- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
درست کردن کیک خانگی با موادی ساده و در دسترس برای همگان امکانپذیر است. کافی است فقط مقداری آرد، کره، شکر و بیکینگپودر برای کیک و یک دستگاه همزن برقی ساده و فر هم برای وسایل پخت داشته باشید. درست کردن کیک خانگی نه تنها آسان است بلکه بسیار لـ*ـذت بخشتر از خرید کیک قنادی است، چون میدانید چه چیزی در آن ریخته شده و همه چیز مطابق خواسته شماست.
اغلب ما دوست داریم چای و یا قهوهمان را با چیزی شیرین همانند کیک صرف کنیم. بخصوص به هنگام عصر که ناهار هضم شده و اندکی احساس گرسنگی میکنیم. در این مواقع غذا خوردن دلچسب نیست، اما دلمان میخواهد چیزی بخوریم که حس خوبی به ما بدهد مثل کیک و یا شیرینی و اگر این شیرینی خانگی باشد خیلی بهتر است. گاز زدن به کیک خانگی طعم و لذتی دارد که تنها با درست کردن آن در خانه میتوان آن را حس کرد نه اینکه منتظر بمانیم تا کسی آن را برای ما آماده کند.
اگر اخیرا تولدتان نزدیک و مثل من متولد شهریور هستید، از الان به فکر برنامه ریزی برای درست کردن کیک تولدتان باشید. بله کیک تولد. چرا فکر میکنید که حتما باید کیک تولدتان بسیار پرطمطراق و سفارشی باشد. چرا وقتی میتوانیم آن را در خانه و با دست خودمان درست کنیم، این کار را نکنیم. من یک بار برای تولدم کیک سیب را در یک قابلمه معمولی آلومینیومی و روی شعله ملایم گاز درست کردم و برای اینکه بتوانم چیزی شبیه به فر درست کنم ابتدا درب قابلمه را روی شعله گرم کردم سپس دو آجر را هم روی گاز داغ کردم و روی قابلمه گذاشتم. شما هم میتوانید کیک تولدتان را خودتان بپزید و با این کار هم حس خوبی داشته باشید و هم جلوی دیگران احساس غرور کنید.
کیک درست کردن در واقع بیشتر بهانهای برای در کنار هم بودن است و این بهانه فقط روز تولد نیست بلکه هر زمان که با دوستان و آشنایان و حتی خانواده کوچک خودمان در حال گذراندن یک روز تعطیل کشدار هستیم بهترین راه برای لـ*ـذت بردن از این روز، درست کردن کیک همراه با اعضای خانواده و صرف آن با شربت و یا نوشیدنیهای گرم است. باور کنید این راهکار از یک سفر پرخرج و پردردسر منفعت بیشتری برای ایجاد صمیمیت در خانواده دارد. البته سعی کنید کمی انعطاف پذیر باشید و به بچهها هم مسئولیت بدهید تا آنها نیز به این کار علاقهمند شوند و قدری هم مسئولیت پذیر. برای تزئین کیک هم سخت گیر نباشید و هر طور که دوست دارید آن را تزئین کنید.
کیک خانگی یا پودر کیک
شما میدانید که اغلب کیکها با موادی یکسان درست میشوند، اما چیزی که باعث تفاوت در آنها میشود، مقدار مواد به کار رفته در آنهاست. پودر کیک بسته بندی شده با اندازه استانداردی از آرد، پودر شکر، بیکینگپودر و طعم دهنده وانیل است. اما برای استفاده از آن هم باید بههرحال روغن، تخممرغ و آب یا شیر هم استفاده کنید. اما میتوانید خودتان با اندازههایی استاندارد یک کیک خانگی خوب درست کنید. من در زیر چندین دستور کیک آوردهام که از آسان به سخت شروع میشود. بعضی از آنها در حد حرفهای هستند و برای درست کردن آنها نیاز به زمان و صبر و حوصله دارید؛ ضمن اینکه باید موادی متنوعتر و مسلماً پول بیشتری پرداخت کنید؛ بنابراین توصیه میکنم طبق برنامه پیش بروید و از کیک ساده شروع کنید سپس به سراغ موارد بعدی بروید. چند کیک اول با موادی ساده هستند که برای شروع خوب است.
یک توصیه دیگر هم دارم مبنی بر اینکه اگر میخواهید به طور جدی کیک درست کنید بهتر است ابتدا پیمانههای اندازهگیری و همچنین ترازوی آشپزخانه خریداری کنید. پیمانه اندازه گیری قیمت مناسبی دارد و از این جهت به شدت قابل توصیه است. ترازوی آشپزخانه هم برای وقتی که ماهرتر شدید در برنامه خریدتان داشته باشید. خرید همزن برقی ایستاده و یا همان مدل دستهدار را هم مد نظر داشته باشید. این همزنها قیمتی ارزان دارند و کار شما را راه میاندازند.
کیک خانگی ساده
این کیک ساده با مواد اصلی کیک درست میشود که در اغلب خانهها موجود است. برای اینکه کیکی استاندارد داشته باشید اندازهها به گرم داده شده، در صورتی که پیمانه و یا ترازوی آشپزی ندارید از یک لیوان استاندارد استفاده کنید. با یک لیوان دستهدار فرانسوی اندازه یک لیوان آرد معادل ۱۵۰ گرم و یک لیوان شکر ۲۳۰ گرم است و به همین دلیل است که کیکهای خانگی که با لیوان اندازهگیری میشوند، قدری فشرده هستند و پیمانه دقیقی برای کیکهای نرم و لطیف نیستند.
مواد لازم
۱. فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید.
۲. پس از خارج کردن تخممرغها از یخچال، بگذارید گرم شوند و به دمای اتاق برسند. اگر عجله دارید آنها در کاسهای که با آب شیر پر شده بگذارید تا سرمای آنها از بین برود.
۳. تکهای از کاغذ مخصوص فر را ببرید و هماندازه کف قالب گرد با قطر ۲۰ سانتیمتر کنید. لبههای قالب را با کره چرب کنید. اسپری آشپزی را بیخیال شوید. مقدار کمی کره در اطراف قالب باشد باعث میشود کیک شما طعم بهتری داشته باشد.
۴. آرد، بیکینگپودر و نمک را با همدیگر در کاسهای بزرگ الک کنید. الک کردن آرد و بیکینگپودر یک مورد کاملا الزامی است حتی برای بهترین آرد، چون باعث سبک شدن کیک میشود. در کاسهای دیگر تخممرغها را هم زده سپس شیر، روغن و شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که شکر حل شود. وانیل و یا اسانس لیمو را اضافه کنید و هم بزنید.
۵. حالا مواد مایع را به مواد خشک اضافه کنید و با چنگال بهم بزنید تا زمانی که مخلوطی صاف و یکدست داتشه باشید. نباید زیاد آن را بهم بزنید، اما نباید هم بخشهای قلمبه داخل خمیر باشد، چون معمولا شما متوجه آردهایی که زیر بخش خمیر رفته نمیشوید. چنگال بهتر مواد را با هم آمیخته میکند. البته از آنجایی که این کار را با دست انجام میدهید زیاد نگران مخلوط شدن بیش از حد نباشید. اگر از همزن برقی استفاده میکنید، به جای قطعه همزن از قطعه خمیرزن (برای همزنهای ساده ایستاده) استفاده کنید.
۶. خمیر را داخل قالب آماده شده بریزید، آن را داخل فر بگذارید و حدود ۳۰ دقیقه بگذارید بماند تا روی آن قهوهای روشن شود و لبههای کیک از قالب جدا شوند. برای تست کردن یک عدد خلال دندان را در مرکز کیک فرو کنید اگر تمیز بیرون آمد یعنی کیک پخته است.
۷. پس از خارج کردن قالب از فر، ۱۰ دقیقه بگذارید داخل قالب بماند و خنک شود سپس اقدام به خارج کردن کیک کنید؛ این کار از خرد شدن کیک جلوگیری میکند. بعد از خروج از قالب، کیک را روی توری شیرینی پزی قرار دهید تا بطور کامل خنک شود. اگر توری شیرینی پزی ندارید از یک توری کباب پزی کاملا تمیز استفاده کنید. اما زیر لبههای آن بشقاب ته گود قرار دهید تا از کف فاصله بگیرد.
۸. خب حالا خوشحال باشید، شما اولین کیکتان را پختهاید. اگر میخواهید کیکتان را برای تولد تزئین کنید میتوانید با مقداری خامه قنادی آماده روی آن را تزئین کنید و با سس شکلات داخل بطری روی آن طرح و یا نوشته درج کنید.
اغلب ما دوست داریم چای و یا قهوهمان را با چیزی شیرین همانند کیک صرف کنیم. بخصوص به هنگام عصر که ناهار هضم شده و اندکی احساس گرسنگی میکنیم. در این مواقع غذا خوردن دلچسب نیست، اما دلمان میخواهد چیزی بخوریم که حس خوبی به ما بدهد مثل کیک و یا شیرینی و اگر این شیرینی خانگی باشد خیلی بهتر است. گاز زدن به کیک خانگی طعم و لذتی دارد که تنها با درست کردن آن در خانه میتوان آن را حس کرد نه اینکه منتظر بمانیم تا کسی آن را برای ما آماده کند.
![کیک خانگی با طعم و مزههای مختلف برای همه کیک خانگی با طعم و مزههای مختلف برای همه](https://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1398/6/2/2134812_883.jpg)
اگر اخیرا تولدتان نزدیک و مثل من متولد شهریور هستید، از الان به فکر برنامه ریزی برای درست کردن کیک تولدتان باشید. بله کیک تولد. چرا فکر میکنید که حتما باید کیک تولدتان بسیار پرطمطراق و سفارشی باشد. چرا وقتی میتوانیم آن را در خانه و با دست خودمان درست کنیم، این کار را نکنیم. من یک بار برای تولدم کیک سیب را در یک قابلمه معمولی آلومینیومی و روی شعله ملایم گاز درست کردم و برای اینکه بتوانم چیزی شبیه به فر درست کنم ابتدا درب قابلمه را روی شعله گرم کردم سپس دو آجر را هم روی گاز داغ کردم و روی قابلمه گذاشتم. شما هم میتوانید کیک تولدتان را خودتان بپزید و با این کار هم حس خوبی داشته باشید و هم جلوی دیگران احساس غرور کنید.
![کیک خانگی با طعم و مزههای مختلف برای همه کیک خانگی با طعم و مزههای مختلف برای همه](https://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1398/6/2/2134813_467.jpg)
کیک درست کردن در واقع بیشتر بهانهای برای در کنار هم بودن است و این بهانه فقط روز تولد نیست بلکه هر زمان که با دوستان و آشنایان و حتی خانواده کوچک خودمان در حال گذراندن یک روز تعطیل کشدار هستیم بهترین راه برای لـ*ـذت بردن از این روز، درست کردن کیک همراه با اعضای خانواده و صرف آن با شربت و یا نوشیدنیهای گرم است. باور کنید این راهکار از یک سفر پرخرج و پردردسر منفعت بیشتری برای ایجاد صمیمیت در خانواده دارد. البته سعی کنید کمی انعطاف پذیر باشید و به بچهها هم مسئولیت بدهید تا آنها نیز به این کار علاقهمند شوند و قدری هم مسئولیت پذیر. برای تزئین کیک هم سخت گیر نباشید و هر طور که دوست دارید آن را تزئین کنید.
کیک خانگی یا پودر کیک
![کیک خانگی با طعم و مزههای مختلف برای همه کیک خانگی با طعم و مزههای مختلف برای همه](https://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1398/6/2/2134814_518.jpg)
شما میدانید که اغلب کیکها با موادی یکسان درست میشوند، اما چیزی که باعث تفاوت در آنها میشود، مقدار مواد به کار رفته در آنهاست. پودر کیک بسته بندی شده با اندازه استانداردی از آرد، پودر شکر، بیکینگپودر و طعم دهنده وانیل است. اما برای استفاده از آن هم باید بههرحال روغن، تخممرغ و آب یا شیر هم استفاده کنید. اما میتوانید خودتان با اندازههایی استاندارد یک کیک خانگی خوب درست کنید. من در زیر چندین دستور کیک آوردهام که از آسان به سخت شروع میشود. بعضی از آنها در حد حرفهای هستند و برای درست کردن آنها نیاز به زمان و صبر و حوصله دارید؛ ضمن اینکه باید موادی متنوعتر و مسلماً پول بیشتری پرداخت کنید؛ بنابراین توصیه میکنم طبق برنامه پیش بروید و از کیک ساده شروع کنید سپس به سراغ موارد بعدی بروید. چند کیک اول با موادی ساده هستند که برای شروع خوب است.
یک توصیه دیگر هم دارم مبنی بر اینکه اگر میخواهید به طور جدی کیک درست کنید بهتر است ابتدا پیمانههای اندازهگیری و همچنین ترازوی آشپزخانه خریداری کنید. پیمانه اندازه گیری قیمت مناسبی دارد و از این جهت به شدت قابل توصیه است. ترازوی آشپزخانه هم برای وقتی که ماهرتر شدید در برنامه خریدتان داشته باشید. خرید همزن برقی ایستاده و یا همان مدل دستهدار را هم مد نظر داشته باشید. این همزنها قیمتی ارزان دارند و کار شما را راه میاندازند.
کیک خانگی ساده
![کیک خانگی با طعم و مزههای مختلف برای همه کیک خانگی با طعم و مزههای مختلف برای همه](https://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1398/6/2/2134815_411.jpg)
این کیک ساده با مواد اصلی کیک درست میشود که در اغلب خانهها موجود است. برای اینکه کیکی استاندارد داشته باشید اندازهها به گرم داده شده، در صورتی که پیمانه و یا ترازوی آشپزی ندارید از یک لیوان استاندارد استفاده کنید. با یک لیوان دستهدار فرانسوی اندازه یک لیوان آرد معادل ۱۵۰ گرم و یک لیوان شکر ۲۳۰ گرم است و به همین دلیل است که کیکهای خانگی که با لیوان اندازهگیری میشوند، قدری فشرده هستند و پیمانه دقیقی برای کیکهای نرم و لطیف نیستند.
مواد لازم
- آرد: ۱۰۰ گرم (یک پیمانه معادل ۱۲۵ گرم است)
- شکر: ۱۱۰ گرم (۱ پیمانه معادل ۲۰۰ گرم شکر است)
- تخممرغ: ۲ عدد (برای کیک زردتر از یک عدد زرده اضافه یا یک عدد تخممرغ اضافه استفاده کنید)
- بیکینگپودر: ۲ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- روغن مایع: ۱/۴ پیمانه
- شیر: ۱/۴ پیمانه
- اسانس وانیل: ۱ قاشق چایخوری
- کره: برای چرب کردن قالب
۱. فر را با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید.
۲. پس از خارج کردن تخممرغها از یخچال، بگذارید گرم شوند و به دمای اتاق برسند. اگر عجله دارید آنها در کاسهای که با آب شیر پر شده بگذارید تا سرمای آنها از بین برود.
۳. تکهای از کاغذ مخصوص فر را ببرید و هماندازه کف قالب گرد با قطر ۲۰ سانتیمتر کنید. لبههای قالب را با کره چرب کنید. اسپری آشپزی را بیخیال شوید. مقدار کمی کره در اطراف قالب باشد باعث میشود کیک شما طعم بهتری داشته باشد.
۴. آرد، بیکینگپودر و نمک را با همدیگر در کاسهای بزرگ الک کنید. الک کردن آرد و بیکینگپودر یک مورد کاملا الزامی است حتی برای بهترین آرد، چون باعث سبک شدن کیک میشود. در کاسهای دیگر تخممرغها را هم زده سپس شیر، روغن و شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که شکر حل شود. وانیل و یا اسانس لیمو را اضافه کنید و هم بزنید.
۵. حالا مواد مایع را به مواد خشک اضافه کنید و با چنگال بهم بزنید تا زمانی که مخلوطی صاف و یکدست داتشه باشید. نباید زیاد آن را بهم بزنید، اما نباید هم بخشهای قلمبه داخل خمیر باشد، چون معمولا شما متوجه آردهایی که زیر بخش خمیر رفته نمیشوید. چنگال بهتر مواد را با هم آمیخته میکند. البته از آنجایی که این کار را با دست انجام میدهید زیاد نگران مخلوط شدن بیش از حد نباشید. اگر از همزن برقی استفاده میکنید، به جای قطعه همزن از قطعه خمیرزن (برای همزنهای ساده ایستاده) استفاده کنید.
۶. خمیر را داخل قالب آماده شده بریزید، آن را داخل فر بگذارید و حدود ۳۰ دقیقه بگذارید بماند تا روی آن قهوهای روشن شود و لبههای کیک از قالب جدا شوند. برای تست کردن یک عدد خلال دندان را در مرکز کیک فرو کنید اگر تمیز بیرون آمد یعنی کیک پخته است.
۷. پس از خارج کردن قالب از فر، ۱۰ دقیقه بگذارید داخل قالب بماند و خنک شود سپس اقدام به خارج کردن کیک کنید؛ این کار از خرد شدن کیک جلوگیری میکند. بعد از خروج از قالب، کیک را روی توری شیرینی پزی قرار دهید تا بطور کامل خنک شود. اگر توری شیرینی پزی ندارید از یک توری کباب پزی کاملا تمیز استفاده کنید. اما زیر لبههای آن بشقاب ته گود قرار دهید تا از کف فاصله بگیرد.
۸. خب حالا خوشحال باشید، شما اولین کیکتان را پختهاید. اگر میخواهید کیکتان را برای تولد تزئین کنید میتوانید با مقداری خامه قنادی آماده روی آن را تزئین کنید و با سس شکلات داخل بطری روی آن طرح و یا نوشته درج کنید.