طرز تهیه حلوای انگشت پیچ | دستور پخت حلوای کشدار سنتی بوشهر

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,555
امتیاز
898
سن
27
طرز تهیه حلوای انگشت پیچ | دستور پخت حلوای کشدار سنتی بوشهر

دستور پخت حلوای انگشت پیچ کشدار بوشهری
حلوای انگشت پیچ یکی از شیرینی های سنتی و مشهور بوشهر و همدانه که معمولا در مراسم های مذهبی و عزاداری ها پخته میشه. درست کردنانواع حلوا کار خیلی ساده ای نیست و سالها تجربه نیاز داره تا بتونیحلوای مجلسی و خوبی درست کنی. اما تهیه حلوای انگشت پیچ از بقیه حلواها سخت تره و هر کسی از پسش برنماید. مگه اینکه فوت های کوزه گری پخت این حلوا رو بدونین.


در این دستور که از شف طیبه عزیزه کلیه نکات مم مربوط به پخت حلوای کشدار ذکر شده.

146738575558625.jpg




مواد لازم برای تهیه حلوای انگشت پیچ :
  • آرد گندم 1 لیوان
  • شکر ریز دانه 1 لیوان
  • آب ربع لیوان
  • گلاب ربع لیوان
  • روغن مایع یک و یک چهارم لیوان


طرز تهیه حلوای انگشت پیچ :
آب و گلاب و شکر رو توی یه کاسه ریخته و هم میزنیم تا شکر حل شه.

آرد گندم رو توی دیگ ریخته و با “قاشق چوبی با دسته بلند” روی شعله زیاد آتش قرار می دیم (لازم نیست آرد رو تفت بدیم).

روغن رو اضافه میکنیم و مرتب هم می زنیم.
باید آرد و روغن به خوبی ترکیب شن و گلوله ای از آرد در مخلوط آرد و روغن وجود نداشته باشه.
غلظتش الان مثل “ارده” است.



نکته بسیار مهم برای کشدار شدن حلوای انگشت پیچ :
از لحظه ای که شروع به هم زدن حلوا می کنیم باید دقت کنیم که جهت هم زدن فقط از یک سمت باشه و هرگز عوض نشه.

یعنی مثلا اگر داریم در جهت حرکت عقربه ساعت هم می زنیم دیگه اجازه نداریم جهت رو عوض کرده و خلاف جهت حرکت عقربه ساعت حلوا رو هم بزنیم.

به هم زدن ادامه میدیم ، کم کم احساس میکنیم که آرد سبک شده.


مرتب هم میزنیم که یه وقت ته نگیره. فقط در یک جهت. وگرنه بعدا حلوا کش نمیاد.

وقتی که رنگ آرد و روغن طلایی شد دیگه از روی حرارت برش میداریم

اینکه در این مرحله چقدر روی حرارت بذاریم و تا چه میزان رنگ آرد و روغن تیره بشه دیگه دست خودمونه یعنی بستگی به ذائقه داره.



%D8%AD%D9%84%D9%88%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%86%DA%AF%D8%B4%D8%AA-%D9%BE%DB%8C%DA%86.jpg


فوت کوزه گری :
زمانی آماده است که وقتی چند لحظه ای همش نزنیم مشاهده کنیم که آرد داره توی روغن ته نشین میشه

حالا مخلوط آب و گلاب و شکر رو اضافه می کنیم.



نکات مهم :
مراقب باشید این مرحله خطرناکه چون شروع می کنه به قل زدن و ممکنه بسوزید پس باید حتما از قاشق چوبی با دسته بلند استفاده کنید و از دیگ هم فاصله بگیرید.

دوباره روی حرارت زیاد شعله قرار داده و هم میزنیم.

فقط از یک جهت. و از همون جهت قبلی. چون مهمه دارم اینقدر تکرار می کنم.

شروع میکنه به قل زدن و قوام میاد.

در این مرحله بعد از ریختن آب و گلاب و شکر بیشتر از حدود 5 تا 7 دقیقه روی حرارت نمیذاریمش وگرنه شکرک می زنه و مثل سنگ میشه.

به هم زدن ادامه میدیم تا زمانی که حلوای انگشت پیچ جا بیافته و به رنگ دلخواه برسه.

در این مرحله حلوا “کاملا” شله. منتظر این نمونید که سفت بشه. این مدل حلوا بعد از سرد شدن سفت خواهد شد.

از روی حرارت بر میداریم.

با قرار دادن دستمال آشپزخونه یا زیر دیگی یا اشیاء دیگه زیر یک سمت دیگ؛ دیگ رو به صورت زاویه دار قرار میدیم و منتظر میمونیم تا کم کم روغن بندازه.

بعد از مدتی مشاهده میکنیم که روی حلوا مقدار زیادی روغن جمع میشه.

با یه قاشق بزرگ روغن اضافه رو می گیریم.

حلوای انگشت پیچ سریعا خشک میشه. برای جلوگیری از خشک شدنش یک لایه نازک روغن روی حلوا باقی میذاریم. یعنی این لایه روغن مثل سلفون میمونه.

این حلوا اگر خوب و درست تهیه بشه بسیار خوشمزه ست و ماندگاری بالایی داره و شکرک هم نمیزنه

علل شکرک زدن حلوای انگشت پیچ :
  • کم هم خوردن حلوا
  • زیاد ماندن روی حرارت
  • زیاد بودن شکر


منبع: کانال پخت و پز آسان/شف طیبه / مجله تصویر زندگی
 

برخی موضوعات مشابه

بالا