طرز تهیه ترشی آلبالو / استریل کردن شیشه ترشی

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,555
امتیاز
898
سن
27
طرز تهیه ترشی آلبالو / استریل کردن شیشه ترشی

tasvirezendegi-ir-1.png

چگونه ترشی آلبالو درست کنیم ؟

ترشی آلبالو از جمله ترشی های محبوب ایرانی است. این ترشیخوشرنگ در کنار انواع غذاهای گوشتی و پلو ها طعم بی نظیری دارد.


با فرا رسیدن فصل تابستان، بازار میوه های تابستانی داغ است. اگر به دنبال روشی برای نگهداری آلبالو برای فصول دیگر سال هستید، ما ترشیآلبالو را به شما توصیه می کنیم.

آلبالو به دلیل خواص بی شمار و خاصیت ضدسرطانی میوه ای بی نظیر است و به همین سبب ترشی آلبالو نیز طرفداران زیادی دارد.
آلبالو سرشار از ویتامین های A، B، C و حاوی مقادیر مناسبی از آهن، کلسیم، فسفر، کلر، گوگرد، منیزیم، سدیم، پتاسیم، مس، روی، منگنز و کوبالت است و در 100 گرم آلبالو فقط ۷۰ کالری وجود دارد.

tasvirezendegi-ir-358.jpg




مواد لازم برای تهیه ترشی آلبالو :
آلبالو یک کیلو گرم

سرکه سفید به مقدار لازم

سنگ نمک 1قاشق سوپخوری

شکر یک چهارم پیمانه

تخم گشنیز یک قاشق سوپخوری



طرز تهیه ترشی آلبالو :
برگ و دم آلبالوها را گرفته وب ان ها را خوب شویید. سپس در آبکش ریخته و روی پارچه تمیز پهن کنید تا آب اضافی آنها گرفته شده و کاملا خشک شود.

سرکه , نمک و تخم گشنیز و شکر را در قابلمه ای لعابی و یا استیل بریزید پس از جوش آمدن بگذارید به مدت 10دقیقه بماند و جوش بخورد.

پس از این مدت از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد کمی خنک شود.

آلبالو را در ظرف شیشه ای استریل شده مخصوص ترشی بریزید سپس مخلوط سرکه را روی آنها ریخته چند ضربه به بدنه شیشه بزنید تا هوای اضافی آن ها خارج شود.


سپس در ظرف را محکم ببندید و در جای خنک و دور از نور خورشید نگه دارید.



tasvirezendegi-ir-357.jpg




نکات :

پس از جدا کردن دم آلبالو نباید آن را بمدت طولانی در هوای آزاد نگه دارید زیرا باعث فاسد شدن سریع آن میشود.

برای تهیه این ترشی دقت کنید آلبالو های سالم را انتخاب کنید.

می توانید به جای آلبالوی تازه آلبالوی خشک نیز استفاده کنید که در این صورت نمک را باید حذف کنید.



فکر بکر : روش نگهداری ترشی و جلوگیری از کپک زدن آن

مهم ترین نکته در تهیه و ترشی خوب ,سرکه آن است که باید خالص و سالم و بدون آب باشد.

اگر از خالص بودن سرکه ترشی مطمئن نیستید حتما قبل از استفاده آن را بجوشانید .

هنگام مصرف ترشی از داخل شیشه از قاشق یا ملاقه کاملا تمیز خشک و بدون چربی استفاده کنید.



روش استریل کردن ظرف شیشه ای ترشی :
شیشه هایی که برای ترشی، مربا یا کنسرو کردن درنظر گرفته اید را به خوبی شسته و یک حوله ضخیم کف یک قابلمه جا دار قرار دهید و شیشه ها را روی آن بچینید.

tasvirezendegi-ir-359.jpg


یک دستمال یا حوله بین شیشه ها قرار دهید تا به هنگام جوشیدن شیشه ها با یکدیگر تماس نداشته باشند.

قابلمه را از آب سرد پر کنید، به طوری که سطح شیشه ها پوشیده از آب باشد. سپس به مدت 30 دقیقه با حرارت متوسط اجازه جوشیدن به آن دهید.

پس از 30 دقیقه، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا شیشه ها خنک شوند.

شیشه ها را با کوچکترین تماس دست به یک حوله تمیز منتقل نمایید و به صورت وارونه قرار دهید تا کاملا خشک شوند.

در این مرحله می توانید شیشه ها را با مواد مورد نظر پر کنید.

در این مرحله پس از بستن درب شیشه ها، به مدت 30 دقیقه با آب بجوشانید و پس از خنک شدن به یخچال منتقل نمایید.



منابع: آشپزی ستاره/آکاایران/ساناز سانیا / مجله تصویر زندگی
 
  • پیشنهادات
  • Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    طرز تهیه ترشی آلبالو با سرکه سفید
    روش اول؛ با شکر
    مواد لازم به اندازه دو کاسه ترشی
    آلبالو
    نیم کیلوگرم
    شکر یک قاشق مرباخوری
    نمک یک قاشق مرباخوری
    سرکه سفید نیم کیلوگرم
    زمان لازم برای آماده سازی ۱۵ دقیقه
    دستور تهیه
    • آلبالو‌ها را خوب بشویید و اگر می‌توانید هسته‌ آن‌ها را بگیرید. مراقب باشید که له نشوند.
    • سپس آن‌ها را در یک شیشه کاملا خشک و تمیز بریزید و شکر و نمک را به آن اضافه کنید.
    • نهایتا سرکه سفید را در شیشه بریزید تا روی همه‌ آلبالو‌ها را بگیرد.
    • در شیشه را محکم ببندید و آن را یک هفته در یخچال بگذارید تا ترشی شود.
    • ترشی آلبالو را می‌توانید با انواع غذا‌ها نوش جان کنید.


    265715_921.jpg
     

    Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    روش دوم؛ بدون شکر
    مواد لازم
    آلبالو
    ۱ کیلوگرم
    نمک به میزان لازم
    سرکه سفید به میزان لازم
    زمان لازم برای آماده سازی ۱۵ دقیقه

    دستور تهیه
    • ابتدا آلبالو‌ها را تمیز بشویید و دم آن‌ها را بگیرید. کمی نمک روی آن‌ها بپاشید، آنها را پخش کنید و صبر کنید تا آلبالو‌ها کاملا خشک شوند.
    • سپس آلبالو‌ها را در شیشه کاملا خشک و تمیز بریزید و شیشه را از سرکه سفید پر کنید.
    • درب شیشه را محکم ببندید و شیشه را در یخچال بگذارید تا ترشی جا بیفتد.
    • پس از حداقل ۱۰ روز می‌توانید ترشی آلبالو را با انواع غذا‌ها نوش جان کنید.
    نوش جان ...



    265571_965.jpg



    چند نکته

    • توجه کنید که مقدار کالری موجود در ترشی آلبالو حدود ۳۵۰ کیلوکالری است.
    • قابل ذکر است که بهترین سرکه برای تهیه ترشی آلبالو سرکه سفید است.
    • هرگز از سرکه به تنهایی برای تهیه ترشی استفاده نکنید، زیرا طعم و مزه خوبی پیدا نمی‌کند.
    • از آب ترشی آلبالو می‌توانید برای تهیه سس انواع سالاد استفاده کنید؛ به طور کلی آب این ترشی جایگزین خوبی برای آبلیمو است.
    • اگر می‌توانید بهتر است که هسته‌های آلبالو‌ها را بگیرید و بعد با آن‌ها ترشی درست کنید.
    • درب شیشه ترشی را محکم ببندید تا هیچ هوایی به آن وارد نشود؛ اگر هوا وارد شود موجب فاسد شدن و کپک زدن ترشی می‌شود.
    • برای تهیه ترشی از آلبالو‌های سالم و یکدست استفاده کنید.‌
    • می‌توانید نصف شیشه را با سرکه و نصف دیگر را با آب نمک جوشیده پر کنید. به خصوص اگر از سرکه صنعتی استفاده می‌کنید.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا