طرز تهیه عدس پلو با مرغ

  • شروع کننده موضوع Diba
  • بازدیدها 224
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
عدس پلو از اون دسته از غذاهایی هست که خیلی راحت و بدون دردسر درست میشه. عدس منبع غنی آهن و پروتئین گیاهیه که برای بدن لازمه. اما به دلیل طبع سردی که داره، بهتره همراه با گرمی جات استفاده بشه به همین دلیل هست که در این غذا معمولاً کشمش و خرما هم سرو میشه. این بار من به جای استفاده از گوشت قرمز در تهیه عدس پلو از گوشت مرغ استفاده کردم که طعم متفاوت و البته خوشمزه ای داشت. در ادامه پیشنهاد امروز من رو با هم می بینیم.

IMG_8102-540x360.jpg

عدس پلو با گوشت مرغ

مواد لازم برای تهیه عدس پلو با مرغ
  • برنج 2 پیمانه
  • عدس 1 پیمانه
  • سـ*ـینه مرف 1 عدد (پخته شده)
  • کشمش 1 پیمانه
  • خرما 10 عدد
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • زعفران 1/4 قاشق چایخوری
  • کره 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه عدس پلو با مرغ
یکی دوساعت قبل از شروع به آشپزی برنج رو همراه با مقداری آب و نمک خیس می کنیم. همچنین عدس رو هم در ظرفی جداگونه همراه با مقداری آب خیس می کنیم. بعد از این مدت و برای شروع کار اول عدس خیس رو آبکش می کنیم و توی یک قابلمه همراه با مقداری آب روی حرارت ملایم می پزیم. در اواسط پختمون مقداری نمک بهش اضافه می کنیم و بعد اون رو مجدداً آبکش می کنیم. سپس توی یک قابلمه دیگه مقداری آب می ریزیم و روی شعله قرار می دیم. بعد از اینکه جوش اومد آب روی برنج رو خالی می کنیم و اون رو توی آب در حال جوش می ریزیم و همراه با مقداری زردچوبه و کمی زعفران برای ده تا دوازده دقیقه می پزیم.

IMG_8079-540x360.jpg

پخت اولیه برنج همراه با کمی زردچوبه و زعفران

بعد از این مدت عدس رو به برنج اضافه می کنیم. با همدیگه مخلوط می کنیم و بعد همراه با هم آبکش می کنیم.

IMG_8081-540x360.jpg

اضافه کردن عدس پخته به برنج در حال پخت

سپس مخلوط برنج و عدس رو در قابلمه ‏ای حاوی مقداری روغن بریزید و میریزیم و اجازه می دیم تا دم بکشه.


IMG_8082-540x360.jpg

دم کردن مخلوط برنج و عدس پخته شده

حالا تو یک ماهیتابه مقداری روغن می ریزیم. پیاز هایی رو که خلالی کردیم رو به روغن داغ اضافه می کنیم و اجازه می دیم تا طلایی بشن. مرغ رو ریش ریش می کنیم و به پیاز داغمون اضافه می کنیم و یکی دو دقیقه با هم تفت می دیم،

IMG_8076-540x360.jpg

اضافه کردن گوشت مرغ پخته و ریش شده به پیاز داغ

بعد نمک و زردچوبه و فلفل رو بهش اضافه می کنیم و خوب با موادمون مخلوط می کنیم و بعد بقیه زعفرون رو که با یک قاشق غذاخوری آب جوش دم کردیم به مرغ اضافه می کنیم و دوباره خوب هم میزنیم و بعد شعله گاز رو خاموش می کنیم.

IMG_8077-540x360.jpg

اضافه کردن ادویه به مخلوط گوشت مرغ و پیاز داغ

حالا کره رو توی یک ماهیتابه میریزیم و با شعله خیلی ملایم ذوبش می کنیم. یادمون باشه که دمای ذوب کره خیلی پایین تر از روغنه و به همون نسبت خیلی سریع تر می سوزه. حالا کشمش ها رو قبلاً با آب ولرم خیس کردیم و حالا آبکش کردیم رو به کره اضافه می کنیم و تا جایی که کمی پف کنن و رنگشون شفاف و براق بشه تفتشون می دیم.

IMG_8085-540x360.jpg

تفت دادن کشمش همراه با کره

بعد اون ها رو از تابه خارج می کنیم و حالا خرما ها رو تفت می دیم به همون صورت.

IMG_8087-540x360.jpg

تفت دادن خرما

وقتی برنج و عدس دم کشید، اون رو داخل ظرف سرور می کشیم و بعد روی اون رو یک ردیف از مخلوط مزغ و پیاز داغ، یک ردیف کشمش و یک ردیف خرما تزیین می کنیم و باز به همین ترتین تکرار می کنیم و سپس سرو می کنیم.

IMG_8090-540x360.jpg


نکاتی در مورد پخت عدس پلو
  • هیچ موقع هنگام خیس کردن عدس به اون نمک اضافه نمی کنیم چون کلاً در مورد حبوبات، خیساندن اون ها همراه با نمک، حبوبات رو سفت می کنه.
  • عدس پلو از او دسته از غذاهایی هست که با پیاز داغ بسیار لذیذ تر میشه پس اگر طعم پیاز داغ رو می پسندین از اون بیشتر استفاده کنین.
  • از تمامی قسمتهای مرغ در تهیه این غذا میشه استفاده کرد.
  • موقع تفت دادن کشمش به یاد داشته باشیم که تفت دادن بیش از حد اون باعث از بین رفتن اب میان بافتی کشمش میشه و اون رو خشک خواهد کرد..
 

برخی موضوعات مشابه

بالا