VIP *بیمــاری های قلبــی عروقــی*

ღ motahareh ღ

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/03/18
ارسالی ها
14,789
امتیاز واکنش
46,711
امتیاز
1,286
محل سکونت
تهــــران
محققان می گویند رژیم غذایی موسوم به «رژیم غذایی کاری اجتماعی» مضرات زیادی برای قلب به همراه دارد.
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
فست فود
به گزارش خبرنگار مهر، به گفته محققان دانشکده پزشکی آیسان نیویورک سیتی در دنیای تجاری امروز و سفرهای متوالی و بدون توقف که مصرف غذاهای سالم خانگی جایش را به مصرف غذاهای جاده ای داده است، ریسک ابتلا به تصلب شریان هم رو به افزایش است.
رژیم غذایی متداول کاری امروز مملو از گوشت قرمز، نوشیدنی های قندی، اسنک های فرآوری شده و مشروبات الکلی است. این نوع رژیم غذایی مضرات سنگینی برای سلامت قلب دارد.
دکتر ولنتاین فاستر، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما دریافتیم رژیم غذایی کاری اجتماعی بیش از هر رژیم غذایی دیگری موجب افزایش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی می شود.»
حتی محققان دریافته اند این نوع رژیم غذایی به مراتب بدتر از رژیم غذایی موسوم به «رژیم غذایی غربی» است.
فاستر در ادامه عنوان می کند: «این رژیم غذایی کاری حقیقتا رژیم بدی است. موجب سفت شدن عروق شده و به شدت در ریسک ابتلا به بیماری قلبی-عروقی، قاتل شماره یک جهان، نقش دارد.»
طبق اعلام انجمن قلب آمریکا، تصلب شریان ناشی از تشکیل پلاک در عروق است که ریسک لخته شدن خون، حمله قلبی و سکته را افزایش می دهد. بیماری قلبی عروقی سالانه موجب مرگ بیش از ۱۷ میلیون نفر در دنیا می شود.
برای کاهش این ریسک، انجمن قلب آمریکا بر کاهش مصرف گوشت قرمز و شیرینی جات و مصرف بیشتر میوه، سبزیجات، غلات کامل سبوس دار، محصولات لبنی کم چرب، ماهی و مرغ بدون پوست و مغزیجات آجیلی تاکید می کند.
 
  • پیشنهادات
  • ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    استاد دانشگاه ایندیانا می‌گوید: مکمل‌های منیزیم با توجه به سلامت و قیمت پایین می‌توانند گزینه‌ای مناسب برای کاهش فشارخون در افرادی باشند که بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشار خون هستند.
    بخش تغذیه و آشپزی تبیان
    2017271212342152361051893017716216024027166.jpg


    محققان دریافته‌اند، مصرف 368 میلی‌گرم مکمل منیزیم در هر روز و به مدت سه ماه باعث می‌شود، فشار خون سیستولیک افراد تا دو میلی‌متر جیوه کاهش یابد. فشار خون سیستولیک، بالاترین سطح و فشار خون دیاستولیک پایین‌ترین سطح فشار خون است.

    پس از تحقیقات بیشتر متخصصان دریافته‌اند، مصرف 300 میلی‌گرم مکمل منیزیم در روز و به مدت سه ماه می‌تواند منجر به کاهش فشار خون و بیشترین میزان منیزیم موجود در خون شود. یافته‌های محققان نشان می‌دهد، مکمل‌های منیزیم در بزرگسالان اثر ضدفشار خون دارد. به عبارت دیگر منیزیم به جلوگیری از ابتلا به فشار خون بالا کمک می‌کند.

    مطالعات آزمایشگاهی دیگر هم نشان می‌دهد که منیزیم از تنگ‌شدن رگ‌های خونی که می‌تواند منجر به افزایش فشارخون شود، جلوگیری می‌کند.

    محققان متذکر شده‌اند، منیزیم در شرایطی که یک فرد به‌طور معمول منیزیم کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمی‌کند، می‌تواند چنین تاثیری داشته باشد.

    این مطالعه بر اهمیت رژیم غذایی سالم به عنوان یک استراتژی برای کمک به کنترل فشار خون ـ که مقدار توصیه شده منیزیم را برای بدن فراهم می‌کند ـ تاکید دارد.

    منیزیم در غذاهایی مانند غلات سبوس‌دار، حبوبات، آجیل و سبزیجات برگدار یافت می‌شود. عوارض جانبی استفاده بیش از حد مصرف منیزیم معمول نیست، زیرا بدن مقدار بیش از حد آن را از طریق ادرار دفع می‌کند، اما افرادی که بیش از حد مکمل منیزیم استفاده کنند، ممکن است دچار اسهال، تهوع و درد شکم شوند.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    فرحبخش با بیان اینکه نسبت کلسترول خوب به بد (LDL) مهم است، افزود: در صورتی که این نسبت زیر 3باشد، می توان آن را عدد قابل قبولی تلقی کرد در غیر این صورت فرد در معرض بیماری های قلبی عروقی قرار می گیرد.
    بخش تغذیه و آشپزی تبیان
    قلب و تغذیه
    پیام فرحبخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: بسیاری از افراد تصور می کنند که کلسترول برای بدن مضر است در صورتی کلسترول خوب(HDL)، به عنوان پاک کننده کبد و کنترل کننده بیماری های قلبی در بدن محسوب می شود.

    وی افزود: میزان مناسب کلسترول خوب با آزمایش خون قابل اندازه گیری است و میزان مناسب آن در آقایان باید بالاتر از 40 و در خانم ها بالاتر از 50 باشد و افزایش آن می تواند نقش موثری در از بین بردن بیماری های قلبی عروقی ایفا کند.

    فرحبخش با بیان اینکه نسبت کلسترول خوب به بد (LDL) مهم است، افزود: در صورتی که این نسبت زیر 3باشد، می توان آن را عدد قابل قبولی تلقی کرد در غیر این صورت فرد در معرض بیماری های قلبی عروقی قرار می گیرد.

    وی در خصوص رابـ ـطه کلسترول خوب با فعالیت بدنی اضافه کرد: (HDL) بیش از اینکه با تغذیه در ارتباط باشد، رابـ ـطه تنگاتنگی با فعالیت بدنی دارد و در ورزشکاران و افرادی که فعالیت بدنی روزانه دارند به مراتب ببیشتر است.

    این متخصص تغذیه با اشاره به مواد غذایی که می توانند میزان کلسترول خوب را افزایش می دهند، اذعان کرد: مصرف مواد غذایی چون روغن های ماهی، مغزها، ماهی های چرب، غذاهای دریایی و روغن زیتون کمک شایانی به این امر کرده و موجب کاهش بیماری های قلبی عروقی می شوند.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    گر پزشکتان گفته است فشارخونتان بالاست نیازی نیست که دچار افسردگی شوید. کافی است به دنبال مواد غذایی موثر برای کنترل فشارخونتان باشید. با ما همراه باشید تا چند ماده غذایی مفید را معرفی کنیم.
    فاطمه مهدی پور - بخش تغذیه و آشپزی تبیان
    چغندر و آب آن
    در جهان امروز میلیون ها نفر از پرفشاری خون رنج می برند. فشارخون بالا یک مشکل سلامتی مداوم است که به نظر می رسد با ساده تر شدن دسترسی به غذاهای صنعتی، سرشار از چربی و پرنمک چنین شایع شده است. خبر خوب اینکه خوشبختانه مواد غذایی سالم زیادی وجود دارند که به کاهش فشارخون و پیشگیری از ابتلا به بیماری پرفشاری خون و کنترل آن کم می کنند. اگر پزشکتان گفته است فشارخونتان بالاست نیازی نیست که دچار افسردگی شوید. کافی است به دنبال مواد غذایی موثر برای کنترل فشارخونتان باشید. با ما همراه باشید تا چند ماده غذایی مفید را معرفی کنیم.
    چغندر
    واکنش افراد نسبت به چغندر دو حالت دارد: یا عاشق آن هستند و یا از آن بیزارند. اما نظر شما در خصوص طعم آن هرچه که باشد باید بدانید که این ماده غذایی برای کاهش فشارخون بالا و مقابله با اثرات مضر آن موثر عمل می کند. نتایج پژوهشی که در دانشگاه ماری کوئین لندن انجام شده و در نشریه انجمن American Heart Association به چاپ رسیده است نشان می دهد نیترات موجود در آب چغندر می تواند اثر مستقیم و قابل چشمگیری روی کنترل فشارخون داشته باشد.
    سیاه گیله یا قره قاط
    عنصر موثر برای کاهش فشارخون افزایش دریافت پتاسیم است و موز یکی از میوه های سرشار از پتاسیم محسوب می شود
    به نظر می رسد زمان آن رسیده است که این میوه نیز به طور گسترده وارد ایران شده و کشت شود. این میوه های کوچک نه تنها طعم شیرین و دلچسبی به سالاد میوه یا غلات صبحانه می دهند بلکه در عین حال سرشار از آنتی اکسیدان هایی هستند که به مقابله با بیماری های خطرناک مانند سرطان کمک می کنند. البته خواص قره قاط فقط به همین جا ختم نمی شود. این میوه همانند توت های دیگری مانند تمشک و توت فرنگی حاوی آنتوسیانین ها است که برای مقابله با فشارخون بالا موثر عمل می کنند. نتایج پژوهش ها نشان می دهند میوه های حاوی آنتوسیانین ها به افرادی که از پرفشاری خون رنج می برند کمک می کنند تا فشارخونشان را به طور چشمگیری کاهش دهند. بنابراین توصیه می کنیم شما نیز از مصرف این میوه های خوشمزه غافل نباشید.
    سیب زمینی
    سیب زمینی ها جزو مقاوم ترین، خوشمزه ترین و پرخاصیت ترین مواد غذایی جهان هستند. اما آیا می دانید که نشاسته موجود در این مواد غذایی به کاهش فشارخون کمک می کند و در پیشگیری از ابتلا به پرفشاری موثر است. سیب زمینی سرشار از پتاسیم و منیزیم است. به گفته American Heart Association این مواد معدنی به مقابله با پرفشاری خون کمک زیادی می کنند. متأسفانه تعداد افراد بزرگسالی که با کمبود این مواد معدنی به ویژه منیزیم مواجه هستند کم نیست و احتمال ابتلا به مشکل پرفشاری خون با وجود این کمبود افزایش می یابد. توصیه می کنیم اگر دنبال مصرف یک میان وعده سالم هستید به سراغ سیب زمینی کبابی بروید. حتی می توانید مقدار اندکی کره به آن بزنید تا طعم بهتری بگیرد.
    سیب زمینی
    شیر
    اکثرا زندگی مان را با شیر آغاز کرده و ادامه می دهیم. ابتدا شیر را از طریق شیر مادر دریافت می کنیم و سپس در طول زندگی با خرید شیر گاو و مصرف آن. البته کم نیست تعداد افرادی که با افزایش سن مصرف شیر را کاهش می دهند و یا بچه ها و نوجوانانی که لب به شیر نمی زنند. متأسفانه این کار باعث ایجاد مشکلاتی در افراد بزرگسال شده و آن ها را در معرض ابتلا به پرفشاری خون قرار می دهد. نتایج مطالعات نشان می دهند که مصرف زیاد مواد غذایی سرشار از کلسیم به خصوص محصولات لبنی کم چرب مانند ماست و شیر کم چرب خطر ابتلا به پرفشاری خون را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.
    غلات
    نتایج مطالعات نشان می دهند که مصرف زیاد مواد غذایی سرشار از کلسیم به خصوص محصولات لبنی کم چرب مانند ماست و شیر کم چرب خطر ابتلا به پرفشاری خون را به میزان چشمگیری کاهش می دهد
    نتایج بررسی هایی که در سایت WebMD به چاپ رسیده است نشان می دهد که داشتن یک رژیم غذایی حاوی غلات کامل به دلیل دارا بودن فیبر زیاد به کاهش کلسترول و عوارض ناشی از پرفشاری خون کمک زیادی می کند. مصرف غلات روش موثری برای دریافت فیبر است. اما کار اصلی یافتن غلاتی سرشار از فیبر است. اکثر انواع غلات آماده حاوی میزان زیادی قند و فیبر اندکی هستند. بنابراین لازم است که قبل از خرید این محصولات غذایی ابتدا به ترکیبات آن دقت کنید.
    شکلات سیاه
    کمتر پیش می آید که پزشکان به بیماران خود پیشنهاد شکلات بدهند اما شکلات سیاه یک ماده مفید است. فلاوونوئیدهای موجود در شکلات سیاه به کاهش فشارخون بالا کمک می کند. بنابراین شکلات سیاه می تواند یک میان وعده سالم برای فشارخونی ها باشد. البته منظورمان این نیست که میزان زیادی شکلات مصرف کنید. علاوه بر این یادتان باشد که فلاوونوئیدهای موجود در شکلات سیاه در کنترل فشارخون موثر است و مصرف شکلات سفید تأثیری در این مشکل ندارد.
    شکلات سیاه و فشارخون
    موز
    عنصر موثر برای کاهش فشارخون افزایش دریافت پتاسیم است و موز یکی از میوه های سرشار از پتاسیم محسوب می شود. لازم است که بدانید موز همچنین حاوی یک میزان چشم گیری قند طبیعی و کالری است بنابراین نباید در مصرف آن زیاده روی کنید. توصیه می کنیم برش های موز را به غلات صبحانه تان اضافه کنید و یا اینکه بعد از غذا آن را به عنوان دسر میل کنید.
    آووکادو
    آووکادو روز به روز شناخته تر می شود و این شهرت مدیون اسیدهای چرب اشباع نشده مفیدی است که زیر پوست این میوه قرار دارد. نتایج پژوهش ها نشان می دهند که داشتن یک تغذیه سرشار از انواع اسیدهای چرب می تواند باعث کاهش فشارخون و خطرات مربوط به پرفشاری خون شود. می توانید آووکادو را به انواع غذاها، ساندویچ ها و سالادها اضافه کنید. بافت کرمی این میوه می تواند جایگزین مناسبی برای سس مایونز باشد.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    بخش زیادی از تند شدن ضربان قلب ناشی از وجود بیماری های قلبی نیست و به مسائل دیگر مربوط می شود که در این مطلب به آن ها خواهیم پرداخت. لطفاً با ما همراه باشید.
    فاطمه مهدی پور - بخش تغذیه و آشپزی تبیان
    ضربان قلب
    تپش قلب حس ناخوشایندی ایجاد می کند اما شما تنها نیستید و این مشکل بیش از آنچه تصورش را می کنید در بین مردم رواج دارد. اگر شما هم با این مسئله مواجه هستید به این معنی نیست که پای مشکل خطرناکی در میان است اما بهتر است کمی مراقب باشید. بخش زیادی از تند شدن ضربان قلب ناشی از وجود بیماری های قلبی نیست و به مسائل دیگر مربوط می شود که در این مطلب به آن ها خواهیم پرداخت. لطفاً با ما همراه باشید.
    هر آنچه باید در خصوص تپش قلب بدانیم
    از نظر پزشکی تپش قلب به حالتی گفته می شود که نامنظمی یا وضعیتی غیرعادی در ضربان قلب ایجاد شود. در این صورت قلب تندتر می زند و دلایلی مانند نوع فعالیت روزانه، ورزش های سنگین، مصرف دخانیات، نوشیدن زیاد قهوه، مصرف مواد مخـ ـدر، مصرف برخی داروها، اضطراب و استرس و یا مشکلات مادرزادی را در آن دخیل می دانند.
    بادیان رومی یک گیاه معطر است که برای کنترل تپش قلب نیز موثر عمل می کند. می توانید روزانه 2 فنجان چای بادیان رومی مصرف کنید
    تپش قلب علائم شایعی نیز دارد که می توان به احساس کمبود هوا، سرگیجه، ضربان تند قلب، ضعف، حالت تهوع، خستگی، درد در قفسه ی سـ*ـینه، گیجی و عرق سرد اشاره کرد. این علائم نگران کننده هستند چون ممکن است فرد آن را با علائم سکته ی قلبی اشتباه بگیرد. باید بدانید که تپش قلب در نتیجه ی آزاد شدن هورمون آدرنالین ایجاد می شود و به همین دلیل زمانی که می ترسیم و یا تحت احساسات شدید قرار می گیریم دچار تپش قلب می شویم.
    البته تپش قلب در نتیجه استرس و اضطراب زیاد نیز بروز می کند. بسیاری از افراد حتی زمانی که به فرد مورد علاقه شان فکر می کنند نیز دچار تپش قلب می شوند. گفتنی است در بین افرادی که از کم کاری تیروئید رنج می برند نیز تپش قلب دیده می شود.
    تپش قلب برای سلامتی مضر نیست چون هر از گاهی یا در موارد خاصی در اکثر مردم دیده می شود اما اگر این مشکل زیاد اتفاق بیفتد لازم است که مورد بررسی قرار بگیرد. افرادی که از تپش قلب رنج می برند می گویند احساس می کنند که قلبشان در حال از جا کندن و بیرون آمدن از سـ*ـینه است.
    چگونه می توان از تپش قلب دوری کرد؟
    عادت های خوب و یا در پیش گرفتن روش هایی که مشکل یا شرایط ایجاد کننده ی تپش قلب را کنترل می کند بهترین روش برای مقابله با این مشکل است. برای این کار موارد زیر را در نظر داشته باشید:
    * داروهایی که مصرف می کنید را بررسی کنید.
    * ببینید در خانواده تان سابقه ی بیماری های قلبی، فشارخون بالا یا سکته ی مغزی خونریزی دهنده وجود داشته است.
    * سیگار نکشید.
    * از مصرف نوشیدنی های الکلی و قهوه ی زیاد بپرهیزید.
    * یک دفترچه یادداشت داشته باشید و ضربان قلبتان و همچنین مواقعی که دچار تپش قلب می شوید را یادداشت کنید.
    * در نظر داشته باشید در چه شرایطی قلبتان به تپش می افتد.
    * ورزش های ملایم و با نظر پزشک را در برنامه ی روزانه تان بگنجانید.
    * اضطراب را با کمک ورزش هایی مانند یوگا یا مدیتیشن کنترل کنید.
    * نفس های عمیق بکشید.
    * سبک زندگی سالم و تغذیه ی درستی داشته باشید.
    در مواقعی که قلب به تپش می افتد چه باید کرد؟
    زمانی که احساس می کنید قلبتان نامنظم کار می کند بنشینید و پاهایتان را روی زمین قرار دهید. در مرحله ی بعدی نفس عمیق بکشید به طوری که شکمتان را پر از باد کرده و خالی کنید. در این صورت ضربان قلب کم کم به حالت عادی بر می گردد. می توانید از تکنیک های زیر نیز بهره بگیرید:
    مانور والسالوا
    برای کنترل تپش قلب مختصر می توانید دراز کشیده و یک نفس عمیق بکشید. بینی را بگیرید و دهان را کامل ببندید و تا جایی که ممکن است نفستان را نگه دارید. این کار باعث افزایش فشار در قفسه ی سـ*ـینه می شود و ضربان قلب را کنترل می کند.
    سرفه کردن
    سرفه کردن نیز باعث افزایش فشار در قفسه ی سـ*ـینه می شود. این کار نیز برای کنترل و کاهش تپش قلب موثر است.
    روش های غذایی برای کنترل تپش قلب
    آب خنک بنوشید
    زمانی که مری با آب سرد تماس پیدا می کند فشاری روی قلب ایجاد می کند که در کنترل تپش قلب موثر است. می توانید صورت خود را نیز با آّب سرد شستشو دهید.
    گیاه آنیس یا بادیان رومی
    این گیاه به درمان ضربان نامنظم قلب کمک می کند چون حاوی خواص آرامبخشی است. بادیان رومی یک گیاه معطر است که برای کنترل تپش قلب نیز موثر عمل می کند. می توانید روزانه 2 فنجان چای بادیان رومی مصرف کنید.
    بادیان رومی
    برگ های کدو تنبل
    کدو تنبل یک درمان طبیعی برای کنترل تپش قلب است. البته بهتر است از برگ های آن استفاده شود که دارای ترکیبات آرام کننده ی سیستم عصبی است. می توانید با یک مشت برگ کدوتنبل و یک لیتر آب چای درست کرده و میل کنید. برای این کار کافی است برگ ها را داخل بریزید و بعد از جوشیدن صاف کرده و اجازه دهید کمی خنک شود. یک قاشق غذاخوری از این دم کرده را در نصف لیوان آب حل کرده و روزانه 3 مرتبه میل کنید.
    انگور
    انگور یک درمان طبیعی و موثر برای پیشگیری از مشکلات قلبی است. چون می تواند باعث رقیق شدن خون شده و جریان خون را بهبود دهد. در منزل آب انگور بگیرید و میل کنید. بهتر است از انگور قرمز استفاده کنید.
    عسل
    هیچ شکی نیست که عسل یار قدیمی سلامتی انسان است. این ماده ی غذایی از دوره ی باستان مورد استفاده قرار می گیرد و بسیار پرخاصیت است. عسل می تواند ضربان قلب را کنترل کرده و از تپش آن جلوگیری کند. این ماده ی غذایی تاثیر خوبی در این ارگان حیاتی دارد. توصیه می کنیم صبح به صورت ناشتا یک قاشق عسل میل کنید. برای قبل از خواب نیز می توانید نصف لیوان آب، آب نصف لیموترش و 1 قاشق عسل (25 گرم) را مخلوط کرده و میل کنید. برای این کار بهتر است آب را ولرم کنید و آب لیموترش و عسل را به آن بیفزایید. قبل از خواب از این شربت مفید میل کنید.
    یادتان باشد
    برای پیشگیری از تپش قلب بهتر است از مصرف هر ماده ای که به مشکل دامن می زند مانند سیگار یا الـ*کـل بپرهیزید.
    [BCOLOR=rgb(254, 254, 254)]
    [/BCOLOR]
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    ترومبوز ورید عمقی به معنای تشکیل لخته خونی در دیواره داخلی یک سیاهرگ عمقی است. این اختلال بیشتر سیاهرگ‌ های اندام تحتانی را درگیر می‌ کند.
    بخش تغذیه و آشپزی تبیان
    گرفتگی عروق
    به گزارش تبیان به نقل از خبرگزاری مهر، خبر خوب این است که ترومبوز ورید عمقی قابل پیشگیری و درمان است. یک قدم برای نزدیک شدن به درمان و پیشگیری از این عارضه، تغییرات در رژیم غذایی است. بعضی از مواد غذایی خطر تشکیل لخته خون را افزایش می دهد در حالی که برخی دیگر با کاهش خطر ابتلا به این عارضه در ارتباط است. در اینجا 6 نکته تغذیه ای برای پیشگیری از ترومبوز ورید عمقی معرفی شده است:
    نوشیدن مقدار زیادی آب: کم شدن آب بدن می تواند خود با خطر لخته شدن خون و غلیظ شدن آن رابـ ـطه داشته باشد. مطمئن باشید که هیدراته هستید. نوشیدن حداقل شش تا هشت لیوان آب در روز برای پیشگیری از این عارضه ضروری است. برای اندازه گیری های بصری، ادرار خود را چک کنید، اگر رنگ ادرار زرد و روشن باشد، به اندازه کافی آب نوشیده اید. اگر نه، باید مصرف مایعات را افزایش دهید.
    خوردن انگور قرمز: مطالعات انجام شده در دانشگاه ویسکانسین، حاکی از آن است که انگور قرمز حاوی فلاونوئیدها برای جلوگیری از لخته شدن خون از طریق ساخت پلاک است.
    سیر: سیر خاصیت رقیق کنندگی خون را دارد و مصرف آن به طور منظم باعث جلوگیری از لخته شدن خون می شود. البته با پزشک تان در مورد میزان مصرف سیر مشورت کنید. اگر شما از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید. چون سیر می تواند با مصرف این داروها تداخل ایجاد کند.
    روغن زیتون: یک مطالعه که نتایج آن در مجله تغذیه بالینی آمریکا منتشر شده، حاکی از آن است که فنول ها در روغن زیتون برای جلوگیری از لخته خون موثر است. علاوه بر این، این روغن علاوه بر اثر حفاظتی بر روی سرخرگ های بدن، چسبندگی پلاکت ‌های ‌خون را به تاخیر می ‌اندازد و مقدار ترومبوکسان را که از عوامل افزایش دهنده چسبندگی پلاکت ‌هاست، کاهش می دهد. نمونه‌ بارز این اثر مفید رژیم غذایی مدیترانه ‌ای است که غنی از زیتون، ماهی، سیر یا حبوبات و سبزی‌ است و به همین علت است که آمار مبتلایان به بیماری‌ های قلبی عروقی در کشورهای حاشیه‌ دریای مدیترانه به کمترین مقدار رسیده است.
    کیوی: محققان دانشگاه اسلو ثابت کرده اند در افرادی که روزانه 2 تا 3 عدد کیوی می خورند، فعالیت پلاکت های خون کمتر است و بنابراین این افراد با کاهش خطر ابتلا به لخته شدن خون مواجه هستند. خوردن کیوی همچنین به کاهش میزان کلسترول کمک می کند.
    سبزیجات برگ دار: اگرچه این سبزیجات حاوی ویتامین کا بوده و خاصیت رقیق کنندگی خون را دارند، اما اگر شما داروی رقیق کننده خون مانند وارفارین دریافت می کنید، باید برای میزان مصرف این داروها با پزشک تان مشورت کنید. در بسیاری از موارد پزشکان، شما را مجاب به اجتناب از مصرف این سبزیجات می کنند.
    چای: چای چه به ‌صورت سبز یا سیاه، با دارا بودن ترکیبات مفید و موثر، مانع تجمع پلاکت‌ ها و تولید ترمبوکسان گردیده و قابلیت حل شدن لخته‌ های ایجاد شده را افزایش می‌ دهد. از جمله‌ ترکیبات تاثیرگذار در چای، می ‌توان به کاتچین اشاره کرد که نه تنها همتراز آسپرین از تجمع پلاکت ‌ها جلوگیری می کند، بلکه از تکثیر سلول‌های ماهیچه ‌ای صاف دیواره‌ شریان ‌ها نیز که تحت کلسترول بد، تولید و منجر به تشکیل پلاک در دیواره‌ سرخرگ ‌ها می ‌شود، تا اندازه‌ ای جلوگیری می ‌کند.
    نکته: محدودیت مصرف چربی های حیوانی برای جلوگیری از لخته شدن خون مهم است. همانطور که این چربی ها برای سلامت قلب و عروق مضرند،می توانند خطر ابتلا به لخته شدن خون را نیز افزایش دهند. این یعنی شما باید از چربی های ترانس ناسالم و چربی های اشباع در لبنیات، و گوشت پرچرب دور بمانید. از مصرف قند بالا نیز اجتناب کنید.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    سال هاست که گفته می شود غذاهایی که کلسترول بالایی دارند برای قلب مضرند. اما تحقیقات فراوانی نشان می دهند این موضوع واقعیت ندارد. بیشتر کلسترول موجود در خون توسط کبد تولید می شود.
    هدی بانکی - بخش تغذیه و آشپزی تبیان
    قلب
    وقتی غذاهایی می خوریم که کلسترول بالایی دارند، کبد کلسترول کمتری تولید می کند. به همین دلیل، کلسترول موجود در تغذیه، تنها عوارض فرعی روی کلسترول خون دارد. همچنین مطالعات نشان داده اند کلسترول تغذیه ای ربطی به حمله قلبی یا سکته مغزی ندارد. ضمناً خیلی از غذاهایی که کلسترول بالایی دارند، در گروه سالم ترین و مغذی ترین ها قرار می گیرند.
    1. پنیر
    پنیر، خوشمزه، سیرکننده و مغذی است. تکه کوچکی از پنیر حاوی 27 میلی گرم کلسترول می باشد که نسبتاً زیاد است. اما پنیر سرشار از مواد مغذی دیگری نیز هست. مثلاً تقریباً سی گرم پنیر دارای 7 گرم پروتئین باکیفیت بوده و 20 درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم را تأمین می نماید. تحقیقات می گویند پنیر با وجود دارا بودن میزان بالایی از چربی اشباع، سلامت قلب را بهبود می دهد.
    لبنیات پرپروتئین و کم کربوهیدرات مانند پنیر همچنین به کاهش چربی بدن، افزایش توده عضلانی و سلامت دندان ها کمک می نمایند.
    2. تخم مرغ
    گوشت قلب هم غنی از کوکیوتن (CoQ10) می باشد که می تواند در برابر آلزایمر و نارسایی قلبی از شما محافظت کند. کوکیوتن، درد عضلانی مربوط به داروهای استاتین کاهنده کلسترول را کاهش می دهد
    تخم مرغ قطعاً جزو مغذی ترین خوراکی های روی زمین است؛ کلسترول بسیار بالایی دارد و دو تخم مرغ بزرگ به طور کلی دارای 422 میلی گرم کلسترول می باشد. دو تخم مرغ همچنین 13 گرم پروتئین، 46 درصد سلنیوم موردنیاز روزانه بدن و مقدار مناسبی از ریبوفلاوین، ویتامین ب 12 و کولین دارد. متأسفانه بعضی از افراد زرده سرشار از کلسترول را دور می اندازند و تنها سفیده آن را می خورند که دلیلش ترس بی مورد از کلسترول موجود در زرده آن می باشد. در صورتی که زرده تخم مرغ، باارزش ترین بخش آن است و تقریباً تمام مواد مغذی را دارا می باشد و سفیده آن بیشتر پروتئین دارد.
    ضمناً زرده تخم مرغ حاوی آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین بوده و از چشم در برابر اختلالاتی چون آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکه زرد) محافظت می کند. خوردن یک تخم مرغ کامل، با تنظیم ال دی ال خون، ریسک بیماری قلبی را کاهش می دهد. تخم مرغ همچنین می تواند قندخون را کاهش دهد و باعث شود بیشتر احساس سیری و رضایت داشته باشید.
    3. جگر
    جگر یک خوراکی نیرومند است که سرشار از کلسترول می باشد. مثلاً 100 گرم جگر گوساله حاوی 396 میلی گرم کلسترول است.
    این مقدار جگر همچنین 28 گرم پروتئین داشته و منبع بسیار خوبی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. در واقع جگر، بیشتر از 600 درصد ویتامین آ موردنیاز روزانه بدن و بیشتر از 1000 درصد از ویتامین ب 12 مورد نیاز روزانه بدن را تأمین می کند! ضمناً، یک وعده خوراکی جگر گوساله حاوی 426 میلی گرم کولین است که یک ماده مغذی مهم برای حفظ سلامت مغز، قلب، کبد و عضلات می باشد. به غیر از تخم مرغ، جگر جزو بهترین منابع کولین در دنیا قرار دارد. این نکته ی مهمی است چون بیشتر افراد در این ماده مغذی مهم و ضروری کمبود دارند.
    ٤. میگو
    100 گرم میگو حاوی 195 میلی گرم کلسترول و تنها 1 گرم چربی است. منبع عالی پروتئین محسوب شده و نیاسین، ویتامین ب 12 و آهن خوبی دارد. میگو دارای سلنیوم است؛ سلنیوم ماده معدنی است که التهاب را کاهش داده و می تواند ریسک سرطان پروستات را هم پایین بیاورد. ضمناً، میگو یکی از بهترین منابع یُد بوده که برای عملکرد مناسب مغز و تیروئید ضروری است. تحقیقات نشان داده بسیاری از افراد در معرض کمبود ید قرار دارند، مخصوصا زنان و کودکان.
    مواد غذایی حاوی کلسترول
    5. روغن جگر ماهی
    روغن جگر ماهی در شکل کنستانتره آن، فواید شگفت انگیزی برای سلامتی دارد. فقط یک قاشق چایخوری از این روغن 77 میلی گرم کلسترول دارد و همچنین دارای 270 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین آ و 338 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین د می باشد. روغن جگر ماهی سرشار از امگا 3 بوده که ریسک بیماری قلبی را کاهش داده و خواص گوناگون دیگری نیز دارد. پژوهشگران عقیده دارند ویتامین د و امگا 3 باید باهم کار کنند تا محافظی در برابر سرطان باشند. روغن جگر ماهی می تواند علائم آرتریت روماتوئید و درد مفاصل را کاهش دهد.
    6. سایر اندام های گوشتی
    خوردن یک تخم مرغ کامل، با تنظیم ال دی ال خون، ریسک بیماری قلبی را کاهش می دهد. تخم مرغ همچنین می تواند قندخون را کاهش دهد و باعث شود بیشتر احساس سیری و رضایت داشته باشید
    هرچند جگر، معروف ترین اندام گوشتی است اما سایر قسمت ها نیز مصرف می شوند. برخی اندام های دیگر شامل قلوه، قلب و مغز می شود. این اندام ها هم مانند میگوها کلسترول بالا و چربی کمی دارند. مثلاً 100 گرم گوشت قلوه ی بره دارای 337 میلی گرم کلسترول و تنها 3 گرم چربی است. این گوشت ها سرشار از ویتامین های گوناگون و موادمعدنی هستند مانند ویتامین های گروه ب، سلنیوم و آهن. یک وعده خوراک قلوه، 874 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین ب 12 و 181 درصد از نیاز روزانه بدن به سلنیوم را تأمین می نماید. ضمناً گوشت قلب هم غنی از کوکیوتن (CoQ10) می باشد که می تواند در برابر آلزایمر و نارسایی قلبی از شما محافظت کند. کوکیوتن، درد عضلانی مربوط به داروهای استاتین کاهنده کلسترول را کاهش می دهد.
    7. ساردین
    ساردین ها، از سوپرفودهای اصلی هستند، و خیلی بیشتر از آن چه خیلی ها فکر می کنند کلسترول دارند. یک وعده ی 100 گرمی ساردین، حاوی 142 میلی گرم کلسترول است. یک وعده ساردین 25 گرم از پروتئین روزانه بدن را تأمین می کند و دارای 68 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین د، 38 درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم و 75 درصد از نیاز روزانه بدن به سلنیوم می باشد.
    همچنین 1480 میلی گرم امگا 3 دارد. ساردین فواید زیادی برای سلامتی دارد مانند کاهش ریسک بیماری قلبی و محافظت از سلامت مغز.
    اسیدهای چرب امگا 3 برای کسانی که افسردگی دارند مفید است. در یک مطالعه 12 هفته ای، 69 درصد از بیمارانی که روزانه امگا 3 دریافت کرده بودند، علائم افسردگی شان کاهش پیدا کرده بود.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    طبق یافته های یک مطالعه جدید، رژیم غذایی مدیترانه ای که مملو از میوه، سیزیجات، ماهی و غذاهای غیرفرآوری شده است، موجب کاهش ریسک حمله قلبی و سکته در افراد مبتلا به بیماری قلبی می شود.

    به گزارش تبیان به نقل از خبرنگار مهر، یافته های محققان دانشگاه اوکلند نیوزلند نشان می دهد در مقایسه بین ۱۰۰ فرد مصرف کننده بالاترین میزان مواد خوراکی مدیترانه ای با ۱۰۰ فردی که کمتر از غذاهای سالم پیروی می کردند، میزان بروز حملات قلبی، سکته یا مرگ به مراتب کمتر بود.

    به نظر می رسد برخی مواد خوراکی، مخصوصا میوه و سبزیجات، موجب کاهش ریسک حملات قلبی و سکته می شوند.

    با این وجود خودداری از مصرف رژیم غذایی غربی که شامل غلات تصفیه شده، شیرینی جات، دسر، نوشیدنی های قندی شیرین و مواد خوراکی سرخ شده است افزایش شرایط معکوس را در پی نداشتند.

    به گفته محققان، خوردن مقادیر زیاد غذاهای سالم بیش از پرهیز از غذاهای ناسالم برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی مهم است.

    تیم تحقیق این مطالعه از ۱۵,۴۸۲ فرد مبتلا به بیماری عروق شریانی با میانگین سنی ۶۷ سال از ۳۹ کشور در سراسر جهان خواستند تا پرسشنامه سبک زندگی را تکمیل کنند.

    براساس پاسخ آنها، به این افراد نمره رژیم غذایی مدیترانه ای (MDS) داده شد که نمره بیشتر به معنای افزایش مصرف غذاهای سالم بود. نمره آنها از ۰ تا ۲۴ داده شد. نمره رژیم غذایی غربی (WDS) برای افزایش مصرف غذاهای غیرسالم بود.

    به گفته محققان، بعد از تطبیق سایر فاکتورها مشخص شد که هر واحد افزایش در نمره رژیم غذایی مدیترانه ای با کاهش ۷ درصدی ریسک بروز حملات قلبی، سکته یا مرگ ناشی از مشکلات قلبی-عروقی در این افراد مرتبط بود.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    اگر برگه ی آزمایش را گرفته اید و مشخص شده است تری گلیسیرید خونتان بالا است باید به دنبال اصلاح رژیم غذایی تان باشید. در این راستا می توانید به برخی مواد غذایی اعتماد کنید که به بهبود وضعیتتان کمک می کند.
    فاطمه مهدی پور - بخش تغذیه و آشپزی تبیان
    تری گلیسیرید
    تری گلیسیریدها چربی های اصلی هستند که وارد بدن می شود و نقش مهمی دارند. زمانی که مواد غذایی مصرف می شوند بدن این ترکیبات را در خون آزاد کرده و از آن برای انرژی بخشی به همه ی بدن استفاده می کند. اگرچه تری گلیسیرید برای عملکرد خوب ارگان ها لازم است اما میزان بیش از اندازه ی آن می تواند عروق را اشباع کرده و در روند جریان خون اختلال ایجاد کند. در این صورت خطر بروز بیماری های قلبی، دیابت نوع 2 یا افزایش چربی شکمی بالا می رود. خوشبختانه به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی موجود در برخی منابع طبیعی می توان خطر بروز مشکلات جدی سلامتی را کاهش داد. در این مقاله 8 ماده ی غذایی را معرفی می کنیم که به کاهش تری گلیسیرید بالا کمک می کنند.
    اسیدهای چرب امگا 3
    اسیدهای چرب امگا 3 نوعی از چربی های سالم هستند که اثرات مثبتی در کنترل میزان کلسترول و تری گلیسیرید خون دارند. برای جذب این ماده می توانید به سراغ ماهی آزاد، قزل آلا، ماهی خال مخالی، ماهی ساردین، دانه ها، مغزها و میوه های خشک بروید.
    نوشیدنی طبیعی که حاوی جوی دوسر باشد برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و چاقی مفرط مفید است. فیبرها، قدرت حل کنندگی چربی و قندهای موجود در جوی دوسر باعث شده است که این ماده ی غذایی یک مکمل خوب برای کنترل تری گلیسیرید، کلسترول و دیابت باشد.دارچین
    عوامل شیمیایی موجود در دارچین خواص پزشکی بالایی دارند که برای کنترل چربی خون مؤثر هستند. البته مصرف این ادویه باید به صورت متعادل باشد چون زیاده روی در مصرف آن می تواند مشکل زا شود.
    سیر
    سیر یکی از درمان های طبیعی معروف است که برای سلامت دستگاه قلب و عروق مفید است. ترکیبات گوگردی موجود در سیر مانع از تجمع کلسترول و تری گلیسیرید در جداره ی عروق شده و از بروز مشکلاتی مانند فشارخون بالا و گرفتگی عروق پیشگیری می کند. با این حال مهم است که سیر را به صورت خام میل کنید تا بیشترین خواص آن را دریافت نمایید.
    روغن زیتون
    بعد از تشخیص میزان بالای تری گلیسیرید بهتر است که به جای کره از روغن زیتون استفاده کنید. این نوع چربی سالم تر بوده و حاوی ترکیباتی است که به تمیز شدن عروق و کاهش مازاد چربی کمک می کند.
    درمان های طبیعی برای کنترل تری گلیسیرید
    چای پوست نارنگی
    پوست نارنگی معمولاً دور ریخته می شود اما بهتر است از این کار خودداری کنید. چون می توانید از پوست این میوه در جهت درمان تری گلیسیرید، کاهش کلسترول و مشکلات مجاری ادراری استفاده کنید. برای این کار به پوست یک عدد نارنگی (ارگانیک) و 1 لیوان (250 میلی لیتر) آب نیاز دارید. کافی است پوست نارنگی را به مدت 5 دقیقه در آب بجوشانید و اجازه دهید برای چند ساعت بماند. این چای را صاف کنید و روزانه 3 مرتبه میل کنید.
    آب بادمجان و خیار
    بادمجان یکی از سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان است. قرار گرفتن این ترکیبات در کنار فیبرها و آب موجود در خیار یکی از درمان های طبیعی برای کاهش تری گلیسیرید محسوب می شود. همچنین لازم است بدانید که این دو سبزی ادرارآور و تصفیه کننده هستند و در دفع ضایعات از بدن نقش دارند. برای بهره مندی از این درمان به نصف بادمجان، یک عدد خیار و نصف لیوان آب نیاز دارید. بادمجان و خیار را پوست گرفته و خرد کنید. سپس آن ها را با نصف لیوان آب میکس کنید. این ترکیب را به صورت ناشتا به مدت دو هفته ی پیاپی میل کنید.
    سیر یکی از درمان های طبیعی معروف است که برای سلامت دستگاه قلب و عروق مفید است. ترکیبات گوگردی موجود در سیر مانع از تجمع کلسترول و تری گلیسیرید در جداره ی عروق شده و از بروز مشکلاتی مانند فشارخون بالا و گرفتگی عروق پیشگیری می کندچای آرتیشو
    آرتیشو یا همان کنگرفرنگی یکی از سبزیجات سالمی است که تأثیر زیادی در لاغری دارد. این سبزی پرخاصیت منبع آنتی اکسیدان ها و فیبر بوده و حاوی ترکیباتی است که از سنتز مازاد کلسترول و تری گلیسیرید در کبد جلوگیری می کند. برای تهیه ی این داروی طبیعی به 2 عدد آرتیشو و یک لیتر آب نیاز دارید. کافی است برگ های نرم تر دو عدد آرتیشو را برداشته و با یک لیتر آب به مدت ده دقیقه بجوشانید. سپس زیر شعله را خاموش کنید و اجازه دهید برای دقایقی استراحت کند. توصیه می شود روزانه دو فنجان از این چای میل کنید.
    آب جوی دوسر
    نوشیدنی طبیعی که حاوی جوی دوسر باشد برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و چاقی مفرط مفید است. فیبرها، قدرت حل کنندگی چربی و قندهای موجود در جوی دوسر باعث شده است که این ماده ی غذایی یک مکمل خوب برای کنترل تری گلیسیرید، کلسترول و دیابت باشد. برای تهیه ی این نوشیدنی به دو قاشق غذاخوری جوی دو سر و یک لیوان آب (200 میلی لیتر) نیاز دارید. جوی دوسر را در یک لیوان آب ریخته و اجازه دهید یک شب تمام بماند. روز بعد آن را صاف کرده و مایع را بنوشید. بهتر است هر روز (تا زمانی که تری گلیسیریدتان کاهش پیدا کند) به صورت ناشتا از این نوشیدنی میل کنید.
    توجه توجه
    روش های طبیعی اشاره شده برای کنترل تری گلیسیرید مؤثر هستند اما نمی توان آن ها را جایگزین داروهایی کرد که توسط پزشک تجویز شده است. تأثیر این درمان های طبیعی فوری نبوده و به سبک زندگی هر فرد بستگی دارد.
     

    ღ motahareh ღ

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/03/18
    ارسالی ها
    14,789
    امتیاز واکنش
    46,711
    امتیاز
    1,286
    محل سکونت
    تهــــران
    ما دو نوع کلسترول داریم: کلسترول خوب و کلسترول بد. HDL یا کلسترول خوب جداره ی عروق را تمیز می کند به همین دلیل باید میزان آن در حد قابل قبول بماند. در این مطلب شما را با چند ماده ی غذایی مفید برای افزایش میزان کلسترول خوب خونتان آشنا می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
    فاطمه مهدی پور - بخش تغذیه و آشپزی تبیان
    امگا
    حتماً می دانید که دو نوع کلسترول وجود دارد: کلسترول خوب و کلسترول بد. HDL یا کلسترول خوب جداره ی عروق را تمیز می کند به همین دلیل باید میزان آن در حد قابل قبول بماند. در واقع لازم است که میزان هر دو نوع کلسترول در حد ثابت و سالمی باشد. در این مطلب شما را با چند ماده ی غذایی مفید برای افزایش میزان کلسترول خوب خونتان آشنا می کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
    اندر خواص کلسترول خوب
    کلسترول خوب خون که در برگه های آزمایش با نام HDL مشخص می شود نوعی چربی است که در جداره ی عروق تجمع پیدا کرده و از بروز پلاک های آتروم پیشگیری می کند. پلاک آتروم همان تکه هایی هستند که باعث بروز بیماری هایی مانند گردش نامناسب خون و تصلب شرایین می شوند. در حالت کلی چربی خون نوعی بیماری خاموش محسوب می شود چون تا مسدود شدن کامل عروق علامتی بروز نمی دهد. باید بدانید که میزان HDL توصیه شده برای افراد بزرگسال بین 40 تا 60 میلی گرم در هر لیتر خون است. اگر این میزان بالاتر نیز باشد برای سلامتی بهتر بوده و خطری برای قلب وجود ندارد. این کلسترول از بروز بیماری های قلبی و تجمع چربی در خون پیشگیری می کند.
    مواد غذایی افزایش دهنده ی کلسترول خوب خون
    میوه ها و سبزیجات، سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند. این ترکیبات مغذی باعث کاهش کلسترول بد خون شده و تولید کلسترول خوب را افزایش می دهند. ویتامین C و فلاوونوئیدها همانند لیکوپن و بتاکاروتن، جزو آنتی اکسیدان های قوی محسوب می شوند
    اسیدهای چرب امگا 3
    روغن های خوب مرهمی برای قلب هستند. این اسیدهای چرب باعث می شوند که کبد ترکیباتی به نام پروستاگلاندین تولید کند که ضدالتهاب، ضدترومبوتیک (تشکیل لخته) و انبساط دهنده ی عروق هستند. یعنی اینکه این روغن ها گردش خون را بهبود داده و باعث افزایش کلسترول خوب خون می شوند. این اسیدهای چرب در مواد غذایی متنوعی مانند گردو، روغن کتان، دانه ی کینوا، تخم شربتی، عدس، نخود، لوبیا، آووکادو، بروکلی، کلم و ماهی هایی مانند ماهی آزاد، تن، خال مخالی و ساردین به وفور وجود دارند. برای بهره مندی خواص امگا 3 ها بهتر است توصیه های زیر را رعایت کنید:
    * از روغن های گیاهی مفید و باکیفیت استفاده کنید
    * برای طبخ ماهی یا سبزیجات از شیوه ی بخارپز استفاده کنید در غیر این صورت بیشترین میزان ویتامین های خود را از دست می دهند.
    * روزانه 2 مرتبه غذاهای حاوی حبوبات بخارپز یا تفت داده شده با روغن زیتون میل کنید. فراموش نکنید که یک شب کامل آن ها را بخیسانید.
    *به ماست، سوپ، سالادها؛ اسموتی ها و آب میوه ها دانه های مغذی مانند تخم ریحان و تخم کتان اضافه کنید.
    * می توانید بدون افراط از تخم مرغ نیز به عنوان منبع امگا 3 بهره ببرید.
    آنتی اکسیدان ها
    میوه ها و سبزیجات، سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند. این ترکیبات مغذی باعث کاهش کلسترول بد خون شده و تولید کلسترول خوب را افزایش می دهند. ویتامین C و فلاوونوئیدها همانند لیکوپن و بتاکاروتن، جزو آنتی اکسیدان های قوی محسوب می شوند.
    آنتی اکسیدان
    میوه ها و سبزیجات علاوه بر آنتی اکسیدان ها حاوی فیبرها نیز هستند که بدن را تمیز کرده و به دفع صفراوی کلسترول از طریق مدفوع کمک می کنند. متخصصان توصیه می کنند که روزانه 5 سهم غذایی میوه و سبزیجات زیر را مصرف کنید:
    آرتیشو، بادمجان، کدو، انواع کلم ها، مارچوبه، اسفناج، نارنگی، انبه، آلو، شلغم، پرتقال، خرمالو، پاپایا، فلفل دلمه ای، آناناس، تربچه، هویج
    دستور پخت هایی برای افزایش کلسترول خوب خون
    خوراک کدو
    برای افزایش کلسترول خوب خونتان بهتر است در تهیه ی غذاها از مواد غذایی اشاره شده بیشتر استفاده کنید. کدو جزو سبزیجات مفید و سرشار از مواد مغذی است که برای تمام اعضای خانواده مفید است. تهیه ی خوراک کدو خدمت بزرگی به سلامت قلب و عروقتان خواهد بود.
    مواد لازم
    کدو 2 عدد
    پیاز 3 عدد
    سیر 5 حبه
    بادام 50 گرم
    روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل به میزان لازم
    روش تهیه
    سیر را پوست گرفته و له کنید. پیازها را نیز خرد کنید. کدوها را با دقت شستشو داده و حلقه حلقه کنید. یک قاشق غذاخوری روغن در ماهیتابه ی نچسب بریزید و داغ کنید. سیر و سپس پیاز را تفت دهید تا طلایی شوند و به آن نمک بزنید. سپس کدو و فلفل را اضافه کنید. مواد را ترکیب کرده و اجازه دهید به مدت چند دقیقه بپزند. قبل از خاموش کردن حرارت خلال بادام را اضافه کرده و هم بزنید.
    سالاد ماکارونی با سس پستو
    این سالاد یک غذای کامل است و برای وقتی که زمان زیادی برای آشپزی ندارید مناسب است. علاوه بر این برای افزایش کلسترول خوب نیز مفید است.
    مواد لازم
    پاستا 200 گرم
    پنیر موزارلا 100 گرم
    گوجه فرنگی 1 عدد
    نمک و فلفل به میزان کافی
    روغن
    سالاد پاستا
    مواد لازم برای تهیه ی سس پستو
    ریحان تازه 1 مشت
    نعنای تازه 1 مشت
    گردو در صورت تمایل
    پنیر پارمسان رنده شده به میزان لازم
    روغن زیتون
    سیر 1 حبه
    نمک 1 نوک انگشت
    روش تهیه
    آب را با مقداری نمک بجوشانید. پاستاها را در آن ریخته و بعد از پخت، آبکش کنید. برای تهیه ی سس پستو ریحان و نعنا، سیر و مقداری روغن را میکس کنید تا کاملاً به صورت پوره دربیایند. سپس پنیر رنده شده و مقداری دانه ی درخت کاج و کمی نمک به آن اضافه کنید. اگر نیاز بود کمی روغن اضافه کنید و دوباره مواد را میکس کنید. گوجه فرنگی و موزارلا را به مکعب های کوچک تقسیم کنید. پاستا را داخل ظرف سرو ریخته، پستو را روی آن و سپس گوجه فرنگی و موزارلا را اضافه کنید. در نهایت نیز اگر لازم بود مقدار کمی روغن زیتون اضافه کنید.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا