شفتالو و لیموشیرین از منظر طب سنتی

ஜ ℱαт℮мℯ ஜ

کاربر ارزشمند تالار خانواده و زندگی
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/01/17
ارسالی ها
3,080
امتیاز واکنش
4,193
امتیاز
688
مزاج شفتالو از منظر طب سنتی، سرد و تر است. از عسل و مربای زنجبیل نیز می‌توان به‌عنوان مُصلح شفتالو نام بُرد. این میوه دارای خصلت‌های مختلفی است: ملین، تسکین‌دهنده خون و صفرا و تشنگی. علاوه بر این به خنک کردن مغز، مرطوب کردن مزاج سودا (خصوصا سودای سوخته) و تب‌های صفراوی و دموی، و رفع بوی بد دهان کمک می‌کند.


مصرف شفتالو در مزاج‌های گرم موجب تحـریـ*ک اشتها و همچنین افزایش میل جنـ*ـسی می‌گردد. البته مصرف آن برای سردمزاجان و افراد مبتلا به بیماری‌های سیستم عصبی مضر است.
می‌توانید آب شفتالوی رسیده را بگیرید و بگذارید تا ته‌نشین شود. بعد آب صاف بالای آن را با شکر یا ترنجبین یا شیرخشت بخورید. این کار، مُسهل صفرا است و اخلاط سوخته و گرم را دفع می‌کند.


میوه دیگری که در این بخش به آن می‌پردازیم، لیموشیرین است که مزاج سرد و تر دارد. عسل و گلنگبین به‌عنوان مُصلح‌های این میوه شناخته می‌شوند. از بین ویژگی‌های لیموشیرین می‌توان به این موارد اشاره کرد: لطیف‌کننده و قطع‌کننده اخلاط لزج غلیظ.


مصرف لیموشیرین برای رفع سردرد گرم و سرگیجه ناشی از صعود بخارات غلیظ به سر، ورم گرم حلق و تنگی نفس سوداوی، جوشش خون و صفرا، التهاب معده و استفراغ صفراوی مفید است. این میوه برای تب‌های دموی و صفراوی مفید محسوب می‌شود و باعث تقویت معده و کبد گرم می‌گردد.


البته مصرف آن برای افراد سردمزاج و سرفه مضر است و زیاده‌روی در خوردن آن با معده خالی باعث ضعف معده می شود. برای تسکین سردرد گرم می‌توانید لیمو را از وسط به دو نیم تقسیم و گرم کنید. بعد طرف بریده‌شده را بر روی پیشانی بمالید.

منبع:سلامتیسم
 

برخی موضوعات مشابه

بالا