- عضویت
- 2016/11/28
- ارسالی ها
- 4,013
- امتیاز واکنش
- 9,544
- امتیاز
- 746
همه در طول روز در ساعاتی خستگی و بی حوصلگی را تجربه میکنیم و دوست داریم هرچه زودتر از دست این خستگی خلاص شویم. در طب سنتی گیاهانی ارگانیک که دارای ویتامین های مختلف، آهن و مواد مغذی دیگر هستند برای مقابله با خستگی و بی حوصلگی مورد استفاده قرار میگیرند. میتوانید با تهیه ی جوشانده ی این گیاهان آرامش را به خود و بدنتان هدیه کنید. با ما همراه باشید تا شما را با جوشانده های ارگانیک ضد خستگی آشنا کنیم.
چای سبز محبوب
چای سبز یکی از بهترین نوشیدنیهای گیاهی است که میتوانید بعد از یک روز سخت کاری بنوشید. برگهای چای سبز حاوی کافئین و ویتامینهای A،C و E هستند که میتوانند احساس خستگی شما را از بین ببرند. چای سبز خواص ضد پیری دارد و به هضم بهتر غذا کمک میکند.
طرز تهیه: یک قاشق چایخوری چای سبز را در یک فنجان آب جوش بریزید و پنج دقیقه بجوشانید. سپس چای را صاف کرده و مقداری نعناع به آن اضافه کنید. نعناع خواص تقویتکنندگی چای سبز را بیشتر میکند. در بعد ظهرهای بهاری تا سه فنجان از این چای بنوشید.
مراقب باشید: اگر دچار کمخونی هستید، مصرف زیاد و طولانی مدت چای سبز توصیه نمیشود.
تقویت بدن با رزماری
ساقه و برگهای رزماری که در کتب طب سنتی ایران «اکلیل کوهی» نیز نامیده شده است، علاوه بر رفع مشکلات گوارشی، تقویت کنندهی بدن است و میتواند احساس خستگی را از شما دور کند. اگر میخواهید انرژیتان همچنان حفظ شود، جوشاندهی این گیاه را امتحان کنید.
طرز تهیه: ۳۰ گرم ساقهی رزماری را در یک لیتر آب جوش بریزید و اجازه دهید ۱۵۵ دقیقه بجوشد، سپس محلول را صاف کنید و به مدت یک ماه، قبل از هر وعدهی غذایی یک فنجان از آن بنوشید.
مراقب باشید: مصرف این گیاه برای افرادی که سابقهی بیماری صرع دارند، زنان باردار و کودکان توصیه نمیشود.
دارچین ، انرژی زای خوشبو
خواص مفید دارچین از دیرباز شناخته شده است. این ادویهی معطر، طبع گرمی دارد و انرژیزاست. نوشیدن جوشاندهی دارچین باعث تحـریـ*ک بدن میشود و خستگی را رفع میکند. همچنین مشکلات دستگاه گوارش و بیاشتهایی را از بین میبرد.
طرز تهیه: برای هر فنجان آب سرد، دو قاشق چایخوری چوب دارچین بریزید، در ظرف را بگذارید و اجازه دهید با شعلهی کم بجوشد. زمانی که آب به جوش آمد، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه دم بکشد. مصرف روزانهی چهار فنجان از این جوشانده در روز کمک میکند تا احساس خستگیتان از بین برود.
جوشاندهی جو دو سر
جو دو سر ضد استرس و حاوی ویتامین E، پروتئین و مواد معدنی است که بدن را تقویت میکند. زمانی که دچار خستگی فیزیکی یا روحی گذرا باشید این جوشانده به آرامش شما کمک میکند.
روش تهیه: ۵ تا ۱۰ دقیقه یک قاشق غذاخوری جو دو سر خشک را با یک لیتر آب جوش بجوشانید. محلول را از صافی رد کنید و هر روز یک فنجان از این جوشانده را به مدت یک ماه میل کنید.
اگر اندازههای داده شده را به درستی رعایت کنید، به هیچ نوع مسمومیتی دچار نخواهید شد.
پرتقال ، منبع ویتامین C
در اوایل فصل بهار هنوز میتوان پرتقال را در بین میوهها دید و از خواص آن برای رفع خستگی استفاده کرد. در هر ۱۰۰ گرم این میوه، حدود ۵۳ میلیگرم ویتامین C وجود دارد، ویتامینی که به سلامت و حفظ انرژی بدن کمک میکند. زمانی که احساس خستگی فیزیکی میکنید، به سراغ پرتقال بروید.
طرز تهیه: آب یک عدد پرتقال را بگیرید، داخل یک فنجان بریزید و یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید. فنجان را با آب جوش پر کنید و هم بزنید. قبل از رفتن به رختخواب این معجون را بنوشید. اگر زیاد خسته شدهاید، این جوشانده را تا وقتی که حالتان بهتر بشود تهیه و میل کنید. هیچ منع مصرفی برای این جوشانده وجود ندارد و به دلخواه خود میتوانید میزان آب پرتقال و عسل را تغییر دهید.
جوشاندهی جینسینگ ، سرشار از ویتامینها
جینسینگ حاوی ویتامینها و مواد معدنی زیادی است. همچنین سه تا هشت درصد ریشهی این گیاه از مادهای به نام «جینسنوزید» تشکیل شده که یک مادهی تقویت کننده محسوب میشود. زمانی که دچار خستگیهای گذرا هستید یا دورهی نقاهت بیماری را میگذرانید، جوشاندهی این گیاه میتواند کمکتان کند.
طرز تهیه: سه گرم ریشهی خرد شدهی گیاه جینسنگ را با یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و صبحها یک فنجان بنوشید. میتوانید از این جوشانده به مدت ۱۵ روز استفاده کنید.
مراقب باشید: این گیاه ضد استرس است، اما باید بدانید مصرف طولانی مدت آن باعث تحـریـ*ک اعصاب شود. همچنین مصرف جینسینگ به زنان باردار، کودکان زیر ۱۶ سال و همچنین به افرادی که دچار بیخوابی، فشارخون بالا یا سرطان سـ*ـینه هستند، توصیه نمیشود.
باورهای نادرست درباره جوشانده ها
خواص درمانی بسیاری از گیاهان دارویی به اثبات رسیده، اما نکتهی جالب اینجاست که در مورد مصرف آنها باورهای نادرستی هم وجود دارد. برای آشنایی با درست و غلط بودن این باورها با ما همراه باشید.
جوشاندهها باید لیتری مصرف شوند!
برای درمان بیماری لازم نیست تمام روز، جوشانده بنوشید! متخصصان طب سنتی معتقدند مصرف سه فنجان از هر جوشانده در روز کافی است، زیرا کیفیت گیاهان دارویی مهمتر از کمیت آن است. کیفیت نیز به شرایط رشد و چیده شدن بستگی دارد.
اگر شرایط مناسب فراهم و رعایت شود، گیاهی بدون پلاسیدگی، گرد و خاک و با ظاهری سالم برداشت خواهد شد. زمانی که آبی به برگ گیاهان زده شود، عطر و بوی خود را آزاد میکند و رنگ طبیعی خود را نشان میدهد. در زمان تهیهی جوشانده نیز خواص آن بارز میشوند.
جوشاندهها فقط باید در شب مصرف شوند!
این یک قانون نیست و استثنا هم دارد. جوشاندهی بابونه یا گیاه شاهپسند که خواص آرام بخشی و ضد اسپاسمی دارند و برای هضم بهتر غذا و خواب راحت استفاده میشوند را باید آخر شب مصرف کرد، اما بیشتر گیاهان و جوشاندهها باید در طول روز مصرف شوند مثل سرکهی قرمز برای تسکین پا درد و نعناع برای بهبود دل درد.
همچنین برخی گیاهان ضد خواب هستند و مصرف جوشاندهی آن میتواند باعث بیخوابی شود. بهتر است عصرها نیز در مصرف جوشانده زیادهروی نکنید، زیرا باعث میشود در طول شب بیدار بمانید و کیفیت خوابتان به هم بخورد. توصیه میکنیم گیاهانی مثل جینسنگ، زنجبیل، آویشن و … را که خواص تقویتکنندگی دارند، صبح مصرف کنید.
جوشاندههای گیاهی، طعم دارو میدهند
بله، درست است! توصیه میشود برای حل این مشکل در مقدار گیاه مصرفی دقت کنید، همچنین میتوان طعم بد و تلخ بعضی از گیاهان را عوض کرد. به این منظور میتوانید گیاه مورد نظر را با گیاهان دیگر که طعم بهتری دارند مثل جعفری، شاهپسند و بادرنجبویه مخلوط یا یک قاشق عسل به آن اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود.
مصرف بیش از حد جوشانده ها برای سلامتی مضر است
کاملا درست است. نه تنها زیادهروی در مصرف گیاهان بلکه در هر مادهی غذایی، ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. خیلیها معتقدند داروهای گیاهی عوارض ندارند و با اعتقاد به این که «اگر درمان نکند، ضرری هم ندارد» هر جوشاندهای را به هر میزانی که دلشان میخواهد مصرف میکنند، اما این کار اشتباه است.
مصرف بیش از اندازهی جوشاندهها و گیاهان دارویی نیز میتواند به سلامتی شما آسیب بزند. به عنوان مثال گیاه ریشبز که خون را رقیق میکند برای افرادی که داروی ضد انعقاد مصرف میکنند توصیه نمیشود. جوشاندهی نعناع جذب آهن را کاهش میدهد و برای همین نباید بین غذا خورده شود. گیاه مریم گلی اگر بیش از اندازه مصرف شود ممکن است باعث مسمومیت شود ….
*قبل از این که شروع به مصرف جوشاندههایی بکنید که به شما توصیه شده است، حتما با یک متخصص مشورت کنید.
تاثیر جوشاندهها از قرصها کمتر است
این مورد جای تامل دارد، زیرا گیاهان مختلف خواص مختلفی دارند. برای مثال جوشاندهی نعناع مشکلات گوارشی را برطرف میکند، در حالیکه روغن ضروریِ همین گیاه اگر روی شقیقهها مالیده شود میگرن را تسکین میدهد. برای همین نمیتوان گفت کدام محصول به دیگری برتری دارد.
جوشاندهها چند مزیت دارند. آب یک حلال فوقالعاده است که تقریبا تمام خواص اصلی گیاهان را فعال میکند، این در حالی است که ممکن است همان خواص با مصرف مکملهای غذایی جذب بدن نشود. جوشاندهها آب بدن را تامین و همزمان توکسینها را دفع میکنند.
جوشانده ها ، درمانگر هستند
درست است. امروزه محققان بیش از هر زمان دیگر روی خواص درمانی گیاهان مطالعه میکنند و نتیجهی این تحقیقات نشان میدهد که نوشیدن روزانه دو فنجان جوشاندهی گیاه مریم گلی، کلسترول افراد دیابتی را پایین میآورد.
برخی از گیاهان سرشار از آنتی اکسیدانها هستند و همین باعث میشود عوارض جانبی آنها به حداقل برسد و درمان سرطان را سرعت ببخشند. در واقع محققان ثابت کردهاند جوشاندهها تنها برای درمان زکام، استرس و بیخوابی نیستند بلکه میتوانند خواص درمانی شگفت انگیز دیگری نیز داشته باشند.
نیک و نو
![nooshidani-organic.jpg](http://giahyab.com/wp-content/uploads/nooshidani-organic.jpg)
چای سبز محبوب
چای سبز یکی از بهترین نوشیدنیهای گیاهی است که میتوانید بعد از یک روز سخت کاری بنوشید. برگهای چای سبز حاوی کافئین و ویتامینهای A،C و E هستند که میتوانند احساس خستگی شما را از بین ببرند. چای سبز خواص ضد پیری دارد و به هضم بهتر غذا کمک میکند.
طرز تهیه: یک قاشق چایخوری چای سبز را در یک فنجان آب جوش بریزید و پنج دقیقه بجوشانید. سپس چای را صاف کرده و مقداری نعناع به آن اضافه کنید. نعناع خواص تقویتکنندگی چای سبز را بیشتر میکند. در بعد ظهرهای بهاری تا سه فنجان از این چای بنوشید.
مراقب باشید: اگر دچار کمخونی هستید، مصرف زیاد و طولانی مدت چای سبز توصیه نمیشود.
تقویت بدن با رزماری
ساقه و برگهای رزماری که در کتب طب سنتی ایران «اکلیل کوهی» نیز نامیده شده است، علاوه بر رفع مشکلات گوارشی، تقویت کنندهی بدن است و میتواند احساس خستگی را از شما دور کند. اگر میخواهید انرژیتان همچنان حفظ شود، جوشاندهی این گیاه را امتحان کنید.
طرز تهیه: ۳۰ گرم ساقهی رزماری را در یک لیتر آب جوش بریزید و اجازه دهید ۱۵۵ دقیقه بجوشد، سپس محلول را صاف کنید و به مدت یک ماه، قبل از هر وعدهی غذایی یک فنجان از آن بنوشید.
مراقب باشید: مصرف این گیاه برای افرادی که سابقهی بیماری صرع دارند، زنان باردار و کودکان توصیه نمیشود.
دارچین ، انرژی زای خوشبو
خواص مفید دارچین از دیرباز شناخته شده است. این ادویهی معطر، طبع گرمی دارد و انرژیزاست. نوشیدن جوشاندهی دارچین باعث تحـریـ*ک بدن میشود و خستگی را رفع میکند. همچنین مشکلات دستگاه گوارش و بیاشتهایی را از بین میبرد.
طرز تهیه: برای هر فنجان آب سرد، دو قاشق چایخوری چوب دارچین بریزید، در ظرف را بگذارید و اجازه دهید با شعلهی کم بجوشد. زمانی که آب به جوش آمد، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه دم بکشد. مصرف روزانهی چهار فنجان از این جوشانده در روز کمک میکند تا احساس خستگیتان از بین برود.
جوشاندهی جو دو سر
جو دو سر ضد استرس و حاوی ویتامین E، پروتئین و مواد معدنی است که بدن را تقویت میکند. زمانی که دچار خستگی فیزیکی یا روحی گذرا باشید این جوشانده به آرامش شما کمک میکند.
روش تهیه: ۵ تا ۱۰ دقیقه یک قاشق غذاخوری جو دو سر خشک را با یک لیتر آب جوش بجوشانید. محلول را از صافی رد کنید و هر روز یک فنجان از این جوشانده را به مدت یک ماه میل کنید.
اگر اندازههای داده شده را به درستی رعایت کنید، به هیچ نوع مسمومیتی دچار نخواهید شد.
پرتقال ، منبع ویتامین C
در اوایل فصل بهار هنوز میتوان پرتقال را در بین میوهها دید و از خواص آن برای رفع خستگی استفاده کرد. در هر ۱۰۰ گرم این میوه، حدود ۵۳ میلیگرم ویتامین C وجود دارد، ویتامینی که به سلامت و حفظ انرژی بدن کمک میکند. زمانی که احساس خستگی فیزیکی میکنید، به سراغ پرتقال بروید.
طرز تهیه: آب یک عدد پرتقال را بگیرید، داخل یک فنجان بریزید و یک قاشق چایخوری عسل به آن اضافه کنید. فنجان را با آب جوش پر کنید و هم بزنید. قبل از رفتن به رختخواب این معجون را بنوشید. اگر زیاد خسته شدهاید، این جوشانده را تا وقتی که حالتان بهتر بشود تهیه و میل کنید. هیچ منع مصرفی برای این جوشانده وجود ندارد و به دلخواه خود میتوانید میزان آب پرتقال و عسل را تغییر دهید.
جوشاندهی جینسینگ ، سرشار از ویتامینها
جینسینگ حاوی ویتامینها و مواد معدنی زیادی است. همچنین سه تا هشت درصد ریشهی این گیاه از مادهای به نام «جینسنوزید» تشکیل شده که یک مادهی تقویت کننده محسوب میشود. زمانی که دچار خستگیهای گذرا هستید یا دورهی نقاهت بیماری را میگذرانید، جوشاندهی این گیاه میتواند کمکتان کند.
طرز تهیه: سه گرم ریشهی خرد شدهی گیاه جینسنگ را با یک لیوان آب جوش به مدت ۱۰۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید. محلول را صاف کرده و صبحها یک فنجان بنوشید. میتوانید از این جوشانده به مدت ۱۵ روز استفاده کنید.
مراقب باشید: این گیاه ضد استرس است، اما باید بدانید مصرف طولانی مدت آن باعث تحـریـ*ک اعصاب شود. همچنین مصرف جینسینگ به زنان باردار، کودکان زیر ۱۶ سال و همچنین به افرادی که دچار بیخوابی، فشارخون بالا یا سرطان سـ*ـینه هستند، توصیه نمیشود.
باورهای نادرست درباره جوشانده ها
خواص درمانی بسیاری از گیاهان دارویی به اثبات رسیده، اما نکتهی جالب اینجاست که در مورد مصرف آنها باورهای نادرستی هم وجود دارد. برای آشنایی با درست و غلط بودن این باورها با ما همراه باشید.
جوشاندهها باید لیتری مصرف شوند!
برای درمان بیماری لازم نیست تمام روز، جوشانده بنوشید! متخصصان طب سنتی معتقدند مصرف سه فنجان از هر جوشانده در روز کافی است، زیرا کیفیت گیاهان دارویی مهمتر از کمیت آن است. کیفیت نیز به شرایط رشد و چیده شدن بستگی دارد.
اگر شرایط مناسب فراهم و رعایت شود، گیاهی بدون پلاسیدگی، گرد و خاک و با ظاهری سالم برداشت خواهد شد. زمانی که آبی به برگ گیاهان زده شود، عطر و بوی خود را آزاد میکند و رنگ طبیعی خود را نشان میدهد. در زمان تهیهی جوشانده نیز خواص آن بارز میشوند.
جوشاندهها فقط باید در شب مصرف شوند!
این یک قانون نیست و استثنا هم دارد. جوشاندهی بابونه یا گیاه شاهپسند که خواص آرام بخشی و ضد اسپاسمی دارند و برای هضم بهتر غذا و خواب راحت استفاده میشوند را باید آخر شب مصرف کرد، اما بیشتر گیاهان و جوشاندهها باید در طول روز مصرف شوند مثل سرکهی قرمز برای تسکین پا درد و نعناع برای بهبود دل درد.
همچنین برخی گیاهان ضد خواب هستند و مصرف جوشاندهی آن میتواند باعث بیخوابی شود. بهتر است عصرها نیز در مصرف جوشانده زیادهروی نکنید، زیرا باعث میشود در طول شب بیدار بمانید و کیفیت خوابتان به هم بخورد. توصیه میکنیم گیاهانی مثل جینسنگ، زنجبیل، آویشن و … را که خواص تقویتکنندگی دارند، صبح مصرف کنید.
جوشاندههای گیاهی، طعم دارو میدهند
بله، درست است! توصیه میشود برای حل این مشکل در مقدار گیاه مصرفی دقت کنید، همچنین میتوان طعم بد و تلخ بعضی از گیاهان را عوض کرد. به این منظور میتوانید گیاه مورد نظر را با گیاهان دیگر که طعم بهتری دارند مثل جعفری، شاهپسند و بادرنجبویه مخلوط یا یک قاشق عسل به آن اضافه کنید تا طعم آن بهتر شود.
مصرف بیش از حد جوشانده ها برای سلامتی مضر است
کاملا درست است. نه تنها زیادهروی در مصرف گیاهان بلکه در هر مادهی غذایی، ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. خیلیها معتقدند داروهای گیاهی عوارض ندارند و با اعتقاد به این که «اگر درمان نکند، ضرری هم ندارد» هر جوشاندهای را به هر میزانی که دلشان میخواهد مصرف میکنند، اما این کار اشتباه است.
مصرف بیش از اندازهی جوشاندهها و گیاهان دارویی نیز میتواند به سلامتی شما آسیب بزند. به عنوان مثال گیاه ریشبز که خون را رقیق میکند برای افرادی که داروی ضد انعقاد مصرف میکنند توصیه نمیشود. جوشاندهی نعناع جذب آهن را کاهش میدهد و برای همین نباید بین غذا خورده شود. گیاه مریم گلی اگر بیش از اندازه مصرف شود ممکن است باعث مسمومیت شود ….
*قبل از این که شروع به مصرف جوشاندههایی بکنید که به شما توصیه شده است، حتما با یک متخصص مشورت کنید.
تاثیر جوشاندهها از قرصها کمتر است
این مورد جای تامل دارد، زیرا گیاهان مختلف خواص مختلفی دارند. برای مثال جوشاندهی نعناع مشکلات گوارشی را برطرف میکند، در حالیکه روغن ضروریِ همین گیاه اگر روی شقیقهها مالیده شود میگرن را تسکین میدهد. برای همین نمیتوان گفت کدام محصول به دیگری برتری دارد.
جوشاندهها چند مزیت دارند. آب یک حلال فوقالعاده است که تقریبا تمام خواص اصلی گیاهان را فعال میکند، این در حالی است که ممکن است همان خواص با مصرف مکملهای غذایی جذب بدن نشود. جوشاندهها آب بدن را تامین و همزمان توکسینها را دفع میکنند.
جوشانده ها ، درمانگر هستند
درست است. امروزه محققان بیش از هر زمان دیگر روی خواص درمانی گیاهان مطالعه میکنند و نتیجهی این تحقیقات نشان میدهد که نوشیدن روزانه دو فنجان جوشاندهی گیاه مریم گلی، کلسترول افراد دیابتی را پایین میآورد.
برخی از گیاهان سرشار از آنتی اکسیدانها هستند و همین باعث میشود عوارض جانبی آنها به حداقل برسد و درمان سرطان را سرعت ببخشند. در واقع محققان ثابت کردهاند جوشاندهها تنها برای درمان زکام، استرس و بیخوابی نیستند بلکه میتوانند خواص درمانی شگفت انگیز دیگری نیز داشته باشند.
نیک و نو