VIP *بیمــاری های قلبــی عروقــی*

ღ motahareh ღ

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/03/18
ارسالی ها
14,789
امتیاز واکنش
46,711
امتیاز
1,286
محل سکونت
تهــــران
این نوع کم خونی زمانی رخ می دهد که روده به درستی نتواند ویتامین B12 جذب کند.بدن برای تولید سلول های قرمز خون نیاز به ویتامین B12دارد.این نوع ویتامین از طریق خوردن غذاهایی مانند گوشت، مرغ و فرآورده های لبنی تامین می شود.

از علل شایع این کم خونی عبارتند از:

پوشش معده ضعیف ( گاستریت آتروفیک)

حمله سیستم ایمنی به پروتئین های آستر مخاط معده

این نوع کم خونی از طریق خانواده منتقل می شود .

به چه دلیل احتمال دارد که فردی این بیماری را داشته باشد؟

- افرادی که در کشورهای اسکاندیناویایی و شمال اروپا زندگی می کنند.

- سابقه خانوادگی داشته باشد که از این بیماری رنج می برند.

کمبود ویتامین B12 می تواند به سیستم عصبی آسیب وارد کندو باعث گیجی، افسردگی، از دست دادن تعادل و گز گز پا می شود.اگر این کمبود شدید باشد می تواند باعث اسپاسم و حتی بی اختیاری مدفوع و ادرار باشد. این کم خونی می تواند باعث شود قلب به خوبی نتواند عمل پمپاژ خون را انجام دهد و ضربان قلب سریع و نامنظم نیز می شود.
 
  • پیشنهادات
  • ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    عوارض کم خونی:

    - خستگی و از دست دادن انرژی

    - ضربان قلب سریع

    - تنگی نفس و سردرد

    - مشکل در تمرکز

    - سرگیجه

    - رنگ پریدگی

    - گرفتگی عضلات پا

    - بی خوابی

    - انحنای ناخن ها

    - زخم شدن دهان و یا ترک دور لب


    در مواردی که کم خونی شدید باشد عوارض بشرح زیر می باشد:

    - سوزن سوزن شدن دست و پا

    - مشکل در راه رفتن

    - مشاهده خط آبی – سیاه برروی لثه ها

    - زوال عقل

    - درد شکم

    - یبوست

    - استفراغ

    - خونریزی معده

    -بزرگ شدن کبد

    - ضعف عضلات

    - افت فشار خون

    - زرد شدن چشم ها

    - ریزش مو

    - بی قراری

    - میل به خوردن مواد غیر خوراکی نظیر گچ و خاک
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    انعقاد خون اولین واکنش بدن به هر گونه آسیب به عروق خونی مانند زخم یا پارگی داخلی یک رگ خونی است. زمانی که این آسیب وارد می شود تغییراتی در پلاکت ها صورت می گیرد.پروتئین در خون نیز تغییر شکل می دهد.

    اختلالات انعقادی عکس العمل بدن برای کنترل لخته شدن خون می باشد.

    یکی از مشکلات شایع انعقادی هموفیلی می باشد.کودکان مبتلا به هموفیلی سطوح پایین تری از پروتئین های خون را دارند که برای لخته شدن لازم است.


    علل عمده اختلالات انعقاد خون به شرح زیر می باشد:

    -انتشار انعقاد داخل عروقی ( لخته شدن بیش از حد که مانع رگ های خونی می شود.)

    -ارث ژنتیکی پدر و مادر

    -بیماری کبد

    -کمبود ویتامین K

    اختلالات انعقادی به دو دسته تقسیم می شوند:

    مشکل لخته شدن که منجر به خونریزی بیش از حد می شود.

    لخته شدن بیش از حد که منجر به انسداد در عروق خونی می شود.



    چگونه اختلالات انعقاد خون تشخیص داده می شود؟

    دکتر از طریق آزمایش خون متوجه می شود که فرد مبتلا به چه نوع اختلال می باشد. روش دیگر تشخیص آزمایش ژنتیکی می باشد.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    اگر دائما احساس خستگی می کنید و انرژی ندارید ممکن است دچار کمبود آهن شده باشید و کم خونی نیز داشته باشید.

    در زیر به برخی از علائم کم خونی اشاره شده است.




    میل به خوردن خاک

    ممکن است خنده دار بنظر برسد ولی بسیاری افراد که به کمبود آهن دچار هستند میل به خوردن خاک، سفال، نشاسته ذرت، تراشه های رنگ و مقوا دارند. این افراد بسیار خجالت می کشند که بگویند اعتیاد به خوردن این گونه مواد دارند. اغلب خوردن قرص یا شربت آهن به رفع این مشکل کمک می کند.



    داشتن ناخن های ضعیف

    ناخن های ضعیف و شکننده نشانه کمبود آهن است. در این هنگام لایه زیرین ناخن نازک می باشد و روی ناخن نیز خط می افتد. بهتراست در این مواقع آزمایش خون انجام گیرد تا درمان لازم صورت بگیرد.



    خشک شدن لب ها

    خشکی لب ها در زمستان بسیار عادی است اما نوع دیگری از ترک خوردگی لب به دلیل کمبود آهن می باشد.




    زبان متورم

    یکی از علائم کمبود آهن تورم زبان است که زمان جویدن غذا و بلع فرد دچار مشکل می شود. افراد معمولی سطح زبانشان زمان قورت دادن غذا صاف می شود.



    خواب رفتن و گز گز پاها

    اگر زمانی که نشسته اید و یکدفعه احساس می کنید که پاهایتان گز گز می کند بدانید کمبود آهن دارید. خواب رفتن پاها نیز نشانه ی کم خونی و کمبود آهن است.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    اگر شما مدام خسته هستید حتی اگر خواب کافی نیز دارید و همچنین انرژی لازم برای انجام کارهای عادی را ندارید ممکن است کم خونی داشته باشید .

    برخی از نشانه های کم خونی به شرح زیر می باشد

    ضعف

    سرگیجه

    پوست رنگ پریده

    سردرد

    بی حسی یا سردی دست و پا

    درجه حرارت پایین بدن

    نشانه های مربوط به قلب

    افراد مبتلا به کم خونی اکسیژن کمتری در خون دارند در نتیجه قلب باید سخت تر کار کند تا اکسیژن کافی به تمام بدن برسد.

    نامنظمی در ضربان قلب،تنگی نفس و درد قفسه سـ*ـینه از علائم مربوط به کم خونی می باشد.

    عوامل خطر کم خونی

    زنان به علت قاعدگی و بارداری بیشتر در معرض ابتلا به کم خونی می باشند.

    همچنین افرادی که بیماری کلیوی دارند سلول های قرمز خون کمتری دارند.

    کمبود آهن و ویتامین B12 در مواد غذایی نیز خطر ابتلا به کم خونی را بالا می برد.


    کمبود آهن

    افرادی که گوشت کم مصرف می کنند کمبود آهن دارند زیرا هیچ ماده غدایی مانند گوشت آهن لازم برای بدن را تامین نمی کند.

    بیماری کرون، سلیاک و ناراحتی معده باعث عدم جذب آهن می شود. همچنین لبنیات، مکمل های کلسیم، آنتی اسیدها، قهوه و چای سیاه نیز جذب آهن را سخت می کنند.



    درمان کم خونی با قرص آهن

    با مصرف قرص آهن البته با تجویز پزشک کم خونی از بین می رود.

    بهتر است قرص آهن همراه آب لیمو ترش تازه و یاگریپ فروت و یا میوه های غنی از ویتامین C مصرف شود ولی توجه داشته باشید که قرص آهن را با قرص کلسیم، چای سیاه یا قهوه مصرف نکنید زیرا در کار جذب آهن تداخل ایجاد می کند.

    مصرف بیش از حد آهن می تواند خطرناک باشد.

    ممکن است برخی افراد علاوه بر آهن به فولیک اسید و ویتامین B12 نیز نیاز داشته باشند.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    افراد نیکوکاری که اقدام به اهدای خون خود می کنند، باید نکات زیر را رعایت کنند تا علاوه بر انجام کار خیر، خاطره خوبی از اهدای خون داشته باشند و سلامتی خودشان هم به خطر نیفتد.
    اهدای خون
    نکات لازم قبل از اهدای خون
    1- سعی کنید چند روز قبل از اهدای خون، موادغذایی غنی از آهن را مصرف کنید، مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ، حبوبات و غلات و اسفناج.

    2- سعی کنید شب قبل از اهدای خون استراحت کافی داشته باشید و خوب بخوابید. خواب کافی سبب کاهش سموم بدن می شود و خون را برای اهدا کردن سالم تر می کند.

    3- چند ساعت قبل از اهدای خون، به مقدار کافی آب بنوشید تا خون شما رقیق شود. همچنین این کار سبب می شود تا فرد اهداکننده، پس از دادن خون، کمتر دچار مشکل شود.

    4- سعی کنید قبل از اهدای خون غذاهای سالم میل کنید و از مصرف غذاهای سرخ کرده و چرب پرهیز نمایید.

    5- سعی کنید حداقل دو روز قبل از اهدای خون، از مصرف داروهایی مانند آسپیرین خودداری کنید. اگر از پلاکت خون شما برای افراد نیازمند به پلاکت استفاده شود، در صورتی که از داروهایی مانند آسپیرین استفاده کرده باشید، ممکن است نتوانند از آن برای اهدا استفاده کنند.

    6- اگر اهداکننده دائمی خون می باشید، همیشه کارت مخصوص اهدای خون خود را همراه داشته باشید.

    7- اگر برای اولین بار است که اقدام به اهدای خون خود می کنید، حتما کارت شناسایی، همراه خود داشته باشید، زیرا مراکز سازمان انتقال خون از پذیرش افراد بدون کارت شناسایی خودداری می کند.
    سعی کنید در حین اهدای خون اصلا استرس نداشته باشید و آرامش خود را حفظ کنید
    8- هرگز با معده خالی برای اهدای خون اقدام نکنید. سعی کنید چند ساعت قبل آن غذای مناسبی بخورید.

    9- اگر فردی هستید که احساس می کنید ممکن است در حین اهدای خون دچار تهوع و استفراغ شوید، بلافاصله قبل از اهدا چیزی میل نکنید، زیرا ممکن است احساس شما به واقعیت تبدیل شود.

    نکات لازم حین اهدای خون
    1- به یاد داشته باشید که قبل از مراجعه به مراکز انتقال خون، لباس های با آستین کوتاه بپوشید و یا حتی المقدور از لباس هایی استفاده کنید که آستین آنها به راحتی بالا برود تا در حین اهدای خون دچار مشکل نشوید.

    2- به فرد متخصصی که خون شما را می گیرد اجازه دهید تا از هر بازویی که مناسب تر است، برای گرفتن خون استفاده کند. او خوب می داند که چگونه رگ پیدا کند و با ایجاد کمترین آسیب خون را بگیرد.

    3- سعی کنید در حین اهدای خون اصلا استرس نداشته باشید و کاملا آرامش خود را حفظ کنید. با این کار، هم خون اهدایی سالم تر و قابل استفاده برای دیگران می شود و هم سلامتی خود شما به خطر نمی افتد.

    4- کار اهدای خون ممکن است مدتی به طول انجامد. بنابراین به شما پیشنهاد می شود که کتاب و یا مجله ای مطالعه کنید و یا با دیگر اهداکنندگان صحبت کنید تا متوجه گذشت زمان نشوید.

    5- بلافاصله بعد از اهدای خون، زمانی را برای نوشیدن و مصرف مواد قندی خوراکی بگذارید. معمولا در مراکز اهدای خون، محلی برای پذیرایی از افراد اهداکننده خون وجود دارد تا کمبود خون از دست رفته خود را بلافاصله با مصرف انواع مایعات به دست آورند و جبران کنند.

    6- اگر حین اهدای خون، احساس سرما کردید، از پرسنل مراکز انتقال خون بخواهید تا پتویی به شما بدهند. احساس سرما، طبیعی و به دلیل افت فشار خون است.

    7- اگر نگاه کردن به سوزن، احساس بدی به شما می دهد، سعی کنید حواس خود را پرت کنید و نفس عمیقی بکشید و آرامش خودرا حفظ نمایید.

    نکات لازم بعد از اهدای خون
    1- سعی کنید بلافاصله بعد از اهدای خون نایستید و به کار روزانه خود مشغول نشوید. برای مدتی بصورت خوابیده بمانید و بعد کمی بنشینید و به تدریج بایستید. ممکن است به دلیل کاهش مواد قندی و مایعات موجود در خون، احساس سرگیجه به شما دست دهد و نتوانید تعادل خود را حفظ کنید.
    اگر تا چند ساعت پس از اهدای خون، احساس سردرد و سرگیجه می کنید، دراز بکشید و پاهای خود را بالاتر از سطح بدن خود قرار دهید تا زمانی که این احساس برطرف شود
    2- سعی کنید کار آن روز خود را سبک تر کنید، زیرا انرژی شما برای مدت کمی کاهش پیدا می کند و ممکن است سریعا دچار خستگی و بی قراری شوید.

    3- برای مدت دو تا سه روز پس از اهدای خون، مقدار زیادی مایعات بنوشید تا خون از دست رفته شما جبران شود.

    4- از پرداختن به هر گونه فعالیت بدنی شدید و بلند کردن اجسام سنگین، تا حدود پنج ساعت پس از اهدای خون بپرهیزید. حتی اگر احساس ضعف نمی کنید، اقدام به فعالیت های جسمی سنگین نکنید، زیرا ممکن است عواقب بدی در آینده برای شما داشته باشد.

    5- اگر تا چند ساعت پس از اهدای خون، احساس سردرد و سرگیجه می کنید، دراز بکشید و پاهای خود را بالاتر از سطح بدن خود قرار دهید تا زمانی که این احساس برطرف شود.

    6- ممکن است خونریزی در ناحیه ای که سوزن وارد شده است ادامه پیدا کند و حتی پس از برداشتن پانسمان نیز ادامه یابد. لذا سعی کنید حدود 3 تا 5 دقیقه این ناحیه را فشار دهید و بازوی خود را بالا نگه دارید.
    اگر خونریزی و یا کبودی در زیر پوست آن ناحیه رخ دهد، بسته یخی را به طور متناوب، بر روی آن منطقه بگذارید تا ناراحتی آن برطرف شود. لازم به ذکر است که ادامه یافتن خونریزی در اهداکنندگان خون به ندرت رخ می دهد.

    7- اگر شما فردی هستند که حتی برای یک بار در زندگی خود، خون اهدا کرده اید، باید بسیار خوشحال باشید و خدا را به خاطر این نعمت بزرگ شکر کنید، زیرا مطمئن باشید که خداوند لیاقت نجات بندگان بیمار خود را به هر فردی نمی دهد.
    8- سعی کنید بلافاصله بعد از اهدای خون، اقدام به رانندگی نکنید، زیرا ممکن است به دلیل ضعف ناشی از کاهش خون، دچار سانحه شوید.

    9- از رژیم غذایی غنی از آهن پیروی کنید و موادغذایی تازه استفاده کنید تا مواد از دست رفته بدنتان جبران شود.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    خون ما از سلول های خونی و مایعی به نام پلاسما تشکیل شده است. ولی آیا می دانید آنتی ژن و آنتی بادی چه هستند؟
    اجزای خون
    آنتی ژن ها
    گروه خون هر فردی توسط وجود و یا عدم وجود شناسه های خاصی در سطح سلول های قرمز خونی مشخص می شود. این شناسه ها به نام آنتی ژن معروف می باشند.

    آنتی ژن ها شامل باکتری ها، ویروس ها، گرده گیاهان و انواع سلول های خونی نامناسب است.

    آنتی ژن ها به سیستم ایمنی بدن کمک می کنند تا انواع گروه های خونی خود را تشخیص دهد. انواع گروه های خونی عبارتند از : A، B، AB و O.

    این گروه های خونی توسط آنتی ژن های موجود در سطح سلول های خونی و آنتی بادی های موجود در پلاسما تعیین می شوند.

    آنتی بادی ها یا ایمونوگلوبولین ها
    آنتی بادی ها، پروتئین های خاصی هستند که در خون حرکت می کنند و در مایعات بدن یافت می شوند.

    آنتی بادی ها از سیستم ایمنی بدن برای شناسایی عوامل مضر خارجی بدن و دفاع در برابر آنها استفاده می کنند.

    این مزاحم های خارجی و یا آنتی ژن ها شامل هر ماده و یا ترکیبی است که پاسخ ایمنی را برمی انگیزد.

    آنتی بادی ها، آنتی ژن های مخصوص را می شناسند و به آنها متصل می شوند و مواد خارجی را می توانند توسط سلول های ایمنی نابود کنند.

    ساخت آنتی بادی
    آنتی بادی ها توسط نوعی از سلول های سفید خونی به نام لنفوسیت B تولید می شوند. لنفوسیت B توسط سلول های مغز استخوان ساخته می شود.
    از آنجایی که افراد با گروه خونی AB فاقد آنتی بادی نوع A و B در پلاسما می باشند، آنها می توانند از تمام گروه های خونی، خون دریافت کنند
    در صورت وجود آنتی ژن ناشناس، لنفوسیت های B فعال می شوند و در سلول های پلاسما تکثیر می شوند.

    سلول های پلاسما، آنتی بادی خاص برای آنتی ژن خاص را تولید می کنند.

    هنگامی که یک آنتی ژن ناشناس در بدن پیدا شود، دو هفته طول می کشد تا سلول های پلاسما، آنتی بادی مخصوص برای مقابله با آن آنتی ژن را بسازند.

    هنگامی که عفونت کنترل شد، تولید آنتی بادی کاهش می یابد و کمی از آنتی بادی در گردش خون باقی می ماند و اگر این آنتی ژن خاص دوباره ظاهر شود، پاسخ آنتی بادی بسیار سریع تر و قوی تر خواهد بود.

    انواع آنتی بادی ها
    - ایمنوگلوبولین G: این نوع ایمونوگلوبولین، در گردش خون زیاد است. این نوع ایمنوگلوبولین برای محافظت از جنین می تواند از رگ های خونی و پلاسما عبور کند.

    - ایمنوگلوبولین M: این نوع ایمنوگلوبولین یکی از بزرگ ترین آنتی بادی ها از نظر اندازه می باشد. این نوع ایمنوگلوبولین نقش مهمی را در پاسخ اولیه به آنتی ژن های جدید در بدن دارد.

    - ایمنوگلوبولین A: در مایعات بدن از قبیل عرق، بزاق و مخاط وجود دارد. این نوع ایمنوگلوبولین از ورود عفونت به جریان خون جلوگیری می کند.

    - ایمنوگلوبولین D: این نوع ایمنوگلوبولین جزئی از غشای سطحی لنفوسیت B بالغ است. نقش این نوع ایمنوگلوبولین ناشناخته مانده است.

    - ایمنوگلوبولین E : بیشتر در مخاط و بزاق یافت می شود. این نوع ایمنوگلوبولین، به آنتی ژن ها، پاسخ آلرژیک می دهد.
    گروه خونی
    انواع گروه های خونی
    - گروه خونی A: که به صورت AA و یا AO می باشد. آنتی ژن سلول های خونی A و آنتی بادی موجود در پلاسما، B می باشد.

    - گروه خونی B: که به صورت BB و یا BO می باشد. آنتی ژن سلول های خونی B و آنتی بادی موجود در پلاسما، A می باشد.

    - گروه خونی AB: که فقط به صورت AB می باشد. آنتی ژن بر سلول های خونی B و A و فاقد آنتی بادی B و A موجود در پلاسما می باشد.

    - گروه خونی O: که فقط به صورت OO می باشد. فاقد آنتی ژن B و A سلول های خونی و آنتی بادی موجود در پلاسما، B و A می باشد.

    از آنجا یک نفر با یک نوع گروه خونی ممکن است آنتی بادی بر علیه گروه خونی دیگر تولید کند، لذا مهم است که در اهدای خون به این نکته توجه شود. برای مثال فردی با گروه خونی B، آنتی بادی A دارد. حال اگر به این فرد، گروه خونی نوع A را تزریق کنید، آنتی بادی نوع A، به آنتی ژن روی سلول های خونی نوع A متصل می شود و موجب مسدود شدن عروق خونی و جلوگیری از جریان طبیعی خون می گردد.

    از آنجایی که افراد با گروه خونی AB فاقد آنتی بادی نوع A و B در پلاسما می باشند، آنها می توانند از تمام گروه های خونی، خون دریافت کنند.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    ترومبوسیتوپنی یعنی کاهش تعداد پلاکت های خون به کمتر از 140 هزار در هر میکرولیتر خون. پلاکت ها را ترومبوسیت نیز می‌نامند. تعداد پلاکت ها به طور طبیعی 200 هزار تا 450 هزار در هر میکرولیتر خون می‌باشد. کاهش تعداد پلاکت های خون باعث اختلال انعقاد خون می شود.
    گلبول قرمز
    معمولا وجود اختلالات و نارسایی‌های انعقاد خون، به صورت خونریزی زیرپوستی و کبودشدگی مخاطی بروز می یابد، به خصوص اگر دلیل اختلال انعقاد خون، کاهش تعداد پلاکت ها یا عدم عملکرد صحیح پلاکت ها باشد.

    پلاکت‌ها با بستن‌ هر شکاف‌ کوچکی‌ که‌ در دیواره عروقی‌ خونی‌ ایجاد گردد، نقشی‌ حیاتی‌ در کنترل‌ خونریزی‌ ایفا می‌کنند.

    در ترومبوسیتوپنی‌ تمایل‌ به‌ خونریزی‌ به‌ ویژه‌ از عروق‌ خونی‌ کوچک‌تر وجود دارد. این‌ امر باعث‌ خونریزی‌ غیرطبیعی‌ در پوست‌ و سایر قسمت‌های‌ بدن‌ می‌گردد.

    این لکه‌های خونریزی زیرپوستی، بر اساس اندازه به نام های پتشی، پورپورا و اکیموز نام گذاری می شوند.
    قطع‌ داروی‌ مضر در ترومبوسیتوپنی‌ ناشی‌ از دارو و جراحی‌ برای‌ برداشتن‌ طحال‌ در موارد دایمی‌ برای درمان این بیماری صورت می گیرد
    علل ترومبوسیتوپنی
    علل این اختلال به دو دسته کلی کاهش تولید پلاکت و افزایش تخریب پلاکت تقسیم می شوند.

    علل کاهش تولید پلاکت مانند نارسایی مغز استخوان، سندرم میلودیسپلازی، ارتشاح مغز استخوان، ساپرسیون مغز استخوان، پرتودرمانی، کمبود تغذیه‌ای، الکلیسم مزمن و عفونت های ویروسی مانند ایدز هستند.

    علل افزایش تخریب پلاکت مانند پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایمنی، پورپورای ترومبوتیک ترومبوسیتوپنیک، انعقاد داخل عروقی منتشر، هپارین، تخریب مکانیکی (مثلا ناشی از اختلال عملکرد دریچه آئورت) و... می باشند.

    پورپورا
    علایم‌ ترومبوسیتوپنی
    - پتشی‌ (لکه‌های‌ کوچک‌، گرد، بدون‌ برجستگی‌ و به‌ رنگ‌ قرمز مایل‌ به‌ ارغوانی‌ در پوست‌)
    - کبودشدگی‌
    - خونریزی‌ در دهان‌
    - خون‌ دماغ‌ شدن
    - قاعدگی‌های‌ شدید یا طولانی‌
    - وجود خون‌ در ادرار

    عوامل تشدیدکننده ترومبوسیتوپنی
    - عفونت‌ حاد
    - بیماری ایدز
    - مصرف‌ آسپیرین‌ یا سایر داروهای‌ ضد التهاب‌ غیراستروییدی‌
    - مصرف‌ داروهایی‌ چون‌ کینیدین‌، داروهای‌ گوگردار، داروهای‌ ضد دیابتی‌ خوراکی‌، نمک‌های‌ طلا، ریفامپین‌ و غیره‌
    - بزرگی‌ طحال‌
    - کاهش‌ درجه‌ حرارت‌ بدن‌
    - انتقال‌ خون‌
    - مصرف‌ الـ*کـل‌
    - پره‌اکلامپسی‌
    - بیماری‌های‌ دیگر از جمله‌ لوپوس‌ اریتماتوی‌ سیستمیک‌، کم‌خونی‌، لوسمی‌، سیروز و غیره‌
    - مواجهه‌ با اشعه‌ ایکس
    مصرف دارو
    پیشگیری‌ از ترومبوسیتوپنی
    - اجتناب‌ تا حد امکان‌ از داروهایی‌ که‌ عامل‌ خطرزا هستند.
    - بیماران‌ از آسیب‌ بپرهیزند و در صورت‌ وقوع‌، دنبال‌ درمان‌ باشند.

    روند بیماری
    در موارد حاد به‌ خصوص‌ در کودکان‌، اکثرا طی‌ دو ماه‌ بهبود می‌یابند.
    در موارد مزمن‌، بیماری ممکن‌ است‌ فروکش‌ و عود وجود داشته‌ باشد. بعضی‌ خود به‌ خود بهبود می‌یابند.

    عوارض‌ ترومبوسیتوپنی
    - سکته‌ مغزی‌ (خونریزی‌ مغزی‌)
    - از دست‌ دادن‌ شدید خون‌
    - عوارض‌ جانبی‌ دارو درمانی‌

    درمان ترومبوسیتوپنی
    معمولا افزایش خونریزی ناشی از ترومبوسیتوپنی نیست، مگر اینکه تعداد پلاکت ها کمتر از 50 هزار باشد.
    اگر تعداد پلاکت ها کمتر از 20 هزار باشد، خطر خونریزی خودبخودی و کشنده گوارشی و مغزی وجود دارد.

    درمان ترومبوسیتوپنی بسته به عامل بیماری‌زا، مختلف است، مثل تزریق پلاکت، پلاسمافرزیس، داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مانند سیکلوفسفاماید و آزاتیوپرین و تعویض پلاسما.

    همچنین قطع‌ داروی‌ مضر در ترومبوسیتوپنی‌ ناشی‌ از دارو و جراحی‌ برای‌ برداشتن‌ طحال‌ در موارد دایمی‌ برای درمان این بیماری صورت می گیرد.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    پزشكان می گویند: بیماری های قلبی و عروقی یكی از شایع ترین علل مرگ و میر در ایران است و هر روزه عده زیادی از افراد جامعه را به كام مرگ می برد یا ناتوان می سازد، به طوری كه از هر سه مورد مرگی كه رخ می دهد، علت یك مورد از آنها بیماری قلبی و عروقی است.

    طبق مطالعات آماری ، 40 در صد از موارد مرگ و میر در كشور ما به دلیل بیماری های قلبی و عروقی است . مصرف بی رویه چربی ، به ویژه چربی های جامد حیوانی و نباتی در این میان مهم ترین نقش را دارا هستند .

    چربی یكی از مواد اصلی غذایی است كه باعث ایجاد انرژی در بدن می شود ، هر گرم چربی، حداقل 9 كالری انرژی در بدن ایجاد می كند كه دو برابر انرژی حاصل از هر گرم پروتئین یا كربوهیدرات( قند ) است.

    بدن برای فعالیت عادی به مقدار كمی چربی نیاز دارد. چربی كه در درجه حرارت اتاق به صورت جامد باشد و در فرآورده های حیوانی نظیر گوشت، مرغ، تخم مرغ و دربعضی از گیاهان مثل نارگیل و كاكائو موجود است، این نوع چربی بیش از همه باعث بالا رفتن "كلسترول"خون می شود.

    چربی اشباع نشده

    معمولاً در درجه حرارت یخچال به صورت مایع است و بیش از همه در سبزی ها یافت می شود . بعضی از منابع این نوع چربی عبارتند از : زیتون ، تخم آفتابگردان ، ذرت و سویا . این چربی وقتی جایگزین چربی اشباع شده شود ، باعث پایین آمدن "كلسترول" می شود.

    چربی هیدروژنه

    چربی اشباع نشده ای است كه توسط روش های شیمیایی به صورت جامد و اشباع شده در آمده است . این چربی در تهیه مواد غذایی باعث افزایش مدت زمان مجاز مصرف آنها می شود ، كه بیشتر در تهیه انواع كیك ، شیرینی ها و مواد غذایی مشابه مورد استفاده قرار می گیرد .

    برای این كه جسم سالمی داشته باشیم ، باید غذاهای كم چربی را جایگزین غذاهای چرب كنید ، یعنی موادی مانند لبنیات پر چربی ( شیر پر چربی ، ماست چرب ) ، روغن های جامد نباتی ، دنبه ، روغن های حیوانی ، كره ، جگر ، مغز ، دل و قلوه ، گوشت قرمز پر چربی ( گوشت گوساله و گاو ) انواع شیرینی ، كله و پاچه ، سیرابی و شیردان ، سس سالاد ، سوسیس و كالباس، و پوست مرغ را كمتر استفاده كنید .

    از مصرف بی اندازه مواد قندی یا نشاسته ای مانند ماكارونی ، برنج ، قند ، انواع شیرینی ، انواع مربا ، عسل ، شربت، نوشابه و نان خمیر خودداری نمایید .

    حداقل هفته ای سه بار به مدت 30 دقیقه ورزش كنید ( پیاده روی ، شنا ، كوهنوردی ، دوچرخه سواری و ... ) . ساده ترین و عملی ترین ورزش ، پیاده روی سریع است .

    پزشكان توصیه می كنند : در صورت داشتن وزن اضافه با رعایت رژیم غذایی و ورزش ، میزان خود را به وزن مطلوب برسانید .

    بهتر است روغن مصرفی شما از نوع مایع انتخاب شود . از حرارت دادن زیاد و طولانی مدت روغن مایع خودداری كنید ، زیرا اكسیده می شود و مبدل به مواد سمّی می گردد .

    از مصرف روغنی كه حرارت دیده است ، خودداری كنید. روغن سوخته شده می تواند بیماری زا باشد. به هنگام طبخ با روغن نیز باید از حرارت كم و پایین استفاده كنیم .

    باید از برگردانیدن روغن مصرف شده به ظرف اصلی بپرهیزید . در موقع خرید روغن به تاریخ تولید و مصرف آن توجه نمایید . روغن ها، خصوصاً روغن مایع را در محل خنك و دور از نور و هوا در ظروف در بسته نگهداری كنید.

    برای حفظ كیفیت مواد غذایی ، از سرخ كردن زیاد آن بپرهیزید . به خاطر داشته باشید ، این تصور كه روغن جامد از نظر حجمی با صرفه تر از روغن مایع است، از نظر علمی صحیح نیست.

    اثرات زیانبار مصرف بی رویه چربی ها از كودكی آغاز می شود، لذا در تنظیم برنامه غذایی كودكان نیز باید به این نكته توجه كنید .
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    ولین گام برای داشتن یك قلب سالم شناخت عوامل خطری است كه شما را تهدید می كند. بعضی عوامل خطر مانند سیگار كشیدن مشخص هستند. اما عوامل دیگر مانند فشار خون و كلسترول خون بالا معمولاً علائم واضحی ندارند و نیاز به سنجش دارند. بنابراین برای آنكه بدانید تا چه اندازه در معرض خطر بیماری های قلبی هستید ، به یك سری اطلاعات نیاز دارید.

    نقش پزشك

    برای آنكه بدانید تا چه حد در معرض خطر بیماری های قلبی هستید، باید به پزشك متخصص مراجعه نمایید. طی مطالب زیر به شما می گوییم چگونه از پزشك برای ارزیابی خطر بیماری های قلبی كمك بگیرید.

    1- صحبت كردن:به پزشك بگویید می خواهید قلب خود را سالم نگه دارید و دوست دارید برای انجام این كار با پزشك همكاری كنید. سپس از او بپرسید:

    الف) چقدر در معرض خطر بیماری قلبی هستم؟

    ب) چگونه می توانم این خطر را كاهش دهم؟

    ج) چه آزمایشاتی باید انجام دهم؟

    2- جزییات درمان:اگر در حال درمان بیماری قلبی یا كاهش عوامل خطر خود هستید، جزئیات درمان را سوال كنید. اینكه نیاز به عمل جراحی، بستری ،... دارید یا خیر؟

    3- راحت باشید:وقتی پزشك به شما می گوید تا حد امكان به سئوالات او كامل جواب دهید، این كار را انجام دهید. هر چند كه بعضی مسائل ممكن است به نظر شما كاملاً خصوصی باشند. ولی بحث در مورد آنها ممكن است به پزشك شما كمك كند تا احتمال بروز بیماری قلبی را در شما تخمین بزند یا آن را كاهش دهد.

    اگر بیماری قلبی دارید هر كدام از علایم را به طور خلاصه توضیح دهید.

    4- از او بخواهید موضوع را به شكل ساده برایتان توضیح دهد:اگر بعضی چیزها را متوجه نشدید از پزشك بخواهید كه با زبان ساده برای شما توضیح دهد. اگر شنوایی شما خوب نیست یا در مورد فهم صحبت های پزشك نگران هستید، با یكی از دوستان یا خویشاوندان خود به مطب پزشك مراجعه نمایید.

    5- سوالاتی كه باید از پزشك خود بپرسید.

    1- چقدر در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستم؟

    2- فشار خون من چقدر است؟ و باید چه كار كنم؟

    3- چربی خون من چقدر است؟ (كه شامل كلسترول كل خون،LDL،HDL و تری گلیسیرید است) و باید چه كار كنم؟

    4- شاخص توده بدنی( BMI ) و دور كمر من چقدر است؟ آیا اضافه وزن دارم؟

    5- مقدار قند خون من چقدر است؟ آیا در معرض خطر ابتلا به دیابت هستم؟

    6- چه آزمایش های دیگری نیاز دارم؟

    7- هر چند وقت یك بار باید برای بررسی سلامتی قلبم به پزشك مراجعه كنم؟

    8- چگونه می توانید برای ترك سیگار به من كمك كنید؟

    9- چه میزان فعالیت بدنی برای سلامتی قلبم نیاز دارم؟

    10- رژیم غذایی مناسب برای داشتن قلب سالم چیست؟ آیا لازم است با یك كارشناس تغذیه در مورد رژیم غذایی مناسب صحبت كنم؟

    11- اگر حمله قلبی داشتم، چطور باید به شما اطلاع دهم؟

    كنترل كنید:

    آزمایش هایی وجود دارد كه می تواند به سلامتی قلب شما كمك كند. از پزشك خود بخواهید این آزمایشات را برای شما بنویسد.

    سنجش وضعیت چربی های خون:

    یك آزمایش خون می تواند كل كلسترول، LDL ،HDL، تری گلیسیریدها و دیگر انواع چربی را در خون شما اندازه گیری كند. باید 9 تا 12 ساعت قبل از انجام این آزمایش ناشتا باشید. یعنی شب قبل از مراجعه به آزمایشگاه، باید شام سبكی میل كنید (حدود ساعت6 تا 7 شب) و تا صبح روز بعد كه برای آزمایش مراجعه می كنید هیچ غذایی نخورید.

    بعضی ها فكر می كنند می توانند یك لیوان شیر یا آب میوه بنوشند. در حالی كه خوردن مقدار كمی از این مایعات نیز باعث می شود نتایج آزمایش شما اشتباه شود. پس از شب قبل تا لحظه انجام آزمایش ( گرفتن خون) هیچ چیزی نخورید.

    چرا این آزمایش باید انجام شود ؟تا اگر مقدار كلسترول یا تری گلیسیرید خون بالاست، متوجه شویم، زیرا اینها عوامل خطر بیماری قلبی هستند.

    چه وقت این آزمایش باید انجام شود ؟ افراد بزرگسال سالم حداقل پنج سال یك بار باید مقدار كلسترول خونشان را چك كنند كه بر اساس نتیجه آزمایش، پزشك شما تشخیص می دهد كه آیا باید این آزمایش ها زودتر تكرار شوند یا خیر؟



    انداره گیری فشار خون

    یك تست ساده بدون درد است كه با استفاده از دستگاه فشار سنج انجام می شود.

    چرا این كار باید انجام شود ؟ برای اطلاع از فشار خون بالا كه خود یك عامل خطر ابتلا به بیماری قلبی است.

    چه وقت این كار باید انجام شود ؟ حداقل دو سال یك بار. البته در صورتی كه فشار خون بالا داشته باشید یا در مرحله قبل از ابتلا به آن باشید، ممكن است پزشك فاصله زمانی كوتاهتری را به شما پیشنهاد كند.

    سنجش گلوكز خون ناشتا

    بهترین آزمایش برای تشخیص دیابت یا بیماری قند است. باید شب قبل از آزمایش ناشتا باشید و صبح روز بعد نمونه خون بدهید.

    چرا این آزمایش باید انجام شود ؟ برای اینكه بدانید دیابت یا احتمال ابتلا به این بیماری را دارید یا خیر.

    اگر سطح قند خون ناشتای شما در آزمایش دو روز متفاوت بیشتر ازdl/mg126 باشد، مفهوم آن این است كه شما دیابت دارید. سطح بینdl/mg 125- 110 به این معنی است كه خطر ابتلا به دیابت در شما زیاد است. دیابت یك عامل خطر مهم برای بیماری قلبی و دیگر بیماری هاست.

    چه وقت این آزمایش باید انجام شود ؟ از سن 45 سالگی به بعد حداقل هر سه سال یك بار باید انجام شود. اگر شما در معرض خطر ابتلا به دیابت هستید، باید در سنین كمتر و با فاصله زمانی كوتاهتر این آزمایش را انجام دهید.

    شاخص توده بدنی (BMI) و محیط دور كمر چیست؟

    BMIاندازه وزن شما نسبت به قدتان است. دور كمر شما بر آوردی از چربی دور میان تنه شماست.

    چرا این كار باید انجام شود ؟برای اینكه بدانید آیا تناسب اندام شما خطر بیماری قلبی را در شما افزایش می دهد یا نه.BMIبرابر 25 یا بیشتر به این معناست كه شما اضافه وزن دارید.BMI برابر30 یا بالاتر به معنی چاقی است. چاقی و اضافه وزن هر دو عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند. در زنان دور كمر بیشتر از 90 سانتیمتر، احتمال بیماری های خطرناك دیگر را بالا می برد.

    چه وقت این كار باید انجام شود ؟ هر دو سال یك بار یا بیشتر.

    روش های دیگری نیز وجود دارد كه می تواند نشان دهد آیا شما بیماری قلبی دارید یا نه؟ از پزشك سوال كنید كه آیا به تست ورزش یا نوار قلب یا دیگر تست های تشخیصی نیاز دارید؟

    شما و عوامل خطر بیماریهای قلبی

    پرسشنامه زیر به شما كمك می كند تا عوامل خطر بیماری های قلبی را در خود بررسی كنید. اگر جواب بعضی سوالات را نمی دانید می توانید از كارشناسان بهداشتی كمك بگیرید.

    نمی دانم

    خیر

    بلی

    سوال

    آیا سیگار می كشید؟

    آیا فشار خون شما 140 است یا بیشتر؟

    آیا تا به حال پزشك به شما گفته است كه فشار خونتان بالاست؟

    آیا پزشكتان گفته است كه كل كلسترول شماdl/mg200 یا بیشتر

    است؟ یاHDL شما كمتر ازdl/mg40 است؟

    آیا پدر یا برادر شما قبل از سن 55 سالگی یا مادر یا خواهرتان

    قبل از سن 65 سالگی حمله قلبی داشته اند؟

    آیا دیابت دارید؟ یا قند خون شما در حدdl/mg 126 یا بیشتر

    می باشد؟ یا آیا برای كنترل قند خونتان به دارو نیاز دارید؟

    آیا بالای 55 سال سن دارید؟ آیا BMIشما بالاتر از 25 است؟

    آیا میزان فعالیت بدنی روزانه شما كمتر از 30 دقیقه است؟

    آیا دكتر به شما گفته است كه آنژین صدری (درد قفسه سـ*ـینه ) دارید؟ یا

    حمله قلبی داشته اید؟

    با دادن پاسخ مثبت به هر یك از سوالات بالا خطر حمله قلبی در شما افزایش می یابد.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا