دستور پخت عدس پلو نذری

  • شروع کننده موضوع ترنم
  • بازدیدها 488
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

ترنم

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2013/12/17
ارسالی ها
300
امتیاز واکنش
107
امتیاز
0
1124115601-culinary-thumb1.jpg


معمولاً خانمهای ایرانی طرز تهیه اکثر غذاها، دسرها و نوشیدنی هایی که برای نذری و خیرات تهیه میشود را به خوبی میدانند، ولی گاهی برای تهیه آن به مقدار زیاد دچار مشکل میشوند. مقدار مواد لازم و دستور تهیه عدس پلویی که در ادامه مطلب خواهید دید، برای تعداد 200 نفر در نظر گرفته شده است.


مواد لازم:
  • برنج / 25 کیلو گرم
  • عدس / 15 کیلو گرم (حتما باید ایرانی باشه وگرنه زمان پخت و دم کردن، از هم باز میشه)
  • کشمش / 4 کیلو گرم
  • گوشت چرخ کرده / 6 کیلو گرم
  • پیازسرخ شده آماده / 1.5 کیلو گرم ( نمی دونم چند کیلو پیاز تازه بود. من پیاز رو آماده گرفتم ولی فروشنده گفت هر 5 کیلو پیاز 250 گرم پیاز سرخ شده میده )
  • روغن جامد / 5 کیلو گرم
  • زعفران آماده شده / به مقدار لازم ( مقدار دقیقی ندارم و چشمی درست کردیم )
  • پودر زیره سیاه / مقداری
  • روغن حیوانی / مقداری ( در حد 1 تا 2 قاشق غذاخوری برای کل روغن مصرفی )
طرز تهیه: از شب قبل برنج را خیس کنید. صبح عدس ها را شسته و خیس کنید. گوشت را به تنهایی تفت دهید تا آب گوشت جمع شود.
image-5CB3_4EDA4E23.jpg

همزمان پیاز نگینی خرد شده را تفت دهید تا کمی طلایی شود.
image-440B_4EDA4E23.jpg



وقتی هر دو آماده شدند، با هم مخلوط کنید و سپس نمک، فلفل سیاه، دارچین، رب گوجه فرنگی و روغن اضافه کنید. ( در این مرحله اگر نمیخواهید گوشت عدس پلویتان رنگ رب داشته باشد، به جای رب، زعفران دم کرده اضافه کنید، این روش را نیز میتوانید امتحان کنید ) بعد از 2 الی سه ساعت که عدس ها خیس خوردند، آب عدس را عوض کرده و روی حرارت قرار دهید تا بپزد، عدس پخته را کنار بگذارید. از دو روش میتوان برای مخلوط کردن برنج و عدس استفاده کرد. روش اول: بعد ازآبکش کردن برنج، وقتی میخواهیم داخل قابلمه بریزیم تا دم بکشد، به ازای هر دو کفگیر بزرگ برنج یک کفگیر عدس روی آن بریزید و به آرامی مخلوط کنید و سپس دوباره برنج و عدس ... در آخر با دمکنی روی حرارت قرار دهید تا خوب دم بکشد. روش دوم: وقتی برنج جوش آمد و نزدیک به آبکش کردن آن بود، عدس پخته را به برنج در حال جوش اضافه کنید تا با هم مخلوط شوند، برنج را آبکش کرده و داخل دیگ بریزید و با دمکنی روی حرارت قرار دهید تا خوب دم بکشد. ( روش دوم توصیه میشود )
image-0AB4_4EDA4E23.jpg


کشمش را شسته روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شود. سپس با روغن تفت دهید. ( اگر کشمش را قبل از خشک شدن آن و آبدار، روی حرارت بگذارید، خواه ناخواه کشمش داخل آب خود جوشیده و برای کسانی که معتقد هستند مشکل دار خواهد شد، پس فراموش نکنید که حتماً پهن کنید تا خشک شود و بعد فقط با روغن تفت دهید )


image-7BC0_4EDA4E23.jpg



بعد از این که برنج دم کشید، درب دیگ را بردارید و پودر زیره را روی برنج بپاشید و چند دقیقه ای درب ظرف را بگذارید تا عطر زیره به تمام برنج برسد. روغن نباتی و روغن حیوانی را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود ( حتماً توجه کنید تا روغن بوی سوختگی نگیرد، فقط گرم شود ) در آخرین مرحله این روغن را روی برنج آماده بریزید و برنج را زیر و رو کنید تا عطر خوبی بگیرد.
image-F54D_4EDA4E23.jpg



مقداری از برنج را بردارید و زعفران را داخل آن ریخته و به آرامی طوری که برنج له نشود، زعفران را با برنج مخلوط کنید. اکنون میتوانید برنج را در ظرفها ریخته و روی آن گوشت، پیازداغ، کشمش سرخ شده بریزید.
image-1D87_4EDA4E23.jpg

این مقدار به طور تقریبی برای 200 نفر در نظر گرفته شده است.

 

برخی موضوعات مشابه

پاسخ ها
0
بازدیدها
136
Z
پاسخ ها
0
بازدیدها
71
Zhinous_Sh
Z
بالا