد.

    - معالجه سردردهای میگرنی و عصبی است.

    - دمنوش برگ ریحان درمان کننده سرگیجه است.

    - داراری خواص آرام بخش است.

    - در رفع بی‌خوابی موثر است.

    - سردردهای درحین سفر را رفع می‌کند.

    تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی :

    - دمنوش ریحان، ادرار آور است.

    - دمنوش تخم ریحان برای درمان ورم کلیه مفید است.

    - در درمان ترشحات زنانه به کار می‌رود.

    - عفونت های ادراری و مشکلات کلیوی را درمان می‌کند.

    - در دفع سنگهای مثانه مفید است.

    تاثیر بر روی غدد:

    - دمنوش برگ ریحان اثر زیاد کننده شیر مادران شیرده را دارد.

    تاثیر بر روی دستگاه تنفسی:

    - دمنوش برگ ریحان برطرف کننده تورم گلو و گلو درد و آنژین است.

    - برای از بین بردن سرفه و سیاه سرفه بسیار مفید است.

    - در درمان آسم موثر است.

    تاثیر بر روی دستگاه حرکتی:

    - دمنوش ریحان در درمان دردهای نقرسی مفید است.

    تاثیر بر روی دستگاه گوارش:

    - دمنوش ریحان دستگاه هاضمه را تقویت می‌کند.

    - دمنوش تخم ریحان برای رفع دل درد مفید است.

    - نوشیدن یک فنجان دمنوش ریحان نفخ و گاز معده را از بین می‌برد.

    - در هضم غذا موثر است.

    - بی اشتهایی را رفع می‌کند.

    - در درمان اسهال موثر است .

    - دمنوش ریحان در درمان دردهای روده‌ای موثر است.

    - یبوست را برطرف می‌کند.

    تاثیر بر روی پوست :

    - مصرف دمنوش ریحان می‌تواند باعث بهبود چین و چروک های دست و صورت شود.

    خواص دیگر :

    - دمنوش ریحان تب بر است .

    - دمنوش تخم ریحان مسکن است.

    - دمنوش برگ ریحان ضد عفونی کننده است و به عنوان دهان شویه برای رفع التهابات و زخم های دهانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    - مقاوت بدن را در مقابل بیماری‌ها افزایش می‌دهد.

    موارد منع مصرف و عوارض جانبی:

    - عوارض خاصی برای ان ذکر نشده است . اما باید از مصرف زیاد آن خودداری کرد.

    طبیعت

    - از نظر طب سنتی ایران ، طبیت ریحان گرم و خشک است.

    طرز تهیه

    - یک قاشق غذا خوری برگ خشک شده ریحان را با یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و به مدت 10 دقیقه آن را بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید و پس از گذشت این مدت آن را صاف کنید و با عسل مخلوط نمایید و میل کنید.

    - برا تهیه دمنوش تخم ریحان باید یک قاشق چای خوری تخم کوبیده شده ریحان را با یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و به مدت 20 دقیقه آن را بر روی شعله غیر مستقیم بگذارید تا دم بکشد و پس از صاف کردن ، آن را با عسل مخلوط نمایید ومیل کنید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    چای سفید
    چای سفید لطیف ترین چای هاست. تلخ نیست، طعم ملایم و شیرین دارد. بیشتر در استان فوجیان چین تولید می شود و محصول بهاره و چین اول است. چای سفید در مقایسه با دیگر انواع چای مانند چای سبز و سیاه از مقدار بسیار بیشتری آنتی‌اکسیدان برخوردار است از این رو دارای خواص درمانی بسیاری است.

    در اصل چای سفید، جوانه‌های گیاه چای است؛ یعنی قبل از باز شدن و شکوفا شدن برگ چای، جوانه آن را که یک غلاف کرک‌دار نقره‌ای دارد، می‌چینند.
    چای سفید همانند چای سبز تولید شده از برگ های گیاه "کاملیا سینسیس" است.
    در فرآیند تخمیر (از زمانی که برگ چای چیده می‌شود تا زمانی که در معرض هوا قرار می‌گیرد و تخمیر می‌شود) تغییراتی در ترکیبات چای رخ می‌دهد؛ به طوری که مقدار کافئین در چای سبز و سفید به میزان چشم گیری کاهش می یابد.
    پلی‌فنول‌هایی که در چای سبز به مقدار زیادتری وجود دارند در چای سیاه بسیار کم هستند که با نام ‌کاتچین شناخته می‌شوند.
    مقدار کاتچین‌ها در واقع در چای سبز بالا، در چای سفید بسیار بالا و در چای سیاه بسیار کم هستند.
    بر خلاف انواع چای که با آب جوش درست می‌شود، پیشنهاد می‌شود چای سفید با آبی با دمای کمتر از دمای آب جوش حدود 75 تا 85 درجه سانتی‌گراد تهیه شود، بدین منظور باید آب را جوش آورد و بعد صبر کنیم تا دمای آن کم شود، سپس با آن آب چای سفید را دم می کنیم.

    برخی از خواص درمانی چای سفید عبارتند از:
    • فشارخون را کاهش می‌دهد.
    آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سفید باعث کاهش فشارخون و در نتیجه کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و نیز سکته مغزی می‌شوند.
    • از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌کند.
    آنتی‌اکسیدان‌ها از ایجاد آسیب‌های درونی سلول‌‌ها ناشی از وجود رادیکال‌های آزاد پیشگیری کرده و باعث به حداقل رساندن تغییرات ناگهانی و مضر بدن شده که ممکن است منجر به بروز انواع سرطان‌ها مانند سرطان روده، شکم یا پروستات گردد.
    • خواص ضد باکتری و ضد ویروسی دارد.
    این فایده تنها برای چای سفید نیست که دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی دارد بلکه تمام انواع چای که از گیاه کاملیا سینسیس تولید می‌شوند، دارای چنین خواصی هستند.
    • برای پایین آوردن کلسترول موثر است.
    نوعی آنتی اکسیدان با نام "کاتچین" در این نوع چای وجود دارد که کمک بسیار موثری در کاهش کلسترول خون می‌کنند. این ترکیبات شیمیایی از سخت شدن جداره رگ‌ها و در نتیجه محدود شدن جریان خون پیشگیری می‌کنند.
    • برای سلامت پوست مفید است.
    چای سفید از آفتاب سوختگی جلوگیری می‌کند. عملکرد سلول‌های پوست را بالا بـرده و از تخریب پوست در مقابل نور ماورای بنفش محاظت می‌کند. همچنین، پوست را جوان می‌سازد. چای سفید دارای مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است.
    آنتی اکسیدان‌ها در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد، از بدن محافظت می‌کنند. رادیکال‌های آزاد موجب پیر شدن و تخریب سلول‌های پوستی می‌شوند.
    • به سلامت استخوان کمک می‌کند.
    چای سفید همچنین باعث می شود تا کسانی که آن را می نوشند، تراکم استخوانی بالاتری داشته باشند. جلوگیری از شکستگی های استخوانی و درمان آرتریت نیز یکی دیگر از فواید چای سفید است.
    • برای سلامت دهان و دندان مفید است.
    چای سفید دارای فلوراید زیادی است و از خرابی‌های دندان و از همه مهم‌تر، رشد پلاک‌های دندانی پیشگیری کرده و نیز باعث خوشبو تر شدن دهان می شود.
    ویتامین ها و مواد معدنی
    ویتامین های چای:
    ویتامین بی 1 (تیامین) – کمک به تولید انرژی از طریق تبدیل غذا. افزایش اشتهاء و بهبود گوارش. مورد نیاز برای رشد و تولید مثل.
    ویتامین بی 2 (ریبوفلاوین) – سلامتی پوست، چشم ها و اعصاب. متابولیسم انرژی.
    ویتامین بی 6 – کمک به آزاد شدن انرژی غذا و افزایش متابولیسم انواع پروتئین.
    ویتامین سی (اسید اسکوربیک) – بهبود زخم و ترمیم شکستگی. مبارزه با برخی انواع شایع عفونت های ویروسی و باکتریایی.
    ویتامین کا – پیشگیری از لخته شدن خون و کمک به متابولیسم استخوان.
    کاروتن – پس از گوارش، به ویتامین آ تبدیل می شود. بهبود بینایی و سلامتی پوست.
    اسید فولیک – ساخت گلبول قرمز و ژن
    مواد معدنی (چای، سرشار از مواد معدنی است):
    منگنز – ضروری برای رشد و نمو بدن.
    پتاسیم – ضروری برای حفظ ضربان عادی قلب.
    روی – ضروری برای رشد و نمو اندام های تناسلی و کمک به بهبود زخم.
    فلور – محافظت از دندان ها و تقویت استخوان ها.
    پلی فنلها (چای، سرشار از انواع آنتی اکسیدان است):
    فلاونویدها و کتچین ها، گروهی از ترکیب های پلی فنلی هستند. این مواد، مانع عمل رادیکال های سرطان زا و بیماری های قلبی می شوند.
    نوشیدن چای سبز، باعث کاهش قند خون مبتلایان به دیابت می شود.خوانندگان دیابتی، شاید تاکنون موفق به کاهش قند خونشان از طریق رژیم غذایی شده باشند، اما اکنون می توانند با چای سبز هم، به ثبات میزان قند خونشان کمک کنند.


    روش تهیه و دم کردن چای سفید دقیقا مثل چای سبز است (در لیوان مخصوص دم‌نوش و یا یک قوری شیشه‌ای و یا قوری چینی در دار با دمای حدود ۸۰ درجه سانتیگراد دم کنید). همچنین می توان از برگ نعنا، آویشن یا چوب دارچین و … برای طعم دادن به این چای استفاده کرد. برای کسانی که دوست دارند این چای رو شیرین بخورند عسل می تواند شیرین کننده مناسبی باشد.

    طرز تهیه چای سفید

    نکات بیشتری در مورد چای سفید:
    بهتر است در دم کردن چای سفید دمای آب بین ۸۰ تا ۹۰ درجه باشد (بهترین دما حدود ۸۰ درجه)؛ برای دم کردن آن می‌توانید از لیوان‌های مخصوص دم کردن چای و یا از فرنچ‌پرس استفاده کنید. همچنین می‌توانید چای سفید را دو تا سه بار استفاده کنید، یعنی پس از مصرف مجددا روی آن آب‌جوش بریزید تا چای بعد آماده شود.
     
    وضعیت
    موضوع بسته شده است.

    برخی موضوعات مشابه

    بالا