VIP *بیمــاری های قلبــی عروقــی*

ღ motahareh ღ

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/03/18
ارسالی ها
14,789
امتیاز واکنش
46,711
امتیاز
1,286
محل سکونت
تهــــران
آهن در بیماران مبتلا به تالاسمی مینور نمی‌تواند نقص ژنتیکی خون‌سازی را درمان کند و کم‌خونی بیمار ادامه می‌یابد و روز به روز به ذخایر آهن او افزوده شده تا جایی که عوارض آهن زیادی مثل سیروز کبدی، نارسایی قلبی و دیابت گریبانش را می‌گیرد.
رگ خونی
چه ایرادی دارد هرکسی را که دچار کم‌خونی است با قرص‌ها و کپسول‌های آهن درمان کنیم؟ جواب به این سوال را از توصیف بیماری بسیار شایعی به نام تالاسمی مینور که در کشور ما نیز شیوع زیادی دارد شروع می‌کنیم.

فرم شدید بیماری تالاسمی، فرد را دچار کم‌خونی شدید و تغییر شکل استخوان‌ها، از جمله تغییر شکل سر و جمجمه می‌کند و بیمار باید هر ماه، خون تزریق کند تا زنده بماند.

در فرم ملایم که به نام تالاسمی مینور خوانده می‌شود، بیمار یک ژن سالم و یک ژن معیوب دارد و به این ترتیب دچار بیماری کم‌خونی ملایمی می‌شود.

در این بیماری، گلبول‌های قرمز دچار نقص مادرزادی بوده و زودتر از گلبول‌های طبیعی دچار فرسودگی و مرگ می‌شود. با کم شدن عمر سلول‌های خون، بیمار دچار کم‌خونی می‌شود.

این بیماران نه‌تنها به تزریق خون نیاز ندارند، بلکه در بیشتر مواقع حتی متوجه بیماری نمی‌شوند.
نکته جالب در این بیماری این است که چون بعد از مرگ گلبول‌های قرمز، آهن موجود در آنها از بین نمی‌رود و دوباره به چرخه خون‌سازی برمی‌گردد، بنابراین یک بیمار دچار تالاسمی به طور معمول دچار کمبود آهن نمی‌شود و در واقع دارای ذخایر آهن است
حال فرض کنیم در فرد بیماری که تا دوره جوانی از بیماری خود باخبر نبوده، با دیدن یک کم‌خونی ملایم مصرف مکمل‌های آهن توصیه می‌شود.

آهن در این بیماران نمی‌تواند نقص ژنتیکی خون‌سازی را درمان کند و کم‌خونی بیمار ادامه می‌یابد و روز به روز به ذخایر آهن او افزوده شده تا جایی که عوارض آهن زیادی مثل سیروز کبدی، نارسایی قلبی و دیابت گریبانش را می‌گیرد.

‌حال فرض کنیم که یک خانم جوان که دچار تالاسمی مینور است، آنقدر خونریزی‌های ماهانه شدید داشته باشد که همزمان دچار کمبود آهن شود.
این بیمار به خاطر ابتلا به دو بیماری همزمان، یعنی تالاسمی و فقر آهن دچار کم‌خونی شدید می‌شود که با مصرف آهن تا حدی معالجه می‌شود، ولی درمان کامل صورت نمی‌گیرد.‌

خوشبختانه راه‌حل خوبی برای حل این مشکل وجود دارد. باید در مواجهه با هر بیمار دچار کم‌خونی، میزان آهن موجود در خون و پروتئین حمل‌کننده آهن را اندازه‌گیری کنیم.

‌در این صورت ضمن تشخیص صحیح وجود یا نبود فقر آهن می‌توانیم مقدار تجویز مکمل آهن مورد نیاز را تعیین کنیم و بعد از یک دوره درمان، مثلا شش ماهه نیز با ارزیابی مجدد طول درمان او را مشخص کنیم.‌

در پایان مهم‌ترین نکته مربوط به بیماری تالاسمی مینور را گوشزد می‌کنیم:
این بیماران تا مدت‌ها از بیماری خود بی‌خبرند و در کل مشکل مهمی ندارند. مشکل اصلی در زمان ازدواج رخ می‌دهد که اگر یک زن و مرد که هر دو مبتلا به تالاسمی مینور هستند با یکدیگر ازدواج کنند، هر کدام از فرزندانشان به احتمال 25 درصد دچار بیماری شدید و فرساینده تالاسمی ماژور می‌شوند که فاجعه‌ای برای خود و سیستم سلامتی کشور است.
 
  • پیشنهادات
  • ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    آیا تا به حال فکر کرده‌اید که هر گروه خونی مستعد ابتلا به چه بیماری‌هایی است؟ پژوهشگران دریافته اند که نوع گروه خونی افراد، در افزایش یا کاهش خطر ابتلا به برخی از بیماری ها موثر است. بیشترین گروه خونی موجود در دنیا O و کمترین گروه خونی AB است.
    گروه های خونی
    خطر حمله قلبی در گروه خونی O کمتر است
    پژوهشگران ژنی را کشف کرده‌اند که به نظر می‌رسد خطر بیماری قلبی- عروقی را بالا می‌برد. همچنین می‌گویند ژن مربوط به گروه خونی O ممکن است باعث محافظت در مقابل حمله قلبی در اثر انسداد شریان‌‌ها شود.

    تحقیقات دانشمندان نشان داده است که ژن‌های معینی افراد را در معرض ایجاد پلاک‌های مسدودکننده در شریان‌های تغذیه‌کننده قلب قرار می‌دهند.
    در مقابل یکی از ژن‌هایی که باعث محافظت قلب می‌شود، در ایجاد گروه خونی O هم نقش دارد.

    این بررسی بیانگر رابـ ـطه میان ژنتیک و سلامت قلب و عروق است. همه ژن‌هایی که در سلامت قلب و عروق نقش دارند، اثر یکسانی ندارند، بنابراین باید به طور متفاوتی در درمان‌های جدید برای بیماری قلبی یا ارزیابی بیماری قلبی به کار بـرده شوند.

    به گفته این دانشمندان گروه‌های خونی ABO ممکن است به عنوان یک شاخص ساده، البته نه خیلی دقیق، برای ارزیابی خطر حمله قلبی به کار روند.
    ژنی که باعث ایجاد گروه خونی O می‌شود، باعث محافظت در مقابل حمله قلبی می‌گردد
    بیماری های پوستی در گروه های خونی O و A و B مثبت بیشتر است
    بر اساس تحقیقات یک پایان نامه در دانشگاه علوم پزشکی تبریز، خال و جوش های پوستی در افراد دارای گروه خونی A مثبت شیوع بیشتری دارد.
    رویا محمدی در پایان نامه خود با عنوان "بررسی ارتباط بیماری های پوستی با گروه های خونی و RH" با بررسی 413 بیمار پوستی نتیجه گرفته است:
    افرادی که دارای گروه خونی A مثبت هستند، بیشتر به بیماری های پوستی خصوصا جوش صورت و خال های پوستی دچار می شوند.
    این در حالی است که زگیل در گروه خونی O مثبت شایع تر است.
    همچنین در این تحقیق آمده است، به طور کلی بیماری های پوستی در گروه های خونی B مثبت، O مثبت و A مثبت از شیوع بالاتری برخوردارند.
    بر اساس این بررسی، گروه های خونی O منفی، B منفی، A منفی و AB به طور واضح و قطعی با بیماری های پوستی خاصی ارتباط ندارند.

    آنفلوآنزای معده در گروه خونی A بیشتر است
    تحقیقات نشان می‌دهد که افراد دارای گروه خونی A بیشتر از افراد دارای سایر گروه‌های خونی در معرض خطر ابتلا به بیماری کشنده روتاویروس (مثل آنفلوآنزای معده) قرار دارند. علائم این بیماری شامل اسهال و استفراغ‌های مکرر است که به سرعت پیشرفت می‌کند، به طوری که اگر درمان نشود ممکن است بر اثر از دست رفتن آب بدن، جان کودک را بگیرد. اسهال روتاویروسی خیلی شایع است و در بهار و زمستان بیشتر می‌شود.

    چه بیماری‌ای، در چه گروه خونی؟
    - احتمال گسترش مالاریای وخیم در افراد با گروه خونی O در مقایسه با سایر گروه‌های خونی کمتر است.
    - نتایج یک تحقیق در بیمارستان های امام و امیر اعلم طی سال های 73 تا 78 روی 200 بیمار مبتلا به سرطان حنجره بستری نشان داد که شیوع این سرطان، در گروه خونی O بیشتر است.
    - گروه‌های خونی O و B بعد از اعمال جراحی و دندانپزشکی بیشتر مستعد خونریزی هستند و آسپیرین نیز در این افراد باید با احتیاط مصرف شود.
    بیماری های قلبی عروقی و واریس در گروه‌های خونی A و AB بیشتر دیده می‌شود
    - افزایش قند، چربی و اوره در گروه‌‌های خونی A و AB بیشتر از سایر گروه‌های خونی ایجاد می‌شود.
    - احتمال ابتلا به عفونت به ترتیب در گروه خونی O سپس AB،A،B زیاد است، ولی چون سیستم ایمنی گروه اول خوب است، این افراد زودتر از عفونت بهبود می‌یابند و دو گروه آخر دیرتر دچار عفونت و دیرتر هم درمان می‌شوند.
    - گاستریت یا ورم معده در گروه‌های خونی AB,A بیشتر دیده می‌شود.
    - بیشترین گروه خونی مبتلا به یبوست AB و کمترین آن O است.
    - هلیکوباکتریپلوری (مهمترین عامل ابتلا به زخم معده) بیشتر در گروه خونی O و سپس B دیده می‌شود.
    - گلودرد چرکی، در گروه‌های خونی B و O بیشتر دیده می‌شود.
    - التهاب مفاصل در گروه خونی O و بعد گروه خونی A بیشتر است.
    - تزریق واکسن‌ها در گروه خونی O ممکن است تب و درد ایجاد کند و در گروه خونی B ممکن است حالتی مثل بیماری صرع یا تشنج ایجاد نماید و در گروه‌های خونی AB و A معمولاً عوارض جانبی خاصی ندارد.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    حتما همه شما تا به حال آزمایش خون داده‌اید. مجموعه عوامل متعددی هستند که می‌توانند روی مقادیر آزمایشگاهی نمونه خون شما اثر بگذارند. اثر داروها بر مقادیر آزمایشگاهی، تغییرات مربوط به جنسیت و سن شما و دیگر شرایط مانند مصرف غذاهایی که در روز یا روزهای پیش از آزمایش استفاده کرده‌اید، اثبات شده است.
    آزمایش خون
    برای به حداقل رساندن عوامل متعددی که به تغییرات میزان واقعی مقادیرآزمایشگاهی می‌انجامند تلاش‌هایی صورت می‌گیرد.

    مهم‌ترین آن مدت ناشتا بودن شما پیش از انجام آزمایش است. برای مثال اگر شما به مدت 48 ساعت ناشتا باشید، میزان بیلی‌روبین سرم خون افزایش می‌یابد یا ناشتا بودن به مدت 72 ساعت به کاهش قندخون و افزایش تری‌گلیسیرید، کلسترول و اسیدهای چرب می‌انجامد.

    بنابراین برای ایجاد یک رویه استاندارد توصیه می‌شود بیمار هنگام تهیه نمونه خون در حالت پایه باشد. این حالت پایه یک تعریف دارد. استاندارد آن برای اندازه‌گیری قندخون، ناشتا بودن به مدت 8 ساعت است. درباره چربی خون این مدت حداقل 9 ساعت است، زیرا در حالت طبیعی برخی از انواع چربی‌ها حتی تا 12 ساعت پس از صرف غذا نیز در خون حضور دارند.

    آزمایش چربی خون انواع متعددی است که بیشتر از همه کلسترول و تری‌گلیسیرید مورد توجه هستند. در روش ایده‌آل اندازه‌گیری چربی‌ خون، بیمار باید 12 ساعت ناشتا باشد و مدت ناشتایی از 9 ساعت کمتر نشود.
    باید خون‌گیری ترجیحا در وضعیت نشسته انجام شود و بازوبند به مدت طولانی بر بازوی بیمار باقی نماند، حداکثر 1 تا 2 دقیقه.
    همچنین مواد احیاکننده‌ای چون اسید اسکوربیک (ویتامین C) و بیلی‌روبین در نتایج برخی از روش‌های اندازه‌گیری چربی خون ایجاد اختلال می‌کنند.
    به خاطر داشته باشید مقدار کلسترول با افزایش سن، افزایش می‌یابد و در زنان اندکی پایین‌تر از مردان است. توصیه می‌کنم هر پنج سال یک بار در افراد سالم این آزمایش تکرار شود
    برای اندازه‌گیری کلسترول، باید طی دو هفته گذشته رژیم غذایی عادی خود را داشته و دارای وزن ثابتی باشید. هنوز بسیاری از شما LDL را نمی‌شناسید. LDL، نیمی از لیپوپروتئین‌های بدن را تشکیل می‌دهد و بیش از نیمی از LDL نیز از کلسترول تشکیل شده است. بنابراین کاهش LDL کلسترول هدف اصلی درمان‌های کاهش دهنده چربی خون در افراد در معرض سکته قلبی و مغزی‌اند.

    ثابت شده این ارتباط مستقیم میان افزایش LDL و کلسترول روی سکته‌ها وجود دارد. بنابراین آن را چربی بد هم می‌گوییم.

    درباره تری‌گلیسیرید هم باید یادآور شوم میان آن و چاقی ارتباط مستقیم وجود دارد. فقدان فعالیت بدنی و مصرف چربی و رژیم پرکربوهیدرات موجب افزایش تری‌گلیسیرید می‌شود.

    آزمایش قند خون دو ساعته
    برای رفتن به آزمایشگاه باید نکاتی را رعایت کنید. لذا در متن زیر به دستور العمل انجام آزمایش های مهم و رایج در آزمایشگاه ها می پردازیم.

    دستور العمل قند خون دو ساعته به شرح زیر می باشد:
    - شب قبل از آزمایش حداقل 10 تا 12 ساعت ناشتا باشید و در طی ناشتایی از خوردن چای و قهوه پرهیز نمایید.

    - پس از اینکه نمونه خون برای اندازه گیری قند خون ناشتا از شما گرفته شد، صبحانه معمولی که هر روز می خوردید را میل نمایید.

    - وقتی آخرین لقمه صبحانه را میل نمودید ساعت را یادداشت کنید. نمونه گیری دقیقا دو ساعت پس از ساعت مذکور انجام می پذیرد.

    - حتی الامکان صبحانه را در آزمایشگاه صرف نموده و تا زمان انجام آزمایش در آزمایشگاه منتظر بمانید.

    - قبل از انجام آزمایش (در طی مدت ناشتایی شب قبل) و در حین دو ساعت آمادگی، اکیدا از مصرف دخانیات اجتناب کنید.

    - در طول آزمایش (در طی دو ساعت) از ورزش و پیاده روی خودداری کنید.

    - آزمایش را حتما باید قبل از ساعت 10 صبح شروع کنید و از انجام آن در ساعات دیرتر روز خودداری کنید.

    - در طی دو ساعت از خوردن هر نوع خوردنی و آشامیدنی (آب در حد متعارف اشکالی ندارد) خودداری نمایید.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    عفونت خون یا سپسیس (Sepsis) شرایطی است که بدن در حال مبارزه با یک عفونت شدید است که از طریق جریان خون منتشر شده است. در عفونت خون، لخته خون باعث کاهش جریان خون می گردد و در نتیجه مواد مغذی و اکسیژن، به خوبی به اندام های حیاتی نمی رسند. در برخی موارد شدید، یک و یا چند اندام از بین خواهند رفت.
    عفونت خون
    در بدترین شرایط، عفونت خون موجب افت سریع فشار خون می شود که به نام " شوک عفونی" خوانده می شود. این شوک می تواند منجر به نارسایی ریه ها، کلیه ها، کبد و در نهایت مرگ شود.

    عفونت خون در اثر واکنش سیستم دفاعی بدن در مقابل عوامل عفونی از قبیل باکتری، ویروس و یا قارچ نیز ایجاد می شود.

    افراد در معرض خطر عفونت خون
    1- افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف می باشند. ضعیف شدن سیستم ایمنی می تواند در اثر بیماری ها (مانند دیابت و ایدز) و یا داروها (مانند شیمی درمانی و یا استروئیدها) باشد. استفاده از داروهای قوی در بیماران سرطانی و پیوند عضو موجب ضعیف شدن سیستم ایمنی می گردد.
    2- نوزادان نیز از آنجایی که هنوز سیستم ایمنی بدنشان تکامل نیافته است، نیز جزو افراد در معرض خطر می باشند.
    3- افراد مسن و افرادی که دارای بیماری مانند دیابت می باشند.
    4- افراد بستری در بیمارستان نیز در معرض خطرند، زیرا تزریق وریدی، زخم های جراحی و یا زخم های بستر موجب عفونت خون می گردد.

    علل عفونت خون
    بسیاری از میکروب ها باعث این عفونت می گردند. باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها می توانند موجب عفونت خون گردند.
    عفونت باکتریایی خون یکی از شایع ترین آنها می باشد.
    عفونت ریه (پنومونی)، عفونت مثانه و کلیه (عفونت ادراری)، عفونت پوست (سلولیت)، عفونت شکم (مثل التهاب آپاندیس)، عفونت استخوان و عفونت مغزی (مثل مننژیت) می توانن در بدن پخش شوند و عفونت خون را به وجود آورند.
    عفونت های پس از عمل جراحی هم می توانند موجب عفونت خون گردند.
    در بدترین شرایط، عفونت خون موجب افت سریع فشار خون می شود که به نام شوک عفونی خوانده می شود
    عوامل خطر عفونت خون
    - افراد خیلی جوان و مسن
    - افرادی که داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی را دریافت می کنند، از قبیل: گیرندگان پیوند عضو
    - بیماران تحت درمان با شیمی درمانی یا پرتودرمانی
    - افرادی که طحال خود را با جراحی درآورده اند، زیرا طحال با عفونت ها می جنگد.
    - افرادی که داروهای استروئیدی را به مدت طولانی مصرف می کنند.
    - افرادی که دارای بیماری ایدز، دیابت و یا سیروز کبدی می باشند.
    - افرادی که دارای سوختگی و یا جراحت شدیدی شده اند.
    - افرادی که دارای عفونت هایی از قبیل: ذات الریه، مننژیت، سلولیت (عفونت پوست) و عفونت دستگاه ادراری هستند.

    علائم عفونت خون
    از آنجا که عفونت خون می تواند در هر منطقه ای از بدن رخ دهد، دارای علائم مختلفی می باشد. تنفس تند و تغییر در وضعیت روانی از قبیل کاهش سطح هوشیاری و گیجی ممکن است از اولین نشانه های عفونت خون باشد.

    سایر علائم عبارتند از:
    - تب. البته برخی مواقع، دمای بدن طبیعی و یا حتی پایین می باشد.
    - لرز
    - ضربان سریع قلب
    عفونت خون
    - افت فشار خون
    - سردرگمی و سراسیمه بودن
    - سرگیجه
    - کاهش ترشح ادرار
    - تهوع و استفراغ
    - اسهال
    - بثورات پوستی
    - بثورات قرمزرنگ و یا نقاط قرمز رنگ در بدن
    - درد مفاصل مچ دست، آرنج، پشت، ران، زانو و مچ پا

    چه موقع باید سریعا نزد پزشک رفت؟
    - اگر نوزاد شما کمتر از دو ماه سن دارد و دارای تب، بیحالی، کم شیر خوردن، تغییر رفتار و یا دارای بثورات پوستی غیرعادی شده است، به پزشک مراجعه کنید.
    - اگر دارای گیجی، سرگیجه، تپش قلب، تنفس سریع، تب، لرز و بثورات جلدی شدید، به پزشک مراجعه کنید.

    راه های تشخیص عفونت خون
    - آزمایش خون
    - آزمایش خلط، ادرار، مایع نخاع و یا محتویات آبسه
    - تصویربرداری با اشعه X از قفسه سـ*ـینه برای بررسی ذات الریه
    - سی تی اسکن از شکم
    با انجام سر موقع واکسیناسیون کودکان، میزان این عفونت کاهش می یابد
    درمان عفونت خون
    معمولا فرد بیمار در بیمارستان و در بخش مراقبت های ویژه بستری می شود.
    - بیمار نیاز به ماسک اکسیژن دارد.
    - آنتی بیوتیک وریدی به بیمار تجویز می شود.
    - پزشک ممکن است محلول نمکی (سالین) و داروهایی برای افزایش فشار خون تجویز کند.
    - اگر عفونت در شکم وجود داشته باشد، عمل جراحی برای تخلیه عفونت لازم می باشد.
    - بنا به شدت و اثر عفونت خون، ممکن است دیالیز کلیه لازم باشد.

    پیشگیری از عفونت خون
    مهمترین راه پیشگیری، جلوگیری از بروز هر گونه عفونت در بدن می باشد. اگر هم عفونت رخ دهد، باید سریعا آن را درمان کرد تا وارد گردش خون نشود.

    پس این کارها را انجام دهید:
    - با انجام برنامه های واکسیناسیون کودکان (سر موقع)، این عفونت کاهش می یابد.
    - عفونت های مرتبط با بیمارستان که منجر به عفونت خون می گردند، با رعایت بهداشت و شستن دست ها کاهش می یابند.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    عفونت خون یا سپسیس (sepsis) به معنای پاسخ بدن به عفونتی است که در کل خون و بافت‌ها انتشار پیدا کرده است. بدن یک سری پاسخ‌های التهابی در برابر عفونت از خود نشان می‌دهد که بتواند آن را کنترل کند، اما از طرف دیگر ممکن است این پاسخ ها به خود بدن نیز آسیب برسانند.
    خون
    در سپسیس باکتری‌ها وارد خون می‌شوند و سمی تولید می‌کنند که باعث انتشار وسیع التهاب در ارگان‌های بدن شده و درجه حرارت بدن فرد، فشار خون و عملکرد ریه‌ها و دیگر ارگان‌ها به سرعت تغییر می‌کند.
    این بیماری بسیار خطرناک است، زیرا اگر درمان نشود بر روی کلیه‌ها، ریه‌ها، مغز و گوش اثرات خطرناکی خواهد گذاشت و می‌تواند منجر به بروز شوک ، اختلال عملکرد اعضای مختلف بدن ، ناتوانی دائمی و یا مرگ شود. نام‌های دیگر این حالت مسمومیت خونی یا وجود باکتری در خون می‌باشد.

    افراد در معرض خطر
    در هر فرد و هر سنی اتفاق می‌افتد، ولی بیشتر در شیرخواران کم سن که سیستم ایمنی بدنشان به اندازه کافی رشد نکرده است و عفونت خیلی دیر از بدنشان دفع می‌شود و افرادی با سیستم ایمنی ضعیف مثل مبتلایان به ایدز شایع‌تر می‌باشد.

    علائم بیماری
    اگر درجه حرارت مقعدی شیرخوار، 38 درجه سانتیگراد باشد و علائمی شبیه خواب‌آلودگی، کم‌اشتهایی و مشکل تنفسی داشته باشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
    علائم در بچه‌های بزرگ‌تر، شامل:
    - بی اشتهایی و اشکال در غذا خوردن
    - تب (دهانی) بالای 5/37 درجه یا گاهی پایین آمدن غیرطبیعی درجه حرارت بدن
    - ناتوانی و سستی
    - لتارژی (بی تفاوت و نمی‌شنود)
    - کاهش تن صدا (مثل گرفتگی صدا)
    - تغییر ضربان قلب یا تاکی کاردی (سپسیس زودرس) و یا برادی کاردی (سپسیس دیررس)
    - تنفس سریع
    - آپنه (به مدت 10 ثانیه تنفس نوزاد قطع می‌شود)
    - زردی
    - استفراغ
    - تپش قلب

    علل سپسیس
    میکروب‌های مختلفی نظیر باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها و یا قارچ‌ها می‌توانند منجر به بروز عفونت‌های شدید شوند که منجر به عفونت خونی می‌شود. در نوزادان و شیرخواران معمولاً علل این حالت باکتری‌ها هستند.
    بیشترین علت سپسیس در نوزادان تازه متولد شده، ورود باکتری‌ها در طی حاملگی مادر، زایمان و پس از زایمان به داخل بدن نوزاد می‌باشد
    بعضی از حاملگی‌های پرخطر که می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به سپسیس در نوزاد شود شامل موارد زیر است:
    - خونریزی
    - تب مادر
    - وجود عفونت در رحم یا جفت
    - پارگی زودرس کیسه آمینوتیک (قبل از 37 هفته جنینی)
    - پارگی کیسه آب، زودتر از موعد زایمان (18 ساعت یا بیشتر قبل از زایمان)
    - زایمان سخت و طولانی

    تشخیص و درمان سپسیس
    علائم سپسیس در نوزاد ممکن است مبهم باشد. تست‌های آزمایشگاهی نقش مهمی در تایید یا رد سپسیس دارند. این آزمایشات شامل:
    1- تست خون (شامل شمارش گلبول‌های سفید و قرمز خون) و کشت خون ممکن است تمام باکتری‌های موجود در خون را نشان دهد.
    2- آزمایش ادرار
    3- انجامLP : یک نمونه مایع مغزی نخاعی اگر آزمایش و کشت شود، امکان اینکه نوزاد مبتلا به مننژیت شده یا نه را مشخص می‌کند.
    4- گرافی‌ها، به خصوص از قفسه سـ*ـینه (جهت اطمینان از عدم وجود پنومونی)
    5- اگر نوزاد هر نوع لوله گذاری در بدن داشته باشد (آنژیوکت، کت‌تر یا شنت) از مایع داخل آن ممکن است جهت بررسی علائم عفونت نمونه گرفته شود.
    نوزاد مبتلا به سپسیس یا حتی موارد مشکوک به آن، در بیمارستان جهت درمان بستری می‌شوند و با دیدن علائم عفونت نهفته، پزشکان آنتی بیوتیک‌های قوی تزریقی را برای مقابله با عفونت در خون نوزاد شروع می‌کنند.

    پیشگیری از سپسیس
    برای همه انواع، روش پیشگیری وجود ندارد. ولی در بعضی موارد می‌توان پیشگیری کرد.
    زنان حامله در طی هفته 35 تا 37 حاملگی و درست قبل از زایمان، تست سواپ را انجام دهند تا تعیین شود که آیا آن‌ها باکتری GBS را دارند یا خیر؟
    اگر خانمی تست مثبت GBS داشته باشد می‌تواند، آنتی بیوتیک تزریقی را در طی زایمان دریافت کند.
    خانم‌های حامله‌ای که حامل GBS هستند، زمانی خطر دارند که:
    در طول زایمان تب داشته باشند، پارگی زودرس کیسه آب داشته باشند، زایمان طولانی داشته باشند یا فرزند دیگرشان سپسیس یا دیگر بیماری‌های GBS مثل پنومونی یا مننژیت داشته باشند.
    خانمی که یکی از این عوامل خطر را داشته باشد، می‌تواند آنتی بیوتیک تزریقی را برای کاهش خطر انتقال باکتری به فرزندش دریافت کند.

    نکات قابل توجه
    * از آنجایی که بدن نوزادان در مقابل این میکروب قدرت دفاع ندارد، توصیه می‌شود کودکان تا قبل از 2 سالگی به مهدهای کودک سپرده نشوند، چرا که در این محیط‌ها انتقال میکروب بیشتر است و همین مسئله کودک را دچار بیماری‌های عفونی می‌کند.
    * ویتامین C ، مانع بروز عفونت خون می‌شود یا حتی در صورت بروز، آن را به راحتی درمان می‌کند.
    محققان دریافتند با تزریق ویتامین C ، مانع بروز پلاک‌های مویرگی شده و به این ترتیب احتمال بروز عفونت خون یا سپسیس کاهش می‌یابد.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    زمانی که اکسیژن کافی به بدن نرسد برای جبران این کمبود، گلبول بیشتری در بدن ساخته می‌شود و باعث افزایش غلظت خون در رگ‌ها می‌شود.
    خون انسان
    افزایش تعداد گلبول‌های قرمز در واحد حجم را غلظت خون می‌گویند. چنانچه هموگلوبین در مردان بالاتر از 18 و در زنان فراتر از 16 گرم در دسی لیتر باشد، غلظت خون گفته می‌شود.

    غلظت خون به دو دسته تقسیم می‌شود:
    - غلظت خون اولیه
    - غلظت خون ثانویه

    غلظت خون اولیه
    غلظت خون اولیه در اثر بیماری مغز استخوان به وجود می آید. سلول‌های مغز استخوان، تولیدکننده گلبول‌های قرمز می‌باشند. در این بیماری، افزایش تولید گلبول‌های قرمز رخ می‌دهد. معمولا این افراد گلبول سفید و پلاکت خونشان نیز به طور همزمان بالا رفته و در سونوگرافی، طحال و کبدشان بزرگ دیده می‌شود.

    غلظت خون ثانویه
    غلظت خون ثانویه، در افراد مبتلا به بیماری‌های ریوی و قلبی سیانوتیک (وقتی خون از سمت راست و از سیستم وریدی وارد سیستم شریانی شود)‌ روی می‌دهد.
    کاهش اکسیژن‌رسانی به خون، موجب ترشح هورمونی با نام اریتروپویتین (Erythropoetin) از کلیه می‌شود. هورمون اریتروپویتین، عامل رشد گلبول قرمز محسوب می‌شود و مغز استخوان را برای ساخت بیشتر گلبول قرمز تحـریـ*ک می‌کند و کمبود اکسیژن‌رسانی به بافت و بدن را با افزایش گلبول قرمز جبران می‌کند.

    علل غلظت خون
    استرس، شادی و ناراحتی
    تعریق و اسهال‌های شدید
    کار و فعالیت زیاد
    کاهش حجم پلاسمای خون
    افزایش نسبت گلبول‌های قرمز به پلاسمای خون
    با مصرف سیگار، اکسیژن‌رسانی به خون کم شده و غلظت خون ثانویه ایجاد می‌شود.
    آلودگی هوا
    ارتفاعات. در این مناطق میزان درصد اکسیژن هوا کاهش یافته و افراد مستعد غلظت خون می‌شوند.
    هموگلوبین غیرطبیعی (به صورت ارثی، هموگلوبین به راحتی اکسیژن را تحویل بافت‌ها نمی‌دهد.)
    بیماری‌های کلیوی و کبدی،‌ می‌توانند در ترشح هورمون اریتروپویتین نقش داشته باشد.
    تومورهای بدخیم کلیوی و کبدی در بزرگسالان
    تومورهای مخچه‌ای در کودکان
    فیبروم‌های رحمی در زنان
    خوردن مواد غذایی ناسالم و چرب، روغن نباتی مایع و جامد
    خوردن میوه در غیر فصل آن
    کم مصرف کردن خوراکی‌های خون ساز
    سوء تغذیه
    زمینه های ارثی و مادرزادی
    ابتلای فرد به بیماری‌های مختلف (بیشترین علت ابتلا به غلظت خون، وجود بیماری‌های ریوی و قلبی می‌باشد)
    افراد گیاه‌خوار دارای خون رقیق‌تر و فشارخون و فیبرینوژن پایین‌تری نسبت به افراد هم سن و سال خود هستند
    علائم غلظت خون
    گلگونی چهره
    برافروختگی چشم
    اختلالات هوشیاری
    منگی و خواب آلودگی
    اختلالات بینایی (به علت پرخونی سیستم اعصاب مرکزی)
    اختلالات تنفسی
    تیرگی رنگ لب (به ویژه هنگام انجام فعالیت‌های ورزشی)
    کبودی انگشتان دست، لب و زبان بیمار

    عوارض غلظت خون
    افزایش بروز لخته خونافزایش خطر سکته مغزی و قلبی
    کند شدن حرکت خون در قلب و رگ‌ها
    گرفتگی اندام‌هایی نظیر دست و پا
    افزایش فشار خون بالایی
    خونریزی از بینی
    سردردهای غیرطبیعی
    تاری دید
    خارش‌های پوستی (به خصوص خارش پس از استحمام)

    تشخیص غلظت خون
    با انجام آزمایش خون (CBC) می‌توانید از میزان غلظت خون اطلاع پیدا کنید.

    رژیم غذایی برای جلوگیری از غلظت خون
    برای کاهش لخته شدن خون از روغن جامد، روغن نارگیل، چربی‌های حیوانی، گوشت قرمز، دل، قلوه، مغز، پیه گاو و گوسفند خیلی کم مصرف کنید و به جای آن از لبنیات کم چرب، ماهی، سبزی و میوه‌ی فراوان استفاده کنید.
    به طورکلی میوه‌ها و سبزی‌ها به علت دارا بودن ویتامین C و فیبرهای محلول و نامحلول، یک عمل حفاظتی در قبال افزایش غلظت خون و کاهش میزان فیبرینوژن (پروتئینی که تبدیل به لخته خون می‌شود)‌ و افزایش فشارخون دارند.

    درمان غلظت خون
    کاهش استرس
    افزایش مصرف مایعات (مصرف حداقل روزی 8 لیوان مایعات)‌
    پرهیز از سیگار و هوای آلوده
    فصد خون (گرفتن خون از بیمار)‌ تحت نظر پزشک

    درمان طبیعی غلظت خون
    آلبالو
    آب لیموی ترش
    موز، زنجبیل، زیره و جعفری
    پیاز خام سفید شیرین (افراد دارای غلظت خون و انسداد عروقی نباید در مصرف پیاز پخته زیاده‌روی کنند)
    آلو به صورت ناشتا، خون را تصفیه می‌کند.
    آویشن، موجب کاهش غلظت خون می‌شود.
    اکلیل الملک (ناخنک)، موجب جلوگیری از لخته خون می‌شود.
    انار، انگور و بید، به عنوان پالایش خون استفاده می‌شود.
    توت سیاه، تمشک، تمبر هندی و پاپریکا (فلفل قرمز آمریکایی)، خون را رقیق می‌کند.
    خیار سبز، خرما، خرقه، چوبه، چغندر، جین سینگ و ترشک (رومکس)، خون را تصفیه می‌کند.
    چای ترش، جلوگیری کننده از غلظت خون می‌باشد.
    کدو مسمایی، سیر، چوب چینی، موجب رقیق شدن خون می‌شود.
    زیتون، دارواش (کشمش کولی) و دم اسب، جلوگیری از سفتی عروق می‌کنند.
    هندوانه، والک، گیلاس، کلم، کاسنی، غوره، عناب، یونجه، شنبلیله، شبدر، سیاه دانه، ریواس و زالزالک، زرشک و زغال اخته موجب تصفیه خون می‌شوند.
    هویج، سیب و کرفس موجب باز شدن عروق می‌شود.
    هلو، نعناع، مرزه، ماش و شلیل باعث کاهش غلظت خون می‌شود.

    مژده به گیاهخواران
    افرادی که گیاه‌خوارند، نه تنها احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را از خود دور کرده‌اند، بلکه دارای خون رقیق‌تر و فشارخون و فیبرینوژن پایین‌تری نسبت به افراد هم سن و سال خود هستند.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    یکی از شایع‌ترین مشکلات مربوط به خون، کم‌خونی است که علت آن کاهش تعداد گلبول‌های قرمز یا کاهش مقدار هموگلوبین در این گلبول‌هاست.
    گلبول های قرمز خون
    در کم خونی، تبادل اکسیژن و دی‌اکسیدکربن بین خون و سلول‌ها دچار اختلال می‌شود و بافت‌های بدن، به ویژه ماهیچه‌ها و مغز به خاطر کمبود اکسیژن آسیب می‌بینند.
    میزان کم‌خونی در افراد با توجه به سن، جنس و وضعیت فیزیولوژیکی آن‌ها متفاوت می‌باشد.

    انواع کم‌خونی
    بیماری کم‌خونی به سه دسته تقسیم می‌شود:
    1- کم‌خونی با اندازه گلبول‌های قرمز طبیعی
    2- کم‌خونی با اندازه گلبول‌های قرمز کوچک‌تر از معمول
    3- کم‌خونی با اندازه گلبول‌های قرمز بزرگ‌تر از معمول

    مرض قند (دیابت)‌، نارسایی کلیه، سرطان و آرتریت روماتوئید (بیماری‌های روماتیسمی)‌ جزو گروه کم‌خونی با گلبول‌های قرمز طبیعی می‌باشد.
    بیماری تالاسمی مینور و فقر آهن، جزو کم‌خونی با گلبول‌های کوچک‌تر از معمول می‌باشد.
    کمبود ویتامین ب 12، اسید فولیک و کم‌کاری غده تیروئید جزو گروه کم‌خونی با گلبول‌های قرمز بزرگ‌تر از معمول می‌باشد.
    شایع‌ترین نوع کم‌خونی، مربوط به گلبول‌های قرمز کوچک‌تر از معمول (گروه 2) است.

    علل کم خونی
    - ساخته نشدن هموگلوبین
    - درست کار نکردن مغز استخوان
    - کمبود اسید فولیک، ویتامین B12 و آهن
    - فاویسم (نوعی کمبود آنزیم است که باعث شکسته شدن گلبول‌های قرمز و در نتیجه کم‌خونی می‌شود)
    - عدم ساخت سلول‌های خونی (گلبول‌های سفید، قرمز و پلاکت‌ها)‌
    - مصرف برخی داروهای ضد سرطانی که موجب شکسته شدن گلبول‌های قرمز و از بین رفتن آنها می‌شوند.

    افراد در معرض خطر
    کم خونی در خانم ها در سنین جوانی و باروری بیشتر محسوس است که علت آن، عادت ماهانه است.
    پس از این گروه، کودکان دارای سوءتغذیه و خانواده‌هایی که از دسترسی به گوشت قرمز محرومند، مستعد این بیماری هستند.

    علائم کم خونی
    خستگی زودرس
    ضعف
    تپش قلب
    کوتاهی تنفس
    کاهش اشتها
    سرگیجه
    رنگ پریدگی
    بی حسی و سردی انگشتان دست ها و پاها
    قاشقی شدن شکل ناخن‌ها
    کاهش تمرکز ذهنی
    ریزش مو
    آقایان نیز باید کم خونی را جدی بگیرند، چون کم خونی در مردان می‌تواند علامت بیماری‌های بدخیمی در دستگاه گوارش باشد
    عوارض کم خونی
    هموگلوبین کمتر از 10 گرم در دسی لیتر، می‌تواند همراه با نارسایی خفیف قلبی ریوی، کاهش توانایی کار، کاهش تحمل فعالیت بدنی و تمرینات ورزشی باشد.

    کم خونی فقر آهن
    در این حالت گلبول‌های قرمز به تعداد عادی وجود دارند، اما مقدار هموگلوبین آنها کم است. این نوع کم خونی در کودکان بیشتر از بزرگسالان رایج است.
    بی‌اشتهایی، سوءتغذیه، گزگز دست و پا، شیوع بیماری‌های ویروسی و باکتریایی، ریزش مو، غش و بروز بیماری‌های قلبی از علائم فقر آهن است.

    کم‌خونی دوران بارداری
    از آنجا که در زمان بارداری، جنین از خون مادر تغذیه می‌کند، کم‌خونی مادر باعث بروز کم‌خونی در نوزاد نیز می‌شود و اگر این کم‌خونی ناشی از کمبود اسید فولیک باشد، باعث بروز نقص در لوله عصبی نوزاد (اسپینا بیفیدا) می‌شود.
    در زنان حامله، کمبود آهن موجب کاهش وزن نوزاد، افزایش مرگ ومیر جنین و زایمان زودرس می‌شود.

    کم‌خونی در کودکان
    علاقه زیاد به خاک‌بازی، خوردن مهر نماز، قند، برفک یخچال، مواد نشاسته‌ای و گچ از عوارض شایع کم‌خونی و فقر آهن در کودکان است. باید هرچه سریع‌تر به این کودکان کمک کرد، چرا که ممکن است کم‌خونی آنها به خاطر وجود انگل‌های روده‌ای باشد.

    تشخیص نوع کم خونی
    آزمایش خون: سنجش تعداد گلبول‌های قرمز توسط MCV (حجم متوسط سلولی)، اندازه‌گیری هماتوکریت و هموگلوبین و سطح آهن خون.
    با آزمایش مدفوع، می‌توان از خونریزی یا عدم خونریزی داخلی مطلع شد.
    تشخیص فقر آهن بر اساس اندازه‌گیری فریتین خون است. اگر مقدار فریتین به مقدار کمتراز 12 میکروگرم در لیتر برسد، نشانه از بین رفتن کامل آهن ذخیره ای بدن است.

    پیشگیری از کم خونی
    اضافه کردن آهن به غذاهای کودکان مخصوصاً شیر و غذاهای نشاسته‌ای موجب بهتر شدن میزان آهن می‌شود.
    شیر مادر در مقایسه با شیر گاو به اندازه کافی آهن دارد.

    رژیم غذایی کم‌خونی
    در کم‌خونی فقر آهن، مصرف گوشت قرمز، جگر، اسفناج و حبوبات تجویز می‌شود.
    باید توجه داشت که «آهن» موجود در گوشت قرمز و غذاهای حیوانی به راحتی از طریق دستگاه گوارش جذب می‌شود، ولی آهن موجود در گیاهان و حبوبات کمتر جذب بدن می‌شوند.

    درمان کم خونی
    کمبود ویتامین‌ها، آهن و بیماری‌های مزمن هر کدام به نوعی موجب کم‌خونی در افراد می‌شود.
    در افرادی که به صورت حاد و ناگهانی دچار کم‌خونی می‌شوند، تزریق خون لازم است.
    افرادی که به صورت مزمن و وطولانی مدت دچار این بیماری هستند، با دارو و رژیم غذایی مداوا می‌شوند.

    برای درمان کم خونی، این نکات را مد نظر داشته باشید:
    - طبخ غذا در ظروف مسی، تاثیر بسزایی در جبران کم خونی دارد.
    - مصرف چای بلافاصله قبل یا بعد از غذا، موجب کم خونی می‌شود.
    - مصرف بیش از حد شیر و لبنیات (به علت وجود کلسیم) از جذب آهن جلوگیری می‌کند و احتمال بروز کم خونی را افزایش می‌دهد.
    - تهیه غذا در ظروف آلومینیومی به مدت طولانی موجب کم خونی مفرط می‌شود.
    - استفاده از جوش شیرین در پخت نان باعث اختلال در جذب آهن و بروز کم خونی می شود.

    آهن اضافی هم مضر است
    مصرف زیاد آهن، موجب مسمومیت حاد و هموکروماتوز ثانویه می‌شود.
    آهن موجب صدمه به کلیه، ریه و میوکارد قلب می‌شود. اضافی آهن در کبد رسوب کرده و بیماری کبدی را موجب می‌شود.
    نشانه‌های مسمومیت با آهن عبارت است از:
    تهوع، اسهال، تب، هیپرگلیسمی، لوکوسیتوز، خواب آلودگی، کاهش فشارخون، اسیدوز متابولیک، تشنج، افزایش آنزیم‌های کبدی، یرقان، اغما و افزایش آمونیاک.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    هموکروماتوز یک بیماری غیر شایع است که در اثر تجمع بیش از حد آهن در بدن ایجاد می‌شود. در اکثر افراد این بیماری به‌علت یک اشکال وراثتی بروز می‌کند. مشکل اصلی در زیادی جذب آهن از طریق لوله گوارش است.







    هموکروماتوز
    جذب مقدار مناسب ویتامین و مواد معدنی توسط بدن یکی از ضرورت‌های یک زندگی سالم و با نشاط است و تقریبا همه ما انسان‌ها کم و بیش با این مقوله آشنایی داریم. یکی از مهم‌ترین موادمعدنی که توسط غذا (به خصوص گوشت قرمز)، میوه یا حتی مصرف مستقیم دارو نیاز بدن به آن تامین می‌شود، آهن است.



    آهن (Fe) بخش مهمی از هموگلوبین خون است که وظیفه آن حمل اکسیژن به سراسر بدن می‌باشد؛ اما باید گفت همان‌طور که کمبود آهن می‌تواند تهدیدی برای سلامت آدمی باشد، وجود مقدار اضافی از این ماده‌معدنی نیز خطراتی به همراه دارد.



    تجمع بیش از حد آهن در بدن که ایجاد بیماری هموکروماتوز (Hemochromatosis) می‌کند، موجب افزایش جذب روده‌ای این عنصر همراه با رسوب و آسیب بسیاری از بافت‌ها نظیر کبد، قلب، پانکراس (لوزالمعده)، مفاصل و هیپوفیز می‌شود. محل اصلی تجمع آهن، غدد درون ریز مانند کبد، آدرنال (غده فوق‌کلیوی)، پانکراس، قلب و حتی مفاصل و عضلات است.



    بزرگسالان بیشتر مراقب باشند

    علت اصلی جذب زیاد آهن در بدن (هموکروماتوز)، ارثی است؛ هرچند به دلیل ابتلای فرد به برخی بیماری‌ها نظیر تالاسمی ماژور یا نارسایی مغز استخوان ـ که در آن‌ها افزایش ذخایر آهن و رسوب آن در اندام‌ها ایجاد می‌شود ـ هموکروماتوز ممکن است بروز کند.

    سیستم روده انسان به گونه‌ای تنظیم شده است که از یک سو، درصد مشخصی آهن از طریق آن جذب می‌شود و از سوی دیگر با توجه به این‌که آهن بدن تنها از راه‌های خاصی چون ریزش سلول‌های مخاطی یا پوستی یا عادت ماهانه دفع می‌شود، در صورتی که فرد دچار کم‌خونی مقاوم به درمان یا بیماری‌هایی که نیاز به تزریق مکرر خون دارند، شود، آهن ورودی از این طریق، در بدن تجمع و رسوب می‌کند.

    در بیماری هموکروماتوز عملکرد طبیعی چندین ارگان بدن دچار اختلال می‌شود.

    هرچند این بیماری در کودکان نیز رخ می‌دهد، اما هموکروماتوز به طور عمده بیماری بزرگسالان است و اغلب بیماران علامت‌دار، بالای 40 سال دارند
    برنزه شدن پوست؛ یک علامت خطر

    رنگ خاکستری متمایل به تیره در پوست به علت افزایش آهن یا برنزه شدن آن، شک به هموکروماتوز را افزایش می‌دهد.

    ضعف و بی‌حالی، دردهای مفصلی، کاهش وزن، دل‌درد، کاهش موهای بدن، تحلیل غدد جنـ*ـسی، کاهش میل جنـ*ـسی و اختلال قاعدگی از علائم زودرس بیماری تجمع زیاد آهن هستند.

    نارسایی و از کار افتادن کبد (سیروز) به دلیل تجمع آهن، از جمله عوارض ثانویه ابتلا به این بیماری است.

    به علت رسوب آهن در پانکراس، میزان انسولین و گلوکاگون در خون در بیماران مبتلا به هموکروماتوز بالا می‌رود. در واقع سطح انسولین ممکن است کاهش یابد و گاهی اوقات دیابت شیرین نیز به طور همزمان عارض می‌شود.

    نارسایی غدد فوق کلیوی و التهابات عضله قلب (کاردیومیوپاتی) از دیگر عوارضی است که در صورت درمان نشدن هموکروماتوز، موجب بروز مشکلاتی برای بیمار می‌شود.



    تشخیص بیماری

    در صورت شک به‌وجود این بیماری، می‌توان به‌راحتی آن را با آزمایش خون که آهن اضافی را در خون آشکار می‌کند، ثابت نمود.

    سپس معمولا با نمونه‌برداری از کبد که به‌علت وجود آهن، رنگ آبی به‌خود می‌گیرد، این بیماری تائید می‌شود.



    درمانی به سادگی یک خونگیری

    درمان بیماری هموکروماتوز به راحتی امکان‌پذیر است.

    درمان عملاً توسط خونگیری انجام می‌شود که در این روش به تشخیص پزشک و بسته به جثه بیمار، یک یا دو بار در هفته یک واحد (400 سی‌سی) خون غنی از آهن از بدن گرفته می‌شود تا به این وسیله، مغز استخوان ذخایر آهن بدن را کم کند.

    بایستی این نوع درمان تا عادی شدن میزان آهن بدن بیمار (در حدود 6 ماه تا یک‌سال) ادامه داشته باشد. ذخایر آهن بدن پس از حدود یک‌سال درمان با این روش، به حد طبیعی باز می‌گردد و بعد از آن خونگیری تنها گاهی ضرورت می‌یابد.

    البته در حال حاضر پزشکان علاوه بر این روش، درمان دارویی (استفاده از داروهای تزریقی نظیر دیسفرال و همچنین داروهای خوراکی) جهت دفع آهن اضافی بدن را نیز به کار می‌گیرند.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    محققان به مصرف‌کننده‌های محصولات غذایی غنی‌شده با فیتواسترول‌ها توصیه می‌کنند که مصرف میوه و سبزیجات را بالا ببرند تا به نحوی جبران کاهش بتاکاروتن را کرده باشند.
    مارگارین
    فیتواسترول‌ها یا همان استرول‌های گیاهی که در تهیه‌ی ماست‌ها و مارگارین استفاده می‌شوند تاثیری در سلامت قلب و عروق ندارند. حتی برعکس احتمال دارد که سلامت قلب را نیز به خطر بیندازند.

    احتمالاً شما هم با علم به اینکه فیتواسترول‌ها باعث کاهش کلسترول خون می‌شوند به مصرف بیشتر مارگارین و یا محصولات لبنی مخصوص روی آورده‌اید.
    فیتواسترول‌ها ترکیبات طبیعی هستند که در گیاهان وجود دارند و کارخانجات محصولات غذایی از آن‌ها در تهیه‌ی مواد غذایی استفاده می‌کنند چون بافتی نزدیک به کلسترول دارد و جذب آن را محدود می‌کند.

    دانشمندان چه می‌گویند؟
    بررسی‌های محققان نشان می‌دهند اگرچه فیتواسترول‌ها باعث کاهش 10 درصد توتال کلسترول و کاهش میزان کلسترول بد خون می‌شود اما مصرف مواد غذایی سرشار از این ترکیبات باعث افزایش تجمع‌های پلاسمایی می‌شوند که نتایج آن روی خطر بیماری‌های قلبی عروقی ناشناخته است.

    علاوه بر این مصرف این قبیل مواد غذایی می‌تواند باعث کاهش سطح مطلوب بتاکاروتن پلاسما شود که همین مسئله احتمال بروز مشکلات قلبی عروقی را بالا می‌برد.
    فیتواسترول‌ها یا همان استرول‌های گیاهی که در تهیه‌ی ماست‌ها و مارگارین استفاده می‌شوند تاثیری در سلامت قلب و عروق ندارند. حتی برعکس احتمال
    دارد که سلامت قلب را نیز به خطر بیندازند
    محققان به مصرف‌کننده‌های محصولات غذایی غنی‌شده با فیتواسترول‌ها توصیه می‌کنند که مصرف میوه و سبزیجات را بالا ببرند تا به نحوی جبران کاهش بتاکاروتن را کرده باشند.

    همچنین محققان مصرف این مواد غذایی را برای کودکان، خانم‌های باردار و شیرده توصیه نمی‌کنند.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    این روزها در قفسه‌های هر سوپرمارکتی انواع غذاهای آماده از سوپ گرفته تا انواع خورشت‌ها به چشم می‌خورد. بدانید و آگاه باشید که تمام این غذاهای آماده برای قلب مضر هستند. به خاطر اینکه داخل این قوطی‌های کوچک سرشار از چربی و نمک است.
    سلامت قلب

    انفارکتوس یا همان سکته‌ی قلبی خطری است که اگر مراقب نباشید شما را هم تهدید می‌کند. برای حفظ سلامت قلب تغذیه نقش مهمی دارد.
    اگر می‌خواهید سلامت قلبتان به این زودی‌ها به خطر نیفتد و دور از جانتان سکته قلبی نکنید لازم است که در مصرف مواد غذایی اشاره‌شده در این مطلب احتیاط کنید.


    سوسیس و کالباس
    سوسیس و کالباس و رفقا
    سوسیس و کالباس و کلا گوشت‌های فراوری شده سرشار از نمک و چربی‌های مضر هستند. نمک زیاد موجود در این محصولات غذایی خطر ابتلا به فشارخون بالا را افزایش می‌دهد. حتماً خودتان بهتر می‌دانید که فشارخون بالا یکی از عوامل اصلی انفارکتوس می‌باشد. از این گذشته چری های اشباع‌شده‌ی این مواد غذایی باعث افزایش کلسترول بد خون می‌شوند که این مسئله نیز به تصلب شرایین یا گرفتگی عروق و سکته منجر می‌شود.
    توصیه می‌کنیم تا جایی که می‌شود مصرف این قبیل مواد غذایی را محدود کنید. اگر از علاقمندان به این مواد غذایی هستید مصرف آن را به هفته‌ای یک مرتبه کاهش دهید.

    چربی ترانس
    چیپس و کیک و رفقا
    انواع کیک‌ها، پیراشکی‌ها، چیپس، اسنک، پیتزا و غیره. اگر می‌خواهید سکته‌ی قلبی از جانتان دور باشد این مواد غذایی را فراموش کنید. زمانی که رگ‌های کرونری می‌گیرند خون اکسیژنه از جریان می‌افتد و سلول‌های قلب آسیب ‌دیده و شروع به نابودی می‌کنند. نمک و چربی اشباع‌شده‌ی زیادی که در این مواد غذایی وجود دارد باعث ابتلا به فشارخون بالا خواهند شد که یکی از عوامل اصلی سکته‌ی قلبی است.
    توصیه می‌کنیم مصرف این مواد غذایی و کلا هله‌هوله‌ها را به یک مرتبه در هفته محدود کنید. به جای آن‌ها تا می‌توانید از سبزیجات، میوه‌های تازه و خشک استفاده کنید.

    روغن سرخ کردنی
    روغن آفتابگردان و رفقا
    همه‌ی روغن‌ها و چربی‌ها، بد و مضر نیستند. دو نوع چربی داریم: چربی‌های خوب و چربی‌های بد. چربی‌های سرشار از اسیدهای چرب اشباع‌شده همان چربی‌های بد هستند که کلسترول بد خون را افزایش می‌دهند. در عوض روغن‌هایی که حاوی اسیدهای چرب اشباع‌نشده‌اند چربی‌های خوب هستند که سلامت قلب و عروق را بالا می‌برند. تا جایی که می‌توانید مصرف روغن آفتابگردان، روغن بادام‌زمینی، روغن ذرت، روغن پالم، روغن نارگیل را محدود کنید به خاطر اینکه سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده‌اند. در عوض باید بدانید که روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون، روغن سویا، روغن گردو، روغن فندق و روغن کلزا جزو روغن‌های سالم و مفید هستند. توجه داشته باشید که مصرف روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری روغن و حداقل 1 قاشق غذاخوری روغن کلزا (به دلیل دارا بودن امگا 3 ها) کافی است.

    گوشت قرمز
    گوشت قرمز
    بر اساس نتایج پژوهش‌هایی که در سال 2002 محققان دانشگاه هاروارد انجام داده‌اند، افرادی که روزانه گوشت قرمز مانند گوشت گاو مصرف می‌کنند بیشتر در معرض انفارکتوس میوکارد یا سکته‌ی قلبی قرار می‌گیرند؛ به خاطر اینکه این گوشت‌ها سرشار از چربی‌های اشباع شده‌اند که کلسترول و تری‌گلیسیرید خون را بالا می‌برند که هر دو از عوامل سکته‌ی قلبی هستند. توصیه می‌کنیم مصرف گوشت قرمز را به هفته‌ای یک تا دو مرتبه محدود کنید. تا جایی که می‌توانید از گوشت‌های کم چرب استفاده کنید.

    غذاهای آماده
    سوپ‌ها و غذاهای آماده
    این روزها در قفسه‌های هر سوپرمارکتی انواع غذاهای آماده از سوپ گرفته تا انواع خورشت‌ها به چشم می‌خورد. بدانید و آگاه باشید که تمام این غذاهای آماده برای قلب مضر هستند. به خاطر اینکه داخل این قوطی‌های کوچک سرشار از چربی و نمک است. مصرف نمک زیاد خطر ابتلا به فشارخون بالا را بیشتر می‌کند و مصرف چربی زیاد باعث گرفتگی عروق می‌شود که هر دو از عوامل اصلی سکته‌ی قلبی هستند.
    اگر وقت آشپزی ندارید و شیوه‌ی زندگی‌تان به گونه‌ای است که غذای آماده زیاد می‌خورید باید بدانید که میزان مجاز مصرف این مواد غذایی 1 تا 2 مرتبه در هفته است. تا جایی که می‌شود خودتان آشپزی کنید. غذاهایتان را بخارپز یا تابه‌ای با روغن اندک طبخ کنید. مصرف کره را کاهش دهید و سرخ‌کردنی‌ها را محدود کنید. بدانید که تولیدکننده‌های محصولات غذایی صنعتی در استفاده از نمک و چربی برای خوش‌طعم کردن غذاهایشان کوتاهی نمی‌کنند. پس مشتری دائمشان نباشید.
    بدانید که تولیدکننده‌های محصولات غذایی صنعتی در استفاده از نمک و چربی برای خوش‌طعم کردن غذاهایشان کوتاهی نمی‌کنند. پس مشتری دائمشان نباشید
    الـ*کـل
    الـ*کـل پرکالری است و باعث اضافه‌وزن و افزایش بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. این نوشیدنی‌های مضر خیری برای سلامت قلب و کبد و غیره هم ندارد. توجه داشته باشید که در مصرف نوشیدنی‌های کافئینه مانند قهوه و نوشیدنی‌های گازدار و غیره نیز دچار افراط نشوید.
    کره و پنیر
    کره و انواع پنیرها (کممبر، رکفور و غیره)
    البته این‌گونه پنیرهای خارجی و گران خیلی زیر دست و پای ما ایرانی‌ها نریخته است که بخواهیم در مصرف آن‌ها زیاده‌روی کنیم؛ اما در حالت کلی کره و همه‌ی پنیرها حاوی میزان زیادی چربی‌های اشباع‌شده‌اند که کلسترول بد خون را بالا می‌برند. این مواد غذایی همچنین شور هستند که خطر پرفشاری خون را بالا می‌برد.
    توصیه می‌کنیم مصرف را به روزانه 10 گرم محدود کنید. مصرف روزانه‌ی این پنیرهای چرب به میزان 30 گرم کافی است. تا جایی که می‌توانید از لبنیات کم چرب استفاده کنید. از این گذشته حواستان به انواع سس‌های مایونز چرب، خامه و غیر هم باشد. تمام این محصولات غذایی سرشار از چربی‌های اشباع شده‌اند که خیری برای سلامت قلب ندارد.

    حرف آخر اینکه
    هر روز بیست دقیقه پیاده‌روی کنید. کم تحرکی و خانه‌نشینی به سلامت قلب آسیب می‌زند. از این گذشته ورزش و تحرک بدنی نشاط و سرزندگی‌تان را بالا بـرده و روحیه‌تان را بهتر می‌کند. توصیه می‌کنیم مصرف میوه‌های تازه و سبزیجات و همچنین غلات کامل را بیشتر کنید. فرزندانتان را از همان سنین پایین به تغذیه‌ی سالم عادت دهید. اجازه ندهید به مصرف چیپس و پفک و کلا هله‌هوله‌ها عادت کنند. در نهایت اینکه همیشه سالم و تندرست باشید.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا