VIP *بیمــاری های قلبــی عروقــی*

ღ motahareh ღ

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/03/18
ارسالی ها
14,789
امتیاز واکنش
46,711
امتیاز
1,286
محل سکونت
تهــــران
پیشنهاد می كنیم كه برای حفظ سلامت قلب خود به نكات زیر توجه كنید، اما این نكته را متذكر می شویم كه با پزشك نیز مشورت كنید:

1 - روزی 30دقیقه ورزش كنید.

2 - هر دو ساعت یك لیوان آب بنوشید.

3 - اگر می توانید روزی 20دقیقه دوچرخه سواری كنید.

4 - طبق نظر پزشك، هر روز ویتامین ب كمپلكس مصرف كنید.

5 - صدای خود را در شب حین خواب ضبط كنید یا از اطرافیانتان بخواهید تا توجه كنند كه آیا در خواب خر و پف می كنید یا نه. اگر جواب مثبت بود با پزشك مشورت كنید چرا كه این امر می تواند در تنفس و فشارخون شما اختلال به وجود آورد و در نهایت سلامت قلبتان را در معرض خطر قرار دهد.

وقت كافی به گردش و هم صحبتی با آنهایی كه دوستشان دارید اختصاص دهید.

6 - حداقل روزی دو فنجان چای نوش جان كنید.

7 - هر هفته مقدار كمی كاكائوی تلخ بخورید.

8 – شب ها حداقل هفت ساعت بخوابید. كم خوابی می تواند یكی از دلایل حمله قلبی باشد.

9 - دست كم هفته ای یك بار ماهی مصرف كنید.

10- از خوردن صبحانه كامل و سرشار از فیبر غافل نشوید.

11- مواد غذایی دارای امگا 3 را در برنامه غذایی بگنجانید.

12- به مصرف لوبیا نیز توجه كنید و آن را به شكل خوراك یا بر روی سالاد میل نمایید.

13- طبق نظر پزشك هر روز یك آسپیرین بچه بخورید.

14- خوب است بدانید خوردن آلبالو برای سلامت قلب خالی از لطف نیست.

15- هر روز پرتقال بخورید. می توانید به جای آن از آب پرتقال هم استفاده كنید منتهی اگر خود پرتقال برایتان فراهم بود، آن را ترجیح دهید.

16- در روزهای تعطیل فقط استراحت كنید. تلفن همراه و رایانه را كنار بگذارید.

17- از استرس پرهیز كنید.

18- به مصرف مولتی ویتامین نیز اهمیت دهید اما پیش از آن نظر پزشك را بخواهید.

19- وقت كافی به گردش و هم صحبتی با آنهایی كه دوستشان دارید اختصاص دهید.
 
  • پیشنهادات
  • ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    در صورتی که علت تپش قلب، بیماری قلبی- عروقی نباشد، می‌توان با کنترل عصبانیت از درمان‌های خانگی استفاده کرد؛ در ادامه به چند نوع ماده غذایی مفید در این زمینه اشاره می‌کنیم.
    قلب
    بارها در مقاطعی تند شدن یا نامنظم شدن ضربان قلب را تجربه کرده‌ایم. با رها شدن ماده شیمیایی به نام آدرنالین، ضربان قلب افزایش پیدا می‌کند. علل دیگر تپش قلب، مصرف زیاد کافئین، کوکائین، مشروبات الکلی و... است. پرکاری تیروئید، ورزش‌های سخت و ترس نیز از دیگر عوامل تپش قلب است.
    در صورت تداوم این حالت بهتر است به پزشک مراجعه کنید زیرا احتمال دارد علت آن بیماری قلبی نهفته‌ای باشد. تپش قلب می‌تواند از چند ثانیه تا چند ساعت به طول انجامد و حمله قلبی ممکن است هر زمانی رخ دهد. در صورتی که علت تپش قلب، بیماری قلبی- عروقی نباشد، می‌توان با کنترل عصبانیت از درمان‌های خانگی استفاده کرد؛ در ادامه به چند نوع ماده غذایی مفید در این زمینه اشاره می‌کنیم.

    * دارچین
    این ادویه، کلسترول مضر را از بدن دفع می‌کند و جریان خون را افزایش می‌دهد. غنی از ماده مغذی برای حفظ سلامت قلب است مانند منگنز و پتاسیم. این ادویه کاهش‌دهنده فشارخون نیز است. یک قاشق چای‌خوری پودر دارچین را در یک لیوان آب ولرم مخلوط و میل کنید.

    * سنبل‌الطیب
    عصاره مایع این گیاه را می‌توان با جوشاندن آن در آب جوش به دست آورد. عصاره آن تپش قلب را برطرف و قلب را آرام می‌کند. این عصاره را نباید برای بیش از چند هفته مصرف کرد.

    * منیزیم
    منابع غذایی غنی از منیزیم، از قلب در برابر بیماری‌ها محافظت و تپش قلب را منظم می‌کند. اسفناج، موز، ماست، شکلات تلخ، سبزیجات برگ سبز و کره بادام‌زمینی از منابع عالی منیزیم است.

    *زالزالک
    زالزالک ضربان تند قلب را کاهش می‌دهد، جریان خون را افزایش می‌دهد و انقباض عضله قلب را برطرف می‌کند.
    منابع غذایی غنی از منیزیم، از قلب در برابر بیماری‌ها محافظت و تپش قلب را منظم می‌کند. اسفناج، موز، ماست، شکلات تلخ، سبزیجات برگ سبز و کره بادام‌زمینی از منابع عالی منیزیم است

    *عسل
    مصرف عسل طبیعی، قلب را آرام و کمک می‌کند تا عصبانیت فروکش کند. روزانه یک لیوان شربت آب‌لیمو و یک قاشق چای‌خوری عسل مصرف کنید.

    *روغن ماهی
    این روغن برای تمام افراد به ویژه بیماران قلبی مفید است. روغن ماهی در کنترل تپش قلب موثر است. دارای اثرات ثابت‌کننده روی غشاء سلولی قلب است و در نتیجه تپش قلب را کاهش می‌دهد.

    *آب‌ انگور
    مصرف روزانه آب طبیعی انگور در کاهش تپش قلب موثر است.

    *بادرنجبویه
    این گیاه آرامش‌بخش، برای قلب و گردش خون مفید است. یکی از بهترین درمان‌ها برای پرکاری تیروئید نیز محسوب می‌شود.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    فشارخون بالا در صورت کنترل نشدن می‌تواند به سکته، حمله قلبی، نابینایی و از کارافتادگی کلیه منجر شود. زمانی که فشارخون بالاست، قلب مجبور است سخت‌تر خون به رگ‌ها پمپاژ کند که این امر به آسیب‌دیدگی رگ‌ها منجر می‌شود. حالا راه حل ما...
    فشار خون

    هنگام افزایش فشارخون، خون با فشار زیاد پمپاژ می‌شود و این فشار می‌تواند به رگ‌ها آسیب برساند. فشارخون بالا به چند علت به وجود می‌آید از جمله چاقی مفرط، عادت‌های نادرست غذایی، استعمال دخانیات، کم‌تحرکی، مصرف قرص‌های ضدبارداری، مسکن، مشکلات کلیوی و مصرف زیاد نمک و... با این حال فشارخون بالا را می‌توان با درمان‌های خانگی نیز کنترل کرد. (البته باید با مشورت پزشک از داروهای خانگی استفاده کنید.)

    رابـ ـطه مصرف غذای خارج از منزل با فشارخون بالا
    طبق مطالعه اخیر محققان دانشکده پزشکی دوک سنگاپور، وعده غذایی تهیه شده در منزل به مراتب بهتر از غذای رستوران برای فشارخون افراد است.
    محققان دریافته‌اند که خوردن غذا بیرون از خانه با افزایش مصرف کالری، جذب بیشتر چربی اشباع‌شده و مصرف نمک بیشتر در ارتباط است. این الگوهای خوردن موجب ابتلا به فشارخون بالا می‌شود.
    فشارخون بالا عامل اصلی مرگ ناشی از بیماری قلبی-عروقی در سراسر دنیاست. مطالعات نشان داده‌اند که افراد بزرگسال جوان مبتلا به علائم پیش فشارخون، یا فشارخون نسبتاً بالا، در معرض خطر فشارخون بالا قرار دارند.
    در این مطالعه محققان ۵۰۱ فرد بزرگسال دانشجو بین رده سنی ۱۸ تا ۴۰ سال را مورد ارزیابی قرار دادند. داده‌های مربوط به فشارخون، شاخص توده بدن و سبک زندگی، از جمله وعده‌های غذایی مصرف شده در بیرون و میزان فعالیت بدنی این افراد جمع‌آوری شد. سپس رابـ ـطه آن‌ها با فشارخون بالا تعیین شد.
    به‌طور کلی، می‌توان در میان خوراکی‌های طبیعی به برخی میوه‌ها مانند زرشک، عناب و گریپ‌فروت، برخی روغن‌ها مانند روغن‌زیتون و روغن ماهی و برخی سبزی‌ها مانند جعفری برای کنترل و کاهش فشارخون اشاره کرد
    با استفاده از آنالیز آماری، تیم تحقیق متوجه شد که علائم پیش فشارخون بالا در ۲۷.۴ درصد از کل جمعیت یافت شد و ۳۸ درصد افراد بیش از ۱۲ وعده غذایی خود در هفته را بیرون از خانه مصرف می‌کردند. در مورد تفکیک جنسیتی هم، علائم پیش فشارخون بالا در مردان (۴۹ درصد) بیش از زنان (۹ درصد) شایع بود.
    افراد مبتلا به علائم پیش فشارخون بالا یا بیماری فشارخون بالا در هفته تعداد دفعات بیشتری در خارج از خانه غذا می‌خوردند، دارای شاخص توده بدن بالاتری بودند، سطح فعالیت بدنی‌شان کمتر بود و غالباً سیگار می‌کشیدند.
    محققان متوجه شدند حتی یک وعده اضافی مصرف وعده غذایی بیرون از خانه، احتمال ابتلا به علائم پیش دیابت را تا ۶ درصد افزایش می‌دهد.

    چند درمان خانگی
    اول از همه خوب است متذکر شویم که هرچند گنجاندن آب‌غوره و سرکه در رژیم غذایی خوب است اما این یک باور اشتباه است که مصرف سرکه و آب‌غوره می‌تواند باعث کاهش و کنترل فشارخون شود. در واقع، این خوراکی‌ها می‌توانند باعث کاهش قندخون شوند و از آنجا که علائم کاهش قند و فشارخون شبیه هم هستند، شما هم فکر می‌کنید دچار پایین آمدن فشارخون شده‌اید.
    به‌طور کلی، می‌توان در میان خوراکی‌های طبیعی به برخی میوه‌ها مانند زرشک، عناب و گریپ‌فروت، برخی روغن‌ها مانند روغن‌زیتون و روغن ماهی و برخی سبزی‌ها مانند جعفری برای کنترل و کاهش فشارخون اشاره کرد.
    پتاسیم
    املاحی مانند پتاسیم و منیزیم هم نقش چشمگیری در کنترل و کاهش فشارخون دارند. پتاسیم به مقدار فراوان در موز و جعفری یافت می‌شود اما از آنجا که موز حاوی هیستامین است و می‌تواند محرک ابتلا به سردردهای میگرنی باشد، می‌توان جعفری سرشار از پتاسیم را بدون دغدغه در برنامه غذایی این افراد، گنجاند.
    آجیل‌های خام و خرما هم جزو بهترین منابع دریافت منیزیم محسوب می‌شوند. همچنین، مکمل‌های پتاسیم (به‌صورت قرص) و منیزیم (به‌صورت جوشان) هم در داروخانه‌ها موجودند که می‌توان با نظر و تجویز پزشک از آن‌ها هم استفاده کرد.

    در ادامه مطلب به چند روش درمان خانگی فشارخون اشاره می‌کنیم:
    موز:
    این میوه غنی از پتاسیم است که تأثیرگذاری سدیم را در بدن کاهش می‌دهد. علاوه بر موز، اسفناج، کشمش و آب‌پرتقال نیز حاوی پتاسیم هستند که باعث کاهش فشارخون می‌شوند.

    کرفس:
    این گیاه به سلامت قلب و رگ‌ها کمک می‌کند و استرس را کاهش می‌دهد.

    گل بامیه:
    برای تهیه دم‌نوش این گیاه مقداری عسل، لیمو و دو عدد چوب دارچین را به دم‌نوش گل بامیه اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد.

    هندوانه:
    این میوه حاوی ترکیب ارگانیک به نام سیترولین است که ماده‌ای کلیدی برای پمپاژ خون از طریق قلب است. حتی تخمه‌های این میوه، مویرگ‌های خونی را گشاد می‌کند، عملکرد کلیه را بهبود می‌دهد و فشارخون بالا را کاهش می‌دهد.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    مصرف روزانه سه عدد خرما و یک لیوان آب انار برای سلامتی قلب مفید است. چرا؟ به خاطر اینکه باعث باز شدن سرخرگ‌ها شده و خطر ابتلا به مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد.
    خرما و آب انار

    نتایج پژوهشی که اخیراً سایت «مدی سایت» به چاپ رسانده است نشان می‌دهد که مصرف میان وعده‌ی خوشمزه و مقوی برای قلب لازم است.

    به عقیده‌ی محققان نوشیدن 120 سی سی آب انار و همچنین خوردن 3 عدد خرما در روز، چربی‌های تجمع یافته در سرخرگ‌ها که باعث افزایش خطر سکته‌ی مغزی می‌شود را کاهش می‌دهد.


    محققان معتقدند که انار سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که با استرس اکسیداتیو مسئول ذخیره‌ی چربی‌ها مقابله می‌کند.

    علاوه بر این، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در خرما نیز با کلسترول بد خون (LDL) مقابله می‌کند.

    کلسترول بد خون: 28 درصد کاهش
    برای رسیدن به این نتایج محققان موش‌های آزمایشگاهی را که دچار میزان بالای کلسترول بد خون بودند با خرما و آب انار تغذیه کردند.
    نوشیدن 120 سی سی آب انار و همچنین خوردن 3 عدد خرما در روز، چربی‌های تجمع یافته در سرخرگ‌ها که باعث افزایش خطر سکته‌ی مغزی می‌شود را کاهش می‌دهد

    آن‌ها بعد از بررسی‌های لازم به این نتیجه رسیدند که ترکیب این مواد غذایی میزان کلسترول خون موش‌ها را به میزان 28 درصد کاهش می‌دهد.

    بر اساس همین نتایج محققان توصیه می‌کنند که از این دو ماده‌ی غذایی به عنوان میان وعده‌ای سالم و مفید برای نجات دادن قلب خود استفاده کنید.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    اگر شما با مشکل افزایش کلسترول خون مواجه باشید بدون شک دنبال خوردنی‌ها و نوشیدنی‌هایی می‌گردید که برای مقابله با چربی خونتان مناسب باشد. در این مطلب 5 نوشیدنی را معرفی می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
    لیمو
    خیلی از افراد به محض اینکه جواب آزمایش خود را می‌گیرند متوجه می‌شوند که کلسترول بد خونشان بالاست. حتماً می‌دانید که کلسترول چربی است که بدن برای داشتن عملکردی درست به آن نیازمند است. البته به میزان معقولی از این چربی نیاز دارد و مازاد آن مشکل‌ساز می‌شود. به احتمال زیاد هم می‌دانید که سبک زندگی نادرست مانند بی‌تحرکی و مصرف مواد غذایی نامناسب باعث افزایش میزان کلسترول بد خون می‌شود. اگر شما نیز با این مشکل مواجه باشید بدون شک دنبال خوردنی‌ها و نوشیدنی‌هایی می‌گردید که برای مقابله با چربی خونتان مناسب باشد. در این مطلب 5 نوشیدنی را معرفی می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

    چه می‌کنید این کلسترول؟
    اگرچه میزان کافی کلسترول برای بدن لازم است اما مازاد آن مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد می‌کند و باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته‌ی مغزی و دیگر مشکلات می‌شود. کلسترول تقریباً در همه‌ی اعضای بدن ما به‌ویژه سیستم عصبی، پوست، عضلات، کبد، روده و قلب وجود دارد و به دو نوع تقسیم می‌شود: کلسترول خوب و کلسترول بد که به ترتیب HDL و LDL نامیده می‌شوند.
    کلم و سیر شهرت فراوانی در جهت ارتقای سلامتی دارند. این دو ماده‌ی غذایی سرشار از خواص فوق‌العاده هستند و به‌راحتی بدن را تمیز می‌کنند. نوشیدنی کلم و سیر به دفع مازاد چربی و کلسترول بدن خون کمک کرده و سلامتی را بالا می‌برد
    کلسترول بد از طریق مصرف مواد غذایی سرخ‌کردنی، محصولات غذایی قندی و صنعتی و به اصطلاح مصنوعی مانند سوسیس و کالباس و غیره ایجاد می‌شود. هر چه که این نوع کلسترول آسیب‌رسان است، کلسترول خوب یا همان HDL باعث احیای آسیب‌های LDL خون شده و آن را به سمت کبد می‌برد تا از بدن دفع شود. دقیقاً به همین دلیل است که ما آن را کلسترول خوب می‌نامیم چون به حذف مازاد کلسترول بد بدن کمک می‌کند. اگر بعد از انجام آزمایش خون، پزشک عنوان کند که کلسترول خونتان بالاست لازم است که به فکر باشید و با انجام کارهای ساده‌ای مانند مصرف چند نوشیدنی و آب میوه‌ی خانگی به فکر کنترل این مشکل باشید. در ادامه شما را با طرز تهیه‌ی این نوشیدنی‌های ضدکلسترول بد آشنا می‌کنیم.

    آب‌میوه‌ها و نوشیدنی‌های ضد کلسترول بد خون
    نوشیدنی سیب و اسفناج
    آب سیب، جعفری و اسفناج
    این آب میوه‌ی مخلوط با سبزیجات برای کاهش کلسترول بالا و دفع ساده و سریع چربی‌ها از بدن موثر است. ترکیبات آن سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که علاوه بر خلاص کردن شما از شر چربی‌های زیاد، باعث تقویت بدنتان نیز می‌شوند.
    مواد لازم
    سیب 4 عدد
    برگ اسفناج 1 فنجان
    جعفری 1 مشت
    روش تهیه
    ترکیبات اشاره شده را شسته و آماده کنید. مواد را داخل میکسر بریزید و به مدت یک دقیقه مخلوط کنید. هر روز یک لیوان از این نوشیدنی ضد کلسترول میل کنید.

    نوشیدنی کلم و سیر
    آب کلم با سیر
    کلم و سیر شهرت فراوانی در جهت ارتقای سلامتی دارند. این دو ماده‌ی غذایی سرشار از خواص فوق‌العاده هستند و به‌راحتی بدن را تمیز می‌کنند. نوشیدنی کلم و سیر به دفع مازاد چربی و کلسترول بدن خون کمک کرده و سلامتی را بالا می‌برد.
    مواد لازم
    کلم متوسط نصف عدد
    سیر 2 حبه
    آب یک فنجان
    روش تهیه
    سیر را بکوبید و با کلم‌های شسته و خرد شده و یک فنجان آب داخل مخلوط کن بریزید. مواد را مخلوط کنید و روزانه یک فنجان از این نوشیدنی پرخاصیت میل کنید تا کلسترول خونتان از بین برود. البته توصیه می‌کنیم در مصرف نوشیدنی کلم زیاده‌روی نکنید چون مصرف زیاد و طولانی‌مدت کلم می‌تواند باعث حساس کردن غده‌ی تیروئید شود.
    نوشیدنی توت فرنگی
    آب توت‌فرنگی و مرکبات
    شاید نوشیدن آب کلم و سیر چندان دل‌چسب نباشد اما بدون شک مصرف توت‌فرنگی با مرکبات باب میل خواهد بود. این نوشیدنی علاوه بر مقابله با کلسترول بد خون، حاوی خواص فوق‌العاده‌ای است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به کاهش وزن نیز کمک می‌کند.
    مواد لازم
    توت‌فرنگی 1 فنجان (100 گرم)
    پرتقال 2 عدد
    کیوی 1 عدد
    روش تهیه
    آب ‌پرتقال‌ها را بگیرید. کیوی را شسته و پوست بگیرید و توت‌فرنگی‌ها را نیز آماده کنید. سپس مواد را داخل مخلوط کن ریخته و به مدت چند دقیقه میکس کنید. به مدت دو هفته هر روز یک لیوان از این نوشیدنی را میل کنید.

    نوشیدنی هویج
    آب هویج، جعفری و اسفناج
    نوشیدنی‌های سبز رنگ برای سلامتی زیاد توصیه می‌شوند به خاطر اینکه از افزایش کلسترول بد خون جلوگیری می‌کنند. این نوشیدنی قوی به شما کمک می‌کند که از شر کلسترول چربی خونتان خلاص شوید و سلامت قلب و عروقتان بالا برود.
    مواد لازم
    هویج 4 عدد
    جعفری 3 دسته
    اسفناج چند برگ
    روش تهیه
    آب ترکیبات اشاره شده را بگیرید و با هم مخلوط کنید. به مدت دو هفته هر روز بعد از هر وعده‌ی غذایی یک لیوان از این نوشیدنی میل کنید.
    نوشیدنی جعفری و لیمو
    نوشیدنی لیموترش و جعفری
    این نوشیدنی قوی برای افرادی است که می‌خواهند از افزایش کلسترول بد خون جلوگیری و یا با آن مقابله کنند.
    مواد لازم
    آب تصفیه شده 2 لیتر
    جعفری 3 دسته
    لیموترش 3 عدد
    روش تهیه
    لیموترش‌های برش داده شده را با جوش‌شیرین تمیز کنید تا ضدعفونی شوند. سپس آب را بجوشانید و اجازه دهی خنک شود. در مدتی که آب خنک می‌شود لیموترش‌ها را ورقه ورقه کنید و جعفری‌ها را ریز خرد کنید. سپس لیموترش‌های ورقه شده و جعفری‌های خرد شده را داخل آب بریزید. در ظرف را بگذارید و ترکیب را به مدت یک روز داخل یخچال قرار دهید. سپس محلول را هم بزنی و روزانه یک فنجان از این نوشیدنی را میل کنید.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    رژیم دش، رژیم معروفی است که باعث لاغری(تا 10 کیلوگرم) و کاهش فشار خون بالا می‌شود. در این مطلب شما را با 5 قانون طلایی این رژیم و منوهای پیشنهادی آن آشنا می‌کنیم.
    دش
    قانون شماره ی 1: میوه ها و سبزیجات
    اولین قانون رژیم دش استفاده از میوه و سبزیجات در همه جا و همه وقت است. تکیه ی این رژیم به فیبرها و پتاسیم است که در میوه ها و سبزیجات تازه وجود دارند. در واقع مواد مغذی موجود دراین مواد غذایی باعث تنظیم فشار خون می‌شود.
    توصیه می کنیم روزانه 4 تا 5 سهم سبزیجات به صورت خام یا حتی به صورت آب سبزیجات میل کنید. همچنین توصیه می‌شود که از مصرف همین میزان میوه غافل نشوید. هر سهم میوه برابر یک واحد میوه ی متوسط یا یک پیاله میوه ی خرد شده است.

    قانون شماره ی 2: کاهش گوشت‌های چرب
    در رژیم دش اصل بر پرهیز از مصرف زیاد گوشت قرمز، قند، غذاهای آماده و هر ماده ی غذایی سرشار از چربی‌های اشباع شده است که امکان دارد منجر به بسته شدن رگ‌ها و افزایش فشارخون شود. به همین دلیل لبنیات کم‌چرب جای لبنیات پرچرب را می‌گیرد. در این رژیم شما می‌توانید روزانه دو محصول لبنی به عنوان مثال یک لیوان شیر و یک پیاله ماست کم‌چرب یا 50 گرم پنیر کم‌چرب میل کنید. لازم است که از مصرف گوشت‌های قرمز مانند گوشت گوسفند یا بره بپرهیزید. توصیه ی این رژیم بیشتر بر مصرف گوشت‌های کم‌چرب از نوع بوقلمون و مرغ است. در خصوص ماهی‌ها نیز مصرف ماهی‌های چرب تر مانند ماهی آزاد یا ساردین محدود شده و مصرف ماهی‌هایی مانند تیلاپیا و ماهی روغن مجاز است.

    قانون شماره ی 3: کاهش نمک
    برای مقابله با فشار خون بالا، لازم است که مصرف سدیم را کاهش دهید. البته باید بدانید که سدیم فقط در نمک نیست بلکه به میزان زیادی در غذاهای آماده، سوسیس و کالباس، سس ها یا غذاهای کنسروی وجود دارد. لازم است که قبل از استفاده از کنسروها محتویات آن ها را آب بکشید.
    این رژیم مصرف میوه، سبزیجات، غلات کامل، دانه ها و مغزها را در الویت قرار داده و مصرف مواد غذایی سرشار از چربی‌های اشباع شده و سدیم را منع می‌کند. شما می‌توانید با دنبال کردن این رژیم از همان ماه اول 2 کیلوگرم وزن کم کرده و در طولانی مدت این کاهش وزن را به 10 کیلوگرم برسانید
    اگر طرفدار غذاهای خوش نمک هستید و نمی‌توانید به یکباره از نمک دل بکنید بهتر است اول با روزانه 2300 میلی گرم سدیم شروع کنید و در عرض چند روز آن را به روزانه 1500 میلی‌گرم برسانید. اگر به نظرتان غذاها بی‌مزه می‌آیند به جای نمک از ادویه‌ها، سبزیجات معطر و کمی لیموترش استفاده کنید. توصیه می کنیم در حین خرید مواد غذایی برچسب و ترکیبات درج شده روی بسته بندی را به دقت مطاله کنید تا میزان سدیم موجود در آن ها دستتان بیاید. در این صورت می‌توانید به درستی محاسبه کنید که روزانه چه میزان سدیم وارد بدن تان می‌شود.

    قانون شماره ی 4: 30 دقیقه ورزش روزانه
    برای کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام ورزش الزامی است. برای تقویت قلب به سراغ ورزش‌های استقامتی مانند دوی نرم یا شنا بروید. در این رژیم ورزش‌های سخت مانند تنیس توصیه نمی‌شود.
    رژیم دش به شما توصیه می‌کند که روزانه بین نیم تا یک ساعت ورزش کنید. می‌توانید این میزان را به سه بخش ده دقیقه‌ای تقسیم کنید. اگر می‌خواهید با سرعت بیشتری وزن کم کنید لازم است که یک ساعت ورزش مداوم را داشته باشید.
    اگر قرص فشار خون مصرف می‌کنید بدانید که روزانه 30 دقیقه ورزش تاثیر قرص‌ها را افزایش می‌دهد. در صورت ابتلا به مشکلات قلبی جدی قبل از شروع به ورزش حتما نظر پزشک خود را جویا شوید.

    قانون شماره ی 5: ایجاد تغییرات تدریجی برای پیشگیری از بروز هر نوع مشکل
    از آنجایی که این رژیم سرشار از فیبر است امکان دارد در برخی افراد باعث بروز مشکلاتی مانند نفخ یا اسهال شود. برای پیشگیری از این مشکل لازم است که به تدریج مصرف میوه، سبزیجات و غلات کامل را آغاز کرد. در این صورت بدن فرصت کافی را دارد که با عادت‌های جدید غذایی هماهنگ شود و بدون بروز مشکل، آن ها را بپذیرد.

    رژیم دش
    رژیم دش: یک منوی پیشنهادی
    برای دنبال کردن این رژیم می توانید نظر یک متخصص تغذیه را جویا شوید. ما در اینجا یک مثال می‌آوریم که شامل منوی مخصوص رژیم دش است. شما می‌توانید با الگو قرار دادن این منو پیش بروید و رژیم را دنبال کنید.
    صبحانه: دو برش نان تهیه شده از غلات کامل با 20 گرم مربا. بهتر است مربایتان خیلی غلیظ نباشد. یک واحد میوه ی فصل، کمی پنیر سفید کم چرب و یک فنجان قهوه یا چای بدون قند.
    ناهار: سالاد لوبیا سبز با سس سرکه و روغن زیتون، یک تکه سـ*ـینه ی مرغ بخارپز شده و چند عدد سیب زمینی آب پز شده ی کوچک.
    دسر: یک عدد میوه ی تازه
    شام: ماهی بخارپز شده (از نوع ماهی های اشاره شده) و 200 گرم اسفناج.

    این رژیم مناسب چه افرادی است؟
    دش به معنای رژیمی برای مقابله با فشارخون بالا است. این رژیم در اواخر سال 1990 و توسط محققان آمریکایی ابداع شده است. هدف این رژیم ایجاد تغییر و کسب عادت‌های غذایی جدید به صورت تدریجی است. این رژیم برای افرادی که فشارخون بالایی دارند و یا خود را مستعد این بیماری می‌دانند مفید است. در سال 2013 این رژیم از طرف مجله ی US News به عنوان رژیم برتر سال ایالات متحده ی آمریکا انتخاب شد.
    این رژیم مصرف میوه، سبزیجات، غلات کامل، دانه ها و مغزها را در الویت قرار داده و مصرف مواد غذایی سرشار از چربی‌های اشباع شده و سدیم را منع می‌کند. شما می‌توانید با دنبال کردن این رژیم از همان ماه اول 2 کیلوگرم وزن کم کرده و در طولانی مدت این کاهش وزن را به 10 کیلوگرم برسانید. سپس با مصرف درست مواد غذایی موفق به تثبیت وزن خواهید بود. بهتر است اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید و یا دچار مشکل خاصی هستید قبل از پیروی از این رژیم با دکتر خود یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    افراد معمولاً در ایام نوروز به دلیل رفت و آمد زیاد و یا رفتن به مسافرت، اهمیت زیادی به غذای مصرفی خود نمی‌دهند و در نتیجه بعد از اتمام تعطیلات ممکن است با عوارض ناشی از تغذیه غلط روبرو شوند...
    نوروز
    به‌طور معمول بعضی از روزها و ماه‌های سال به اقتضای شرایط خاص، تغییر عادات غذایی خاصی را به دنبال دارند، به عبارتی در این ایام مردم براساس فرهنگ و سنت خود عمل می‌کنند، برای مثال در ماه مبارک رمضان به اقتضای این ایام مبارک مصرف مواد قندی، زولبیا و بامیه افزایش پیدا می‌کند یا در عید نوروز مصرف شیرینی و آجیل بیشتر می‌شود.
    افراد معمولاً در ایام نوروز به دلیل رفت و آمد زیاد و یا رفتن به مسافرت، اهمیت زیادی به غذای مصرفی خود نمی‌دهند و در نتیجه بعد از اتمام تعطیلات ممکن است با عوارض ناشی از تغذیه غلط روبرو شوند. از جمله آنها می‌توان به افزایش وزن، افزایش قندخون، چربی خون، فشار خون، خرابی دندان‌ها و ... اشاره کرد.
    همانطور که می‌دانید هرگاه انرژی دریافتی از انرژی مصرفی بیشتر شود، این انرژی مازاد به صورت چربی در بدن ذخیره خواهد شد و حتی باعث افزایش چربی و کلسترول خون می‌شود. حال چندان فرق نمی‌کند که این انرژی اضافه از چه منبعی است، البته برای جلوگیری از افزایش کلسترول و چربی خون و افزایش وزن در این دوران، هم فعالیت بدنی خود را افزایش دهید و هم مقدار کالری دریافتی خود را محدود نمایید. به این منظور:

    * از مصرف زیاد شیرینی، شکلات و کاکائو خودداری کنید
    شیرینی‌جات به علت کالری بالا، باعث احساس سیری می‌شوند، در نتیجه اشتهای کافی برای خوردن غذای اصلی خود را نخواهید داشت. در حالی که اگر ناهار شما دارای برنج و گوشت و سالاد و ماست باشد، از 4 گروه اصلی هرم غذایی استفاده کرده‌اید و با مصرف شیرینی فقط از یک گروه هرم غذایی یعنی کربوهیدرات‌های ساده بهره بـرده‌اید، بنابراین با مصرف این مواد (شیرینی، شکلات و کاکائو) مواد مغذی به میزان خیلی کمتر به بدن شما می‌رسد و فقط موجب افزایش وزن، افزایش قند و چربی خون و سوء‌تغذیه می‌شود.

    * میزان انرژی دریافتی خود را کنترل نمایید
    با عزمی ‌جزم تعیین کنید که سهم شما در روز چند عدد شیرینی و شکلات و چقدر آجیل است. سهم خود را کنار گذاشته و بیشتر از آن را طلب نکنید. افراد دچار چربی خون بالا باید از مصرف زیاد شیرینی‌جات و آجیل خودداری کنند. سعی کنید حال که بخشی از انرژی دریافتی شما از شیرینی و شکلات و آجیل تامین می‌شود، انرژی دریافتی خود از طریق وعده‌های غذایی را کاهش دهید.

    * بیشتر از غذاهای آبپز و بخارپز استفاده کنید
    مصرف غذاهای چرب و سرخ شده را کاهش دهید. بیشتر از خوراک‌های آبپز و بخارپز استفاده کنید. از کدو، هویج، کلم بروکلی و مرغ، خوراک تهیه کنید که ارزش غذایی بالایی دارد و در عین حال کالری بالایی ندارد. سالاد و سبزیجات بیشتری مصرف کنید.

    * نقش مفید مصرف مغز دانه‌ها
    مطالعات نقش مفید مصرف مغز دانه‌ها را در رژیم غذایی و کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، هیپر‌لیپیدمی‌ و حتی برخی سرطان‌ها نشان داده‌اند. آجیل یا مغزدانه‌ها اگرچه مفیدند و جزء خوراکی‌های سالم به شمار می‌روند، ولی هر ماده غذایی مفیدی نیز اگر خارج از تعادل مصرف شود، اثرات سوء به دنبال دارد. آجیل نیز از این امر مستثنی نیست. اضافه دریافت آجیل و مغزها باعث چاقی می‌شود.
    با عزمی ‌جزم تعیین کنید که سهم شما در روز چند عدد شیرینی و شکلات و چقدر آجیل است. سهم خود را کنار گذاشته و بیشتر از آن را طلب نکنید. افراد دچار چربی خون بالا باید از مصرف زیاد شیرینی‌جات و آجیل خودداری کنند

    * انواع کم نمک آجیل را مصرف کنید
    از آنجا که آجیل عید نوروز معمولا شور می‌باشد، در صورت زیاده‌روی نمک اضافه شده به آن در افرادی که ‌باید محدودیت دریافت نمک و یا سدیم را رعایت کنند، مانند افراد مبتلا به پر فشاری خون، بیماران کلیوی، برخی بیماران کبدی و افرادی که زمینه احتباس مایعات در بدن (ادم) به علت برخی بیماری‌ها را دارند مشکل‌ساز می‌شود. این افراد حتما ‌باید سعی کنند که انواع کم نمک آجیل را مصرف نمایند و یا نمک اضافه شده به غذا را کم کنند تا مجموع نمک دریافتی آن ها بیشتر از حد مجاز نشود. حتما توجه کنید که از مراکز معتبر آجیل خریداری کنید. آجیل اگر به خوبی نگهداری نشده باشد می‌تواند حاوی سمی ‌به نام آفلاتوکسین باشد که مصرف آن در طولانی مدت مشکل‌ساز می‌شود. اگر علائمی ‌از ماندگی یا کپک‌زدگی در آجیل مشاهده کردید، هرگز آن را خریداری نکنید.

    سایر نکات
    * جگر، کله پاچه و مغز را حذف کنید.
    * روغن جامد، کره، پیه، دنبه، پوست مرغ، خامه و مایونز مصرف ننمایید.
    * نان جو را جایگزین نان‌های دیگر (لواش و نان‌های سفید) کنید.
    * پیاده روی 5/1–1 ساعت در اغلب روزهای هفته توصیه می‌شود.
    * به جای سرخ کردن گوشت، از روش آبپز کردن و کبابی استفاده کنید.
    * از سویا بصورت مخلوط با گوشت در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
    * مصرف نمک را محدود کنید.
    * از روغن زیتون به همراه سالاد و غذاها استفاده کنید.
    * حداکثر 3 – 2 تخم مرغ در هفته مصرف نمایید.
    * تا حد امکان مصرف جو و حبوبات خود را افزایش دهید.
    * سوسیس، کالباس و غذاهای آماده و پر چرب را از برنامه غذایی خود حذف نمایید.
    * از مصرف نوشابه‌های گازدارو آبمیوه‌های صنعتی بپرهیزید.
    * از لبنیات کم چرب ( زیر5/1 درصد) استفاده کنید.

    میان وعده‌های پیشنهادی
    آب کرفس: خواص آن کاهنده کلسترول و فشار خون و همچنین تقویت کننده سیستم ایمنی و ضد سرطان می‌باشد، البته این میان وعده نباید هر روز استفاده شود.
    دم نوش و یا عرقیات پیشنهادی
    کاسنی، شوید، شاهتره و چای سبز
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    مواد غذایی و نوع تغذیه نقش موثری در سلامت بدن دارد. مصرف برخی مواد غذایی و بخصوص زیاده‌روی در آن به مرور به مسدود شدن رگ‌ها منجر می‌شود و مشکلات اساسی در گردش خون و ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی ایجاد می‌کند.
    رگ
    بدون شک خودتان نیز بهتر می‌دانید که یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در بین مردم جهان بیماری‌های قلبی عروقی است. در مقابل، مواد غذایی مفیدی نیز وجود دارد که به پاکسازی و تمیزی رگ‌ها کمک می‌کنند و گنجاندن آن‌ها در برنامه ی روزانه مانع از ابتلا به بیماری‌های گوناگون می‌شود. در این مطلب شما را با مواد غذایی تمیزکننده ی رگ‌ها بیشتر آشنا می کنیم.
    نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان می دهد که تصلب شرایین (گرفتگی رگ‌های خونی) یکی از بیماری‌های رایجی است که سالانه جان تعداد بیشماری از مردم را در سرتاسر جهان می‌گیرد.
    این بیماری یکی از مشکلات پیچیده ای است که مناطقی از بدن مانند سیستم ایمنی و غیره را درگیر می‌کند. البته زمانیکه رگ‌ها دچار گرفتگی می‌شوند علاوه بر تصلب شرایین، مشکلات دیگری مانند پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی نیز دامن فرد را می گیرد؛ در نتیجه یادتان باشد که داشتن تغذیه ی مناسب می‌تواند روش خوبی برای پیشگیری از این بیماری‌ها باشد.

    سیر
    سیر ماده ی غذایی شماره یک برای پاکسازی رگ‌ها محسوب می‌شود. اگر نمی‌خواهید رگ‌هایتان به این زودی‌ها دچار انسداد شود و مشکلات بعدی را به بار بیاورد سیر را در برنامه ی روزانه تان بگنجانید. چون این ماده ی غذایی حاوی خواص آنتی اکسیدانی بسیار قوی می‌باشد که می‌تواند با اثرات منفی رادیکال‌های آزاد مقابله کند. علاوه بر این، سیر باعث کاهش کلسترول بد خون شده و افزایش دهنده ی کلسترول خوب خون محسوب می‌شود. این خواص سیر باعث می‌شود که جریان خون در رگ‌ها به خوبی انجام شده و با فشار خون بالا مقابله شود.

    جو دوسر
    جو دو سر بویژه برای شروع یک روز سالم و با نشاط فوق العاده است. به خاطر اینکه باعث تحـریـ*ک دستگاه گوارش شده و انرژی لازم را برای فعالیت‌های روزمره مهیا می‌سازد. فراموش نکنید که جو دوسر باعث کاهش چربی‌هایی می‌شود که به جداره ی رگ‌های خونی چسبیده اند. در نتیجه می‌تواند احتمال بروز تصلب شرایین و مشکلات قلبی را کاهش دهد.
    سیب و سلامت قلب

    سیب
    نتایج بررسی‌های انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد که سیب حاوی ترکیبی به نام پکتین است که نقش موثری در کاهش کلسترول دارد. زمانیکه کلسترول خون در حد نرمال باشد امکان گرفتگی رگ‌ها نیز کاهش پیدا می‌کند. علاوه بر این، سیب حاوی فلاونوئیدها است. این ترکیبات مغذی باعث کاهش 50 درصدی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود.


    ماهی
    ماهی‌های چرب منبع فوق العاده ی اسیدهای چرب امگا3 هستند. این اسیدهای چرب به «چربی‌های خوب» معروف هستند و بدن ما برای بهبود عملکرد دستگاه قلب و عروق و همچنین جلوگیری از گرفتگی رگ‌ها به آنها نیاز دارد. در بین ماهی‌های مختلف، ماهی آزاد، ماهی خال مخالی، تن و ساردین و غیره حاوی بیشترین میزان اسیدهای چرب امگا3 هستند.
    سیر ماده ی غذایی شماره یک برای پاکسازی رگ‌ها محسوب می‌شود. اگر نمی‌خواهید رگ‌هایتان به این زودی‌ها دچار انسداد شود و مشکلات بعدی را به بار بیاورد سیر را در برنامه ی روزانه تان بگنجانید
    زردچوبه
    ترکیب فعال و پرخاصیت زردچوبه «کورکومین» نام دارد که محافظ سلامت قلب محسوب می‌شود. نتایج پژوهش‌های محققان نشان می‌دهند که زردچوبه به واسطه ی دارا بودن این ترکیب می‌تواند از آسیب‌های ناشی از انسداد رگ‌ها جلوگیری کند. پس تا می‌توانید به غذاهایتان زردچوبه بزنید.
    اسفناج

    اسفناج
    نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهند که اسفناج سرشار از ویتامین A و C است و برای جلوگیری از اکسایش کلسترول و بروز بیماری‌هایی مانند تصلب شرایین مفید است. خوشبختانه اسفناج جزو آن سبزی‌های نسبتا ارزان است که می‌توانید مصرف کنید و از خواص آن بهره مند شوید.


    میوه های خشک
    میوه های خشک جزو بهترین انتخاب‌ها برای پیشگیری از انسداد رگ‌ها و تمیزی آن‌ها محسوب می‌شوند. این مواد غذایی حاوی چربی‌های غیراشباع و اسیدهای چرب امگا3 هستند که برای ارتقای سلامت رگ‌های خونی لازم و ضروری اند. در بین این میوه های خشک می‌توان به فندق، بادام، گردو، بادام زمینی و غیره بیشترین اعتماد را کرد.

    روغن زیتون
    روغن زیتون بکر خواص زیادی برای سلامتی بدن و به ویژه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی دارد. این ماده ی غذایی نیز حاوی چربی‌های اشباع نشده است که به میزان اندکی اکسید شده و مانع رسوب کلسترول در رگ‌های خونی می‌شوند.
    گوجه فرنگی

    گوجه فرنگی
    گوجه فرنگی منبع فوق العاده ی آنتی اکسیدانی به نام لیکوپن است که مانع از تجمع چربی در جداره ی رگ‌ها می‌شود. نتایج برخی از پژوهش‌ها نشان می‌دهد که مصرف روزانه ی گوجه فرنگی باعث کاهش چشمگیر خطر بروز پلاک‌ها در رگ‌ها می‌شود.


    آب انار
    محققان به طور علمی ثابت کرده اند که آب انار در مقایسه با آب شاه توت و آب پرتقال و غیره حاوی بیشترین میزان آنتی اکسیدان ها است. نتایج بررسی‌هایی که روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شده است نشان می‌دهد که این نوشیدنی مفید برای مقابله و درمان آسیب‌های وارد شده به رگ‌ها مانند تصلب شرایین موثر عمل می‌کند.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    بیماری‌های قلبی، عامل یک‌سوم مرگ و میرهای جهان است؛ این در حالی است که یکی از ساده‌ترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها و سکته‌های قلبی، رعایت الگوی غذایی سالم و درست است.
    بادام
    1. بادام
    بین مغزهای مختلف، مغز بادام خام دارای بیشترین خاصیت برای حفظ سلامت قلب است. بیماران قلبی و افراد سالمی که می‌خواهند قلب سالمی داشته باشند می‌توانند روزی 8-5 عدد مغز بادام خام مصرف کنند. این مغز حاوی اسیدهای چرب امگا3، ویتامین E، منیزیم، فیبر و چربی‌های غیراشباع تک‌زنجیره‌ای‌ و چندزنجیره‌ای است و به‌همین دلیل هم می‌تواند با کنترل فشار و چربی‌خون، در بهبود عملکرد قلب تاثیرگذار باشد. یادتان باشد که گردو هم تمام خواص بادام را دارد و افزون بر آن، حاوی فولات نیز است.

    2. ماهی
    گوشت ماهی، مخصوصا ماهی‌های چربی مانند سالمون، قزل‌آلا، ساردین و کیلکا، سرشار از امگا3 است. میزان کلسترول موجود در ماهی بسیار کمتر از گوشت قرمز یا حتی مرغ است. از این‌رو، گنجاندن حداقل 800-600 گرم گوشت ماهی در برنامه غذایی هفتگی می‌تواند باعث پیشگیری از افزایش کلسترول و چربی بد خون شود و با بالا بردن چربی خوب خون و انعطاف‌پذیری عروق، خطر ابتلا به سکته‌ها و بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

    3. لوبیا
    لوبیاسیاه و قرمز حاوی مقادیر بالایی از ویتامین‌های گروه B، نیاسین، فولات، منیزیم، اسیدهای چرب امگا3، کلسیم و فیبرهای محلول هستند و می‌توانند با حفظ تعادل چربی‌خون در بدن، از قلب ما در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت کنند. به‌همین دلیل به‌تمام افراد و آنهایی که سابقه بیماری‌ قلبی دارند، توصیه می‌شود که لوبیاقرمز و سیاه را حداقل هفته‌ای 2 بار در رژیم غذایی‌شان بگنجانند.
    برنج قهوه ای
    4. برنج قهوه‌ای
    محققان آمریکایی بر این باورند که افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، آنهایی که عمل باز قلب انجام داده‌اند، کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری‌های قلبی دارند و بیمارانی که تجربه سکته قلبی را داشته‌اند، باید برنج قهوه‌ای و نان‌های سبوس‌دار را جایگزین برنج و نان سفید در رژیم غذایی‌ روزانه خود کنند. این غلات سبوس‌دار حاوی ویتامین‌های گروه B، فیبر، نیاسین و منیزیم هستند و می‌توانند باعث حفظ سلامت و بهبود عملکرد قلب شوند.

    5. اسفناج
    هرچند مصرف انواع میوه‌ها و سبزی‌های تازه به افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی توصیه می‌شود اما محققان آمریکایی، تاکید بیشتری بر مصرف حداقل 3 بار در هفته اسفناج برای افراد مبتلا به ناراحتی‌های قلبی دارند. اسفناج، جزو سبزی‌های برگ سبز تیره و حاوی مقادیر بالایی از لوتئین، ویتامین‌های گروه B، فولات، منیزیم، پتاسیم، کلسیم و فیبر است که همگی این ریزمغذی‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها، نقشی اساسی در حفظ سلامت قلب و عروق بازی می‌کنند. البته کلم بروکلی هم جزو سبزی‌های برگ سبز تیره و حاوی ویتامین‌های E و C، فولات، کلسیم، پتاسیم و فیبر است و مصرف حداقل هفته‌ای یک تا دو وعده از آن هم به تمام افراد، ازجمله بیماران قلبی توصیه می‌شود.

    6. پرتقال
    مرکبات نارنجی و مخصوصا پرتقال، حاوی بتا و آلفا کاروتن، لوتئین، ویتامین C، فلاونوئید، پتاسیم، فولات و فیبر فراوانی هستند. از این‌رو، محققان آمریکایی مصرف‌ روزانه حداقل یک پرتقال یا نارنگی را در فصل خودشان به بیماران قلبی یا آنهایی که می‌خواهند قلب سالم‌تری داشته باشند، توصیه می‌کنند.
    انگور
    7. انگور
    تحقیقات نشان می‌دهند که انگور از پرفشاری خون پیشگیری نموده و به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند. در این بررسی که در موسسه تحقیقاتی سلامت قلب در دانشگاه میشیگان انجام شد، انواع انگور سبز، قرمز و بنفش مورد مطالعه قرار گرفتند و مشخص شد که این میوه در پیشگیری از بیماری‌های قلبی- عروقی نقش موثری ایفا می‌کند. برای انجام این تحقیق رژیم غذایی موش های آزمایشگاهی به مدت 18 هفته تحت کنترل قرار گرفت. نتایج نشان داد در موش هایی که روزانه انگور مصرف کرده بودند، فشارخون کاهش یافته و عملکرد سیستم قلبی- عروقی با بهبود قابل ملاحظه‌ای همراه بوده است. این اثر به ترکیباتی موسوم به فلاونوئید که به وفور در انگور و سایر میوه ها و سبزیجات یافت می‌شود، نسبت داده شده است. علاوه بر میوه‌ها و سبزیجات، کاکائو، قهوه و چای سبز نیز حاوی فلاونوئیدها می‌باشند. پرفشاری خون که یکی از بیماری‌های شایع و کشنده در عصر حاضر می‌باشد، به فشارخون بالاتر از 14 بر روی 9 اطلاق می‌شود.
    هرچند مصرف انواع میوه‌ها و سبزی‌های تازه به افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی توصیه می‌شود اما محققان آمریکایی، تاکید بیشتری بر مصرف حداقل 3 بار در هفته اسفناج برای افراد مبتلا به ناراحتی‌های قلبی دارند
    اصلاح شیوه زندگی به معنی پیروی از الگوی تغذیه مناسب، پیشگیری از چاقی، ورزش و تحرک مداوم و منظم، پرهیز از مصرف سیگار و الـ*کـل و مدیریت استرس، مهم ترین گام در پیشگیری و کنترل بیماری پرفشاری خون به شمار می‌رود.

    6 توصیه به بیماران قلبی
    1. مصرف نمک را در رژیم غذایی‌تان، به 1500 میلی‌گرم (5/1 گرم) در طول‌ روز محدود کنید تا از خطر فشارخون و سکته دور بمانید.
    2. برچسب‌های غذایی را بخوانید و محصولاتی را که دارای کمترین میزان سدیم هستند، انتخاب کنید.
    3. خوراکی‌ها، میوه‌ها و سبزی‌هایی با رنگ‌های مختلف مصرف کنید تا انواع آنتی‌اکسیدان‌ها به بدنتان برسند.
    4. فیبر دریافتی‌تان را بالا ببرید و به حدود 35-25 گرم برسانید. انواع میوه‌ها، سبزی‌ها، صیفی‌ها و غلات سبوس‌دار، حاوی حجم بالایی از فیبر خوراکی‌ هستند.
    5. اگر به بیماری قلبی و دچار تنگی‌نفس و سختی بلع مبتلا هستید، در مصرف مایعات احتیاط کنید و آنها را کم کم بنوشید.
    6. اگر چاق هستید، وزنتان را زیر نظر متخصص تغذیه پایین بیاورید و سعی کنید نمایه توده بدنی‌تان بالای 22 نرود.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    واریس به دلیل مشکلات به وجود آمده در جریان خون بروز می‌کند. برخی از مواد غذایی تاثیر زیادی در افزایش سلامت رگ‌ها دارند و باعث بهبود جریان خون در رگ‌ها به خصوص در مناطقی مانند پاها می‌شوند که نیروی جاذبه گردش خون را کمی با مشکل مواجه می‌کند.
    در این مطلب چند ماده ی غذایی مفید برای کاهش واریس و ورم پاها داریم و در نهایت مضرهای این مشکل را نیز معرفی کرده‌ایم. لطفا با ما همراه باشید.
    آنتوسیانین

    انجیر، آلو، مورد صحرایی، بادمجان
    این مواد غذایی حاوی ترکیبات مفیدی به نام آنتوسیانین هستند که از یک واژه ی یونانی به نام «گل آبی» ریشه گرفته است.
    وقتی میوه ها و یا سبزیجات آبی، بنفش یا قرمز رنگی مانند انگور قرمز، مورد صحرایی، انجیر،آلو، توت فرنگی، شاه توت، بادمجان، کلم قرمز و غیره میل می‌کنید از ترکیب مفید دیگری به نام فلاونوئیدها نیز بهره مند می‌شوید. هر دوی این ترکیبات ضدالتهاب بوده و به ترمیم رگ‌های خونی آسیب‌دیده و کاهش واریس کمک می‌کنند.

    بروکلی، آووکادو و بادام
    جوانه ی گندم، تخمه آفتابگردان، زرده ی تخم مرغ، اسفناج و بروکلی سرشار از ویتامین E هستند که آلفا-توکوفرول نیز نامیده شده و آنتی اکسیدانی قوی محسوب می‌شود. به عقیده ی برخی از متخصصان ویتامین E ضدانتقاد خونی طبیعی است. در نتیجه اگر مشغول مصرف داروهای ضدانعقاد هستید باید در مصرف آن حد تعادل را رعایت کنید و از مصرف مکمل آن بپرهیزید.

    پرتقال و لیموترش به خاطر ویتامین C
    ویتامین C باعث بهبود قوام و خاصیت ارتجاعی مویرگ‌ها شده و به حفظ سلامتی بافت‌های انتقال‌دهنده کمک می‌کند؛ در نتیجه باعث کاهش واریس‌ها نیز می‌شود. این ویتامین در پرتقال، لیموترش، توت فرنگی، کیوی، انبه، جعفری، فلفل دلمه‌ای و گوجه فرنگی وجود دارد. اگر این مواد غذایی را با یکی از منابع غذایی فلاوونوئید مانند میوه های قرمز مصرف کنید ویتامین C بیشتری جذب بدن‌تان می‌شود.


    یک قاشق سبوس گندم یا برنج
    متاسفانه یبوست باعث بروز و تشدید واریس می‌شود. زمانیکه ریتم کار روده ها دچار اختلال می‌شود فشار زیادی به رگ‌ها وارد شده و جریان خون دچار مختل می‌شود. در واقع یبوست روی رگ‌های قسمت‌های تحتانی بدن تاثیر می‌گذارد. سبوس به تنظیم کار روده‌ها کمک می‌کند و یبوست را از بین می‌برد. توصیه می‌کنیم برای رفع یبوست روزانه یک قاشق سبوس برنج یا گندم(صبح) میل کنید. می‌توانید آن را به شیر یا ماست اضافه کرده و میل کنید. حتما در طول روز آب بیشتری مصرف کنید.

    سبزیجات برای جذب بیشتر پتاسیم
    خانم‌هایی که دچار جریان خون نامناسب در ناحیه ی پاها بوده و واریس دارند معمولا جزو افرادی هستند که از مشکل احتباس آب نیز رنج می‌برند. برای رفع این مشکل و از بین بردن ورم پاها توصیه می‌شود حتما از مواد غذایی سرشار از پتاسیم مصرف کنید. تمام سبزیجات حاوی پتاسیم هستند. از بین میوه‌های حاوی این ماده ی معدنی می‌توان به موز اشاره کرد.
    متاسفانه یبوست باعث بروز و تشدید واریس می‌شود. زمانیکه ریتم کار روده ها دچار اختلال می‌شود فشار زیادی به رگ‌ها وارد شده و جریان خون دچار مختل می‌شود
    آب بیشتری بنوشید
    آب باعث بهبود جریان خون شده و برای کاهش واریس مفید است. به این ترتیب که عملکرد دستگاه دفع ادرار مانند دفع سدیم به وسیله ی آب کنترل می‌شود. در صورت عدم دفع ماده ی اضافی از بدن خطر تشدید واریس ها بیشتر خواهد شد؛ بنابراین توصیه می‌شود که روزانه حدود دو لیتر آب بنوشید.

    آناناس
    اگر از واریس رنج می‌برید آناناس میل کنید چون این میوه حاوی آنزیمی به نام بروملین است که روی رگ‌ها تاثیر داشته و یک «فیبرینولیتیک» طبیعی محسوب می‌شود. فیبرینولیز روندی برای حل کردن لخته‌های خونی به کمک پروتئین پلاسمینوژن موجود در آناناس است که غلظت خون را کاهش می‌دهد.
    سیر و پیاز و زنجبیل

    سیر، پیاز و زنجبیل
    احتمالا بارها شنیده اید که سیر و پیاز برای قلب مفید است. این مواد غذایی نقش موثری در مهار تجمع پلاکت ها دارند؛ یعنی اینکه مصرف سیر و پیاز خطر وارده به رگ‌های خونی را کاهش می‌دهد؛ در نتیجه برای بهبود جریان خون در پاها موثرند.
    زنجبیل نیز همین خواص را داشته و به بهبود روند هضم غذا نیز کمک می‌کند.



    از این ها بپرهیزید

    امان از چربی‌ها
    چربی‌های معروف به چربی‌های اشباع شده که در لبنیات پرچرب، سوسیس و کالباس، کره، خامه، کیک و شیرینیجات صنعتی و غیره وجود دارد باعث افزایش میزان تری گلیسیرید و کلسترول خون می‌شود. اگر میزان این مواد در خون بیش از اندازه بالا بروند باعث آسیب به قلب شده و خون غلیظ و چسبناک می‌شود. زمانی که خون به خوبی جریان نداشته باشد نیز سر و کله ی واریس‌ها پیدا می‌شود. تا حد امکان از مصرف این مواد غذایی بپرهیزید.

    نمک: دشمن ظاهر و باطن تان
    مصرف نمک و یا هر محصول غذایی حاوی میزان بالای سدیم باعث بروز مسئله ی احتباس آب و پف کردن بدن شده و در جریان خون اختلال ایجاد می‌کند. در هنگام خرید محصولات غذایی با دقت بیشتری ترکیبات آن را مطالعه کنید و از خرید محصولاتی با میزان بالای سدیم(یعنی بالای 200 میلی گرم در هر 100 گرم) خودداری کنید.

    سیگاری‌ها بیشتر در معرض واریس قرار می‌گیرند
    سیگار به دلیل دارا بودن ترکیبات سمی، برای خانم‌ها و به خصوص برای خانم‌هایی که واریس دارند خطرناک تر است. به خاطر این که غلظت و حالت چسبناک خون را افزایش می‌دهد. به عقیده ی محققان خطر بروز واریس در خانم‌های غیرسیگاری که در معرض دود سیگار قرار دارند(سیگاری های غیرفعال) نیز بیشتر است.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا