دلمه برگ مو با بلغور

  • شروع کننده موضوع The unborn
  • بازدیدها 418
  • پاسخ ها 1
  • تاریخ شروع

The unborn

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/12/15
ارسالی ها
7,006
امتیاز واکنش
49,906
امتیاز
1,221
محل سکونت
سومین سیاره خورشیدی!
مواد لازم
  • برگ مو 250 گرم
  • بلغور گندم 150 گرم
  • پیاز خرد شده 1 پیمانه
  • روغن زیتون به مقدار کافی
  • فلفل قرمز خرد شده 1 قاشق چایخوری
  • پودر فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
  • رب انار 1 قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری

دلمه برگ مو با بلغور


یکی از انواع دلمه برگ مو که بیشتر در کشور ترکیه رواج دارد دلمه بلغور است که با بلغور گندم و سبزیجات تهیه می‌شود. این دلمه برگ مو خیلی ساده و آسان تهیه می‌شود و فوق‌العاده هم خوشمزه است. پس در ایام مبارک رمضان از آن غافل نباشید و حتماً برای یک افطار جدید و خوش طعم آن را امتحان کنید.



طرز تهیه: ابتدا برگ‌‌های مو را زیر شیر آب سرد بشویید. در یک تابه بزرگ آب برزید و بگذارید آب به جوش بیاید. سپس برگ‌های مو شسته شده را به مدت ۲ دقیقه داخل آب جوش بگذارید. پس از این مدت دوباره آنها را با آب سرد بشویید و آبکش کنید.



بلغور را در کاسه‌ای قرار دهید و روی آن آب جوش بریزید. بگذارید بلغور ۱۰ دقیقه در آب خیس بخورد و کمی نرم شود. اگر بعد از ۱۰ دقیقه آبی باقی مانده بود، بلغور را آبکش کنید و با استفاده از یک چنگال دانه‌های بلغور را از هم باز کنید.


پیاز را به صورت خیلی ریز خرد کنید. یک قاشق روغن زیتون را در تابه‌ای روی شعله متوسط داغ کنید. سپس پیاز را در روغن تفت بدهید تا نرم شود (۵–۱۰ دقیقه). سپس فلفل خرد شده و پودر فلفل را اضافه کنید و ۱۰ دقیقه دیگر تفت بدهید. هر چند دقیقه یک بار پیاز را هم بزنید. حال بلغور نرم شده را اضافه کنید. ۱ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید. سپس تابه را از روی حرارت بردارید. جعفری خرد شده را اضافه کنید و مخلوط نمایید.



برای پیچیدن دلمه، یک برگ مو بزرگ بردارید و آن را روی سطح کار پهن کنید. اگر برگ ساقه دارد آن را جدا کنید. یک قاشق پر از مخلوط بلغور را وسط برگ مو بریزید.



Bulgur-wrapped-in-vine-leaves-Yaprak-Sarma-01_0.jpg




حال لبه‌ پایینی برگ (نزدیک‌ترین لبه به خودتان) را بردارید و روی بلغور تا کنید. سپس سمت چپ و راست برگ را هم تا کنید و در آخر به سمت بالا رول کنید. سعی کنید تا جای ممکن این مرحله را تمیز و مرتب انجام دهید.



Stuffed_Grape_Leaves_5.png




وقتی برگ را کامل رول کردید باید همه لبه‌های برگ داخل باشد و مواد داخل دلمه دیده نشوند.



grape-leaves-stuffed.jpg




این کار را برای برگ‌ها و بلغور باقی مانده تکرار کنید. در آخر از برگ‌های باقی مانده (که سوراخ یا پاره هستند) برای پوشاندن کف یک قابلمه استفاده کنید. دلمه‌ها را چسبیده به هم داخل قابلمه بچینید. دلمه‌ها را طوری بچینید که لبه باز برگ در زیر قرار بگیرد. این کار مانع از از هم پاشیدن دلمه‌ها در حال پخت می‌شود. حال یک بشقاب روی آنها قرار دهید تا آنها را محکم سر جایشان نگه دارد و مانع از حرکت کردن آنها شود.



Rolled-Yaprak-Sarma.jpg




حال قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و مقداری آب جوش روی دلمه‌ها بریزید (طوری که آب تا سطح دلمه‌ها بیاید). وقتی آب قل خورد شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا نیم ساعت پخته شوند. همان طور که بشقاب روی دلمه‌ها قرار دارد آب اضافی را بگیرید. سپس با استفاده از انبر یکی یکی دلمه برگ مو را بردارید و داخل بشقاب بچینید.



Stuffed-Grape-Leaves-13.jpg




نکته: اگر مایلید تنوع عطر سبزیجات در دلمه شما افزایش پیدا کند می‌توانید علاوه بر جعفری یا به جای آن از دو قاشق سبزی دلمه استفاده کنید.
 
  • پیشنهادات
  • dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    روشی دیگر

    طرز تهیه دلمه برگ مو


    گوشت را با روغن تفت داده و نمک و زردچوبه اضافه کنید و یک لیوان آب اضافه کرده و بپزید و صبر کنید تا آب آن تبخیر شود.



    وب‌سایت دلگرم:

    گوشت را با روغن تفت داده و نمک و زردچوبه اضافه کنید و یک لیوان آب اضافه کرده و بپزید و صبر کنید تا آب آن تبخیر شود.

    مواد لازم:

    • گوشت چرخ کرده يا قيمه ۳۰۰ گرم
    • برنج1 پیمانه
    • لپه 1 پیمانه
    • سبزی خرد شده ( ترخون ، مرزه ، ریحان ، جعفری ، شوید ، گشنیز و پیاز چه ) ۱ پیمانه
    • زرشک قرمز ۳ قاشق غذا خوری
    • نمک و زرد چوبه و فلف سياه و قرمز به میزان لازم
    • خلال پوست پرتقال تلخی گرفته شده ۴ قاشق غذا خوری
    • روغن حيواني به میزان لازم
    • پیاز سرخ شده ۳ قاشق غذا خوری
    • زعفران دمكرده به ميزان لازم
    • برگ مو به ميزان لازم
    • سركه و شكر به ميزان لازم ( تقريباً نيم ليوان سركه و يك ليوان شكر )

    466126_183.jpg


    طرز تهیه دلمه برگ مو:

    1. گوشت را با روغن تفت داده و نمک و زردچوبه اضافه کنید و یک لیوان آب اضافه کرده و بپزید و صبر کنید تا آب آن تبخیر شود .

    2. برنج را با 2 پیمانه آب وکمی نمک و زرچوبه روی حرارت بصورت کته در آورید.

    3. لپه را با آّب ونمک بپزید .

    4. گوشت ، لپه و کته را با سایر مواد { سبزي خرد شده و پياز سرخ شده و خلال پوست پرتقال و زرشك قرمز و پودرفلفل مخلوط کنید .

    5. برگ مو را تمیز بشویید و درظرفی آب بریزید و برگ ها را در آن قرار دهید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید و برگ ها نرم شود بعد از روی حرارت بردارید و روی صافی بریزید .

    تهيه و استفاده چاشني :

    1. سركه و شكر را با هم مخلوط كرده و هم بزنيد و بعد بچشيد ميزان چاشني را در صورت لزوم تغيير دهيد و در صورتي كه شيريني آن كم بود شكر بيفزائيد واگر ترشي آن به دلخواهتان نبود ميزان سركه را تغيير دهيد واگر از آب گوشت باقي مانده بود به آن اضافه كنيد واگر نه دو ليوان آب اضافه كنيد يك سوم آنرا با مواد مخلوط كنيد تا در ضمن پيجيدن مواد ،كاملاً مزه دار شود بعد به شكل كه در تصوير ميبينيد برگها را با مواد پر كنيد و دوباره كمي چاشني در داخل هر برگ روي مواد ريخته و بپيچيد .

    2. کمی روغن كف ديگ بریزید و با يك لايه برگ آنرا بپوشانید دلمه ها را كنار هم روي آ ن چيده تا تمام دلمه ها در قابلمه چيده شود بقيه چاشني را روي دلمه هادر قابلمه بريزيد واگر چاشني كم بود مجدداً با شكر و سركه و آب تهيه كنيد و نصف ليوان چاشني اضافه كنيد تا در هنگام دم افتادن دلمه ها نسوزد درب قابلمه را گذاشته و روي شعله كم بگذاريد و سه ربع الي يك ساعت بعد وقتي كه كاملاً بخار كرده و چاشني زير آن به جوش آمده و احساس كرديد كه دم افتاده دلمه ها آماده و ميتوانيد در ديس كشيده و روغن حيواني و زعفران دم كرده روي آن بريزيد و سر ميز غذا ميل كنيد .

    3. بعضي از خانمها از برگ نجوشيده و يا برنج خيس خورده در تهيه دلمه استفاده ميكنند و براي اينكه دلمه ها باز نشود با گذاشتن يك شي سنگين روي آن دلمه را دم مي اندازند اين روش به نظر من جالب نيست چون اولاً چاشني بعضي از دلمه ها به علت همين برگها سفت و نجوشيده از آن خارج ميشود و دلمه ها بي مزه ميشوند و محتويات دلمه يكسان نمي پزد و فرم نا هنجاري هم دارد ولي با روشي كه من توضيح دادم دلمه ها را مدل بقچه ويا مدل سيگار برگ ويا مدل سه گوش ميتوانيد بپيچيد و خيلي زيبا از آب در ميآيد و چاشني دلمه ها عين هم شده و از يك عدد برگ براي پيچيدن استفاده ميكنيد و دلمه ها نقلي و لقمه اي ميشود.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا