خواص خوراکی‌ها خواص مفید انواع تخمه| کدو،هنوانه و...

  • شروع کننده موضوع *samira*
  • بازدیدها 914
  • پاسخ ها 10
  • تاریخ شروع

*samira*

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2014/08/05
ارسالی ها
4,268
امتیاز واکنش
3,891
امتیاز
546
محل سکونت
زیر آسمان آبی خاکستری
خواص مفید تخمه‏ کدو

137211128241101127174206234152231167782146026.jpg


وقتی کدو تنبل می‏ خورید، تخمه های آن را دور نریزید. این تخمه‏ ها علاوه بر مزه‏ ی خوبی که دارند، برای سلامتی نیز بسیار سودمندند.
در ادامه 10 مورد از فواید آن را برای‏تان ذکر می‏کنم:
* حفاظت از پروستات

تخمه‏ی کدو تنبل برای حفظ سلامتی غده ی پروستات مفید است و موجب کاهش مشکلات ناشی از دفع ادرار می شود که در بیماران مبتلا به
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
بیشتر مشاهده می ‏شود.
از موادی که در تخمه کدو تنبل موجودند و موجب بهبود عملکرد پروستات می ‏شوند، می ‏توان به کاروتنوئیدها و اسیدهای چرب
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
اشاره کرد.
* درمان افسردگی

تخم کدو تنبل دارای اسید آمینه ی "تریپتوفان" می ‏باشد. این اسید آمینه یک دشمن طبیعی برای از بین بردن
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
می ‏باشد، بدین ترتیب که تریپتوفان در بدن به سروتونین تبدیل می شود. همان طور که می دانید سروتونین یک ناقل عصبی است که باعث ایجاد آرامش و شادی می شود.
* پیش‏گیری از پوکی استخوان

از آن جایی که تخمه کدو تنبل غنی از "
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
" می‏ باشد، در پیشگیری از
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
سودمند است. مطالعات نشان داده است که دریافت کم "روی" مرتبط با شیوع بالاتر پوکی استخوان (
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
مسن) می ‏باشد.
با این که بیماری پوکی استخوان بیشتر در
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
دیده می شود، اما بد نیست بدانید که 30 درصد
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
لگن، در مردان اتفاق می افتد و از هر 8 مرد بالای 50 سال، یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند.
* ضد التهاب طبیعی در آرتریت ‏ها

تخمه‏ی کدو تنبل به طور قابل ملاحظه ‏ای
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
را کاهش می ‏دهد، بدون آن که همانند داروهای شیمیایی ضدالتهابی رایج مانند
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
، دارای عوارض جانبی باشد.
2032062025220462089315860217882488099154.jpg

* پیش‏گیری از تشکیل سنگ کلیه

بر اساس مطالعات انجام شده، تخمه کدو از تشکیل سنگ‏ های کلیوی از نوع اگزالات کلسیم جلوگیری می ‏کند.
* درمان انگل‏ها

این تخمه‏، در برخی فرهنگ ‏ها، به عنوان یک درمان طبیعی برای از بین بردن کرم ‏های نواری و دیگر انگل ‏ها استفاده می ‏شود.
مطالعات همچنین نشان داده است که این دانه خوراکی، برای مبارزه با بیماری شیستوزومیازیس(تب حلزون)، که ناشی از آلودگی با نوعی کرم‏ قلاب دار به نام شیستوزوم می باشد، بسیار موثر است.
* کاهش دهنده ی کلسترول خون

تخمه کدو حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای از فیتواسترول‏ها است. فیتواسترول ها ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
بد خون (LDL) کاهش می یابد.
* پیشگیری از سرطان

همان فیتواسترول ‏ها که موجب پایین آوردن سطح کلسترول‏ بد می‏ شوند، موجب حفاظت بدن در برابر بسیاری از
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
‏ها نیز می ‏شوند. در واقع فیتواسترول،
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
را بالا می‏ برد.
* بهبود عملکرد مثانه

در برخی مطالعات نشان داده شده است که عصاره‏ی تخمه کدو تنبل موجب بهبود عملکرد مثانه حیوانات شده است. آلمانی ها معتقدند که این دانه برای درمان "مثانه ی تحـریـ*ک پذیر" بسیار سودمند است.
مطالعات دیگری نیز نشان داده اند که تخم کدو اثر قابل ملاحظه ای در بهبود "مثانه ی بیش فعال" دارا می باشد.
این عملکردهای مثبت تخمه کدو تنبل به دلیل وجود اسیدهای چرب ضروری،
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
،
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
،
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
و کمک به فراهم کردن پروتئین میوزین(که برای انقباضات ماهیچه ای به کار می رود)، می باشد.
* منبع بسیار خوبی از منیزیم و دیگر املاح

232243199139689121246152253224481675815294.jpg

نصف لیوان تخمه کدو تنبل، 92 درصد از نیاز روزانه بدن به منیزیم را تامین می ‏کند. جالب است بدانید که بیش از 300 واكنش بیوشیمیایی در بدن برای فعالیت خود به منیزیم نیاز دارند؛ در واقع منیزیم باعث حفظ فعالیت طبیعی ماهیچه ها و اعصاب، ضربان منظم قلب و استحكام استخوان ها می شود. همچنین منیزیم در متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین نقش به سزایی دارد.
تخمه کدو تنبل همچنین حاوی مقادیر قابل ملاحظه‏ای از منگنز، فسفر، آهن، مس و روی می‏ باشد.
مهم ترین نکته اینکه، تا به حال تقریبا هیچ عارضه‏ ی جانبی از مصرف این دانه خوراکی گزارش نشده است.
 
  • پیشنهادات
  • *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    [h=2]آشنایی با خواص تخمه آفتابگردان[/h]

    2241822391612091090662491001731951696139181.jpg

    تخمه آفتابگردان از جمله مغزهای چربی است كه نه تنها به عنوان آجیل و
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    بلكه در غذاها و به خصوص سالادهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
    تخمه را به صورت تازه، خشك و بو داده مصرف می كنند كه البته نوع بوداده آن با نمك و كمی آبلیمو بسیار خوشمزه است.
    علاوه بر مصرف مغز تخمه آفتابگردان، از روغن آن به صورت مایع برای پخت و پز نیز استفاده می كنند.
    در ضمن كره آن هم به دو صورت مارگارین و كره تخمه آفتابگردان (مانند كره
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    ) یافت می شود.
    جالبتر اینكه پرندگان هم مانند ما انسانها به این مغز خوشمزه علاقهمندند و به عنوان غذا از آن استفاده می كنند.
    801531281149104241198146197102791001287176.jpg

    خواص غذایی


    روغن آفتابگردان، 66 درصد
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    اسیدلینولئیك دارد.
    علاوه بر آن، این تخم منبعی غنی از
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    ،
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    ،
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    ، ویتامین B،
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    و مواد معدنی مختلف مانند
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    ،
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    ،
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    ،
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    ،
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    ،
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    و
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    است.
    در ضمن تخمه آفتابگردان كمكالری بوده و
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    را پایین می آورد.
    خواص درمانی


    - مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتیهای برونش، حنجره، مشكلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.
    235142188841961182199024146302131967555141.jpg

    علاوه بر این، خوردن آن را برای تسكین
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    هنگام ابتلا به سرماخوردگی و به اصطلاح نرم شدن سـ*ـینه هم توصیه می كنند.
    - مهمترین خاصیت درمانی تخمه آفتابگردان كه از قدیمالایام نیز به آن معروف بوده،
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    و بینایی انسان است؛ البته نباید در خوردن آن افراط كنید.
    - اگر از
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    (آرتریت) در رنج هستید، تخمه آفتابگردان بخورید.
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    تاثیر ویتامینE موجود در تخمه آفتاب گردان بر بیماریهای قلبی ـ عروقی
    تخمه آفتاب گردان منبعی غنی از ویتامین E، اولین آنتی اکسیدان حل کننده چربی میباشد. ویتامینE، در طول بدن حرکت میکند و رادیکالهای آزاد موجود در بدن که به مولکولها و ساختارهایی که حاوی چربی هستن مانند غشاء سلولها(سلولهای مغز) و کلسترول آسیب میرساند را خنثی مینماید. ویتامینE با حمایت از این مولکولها و بافتها، تاثیراتی ضد التهاب دارد که در باعث کاهش علائم آسم، رماتیسم استخوانی و آرتروز میگردد.( بیماریهایی که رادیکالهای آزاد و التهابات نقش موثری در آنها دارد)همچنین ویتامینE، باعث کاهش سرطان روده، کاهش علائم گرگرفتگی در زنان یائسه و همچنین کاهش پیشرفت عوارض دیابت میگردد.
    از دیگر فواید ویتامینE، میتوان به جلوگیری آن از ابتلاء به بیماریهای قلبی ـ عروقی نام برد. ویتامینE یکی از مهمترین آنتی اکسیدانهایی میباشد که در ذرات کلسترول پیدا میشود و از اکسید شدن کلسترول توسط رادیکالهای آزاد جلوگیری مینمایند. زیرا بعد از اینکه کلسترول اکسید میشود، به دیواره رگهای خونی میچسبد و این مراحل اولیه تصلب شریان است و باعث گرفتگی رگ، حمله قلبی یا سکته میشود. وجود مقدار کمیاز ویتامینE در بدن میتواند باعث کاهش ریسک گرفتگی شریانها شود. در واقع، مطالعه بر روی ویتامین E نشان داده است که کسانیکه از ویتامین E در غذای روزانه استفاده میکنند، کمتر دچار مرگ و میر ناشی از سکته قلبی میشوند.


    مواد موجود در 100 گرم تخکه آفتاب گردان

    ویتامین E 10 ـ 18 میلی گرم
    ویتامینB1(تیامین) 82/0میلی گرم
    منگنز 73/0میلی گرم
    منیزیم 44/127میلی گرم
    مس 63/0میلی گرم
    سلنیوم 42/21 میلی گرم
    فسفر 8/253میلی گرم
    ویتامین B5 43/2میلی گرم
    فولات 86/81 mcg

    کاهش کلسترول بدلیل خاصیت فیتواسترول (phytosterols)تخمه آفتاب گردان
    فیتواسترول، ماده ای است که در گیاهانی یافت میشود که ساختار شیمیایی بسیار شبیه به کلسترول دارند و وقتی در رژیم غذایی به اندازه کافی باشد به کاهش کلسترول و همچنین کاهش ریسک ابتلاء به سرطان کمک مینماید.
    با منزیم موجود در تخمه آفتاب گردان، اعصاب و رگهای خونی را آرامش دهیم.
    تخمه آفتاب گردان منبع خوبی از منیزیم میباشد. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که منیزیم به کاهش فشار خون و سردردهای میگرنی و همچنین سکته قلبی کمک میکند. منیزیم همچنین برای سلامت استخوانها و بدست آوردن انرژی ضروری است و تقریباً دو سوم منیزیم موجود در بدن در استخوانها یافت میشود. در بسیاری از سلولهای عصبی، منیزیم بعنوان سدی از ورود کلسیم به سلولهای عصبی عمل میکند. اگر در بدن میزان کلسیم کم باشد، کلسیم به راحتی وارد بدن میشود و فعالیت سلولهای عصبی کم میشود. کمبود منیزیم در بدن باعث بالا رفتن فشارخون، گرفتگی ماهیچهها ( شامل گرفتگی ماهیچه قلب، راههای هوایی که از نشانه های آسم است) و سردردهای میگرنی و همچنین خستگی و تنش میشود.
    خواص داروئی
    2.gif
    1)
    اسانس گل آفتاب گردان برای التیام زخم ها و پائین آوردن فشار خون بكار میرود. اسانس برگ های آفتابگردان خاصیت میكروب كشی دارد. در طب قدیم ایران و در طب چینی از تمام قسمت های گیاه آفتاب گردان استفاده میشود.
    در مواردزیر میتوان از این گیاه استفاده كرد و از خواص درمانی آن برخوردار شد.
    1) زنگ زدن گوش : مغز ساقه آفتاب گردان را در آب جوش ریخته و مانند چائی دم كنید و روزی سه فنجان از این چایی بنوشید.
    2) تقویت معده و پائین آوردن فشار خون : 30 گرم برگهای خشك آفتاب گردان را دم كنید و سه فنجان در روز بنوشید.
    3) سرگیجه و ورم صورت، آب آوردن بدن و تسریع زایمان : 20 گرم از گلهای خشك آفتاب گردان را در آب جوش دم كنید و روزی سه فنجان از این دم كرده را بنوشید.
    4) درد معده، بیماریهای دستگاه ادراری، یبوست : 30 گرم ریشه خشك شده آفتاب گردان را در آب جوش ریخته و مدت 5 دقیقه بگذارید بجوشد یك فنجان از آنرا سه بار در روز بنوشید.
    5) آرتروز و ورم پستان : هنگامیكه آفتاب گردان گل میدهد طبق گل ( قسمت پایین گل كه مانند بشقابی است) را جدا كرده و در آّن انداخته آنقدر بجوشانید كه شیره چسبناكی باقی بماند و سپس این شیره را روی مفصل های دردناك بمالید و ماساژ دهید درد آرتروز برطرف میشود. برای درمان ورم پستان در زنان شیر ده طبق گل را هنگامیگه گل دانه داده است جدا كنید و در زیر آفتاب خشك كرده و سپس تكه تكه كرده و بو ( سرخ كنید ) دهید. كه كاملا قهوه ای شود و بعد آنرا خورد كرده بصورت پودر درآورید و این پودر را در آب جوش كه كمیشكر به آن اضافه كرده اید ریخته و این شربت را به مریض بدهید تاشفا یابد.
    6) اسهال خونی : برای درمان اسهال خونی تخم آفتاب گردان را ( بمقدار 30 گرم ) در آب ریخته و حدود یكساعت با حرارت ملایم بپزید سپس آنرا با نبات یا قند شیرین كرده و به مریض بدهید.
    7) سردردی كه همراه با سرماخوردگی است : 30 گرم تخم آفتاب گردان را در دو لیوان ریخته و بگذارید بجوشد تا نصف لیوان آن باقی بماند و این جوشانده را دوبار در روز بنوشید.
    8) بیماری فتق : 30 گرم ریشه تازه آفتاب گردان را با آب وشكر قهوه ای بجوشانید و جوشانده را سه بار در روز بنوشید.
    9) سنگ كلیه : حدود یك متر از مغز ساقه آفتاب گردان را در دو لیوان آب ریخته و بگذارید آهسته باملایمت بجوشد تا مقدار آن به نصف لیوان تقلیل یابد آنگاه بمدت یك هفته و روزی یكبار آنرا بنوشید تا از شر سنگ كلیه راحت شوید.
    10) زخم، بریدگی و جراحت : مغز و ساقه آفتاب گردان را باید له كرد و مانند پماد روی زخم جراحت گذاشت این عمل خونریزی را بند میآورد و بهبودی را تسریع میكند. سعی كنید گیاه آفتاب گردان را در حیاط خود بكارید و از خواص درمانی آن استفاده كنید.
    البته تخم آفتاب گردان را باید بصورت خام استفاده كنید چون بو داده و نمك زده آن
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    مجله تندرستی: همراه ما در خیلی از لحظه های خوب زندگی مان است؛ اما آیا این خوراکی تمام ایرانی، ارزش غذایی هم دارد و کدام نوعش سالم تر است؟

    مثل دیزی، مثل قرمه سبزی و فسنجان و قیمه، مثل کله پاچه، مثل ته دیگ، مثل خیلی دیگر از خوراکی هایی که فقط در ایران می توانید آنهار ا پیدا کنید، تخمه هم یک «هله هوله» کاملا ایرانی است و در هیچ جای دیگر دنیا با این وسعت و تنوع مصرف نمی شود. تخمه، همدم لحظه های شیرین ماست؛ از سفر و پیک نیک گرفته تا تماشای فوتبال و دورهمی های دوستانه اما هیچ وقت به نوع تخمه، میزان کالری و تفاوت بین این تخمه ها به لحاظ کیفیت تغذیه ای فکر و دقت کرده اید؟ اگر همراه خوبی باشید، در این پرونده چهار صفحه ای می خواهیم درباره همین موضوع یعنی انواع تخمه ها، ویژگی های تغذیه ای و بعضی نکات مرتبط با مراسم تخمه خوردن صحبت کنیم.
    تخمه هندوانه

    مسافری از روم


    هندوانه پیش از میلاد مسیح در کشورهای حوزه مدیترانه کاشته می شده و در مناطقی مانند صحرای کالاهاری در آفریقای جنوبی نیز به صورت وحشی می روییده است. نسل هندوانه های ایرانی متعلق به کشور هند است. دانه های آن نیز براساس نوع هندوانه رنگ های مختلفی شامل زرد، سیاه و قرمز دارند اما برای تهیه تخمه از نوع سیاه آن استفاده می کنند؛ همان نوعی که در هندوانه های قرمز وجود دارد. شاید برایتان جالب باشد در اشعار شاعران هم از هندوانه صحبت شده است! اشعار «ویرژیل» نشان می دهد رومیان قدیم هندوانه را می شناختند. برای آنکه یکی از صاحبان مسافرخانه در روم قدیم مسافری را به ماندن در مسافرخانه اش ترغیب کند، همه انواع میوه ها را به او نشان می داد. مسافر جذب هیچ کدام نمی شد تا اینکه هندوانه نظرش را جلب می کرد و مدتی را به دلیل خوردن هندوانه در آن مسافرخانه اقامت می کرد. البته در مورد اینکه از کی خوردن تخمه هندوانه به صورت بوداده رایج شده، اطلاعاتی در دست نیست.

    ویژگی های شخصیتی

    تخمه ژاپنی همان تخمه هندوانه است که به شکل باکلاسی تهیه می شود. برای تهیه آن روناس، گلپر، آبلیمو و نمک را با تخمه هندوانه مخلوط کرده، آن را با این مواد بود می دهند. بنابراین با دانستن ویژگی های تغذیه ای تخم هندوانه با یک تیر دو نشان زده ایم.

    مثل گوشت!: یکی از منابع پروتئین، دانه هندوانه است. این دانه حاوی اسیدهای آمینه ضروری است. اسیدهای آمینه برای حفظ سلامت ماهیچه ها، تنظیم ترشح آنزیم ها و کمک به انتقال ریزمغذی ها به داخل سلول ها ضروری هستند. مصرف روزانه 34 گرم تخمه آفتابگردان 14 درصد از پروتئین مورد نیاز بدن را تامین می کند.

    دوست پوست: زینک (روی) باعث تنظیم سوخت و ساز بدن می شود. علاوه بر اینکه در ساختمان پروتئین ها نقش حیاتی دارد. دستگاه بویایی و سیستم ایمنی نیز برای عملکرد بهتر خود نیاز به زینک دارند. از طرفی یکی از نشانه های ریزش موی سر کمبود روی است. اسهال طولانی مدت، مشکلات بینایی و پوستی و بی میلی جنـ*ـسی می تواند از نشانه های کمبود روی باشد. زنان روزانه به 8 میلی گرم و در دوران بارداری به 12 میلی گرم روی نیاز دارند. هر 100 گرم تخمه هندوانه حاوی 10 میلی گرم روی است.

    تخمه آهنی!: یکی از راهکارهای جلوگیری از ابتلا به کم خونی، دریافت میزان کافی آهن است. این دانه یکی از منابع سرشار از آهن است. کمبود آهن زمینه ساز ابتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن است. میزان نیاز روزانه به آهن در زنان 19 تا 50 سال برابر با 18 میلی گرم و در دوران بارداری 27 میلی گرم است. یکی از منابع دریافت آهن، تخمه هندوانه است.

    چرب اما سالم: یکی از منابع مهم دریافت چربی غیراشباع، تخمه هندوانه است. این دانه سرشار از چربی غیراشباع و مفید است. این چربی برای همه بافت های بدن و غشای سلول ها مفید بوده و مصرف آن باعث کاهش میزان چربی بد خون می شود. این دانه حاوی 78 درصد چربی غیراشباع است.

    ترکیبات مغذی موجود در 100 گرم تخمه هندوانه

    ترکیب غذایی مقدار

    پروتئین 31 گرم
    سدیم 107 میلی گرم
    هیدرات کربن کل 17 گرم
    چربی کل 51 گرم
    کلسترول بد صفر
    هر 100 گرم مغز تخمه هندوانه حاوی 570 کیلوکالری انرژی است
    تمخه ژاپنی

    زاده دماوند

    اسم تخمه که می آید، اول از همه تخمه ژاپنی جلوی چشممان رژه می رود؛ تخمه باکلاسی که اغلب در آجیل چشممان به دیدنش روشن می شودو حالا هم هر کیلوی آن خداتومان است!


    محل تولد

    اصل اسم تخمه ژاپنی، تخمه «جابانی» است. دلیل آن هم تولد این تخمه در روستای «جابان» است. فکر کنم دنبال این روستا در مناطق اطراف ژاپن، کره و ... می گردید اما راه دوری نروید. روستای جابان مکانی است که شاه اسماعیل صفوی با فرخ یسار جنگ کرده است. این روستا در غرب روستای کرمانج نشین سربندان دماوند واقع است. محل دقیق آن سه راهی دماوند – فیروزکوه – تهران است. مردم این منطقه به زبان کردی کرمانجی صحبت می کنند. نسل آنها به کرمانج های قوچان قدیم بازمی گردد. تخمه ژاپنی که اصل اسم آن همین «جابانی» است، متعلق به همین روستاست. اسم این تخمه اول به «جابونی» و سپس برای آنکه راحت تر تلفظ شود به «ژاپنی» تغییر نام پیدا کرده است. دیدید نیازی نبود به ژاپن و روستاهای آن سر بزنید! این تخمه از پرطرفدارترین تخمه ها برای مردم ماست. در حال حاضر این تخمه فقط در این روستا تهیه نشده و تقریبا در همه شهرهای کشورمان تهیه می شود.

    ویژگی های شخصیتی

    اشاره کردیم که تخمه ژاپنی همان تخمه هندوانه است که اب روناس، گلپر، آبلیمو و نمک طعم دار شده و آن را اصطلاحا بو داده اند. طبیعی است که چون تخمه ژاپنی همان تخمه هندوانه است، بنابراین خواتص جدیدی برای تخم ژاپنی نمی توان گفت اما درباره این نوع تخمه می توان به چند نکته اشاره کرد:

    تقلبی اش هم هست!: برای رنگ آمیزی کردن از این گیاه استفاده می کنند. رنگ این گیاه جزو رنگ های طبیعی خوراکی است اما گاهی از این گیاه بی ضرر برای رنگ آمیزی استفاده نمی شود و به جای آن از بعضی رنگ های نامناسب غیرخوراکی استفاده می کنند؛ بنابراین حواستان باشد تخمه ژاپنی را حتما از آجیل فروشی های مطمئن بخرید.

    برای فشارخونی ها ممنوع!: میزان نمک این نوع تخمه بالاست، به همین دلیل استفاده از این تخمه می تواند زمینه ساز افزایش فشار خونش ود؛ بنابراین اگر فشار خون دارید در مصرف این نوع تخمه محتاط باشید.

    چربی خون دارها مراقب باشند: بهترین شیوه مصرف این دانه ها به صورت خام است. به همین دلیل بو دادن این تخمه ها می تواند باعث افزایش میزان چربی آن شود؛ پس اگر دچار چربی خون هستید، باز هم در مصرف تخمه ژاپنی محتاط باشید.

    تخمه خربزه، با طبیعت گرم

    بی شناسنامه، با خاصیت!

    باز هم معلوم نیست اولین بار خوردن تخمه خربزه را چه کسی باب کرد؛ بنابراین مستقیم می رویم سراغ بررسی ویژگی های تغذیه ای تخمه خربزه.

    ویژگی های شخصیتی

    چشم و خربزه: این دانه سرشار از ویتامین A است. بنابراین مصرف آن باعث حفظ سلامت چشم می شود.

    پوست و خربزه: یکی از ماسک های موثر برای پوست صورت، مخلوط پودر تخمه خربزه با آب یا آبمیوه تازه است. دلیل آن هم وجود آنتی اکسیدان در تخمه خربزه است.

    گوارش و خربزه: تخمه خربزه ملین است. بنابراین مصرف آن برای افرادی که مزاج سرد داشته و دائما سردیشان می شود مناسب است. پس مصرف آن برای افرادی که مزاج گرم دارند، توصیه نمی شود.

    کلیه ها و خربزه: تخمه خربزه مدر است و مصرف آن برای افرادی که دچار مشکل کلیوی به ویژه سنگ دستگاه گوارش هستند، مهم است.

    اعصاب و خربزه: دانه خربزه حاوی ویتامین C است و مصرفی آن مانع از ابتلا به سرماخوردگی می شود.

    ترکیبات مغذی موجود در 100 گرم تخمه خربزه

    ترکیب غذایی مقدار

    هیدرات کربن 1.2 گرم
    پروتئین 0.2 گرم
    کلسیم 11 میلی گرم
    فسفر 17 میلی گرم
    منیزیم 12 میلی گرم
    مقدار کالری 100 گرم تخمه خربزه رابر با 35 کیلوکالری انرژی است

    تخمه آفتابگردان

    مزه فوتبالی!

    این همان تخمه ای است که به اسم تخمه طوطی هم آن را می شناسیم؛ به این دلیل که علاوه بر ما، طوطی هم به این دانه ارادت خاصی دارد اما این اسم را هم ما برایش انتخاب می کنیم، تخمه فوتبالی. جالب است بدانید تخمه فوتبالی یکی از مغذی ترین تخمه هاست.

    محل تولد

    لازم به توضیح نیست که این تخمه از گل های بزرگ و رسیده آفتابگردان تهیه می شود. اولین کسانی که از این تخمه استفاده کردند، بومیانآمریکا بودند. حدود 5 هزار سال پیش برای اولین بار این تخمه توسط این بومیان استفاده شد اما بعد از آن مردم اسپانیا، محصول اصلی مزارع شان را دوباره به کشورشان بازگردانده و از آن به عنوان تخمه آفتابگردان استفاده کردند و استفاده از آن را به همسایگانشان هم آموختند. در واقع زادگاه تخمه آفتابگردان کشور اسپانیاست اما بومیان آمریک اولین بار از آن استفاده کردند. در حال حاضر بزرگترین تولیدکنندگان تخمه آفتابگردان کشورهایی چون اسپانیا، کشورهای تازه استقلال یافته، روسیه، پرو، فرانسه و چین هستند.


    ویژگی های شخصیتی

    تخمه ضد سکته: این دانه سرشار از ویتامین E است. این ویتامین نوعی آنتی اکسیدان است. به همین دلیل مصرف دانه آفتابگردان مانع از اکسید شدن کلسترول و تاثیر منفی آن روی قلب و رگ ها می شود. به این ترتیب کلسترول در دیواره رگ ها رسوب نکرده و خطر سکته قلبی ناشی از گرفتگی رگ ها کاهش می یابد. بهترین میزان مصرف روزانه یک فنجان است.

    تخمه ضد التهاب: این دانه منبع ویتامین E است. این ویتامین یکی از ترکیب هایی است که با عبور از سلول ها از طریق جریان خون، باعث از بین رفتن رادیکال های آزاد و جلوگیری از تاثیر رادیکال های آزاد روی سلول ها و التهاب آنها می شود. این تاثیر به ویژه روی غشای سلول ها، سلول های مغز و سلول های عصبی دیده می شود. ویتامین E موجود در دانه آفتابگردان پوست را در مقابل آسیب اشعه فرابنفش و مادون قرمز خورشید محافظت می کند. به این ترتیب پوست پیر نمی شود؛ بنابراین برای آنکه پوست دچار پیری نشود، مصرف این تخمه را فراموش نکنید.

    تخمه ضد سرطان: دانه آفتابگردان حاوی مقدار زیادی سلنیوم است. این عنصر باعث کنترل عملکرد DNA در حین کد برداری شده و به این ترتیب مانع از ابتلا به سرطان می شود. علاوه بر اینکه سلنیوم باعث فعال شدن عملکرد بسیاری از پروتئین ها مانند «گلوتیشن پراکسیداز» می شود. این پروتئین ها مانع از ابتلا به سرطان می شوند.

    زمانی که میزان پروتئین های مفید مانند پروتئینی که به آن اشاره شد، کاهش یابد، DNA آسیب دیده و کد برداری نامناسب، آغاز ابتلا به سرطان است. مصرف این دانه به طور خاص مانع از ابتلا به بعضی از انواع سرطان ها مانند کولون، خون و پروستات می شود.

    تخمه استخوان ساز: همه می دانیم مصرف کلسیم برای حفظ سلامت استخوان مهم است اما فراموش می کنیم که استخوان ها به منیزیم برای جذب بهتر کلسیم نیاز دارند. یکی از منابع مهم منیزیم، تخمه آفتابگردان است.

    ترکیبات مغذی موجود در هر فنجان تخمه آفتابگردان (140 گرم)

    ترکیب غذایی مقدار
    میزان چربی کل 72 گرم
    پتاسیم 903 میلی گرم
    سدیم 13 میلی گرم
    هیدرات کربن 28 گرم
    پروتئین 29 گرم
    میزان کالری هر فنجان تخمه آفتابگردان برابر 818 کیلوکالری انرژی است.

    تخمه کدو

    غارنشین شهری

    زادگاه کدو حلوایی یا کدوتنبل، آمریکای شمالی است. می دانید اولین بار آن را چطور کشف کردند؟

    تاریخچه

    7 هزار سال پیش از میلاد مسیح این گیاه توسط غارنشینان مکزیکی کشت شد. سپس به تدریج شیوه استفاده از آن را شناختند تا اینکه بالاخره وارد شهر شدند. شاید به دلیل ویژگی های تغذیه ای این گیاه است که از چند سال پیش جشن کدوتنبل برای آن برگزار می کنند اما خبری بابت اینکه اولین بار چه کسی تخمه کدو را به شکل تخمه درآورد در دست نیست!


    ویژگی های شخصیتی

    مغز و کدو: این دانه حاوی مقدار زیادی فسفر است، بنابراین به عنوان یکی از خوراکی های اصلی مغز محسوب می شود. علاوه بر این، تخمه کدو حاوی منیزیم، مس، منگنز و آهن است.

    کلسترول و کدو: وجود ترکیباتی به نام فیتوسترول ها، باعث کاهش میزان کلسترول بد خون می شود؛ بنابراین مصرف آن برای افراد مبتلا به کلسترول بالا مفید است.

    اضطراب و کدو: تخمه کدو حاوی ترکیبی به نام «ال – تریپتوفان» است. این ترکیب باعث کاهش و کنترل اضطراب و خواب آرام می شود.

    سیستم عصبی و کدو: این دانه حاوی همه انواع ویتامین های خانواده B است، به همین دلیل مصرف تخمه کدو به عملکرد بهتر سیستم عصبی کمک می کند.

    ماهیچه ها و کدو: در هر 100 گرم تخمه کدو، 30 گرم پروتئین وجود دارد. مصرف آن نیاز بدن به پروتئین را برطرف می کند.

    کلیه و کدو: مصرف تخمه کدو از رسوب اگزالات در کلیه افرادی که سنگ های اگزالات کلسیمی دارند، جلوگیری می کند.

    التهاب و کدو: این دانه حاوی مواد ضد التهاب است، بنابراین خوردن آن مانع از بروز نشانه های بیماری های التهابی مانند روماتیسم می شود.

    پروستات و کدو: این تخمه، به دلیل آنتی اکسیدان و دیگر ترکیباتی که دارد، مانع از بزرگ شدن غده پروستات در مردان و سرطانی شدن آن می شود.

    میزان ترکیبات مغذی هر 30 گرم تخمه کدو

    ترکیب غذایی مقدار
    چربی غیر اشباع 16 گرم
    سدیم 5 میلی گرم
    پروتئین 9 گرم
    هیدرات کربن 4 گرم
    کلسترول صفر
    هر 30 گرم تخمه کدو 190 کیلو کالری انرژی دارد

    تخمه طالبی

    ایتالیایی کمیاب!

    اولین بوته های طالبی در سال 1739 میلادی در کشور ایتالیا در شهری کوچک نزدیک به رم، پایتخت ایتالیا کاشته شد. نام این شهر کوچک، کاناتالوپ یا کانتالوپه بود اما محل تولد طالبی همینجا نبود. کشور ما ایران، هند و آفریقا نیز زادگاه های دیگر طالبی هستند. طالبی در ایران 5 هزار سال پیش و در کشور مصر 4 هزار سال پیش کشت شد. نخستین مردمی که از این دانه به عنوان خوراکی استفاده کردند، مردم کشور پس بودند. پس از آن ایرانی ها از تخمه طالبی به شکلی که امروز می بینیم استفاده کردند.

    ویژگی های شخصیتی

    شبیه پرتقال! این دانه حاوی ویتامین C است. از خاصیت های این ویتامین، اینکه باعث تقویت دیواره رگ ها می شود. به این ترتیب خطر ابتلا به سکته قلبی کاهش می یابد.

    سرشار از پروتئین گیاهی: تخمه طالبی حاوی پروتئین گیاهی است. به همین دلیل مصرف آن باعث تقویت ساختار مو و ناخن می شود.

    تنظیم کننده هورمون ها: این دانه به دلیل آنکه حاوی بعضی مواد معدنی مهم مانند منگنز است، بنابراین مصرف این دانه باعث تنظیم ترشح هورمون ها می شود.

    ضد سرطان: تخه طالبی حاوی آنتی اکسیدان است، بنابراین مصرف آن مانع از ابتلا به سرطان می شود. این نکته به ویژه درباره ابتلا به سرطان دستگاه تنفسی بسیار مهم است. همچنین این دانه سرشار از فیبر است، بنابراین مصرف آن باعث عملکرد بهتر دستگاه گوارش می شود و از سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند.

    100 گرم عصاره تخم طالبی حاوی 3.6 درصد پروتئین، 2.5 درصد هیدرات کربن و 4 درصد چربی است.

    درباره تخمه ها به این دو نکته دقت کنید و بعد آنهار ا بخورید:

    - کالری: همه انواع تخمه ها، کالری دارند و به دلیلی چربی که دارند میزان کالری شان هم کم نیست، بنابراین در خوردن آنها باید احتیاط کرد.

    - چربی مفید: این دانه ها حاوی چربی اشباع نشده هستند. به همین دلیل روغن های مفید مانند آفتابگردان را از این دانه ها می گیرند. بنابراین مصرف آنها مفید است اما باید حواسمان به میزان کالری دریافتی باشد.

    اگر با پوست بخوریم چه می شود؟

    بی برو برگرد وقتی بچه بودید، مشت مشت تخمه به ویژه تخمه ژاپنی را نوش جان می کردید اما خوردن تخمه با پوست چه اتفاقات ناگواری را به دنبال دارد؟

    خوردن تخمه با پوست باعث ایجاد بزوار «Bezoars» در دستاه گوارش می شود. یکی از شاخص ترین دلایل آن تجمع پوست تخمه، ذرات نامناسب غذا، مو، ناخن و ... در دستگاه گوارش است. این توده ها معمولا به تدریج و با گذشت زمان ایجاد می شود. هر چند در مواردی ممکن است این توده خود به خود دفع شود اما در مواردی که باعث ایجاد انسداد می شود برای رفع آن باید توده با جراحی خارج شود. این بیماری در افرادی به این شرح نیز ممکن است بروز کند:

    - عمل های جراحی که باعث تاخیر در تخلیه معده می شود.
    - کوچک شدن اندازه یا کاهش ترشح طبیعی اسید معده
    - ابتلا به دیابت یا افراد مبتلا به مشکلات کلیوی که بیماری آنها وارد مرحله حاد شده است.

    اگر مغز تخمه های آماده را می خرید ...

    چه کسی بدش می آید یکی از این بسته های شیک و باکلاس تخمه ها را همراه با یک لیوان ماءالشعیر خنک نوش جان کند؟ اما درباره این بسته های آماده به چند نکته دقت کنید:

    - تاریخ تولید: طبیعی است که به تاریج انقضای این محصولات توجه می کنید، اما حواستان به تاریخ تولید باشد. به این دلیل که این خوراکی ها حاوی «چربی» هستند. هر چه از تاریخ تولید این خورکی ها بیشتر بگذرد خطر آسیب دیدن چربی ها بیشتر است. اگر حواستان نبود و بسته ای را خریدید که از زمان تولید آن مدت زیادی گذشته بود؛ بعد از باز کردن بسته به طعم و وضعیت چربی ها دقت کنید.اگر طعم تخمه برگشته بود و کمی مزه تند می داد، آن را نخورید. علاوه بر اینکه چربی ها اگر زیاد به دیواره بسته چسبیده باشند، یعنی چربی ها آسیب دیده اند؛ پس بسته را دور بریزید.

    - وضعیت نگه داری: حرارت و نور باعث آسیب ترکیب های داخل بسته ها می شود. اگر وارد سوپرمارکت شدیدت و وضعیت نگهداری بسته ها خوب نبود، آنها را نخرید. بهترین شرایط نگهداری آنها در دمای تقریبا سرد و دور از نور است.

    - کمی ضعیف است: در اینکه خوردن این دانه ها به این شکل خیلی لذتبخش است شکی نیست اما به دلیل حرارت، کمی از ترکیب های آن مانندویتامین E و بعضی از مواد معدنی حساس کاهش یافته یا از بین رفته است بنابراین بهتر است حوصله کنید و هر از گاهی دانه ها را به طور طبیعی مصرف کنید.

    - بسته بندی: حتما به بسته بندی دقت کنید. این دانه ها باید در بسته بندی های صنعتی که رنگ آن تیره بوده و لایه داخلی بسته یک لایه بی رنگ دارد بسته بندی شده باشد. از خرید انواعی که به صورت دستی و در بسته های پلاستیکی معمولی بسته بندی شده اند خوددای کنید. این نکته درباره کنجد، شاهدانه و ... نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

    تخمه سالم نباید بو داده و شور باشد چون:

    - هر چقدر فرآیندهای انجام شده روی مواد غذایی کمتر باشد، بهتر است؛ بنابراین مصرف نوع خام این تخمه ها بهتر از انواع بو داده آنها است، تخمه بو داده میزان چربی بیشرتی داشته و همین مسئله ارزش غذایی آن را کاهش می دهد.

    - هر چه میزان شوری کمتر باشد، بهتر است؛ به این دلیل که مصرف مواد غذایی شور باعث افزایش میزان فشار خون می شود. این نکته به ویژه در افرادی که فشار خون بالا دارند بسیار مهم است.
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    تخمه کدو حلوایی


    محتویات : تخمه کدو هم مانند تخمه هندوانه و البته سایر مغزها و دانه ها، حاوی کالری بالایی است. به طوری که هر ۱۰۰ گرم از آن، حدود ۶۰۰ کیلو
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    انرژی دارد. این تخمه پرطرفدار، حجم بالایی از چربی های غیراشباع و مقداری هم چربی اشباع، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، فیبر، مس، روی، پروتئین، کلسیم، آهن و منیزیم را هم در خود جای داده است.


    مزایا : تخمه کدو جزو دانه هایی است که می تواند به عمل خونسازی در بدن کمک بکند. این دانه مغذی با تنظیم ترشح انسولین در بدن، قادر به تنظیم سطح قند
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    در بدن افراد مبتلا به
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    و حتی افراد سالم است. مس فراوان موجود در آن می تواند باعث حفظ سلامت پوست و موی ما بشود. ضمن اینکه منیزیم و پتاسیم موجود در تخمه کدو هم باعث شده متخصصان، مصرف حجم متعادلی از آن را به
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    یا آنهایی که مستعد ابتلا به ناراحتی های قلبی هستند توصیه بکنند.


    گروه خون و تخمه کدو : استفاده از آن برای دارندگان گروه های خونی O و A بلامانع است اما استفاده آن برای دارندگان گروه های خونی AB و B توصیه نمی شود.
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    [h=2]خواص تخمه هندوانه و تخمه آفتابگردان برای گروه های خونی[/h]
    تخمه هندوانه


    محتویات : تخمه هندوانه هم یکی دیگر از دانه های مغذی است که حدود ۵۰ گرم از آن می تواند به عنوان یک
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    خوب و سالم محسوب بشود. مهم ترین دارایی تخمه هندوانه، میزان آهن بالای آن است به طوری که با خوردن حدود ۱۵۰ گرم از مغز آن می توانید نیمی از نیاز روزانه بدنتان به آهن را تامین کنید و این یعنی یک خبر خوب برای گیاهخواران. تخمه هندوانه علاوه بر آهن، حاوی مقادیر زیادی سدیم، کلسیم، کربوهیدرات، مس، منیزیم و پروتئین گیاهی هم است. البته ناگفته نماند هر ۱۰۰ گرم از این دانه، حدود ۶۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و همین کالری بالا باعث می شود مصرف آن با احتیاط بیشتری به افراد چاق و دارای
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    توصیه شود.


    مزایا : آهن موجود در تخمه هندوانه می تواند به ساخت پروتئین های هموگلوبین و میوگلوبین در بدن کمک بکند. وظیفه این پروتئین ها، حمل و نقل و ذخیره اکسیژن در بافت های مختلف بدن است. ضمن اینکه مصرف حجم متعادلی از تخمه هندوانه که سرشار از آهن است، می تواند سلامت
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    و ارتقای قدرت سیستم دفاعی بدن را هم در پی داشته باشد. منیزیم موجود در این دانه مفید هم می تواند به تنظیم متابولیسم بدن و پیشگیری از افت انرژی در طول روز کمک کند. هر ۳۰ گرم تخمه هندوانه بوداده حدود ۳۵ درصد از نیاز روزانه بدن آقایان و ۴۶ درصد از نیاز روزانه بدن خانم ها به منیزیم را هم تامین می کند. به علاوه، متخصصان آمریکایی ثابت کرده اند که مس فراوان موجود در تخمه هندوانه، نقش بسزایی در حفظ سلامت و شادابی پوست و
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    دارد.






    تخمه آفتابگردان

    محتویات : تخمه آفتابگردان یکی از مغذی ترین دانه های طبیعی است که مصرف آن باعث دریافت مقادیر مناسبی از ویتامین های E، B1، B6 ، فسفر، منگنز، مس، تریپتوفان، منیزیم، سلنیوم و فولات در بدن می شود. هر یک چهارم فنجان از این تخمه، می تواند ۱۱ درصد نیاز بدن به انرژی را تامین بکند. ۱۰۰ گرم مغز تخمه آفتابگردان، حدود ۵۸۰ کیلوکالری انرژی دارد.


    مزایا : تخمه آفتابگردان، سرشار از ویتامین E، نوعی آنتی اکسیدان محلول در چربی است. ویتامین E با عبور از رگ های خونی، جلوی تجمع چربی در دیواره های عروق را می گیرد و رادیکال های آزاد سر راه خود را هم تخریب می کند. به همین دلیل هم این دانه مغذی، یکی از میان وعده های مفید برای آنهایی است که به
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    و مغز خود اهمیت می دهند و می خواهند جلوی حمله و سکته های ناگهانی را بگیرند. تخمه آفتابگردان، ماده ای به نام فیتوسترول هم دارد و بنابراین، مصرف حجم متعادلی از آن در طول ماه، باعث پیشگیری از افزایش فشار خون می شود. ضمن اینکه همین خاصیت تخمه آفتابگردان است که جلوی تشدید علایم یائسگی را می گیرد و باعث می شود متخصصان به خانم های یائسه و آنهایی که در شرف
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    شدن هستند، توصیه بکنند اگر می توانند، روزی حدود ۱۰ عدد تخمه آفتابگردان بخورند. نکته دیگر اینجاست که منیزیم فراوان موجود در تخمه آفتابگردان، می تواند باعث تخفیف علایم آسم شود؛ فشار خون را پایین بیاورد، از تشدید یا ابتلا به حمله های میگرنی جلوگیری کند و درنهایت، بازهم شانس ابتلا به حمله های قلبی را کم کند. این را هم یادتان باشد که سلنیوم موجود در تخمه آفتابگردان، می تواند باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و پیشگیری از پیشرفت سلول های
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    در بدن بشود.


    گروه خون و تخمه آفتابگردان : استفاده از تخمه آفتابگردان برای دارندگان تمامی گروه های خونی مضر می باشد.​
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    تخمه خربزه


    محتویات :

    تخمه خربزه جزو دانه هایی است که تحقیقات زیادی روی آن انجام نشده و بیشتر در کشورهای آسیایی مانند هند و پاکستان مصرف می شود. این دانه حاوی مقادیری از ویتامین های A و C، کربوهیدرات، پروتئین، پتاسیم، فسفر، منیزیم و کلسیم است و هر ۱۰۰ گرم از آن کمتر از ۴۰ کیلوکالری انرژی دارد. با این حساب، تخمه خربزه می تواند یک میان وعده مناسب برای افرادی باشد که دچار اضافه وزن یا
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    هستند و می خواهند از مزایای مصرف دانه ها در طول روز هم بهره مند بشوند.



    مزایا :

    ویتامین C موجود در تخمه خربزه چندان زیاد نیست اما همین مقدار کم هم می تواند به ارتقای قدرت سیستم دفاعی بدن کمک بکند. این در حالی است که ما می توانیم روی افزایش سلامت چشم هایمان با مصرف خوراکی هایی مانند تخمه خربزه یا هویج که حاوی ویتامین A یا پیش ساز ویتامین A در بدن هستند، حساب کنیم.


    این دانه باارزش و کم کالری می تواند به کاهش و تنظیم کلسترول خون هم کمک بکند. جالب است بدانید شانس ابتلا به
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    در آن گروه از افرادی که به مصرف تخمه خربزه علاقه دارند، نصف افرادی است که هرگز لب به آن نزده اند.

    ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و املاح موجود در این دانه هم برای سلامت موها و پیشگیری از اختلالات عصبی مفید هستند.

    راستی! تا یادمان نرفته این را هم بگوییم که فیبر فراوان موجود در تخمه های خربزه و طالبی، این دانه ها را تبدیل به خوراکی هایی ملین و مدر هم کرده است. فسفر و کلسیم تخمه خربزه هم به حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها کمک می کنند.
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    تخمهها منبع غنی چربی هستند که هنگام رسیدن، مقدار زیادی از نشاسته خود را از دست میدهند و به میزان چربی آنها افزوده میشود. از نظر نوع چربی هم دارای اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع هستند که البته مقدار اسیدهای چرب غیر اشباع (مفید) آنها بیشتر است...

    تخمهها مانند ماهیها از نظر امگا -3 غنیاند. امگا-3 موجود در تخمهها به کاهش بینظمیهای ضربان قلب، تریگلیسرید خون، خطرات تشکیل لخته، سرعت سخت شدن شرایین، خطر فشارخون بالا و کاهش سرطان و اختلالات رفتاری در جوانان
    کمک میکند و برعکس امگا3 های دارویی، خطر مسمومیت ندارند.

    ********************************************

    تخمه آفتابگردان: انرژی ساز
    تخمه آفتابگردان سرشار از فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم، آهن و حاوی میزان قابلتوجهی فولات (اسیدفولیک)، ویتامین5 Bو ویتامینهای دیگر گروه B است که این ویتامینها باعث میشوند بدن به خوبی بتواند از کربوهیدراتها (قندها) استفاده کند و پرانرژی باشد. یک مشت تخمه آفتابگردان 55 درصد تیامین یا همان ویتامین 1 Bموردنیاز روزانه افراد را تامین میکند. تخمههای آفتابگردان سرشار از اسیدهای چرب اشباعنشده چند باندی، بهخصوص اسیدلینولئیک هستند که نوعی اسیدچرب امگا 6 محسوب میشود. علاوه بر این، این تخمه حاوی اسیدهای چرب اشباعنشده تکباندی نیز است که این اسیدهای چرب برای سلامت قلب و عروق بسیار مفیدند. یک مشت از این تخمهها، 90 درصد نیاز روزانه به ویتامین E را تامین میکند. در 100 گرم تخمه آفتابگردان 580 کالری انرژی نهفته است. این تخمه حاوی 24 درصد مواد پروتئینی، 47 درصد روغن، 20 درصد کربوهیدرات و سرشار از فسفر، پتاسیم، آهن، کلسیم، م
    منیزیم و ویتامین A، B و E است.
    %D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%AA%D8%AE%D9%85%D9%87-%D9%87%D8%A7-620_330.jpg





    تخمه هندوانه: دشمن پوکی استخوان
    100 گرم تخمه هندوانه، 590 کالری انرژی دارد و در 10 عدد آن، 5 کالری انرژی نهفته است. ترکیبهای موجود در این تخمه مانند انواع دیگر است و مصرف متعادل آن میتواند از کمخونی، بیاشتهایی، سوءجذب و التهاب جلوگیری کند. این تخمه بیشتر به نام تخمه جابانی (ژاپنی) معروف است و کلسیم آن برای زنان یائسه در پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان مفید به نظر میرسد. تخمه جابانی با توجه به گونههای مختلف هندوانه اندازههای ریز و درشت دارد و میتوان آن را به صورت بوداده در طعمهای نمکی (البته کمنمک)، گلپر و آبلیمو مصرف کرد.


    51350_166.jpg





    تخمه خربزه: خون ساز
    مغز تخمه خربزه بوداده حاوی چربی، پروتئین، آهن، ویتامین E و فیبر است. تخمه خربزه نیز غنی از مواد معدنی و ویتامینهاست، به خونسازی کمک میکند و خاصیت آنتیاکسیدان دارد.


    images


    تخمه کدو: سلامت پروستات
    با خوردن 100 گرم تخمه کدو نیمی از نیاز روزانه بدن به منگنز، منیزیم و فسفر تامین میشود. تخمه کدو میتواند برای سالمندانی که در معرض پوکی استخوان قرار دارند آجیل مناسبی باشد. به علاوه تخمه کدو در حفظ سلامت پروستات نقش ضدالتهابی ایفا میکند. تخمه کدو تنبل بهترین منبع منیزیم است و به گفته دانشمندان، سطح بالای منیزیم در خون تا 40 درصد احتمال مرگ زودرس را کاهش میدهد. در پاییز که فصل کدوتنبل است میتوانید تخمه آن را خشک و این دانه را به برنامه غذایی روزانهتان اضافه کنید. در هر 30 گرم دانه برشته شده کدو تنبل، 150 میلیگرم منیزیم وجود دارد. برخلاف افکار عمومی تخمه کدو دفعکننده کرم است و باعث افزایش و تقویت حافظه میشود. تخمه کدوی کاغذی نیز سرشار از فیتوسترول و ویتامین E و اسیدهای چرب لینولئیک است و برای ورم پروستات و سوزش مجاری ادرار استفاده میشود.


    tokhmekadoo2.jpg


    ********************************************

    در مصرف انواع تخمهها محتاط باشید چراکه زیادهروی در مصرف آنها به دلیل چربی و کالری بالا منجر به اضافهوزن میشود و نمک به کار رفته در آنها برای طعمدار شدن باعث افزایش فشارخون و برخی عوارض دیگر در بدن خواهد شد بنابراین بهتر است از آجیلهایی استفاده کنید که طعم دیگری به غیر از شوری برای آنها در نظر گرفته شده است. اگرچه تخمهها از هر نوع فیبر محلول و نامحلول، غنی هستند ولی عمدتا میزان فیبر نامحلول بالاتری دارند. مصرف متعادل این خوراکی برای افرادی که به یبوست، بیماریهای التهابی، سرطان روده بزرگ، افزایش چربی و فشارخون مبتلا هستند، مناسب خواهد بود. فراموش نکنید در اثر حرارت نامطلوب، چربی تخمه نیز دستخوش تغییرات نامطلوب و روغن مفید آن به روغنی مضر تبدیل میشود. پروتئین و کربوهیدراتهای آن نیز به علت قهوهای شدن افت تغذیهای پیدا میکند. اگر درجه حرارت خیلی بالا باشد، با تشکیل مواد سمی که بوی تند نامطلوبی دارد شروع به تجزیه شدن و سوختن میکنند بنابراین توصیه میشود همیشه از آجیلهای بو نداده استفاده کنید یا در صوت لزوم، بو داده آن را از مراکز معتبر وزارت بهداشت که دارای مجوز بهداشتی و تاریخ مصرف هستند، تهیه کنید.
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    جوانسازی پوست با تخمه هندوانه

    تخمه هندوانه سرشار از نیاسین میباشد که باعث قدرت ارتجاعی مناسب در پوست، سفت شدن پوست، محو خط و چین چروکها، از بین بردن لکه های سیاه، رفع خارش و زرد شدگی پوست میشود.
    1127614588532442387124213740192574510374.jpg
    بسیاری از افراد هندوانه را مصرف میکنند ولی دانه های آن را دور میریزند. در بسیاری از کشورهای آسیایی تخمه های هندوانه جمعآوری میشوند، طی فرآیندهای مخصوص خشک میگردند و سپس آنها را به صورت بو داده در بازارها عرضه میکنند. این تخمه ها یکی از میان وعده های معمول مردم مصر است و در تهیه نانها، سوپها و بسیاری از غذاها کاربرد دارد. در بسیاری از کشورهای آفریقایی نیز روغن این دانه ها استخراج میشود و در ترکیب بسیاری از محصولات آرایشی و پوستی به کار میرود.
    تخمه هندوانه بسیار پرکالری است

    تخمه هندوانه سرشار از اسیدهای چرب، پروتئینها، اسیدهای آمینه ضروری چون لیزین و تریپتوفان؛
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    های تیامین، نیاسین، فولات و B6؛ و
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    چون منیزیم، منگنز، فسفر، روی، آهن، پتاسیم و مس است.100 گرم از تخمه هندوانه 600 کالری انرژی دارد که معادل با 10 برش از نان میباشد. چربی موجود در این دانهها، 400 کالری از کل انرژی این دانهها را تامین میکند. در حقیقت چربی موجود در 100 گرم تخمه هندوانه 80 درصد از نیاز روزانه به چربی را برآورده میسازد. همچنین تخمه هندوانه سرشار از فیبر میباشد که برای حرکت و
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    صحیح در دستگاه گوارش لازم است.
    تخمه هندوانه سرشار از اسیدآمینه های ضروری

    از بین تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن بعضی از اسیدهای آمینه به عنوان اسیدآمینه های ضروری شناخته میشوند که بدن نمیتواند آنها را تولید کند و نیاز است تا از طریق مواد غذایی مختلف تامین گردند. از جمله این اسیدهای آمینه تریپتوفان و لیزین است و تخمه هندوانه سرشار از آرژنین، لیزین، تریپتوفان و گلوتامیک اسید میباشد.
    228512429145211221317870481064695252183.jpg
    پوستی شفاف با روغن تخمه هندوانه

    دو روش برای استفاده از تخمه هندوانه به منظور مراقبت از پوست وجود دارد: مصرف تخمه هندوانه به صورت خوراکی و استفاده موضعی، بالأخص از روغن تخمه هندوانه. تخمه هندوانه سرشار از
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    میباشد که تولید سرامید و اسیدهای چرب موثر در مراقبت پوستی را افزایش میدهد. نیاسین باعث قدرت ارتجاعی مناسب در پوست، سفت شدن پوست، محو خط و چین چروکها، از بین بردن لکههای سیاه، رفع خارش و زرد شدگی پوست میشود. همچنین باز کردن منافذ پوستی مسدود شده و تامین آبرسانی به پوست، نرمی و درخشش پوست، زدودن آلودگیهای ناشی از مواد آرایشی و ... از جمله اثرات استفاده مداوم از روغن تخمه آفتابگردان میباشد.
    تولد دوباره پوست به وسیله تخمه هندوانه

    تخمه هندوانه به دلیل اینکه سرشار از
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    میباشد، به منظور پیشگیری از التهابهای پوستی، خراشها و زخمها کاربرد دارد.
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    ، ماده معدنی دیگری است که در تخمه هندوانه به وفور یافت میشود و باعث رشد سلولی و تولد دوباره پوست میشود. روی، تولید چربی در پوست را کنترل میکند و برای جوش و سایر اختلالات پوستی نیز مفید است. امروزه این روغن برای تهیه محصولات مراقبت پوست و مو به عنوان مرطوبکننده، به صورت بسیار گسترده مورد استفاده قرار میگیرد.
    تخمه هندوانه سرشار از منیزیم میباشد و 100 گرم از آن 139 درصد از نیاز روزانه منیزیم را تامین میکند. منیزیم یک ماده معدنی است که در بدن برای عملکرد صحیح قلب، فشارخون نرمال، عملکرد صحیح سیستم ایمنی، جلوگیری از گرفتگی عضلات، متابولیسم انرژی و ... کاربرد دارد

    تخمه هندوانه ضد جوش است
    پوست سالم ارتباط متقابلی با روده سالم دارد. اگر
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    یا باد معده داشته باشید، بیشتر جوش میزنید. پوست به عنوان یک سیستم دفعی در بدن عمل میکند و مواد سمی را از بدن خارج میکند که به صورت جوش، دمل و ... ظاهر میشوند. فیبر موجود در تخمه هندوانه عامل دیگری در بهبود عملکرد گوارشی و دفع مناسب مواد زائد در بدن میباشد که نتیجه آن سلامت پوست است. روغن تخمه هندوانه سرشار از اسیدهای چرب ضروری است که برای پوست مناسب میباشد و تمام سموم را از پوست دفع میکند و نهایتاً پوستی شاداب و با قابلیت ارتجاعی بالا را برایتان به ارمغان میآورد.
    مزیت تخمه هندوانه برای آقایان

    آرژنین، اسیدآمینهای است که سلامت جنـ*ـسی در مردان را به همراه دارد. آرژنین تولید نیتریک اکسید در بدن را القا میکند که برای اختلالات جنـ*ـسی کاربرد دارد. در ضمن مصرف هندوانه و تخمه هندوانه
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    را تحـریـ*ک میکند.
    تخمه هندوانه سرشار از آهن

    خانمها در محدوده سنی 19-50 سال نیاز به مصرف 18 میلیگرم آهن در روز دارند و این نیاز در طی حاملگی افزایش مییابد و به 27 میلیگرم در روز میرسد. تخمه هندوانه سرشار از
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    میباشد و هر 30 گرم از آن حدود 2 میلیگرم آهن دارد که اگر همراه با منابع
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    نیز مصرف شود، جذب آهن افزایش مییابد.
    آهن برای ساخت گلبولهای قرمز لازم است و اکسیژن را به بافتها حمل میکند و کمبود آهن منجر به کاهش اکسیژن در بافتها و در نتیجه خستگی و ضعف میشود.
    182169561892391682051101429723415813012958205.jpg
    فشارخون را با تخمه هندوانه کنترل کنید

    تخمه هندوانه به دلیل دارا بودن منیزیم و اسیدآمینه آرژنین برای بیماریهای قلبی بسیار مفید است. تخمه هندوانه سرشار از منیزیم میباشد و 100 گرم از آن 139 درصد از نیاز روزانه منیزیم را تامین میکند. منیزیم یک ماده معدنی است که در بدن برای عملکرد صحیح قلب، فشارخون نرمال، عملکرد صحیح سیستم ایمنی، جلوگیری از گرفتگی عضلات، متابولیسم انرژی و ... کاربرد دارد.
    علاوه بر منیزیم تخمه هندوانه، به دلیل دارا بودن اسیدآمینه آرژنین، برای تنظیم فشارخون و پیشگیری از بیماریهای قلبی بسیار مناسب میباشد؛ زیرا آرژنین از باریک شدن رگهای خونی جلوگیری میکند.
    اثرات درمانی دیگر تخمه هندوانه

    1. تخمه هندوانه به دلیل سرشار بودن از منیزیم و اثرات متعددی که این ریزمغذی بر تنظیم متابولیسم کربوهیدراتها و قندها دارد؛ منجر به کنترل قند خون در دیابتیها میشود.
    2. تخمه هندوانه به دلیل سرشار بودن از تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، نیاسین (B3)، پانتوتنیک اسید (B5)، پیریدوکسین (B6) و فولات جایگزین طبیعی مناسبی برای قرص ویتامین B کمپلکس میباشد.
    3. این تخمه ها باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی میشوند. زیرا سرشار از نیاسین میباشد و 100 گرم از تخمه هندوانه 19 درصد نیاز روزانه به نیاسین را تامین میکند که سیستم عصبی را محافظت مینماید.
    4. دفع ادرار به وسیله این تخمه ها تسهیل میشود و به منظور بهبود عملکرد کلیه ها و دستگاه ادراری میتوان از تخمه هندوانه استفاده کرد. تخمه هندوانه به خاطر اثرات
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    ، دفع آب از بدن را تسهیل میکند و دفع اوره را القا مینماید. در نتیجه بدن را از اثرات سمی اوره در امان میدارد.
    5. تخمه هندوانه در تنظیم فعالیت دستگاه گوارش مفید میباشد و به منظور بهبود
    اختلالات روده ای کاربرد دارد.
    چگونه تخمه هندوانه بوداده را در منزل، تهیه کنیم؟

    1. دانه های هندوانه را بعد از مصرف هندوانه دور نریزید. دانه های سیاه رنگ را انتخاب و آنها را جمعآوری کنید.
    2. این دانهها را با آب فراوان شستشو دهید و هر گونه ماده اضافه را از آن بزدایید.
    3. در این مرحله باید دانهها را مقابل نور خورشید خشک کنید.
    4. در کمی روغن آنها را سرخ کنید. تا کاملا سرخ شوند.
    5. در حال سرخ شدن کمی آب نمک در آن بریزید و تا زمانی که آب آن کاملا بخار شود و
    دانه ها کاملا خشک شوند به حرارت دادن آن ادامه دهید.
    6. برای اینکه مواد مغذیاش از دست نرود از حرارت بالا استفاده نکنید.
    بینه خوشنودی راد
    تبیان
     

    *samira*

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2014/08/05
    ارسالی ها
    4,268
    امتیاز واکنش
    3,891
    امتیاز
    546
    محل سکونت
    زیر آسمان آبی خاکستری
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!




    تخم کدو حلوایی از تقویت سیستم ایمنی بدن گرفته تا کمک به داشتن خوابی آرام و کافی برای بدن فوائد دارد.


    به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سایت MNN در گزارشی برخی از خواص مهم تخم کدو حلوایی را برشمرده که به شرح زیر است:

    منبع غنی از پروتئین: اگرچه پروتئینهای گیاهی با حیوانی متفاوت هستند اما مصرف انواع گیاهی آن نیز مهم است که میتوان نیاز بدن به این پروتئین را با مصرف تخم کدو حلوایی تامین کرد.
    افزایش میزان منیزیم بدن: بدن برای بسیاری از فعالیتهای بیولوژیک خود از جمله تنظیم کارکرد عصبی و عضلانی، کنترل فشارخون و قندخون به این نوع ماده معدنی نیاز دارد که تخم کدو یکی از راههای تامین این نیاز بدن است.
    بالا بردن سطح پتاسیم بدن: بدن برای کمک به انقباض ماهیچهها، تنظیم ترشحات بدن، متعادل ساختن مواد معدنی، کنترل فشارخون و کاهش خطر تشکیل سنگهای کلیه به پتاسیم نیاز دارد. تخم کدو حلوایی منابع غنی از پتاسیم به حساب میآید که در هر فنجان حاوی آن حدود 588 میلیگرم پتاسیم وجود دارد.
    تقویت سیستم ایمنی بدن: تخم کدو حلوایی به دلیل دارا بودن «روی» نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد. طبق اعلام موسسه ملی آمریکا، زنان بزرگسال در روز به مصرف هشت میلی گرم روی نیاز دارند که یک فنجان تخم کدو حلوایی حدود 6.59 میلی گرم از آن را تامین میکند.
    کمک به حفظ سلامت پروستات: بررسیها حاکی از آن است که تخم کدو حلوایی و روغن آن برای کمک به حفظ سلامت پروستات موثر است.
    بهبود سلامت روان: «اِل - تریپتوفان» موجود در تخم کدو حلوایی به طور طبیعی به بهبود خلق کمک میکند و میتواند برای مقابله با افسردگی مصرف شود. همچنین بررسیها نشان میدهد مصرف تخم کدو حلوایی چند ساعت پیش از خواب به داشتن خواب خوب و آرام کمک میکند.
    منبع غنی از آنتی اکسیدان: میزان آنتی اکسیدان موجود در تخم کدو حلوایی منحصربهفرد است. این دانهها حاوی انواع گوناگون ویتامین E و بسیاری دیگر از انواع آنتیاکسیدانهای مفیدند.
     

    برخی موضوعات مشابه

    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    85
    پاسخ ها
    1
    بازدیدها
    180
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    102
    پاسخ ها
    1
    بازدیدها
    136
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    127
    پاسخ ها
    2
    بازدیدها
    159
    پاسخ ها
    5
    بازدیدها
    172
    پاسخ ها
    10
    بازدیدها
    280
    پاسخ ها
    14
    بازدیدها
    1,315
    پاسخ ها
    9
    بازدیدها
    179
    پاسخ ها
    9
    بازدیدها
    172
    پاسخ ها
    6
    بازدیدها
    157
    پاسخ ها
    3
    بازدیدها
    169
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    148
    پاسخ ها
    1
    بازدیدها
    162
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    183
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    151
    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    176
    پاسخ ها
    2
    بازدیدها
    166
    تاپیک بعدی
    بالا