دستور پخت دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان

  • شروع کننده موضوع Diba
  • بازدیدها 109
  • پاسخ ها 1
  • تاریخ شروع

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
پلو افغانی که به کابلی پلو یا قابلی پلو شهرت دارد از غذاهای اصیل و مشهور کشور افغانستان است. به دلیل طعم بی نظیر آن در کشورهای همسایه نیز شناخته شده و معروف است. پلو افغانی جزو خانواده شیرین پلو و آلبالوپلو ونظیر آن ها به شمار می رود و درآن برنج به همراه ادویه های شیرین دم گذاشته می شود بنابراین، غذای مناسبی برای افرادی که طعم شیرین غذا را دوست دارند می باشد.

این غذای پلویی همراه با گوشت، هویج، کشمش، خلال پرتغال، خلال بادام و خلال پسته تهیه می شود. از پلوی افغانی در تمام فصول سال میتوان استفاده کرد. این پلو به روش های مختلفی طبخ می شود. ما دراین مقاله طرز تهیه پلو افغانی را آموزش داده ایم که با رنگ و بوی مطبوع خود مناسب مجلس های شما عزیزان می باشد پس در ادامه با ما باشید.

مواد لازم

  • 300 گرم گوشت گوسفند
  • 2پیمانه برنج
  • 2عدد هویج
  • 1عدد پیاز
  • نصف پیمانه خلال بادام و خلال پسته
  • نصف پیمانه خلال پرتقال
  • یک پیمانه کشمش پلویی
  • 3 قاشق شکر در صورت تمایل
  • روغن و نمک به میزان لازم
  • 2 قاشق غذا خوری زعفران آب کرده غلیظ
  • 3 قاشق چای خوری ادویه شامل مخلوط پودر زیره، پودر میخک، پودر جوز هندی، پودر هل و دارچین
1853571_423.jpg


دستور تهیه

1. ابتدا برنج را خیس کرده و به آن نمک اضافه می کنیم و کنار می گذاریم.

2. پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن تفت می دهیم تا طلایی شود. نیمی از پیاز را برداشته و کنار می گذاریم.

3. گوشت های شسته و خرد شده را به پیاز ها اضافه کرده و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند تفت می دهیم.

4. سپس چند لیوان آب جوش به آن اضافه می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا به جوش آید.

5. پس ازآن حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم تا گوشت کاملا بپزد و ساعت آخر پخت به مقدار لازم نمک اضافه می کنیم.

6. گوشت را بعد از پخته شدن به قطعات درشت تقسیم می کنیم.

7. هویج ها را می پزیم و خلال می کنیم.

8. خلال بادام و پسته را شسته و درصافی می ریزیم.

9. کشمش را شسته و درصافی می ریزیم.

10. نیمی از پیازها را که کنار گذاشتیم درمقداری روغن می ریزیم و روی شعله می گذاریم سپس خلال هویج را درآن تفت می دهیم وشکر را به آن اضافه می کنیم.

11. کشمش، خلال های بادام، پسته و پرتغال را به مخلوط اضافه می کنیم و پس از کمی تفت دادن ادویه را به مواد اضافه می کنیم.

12. برنج را آبکش می کنیم. مقداری روغن در قابلمه می ریزیم. مقداری از برنج آبکش شده را کف قابلمه می ریزیم و روی آن مقداری گوشت ریخته و از مواد مخلوط روی گوشت می ریزیم. به همین ترتیب مواد را داخل قابلمه می ریزیم تا تمام شوند و باید لایه ی بالایی حتما برنج باشد.

13. پلو را روی شعله می گذاریم و زعفران آب کرده را روی پلو می ریزیم و اجازه می دهیم پلو دم بکشد.

نکاتی درباره پخت پلو افغانی

  • در پلو افغانی می توان از مویز به جای کشمش استفاده کرد. یا به همراه کشمش از خرما نیز استفاده نمود.
  • با توجه به ذائقه هر فرد میتوان ادویه ها را حذف یا با دیگر ادویه ها جایگزین کرد.
  • این مقدار مواد اولیه برای 3 نفر مناسب می باشد.
 
  • پیشنهادات
  • dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان (مرحله به مرحله)

    پلو افغانی یا کابلی پلو یکی از غذا‌های اصیل و مشهور کشور افغانستان هستش که به دلیل طعم لذیذش در کشور‌های همسایه هم شناخته شده. پلو افغانی جز خانواده‌ی شیرین پلو به حساب میاد و از قضا با ذائقه‌ی ما ایرانی‌ها هم خیلی جوره. در صورتی که طعم شیرین رو برای غذا میپسندین پیشنهاد میکنم حتما امتحانش کنین و از طعمش لـ*ـذت ببرین.

    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان

    مواد لازم
    • گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
    • برنج: ۲ و ۱/۲ پیمانه
    • هویج: ۳ الی ۴ عدد
    • پیاز داغ: ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری
    • خلال پسته و بادام: ۱/۲ پیمانه
    • کشمش پلویی: ۱/۲ پیمانه
    • خلال پوست پرتقال: ۱/۴ پیمانه
    • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
    • کره: ۳۰ گرم
    • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
    • دارچین: ۱/۳ قاشق چای‌خوری
    • زیره: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
    • هل: ۴ الی ۵ عدد
    • پودر میخک و جوز هندی: ۱/۸ قاشق چای‌خوری (در صورت تمایل)
    • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان


    طرز تهیه:
    ۱. برای تهیه پلو افغانی ابتدا باید گوشتمون رو بپزیم پس گوشت‌هایی که خرد کردیم رو با نصفی از کل مقدار پیاز داغ، فلفل و زرچوبه تفت میدیم تا رنگشون برگرده.
    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان

    ۲. بعد بهشون آب جوش اضافه میکنیم و در قابلمه رو میذاریم تا بپزن. برای پخت گوشت از آب زیاد استفاده نکنین، چون گوشت باید بعد پخت تنگ آب باشه تا از آبش موقع دم گذاشتن برنج استفاده کنیم.
    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان

    ۳. تا گوشت میپزه بقیه مواد رو حاضر میکنیم، پس هویج‌هایی که خلالی خرد کردیم رو با کره، مابقی پیاز داغ، شکر، دارچین، زیره، میخک و جوز هندی کمی تفت میدیم.
    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان

    ۴. همین که شکر حل بشه کافیه.
    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان

    ۵. حالا حدود نصف لیوان ٖآب به مخلوط اضافه میکنیم وهل هارو هم میریزیم و اجازه میدیم تا هم هویج‌ها بپزن و هم هل مزه بده.
    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان

    ۶. وقتی آب هویج‌ها تقریبا کشیده شد هل هارو درمیاریم و بعد کشمش، خلال بادوم، پسته و پرتقال رو هم اضافه کرده و کمی تفت میدیم.
    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان

    ۷. وقتی گوشت کاملا پخت بهش نمک میزنیم و اجازه میدیم تا کاملا تنگ آب بشه.
    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان

    ۸. حالا گوشت و آب گوشت رو هم به مخلوط هویجمون اضافه میکنیم و به مقدار لازم زعفرون هم میریزیم.
    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان

    ۹. مواد رو تفت میدیم تا آبشون تقریبا کشیده بشه. حالا مایه پلو افغانی حاضره.
    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان

    ۱۰. فقط میمونه دم گذاشتن پلو پس لایه لایه برنج آبکش شده و مخلوط گوشتمون رو روی هم میچینیم و برنج رو دم میذاریم تا برای نیم ساعت الی سه ربع خوب بپزه.
    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان

    ۱۱. حالا پلو افغانی خوشمزه ما حاضره.
    دستور تهیه پلو افغانی؛ شیرین پلوی افغانستان
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا