![1124115601-culinary-thumb1.jpg](http://mamisite.com/images/set/Cooking/Local-Food/1124115601-culinary-thumb1.jpg)
معمولاً خانمهای ایرانی طرز تهیه اکثر غذاها، دسرها و نوشیدنی هایی که برای نذری و خیرات تهیه میشود را به خوبی میدانند، ولی گاهی برای تهیه آن به مقدار زیاد دچار مشکل میشوند. مقدار مواد لازم و دستور تهیه عدس پلویی که در ادامه مطلب خواهید دید، برای تعداد 200 نفر در نظر گرفته شده است.
مواد لازم:
- برنج / 25 کیلو گرم
- عدس / 15 کیلو گرم (حتما باید ایرانی باشه وگرنه زمان پخت و دم کردن، از هم باز میشه)
- کشمش / 4 کیلو گرم
- گوشت چرخ کرده / 6 کیلو گرم
- پیازسرخ شده آماده / 1.5 کیلو گرم ( نمی دونم چند کیلو پیاز تازه بود. من پیاز رو آماده گرفتم ولی فروشنده گفت هر 5 کیلو پیاز 250 گرم پیاز سرخ شده میده )
- روغن جامد / 5 کیلو گرم
- زعفران آماده شده / به مقدار لازم ( مقدار دقیقی ندارم و چشمی درست کردیم )
- پودر زیره سیاه / مقداری
- روغن حیوانی / مقداری ( در حد 1 تا 2 قاشق غذاخوری برای کل روغن مصرفی )
![image-5CB3_4EDA4E23.jpg](http://www.mamipic.com/image-5CB3_4EDA4E23.jpg)
![image-440B_4EDA4E23.jpg](http://www.mamipic.com/image-440B_4EDA4E23.jpg)
وقتی هر دو آماده شدند، با هم مخلوط کنید و سپس نمک، فلفل سیاه، دارچین، رب گوجه فرنگی و روغن اضافه کنید. ( در این مرحله اگر نمیخواهید گوشت عدس پلویتان رنگ رب داشته باشد، به جای رب، زعفران دم کرده اضافه کنید، این روش را نیز میتوانید امتحان کنید ) بعد از 2 الی سه ساعت که عدس ها خیس خوردند، آب عدس را عوض کرده و روی حرارت قرار دهید تا بپزد، عدس پخته را کنار بگذارید. از دو روش میتوان برای مخلوط کردن برنج و عدس استفاده کرد. روش اول: بعد ازآبکش کردن برنج، وقتی میخواهیم داخل قابلمه بریزیم تا دم بکشد، به ازای هر دو کفگیر بزرگ برنج یک کفگیر عدس روی آن بریزید و به آرامی مخلوط کنید و سپس دوباره برنج و عدس ... در آخر با دمکنی روی حرارت قرار دهید تا خوب دم بکشد. روش دوم: وقتی برنج جوش آمد و نزدیک به آبکش کردن آن بود، عدس پخته را به برنج در حال جوش اضافه کنید تا با هم مخلوط شوند، برنج را آبکش کرده و داخل دیگ بریزید و با دمکنی روی حرارت قرار دهید تا خوب دم بکشد. ( روش دوم توصیه میشود )
![image-0AB4_4EDA4E23.jpg](http://www.mamipic.com/image-0AB4_4EDA4E23.jpg)
کشمش را شسته روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شود. سپس با روغن تفت دهید. ( اگر کشمش را قبل از خشک شدن آن و آبدار، روی حرارت بگذارید، خواه ناخواه کشمش داخل آب خود جوشیده و برای کسانی که معتقد هستند مشکل دار خواهد شد، پس فراموش نکنید که حتماً پهن کنید تا خشک شود و بعد فقط با روغن تفت دهید )
![image-7BC0_4EDA4E23.jpg](http://www.mamipic.com/image-7BC0_4EDA4E23.jpg)
بعد از این که برنج دم کشید، درب دیگ را بردارید و پودر زیره را روی برنج بپاشید و چند دقیقه ای درب ظرف را بگذارید تا عطر زیره به تمام برنج برسد. روغن نباتی و روغن حیوانی را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود ( حتماً توجه کنید تا روغن بوی سوختگی نگیرد، فقط گرم شود ) در آخرین مرحله این روغن را روی برنج آماده بریزید و برنج را زیر و رو کنید تا عطر خوبی بگیرد.
![image-F54D_4EDA4E23.jpg](http://www.mamipic.com/image-F54D_4EDA4E23.jpg)
مقداری از برنج را بردارید و زعفران را داخل آن ریخته و به آرامی طوری که برنج له نشود، زعفران را با برنج مخلوط کنید. اکنون میتوانید برنج را در ظرفها ریخته و روی آن گوشت، پیازداغ، کشمش سرخ شده بریزید.
![image-1D87_4EDA4E23.jpg](http://www.mamipic.com/image-1D87_4EDA4E23.jpg)