دستور پخت طرز تهیه خورش بامیه : نگذارید حسرت خورش بامیه به دلتان بماند

  • شروع کننده موضوع Diba
  • بازدیدها 93
  • پاسخ ها 9
  • تاریخ شروع

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
باميه از آن جمله سبزيجات پرخاصيتي است كه خيلي‌ها به‌خاطر بافت لعاب دار آن پس از پخت، چندان تمايلي به خوردنش ندارند. در حالي كه اگر فوت و فن‌هاي پخت و حتي پاك كردن آن را بدانيد و با طعم‌ دهنده‌ هاي ترش‌ مزه آن را طعم‌ دار كنيد، مطمئن باشيد حسرت سال‌ هاي بدون باميه را خواهيد خورد!
[/BCOLOR]​
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]​
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]
مواد لازم براي 4 نفر
[/FONT]
[/BCOLOR]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]​
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
  • 750 گرم باميه
  • 500 گرم گوشت بدون استخوان خورشي
  • 1 عدد پياز درشت
  • 4 حبه سير
  • 1 ق س رب گوجه‌فرنگي
  • 200 گرم تمبر هندي بدون پوست ترش
  • 1 ق چ زردچوبه
  • به مقدار لازم روغن و نمك
  • 1 ق چ ادويه غذا
  • آب جوش به میزان لازم
[/BCOLOR]

[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
884882_155.jpg
[/BCOLOR]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]​
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
طرز تهیه:
[/BCOLOR]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]​
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
1. گوشت را به صورت قيمه‌اي خرد كرده و بشوييد. پياز را هم پوست كنده و ريز خرد كنيد و در روغن تفت دهيد. سپس تكه‌هاي گوشت را همراه با زردچوبه به روغن اضافه كنيد و تفت دهيد. حالا يك ليوان آب جوش به مخلوط گوشت و پياز اضافه كنيد و در ظرف را بگذاريد و صبر كنيد تا گوشت با حرارت ملايم بپزد.
[/BCOLOR]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]​
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
2. در اين فاصله تمبرهندي را داخل كاسه‌اي ريخته و روي آن مقداري آب جوش بريزيد و كناري بگذاريد. سپس باميه‌ها را پاك كنيد و بعد از شستن آماده بگذاريد.
[/BCOLOR]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]​
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
3. وقتي آب گوشت كم شد، رب را اضافه كرده و به همراه گوشت تفت دهيد. بعد باميه‌ها را بيفزاييد و بگذاريد همراه گوشت و رب تفت داده شوند.
[/BCOLOR]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]​
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
4. سيرها را رنده يا له كرده، سپس همراه با ادويه و نمك به مخلوط گوشت و باميه اضافه كنيد. حالا يك استكان آب جوش در خورش بريزيد و اجازه دهيد خورش روي شعله ملايم يك ربع حرارت ببيند.​
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]​
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]نكته: [/FONT]اگر احساس مي‌كنيد يك استكان آب كم است، مقدار آب را بيشتر كنيد. فقط توجه داشته باشيد آب اين خورش نبايد زياد باشد.​
[/FONT]​
[/BCOLOR]

[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]​
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
5. در مرحله آخر طبخ خورش، تمبر هندي را از صافي عبور داده و آب صاف شده آن را داخل خورش بريزيد. بعد از حدود 15 دقيقه هم حرارت را خاموش كنيد.​
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]​
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]
فوت‌وفن
[/FONT]​
[/BCOLOR]

[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]​
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
اگر به خاطر لعاب و لزج شدن باميه بعد از پخت اصولا باميه دوست نداريد، باميه‌هاي ريز را انتخاب كرده و فقط نوك چوب آنها را ببريد و با آنها اين خورش را درست كنيد. مطمئن باشيد مشتري مي‌شويد.​
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]​
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]
از كجا بخريم؟
[/FONT]​
[/BCOLOR]

[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]​
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
تمبرهندي را در بسته‌بندي‌هاي پلاستيكي‌اي كه در سوپرماركت‌ها يافت مي‌شوند، تهيه كنيد. ادويه غذايي را از عطاري‌ها و ادويه‌فروشي‌ها تهيه كنيد.
[/BCOLOR]
 
  • پیشنهادات
  • Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]خورش بامیه جزو خورش های بسیار بسیار لذیذه و بهتون پیشنهاد میكنم حتی اگه از خوردن بامیه خاطره بدی دارید یا اصلا نظر خاصی بهش ندارید حتما حتما این خورش فوق العاده رو امتحان كنید و مطمئن باشید پشیمون نمیشید. قول میدم!![/BCOLOR]
    [FONT=iransans, tahoma][/FONT]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    مواد لازم:
    [/BCOLOR]
    [FONT=iransans, tahoma][/FONT]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    • گوشت (خورشتی و بدون چربی) نیم كیلو
    • بامیه نیم كیلو
    • پیاز (متوسط) 1 عدد
    • گوجه فرنگی (نگینی شده) 2 عدد
    • رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپخوری
    • نمك به میزان لازم
    • فلفل سیاه به میزان لازم
    • زردچوبه به میزان لازم
    • زعفران (ساییده شده) 1 قاشق چایخوری
    • گرد لیمو به میزان لازم
    [/BCOLOR]

    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1010889_352.jpg
    [/BCOLOR]
    [FONT=iransans, tahoma][/FONT]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    طرز تهیه:
    [/BCOLOR]
    [FONT=iransans, tahoma][/FONT]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1-گوشت را به صورت خورشتی خرد كرده و با كمی پیاز ،فلفل ، نمك و مقدار بسیار كمی سركه و در صورت امكان 3 عدد برگ بو آبپز كنید.
    [/BCOLOR]
    [FONT=iransans, tahoma][/FONT]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    2-در ظرفی مناسب پیاز را نگینی خرد كرده و در روغن بسیار داغ نیم سرخ كنید و سپس رب گوجه فرنگی و زردچوبه و مقداری نمك به آن اضافه كرده و خوب سرخ كنید.پس از آن گوجه فرنگی نگینی شده را به مواد اضافه كرده و كمی تفت دهید و بعد كل مواد را به گوشت پخته شده اضافه كنید.یادتان باشد برگ بو ها را پس از پختن از گوشت خارج كنید.
    [/BCOLOR]
    [FONT=iransans, tahoma][/FONT]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    3-در ظرفی جدا روغن را داغ كرده و بامیه ها را پس از شستن و گرفتن سر آن در روغن خوب سرخ كنید.و پس از آن شعله را ملایم كرده و گوشت را روی بامیه های سرخ كرده بریزید و با حدود 1 لیوان آب به آنها فرصت دهید تا خوب پخته شوند .حدود 10 دقیقه مانده به آماده شدن خورش زعفران آبكرده را به خورش اضافه كرده و مقداری گرد غوره یا گرد لیمو عمانی روی غذا بدهید.
    [/BCOLOR]
    [FONT=iransans, tahoma][/FONT]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    نكات:
    [/BCOLOR]
    [FONT=iransans, tahoma][/FONT]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1) بامیه خوب بامیه قلمی و ریز است در موقع خرید دقت كنید.
    [/BCOLOR]
    [FONT=iransans, tahoma][/FONT]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    2) اگر گرد غوره یا گرد لیمو عمانی ندارید میتوانید از 3 عدد لیمو عمانی شسته شده و هسته گرفته در خورش استفاده كنید و اگر آن هم موجود نبود از آبلیمو استفاده كنید البته گرد لیمو از همه خوشمزه تر است.
    [/BCOLOR]
    [FONT=iransans, tahoma][/FONT]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    3) هرچه بامیه شما ریزتر و سرخ شده تر باشد غذای شما خوشمزه تر میشود.موقع سرخ كردن دقت كنید.
    [/BCOLOR]
    [FONT=iransans, tahoma][/FONT]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    4) برخی استفاده از گوشت چرخ شده یا قلقلی را به گوشت تكه ای ترجیح میدهند البته این مورد كاملا سلیقه ای است.
    [/BCOLOR]
     

    Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    این غذای خوشمزه و ساده از ترکیبات گوجه فرنگی، کشک، بادام هندی، پیاز و انواع ادویه جات درست می شود. خورش بامیه را هم می توانید با نان میل کنید و هم با برنج. دستور پخت خورش بامیه تند را اینجا یاد بگیرید.


    مواد لازم:

    • بامیه: ۲۵۰ گرم
    • گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط
    • بادام هندی: ۵ الی ۱۰ عدد
    • فلفل تند سبز: ۱ عدد
    • زنجبیل: ½ قاشق چایخوری
    • سیر: ۲ حبه
    • کشک: ۴ قاشق غذاخوری
    • پیاز: ۱ عدد بزرگ
    • پودر گشنیز و زیره: ۲ قاشق چای خوری
    • زردچوبه: ¼ قاشق چایخوری
    • پودر فلفل قرمز: ½ قاشق چای خوری
    • دانه رازیانه: ¼ قاشق چای خوری
    • برگ گشنیز خرد شده: ۱ و ½ قاشق غذاخوری
    • روغن: ۲ قاشق غذاخوری + ۱و ½ قاشق غذاخوری
    • نمک: به مقدار لازم

    1278482_540.jpg


    دستور تهیه:

    1. بادام هندی ها را آسیاب کنید. سپس فلفل سبز، زنجبیل و سیر را آسیاب کنید و کنار بگذارید. در آخر گوجه فرنگی ها را در همان ظرف آسیاب پوره کنید و جداگانه کنار بگذارید.

    1278483_506.jpg


    2. سر و ته بامیه ها را بزنید و در اندازه های ۳ سانتیمتری نصف کنید. ۱ و ½ قاشق غذاخوری روغن را داخل تاوه بریزید و داغ کنید. سپس بامیه ها را در روغن بریزید و مقداری نمک روی آن بریزید.

    1278484_563.jpg


    3. بامیه ها را سرخ کنید تا کمی تیره و اندازه آن ها کوچک شود. گاز را خاموش کنید و بامیه ها را در ظرف دیگری بریزید.

    1278485_591.jpg


    4. 2 قاشق غذاخوری روغن را در همان تاوه بریزید. دانه های رازیانه را به آن اضافه کنید. وقتی صدای ترق تروق دانه ها شروع شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و تا زمانی که به رنگ قهوه ای روشن شدند ترکیب فلفل سبز، زنجبیل و سیر را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید.

    1278486_676.jpg


    5. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و بگذارید تا زمانی که روغن از گوجه ها جدا شد بجوشد.

    1278487_475.jpg


    6. پودر زردچوبه، فلفل قرمز، نمک و ادویه را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

    1278488_528.jpg


    7. کشک و پودر گشنیز و زیره و بادام هندی آسیاب شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

    1278489_865.jpg


    8. در آخر بامیه ها را اضافه کنید و هم بزنید.

    1278490_700.jpg


    9. سپس بگذارید به مدت ۲ الی ۳ دقیقه روی شعله ملایم گاز بپزد.

    1278491_549.jpg


    10. گاز را خاموش کنید و خورش را در ظرف دیگری بریزید. روی آن را با برگ گشنیز تزئین کنید و تا زمانی که غذا گرم است سرو کنید.
     

    samanamanati

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/06
    ارسالی ها
    45
    امتیاز واکنش
    11
    امتیاز
    31
    سن
    39
    محل سکونت
    Tehran
    طرز تهیه خورش بامیه

    okra-stew.jpg



    مواد لازم خورش بامیه

    • گوشت خورشتی ۵۰۰ گرم

    • بامیه تازه ۴۰۰ گرم

    • گوجه فرنگی ۴ عدد

    • پیاز بزرگ ۲ عدد

    • سیر ۳ حبه

    • آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری

    • روغن مایع به اندازه کافی

    • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

    • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
    دستور پخت

    طرز تهیه خورش بامیه

    ابتدا سیر ها و پیازها را پس از اینکه پوست گرفتیم به صورت ریز خرد می کنیم ( در صورت تمایل می توانیم سیرها را رنده کنیم ) ، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخل قابلمه می ریزیم.

    پس از اینکه روغن داغ شد مخلوط سیر و پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم. پس از اینکه سیر و پیاز را کیم تفت دادیم مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و مجددا مخلوط سیر و پیاز را تفت می دهیم تا کاملا نرم شوند و با زردچوبه یکدست شوند.

    در همین حین گوشت خورشتی را با دقت می شوییم و پس از خرد کردن به صورت قیمه ای به مخلوط سیر و پیاز اضافه می کنیم. تفت دادن گوشت خورشتی را ادامه می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود.

    در ادامه گوجه فرنگی ها را رنده می کنیم و به همراه رب گوجه فرنگی به خورش اضافه می کنیم. تفت دادن مواد را ادامه می دهیم تا مواد یکدست شوند و رب گوجه فرنگی هم کمی سرخ شود سپس چند لیوان آب جوش به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم.

    پس از اضافه کردن آب جوش درب قابلمه را می گذاریم و حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا گوشت به آرامی بپزد و شیره گوشت خارج شود. در حین پختن گوشت باید بامیه ها را آماده کنیم. به همین منظور دم بامیه ها را با دقت جدا می کنیم.

    باید با دقت این کار را انجام دهیم به صورتی که به بافت بامیه ها آسیب نرسد. زیرا اگر بافت بامیه ها باز شود در پایان پخت روی ظاهر خورش تاثیر می گذارد. پس از اینکه بامیه ها را تمیز کردیم یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخلش می ریزیم.

    اجازه می دهیم روغن داغ شود سپس بامیه ها را داخل روغن تفت می دهیم تا کمی رنگشان تغییر کند. اگر بیش از حد بامیه ها را سرخ کنیم بیشتر خواص بی نظیرشان را از دست می دهند. پس از اینکه گوشت خورشت به طور کامل پخت بامیه ها را به خورش اضافه می کنیم.

    در همین مرحله آبلیمو را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه نیز به خورش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. پس از اینکه بامیه ها پختند خورش آماده است ولی اگر آب خورش زیاد بود کمی صبر کنید تا خورش غلیظ تر شود سپس آنرا به همراه برنج سرو کنید.
     

    Farzadamiri069

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/16
    ارسالی ها
    129
    امتیاز واکنش
    61
    امتیاز
    126
    سن
    33
    طرز تهیه خورشت بامیه
    khoresh-bamie-min.jpg

    اگر می خواهید خورشت بامیه مجلسی و شیکی داشته باشید می توانید موقع سرو آن را با سیب زمینی سرخ کرده تزیین کنید. در این پست آموزش آشپزی بارونک دستور پخت و طرز تهیه خورش بامیه به همراه مواد لازم برای 4 نفر آماده کرده ایم که شما می توانید با این آموزش آشپزی ، خورشت بامیه خوشمزه و مجلسی درست کنید.
    مواد لازم خورشت بامیه
    گوشت خورشتی 250 گرم
    بامیه 400 گرم
    پیاز 1 عدد
    رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
    سیر به میزان لازم
    زعفران به میزان لازم
    فلفل سیاه به میزان لازم
    آبلیمو به میزان لازم
    نمک به میزان لازم
    مراحل تهیه خورشت بامیه

    برای تهیه خورش بامیه ، ابتدا برای اینکه لیزی بامیه ها از بین برود چوب ته بامیه را فقط کمی کوتاه می کنیم و بعد آن ها را داخل ظرف آب سرد می ریزیم و کمی نمک هم بهشون می زنیم و به مدت دو ساعت صبر می کنیم تا توی آب نمک بمانند. سپس بامیه را می شوریم و کنار می گذاریم. (مراقب باشید اگر انتهای بامیه ها را بیشتر ببرید باز می شود و خورشت بامیه شما لزج می شود)

    حالا پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد می کنیم و با مقداری روغن در یک قابلمه روی حرارت قرار می دهیم وقتی که پیازها طلایی شدند گوشت را که از قبل به صورت قورمه ای همانند خورشت قیمه خرد کرده ایم به قابلمه پیاز اضافه می کنیم و بعد از تفت دادن مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و آب هم به اندازه ای می ریزیم که بعد از پخت حدود یک لیوان آب برای پختن بامیه ها داشته باشیم. (من سه لیوان ریختم)

    در این مرحله داخل تابه ای که برای پخت خورشت در نظر گرفته ایم کمی روغن می ریزیم و اگه طعم سیر را دوست دارید یکی دو حبه سیر را له کنید و به تابه اضافه کنید و با روغن تفت دهید. سپس بامیه ها را که از قبل شسته و آماده کرده ایم به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا رنگ بامیه ها عوض شود.

    سپس مقداری رب گوجه فرنگی و کمی فلفل سیاه و نمک اضافه کنید و گوشت پخته شده را با آبی که دارد به مواد داخل تابه اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم و به مدت تقریبا 20 دقیقه صبر می کنیم تا خورش بامیه خوب بپزد و جا بیفتد. توجه کنید برای جا افتادن خورشت بامیه بهتر است اجازه بدهید روی حرارت ملایم ملایم و به آرامی بپزد و جا بیفتد همچنین نباید این خورشت را زیاد هم بزنید چرا که بامیه بسیار حساس هستند و هم زدن زیادی ممکن است باعت لیز شدن خورشت شود.

    پس از اینکه خورشت بامیه پخت و حرارت زیر تابه را خاموش کردید مقدار خیلی کم آبلیمو و زعفران به
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    اضافه کنید تا خوشمزه تر و خوش طعم تر شود. همچنین می توانید دو عدد سیب زمینی رو با کمی زردچوبه به صورت طلایی سرخ کنید و موقع سرو برای تزیین و زیباتر شدن خورشت بامیه استفاده کنید.
     

    Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    بامیه از میوه هایی هست که بیشتر در جنوب کشور وجود داره و استفاده میشه. اما از اونجایی که بسیار خوشمزه و لذیذ هست خورشتش رو در بیشتر استان ها تهیه میکنند.

    مواد لازم جهت تهیه خورش باميه :

    • باميه: ۸۵۰ گرم
    • گوشت ماهيچه یا مغزران گوساله: ۸۵۰گرم
    • آبليمو: ۴ قاشق سوپ خوری
    • پياز سرخ شده: ۴ قاشق
    • رب گوجه: ۳ قاشق سوپ خوری
    • نمک و فلفل به مقدار کافی
    1914871_479.jpg


    طرز تهيه خورش باميه:

    بعد از شستن گوشت آن را قطعه قطعه ميکنيم و با پياز سرخ شده تفت می دهیم تا رنگ گوشت عوض شود، سپس آنها را در قابلمه می ریزیم و می گذاریم با مقداری آب روی حرارت کم بپزد و گوشتها کامل بپزند.

    2. از طرف دیگر باميه ها را ميشوریم فقط باید حتما چوبهای ته آنرا بگیریم، قبل از آنکه بامیه ها را به خورشت اضافه کنیم باید آنها را در ظرف آب جوش همراه با کمی نمک بریزیم و بگذاریم تا بپزد. باید حواسمان باشد تا باميه ها زیاد پخته نشود تا لیز نشوند.

    3. رب و آب ليمو و نمک و فلفل را به خورشت اضافه کرده بعد از حدود ۲۰دقیقه بامیه ها را به خورشت اضافه کرده تا جا بیفتد.
     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    طرز تهیه خورش بامیه
    بامیه سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی همچون ویتامین K، منگنز، ویتامین C، فولات، منیزیم، تیامین و ویتامین B است. علاوه بر ویتامین ها، این ماده غذایی سرشار از پروتئین و فیبر است و مصرف آن می‌تواند سبب کاهش ابتلا به دیابت، چاقی و بیماری‌های قلبی - عروقی شود. در ادامه با دستور پخت چند نوع خورش بامیه آشنا خواهید شد. خورش بامیه جنوبی چی لازم دارم؟

    خورش بامیه جنوبی

    طرز تهیه خورش بامیه

    مواد لازم:

    • بامیه: ۷۰۰ گرم
    • گوشت خورشی: ۴۰۰ گرم
    • گوجه‌فرنگی: ۶۰۰ گرم
    • تمبر هندی: نصف بسته
    • پیاز: دو عدد بزرگ
    • سیر: یک بوته کوچک
    • نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به میزان لازم
    • فلفل دلمه‌ای خردشده برای تزیین: به میزان لازم

    طرز تهیه:

    ۱. پیاز‌ها را خرد کنید و با گوشت تفت دهید. وقتی خوب تفت خورد زردچوبه و بقیه ادویه‌جات را روی گوشت بریزید.
    ۲. بعد به گوشت آب سرد اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزد.
    ۳. تمبر هندی را در یک کاسه آب جوش بریزید. سپس آن را با قاشق کمی هم بزنید و اجازه دهید خیس بخورد. سیر‌ها را رنده کنید و تفت دهید. وقتی سرخ شدند گوجه پوره‌شده را اضافه کرده و صبر کنید تا آب گوجه کشیده شود و کمی تفت بخورد.
    ۴. چوب بامیه‌ها را بگیرید، فقط حواس‌تان باشد خیلی از ته آن‌ها را نگیرید، چون بامیه لزج می‌شود.
    ۵. شیره تمبر هندی را از صافی رد کنید و در نیم ساعت آخر پخت خورش، همراه گوجه سرخ‌شده و بامیه به خورش اضافه کنید.
    ۶. در آخر نمک بزنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.

    ‬فوت کوزه‌گری

    به جای گوجه‌فرنگی می‌توانید از یک تا دو قاشق رب گوجه هم استفاده کنید. اگر هم به چاشنی تمبر هندی علاقه‌ای ندارید، می‌توانید از آب‌لیمو استفاده کنید.
     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    خورش بامیه با میگو



    طرز تهیه خورش بامیه



    مواد لازم:


    • میگو: به میزان دلخواه
    • سیب‌زمینی: دو عدد متوسط که هشت تکه شده باشد
    • سیر: دو حبه
    • پیاز: یک عدد متوسط
    • بامیه: به میزان دلخواه
    • رب گوجه‌فرنگی: دو قاشق غذاخوری
    • نمک، ادویه کاری و روغن: به میزان لازم


    طرز تهیه:


    ۱. اول از همه پیاز را نگینی خرد کرده و در ماهیتابه روی اجاق گاز همراه یک قاشق غذاخوری روغن سرخ می‌کنیم. بعد از اینکه کمی سرخ شد، سیر رنده‌شده را اضافه می‌کنیم.


    ۲. کمی بعد میگو را در ظرف می‌ریزیم و منتظر می‌شویم میگو همراه سیر سرخ شود، سپس زردچوبه، ادویه و رب گوجه را اضافه می‌کنیم. حالا سیب‌زمینی‌ها را همراه کمی آب در ظرف می‌ریزیم. مقدار آب باید تا حدی باشد که فقط روی سیب‌زمینی‌ها را بپوشاند.


    ۳. در قابلمه را می‌بندیم تا سیب‌زمینی‌ها بپزند. حالا کلاهک بامیه‌ها را جدا می‌کنیم و بعد آن‌ها را در کمی روغن تفت می‌دهیم. در اواخر پخت آن‌ها را به خورش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم در خورش نرم‌تر شوند.


    فوت کوزه‌گری


    بامیه‌ها را در ظرفی ریخته و حدود ۳۰ دقیقه با آب و نمک بجوشانید، سپس آن‌ها را در صافی ریخته و با آب بشویید. وقتی آب آن خوب گرفته شد آن‌ها را در‌تابه بدون روغن کمی تفت دهید تا لزجی‌شان کاملا گرفته شود

     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    خورش بامیه و بادمجان


    طرز تهیه خورش بامیه



    مواد لازم:


    • مرغ تمیزکرده: یک عدد
    • بادمجان قلمی یک اندازه: شش عدد
    • بامیه: ۵۰۰ گرم
    • پیاز سرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم
    • غوره: ۲۵۰ گرم
    • رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
    • نمک و فلفل: به قدر کافی
    • روغن: ۱۵۰ گرم


    طرز تهیه:


    ۱. مرغ را با یک لیوان آب، پیاز، رب گوجه‌فرنگی و کمی نمک و فلفل می‌گذاریم بپزد تا آب آن حدود نصف لیوان شود. کناره بادمجان‌های پوست کنده را چاک می‌دهیم و با نمک در روغن با حرارت ملایم سرخ می‌کنیم، سپس مرغ را خرد می‌کنیم، استخوان‌های درشت آن را می‌گیریم و کنار می‌گذاریم.


    ۲. غوره را می‌شوییم وکمی نمک به آن می‌زنیم و در هر چاک بادنجان کمی غوره می‌ریزیم. بامیه‌ها را در ظرف مرغ می‌ریزیم و می‌گذاریم در حرارت ملایم کمی بپزد، سپس بادمجان‌ها را روی آن می‌چینیم و اجازه می‌دهیم خورش با حرارت ملایم چند جوش بزند و جا بیفتد.


    فوت کوزه‌گری


    برای گرفتن روغن اضافی بادمجان‌ها را در آبکش فلزی می‌چینیم و آبکش را در ظرفی قرار می‌دهیم. ظرف را چند دقیقه در فر با حرارت ملایم می‌گذاریم. به این ترتیب روغن اضافی بادمجان‌ها ته ظرف باقی می‌ماند.

     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    خورش بامیه با بادام هندی


    طرز تهیه خورش بامیه



    مواد لازم:



    • بامیه: ۲۵۰ گرم
    • گوجه فرنگی: ۳ عدد متوسط
    • بادام هندی: ۵ الی ۱۰ عدد
    • فلفل تند سبز: ۱ عدد
    • زنجبیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
    • سیر: ۲ حبه
    • کشک: ۴ قاشق غذاخوری
    • پیاز: ۱ عدد بزرگ
    • پودر گشنیز و زیره: ۲ قاشق چای‌خوری
    • زردچوبه: ۱/۴ قاشق چایخوری
    • پودر فلفل قرمز: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
    • دانه رازیانه: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
    • برگ گشنیز خرد شده: ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
    • روغن: ۲ قاشق غذاخوری + ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری
    • نمک: به مقدار لازم



    طرز تهیه:


    ۱. بادام هندی‌ها را آسیاب کنید. سپس فلفل سبز، زنجبیل و سیر را آسیاب کنید و کنار بگذارید. در آخر گوجه فرنگی‌ها را در همان ظرف آسیاب پوره کنید و جداگانه کنار بگذارید.


    ۲. سر و ته بامیه‌ها را بزنید و در اندازه‌های ۳ سانتیمتری نصف کنید. ۱ و ½ قاشق غذاخوری روغن را داخل تاوه بریزید و داغ کنید. سپس بامیه‌ها را در روغن بریزید و مقداری نمک روی آن بریزید.


    ۳. بامیه‌ها را سرخ کنید تا کمی تیره و اندازه آن‌ها کوچک شود. گاز را خاموش کنید و بامیه‌ها را در ظرف دیگری بریزید.


    ۴. ۲ قاشق غذاخوری روغن را در همان تاوه بریزید. دانه‌های رازیانه را به آن اضافه کنید. وقتی صدای ترق تروق دانه‌ها شروع شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و تا زمانی که به رنگ قهوه‌ای روشن شدند ترکیب فلفل سبز، زنجبیل و سیر را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید.


    ۵. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و بگذارید تا زمانی که روغن از گوجه‌ها جدا شد بجوشد..۶. پودر زردچوبه، فلفل قرمز، نمک و ادویه را اضافه کنید و خوب هم بزنید.


    ۷. کشک و پودر گشنیز و زیره و بادام هندی آسیاب شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید.


    ۸. در آخر بامیه‌ها را اضافه کنید و هم بزنید.


    ۹. سپس بگذارید به مدت ۲ الی ۳ دقیقه روی شعله ملایم گاز بپزد.


    ۱۰. گاز را خاموش کنید و خورش را در ظرف دیگری بریزید. روی آن را با برگ گشنیز تزئین کنید و تا زمانی که غذا گرم است سرو کنید.

     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا