- عضویت
- 2016/11/28
- ارسالی ها
- 4,013
- امتیاز واکنش
- 9,544
- امتیاز
- 746
نعنا گیاهی می باشد که خواص دارویی آن بسیار متنوع و شگفت انگیز است و در درمان انواع بیماری ها کاربرد به سزایی دارد. این گیاه در واقع تمام اسانس ، خواص و فواید پونه را دارد. نعنا سبز معمولا در کل دنیا کشت می شود و مخصوص محدوده خاصی نمی باشد. در ادامه مطلب به خواص نعنا از دیدگاه طب سنتی خواهیم پرداخت.
نعنا گیاهی است از رده دولپه ای های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزی های خوراکی است. این گیاه تمام اسانس ها و خواص پونه را دارد؛ ولی برگ هایش کرک کم تری دارند و بریدگی های کنار برگ های آن بیش تر از پونه و اسانس آن نیز ملایم تر است. نعنا گیاهی است با ریشه هوایی و ساقه های مستقیم و چهارگوش ، و برگ های آن به طول ۳ تا ۵ سانتی متر ، متقابل ، نیزه ای یا دوکی است ، حاشیه ی آن دارای بریدگی های عمیقی است ، بریدگی های کناره آن نوک تیز است. کرک برگ های نعنا کم است.
خواص دارویی و کاربرد
نعنا گیاهی است باطبع گرم و خشک که دارای خواص فراوان دارویی است و مصرف آن به اشکال مختلف از جمله تازه، خشک شده، اسانس، دمکرده، پودر و… امکان پذیر است.
برگ های خشک و نرم شده نعنا را برای خوشبو کردن ماست و دوغ و سرخ شده آن را در روغن که به نام نعنا داغ موسوم است برای خوشبو کردن برخی آش ها به کار می رود.
برای سوء هاضمه میتوان از عرق نعنا یا دمکرده ی نعنا بعد از غذا استفاده کرد.
یک نوشیدنی خوب، سرد و مفید برای تابستان نعنا میباشد. ۱۰ گرم نعنا را در یک لیتر آب بجوشانید و میل کنید. هر روز استفاده نشود.
یک گرم نعنا مانند چای دم کرده میل شود ولی هر روز استفاده نشود.
نعناع، سبزی فوقالعاده مهمی به شمار میرود که از دورههای کهن تا به امروز نزد ایرانیان از اهمیت خاصی برخوردار بوده است و در طب سنتی نیز جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده است. این سبزی در خواص، قویتر از پونه ارزیابی میشود. ویژگیهای آن را میتوان بدین ترتیب برشمرد: گرمکننده، مفرح، تقویتکننده قلب، رقیقکننده خون غلیظ، حلکننده مواد بلفمی و سوداوی.
آشامیدن عصاره نعناع در نضج و دفع رطوبتهای ریه و مجاری تنفسی مفید است. جوشانده آن همراه با پرسیاوشان برای تقویت معده، از بین بردن باد معده و آروغ، کولیت و دفع اقسام کرم شکم تاثیر بهسزایی دارد. خوردن آب آن با انار ترش، برطرفکننده سکسکه، تهوع و استفراغ است. علاوه بر این، خاصیت اشتهاآور هم دارد. خواص نعنا از دیدگاه طب سنتی
جویدن نعناع به تسکین درد دندان کمک میکند. خوردن نعناع با لبنیات و پنیر، مانع از ضرر رساندن این مواد غذایی به بدن میشود. البته نباید فراموش کرد که زیادهروی در خوردن نعناع، باعث خارش گلو و نفخ میگردد. درواقع، کم خوردن نعناع باعث از بین رفتن نفخ و زیادهروی در خوردن آن باعث ایجاد نفخ میشود.
مصرف این سبزی بعد از شیمیدرمانی و رادیوتراپی به کنترل حالت تهوع و استفراغ کمک میکند. نعناع حتی در بهبود بیماریهای ریوی از جمله سل و سرطان هم موثر است. خواص نعنا از دیدگاه طب سنتی
سلامت نیوز ، آکاایران
![nana-tgebe-sonati-300x225.jpg](http://giahyab.com/wp-content/uploads/nana-tgebe-sonati-300x225.jpg)
نعنا گیاهی است از رده دولپه ای های پیوسته گلبرگ که سردسته تیره نعناعیان و از سبزی های خوراکی است. این گیاه تمام اسانس ها و خواص پونه را دارد؛ ولی برگ هایش کرک کم تری دارند و بریدگی های کنار برگ های آن بیش تر از پونه و اسانس آن نیز ملایم تر است. نعنا گیاهی است با ریشه هوایی و ساقه های مستقیم و چهارگوش ، و برگ های آن به طول ۳ تا ۵ سانتی متر ، متقابل ، نیزه ای یا دوکی است ، حاشیه ی آن دارای بریدگی های عمیقی است ، بریدگی های کناره آن نوک تیز است. کرک برگ های نعنا کم است.
خواص دارویی و کاربرد
نعنا گیاهی است باطبع گرم و خشک که دارای خواص فراوان دارویی است و مصرف آن به اشکال مختلف از جمله تازه، خشک شده، اسانس، دمکرده، پودر و… امکان پذیر است.
برگ های خشک و نرم شده نعنا را برای خوشبو کردن ماست و دوغ و سرخ شده آن را در روغن که به نام نعنا داغ موسوم است برای خوشبو کردن برخی آش ها به کار می رود.
برای سوء هاضمه میتوان از عرق نعنا یا دمکرده ی نعنا بعد از غذا استفاده کرد.
یک نوشیدنی خوب، سرد و مفید برای تابستان نعنا میباشد. ۱۰ گرم نعنا را در یک لیتر آب بجوشانید و میل کنید. هر روز استفاده نشود.
یک گرم نعنا مانند چای دم کرده میل شود ولی هر روز استفاده نشود.
نعناع، سبزی فوقالعاده مهمی به شمار میرود که از دورههای کهن تا به امروز نزد ایرانیان از اهمیت خاصی برخوردار بوده است و در طب سنتی نیز جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده است. این سبزی در خواص، قویتر از پونه ارزیابی میشود. ویژگیهای آن را میتوان بدین ترتیب برشمرد: گرمکننده، مفرح، تقویتکننده قلب، رقیقکننده خون غلیظ، حلکننده مواد بلفمی و سوداوی.
آشامیدن عصاره نعناع در نضج و دفع رطوبتهای ریه و مجاری تنفسی مفید است. جوشانده آن همراه با پرسیاوشان برای تقویت معده، از بین بردن باد معده و آروغ، کولیت و دفع اقسام کرم شکم تاثیر بهسزایی دارد. خوردن آب آن با انار ترش، برطرفکننده سکسکه، تهوع و استفراغ است. علاوه بر این، خاصیت اشتهاآور هم دارد. خواص نعنا از دیدگاه طب سنتی
جویدن نعناع به تسکین درد دندان کمک میکند. خوردن نعناع با لبنیات و پنیر، مانع از ضرر رساندن این مواد غذایی به بدن میشود. البته نباید فراموش کرد که زیادهروی در خوردن نعناع، باعث خارش گلو و نفخ میگردد. درواقع، کم خوردن نعناع باعث از بین رفتن نفخ و زیادهروی در خوردن آن باعث ایجاد نفخ میشود.
مصرف این سبزی بعد از شیمیدرمانی و رادیوتراپی به کنترل حالت تهوع و استفراغ کمک میکند. نعناع حتی در بهبود بیماریهای ریوی از جمله سل و سرطان هم موثر است. خواص نعنا از دیدگاه طب سنتی
سلامت نیوز ، آکاایران