- عضویت
- 2016/11/28
- ارسالی ها
- 4,013
- امتیاز واکنش
- 9,544
- امتیاز
- 746
تخم پرندگان دارای پروتئین بسیار زیادی می باشد و ترکیبات مغذی آن میتواند باعث دفع مواد رادیواکتیو، فلزات سنگین ناشی از آلودگی هوا چون سرب، جیوه و مواد زائد بدن شود.در ادامه مقاله به خواص تخم پرندگان و طب سنتی خواهیم پرداخت.
تخم بلدرچین، مفید برای دوران نقاهت
تخم پرندگان نظیر بلدرچین کوچک و هر پنج عدد آن معادل یک تخممرغ است. پوستهی آن خالدار بوده و رنگش از قهوهای تیره تا آبی، سبز و سفید متغیر است. میزان کلسترول زردهی تخم بلدرچین از تخممرغ معمولی کمتر است و ترکیبات مغذی آن میتواند باعث دفع مواد رادیواکتیو، فلزات سنگین ناشی از آلودگی هوا (مانند سرب، جیوه) و مواد زائد بدن شود.
ویتامینهای گروه B موجود در آن باعث تنظیم سیستم عصبی و افزایش شادابی و طراوت شده، منیزیم آن سیکل خواب شبانه را منظم کرده و روی و فسفر آن باعث افزایش رشد و ضریب هوشی کودکان میشود. مصرف این تخم به درمان آسم و بیماریهای مانند آرتریت روماتوئید کمک میکند و مواد مغذی آن در درمان کم خونی، کاهش استرس و ناتوانی جسمی و جنـ*ـسی موثر است. در برخی منابع طب سنتی ذکر شده مصرف آن بعد از اعمال جراحی به خصوص پس از زایمان بسیار مفید است و موجب بازیابی انرژی از دست رفته در دوران نقاهت میشود. مصرف تخم بلدرچین در به حرف آمدن کودکان موثر است. برای این منظور باید ۱۵ روز در ماه (یک روز در میان)، تخم بلدرچین را آب پز و زردهی عسلی آن را با مقداری عسل مخلوط کنید و به کودک بدهید.
تخم اردک برای لاغرها
اردک دو نوع اهلی و وحشی دارد. تخم اردک وحشی و مرغابی از نظر ارزش غذایی با هم تفاوتی ندارند. زردهی تخم این پرنده غلیظ و دیرهضم بوده و ارزش غذایی آن از تخممرغ کمتر است. تخم اردک، چاق کننده و برای افراد لاغر بسیار مفید است. برای درمان سرفه، تنگی سـ*ـینه و توقف خونریزی توصیه میشود. تخم اردک سرشار از امگا ۳ و ویتامین D و میزان کلسترول و چربی آن نسبت به تخممرغ بالاتر است، برای همین در مصرف آن باید رعایت اعتدال شود.
برای افزایش سرعت تکلم کودکان میتوان زردهی عسلی تخم اردک را با روغن زیتون مخلوط کرد یا زردهی آن را کمی در روغن زیتون تفت داد و پس از ترکیب با عسل، آن را به کودکانی که خوب حرف نمیزنند، داد. برای این منظور باید روزی یک زرده را (۱۰ روز در ماه) به کودک بدهید و سپس حدود ۲ ماه، مصرف آن را قطع و سپس همین کار را تکرار کنید.
بهتر است تخم اردک آب پز، با کره یا روغن زیتون مخلوط و مصرف شود تا بیشترین فایده از خوردن آن به بدن برسد. بهترین حالت مصرف تخم اردک این است که آن را با چربی خودش سرخ کنید.
تخممرغ، مقوی قلب
تخممرغ پرمصرفترین تخم پرندگان در دسترس همهی افراد است. بهترین تخممرغ آن است که بزرگ و در همان روز تخمگذاری شده باشد. مزاج زردهی تخممرغ مایل به گرمی تا آخر درجهی اول است و سفیدهی آن سرد و تر در دوم قرار دارد. زردهی تخممرغ مقوی قلب و مغز، نیروی جنـ*ـسی و توقف خون و مفید در دورهی نقاهت بیماریهاست. مناسبترین، زود هضمترین و خون سازترین شکل پخت تخممرغ، نیم برشت یا همان عسلی است.
جوشاندن زیاد تخممرغ باعث دیر هضمی آن به خصوص در معدههای رطوبی میشود و مصلح آن آویشن، فلفل و نمک است.
مصرف زیاد و طولانی مدت تخممرغ باعث ایجاد لکهای پوستی در صورت و بادهای سرد در طحال و معده میشود. همچنین بهتر است بیماران دارای سنگ کیسهی صفرا، مزاجهای سرد، معدههای ضعیف و خانمهای باردار از مصرف تخممرغ پرهیز کنند.
تخم غاز، انرژیزا
تخم غاز منبع خوب پروتئین و ویتامینهای B۱۲، B۶، E، A، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن، روی، فسفر و منگنز است و در مقایسه با تخممرغ مقدار بیشتری کربوهیدرات، چربی و کالری دارد. همچنین کلسترول آن بسیار بالاست، به طوری که هر عدد آن حدود ۱۲۰۰ میلیگرم کلسترول دارد و بیشتر کالری آن مربوط به چربی موجود در زرده است، در نتیجه مصرف آن باید محدود شود. اندازهی آن از تخممرغ و اردک بزرگتر بوده و هر عدد آن معادل دو تخممرغ است. از نظر آب پز کردن نسبت به تخممرغ زمان بیشتری نیاز دارد. تخم این پرنده به دلیل غنی بودن از انرژی و مواد مغذی، تقویت کنندهی نیروی جنـ*ـسی است.
تخم شترمرغ، سیر کننده
تخم شترمرغ بسیار بزرگ است و یک عدد آن میتواند ده نفر را سیر کند. هر عدد آن یک تا دو کیلوگرم وزن دارد و حاوی ۲۰۰۰ کالری انرژی و هر کدام معادل ۲۰ عدد تخممرغ است. ویتامین E، B۵ و منگنز آن از تخممرغ کمتر، اما سلنیوم آن که به تولید و تکثیر اسپرمهای سالم کمک میکند، زیاد است. میزان مس، آهن، روی و کلسیم آن نیز به محتوای خوراک این پرنده بستگی دارد.
عسلی شدن تخم شترمرغ حدود ۴۵ دقیقه و سفت شدن آن ۲ برابر این زمان طول میکشد. از نظر طعم، میزان چربی و پروتئین مانند تخممرغ است. تحقیقات نشان میدهد میزان کلسترول تخم شترمرغ پایین بوده و حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب غیراشباع است. مصرف تخم شترمرغ به خانمهای باردار یا افراد مبتلا به کمخونی توصیه میشود.
با تخم بوقلمون پیر نشوید
تخم بوقلمون کمیاب است و خیلی در دسترس نیست. اندازهی آن کمی بزرگتر از تخممرغ بوده، ولی از نظر رنگ، طعم و ارزش غذایی مشابه آن است. پوستهی آهکی این تخم، سفید و شیری رنگ با خالهای قهوهای کم رنگ و وزن هر عدد آن ۸۰ تا ۹۰ گرم است. تخم بوقلمون قابلیت جذب آهن دارد و برای درمان کمخونی ناشی از فقر آهن توصیه میشود. منیزیم آن از تخم دیگر پرندگان بیشتر بوده و به دلیل غنی بودن از ویتامین E به آن لقب «ضد پیری» دادهاند. کلسترول و چربی آن بالا، ولی کمتر از تخممرغ بوده و بدون ویتامین C و فیبر است.
تخم کبک، مقوی سیستم گوارش
تخم کبک پروتئین بالا و چربی پایینی دارد، سریع هضم میشود و برای تقویت سیستم گوارشی و قوای جنـ*ـسی مناسب است. ویتامینهای گروه B و آهن، جزو مواد مغذی تخم کبک محسوب میشود.
نکتهی مهم درباره تخم پرندگان
برخی حکمای طب سنتی معتقدند مصرف تخم کفتر، بلدرچین و اردک به فصاحت کلام و سرعت تکلم کودکان کمک میکنند، اما شرایط خاصی برای مصرف آنها وجود دارد. برای مصرف هر مادهی غذایی در طب سنتی باید به مزاج فرد دقت ویژهای داشت. اگر تصمیم دارید مادهی غذایی خاصی را به طور مرتب وارد برنامهی غذاییتان کنید، بهتر است حتما با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید تا دچار مشکل نشوید و از سازگاری آن با مزاجتان مطلع شوید.
توجه داشته باشید باید تخم پرندگان را از مراکزی تهیه کنید که از سلامت محصولات آنها اطمینان کامل دارید. بهتر است این خوراکیها را مانند تخممرغ، در بستهبندیهای دارای مجوز و تاییدیه که تاریخ تولید و مصرف دارند، بخرید.(تخم پرندگان)
گرد آوری شده توسط گیاه یاب
منبع : نیک و نو
تخم بلدرچین، مفید برای دوران نقاهت
تخم پرندگان نظیر بلدرچین کوچک و هر پنج عدد آن معادل یک تخممرغ است. پوستهی آن خالدار بوده و رنگش از قهوهای تیره تا آبی، سبز و سفید متغیر است. میزان کلسترول زردهی تخم بلدرچین از تخممرغ معمولی کمتر است و ترکیبات مغذی آن میتواند باعث دفع مواد رادیواکتیو، فلزات سنگین ناشی از آلودگی هوا (مانند سرب، جیوه) و مواد زائد بدن شود.
ویتامینهای گروه B موجود در آن باعث تنظیم سیستم عصبی و افزایش شادابی و طراوت شده، منیزیم آن سیکل خواب شبانه را منظم کرده و روی و فسفر آن باعث افزایش رشد و ضریب هوشی کودکان میشود. مصرف این تخم به درمان آسم و بیماریهای مانند آرتریت روماتوئید کمک میکند و مواد مغذی آن در درمان کم خونی، کاهش استرس و ناتوانی جسمی و جنـ*ـسی موثر است. در برخی منابع طب سنتی ذکر شده مصرف آن بعد از اعمال جراحی به خصوص پس از زایمان بسیار مفید است و موجب بازیابی انرژی از دست رفته در دوران نقاهت میشود. مصرف تخم بلدرچین در به حرف آمدن کودکان موثر است. برای این منظور باید ۱۵ روز در ماه (یک روز در میان)، تخم بلدرچین را آب پز و زردهی عسلی آن را با مقداری عسل مخلوط کنید و به کودک بدهید.
تخم اردک برای لاغرها
اردک دو نوع اهلی و وحشی دارد. تخم اردک وحشی و مرغابی از نظر ارزش غذایی با هم تفاوتی ندارند. زردهی تخم این پرنده غلیظ و دیرهضم بوده و ارزش غذایی آن از تخممرغ کمتر است. تخم اردک، چاق کننده و برای افراد لاغر بسیار مفید است. برای درمان سرفه، تنگی سـ*ـینه و توقف خونریزی توصیه میشود. تخم اردک سرشار از امگا ۳ و ویتامین D و میزان کلسترول و چربی آن نسبت به تخممرغ بالاتر است، برای همین در مصرف آن باید رعایت اعتدال شود.
برای افزایش سرعت تکلم کودکان میتوان زردهی عسلی تخم اردک را با روغن زیتون مخلوط کرد یا زردهی آن را کمی در روغن زیتون تفت داد و پس از ترکیب با عسل، آن را به کودکانی که خوب حرف نمیزنند، داد. برای این منظور باید روزی یک زرده را (۱۰ روز در ماه) به کودک بدهید و سپس حدود ۲ ماه، مصرف آن را قطع و سپس همین کار را تکرار کنید.
بهتر است تخم اردک آب پز، با کره یا روغن زیتون مخلوط و مصرف شود تا بیشترین فایده از خوردن آن به بدن برسد. بهترین حالت مصرف تخم اردک این است که آن را با چربی خودش سرخ کنید.
تخممرغ، مقوی قلب
تخممرغ پرمصرفترین تخم پرندگان در دسترس همهی افراد است. بهترین تخممرغ آن است که بزرگ و در همان روز تخمگذاری شده باشد. مزاج زردهی تخممرغ مایل به گرمی تا آخر درجهی اول است و سفیدهی آن سرد و تر در دوم قرار دارد. زردهی تخممرغ مقوی قلب و مغز، نیروی جنـ*ـسی و توقف خون و مفید در دورهی نقاهت بیماریهاست. مناسبترین، زود هضمترین و خون سازترین شکل پخت تخممرغ، نیم برشت یا همان عسلی است.
جوشاندن زیاد تخممرغ باعث دیر هضمی آن به خصوص در معدههای رطوبی میشود و مصلح آن آویشن، فلفل و نمک است.
مصرف زیاد و طولانی مدت تخممرغ باعث ایجاد لکهای پوستی در صورت و بادهای سرد در طحال و معده میشود. همچنین بهتر است بیماران دارای سنگ کیسهی صفرا، مزاجهای سرد، معدههای ضعیف و خانمهای باردار از مصرف تخممرغ پرهیز کنند.
تخم غاز، انرژیزا
تخم غاز منبع خوب پروتئین و ویتامینهای B۱۲، B۶، E، A، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن، روی، فسفر و منگنز است و در مقایسه با تخممرغ مقدار بیشتری کربوهیدرات، چربی و کالری دارد. همچنین کلسترول آن بسیار بالاست، به طوری که هر عدد آن حدود ۱۲۰۰ میلیگرم کلسترول دارد و بیشتر کالری آن مربوط به چربی موجود در زرده است، در نتیجه مصرف آن باید محدود شود. اندازهی آن از تخممرغ و اردک بزرگتر بوده و هر عدد آن معادل دو تخممرغ است. از نظر آب پز کردن نسبت به تخممرغ زمان بیشتری نیاز دارد. تخم این پرنده به دلیل غنی بودن از انرژی و مواد مغذی، تقویت کنندهی نیروی جنـ*ـسی است.
تخم شترمرغ، سیر کننده
تخم شترمرغ بسیار بزرگ است و یک عدد آن میتواند ده نفر را سیر کند. هر عدد آن یک تا دو کیلوگرم وزن دارد و حاوی ۲۰۰۰ کالری انرژی و هر کدام معادل ۲۰ عدد تخممرغ است. ویتامین E، B۵ و منگنز آن از تخممرغ کمتر، اما سلنیوم آن که به تولید و تکثیر اسپرمهای سالم کمک میکند، زیاد است. میزان مس، آهن، روی و کلسیم آن نیز به محتوای خوراک این پرنده بستگی دارد.
عسلی شدن تخم شترمرغ حدود ۴۵ دقیقه و سفت شدن آن ۲ برابر این زمان طول میکشد. از نظر طعم، میزان چربی و پروتئین مانند تخممرغ است. تحقیقات نشان میدهد میزان کلسترول تخم شترمرغ پایین بوده و حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب غیراشباع است. مصرف تخم شترمرغ به خانمهای باردار یا افراد مبتلا به کمخونی توصیه میشود.
با تخم بوقلمون پیر نشوید
تخم بوقلمون کمیاب است و خیلی در دسترس نیست. اندازهی آن کمی بزرگتر از تخممرغ بوده، ولی از نظر رنگ، طعم و ارزش غذایی مشابه آن است. پوستهی آهکی این تخم، سفید و شیری رنگ با خالهای قهوهای کم رنگ و وزن هر عدد آن ۸۰ تا ۹۰ گرم است. تخم بوقلمون قابلیت جذب آهن دارد و برای درمان کمخونی ناشی از فقر آهن توصیه میشود. منیزیم آن از تخم دیگر پرندگان بیشتر بوده و به دلیل غنی بودن از ویتامین E به آن لقب «ضد پیری» دادهاند. کلسترول و چربی آن بالا، ولی کمتر از تخممرغ بوده و بدون ویتامین C و فیبر است.
تخم کبک، مقوی سیستم گوارش
تخم کبک پروتئین بالا و چربی پایینی دارد، سریع هضم میشود و برای تقویت سیستم گوارشی و قوای جنـ*ـسی مناسب است. ویتامینهای گروه B و آهن، جزو مواد مغذی تخم کبک محسوب میشود.
نکتهی مهم درباره تخم پرندگان
برخی حکمای طب سنتی معتقدند مصرف تخم کفتر، بلدرچین و اردک به فصاحت کلام و سرعت تکلم کودکان کمک میکنند، اما شرایط خاصی برای مصرف آنها وجود دارد. برای مصرف هر مادهی غذایی در طب سنتی باید به مزاج فرد دقت ویژهای داشت. اگر تصمیم دارید مادهی غذایی خاصی را به طور مرتب وارد برنامهی غذاییتان کنید، بهتر است حتما با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید تا دچار مشکل نشوید و از سازگاری آن با مزاجتان مطلع شوید.
توجه داشته باشید باید تخم پرندگان را از مراکزی تهیه کنید که از سلامت محصولات آنها اطمینان کامل دارید. بهتر است این خوراکیها را مانند تخممرغ، در بستهبندیهای دارای مجوز و تاییدیه که تاریخ تولید و مصرف دارند، بخرید.(تخم پرندگان)
گرد آوری شده توسط گیاه یاب
منبع : نیک و نو