VIP *بیمــاری های قلبــی عروقــی*

ღ motahareh ღ

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/03/18
ارسالی ها
14,789
امتیاز واکنش
46,711
امتیاز
1,286
محل سکونت
تهــــران
آندوسکوپي

يک سال پس از انجام آندوسکوپي با دستگاه قابل انعطاف(Flexible) همراه با بيوپسي، مي توان خون اهدا کرد.

بارداري

خانم هاي باردار حداقل شش هفته پس از زايمان مي توانند خون اهدا نمايند.

پيوند اعضا

پس از پيوند عضو(خصوصا قرنيه) فرد از اهداي خون معاف مي باشد.

تزريق خون و فرآورده هاي آن

اگر طي 12 ماه گذشته خون يا فرآورده هاي خوني به شما تزريق نشده است، مي توانيد خون اهدا نماييد.

حجامت

يک سال پس از حجامت مي توانيد خون اهدا کنيد.

خال کوبي

يک سال پس از خال کوبي مي توانيد خون اهدا کنيد.

سن

افراد بين سنين 17 تا 65 سال مي توانند خون اهدا نمايند.

سقط جنين

خانم باردار يک سال پس از سقط جنين مي تواند خون اهدا نمايد.

سوراخ کردن گوش

يک سال پس از سوراخ کردن گوش فرد مجاز به اهداي خون مي باشد.

شيردهي

پس از پايان دوران شيردهي فرد مي تواند خون اهدا نمايد.

وزن

اگر وزن شما بالاتر از 50 کيلوگرم باشد، مي توانيد خون اهدا نماييد.

قاعدگي

اگر قاعدگي شما شديد، دردناک و همراه با خونريزي زياد نمي باشد و احساس مي کنيد که حالتان خوب است، مي توانيد خون بدهيد.

فواصل اهداي خون

فاصله بين دو اهداي خون حداقل 8 هفته مي باشد، به شرطي که بيش از 4 بار در سال براي آقايان و 3 بار در سال براي خانم ها نشود. فاصله بين دو اهداي پلاکت خون، 3 روز مي باشد.

مواد مخـ ـدر

در صورت مصرف کوکائين يا هر گونه مواد مخـ ـدر استنشاقي ديگر و يا داشتن سابقه تزريق مواد مخـ ـدر(حتي براي يک بار)، تا آخر عمر از اهداي خون معاف مي باشيد.

هورمون درماني

خانم هايي که از هورمون هاي جايگزين(استروژن و پروژسترون يا قرص هاي ضد بارداري خوراکي) استفاده مي کنند، مي توانند خون اهدا نمايند.

سابقه استفاده از هورمون رشد، باعث معافيت دائم فرد از اهداي خون مي گردد.

هموگلوبين و هماتوکريت

اگر هموگلوبين شما بالاتر از 12 باشد، مي توانيد خون اهدا نماييد.

اگر هماتوکريت شما 38 تا 54 درصد(براي آقايان) و 38 تا 48 درصد(براي خانم ها) باشد، مي توانيد خون خود را اهدا نماييد.

دندانپزشکي

اعمال ساده دندانپزشکي مثل پُر کردن درجه 1 و 2 دندان، در صورتي که همراه با تزريق داروي بي حسي نباشد، مانع اهداي خون نمي گردد.

در صورت داشتن تزريق داروي بي حسي و يا جرم گيري، سه روز بعد و در صورت کشيدن دندان يک هفته بعد مي توانيد جهت اهدا خون اقدام نماييد.

عمل جراحي

5/1 تا 2 ماه بعد از عمل جراحي کوچک مثل برداشتن آپانديس، هموروئيد، جا انداختن شکستگي هاي کوچک، فتق، لوزه و ... و همچنين 6 ماه بعد از اعمال جراحي بزرگ مثل برداشتن کيسه صفرا، برداشتن رحم، برداشتن تيروئيد، لاپاراتومي(شکافتن شکم براي پي بردن به بيماري) و ...(به شرطي که حين عمل خون تزريق نکرده باشيد) مي توانيد خون اهدا نماييد.

داروها

مصرف برخي داروها، تداخلي با اهداي خون ندارد، ولي برخي از داروها در هنگام مصرف و حتي تا مدتي پس از قطع مصرف، موجب بروز اختلالاتي در خون مي گردند که در اين مدت نبايد خون اهدا نمود.

الف) هنگام مصرف داروهاي زير مي توانيد خون اهدا کنيد:

ويتامين ها، داروهاي ضد بارداري خوراکي ، داروهاي ضد احتقان(دکونژستان ها)، آرام بخش هاي خوراکي ضعيف، سايمتيدين، فنوباربيتال، متيل دوپا(آلدومت)

ب) پس از قطع مصرف داروهاي زير، مي توانيد خون اهدا نماييد:

انسولين، کورتون هاي موضعي(در محل خونگيري)، پروپرانول(ايندرال)

ج) در مورد داروهاي زير، پس از طي مدت ذکر شده براي هر دارو، مي توانيد خون اهدا نماييد:

- آنتي بيوتيک هاي خوراکي، 2 روز پس از قطع دارو

- آنتي بيوتيک هاي تزريقي، 4 هفته پس از قطع دارو

- پيروکسيکام، 3 روز پس از قطع دارو

- آسپيرين، 3 روز پس از قطع دارو

- پماد ترتينوئين (رتين A)، يک هفته پس از قطع دارو

- داروهاي کورتوني، يک هفته پس از قطع دارو

- فنسترايد(پروسکار، پروپشيا)، يک ماه پس از قطع دارو

- ايزوترتينوئين(راکوتان ، آکوتان)، يک ماه پس از قطع دارو

- کلوميفن، 3 ماه پس از قطع دارو

واکسيناسيون

الف) تزريق واکسن هاي زير مانعي جهت اهداي خون نمي باشد:

کزاز، آنفلوآنزا، هاري(جهت پيشگيري)، ديفتري، هپاتيت A، سياه سرفه، سياه زخم، فلج اطفال(تزريقي)، تيفوئيد(تزريقي)، طاعون، وبا، پنوموکوک، هپاتيت B

ب) دو هفته بعد از تزريق واکسن هاي زير مي توانيد خون اهدا نماييد:

سرخک، اريون، فلج اطفال(خوراکي)، تب زرد ، تيفوئيد(خوراکي)

ج) چهار هفته بعد از تزريق واکسن هاي زير مي توانيد خون اهدا نماييد:

سرخجه، آبله مرغان ، MMR

د) يک سال پس از تزريق واکسن هاي زير مي توانيد خون اهدا نماييد:

هاري(به صورت درماني پس از گزيدگي توسط حيوان)، ايمونوگلوبين هپاتيت B
 
  • پیشنهادات
  • ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    عوامل بی سروصدای سکته قلبی

    ✅با کوچک ترین مشکلی عصبانی می شوید
    ✅وقت زیادی را جلوی رایانه می گذرانید
    ✅کمتر از شش ساعت شب ها می خوابید
    ✅در یک منطقه ی پر از دود زندگی می کنید
    ✅در حال طلاق هستید
    ✅در منطقه ای با آب و هوای بسیار گرم یا سرد سکونت دارید
    ✅جابجا شدن زمان خواب و بیداری
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    نوشیدنی هایی که در فشار خون بالا توصیه می شوند

    ✅آب نارنج تازه
    ✅آب گوجه فرنگی
    ✅آب انار ملس
    ✅آب غوره بی نمک
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    بیماری پرفشاری خون یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه است که در صورت درمان نشدن موجب بروز بیماری های قلبی عروقی که به عنوان دومین عامل مرگ ومیر در جهان مطرح است می شود. فشارخون بالا عامل مرگ ۱/۷ میلیون نفر (حدود ۱۳ درصد از کل مرگ ومیرها) در جهان است و ۴/۴ درصد از کل بار بیماری ها نیز به فشارخون بالا نسبت داده می شود. ۶۰۰ میلیون نفر در جهان دارای فشارخون بالا هستند و در آمریکا از هر چهار نفر، یک نفر دچار پر فشاری خون است. سکته مغزی، بیماری های قلبی، نارسایی کلیوی و سایر بیماری ها تنها به افرادی که فشارخون بالا دارند محدود نمی شود بلکه در افرادی که فشارخون آنها کمی بالاتر از حد طبیعی است نیز بروز می کند. پرفشاری خون از هر سنی ممکن است شروع شود ولی بیشتر از دوره میانسالی یا سالمندی آغاز می شود.



    ● عواملی که فشار خون را بالا می برد

    از عوامل موثر در بروز پر فشاری خون می توان به استرس، چاقی، کم تحرکی، سوابق فامیلی، مصرف دخانیات، بیماری های کلیوی و هورمونی، تغذیه نامناسب (دریافت زیاد چربی اشباع و نمک از طریق رژیم غذایی) و سالمندی اشاره کرد. اگرچه داروهایی برای درمان پرفشاری خون در دسترس است اما تحقیقات نشان داده اند که با اصلاح شیوه زندگی از جمله رژیم غذایی می توان به درمان این بیماری کمک کرد یا آن را به تاخیر انداخت.



    ● معرفی دو برنامه موفق

    در حقیقت با صرفه ترین شیوه برای کاهــش خطر این بیماری برای تمام افراد، انجام برنامه های پیشگیری برای کل جامعه از طریق تلفیق سیاست های موثر در سیاست های ارتقای سلامت است. این سیاست ها باید در همه جا در اولویت قرار داده شود. به عنوان مثال درانگلستان، اجرای برنامه ای با همکاری صنایع غذایی و آشامیدنی طی چند سال موجب کاهش مقدار نمک در بیش از یک چهارم غذاهای تولیدی شده است. همچنین دولت ژاپن موفق شده است با انجام بسیج های آموزشی برای سلامت مصرف نمک را کاهش دهد و هم زمان مبتلایان به فشارخون بالا را درمان کند. از این طریق، علاوه بر کاهش فشارخون، میزان سکته مغزی نیز بیش از ۷۰ درصد کاهش یافته است. در زلاندنو برچسب گذاری تغذیه ای روی مواد غذایی سبب شد تا کارخانه های مواد غذایی در فرمولاسیون محصولات خود بازنگری کنند و به ویژه مقدار نمک موجود در غذاها به طور چشمگیری کاهش یابد. تحقیقات نشان داده اند نمک (کلرید سدیم) نسبت به سدیم یا کلراید به تنهایی یا در ترکیب با سایر یون ها، اثرات بیشتری بر فشارخون دارد .بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت به منظور پیشگیری از بیماری پرفشاری خون تمام افراد بزرگسال باید کمتر از ۵گرم کلرور سدیم یا۲ گرم سدیم مصرف کنند اما سرانه مصرف نمک در کشور ما ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز برای هر فرد می باشد که این میزان بنا به توصیه سازمان های بین المللی باید به کمتر از ۵گرم در روز کاهش یابد.

    بیشتر نمک مصرفی ما به غذای سفره یا آب مورد نیاز برای پخت غذا اضافه نشده است بلکه نمک در مرحله فرآوری، به خصوص به غذاهای تجارتی اضافه می شود. بسیاری از فرآورده های غلات از قبیل بیسکوییت هاو کیک ها دارای مقداری سدیم هستند ولی مصرف کنندگان به دلیل طعم شیرین آنان متوجه نمی شوند. بنابراین افرادی که می خواهند دریافت نمکشان را کاهش دهند باید نان های کم نمک و پنیرهای کم نمک مصرف کرده و گوشت های نمک سود شده و زیتون های شور را از برنامه غذایی خود حذف کنند.پژوهش ها نشان داده اند که پتاسیم هم در پیشگیری و هم در درمان پرفشاری خون موثر است. همچنین منیزیم یک عنصر مهم در جلوگیری از انقباض عضلات صاف رگ ها به شمار می رود. از این رو به عنوان گشاد کننده عروق می تواند در تنظیم فشارخون ایفای نقش کند .



    ● ۱۷ توصیه کلیدی

    ▪ مصرف غذاهای شور (گوشت نمک سود شده، کنسروی، همبرگری، سوسیس و کالباس، سبزی های کنسرو شده، کراکرها، چیپس، پفک، خیار شور، ماهی های شورو دودی، سوپ های آماده، ترشی؛ آجیل شور و نظایر آن) کاهش یابد.

    ▪ با توجه به نقش پتاسیم در پیشگیری و درمان پرفشاری خون در برنامه غذایی روزانه از میوه ها، سبزی ها، حبوبات و غلات استفاده شود. زردآلو، گوجه فرنگی، هندوانه، موز، سیب زمینی، آب پرتقال و گریپ فروت منبع خوبی از پتاسیم هستند.

    ▪ دریافت مقادیر مناسبی منیزیم (به عنوان گشاد کننده عروق) از طریق منابع غذایی مانند انواع سبزی با برگ سبز تیره، مغزها، حبوبات، نان و غلات سبوس دار توصیه می شود.

    ▪ عنصر کلسیم نیز در کاهش فشار خون نقش دارد بنابراین دریافت کافی کلسیم از طریق مصرف منابع غذایی آن به ویژه شیرو فرآورده های لبنی کم چرب توصیه می شود.

    ▪ به دلیل نقش ویتامین C در کاهش فشار خون مصرف سبزی ها و میو ه ها در غذای اصلی و میان وعده ها توصیه می شود. همچنین می توان از میوه ها به عنوان میان وعده در محل کار یا در مدرسه استفاده کرد.

    ▪ با توجه به نقش کاهش مصرف چربی در کاهش وزن بدن یک رژیم غذایی با چــربی محدود برای پیشگیری و کنترل پرفشاری خون مناسب است. بنابراین روغن هایی با منبع حیوانی مانند پیه و کره باید کمتر مصرف شوند و به جای آنها روغن های گیاهی مانند ذرت و آفتابگردان استفاده شوند.

    ▪ مصرف مواد غذایی حاوی اسید چرب اشباع و کلسترول (گوشت قرمز، لبنیات پر چرب، زرده تخم مرغ، چربی های حیوانی، مارگارین، روغن های جامد، کره) در برنامه غذایی روزانه کاهش یابد.

    ▪ محدود کردن سدیم همراه با کاهش وزن در کنترل فشارخون بسیار موثر است. بنابراین استفاده از نمک برای پخت غذا و همچنین برای سفره غذا باید محدود شود و از نمکدان هنگام صرف غذا و سر سفره استفاده نشود.

    ▪ به جای مصرف چیپس از مغزها، ماست کم چرب، ذرت بدون نمک و کره و انواع سبزی خام استفاده شود.

    ▪ از غلات، نان و ماکارونی تهیه شده ازگندم کامل به دلیل داشتن فیبر، ویتامین و املاح از جمله پتاسیم استفاده شود.

    ▪ ماهی هایی مانند قزل آل، ساردین، خال مخالی، شاه ماهی منبع غنی امگا ۳، کلسیم و منیزیم هستند که باید در برنامه غذایی منظور شوند.

    ▪ مصرف بعضی از سبزی های حاوی مقادیر زیاد سدیم مانند اسفناج، کرفس، ریواس وشلغم به ویژه در افراد مبتلا به فشارخون بالا کاهش یابد.

    ▪ به جای نمک از چاشنی هایی مانند سبزی های معطر تازه یا خشک مانند (نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و...) یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده شود.

    ▪ در هنگام خرید مواد غذایی آماده مانند انواع کنسروها، بسیاری از سس ها، انواع شورها، ترشی ها و تنقلات بسته بندی یا بوداده مانند چیپس، پفک و .. به میزان سدیم آن توجه شود.

    ▪ تا حد امکان از مصرف غذا در رستوران ها پرهیز شود زیرا در این قبیل اماکن برای بهبود طعم غذا از نمک و روغن فراوان استفاده می شود.

    ▪ پیاده روی در کاهش فشارخون و همچنین پیشگیری از ابتلا به آن بسیار موثر است.

    ▪ رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری و کنترل فشار خون عبارت است از:

    ـ مصرف روزانه ۷ تا ۸ واحد از گروه نان وغلات به دلیل داشتن کربوهیدرات و فیبر

    ـ مصرف روزانه ۴ تا ۵ واحد از گروه سبزی ها (منابع غنی از منیزیم، پتاسیم و فیبر(

    ـ مصرف روزانه ۴ تا ۵ واحد از گروه میوه ها (منابع غنی از منیزیم، پتاسیم و فیبر(

    ـ مصرف روزانه ۲ تا ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات کم چرب (منابع خوب کلسیم، پروتئین، پتاسیم و منیزیم(

    ـ مصرف روزانه۲واحد گوشت قرمز یا سفید (منبع خوب پروتئین و منیزیم(

    ـ مصرف هفتگی ۴ تا ۵ واحد ازحبوبات، دانه ها و مغزها (منابع خوب پروتئین، منیزیم، پتاسیم و فیبر)
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    بیماری هایی که قلبتان را مریض می کنند

    ✅دیابت و پیش دیابت
    ✅اندومتریوز
    ✅پره اکلامپسی و دیابت بارداری
    ✅بیماری های تیروئید
    ✅اختلال نعوظ
    ✅اختلالات خودایمنی
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    ♦️عادات مضر برای قلب♦️

    ✅پرخوری
    ✅عدم فعالیت
    ✅ساعت کاری نامنظم
    ✅مصرف کم میوه وسبزی
    ✅بی‌توجهی به مشکلات روحی
    ✅عدم توجه به بهداشت دهان و دندان
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    خوراکی های مفید برای پیشگیری از سکته ی قلبی

    ✅آب
    ✅هویج
    ✅گوجه
    ✅آلو
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    روزنامه آرمان امروز: بیماری‌های قلبی و سکته مغزی دومین و سومین دلیل مرگ و میر رایج در کشوری مانند کاناداست. البته این آمارها مخصوص کشور کانادا نیست و سالانه در سرتاسر جهان، میلیون‌ها نفر در اثر این بیماری‌ها جان خود را از دست می‌دهند. البته می‌شود با در پیش گرفتن عادت‌های سالم و ترک عادت‌های نادرست سلامت قلب را حفظ کرد. درادامه عادت نادرستی را که سلامت این گنجینه ارزشمند را با خطر مواجه می‌کند بیان می‌شوند.

    نخ دندان نمی‌کشید

    نتایج پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد افرادی که از بیماری‌های مربوط به لثه رنج می‌برند، بیشتر در معرض خطر بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند.در واقع باکتری‌های ناشی از بیماری‌های لثه به سایر اعضای بدن نیز راه پیدا کرده و باعث بروز التهاب در رگ‌های خونی می‌شوند.در نتیجه محققان توصیه می‌کنند که علاوه بر مسواک زدن دندان‌ها، از نخ دندان نیز استفاده کنید و در حفظ بهداشت دهان و دندان خود جدی باشید.

    پروفن می‌خورید

    درست است که مصرف داروهای مسکن مانند ایبوپروفن شما را از سردرد و دردهای دیگر رها می‌کند، اما بهتر است حواستان به عوارض این داروها نیز باشد.افرادی که به میزان زیادی ایبوپروفن مصرف می‌کنند بیشتر در معرض سکته قلبی، سکته مغزی و تشکیل لخته‌های خونی قرار می‌گیرند.

    سیگار می‌کشید

    توضیح واضحات است که بخواهیم از مضرات مصرف دخانیات صحبت کنیم.سیگار باعث مسدود شدن رگ‌های خونی می‌شود، خطر تشکیل لخته‌های خونی را بالا می‌برد و میزان اکسیژن حمل شده در خون را کاهش و در عوض فشار خون را افزایش می‌دهد.باید بدانید که اگر برای مدت یک سال سیگار مصرف نشود، خطر مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی به نصف کاهش پیدا می‌کند. پس هر چه زودتر برای ترک سیگار اقدام کنید و در صورت لزوم از یک متخصص در این زمینه کمک بخواهید.

    1174020_739.jpg


    خر و پف می‌کنید

    خر و پف کردن می‌تواند نشان‌دهنده آپنه خواب باشد، یعنی اینکه راه تنفسی در طول خواب به مدت چند دقیقه مسدود می‌شود.اگر خر و پف می‌کنید، به پزشک مراجعه کنید تا علت آن مشخص شود.اگر خر و پف در اثر مشکل آپنه خواب باشد، خطر ابتلا به افزایش فشار خون و در نهایت بیماری‌های قلبی عروقی بالا می‌رود.

    ورزش نمی‌کنید

    یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی بی تحرکی و خانه نشینی است.برای ارتقای سلامت قلب تان توصیه می‌شود که روزانه به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ورزش کنید.به جای آسانسور از پله‌ها استفاده کنید، یک ایستگاه مانده به منزل یا محل کارتان از اتومبیل پیاده شده و بقیه راه را پیاده بروید.بعد از غذا ۱۵ دقیقه پیاده روی کنید. به عقیده متخصصان لازم است که روزانه ده هزار قدم راه بروید تا سالم بمانید.

    به تغذیه‌تان اهمیت نمی‌دهید

    برای داشتن قلبی سالم باید تغذیه ای سالم داشته باشید. آیا روزانه به میزان کافی میوه و سبزیجات میل می‌کنید؟به عقیده متخصصان روزانه باید پنج واحد میوه و سبزیجات مصرف کنید. این مواد غذایی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که سلامت قلب و رگ‌های خونی را ارتقا می‌دهند.علاوه بر این میوه‌ها و سبزیجات منابع خوب فیبرهای غذایی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که از انسداد رگ‌های خونی پیشگیری می‌کنند.سعی کنید برای آشپزی وقت بگذارید. غذاهای سالم و متنوع تهیه کنید.نصف بشقابتان را به سبزیجات اختصاص دهید.

    صبحانه نمی‌خورید

    نخوردن صبحانه علاوه بر اینکه شما را انرژی لازم برای شروع یک روز خوب محروم می‌کند، بلکه باعث می‌شود که در وعده‌های غذایی دیگر کالری بیشتری دریافت کنید.نتایج پژوهشی که در دانشگاه‌هاروارد انجام شده است نشان می‌دهد که این مساله خطر بروز انفارکتوس (سکته قلبی) را به میزان ۵۵ درصد افزایش می‌دهد.

    مصرف چربی‌های ترانس

    چربی‌های ترانس یکی از عوامل آسیب رسان به قلب است. این چربی‌ها در موادغذایی تصفیه شده مانند هله هوله‌ها، مافین‌ها، بیسکویت‌ها و غیره وجود دارد.تولیدکنندگان این محصولات غذایی برای خوش طعم کردن محصولات خود و افزایش تاریخ مصرف آنها از چربی‌های ترانس استفاده می‌کنند.باید بدانید که مصرف این چربی‌ها باعث افزایش میزان کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب خون می‌شود.

    استرس دارید

    یکی از عواملی که به سختی کنترل می‌شود، استرس است. متاسفانه استرس اثرات مضری روی قلب دارد.استرس باعث افزایش خطر فشار خون، افزایش کلسترول خون و سفت شدن رگ‌های خونی می‌شود. در نتیجه کنترل استرس از اهمیت بالایی برخوردار است.قبل از هر چیزی منشا استرس را شناسایی کنید. سپس تلاشتان را برای کنترل و حفظ آرامش تان انجام دهید.ورزش، مطالعه، یوگا و غیره جزو روش‌های حفظ آرامش و کنترل استرس هستند. توصیه می‌کنیم روزانه چند دقیقه وقت را صرفا به خودتان اختصاص دهید و فقط به آرامش تان فکر کنید.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    لخته شدن خون برای بند آوردن خونریزی، امری حیاتی و ضروری است، اما گاهی اوقات تشکیل غیرطبیعی لخته خونی باعث بروز حمله قلبی، سکته مغزی و سایر بیماری های جدی و خطرناک می شود.
    لخته شدن خون
    چگونه خون لخته می شود؟
    خون در حالت عادی و طبیعی، به طور پیوسته و یکنواخت در رگ ها جریان دارد، امّا موقع خونریزی قسمتی از بدن، سریعا لخته می شود تا خونریزی را بند آورد.
    لخته شدن خون توسط واکنش های پیچیده ای بین مواد موجود در خون و دیواره رگ های خونی اتفاق می افتد.

    بخش های مهم تشکیل لخته خونی عبارتند از:
    1- سرپوش پلاکتی تشکیل می شود.
    پلاکت ها یکی از اجزای موجود در خون می باشند که در انعقاد خون نقش دارند. وقتی یک رگ خونی آسیب ببیند (پاره شود)، پلاکت ها تحـریـ*ک شده و به آن قسمت می روند. پلاکت ها در آنجا به هم گره خورده و یک سرپوش را تشکیل می دهند که خونریزی را کم می کند.
    همچنین موادی را آزاد می کنند که واکنش شیمیایی برای تشکیل لخته خونی را شروع می کنند.

    2- واکنش های شیمیای باعث پیشرفت لخته شدن خون می شوند.
    خون دارای پروتئین های غیر محلولی است که فاکتورهای انعقادی نام دارند و تشکیل لخته را تسریع می کنند. محصول نهایی واکنش های شیمیایی، ماده ای به نام فیبرین است. فیبرین پروتئین اصلی تشکیل دهنده لخته خون است.
    رشته های فیبرین گلبول های قرمز خون را گیر انداخته و باعث لخته شدن خون می شوند. لخته خونی دارای فیبرین بسیار محکم تر و با دوام تر از سرپوش پلاکتی است.
    بی تحرکی بدن برای مدت طولانی (نشستن یا خوابیدن طولانی مدت) جریان خون را در پاها کاهش می دهد و خطر لخته شدن خون در سیاهرگ های پا را زیاد می کند
    3- فرآیند ضد انعقاد، پیشرفت لخته شدن خون را متوقف می کند.
    بعد از لخته شدن خون، بایستی جلوی گسترش لخته خونی به تمام بدن گرفته شود، زیرا در غیر این صورت باعث بروز آسیب و خطر می شود.
    پروتئین های ضد انعقاد خون با فاکتورهای انعقادی خون دارای یک تعادل طبیعی هستند.
    آنزیم های ضد انعقاد، زیادی فاکتورهای انعقادی را خنثی می کنند و از پخش شدن لخته خونی به جاهای دیگر بدن جلوگیری می کنند.

    4- بدن به آرامی لخته خونی را تجزیه کرده و می شکند.
    بعد از اینکه آسیب بافتی (محل خونریزی) بهبود یافت، بدن به آرامی لخته خونی را حل کرده و آن را جذب می کند.
    یک آنزیم به نام پلاسمین مسئول حل کردن رشته های محکم فیبرین موجود در لخته خون است. مواد دیگری با هم کار می کنند تا پلاسمین را فعال کنند و به تجزیه لخته خونی کمک نمایند.

    علل لخته شدن خون چیست؟
    هر زمانی که جریان خون در معرض مواد خاصی قرار بگیرد، فرآیند لخته شدن خون فعال می شود. این مواد خاص را ترومبوژنیک می گویند، زیرا آن ها تشکیل ترومبوز (لخته خونی) را تسریع می کنند، مثل کلاژن.
    مواد ترومبوژنیک زیادی در پوست بدن و یا دیواره رگ های خونی وجود دارند. هنگام پاره شدن دیواره رگ خونی و خونریزی آن، این مواد در تماس با خون قرار می گیرند و باعث انعقاد آن می شوند.

    لخته شدن خون در رگ های خونی مغز
    انعقاد یا لخته شدن خون برای توقف خونریزی بدن لازم است، ولی لخته های خونی مضر نیز تشکیل می شوند و باعث آسیب فرد می گردند.

    بیشتر حملات قلبی، سکته های قلبی و مغزی به دلیل تشکیل لخته خونی روی پلاک کلسترولی (چربی) در داخل سرخرگ قلب یا مغز است.
    وقتی پلاک چربی به طور ناگهانی پاره شود، مواد ترومبوژنیک داخل پلاک در تماس با خون قرار می گیرند و باعث لخته شدن خون می گردند.

    همچنین زمانی که خون به درستی جریان پیدا نکند، لخته خونی تشکیل می شود.
    اگر لخته خونی از جای خودش حرکت کند و به سمت مغز برود، باعث بروز سکته مغزی می شود.

    بی تحرکی بدن برای مدت طولانی (نشستن یا خوابیدن طولانی مدت) جریان خون را در پاها کاهش می دهد و خطر لخته شدن خون در سیاهرگ های پا را زیاد می کند (ترومبوز ورید عمقی).

    تغییر دادن روند لخته شدن خون
    برخی بیماری ها و داروها می توانند فرآیند انعقاد خون و تشکیل لخته خونی را تغییر دهند، مانند:
    1- آسپیرین : آسپیرین مانع عملکرد پلاکت های خون می شود و ایجاد لخته خونی را کم می کند.

    2- وارفارین (کومادین): وارفارین یک داروی خوراکی است که تولید فاکتورهای انعقادی و در نتیجه لخته شدن خون را کاهش می دهد.

    3- هپارین: یک داروی تزریقی است که مانع تشکیل لخته خونی می شود و با عملکرد ترومبین تداخل دارد.

    4- هموفیلی: هموفیلی یک بیماری ژنیتکی و مادرزادی است که در این بیماری برخی فاکتورهای انعقادی کم هستند، در نتیجه خون خیلی دیر و به سختی منعقد می شود و فرد دچار خونریزی زیادی می گردد.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    بیماری فاویسم یک بیماری ارثی خونی است که به علت کمبود یکی از آنزیم های گلبول قرمز ایجاد می شود. این بیماری وابسته به جنس بوده و بیشتر در مردان دیده می شود.





    23216613823717490224181871171092338111244135.jpg



    در فصل بهار بیماری آلرژی بسیاری از مردم جهان را آزار می دهد. حساسیت های این فصل شاید در حد آلرژی به گرده های گیاهان یا گلهای بهاری باشد، یا اینکه بیماری خطرناکی به نام فاویسم یا فابیسم سراغ فرد بیاید.



    بیماری فاویسم یک بیماری ارثی خونی است که به علت کمبود یکی از آنزیم های گلبول قرمز ایجاد می شود. این بیماری وابسته به جنس بوده و بیشتر در مردان دیده می شود.



    این بیماری در نواحی شمالی و جنوبی ایران (سواحل دریا) شیوع بیشتری دارد. فاویسم در اثر کمبود آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز گلبول قرمز به وجود می آید.



    کمبود آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز موجب همولیز گلبول های قرمز خون می شود. این آنزیم نقش مهمی در احیای اکسیدان های تولید شده در داخل گلبول قرمز دارد.



    بنابراین وقتی کودک مبتلا به کمبود این آنزیم باشد و در معرض اکسیدان قرار گیرد دچار همولیز شده و اصطلاحا مبتلا به بیماری فاویسم شده است.



    باقلا از جمله مواد غذایی است که دارای موادی به نام «ویسین» یا «کوویسین» است که در مجرای گوارش و طی فرآیندهای شیمیایی عمل هضم، به «دی ویسین» و «ایزور امیل» تبدیل می شوند.

    همولیز گلبول های قرمز در مبتلایان به فاویسم، باعث بروز یک نوع کم خونی به نام کم خونی همولیتیک می شود


    این مواد از اکسیدان های قوی محسوب می شوند، بنابراین به محض تماس با غشای گلبول قرمز در افرادی که کمبود آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز را دارند، آن را منهدم کرده و گلبول قرمز از بین می رود و شخص به فاویسم مبتلا می شود.





    فاویسم در بعضی موارد، عوارض خیلی شدید و مهلکی ایجاد می کند که خوردن باقلای تازه را با ترس همراه می کند. این بیماری می تواند با بوییدن گل و گرده های باقالا نیز به وجود آید.



    نه تنها باقلا، بلکه برخی داروها مانند آسپیرین با دوز بالا، داروهای ضدمالاریا، برخی آنتی بیوتیک ها، نفتالین، حنا و عوامل عفونی می توانند گلبول های قرمز را تخریب کنند.



    افرادی که با کمبود آنزیم فوق مواجه هستند، علائم ناشی از بیماری فاویسم را 24 تا 48 ساعت پس از مصرف باقلای تازه و داروهای مذکور بروز خواهند داد.



    همولیز گلبول های قرمز در مبتلایان به فاویسم، باعث بروز یک نوع کم خونی به نام کم خونی همولیتیک می شود.



    1832411271165810513614612680462122391733964.jpg


    علائم کم خونی همولیتیک

    این علائم می‌توانند بسته به شخص از ملایم تا شدید باشند. اگر علائم خیلی شدید باشد، انتقال خون هم ضرورت پیدا می‌کند.



    تشخیص همولیز ملایم سخت است و علائم مشخصی ندارد و فقط کم خونی ملایم می‌دهد.



    در مواردی که مشکلات زمینه‌ای دیگر مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، کلیوی، چشمی یا کبدی وجود داشته باشد یا در سنین مستعدتر مانند دوران نوزادی، بلوغ و پیری، علائم آن می‌تواند شدیدتر باشد.



    بیماری نهفته می‌تواند در برخورد با استرس‌های اکسیداتیو مانند مواجهه با داروها یا مواد غذایی حساسیت‌زا و یا عفونت‌ها بروز کند.



    رنگ پریدگی یا زردی پوست، ناخن‌ها و پلک، افزایش ضربان قلب، ضربان غیرطبیعی قلب، ادرار به رنگ تیره، احساس خستگی و کوفتگی، درد پشت یا شکم، تنفس کوتاه، خواب آلودگی و تب از علایم آنمی همولیتیک شدید هستند.



    درمان فاویسم

    این بیماری درمان قطعی ندارد و تنها اقدام موثر، پیشگیری از بروز حمله همولیز یا پرهیز از مواجه با مواد اکسیدان و در صورت بروز حمله، مراجعه سریع به پزشک، جهت اقدامات نگهدارنده و حمایتی جهت پیشگیری از عوارض همولیز است.



    تزریق فوری خون به بیماران مبتلا به فاویسم و جایگزینی گلبول های تازه قرمز به جای گلبول های قرمز آسیب دیده بیمار و کنترل میزان مصرف آب و نمک فرد بیمار نیز از سوی پزشکان مطرح شده است.

    عفونت های بدن نیز برای افراد مبتلا به فاویسم خطرناک است و باعث همولیز خواهد شد. پس این گونه افراد باید از بروز بیماری های عفونی نیز پیشگیری کنند


    زمانی که بیماری فاویسم در یک کودک تشخیص داده می شود، وظایف والدین آن کودک در قبال پیشگیری از همولیز بیمارشان افزایش می یابد.





    والدین باید کاملا با نام داروهایی که ممکن است باعث همولیز خون شوند آگاه شوند و برای این کار پزشکان توصیه می کنند لیست داروهای مضر به طور کتبی به آنها داده شود و در صورت مراجعه به پزشک دیگر یادآور شوند که کودک آنها مبتلا به فاویسم است.



    همچنین اینگونه افراد از مصرف باقلا باید پرهیز کنند.



    همانطور که عنوان شد عفونت های بدن نیز برای افراد مبتلا به فاویسم خطرناک است و باعث همولیز خواهد شد. پس این گونه افراد باید از بروز بیماری های عفونی نیز پیشگیری کنند.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا