طرز تهیه خمیر پیراشکی خانگی

  • شروع کننده موضوع Eyna.sh
  • بازدیدها 243
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

Eyna.sh

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/12/04
ارسالی ها
1,276
امتیاز واکنش
14,975
امتیاز
696
محل سکونت
تهران
IMG_7552-540x540.jpg


مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی خانگی

  • 2 پیمانه آرد
  • 1/3 پیمانه آب
  • 1/4 پیمانه روغن
  • 2 قاشق مرباخوری پودر خمیر مایه فوری
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک
  • 1/2 قاشق چایخوری شکر

    IMG_7538-540x540.jpg


مراحل تهیه خمیر پیراشکی خانگی

آب رو ولرم کرده و با شکر مخلوط میکنیم بعد پودر خمیر مایه فوری رو داخل مخلوط آب و شکر ریخته و هم میزنیم و بهش اجازه میدیم تا به عمل بیاد. شکر برای به عمل آمدن خمیر مایه لازمه ولی مقدارش اونقدر نیست که خمیرمون رو شیرین کنه.

IMG_7539-540x540.jpg


مخلوط کردن آب و پودر خمیر مایه


حالا تخم مرغ رو با همزن میزینم تا زرده و سفیده باهم مخلوط بشن و بعد روغن رو هم اضافه کرده و باز با همزن میزنیم.

IMG_7540-540x540.jpg


مخلوط کردن مایعات


بعد از 10 دقیقه مخلوط خمیر مایه به عمل اومده و پف کرده و مثل تصویر زیر.

IMG_7541-540x540.jpg


به عمل آمدن خمیر مایه


مخلوط خمیر مایه رو هم به تخم مرغ و روغن اضافه کرده و با قاشق هم میزینم.

IMG_7542-540x540.jpg


اضافه کردن خمیر مایه


آرد و نمک رو با هم الک کرده و کم کم به مایه اضافه کرده و با قاشق هم میزنیم.

IMG_7543-540x540.jpg


اضافه کردن آرد


وقتی مخلوط خودشو جمع کرد دیگه آرد نمیریزیم. حتی در صورتی که کل دو پیمونه آرد استفاده نشده باشه. ممکنه حدود 1/4 پیمونه از آرد اضافه بیاد.

IMG_7544-540x540.jpg


بستن خمیر


حالا مخلوط رو با دست ورز میدیم تا وقتی به خمیر نرم و لطیفی برسیم که به دست تمیزی که خمیری نباشه نچسبه. در صورتی که احساس کردیم خمیر خیلی چسبناکه میتونیم کمی آرد اضافه کنیم.

IMG_7545-540x540.jpg


خمیر نهایی


داخل یک کاسه دیگه رو چرب کرده و خمیر رو داخلش میذاریم و روشو با یه پارچه میپوشونیم.

IMG_7546-540x540.jpg


استراحت دادن به خمیر


این ظرف برای برای مدت 1 الی دو ساعت در جایی نسبتا گرم میذاریم تا خمیر پف کنه و حجمش دو برابر بشه.

IMG_7547-540x540.jpg


دو برابر شدن حجم خمیر


حالا حدود 1/4 از کل خمیر رو جدا کرده و روی تخته ای که سطحش رو آرد پاشیدیم میذاریم. بعد روی خمیر رو هم کمی آرد میپاشیم. تا موقع پهن شدن به تخته و وردنه نچسبه.

IMG_7548-540x540.jpg


آرد پاشی کردن سطح


بعد با یک وردنه خمیر رو باز کرده به ضخامت حدودا 2 میلیمتر در میاریم.

IMG_7549-540x540.jpg


باز کردن خمیر


با کمک یک کاسه که سایز دهنه اش دلخواهمون باشه روی خمیر علامت گذاشته و بعد دور تا دورشو میبریم.

IMG_7550-540x540.jpg


مشخص کردن حد برش


حالا خمیر های بریده شده رو روی کاغذ روغنی که سطحش آرد پاشی شده میذاریم.

IMG_7551-540x540.jpg


خمیر پیراشکی آماده شده


میتونیم خمیرهای پیراشکی رو همون لحظه استفاده کنیم یا اینکه به همین ترتیب روی کاغذ روغنی که آرد پاشی شده گذاشته و بعد روی هم بذاریم و داخل کیسه نایلونی گذاشته و برای مدت طولانی داخل فریزر نگهداری کنیم و هر وقت بهشون احتیاج داشتیم ازشون استفاده کنیم. فقط کافیه برای استفاده از فریزر درشون بیاریم بذاریم تا آب بشن.

IMG_7573-540x540.jpg


خمیر پیراشکی


حالا میتونیم پیراشکی های مورد علاقه خودمون رو با مواد میانی مختلف درست کنیم و از طعم عالیشون لـ*ـذت ببریم.


نوش جان

IMG_7553-540x540.jpg


منبع : دونفره
 

برخی موضوعات مشابه

بالا