آموزش کامل درست کردن “لخ لخ” بوشهری

  • شروع کننده موضوع *~SAEEDEH~*
  • بازدیدها 227
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

*~SAEEDEH~*

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/16
ارسالی ها
4,075
امتیاز واکنش
70,793
امتیاز
1,076
سن
21
آموزش کامل درست کردن “لخ لخ” بوشهری
%D9%84%D8%AE-%D9%84%D8%AE.jpg

توضیح در مورد اسم غذا اینکه لخلاخ از کلمهٔ عربی "لخلخه"گرفته شده و به معنای بوی خوش است. این غذا از سواحل عربی "خلیج همیشگی فارس" گرفته شده، و بیشتر در سواحل ایران جا افتاده است.

مواد لازم برای درست کردن لخ لخ بوشهری
  • برنج : 4 پیمانه
  • سیر : 1 بوته
  • پیاز : 1 عدد
  • ماهی (بهتر است از ماهی شیر یا قباد، هامور یا سنگسر سفید استفاده شود ) :برای هر نفر حدود 200 گرم
  • سبزی ماهی که شامل (شوید و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله) : حدود نیم کیلو
  • تمر هندی از نوع سیاه رنگ : نصف یک بسته کوچک 200 گرمی
  • نمک ، فلفل و زردچوبه : به مقدار کافی
  • روغن : به میزان لازم
طرز تهیه لخ لخ غذای محلی

سبزی ها را شسته و پس از اینکه آب آن رفت آنها را خرد کنید. پیاز و سیر را هم نگینی خرد کنید.تمر هندی را هم با 6 پیمانه آب گرم حل کنید تا شیره تمر هندی گرفته شود و بعد آن را از صافی عبور دهید. ماهی ها را هم تمیز پاک کنید و به نمک آغشته کنید.برنج را هم بشویید.

سپس قابلمه ای تقریبا بزرگ را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخلش بریزید تا گرم شود. بعد پیاز نگینی خرد شده را داخل آن بریزید و تفت دهید. بعد از کمی تفت دادن پیاز، سیر را به آن اضافه کنید و با هم تفت دهید. در حین تفت کمی فلفل و زردچوبههم به آنها اضافه کنید.

%D9%84%D8%AE-%D9%84%D8%AE-%D9%85%D8%AD%D9%84%DB%8C.jpg


بعد از کمی تفت دادن سبزی های خرد شده را داخل قابلمه بریزید و خوب تفت دهید تا سرخ شوند.

بعد به سبزی های سرخ شده شیره تمر هندی را اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد. ماهی های نمک زده را زیر آب سرد بشویید و به مواد در حال جوش خوردن اضافه کنید تا خوب بپزد. بعد از پخته شدن ماهی ، آن را از داخل قابلمه بیرون می آوریم و کنار میگذاریم .

%D9%84%D8%AE-%D9%84%D8%AE-%D8%A8%D9%88%D8%B4%D9%87%D8%B1%DB%8C.jpg


برنج شسته شده را داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا در اثر جوشیدن آب داخل قابلمه کشیده شود.

سپس حرارت را کم کنید و ماهی ها را روی برنج بچینید و یک دم کنی روی در قابلمه بگذارید و منتظر بمانید تا برنج دم بکشد.

نکات تکمیلی در مورد لخ لخ
لخ لخ جزو غذای محلی - جنوبی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
لخ لخ را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار -میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
 

برخی موضوعات مشابه

بالا