دمپختک با نیمرو، غذایی ساده و در عین حال کامل است و در کمترین زمان تهیه می شود. این غذا برای افرادی که منع استفاده از گوشت دارند بسیار مناسب است و ارزش غذایی بالایی دارد. در این مقاله با طرز تهیه دمپختک خوشمزه به چند روش و با نیمرو آشنا خواهید شد.
دمپختک، در واقع شکل ابتدایی چلو و پلو است؛ تفاوت آنها در این است که دمی بر خلاف چلو پلو آبکش نمیشود و به همین جهت لعاب نشاستهای آن بیشتر است. پلو را همیشه با خورش میخورند، ولی دمی به واسطه داشتن بنشن (حبوبات) به تنهایی غذایی کامل است. کته نیز نوعی برنج آبکش نشده است که به صورت ساده درست میشود و بیشتر در شمال مرسوم است، ولی دمی را بیشتر در تهران و شهرهای مرکزی درست میکنند.
دمپختک را با انواع حبوبات درست میکنند، مانند دمپختک باقلا، ماش، عدس، لوبیا و... و با گوشت، نیمرو، سبزی خوردن، سالاد شیرازی یا ترشی به عنوان نهار یا شام سرو می کنند.
در این مقاله با طرز تهیه چند نوع دمپختک خوشمزه که معمولا با نیمرو سرو میشود و از نظر ارزش غذایی بسیار کامل است، آشنا خواهید شد.
طرز تهیه دمپختک با نیمرو (روش اول)
مواد لازم برای تهیه دمپختک با نیمرو
برنج خیس خورده 3 پیمانه
عدس 1 پیمانه
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
دستور تهیه:
منبع: مجله اینترنتی ستاره
دمپختک، در واقع شکل ابتدایی چلو و پلو است؛ تفاوت آنها در این است که دمی بر خلاف چلو پلو آبکش نمیشود و به همین جهت لعاب نشاستهای آن بیشتر است. پلو را همیشه با خورش میخورند، ولی دمی به واسطه داشتن بنشن (حبوبات) به تنهایی غذایی کامل است. کته نیز نوعی برنج آبکش نشده است که به صورت ساده درست میشود و بیشتر در شمال مرسوم است، ولی دمی را بیشتر در تهران و شهرهای مرکزی درست میکنند.
دمپختک را با انواع حبوبات درست میکنند، مانند دمپختک باقلا، ماش، عدس، لوبیا و... و با گوشت، نیمرو، سبزی خوردن، سالاد شیرازی یا ترشی به عنوان نهار یا شام سرو می کنند.
در این مقاله با طرز تهیه چند نوع دمپختک خوشمزه که معمولا با نیمرو سرو میشود و از نظر ارزش غذایی بسیار کامل است، آشنا خواهید شد.
طرز تهیه دمپختک با نیمرو (روش اول)
مواد لازم برای تهیه دمپختک با نیمرو
برنج خیس خورده 3 پیمانه
عدس 1 پیمانه
روغن به میزان لازم
نمک به میزان لازم
دستور تهیه:
- عدس را با ۳ پیمانه آب و اندکی نمک به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.
- پس از پختن عدس، آب اضافه آن را در قابلمه دمی بریزید و آنقدر آب اضافه کنید تا به ۶ پیمانه برسد.
- آب را به جوش آورید و برنج را به همراه عدس در آن بریزید.
- حرارت را بالا نگه دارید تا قابلمه، دوباره به جوش آید.
- پس از آنکه آب برنج تمام شد، ۴-۳ قاشق روغن در قابلمه بریزید و برنج را با کفگیر یک دور زیر و رو کنید.
- زیر قابلمه شعله پخش کن قرار داده و روی آن دمی بگذارید و حرارت را ملایم کنید.
- پس از ۴۰-۳۵ دقیقه دمپختک آماده است.
- این دمپختک را میتوانید با پیاز داغ و خرما تزیین کنید و با نیمرو نوش جان کنید.
![137273_788.jpg](http://setare.com/files/fa/news/1396/12/29/137273_788.jpg)
منبع: مجله اینترنتی ستاره