۱. طرز تهیه حلوای اوماج
مواد لازم (برای ۶ نفر و بیشتر)
آرد ۱ کیلوگرم
شیره ۱ لیتر
شیر ۲ لیوان
روغن برای تفت دادن مقداری
زمان لازم برای پخت حلوا اوماج یک ساعت
دستور تهیه
۲. روش دوم برای تهیه حلوا اوماج
مواد لازم
آرد ۲ پیمانه
روغن ۳/۴ پیمانه
شیر ۱ لیوان
آبپاش خالی یک عدد
گلاب ۱/۲ استکان
گردوی نیم کوب شده (اختیاری) به مقدار لازم
عرق هل و یا پودر هل (اختیاری) به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه شهد یا شربت حلوا
آب به مقدار کم
شکر ۱/۲ پیمانه
شیره انگور یا دوشاب ۱/۲ پیمانه
زعفران دمکرده به مقدار لازم
زمان لازم برای پخت حلوا اوماج دو ساعت
دستور تهیه
مواد لازم (برای ۶ نفر و بیشتر)
آرد ۱ کیلوگرم
شیره ۱ لیتر
شیر ۲ لیوان
روغن برای تفت دادن مقداری
زمان لازم برای پخت حلوا اوماج یک ساعت
دستور تهیه
- ابتدا باید آرد را با شیر مخلوط کنید تا به حالت خمیر و گلوله گلوله شود.
- سپس گلولهها را در یک صافی، مثلا یک آبکش، بریزید و با فشار و حرکت دست خمیرها را از صافی به صورت ریز ریز خارج کنید. (بهتر است این کار را چند ساعت قبل از پخت حلوا انجام دهید و پس از عبور از صافی، کمی آنها را در یک سینی گذاشته تا خشک شوند؛ در این صورت موقع تفت دادن در روغن، روغن کمتری جذب کرده و سریع طلایی میشوند.)
- میتوانید از دو صافی درشت و ریز استفاده کنید، ابتدا از صافی درشت و بعد از صافی ریز عبور دهید. این کار به حوصله زیادی احتیاج دارد.
- پس از عبور همهی آردها از صافی، آنها را درون یک قابلمه روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شوند. اوماجها را کم کم (مثلا در سه یا چهار مرحله) در روغن بریزید و تفت دهید تا کمی رنگ آنها قهوهای شود. (رنگ گردوی خرد شده شود)
- پس از اینکه همهی اوماجها را تفت دادید کمی آرد را در تابه تفت دهید و سپس کمی روغن به آن اضافه کنید و هم بزنید تا به رنگ اوماجها در بیاید.
- اکنون همهی مواد را در یک قابلمه تمیز بریزید و حدود یک لیتر و یک استکان شیر به آن اضافه کنید تا کمی شل شود.
- در قابلمه را بگذارید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا آهسته آهسته شروع به جوشیدن کند.
- پس از اینکه جوش آمد در قابلمه را بردارید و شروع به هم زدن مداوم کنید تا از شلی در بیاید و به غلظت مناسب برسد.
- سپس کف سینی مورد نظر برای سرو را کمی چرب کنید و حلوای سفت شده را روی آن بریزید و با پشت یک قاشق که کمی چرب است، روی آن را صاف کنید و یا آن را برش بزنید.
۲. روش دوم برای تهیه حلوا اوماج
مواد لازم
آرد ۲ پیمانه
روغن ۳/۴ پیمانه
شیر ۱ لیوان
آبپاش خالی یک عدد
گلاب ۱/۲ استکان
گردوی نیم کوب شده (اختیاری) به مقدار لازم
عرق هل و یا پودر هل (اختیاری) به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه شهد یا شربت حلوا
آب به مقدار کم
شکر ۱/۲ پیمانه
شیره انگور یا دوشاب ۱/۲ پیمانه
زعفران دمکرده به مقدار لازم
زمان لازم برای پخت حلوا اوماج دو ساعت
دستور تهیه
- آرد را درون یک سینی بریزید.
- شیر را درون آبپاش ریخته و با آب پاش روی آردها شیر بپاشید.
- سپس با یک چنگال آردها را هم بزنید تا آردها به شکل گلولههای ریزی درآیند.
- سینی را در یک مکان مناسب (مثلا جلو بخاری) قرار دهید تا آردهای گلوله شده خشک شوند.
- حال به سراغ درست کردن شربت اوماج بروید. برای تهیه شربت، شکر و آب را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا شکرها در آب حل شوند، سپس ، گلاب، عرق هل و شیره انگور غلیظ را به آن اضافه کنید. شربت اوماج آماده شد. اگر دوست ندارید که حلوا خیلی شیرین شود بهتر است که یا شکر بریزید یا شیره انگور.
- پس از اینکه اوماجها خشک شدند آنها را درون مخلوط کن یا غذا ساز بریزید تا اوماجها ریز و یکدست شوند.
- اکنون یک تابه را روی حرارت بگذارید و روی آن روغن بریزید تا داغ شود.
- اوماجها را به روغن اضافه کنید هم بزنید تا سرخ شوند و به رنگ قهوهای درآیند.
- شربت را آهسته آهسته به اوماجهای سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید تا شربت به خورد اوماج برود.
- گردوی نیم کوب شده را نیز اضافه کنید و هم بزنید و شعله را خاموش کنید.
- اکنون حلوای اوماج شما آماده شده است آن را در ظرف مورد نظر برای سرو بریزید و روی آن را با کمی خلال پسته یا بادام تزئین کنید و یا آن را با چاقو تکه تکه کنید.