آموزش تصویری طرز تهیه حلوا کفگیری آذری

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,555
امتیاز
898
سن
27
آموزش تصویری طرز تهیه حلوا کفگیری آذری

حلوا کفگیری یک از حلواهای خوش طعم و معطر مناسب سفره افطارماه رمضان و نذریه که البته برای دوست دارانش همیشه مناسبه.


یکی از حلواهای پر طرفدار مخصوصا بین آذری های عزیز حلوای کفگیریهست.



دستور پخت حلوا کفگیری
حلوا کفگیری از حلوای های خیلی خوشمزه شهر تبریزه که در هر زمانی تو قنادی ها پیدا میشه ولی ماه رمضون دیگه مشتریش زیاده و پای ثابت سفره های افطاری.

مدت زمان آماده سازی اولیه : 10 دقیقه
مدت زمان پخت : 50 دقیقه
مناسب تعداد : 10 نفر

%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-9.jpg


رسپی های مختلفی برای حلوا کفگیری هست.

توی بعضی مدلهاش آرد نخودچی داره و بعضی نداره یا بعضی هاش از ترکیب هل و زنجفیل هست و بعضی فقط یکیش.

میزان تفت دادن آرد هم سلیقه ای هست. بعضی ها دوست ندارند رنگ ارد عوض بشه . ولی گروهی دوست دارند رنگ آرد کمی تیره بشه.

اختلافات ریزی از این دست توی این حلوا هست.

%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-13.jpg


مواد لازم برای تهیه حلوا کفگیری
آرد قنادی – 250 گرم
پودر قند نرم الک شده – 250 گرم
کره – 80 گرم
روغن جامد – 80 گرم
پودر هل سبز – 1 قاشق غذا خوری
پودر پسته – برای تزیین
پودر زنجفیل – 3 قاشق غذا خوری یا کمتر یا بیشتر
گردو نیم کوب یا اسیاب شده – نصف لیوان



%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-14.jpg




نکاتی درخصوص تهیه حلوا کفگیر
قبل از شروع کار بگم که باید آردتون رو الک کنید و بعد اندازه گیری کنید.

پودر قند یا همون نثارتون رو هم باید الک شده و خیلی نرم باشه.


اینم بگم که این حلوا رو من بیشتر وقتها چشمی درست می کنم. یعنی با چشیدن میزان شیرینی و مقدار زنجفیل و هلش رو اندازه می کنم بسته به ذائقه خانواده.

اینو اول کار گفتم که بدونید میتونید شما هم همین کار رو بکنید.

نکته بعدی اینکه اصل این حلوا از این که توی تصویر می بینید روغن و کره کمتری داره و حالت خشکتری داره.

منتهی چون ما اینطور بیشتر می پسندیم(ما یعنی پسر گلم) من مقدار کره بیشتری توش ریختم.

اما میتونید مقدارش رو کمتر کنید تا حالت سفت تری داشته باشه.

رنگشم که باز من کمی بیشتر تفت دادم و میزان تفتش و رنگش دست خودتونه.

میتونید مقداری از آرد رو کم کرده جاش آرد نخودچی بزنید که اونم خوشمزه می شه و مزه ای شبیه به برشتوک ها پیدا می کنه.

خوب از همه اینها که بگذریم میریم سراغ کارمون.



دستور تهیه حلوا کفگیری
آرد رو بازم الک کنید یکی دو بار دیگه تا حسابی بافتش باز بشه و توی تابه با حرارت ملایم مدام هم بزنید و تفت بدید. برای این مقدار مواد 10 دقیقه تقریبا کافیه.

%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-7.jpg


بعد کنار بگذارید و کمی که از حرارت افتاد الکش کنید. این الک کردن ها کیفیت این حلوا و کلا تمام حلوا ها رو بالا می بره. پس جدی بگیریدش.

%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-8.jpg




%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-4.jpg

بازم توی تابه تفتش بدید حدود 5-6 دقیقه ای و حالا کره و روغن رو اضافه کنید.

%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-5.jpg

بهتره از ترکیب کره و روغن استفاده کنید . اما میتونید یکیش رو هم استفاده کنید.
میتونید کره رو آخر کار بهش بزنید تا عطرش حفظ بشه. البته اگه دوست دارید.

%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-6.jpg


حالا از روی حرارت برش دارید و کناری بگذارید تا از حرارت بیافته.

این خیلی مهمه اگه داغ داغ بهش پودر قند بزنید خراب می شه چون در اثر حرارت آب می شه و سفت می شه.

%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-12.jpg


پس باید از حرارت بیافته بعدش میتونید بهش پودر قند بزنید و نوبت به هل و زنجفیل می رسه.

halva-kafgiri.jpg


همونطور که گفتم در این مرحله میتونید با چشیدن مواد میزان شیرینی و میزان هل و زنجفیلش رو اندازه کنید.

پس دقت کنید که همه پودر قند یا هل و زنجفیل رو یکباره اضافه نکنید. چون ممکنه میزان کمتر یا بیشتری بخواهید.
بعد هم گردو اضافه کنید و باز مزه اش رو چک کنید.

%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-2.jpg

گردو من آسیاب شده بود. من همیشه مقداری آسیاب شده و مقداری نیم کوب می ریزم .
اما اینبار فقط اسیاب شده داشتم.

در آخر کل مواد رو گوشه تابه جمع و فشرده می کنیم.

%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-1.jpg


با کفگیر ازش برداشته توی بشقاب میگذاریم و روش رو با پودر قند و پسته تزیین می کنیم.

%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-3.jpg

چه پسته بی رنگ و رویی نه؟؟!!
این پسته ای هست که خودم خشک کردم و کوبیدم. کم رنگه اما کاملا بهداشتی و رنگ نشده و سلامته. و البته مقرون به صرفه.فصلشه از دست ندید!!!
راستی میتونید موادتون رو فشرده کرده و قالب یا برش هم بزنید اما شکل سنتی اش اینه.
امیدوارم شما هم این حلوا رو درست کنید و لـ*ـذت ببرید.

از این مقدار مواد حدود 3 تا کفگیر بدست می یاد. یعنی سه تا پیش دستی:

%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-11.jpg

راستی برای رعایت قانون کپی رایت که این روزها درگیرش هم بودم بگم که من این حلوا رو سالها پیش از خاله همسرم یاد گرفتم و ازشون ممنونم.
شاد باشید.
نوش جان



منبع:شف نگین / مجله تصویر زندگی
 
  • پیشنهادات
  • مهربانوی ایرانی

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/11/30
    ارسالی ها
    6,382
    امتیاز واکنش
    14,555
    امتیاز
    898
    سن
    27
    طرز تهیه حلوا کفگیری دو رنگ خوشمزه و مجلسی

    حلوا کفگیری یکی از حلواهای سنتی تبریزه که کلی طرفدار داره. این حلوا به روش های مختلف تهیه میشه. در بخش انواع حلوا ، روش تهیه حلوا کفگیری دو رنگ را انتخاب کردیم.




    %D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-14.jpg

    دستور پخت حلوا کفگیری دو رنگ

    در مطالب قبلی طرز تهیه حلوا کفگیری سنتی آذری تقدیمتون شد و در این پست آموزش پخت حلوا کفگیری دو رنگ را خواهید دید. این حلوای خوشمزه معمولا در ماه رمضان طبخ میشه.



    مواد لازم برای تهیه حلوا کفگری دو رنگ

    آرد حدودا 4 کیلو

    آرد برنج 1کیلو

    روغن مایع 1/5 لیتر

    زعفران و هل به مقدار لازم

    پودر قند دو کیلو



    %D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7-%DA%A9%D9%81%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C.jpg




    طرز تهیه

    آرد را الک کرده و با حرارت ملایم تفت میدیم. حدودا 45 تا 50 دقیقه طول میکشه که کامل تفت بخوره. ده دقیقه آخر مونده آرد برنج را الک کرده و به آردمون اضافه می کنیم و تفت میدیم.

    زیر شعله را خاموش کرده و روغن مایع را اضافه می کنیم. حسابی ورز میدیم. کره را روی حرارت ملایم میگذاریم تا فقط در حد ذوب شدن کمی آب بشه. نباید بجوشه.

    کره را به آردها اضافه می کنیم و با دست ورز میدیم. وقتی که آردمون سرد شد، پودر قند را الک کرده و به مواد اضافه می کنیم.

    دیکه حسابی ورز میدیم اکه دیدیم منسجم نمیشه کمی روغن جامد اضافه میکنیم.

    به دو قسمت تقسیم می کنیم. به یکی پودر هل میزنیم و به یکی زعفرون دم کرده اضافه میکنیم.

    وقتی زعفرون را اضافه کردیم، به خاطر ابی که زعفرون داره باید روغن جامد اضافه کنیم تا حلوا خشک نشه.

    حسابی ورز میدیم که حلوامون براق بشه بعد کنار تابه جمع می کنیم و با کفکیر برمی داریم و تودیس میذاریم.




    نکات :

    مواد را باید با کفکیر چوبی هم بزنیم.

    آرد برنج 1/3 آرد سفید مون باید باشه.

    روغن جامد کمی برای قسمت سفید و روغن بیشتری برا زعفرونی لازمه

    عزیزان این میزان مواد برای حدودا سیصد نفر هست. بسته به تعدادی که لازم دارین مواد بردارین.



    نوش جان



    منبع:کانال آشپزی سپیده / مجله تصویر زندگی
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا