- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
خورش پرتقال با مرغ یکی از خوشمزهترین خورشها در میان مردمان شمال ایران است. پرتقال همواره به عنوان میوهای خوش طعم و خوش مزه که منبع غنی ویتامین است بین مردم شناخته میشود.
افراد پرتقال را به عنوان یکی از مرکبات پرخاصیت مصرف میکنند و گاهی نیز آب این میوه را گرفته و به عنوان آب پرتقال طبیعی آن را مینوشند. پرتقال از میوههایی است که به دلیل فراوان بودن و داشتن طرفداران زیاد، به وفور در بازارها قابل خرید میباشد. عده زیادی از افراد پرتقال را به صورت پخته در انواع پلوها و خورشها مصرف میکنند. پرتقال پخته در انواع غذاها شاید به اندازه پرتقال خام و تازه ویتامین خالص نداشته باشد؛ اما موجب میشود که بسیاری از خاصیتها و کالریهای آن به خورش اضافه شود.
خورش پرتقال طعم شیرین و ملسی دارد و میزان طعم آن بستگی به ترش یا شیرین بودن پرتقالی دارد که از آن در تهیه خورش استفاده کرده اید. خورش پرتقال به همراه مرغ، باعث میشود تا این خورش ارزش غذایی فراوانی داشته باشد.
بهتر است در تهیه خورش پرتقال با مرغ از پرتقالهای تازه و آبدار استفاده کنید. همچنین مقدار و نوع ادویهای که در تهیه خورش به کار میبرید به سلیقه شما بستگی دارد. خورش پرتقال نه تنها میان افراد بزرگسال بلکه در میان کودکان نیز به خاطر داشتن طعم و رنگ بی نظیرش شناخته میشود. این خورش در دیگر مناطق نیز با دستور پخت متفاوت تهیه میشود. فراوان بودن مرکبات و به ویژه پرتقال در شمال کشور موجب میشود افراد بتوانند این خورش را به راحتی تهیه کنند.
مواد لازم
مراحل پخت
۱. ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. کمی که پیازها طلایی شدند تکههای مرغ را که به اندازههای دلخواه برش داده اید درون قابلمه بریزید و همراه با پیازها به خوبی تفت دهید.
۲. مدتی در ظرف را بگذارید تا در بخار خودش کمی پخته شود. در این حین فلفل و زرد چوبه را هم میتوانید اضافه کنید تا به همراه مرغ تفت بخورد. هنگامی که مرغها به خوبی تفت خوردند و کمی سرخ شدند ظرف را از روی حرارت بردارید.
۳. آب پرتقال را با شکر به خوبی مخلوط کنید و داخل ظرف مرغها بریزید. سپس دوباره روی حرارت قرار دهید و بگذارید به جوش آید.
۴. مجدد حرارت را روی متوسط بگذارید، درب ظرف را ببندید و بگذارید مرغها به خوبی پخته شوند.
۵. در این مرحله از طرز تهیه خورش پرتقال یعنی قبل از پخته شدن کامل مرغ ها، پوست پرتقال را که به صورت خلال شده آماده کرده ایم به خورش اضافه میکنیم.
۶. اما ابتدا باید تلخی پوست پرتقال را بگیرید. به این صورت که ابتدا آب را جوش آورده و سپس خلالها را داخل آن میریزید تا کمی جوش بخورد حدود ۵ دقیقه، سپس آن را آبکش کرده اگر تلخی پوشت پرتقال رفته بود به خورش اضافه کنید در غیر این صورت مجدد این کار را انجام دهید. شاید نیاز باشد که ۳ تا ۴ بار این کار را انجام دهید تا کاملا تلخی پوست پرتقال از بین برود.
۷. پس از ریختن پوست پرتقال وقت آن است که نمک خورش را اندازه کنید.
۸. در پایان، غلظت خورش و پخت مرغها نشانه آماده شدن خورش شما برای سرو میباشد میباشد. میتوانید با خلال پسته و یا زرشک روی خورش را تزیین کنید.
افراد پرتقال را به عنوان یکی از مرکبات پرخاصیت مصرف میکنند و گاهی نیز آب این میوه را گرفته و به عنوان آب پرتقال طبیعی آن را مینوشند. پرتقال از میوههایی است که به دلیل فراوان بودن و داشتن طرفداران زیاد، به وفور در بازارها قابل خرید میباشد. عده زیادی از افراد پرتقال را به صورت پخته در انواع پلوها و خورشها مصرف میکنند. پرتقال پخته در انواع غذاها شاید به اندازه پرتقال خام و تازه ویتامین خالص نداشته باشد؛ اما موجب میشود که بسیاری از خاصیتها و کالریهای آن به خورش اضافه شود.
خورش پرتقال طعم شیرین و ملسی دارد و میزان طعم آن بستگی به ترش یا شیرین بودن پرتقالی دارد که از آن در تهیه خورش استفاده کرده اید. خورش پرتقال به همراه مرغ، باعث میشود تا این خورش ارزش غذایی فراوانی داشته باشد.
بهتر است در تهیه خورش پرتقال با مرغ از پرتقالهای تازه و آبدار استفاده کنید. همچنین مقدار و نوع ادویهای که در تهیه خورش به کار میبرید به سلیقه شما بستگی دارد. خورش پرتقال نه تنها میان افراد بزرگسال بلکه در میان کودکان نیز به خاطر داشتن طعم و رنگ بی نظیرش شناخته میشود. این خورش در دیگر مناطق نیز با دستور پخت متفاوت تهیه میشود. فراوان بودن مرکبات و به ویژه پرتقال در شمال کشور موجب میشود افراد بتوانند این خورش را به راحتی تهیه کنند.
مواد لازم
- پرتقال بدون هسته: ۶ عدد (برای آبگیری)
- خلال پرتقال: ۱/۲ لیوان
- خلال پسته: ۳ قاشق چایخوری
- مرغ: ۱ عدد
- کره: ۵۰ گرم
- شکر: ۲ قاشق سوپخوری
- آب: ۲ پیمانه
- زعفران: نصف قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
مراحل پخت
۱. ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. کمی که پیازها طلایی شدند تکههای مرغ را که به اندازههای دلخواه برش داده اید درون قابلمه بریزید و همراه با پیازها به خوبی تفت دهید.
۲. مدتی در ظرف را بگذارید تا در بخار خودش کمی پخته شود. در این حین فلفل و زرد چوبه را هم میتوانید اضافه کنید تا به همراه مرغ تفت بخورد. هنگامی که مرغها به خوبی تفت خوردند و کمی سرخ شدند ظرف را از روی حرارت بردارید.
۳. آب پرتقال را با شکر به خوبی مخلوط کنید و داخل ظرف مرغها بریزید. سپس دوباره روی حرارت قرار دهید و بگذارید به جوش آید.
۴. مجدد حرارت را روی متوسط بگذارید، درب ظرف را ببندید و بگذارید مرغها به خوبی پخته شوند.
۵. در این مرحله از طرز تهیه خورش پرتقال یعنی قبل از پخته شدن کامل مرغ ها، پوست پرتقال را که به صورت خلال شده آماده کرده ایم به خورش اضافه میکنیم.
۶. اما ابتدا باید تلخی پوست پرتقال را بگیرید. به این صورت که ابتدا آب را جوش آورده و سپس خلالها را داخل آن میریزید تا کمی جوش بخورد حدود ۵ دقیقه، سپس آن را آبکش کرده اگر تلخی پوشت پرتقال رفته بود به خورش اضافه کنید در غیر این صورت مجدد این کار را انجام دهید. شاید نیاز باشد که ۳ تا ۴ بار این کار را انجام دهید تا کاملا تلخی پوست پرتقال از بین برود.
۷. پس از ریختن پوست پرتقال وقت آن است که نمک خورش را اندازه کنید.
۸. در پایان، غلظت خورش و پخت مرغها نشانه آماده شدن خورش شما برای سرو میباشد میباشد. میتوانید با خلال پسته و یا زرشک روی خورش را تزیین کنید.