سس بشامل

  • شروع کننده موضوع ~*~havva~*~
  • بازدیدها 111
  • پاسخ ها 2
  • تاریخ شروع

~*~havva~*~

مدیر بازنشسته
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/04/06
ارسالی ها
2,276
امتیاز واکنش
23,187
امتیاز
916
طرز تهیه سس لازانیا (سس سفید بشامل)

استفاده از سس لازانیا (سس سفید بشامل) در تهیه لازانیا به دلیل وجود کره، شیر و آرد باعث خواهد شد پاستای شما خشک نشود و مواد آن از هم جدا نشود.

19103_991.jpg



مدت زمان تهیه سس لازانیا (سس سفید بشامل) حدود 10 دقیقه می‌باشد. در صورت تمایل می‌توانید از پنیر پارمزان رنده شده در ساختار این سس استفاده نمایید. توجه داشته باشید که این سس به سرعت سفت خواهد شد لذا می‌بایست در زمان مناسب تهیه و استفاده شود.



مواد لازم جهت تهیه سس لازانیا (سس سفید بشامل)

کره 50 گرم


آرد 2 قاشق غذاخوری


شیر 1 و 1/2 پیمانه


نمک و فلفل به میزان لازم


پنیر پارمزان(اختیاری) 1/2 پیمانه




طرز تهیه سس لازانیا (سس سفید بشامل

  1. در تابه کوچکی آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  2. کره، نمک و فلفل را به آرد اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  3. شیر را به آرامی به تابه اضافه و مرتب مخلوط نمایید.
  4. در نهایت سس باید غلظتی شبیه به ماست رقیق پیدا کند.
  5. در صورت تمایل می‌توانید در آخرین مراحل پنیر پارمزان رنده شده را به سس اضافه کنید و پس از آب شدن پنیر، سس را از روی حرارت بردارید.

 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • پیشنهادات
  • ~*~havva~*~

    مدیر بازنشسته
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/06
    ارسالی ها
    2,276
    امتیاز واکنش
    23,187
    امتیاز
    916


    سس بشامل Béchamel sauce و یا سس سفید یکی از سسهای بسیار معروف و بسیار خوشمزه دنیاست که چون خیلی کاربردیه من جدا پستش میکنم که سریع بتونید هر بار بهش رجوع کنید. این سسیه که ما حالا حالاها باهاش سر و کار داریم پس خوب تمرین کنید و توش تبحر پیدا کنید. من شخصا معتقدم که کسی که به عمرش بشامل ندیده و استادی هم کنار دستش نبوده حداقل باید سه بار درستش کنه تا یه بشامل خوب از آب دربیاره. یعنی بار سومه که دستتون میاد کی باید از روی حرارت برش دارید و کی به غلظت کافی رسیده!

    سس بشامل مادر سسهای فرانسوی به حساب میاد! و در غذاهای ایتالیایی هم کاربرد زیادی داره. معروفترینش که همه ایرانیها اسمش رو شندیدن "لازانیا" است. سس بشامل، بیس "سس مُرنِی" Mornay sauce هستش که در واقع به بشامل پنیر اضافه میشه.

    خب بریم سروقت رسپی... فقط توجه داشته باشید که این مورد رو حفظ کنید که همیشه مقدار کره و آرد توی سس بشامل برابره. این یادتون بمونه دیگه همیشه میتونید راحت مقدار سس رو به نسبت موادتون تنظیم کنید.



    مواد لازم:



    آرد سفید 2 ق غ

    کره 2 ق غ
    شیر 2 لیوان

    فلفل سفید و نمک
    پنیر چدار ½ لیوان



    B%c3%a9chamel%20sauce2.jpg




    حتما باید آرد سفید استفاده کنیم و با آرد گندم نمیشه چون رنگش تیره میشه. کره و آرد رو با ویسک تفت میدیم . یعنی باید حتما ویسک باشه تا مطمئن شیم که گلوله نمیشه. یکی دو دقیقه تفتش میدیم ولی نه بیشتر چون نمیخوایم رنگش طلایی بشه. قراره سس "سفید" درست کنیم!



    B%c3%a9chamel%20sauce3.jpg


    شیر باید حتما حتما حتما کاملا گرم باشه. اگه گرم نباشه سستون گلوله گلوله میشه...رد خور نداره! حالا شیر رو کم کم به خمیر اضافه میکنیم. و حتما سریع و مرتب با ویسک هم میزنیم. و حتما هم مواظب باشید که حاشیه های ظرف رو هم خوب هم بزنید که ته نگیره. خیلی مهمه. از کنارش به هیچ عنوان تکون نمیخورید!


    B%c3%a9chamel%20sauce4.jpg



    حالا اجازه میدید که جوش بیاد. جوش که اومد شروع به غلیظ شدن و سفت شدن میکنه. ( توی رسپی ها میگن "هم بزنید تا زمانی که سس به غلظت برسه" این مسخره است چون تا جوش میاد غلیظ میشه . و این کمکی به ما نمیکنه. من اینطوری توضیح میدم...) بعد از اینکه جوش اومد شعله رو کم میکنیم و میذاریم یک دقیقه دیگه هم بپزه.

    تا اینجا بیس سس سفید ما آماده است. اگه مایلید میتونید نمک و فلفل و جوز هندی بهش اضافه کنید. ولی همینجوری هم میشه با غذاهای مختلف ترکیبش کرد.



    B%c3%a9chamel%20sauce5.jpg


    حالا پنیر چدار رنده شده رو بهش اضافه میکنیم. اینجاست که دیگه طعمش رویایی میشه ( یعنی از نظر من! چون عاشق این سس هستم و خالی خالی هم میخورمش!) چون سس هنوز حرارت داره خودش باعث ذوب شدن پنیر میشه.


    B%c3%a9chamel%20sauce6.jpg




    من سعی کردم با این عکس و عکس بعدی میزان غلظتش رو نشونتون بدم
    B%c3%a9chamel%20sauce7.jpg




    چون میدونم شما چدار گیرتون نمیاد... از پارمزان یا گودا یا ماتزارلا استفاده کنید.

    B%c3%a9chamel%20sauce1.jpg




    در اینجا من فلفل سفید رو هم اضافه کردم. که دونه هاش رو توش میبینید. میتونید تیکه های گوشت و یا جعفری هم توش بریزید و روی پاستا یا غذاهای دیگه سرو کنید
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:

    ~*~havva~*~

    مدیر بازنشسته
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/04/06
    ارسالی ها
    2,276
    امتیاز واکنش
    23,187
    امتیاز
    916
    نکات تهیه سس بشامل
    untitled02211447.jpg


    سس "بشامل" سسی ایتالیایی است که در تمام رستوران‎های ایتالیا برای سرو و تهیه پاستا و لازانیا استفاده می‎‎شود. با 1 قاشق سوپخوری کره، آرد و یک فنجان شیر در زمان 15 دقیقه آماده می‎‎شود. برای اینکه سس بشامل نرم و روان باشد به موارد زیر توجه کنید:

    1. توجه داشته‌باشید که برای درست کردن سس بشامل اصیل همیشه مقدار آرد و کره را برابر در نظر بگیرید، به اینصورت دیگر درست کردن این سس برایتان سخت نخواهد بود و اندازه‌ها را فراموش نمی‌کنید.
    2. در ابتدا شیر را گرم کنید. این کار به ترکیب شدن شیر در مخلوط آرد کمک می‎کند و باعث می‌شود آرد گلوله نشود.
    3. برای طعم بیشتر، گیاهان معطر و ادویه را به شیر افزوده و شیر را از صافی عبور دهید. لازم به ذکر است که کمی جوزهندی رنده‌شده طعم متفاوت و واقعا عالی به سس می‌دهد.
    4. کره و آرد را روی حرارت متوسط به مدت 1 تا 2 دقیقه هم بزنید تا ترکیب شوند و سپس به تدریج شیر را به آرد اضافه کنید و مدام آن را هم بزنید.
    5. در این مرحله باید شعله کم باشد تا ترکیب به آرامی حالت سس مانند به خود بگیرد و به نفطه جوش برسد. پس از 1 دقیقه جوشیدن سس آماده است.
    6. می‌توانید پس از اینکه شعله را خاموش کردید پنیر چدار یا هر نوع پنیر دیگری که طعم آن را می‌پسندید به سس اضافه کرده و در غذاها استفاده کنید.
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:

    برخی موضوعات مشابه

    بالا