غذای ایرانی طرز تهیه خورشت کرفس

♥MASTANE♥

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
1970/01/01
ارسالی ها
4,316
امتیاز واکنش
3,789
امتیاز
546
محل سکونت
شیراز
طرز تهیه خورش کرفسی متفاوت


fo3029.jpg

خورش کرفس یکی از غذاهای سنتی ایرانیان است که طرفداران بسیار زیادی دارد. برای ایجاد تنوع در غذاهای تان خورش کرفس را این بار متفاوت درست کنید.

مواد لازم برای خورش کرفس :

گوشت گوسفندی
[TD="class: center"] 200 گرم[/TD]
[TR]
[TD="class: center"] کرفس خرد شده[/TD]
[TD="class: center"]200 گرم[/TD] [/TR]
[TR]
[TD="class: center"]لوبیا چیتی[/TD]
[TD="class: center"]50 گرم[/TD] [/TR]
[TR]
[TD="class: center"] رب گوجه فرنگی[/TD]
[TD="class: center"]2 قاشق غذاخوری[/TD] [/TR]
[TR]
[TD="class: center"]نعنا خشک[/TD]
[TD="class: center"]1 قاشق غذاخوری[/TD] [/TR]
[TR]
[TD="class: center"]پیاز[/TD]
[TD="class: center"]1 عدد[/TD] [/TR]
[TR]
[TD="class: center"]سبزی قورمه سبزی[/TD]
[TD="class: center"]50 گرم[/TD] [/TR]
[TR]
[TD="class: center"]آبغوره[/TD]
[TD="class: center"]½ پیمانه[/TD] [/TR]
[TR]
[TD="class: center"]نمک و فلفل و زردچوبه[/TD]
[TD="class: center"]مقداری[/TD] [/TR]



طرز تهیه خورش کرفس :

ابتدا پیاز خرد شده را در روغن کمی تفت دهید.
وقتی سبک شد سپس گوشت گوسفندی خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی زرد چوبه و فلفل سیاه را به آن بیفزایید و کمی اجازه دهید گوشت پخته شود (حدود 10 دقیقه).
سپس سبزی قورمه سبزی را به گوشت بیفزایید و کمی تفت دهید .

رب گوجه فرنگی را نیز با این مواد کمی سرخ کنید (1- 2 دقیقه).
حدود 4 لیوان آب به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزد.
لوبیا چیتی را که از شب قبل خیس کرده ، اجازه دهید جداگانه پخته شود.

در این فاصله کرفس های شسته و خرد شده را در کمی روغن مایع حدود 10 دقیقه تفت دهید.
وقتی آب کرفس ها کشیده شد نعنا خشک را نیز به آن اضافه کنید و حدود 2 دقیقه تفت دهید و شعله را خاموش کنید.

هنگامی که گوشت پخته شد ،لوبیا چیتی پخته شده و کرفس و نعنا تفت داد شده و آبغوره و نمک را نیز به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید حدود 15 دقیقه دیگر تا جا بیفتد.


منبع : seemorgh.com
 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
  • پیشنهادات
  • samanamanati

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/06
    ارسالی ها
    45
    امتیاز واکنش
    11
    امتیاز
    31
    سن
    39
    محل سکونت
    Tehran
    طرز تهیه خورش کرفس

    celery-stew.jpg


    مواد لازم برای ۴ نفر

    مواد لازم خورش کرفس

    • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم

    • ساقه کرفس تازه ۴۰۰ گرم

    • پیاز متوسط ۲ عدد

    • برگ کرفس ۲۰۰ گرم

    • لیمو عمانی ۲ عدد

    • نعناع تازه ۱ قاشق چایخوری

    • جعفری تازه ۲ قاشق غذاخوری

    • رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

    • روغن مایع به اندازه کافی

    • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
    دستور پخت

    طرز تهیه خورش کرفس

    ابتدا ساقه کرفس ها ار پس از شستشو به صورت یک اندازه خرد کنید و کنار بگذارید. اگر ساقه های کرفس را یکدست و یک اندازه خرد کنید در پایان کار ظاهر خورش زیباتر خواهد بود. در ادامه برگ های کرفس را به همراه نعناع و جعفری به صورت ساطوری ریز خرد کنید.

    یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. مخلوط برگ های کرفس ، نعناع و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا کمی سرخ شوند. هر چقدر سبزیجات را بیشتر سرخ کنید رنگشان تیره تر می شود و خورش را خوشرنگ تر می کنند.

    البته این کار خورش را زیباتر می کند ولی باعث می شود بیشتر خواص سبزیجات از بین برود. پس از اینکه سبزیجات را سرخ کردید آنها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیازها را به صورت ریز خرد کنید و به همراه کمی روغن مایع در یک قابلمه مناسب بریزید.

    در ادامه مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. در ادامه گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت یکدست خرد کنید و به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن را ادامه دهید تا گوشت سرخ شود.

    پس از اینکه گوشت به خوبی سرخ شد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب گوجه فرنگی هم سرخ شود و طعم خامی آن گرفته شود سپس ساقه های کرفس خرد شده را اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن چند لیوان آب جوش اضافه کنید.

    حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد. لیمو عمانی ها را از قبل با چنگال سوراخ کنید و به مدت یک ساعت در یک لیوان آب قرار دهید تا تلخی شان گرفته شود سپس زمانی که گوشت نیم پز شد لیمو عمانی ها را به خورش اضافه کنید.

    پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و سبزیجات سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا حدود ۴۵ دقیقه خورش روی حرارت ملایم بماند و به طور کامل جا بیفتد.

    این خورش هم مانند قورمه سبزی هر چقدر بیشتر روی حرارت بماند جا افتاده تر می شود. در اواخر پخت خورش طعم آنرا بچشید و در صورتی که ترشی آن کم بود می توانید مقداری آبغوره نیز اضافه کنید. پس از اینکه خورش کرفس آماده شد آنرا به همراه برنج سرو کنید.
     

    مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    خورش کرفس
    1955.jpg


    خورش کرفس
    آماده سازی: 1

    ساعت مدت انتظار: 2

    ساعت مجموعاً: 3 ساعت

    خورش کرفس یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی است که به عنوان غذایی بسیار خوشمزه و عامه پسند در میهمانیها مورد استفاده قرار میگیرد.

    مواد اولیه : برای 3 نفر
    آبغوره یک و نیم پیمانه (از گرد غوره هم میتوانید به میزان لازم استفاده کنید)
    نعناع 50 گرم
    فلفل به مقدار لازم
    جعفری 150 گرم
    رب گوجه فرنگی 1 قاشق مربا خوری
    نمک به مقدار لازم
    لیمو عمانی 3عدد
    گوشت 250 گرم (گوسفندی)
    زردچوبه به مقدار لازم
    کرفس 250 گرم
    پیازپیاز 1عدد یزرگ
    زعفران 3 قاشق غذا خوری (اختیاری)


    طرز تهیه:
    ابتدا در ظرف مناسب پیاز ها را خرد کرده و نیمه سرخ میکنیم .سپس گوشت را قطعه قطعه کرده و به آن اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا گوشت تغییر رنگ بدهد.پس از تفت دادن همه ادویه شامل نمک ، فلفل ، زردچوبه و زعفران اب کرده را به غذا اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم .رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا کاملا با مواد مخلوط شود و سپس ظرف را از روی حرارت برمیداریم .ساقه کرفس را به اندازه 2 تا 3 سانتی متر برش زده کنار میگذاریم.برگ های کرفس را هم خرد کرده و به همراه نعنا و جعفری ریز شده ببا روغن تفت میدهیم.
    سبزی تفت داده شده را به همراه مقداری اب جوش به مواد قبلی اضافه میکنیم و ظرف را روی حرارت میگذاریم تا غذا چند قل بزند .حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم خورش با حرارت ملایم بپزد.زمانی که دو ساعت از طبخ خورش گذشت ساقه کرفس برش داده شده را به غذا اضافه میکنیم و یک ساعت به خورش زمان میدهیم تا خوب بپزد.حدود نیم ساعت آخر ابغوره یا گرد غوره را به مواد اضافه میکنیم .البته اضافه کردن لیمو عمانی هم همزمان با اضافه کردن ابغوره انجام میشود.

    نوش جان

    منبع: فودسوران

    مجله تصویر زندگی
     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    طرز تهیه خورشت کرفس

    وب‌سایت دو‌نفره - معصومه رجایی:
    خورشت کرفس از اون خورشت هاست که ممکنه بعضی‌ها دوستش نداشته باشن. این خورشت به سبک‌های مختلفی طبخ میشه، ولی رایج ترینش خورشت کرفس با نعنا و جعفری هست. سعی میکنم توی این پست براتون مفصل توضیح بدم که من چه سبزی‌هایی توی این خورشت استفاده میکنم و چطور خوشمزه‌تر میشه.
    طرز تهیه خورشت کرفس

    مواد لازم

    • گوشت ترجیحا گوسفندی ۴۰۰ گرم
    • سبزی خورشت کرفس (نعنا جعفری) ۳۰۰ گرم + ۲۰۰ گرم سبزی قورمه سبزی
    • ۵-۶ ساقه کرفس + برگ هاش
    • روغن
    • نمک و فلفل و آبلیمو
    طرز تهیه خورشت کرفس


    دستور سریع

    ۱. کرفس‌ها رو که از قبل خرد کردید در مقدار کمی روغن تفت بدید و بذارید کنار.
    ۲. پیاز رو با روغن خیلی کم و زردچوبه تفت بدید تا سبک بشه. بعد گوشت رو اضافه کنید تا تفت بخوره.
    ۳. کرفس‌ها رو به گوشت اضافه کنید و آب رو بریزید. به قدری که تا روی گوشت‌ها رو بگیره.
    ۴. گوشت‌ها که پخت، سبزی خورشت کرفس رو که از قبل آماده کردید (پایین‌تر مفصل توضیح میدم) اضافه کنید.
    ۵. نمک هم اضافه کنید و درپوش قابلمه رو بذارید و حرارت رو ملایم کنید و اجازه بدید حداقل یکی دو ساعت جا بی افته.
    ۶. ۱۰ دقیقه‌ی آخر آبلیمو یا هر چاشنی که دوست دارید اضافه کنید و بعد هم حرارت زیر خورشت رو خاموش کنید.

    طرز تهیه خورشت کرفس


    تفت دادن
    سبزی خورشت کرفس شامل چه چیزایی هست؟
    سبزی اصلی این خورشت نعنا و جعفری هست که نسبتشون اینه جعفری حدودا سه برابر نعنا باشه. سبزی خورشت کرفس رو عین سبزی قورمه سبزی باید کاملا سرخ کنید.
    طرز تهیه خورشت کرفس


    نعنا، جعفری، برگ کرفس، سبزی قورمه

    چرا خورشت کرفس آبکی میشه؟

    بالاتر گفتم که سبزی اصلی خورشت کرفس نعنا و جعفری هست که هیچکدومشون لعاب نمیدن به خورشت. خود کرفس هم هیچ لعابی به خورشت نخواهد داد. شما برای اینکه خورشت کرفستون آبکی نشه دو تا راه دارید. یا اینکه اونقدری خورشت رو تنگ آب درست کنید که آبکی نباشه و راه دوم اینه که سبزی لعابدار به خورشتتون اضافه کنید. مثلا یکی از راهکار‌ها اینه که به همون نسبت نعنا و جعفری، تره هم به سبزی‌ها اضافه کنید تا لعاب بندازه توی خورشتتون. یا اینکه مثل من مقداری سبزی قورمه سبزی بهش اضافه کنید.
    طرز تهیه خورشت کرفس


    اضافه کردن سبزی به خورشت
    خورشت کرفس بدون نعنا جعفری رو چطور درست کنیم؟
    یکی از کار‌هایی که باعث میشه این خورشت خیلی خوشمزه‌تر بشه، اضافه کردن سبزی قورمه به جای نعنا و جعفری هست که طعمش عین قورمه سبزی میشه حدودا.
    همچنین میتونید فقط از خود کرفس و برگ‌های کرفس استفاده کنید یا حتی از برگ‌های کرفس هم استفاده نکنید و تنها ساقه‌های کرفس رو در خورشت بریزید و مراحل اضافه کردن سبزی‌های دیگه رو حذف کنید و به جاش مقداری رب گوجه تفت داده شده به خورشت اضافه کنید.
    کرفس رو چطور پاک کنیم؟
    برای خورشت کرفس حتما از کرفس‌های جوان‌تر استفاده کنید. روش پاک کردن کرفس هم به این صورت هست که ابتدا برگهاش رو از ساقه‌ها جدا میکنیم و بعد از شستشو، خرد میکنیم. ساقه‌های کرفس هم ریشه‌هایی داره که قبل از خرد شدن باید گرفته بشه. از انتهای ساقه کرفس ریشه‌ها رو بکشید تا کاملا جدا بشن. این ریشه‌ها اگه جدا نشن، توی خورشت کمی سفت هستن و زیر دندون میان.
    فریز کردن کرفس و سبزی
    اگه این خورشت رو زیاد دوست دارید و درست میکنید پیشنهاد میکنم سبزی‌ها و کرفسش رو به مقدار زیاد بخرید و فریز کنید. کرفس‌ها بعد از شستن و خرد کردن میتونید خام فریز کنید یا اینکه در روغن تفت بدید و بعد فریز کنید که کاملا آماده باشه.
    سبزی‌ها و برگ کرفس رو هم باهم خرد کنید و در روغن تفت بدید و بعد فریز کنید. یا اینکه خرد شده و خام بسته بندی و فریز کنید.
    طرز تهیه خورشت کرفس


    استفاده از کنگر و ریواس در خورشت کرفس
    بعضی‌ها از کنگر و ریواس در این خورشت استفاده میکنند. کنگر رو مثل کرفس خرد کنید و کمی تفت بدید و به همراه کرفس به خورشت اضافه کنید. اما اگه از ریواس استفاده میکنید، حدود ۱۰-۱۵ دقیقه‌ی آخر به خورشت اضافه ش کنید، چون بسیار لطیفه و خیلی سریع میپزه. فقط به ترشی ریواس توجه داشته باشید که بهتره از مقدار آبلیمو یا آبغوره‌ی خورشت کم کنید.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا