انواع دلمه

  • شروع کننده موضوع Zahra_rad
  • بازدیدها 1,594
  • پاسخ ها 17
  • تاریخ شروع

Zahra_rad

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2019/02/21
ارسالی ها
3,789
امتیاز واکنش
8,283
امتیاز
827
سن
21
محل سکونت
Shiraz
fo43.jpg




دلمه ها رو من از قبل پیچیده و بخار داده و پس از خنک شدن توی فریزر نگهداری کرده بودم و برای این شب دوباره دم کردم .



مواد لازم :



برگ تازه و نازك و ترد
400 گرم
لپه
نصف پیمانه
برنج
یک پیمانه
سبزي هاي معطر 500 گرم
گوشت چرخ کرده 300 گرم
نمك و فلفل و ادويه
به میزان دلخواه
پیاز بزرگ برای پياز داغ 4 عدد
زعفران دم کرده در صورت تمایل کمی
گوجه سبز کمی
رب گوجه فرنگي به میزان دلخواه
شكر، آبليمو، یا سرکه برای چاشني به دلخواه



* برگ تازه و نازك و ترد و بدون شكاف حدود 400 گرم ( گاهی که برگها ترد نباشن مقدار برگ بیشتری لازم دارین چون دور ریز زیاد داره و برگ زیادی براتون نمی مونه . البته با برگهای خشن و زبر دلمه لطفی نداره و بهتره از خیر دلمه بگذرین . در مناطق گرمسیر فقط اواسط فصل بهار برگها شاداب و لطیف هستن . ولی برگهای آذربایجان به خاطر سردی هوای منطقه در فصل تابستان هم شاداب و لطیف هستن .)


* بعضی ها با لپه باقلا درست می کنن .



* در آذربایجان از بلغورگندم ( که قبلا کمی جوشانده شده و بهش یارما میگن ) هم استفاده میشه . در اینصورت نصف پیمانه هم از بلغور


* سبزي هاي معطر شامل : جعفري، مرزه ،تره ،شويد و كمي ريحان - نعنا و گشنيز و ترخون و پيازچه و كمي سير و نیز كمي كاكوتي يا آويشن و مرزه خشك و گل سرخ پودر کرده



نکته مهم : اگه از برگ شور کنسروی استفاده میکنین حتما آبش رو خالی کنین و چند ساعت در آب خیس کنین تا نمک اضافه اش بره . وگرنه غذاتون خوش نمک !!! میشه ...



fo44.jpg




طرز تهيه مواد :

پيازها را کمی با روغن تفت ميدیم و گوشت چرخ کرده را همراه آن کمی سرخ میکنیم .



سپس نمك،فلفل و ادويه ورب گوجه زده با کمی آب ميذاریم تا گوشت بپزه.


بعد لپه را كه قبلا" خيس كرده و نیم پز کردیم به گوشت و رب گوجه مون اضافه مي كنيم تا کمی بجوشه و جا بیافته .



سبزي پاک کرده و شسته و شده رو باقی مواد گوشتی اضافه مي كنيم.



برنج خیس کرده و رب گوجه فرنگي و چاشني را با كمي آب مخلوط کرده روي باقی مواد مون مي ريزيم و نمکش رو اندازه کرده و مخلوط می کنیم .






طرز تهيه و پيچيدن برگهاي دلمه :

دلمه برگ مو - بهتره از برگهای جوان ترد استفاده کنیم . برگها را شسته و خشک میکنیم و دمبرگ آنها را به ارامی میچینیم.کوچکترها و بزرگترها رو دسته دسته جداگانه روی هم می چینیم.ابتدا دسته های بزرگتر رو دمله می پیچیم که ته قابلمه قرار بگیره چون دیر تر می پزند.



نکته : برگهای کوچکترها هم باید روی قابلمه باشه که له نشن .


اگر برگ نسبتا بزرگ بود یکی کافیه وگرنه دو برگ کوچک راروي هم گذاشته، به طوري كه کمی پهن بشه . مقداري ازمواد گوشتی را وسط برگ گذاشته و مثل بقچه مي پيچيم. اگر حوصله داشتین از برگ های کوچک استفاده کنین دلمه ها ریز تر و زیبا تر میشن . از مواد به اندازه توی دلمه بذارین وگرنه موقع پختن باز میشه و بیرون میریزه .



نکته : در قسمت زیر برگ . زیرا قسمت روی برگ که براق هستش باید بیرون قرار بگیره .



نکته : دلمه رو میتونین مثل دلمه های ترکیه سیگارتی هم بپیچین مخصوصا اگه دو نوع ترش و شیرین درست میکنین . یکیش سیگارتی باشه که برای مهمونا مشخص باشه .


اول کف قابلمه چند عدد برگ دلمه بزرگ و خشن پهن میکنیم تا از چسبیدن برگهای دلمه پیچیده شده به کف قابلمه جلوگیری بشه .( اگه برگ کم میاد میتونین از برگ کاهو هم برای گذاشتن ته دیگ استفاده کنین . ) برگها را که پیچیدیم قسمت روی هم آمده را به طرف زیربدون فاصله و کیپ هم قرار میدیم و کمی فشار میدیم که تا قبل از نرم شدن و پختن باز نشن .



من برگ ها را در آبجوش نمیذارم چون عطر و طعم ترش مزه برگ را از بین میبره . در عوض مواد داخل دلمه رو را نپخته می پیچم تا هنگام پختن برگها وا نره .


همه یرگها که پیچیده شدن و دلمه ها آماده شدن کمی پیاز داغ را با ادویه و زرد چوبه و رب گوجه فرنگی مجددا آماده کرده و نیز کمی کره روی برگ ها میریزیم و مقداری کمی آب و کمی نمک میریزیم که از سطح دلمه ها در قابلمه پایین تر باشه . روی سطح هم یک بشقاب چینی بدرد نخور به صورت دمر میذاریم تا سنگینی آن مانع از باز شدن و به هم ریختن دلمه ها قبل از پخت بشه . گوجه سیز یا غوره ها را روی آن یا لابلای دلمه ها بریزین.


اول شعله زیاد باشه وقتی که شروع به جوشیدن کرد( نباید با شعله زیاد بجوشه چون برگها باز میشه ) شعله اون رو کم میکنیم تا آرام آرام بپزه . با کم شدن آب درون قابلمه ( اگر همنوز دلمه ها نپخته باشن ) به آن کم کم آب اضافه میکنیم و در انتها وقتی دلمه ها پختن ترشی یا شیرینی و نمک آنرا اندازه میکنیم . هنگام خاموش کردن دلمه نباید خیلی آبدار باشه . بدون آب هم نباشه که دلمه ها خشک بشن .. وقتی سرد بشه خود بخود آبروغنش به خورد دلمه ها میره.






نکته : برای کشیدن دلمه حتما باید قبلا شعله رو خاموش کرده و دلمه ها رو خوب خنک کرده باشین . وگرنه ممکنه موقع کشیدن دلمه ها درسته در نیاد و شکل شون خراب بشه .


برای تزیین یک یا دو گوجه فرنگی قاچ شده یا فلفل رنگی خرد شده را روی آن بذارین تا بخارپز بشه و هنگام کشیدن آنها را روی ظرف بکشین . میتونین از کمی گل سرخ هم برای تزیین روش استفاده کنین.


اگر دلمه رو با ماست سرو میکنین نیازی به شکر نداره . ولی اگر دوست دارید کمی ملس یا شیرین باشد به آن کمی آب و شکر و آبلیمو ( یا سرکه ) اضافه کنید و پس از جوش زدن خاموش کنید . میتوان برای تزیین باز هم از پیاز داغ و یا زرشک لابلای آن استفاده کرد .


نکته : بعضی ها آبلیمو و شکر و یا سرکه و آبلیمو رو به مواد دلمه مخلوط میکنن . و بعضی ها هم دو الی سه لیوان ماست به مواد از همون ابتدا مخلوط می کنن .



نکته : برای براق شدن دلمه ها پس از کشیدن میتونین کمی روغن خیوانی یا کره روش بدین .

آسوری ها هم برای داخل مواد و هم لابه لای دلمه ها ماست میریزن . بعد با پیاز داغ و فلفل تزیین و سرو می کنن . شما میتونین وقتی که دلمه هاتون رو پیچیدین دو قسمت کنین . یک قسمت رو شیرین و دیگری رو ترش بپزین .



* - ضمنا میشه انواع دلمه رو یکجا تهیه کرد و پخت .
 
  • لایک
واکنش ها: Diba
  • پیشنهادات
  • Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    دلمه برگ

    fo154.jpg





    مواد لازم :





    کلم برگ
    1 عدد
    گوشت چرخ کرده
    500 گرم
    سبزی دلمه
    1 کیلو گرم
    برنج
    200 گرم
    لپه 150 گرم
    نمک ، فلفل ، زردچوبه و زعفران و ادویه مخصوص به مقدار لازم
    روغن مایع 100 گرم


    سبزی دلمه ( تره ،جعفری، گشنیز،شوید،ترخون و نعناع)





    طرز تهیه :



    ابتدا قابلمه مناسبی را پر آب کرده با مقداری نمک روی حرارت می جوشانیم حال قسمت چوبی کلم را بصورت یک مخروط با کارد تیزی در می آوریم و داخل آب جوش قرار می دهیم تا برگها کمی نرم شود سپس از آب بیرون آورده و به آرامی برگها را جدا می کنیم.


    گوشت چرخ کرده را همراه با یک عدد پیاز رنده شده مقداری نمک و زردچوبه تفت می دهیم سبزی خرد شده و برنج آبکش شده را به همراه لپه پخته شده اضافه می کنیم و با مقداری از روغن مایع حدود 50 گرم مجدداً مواد را مقداری تفت می دهیم حال نمک مواد را می چشیم و در صورت نیاز، نمک وفلفل و همچنین زعفران را به مواد می افزاییم قسمت پشت برگ کلم که دارای یک رگبرگ ضخیمی است با کارد تیزی کمی می گیریم تا بتوان از مواد، داخل کلم برگ ریخته و به راحتی آن را بپیچیم کف ظرف مناسبی را مقداری برگ چیده و دلمه ها را در ظرف می چینیم و با مقداری حدود 2 لیوان آب می پزیم بهتر است در هنگام پخت دلمه ها در ابتدای پخت حرارت ملایم باشد ویک بشقاب یا جسم سنگینی بر روی دلمه ها قرار دهیم تا هنگام پخت دلمه باز نشوند . پس از اینکه دلمه ها پخته شد اگر بخواهیم دلمه ها طعم ترش داشته باشد حدود 750 میلی لیتر آب گوجه فرنگی یا سس رب گوجه فرنگی روی سطح دلمه ها می دهیم تا آب آن تبخیر شود و سس جذبدلمه ها گرددو اگر بخواهیم طعم ملس بدهد باید 1 پیمانه شکر را با 1 پیمانه سرکه مخلوط کنیم وروی سطح دلمه هابدهیم و اجازه دهیم کاملاً آبش تبخیر شود و سس و چاشنی دلمه جذب گردد.
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:
    • لایک
    واکنش ها: Diba

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    fo1814.jpg



    دلمه سیراب شیردان یکی از غذاهای محلی استان لرستان است.

    مواد لازم :

    سیرابی به تعداد نفرات یک برش
    گوشت چرخ‌کرده 200 گرم
    برنج یک لیوان
    لپه 4 قاشق
    سبزی معطر مخصوص دلمه خرد شده یک لیوان
    روغن به میزان لازم
    پیاز سرخ شده 3 قاشق غذاخوری
    فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
    رب‌ گوجه یک قاشق غذاخوری
    پودر زیره یک قاشق چایخوری سرخالی


    سبزی معطر مخصوص دلمه ( ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و پیازچه )

    طرز تهیه :
    دو قاشق از پیاز سرخ شده را با کمی روغن در تابه بریزید و گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
    ادویه‌ها را همراه سبزی خرد شده به گوشت بیفزایید و آنها را هم خوب تفت دهید.
    برنج را بشویید و خام به مواد دلمه اضافه کنید.
    مقدار لازم نمک بریزید و همه مواد را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.


    سیرابی را به اندازه تقریبی 15 در 15سانت برش بزنید.
    از مواد دلمه روی برش سیرابی بریزید و آن را محکم ببندید یا بدوزید.
    طوری که هنگام پختن، مواد از درون سیرابی بیرون نریزد.
    در یک قابلمه مناسب یک قاشق پیاز سرخ شده بریزید.


    مقداری ادویه به آن اضافه کنید و رب‌گوجه را با آن تفت دهید و پنج لیوان آب روی آن بریزید.
    دلمه‌های دوخته شده سیرابی را درون آن بگذارید.
    در ظرف را ببندید و بعد از جوش آمدن حرارت را کم کنید و بگذارید 3/5 تا 4 ساعت با حرارت ملایم بپزد.


    وقتی آب آن به یک لیوان رسید و به صورت سس غلیظ در آمد و سیرابی پخته شد، دلمه‌ها را در دیس مناسبی بکشید.
    باقی مانده سس را روی دلمه‌ها بریزید و اطراف آنها را با جعفری و چند برش لیموترش تزئین و سپس نوش‌جان کنید.

    در صورت تمایل چند پاچه گوسفند را در قابلمه بگذارید و بپزید و دلمه‌ها را داخل آن بگذارید و همزمان با هم بپزید در این صورت طعم متفاوتی خواهید داشت. این دلمه بسیار مغذی است.
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:
    • لایک
    واکنش ها: Diba

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    fo1913.jpg



    مواد لازم :

    سـ*ـینه مرغ 2 عدد
    تخم مرغ یک عدد
    کره 80 گرم
    پنیر چدار 200 گرم
    هویج متوسط 4 عدد
    آرد سفید یک لیوان
    روغن، نمک و فلفل به میزان لازم

    طرز تهیه :
    گوشت مرغ را روی یک تخته باز کرده و با یک وسیله مثل بیفتک‌ کوب به آن ضربه وارد کنید تا گوشت‌ها پهن و نازک شود، اما به اندازه‌ای که گوشت پاره نشود.
    هر سـ*ـینه مرغ را به دو قسمت تقسیم کنید و از وسط برش بزنید.


    روی تکه‌های مرغ را مقداری نمک، فلفل و کره بمالید.
    هویج را بپزید و آن را لابه‌لای سـ*ـینه مرغ که پهن شده است، بگذارید و روی آن را پنیر رنده‌ شده بریزید و آن را مانند دلمه برگ مو بپیچید.
    هر دلمه را در آرد و سپس تخم‌ مرغ زده شده و پنیر بغلتانید و در نهایت دلمه‌های آماده شده را در روغن فراوان سرخ کنید.


    بعد از سرخ شدن، دلمه‌ها را در ظرف مناسب بچینید و اطراف آن را با زیتون و سبزیجات بخارپز و کمی سس کچاپ تند تزئین کنید.
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:
    • لایک
    واکنش ها: Diba

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    fo316.jpg




    موادلازم:







    گوجه فرنگی درشت
    ۵ عدد
    گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
    پیاز
    یک عدد
    جعفری
    ۱۵۰ گرم
    برنج یک فنجان
    لپه یک فنجان
    روغن یا کره ۵ قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل و دارچین به مقدار کافی
    آب گوجه فرنگی یک فنجان











    ● طرز تهیه:


    ابتدا گوشت را با پیاز رنده شده سرخ کنید. برنج و لپه را جداگانه بپزید. سپس برنج، لپه، گوشت و پیاز سرخ شده را با هم مخلوط کرده و نمک، فلفل و دارچین را به آن اضافه کنید. قسمت بالای گوجه فرنگی ها را برش بدهید و داخل آنها را خالی کنید. مخلوط آماده شده را داخل گوجه فرنگی ها بریزید و از قسمت بریده شده گوجه فرنگی ها به عنوان در استفاده کنید. سپس آنها را آهسته در داخل ظرف بچینید و روی آن روغن، آب گوجه فرنگی و کمی آب ریخته و بگذارید روی حرارت بپزد.
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:
    • لایک
    واکنش ها: Diba

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    foodd70.jpg



    مواد لازم جهت دلمه حصیری:

    فلفل دلمه ای رنگی
    3 عدد
    کدو
    3عدد

    برنج ریز یک پیمانه
    گوشت چرخ کرده
    250 گرم
    رب
    یک قاشق غذاخوری
    نعناع خشک
    یک قاشق غذاخوری سر خالی
    جعفری خشک
    یک قاشق غذاخوری سر خالی
    پیاز کوچک
    دو عدد
    روغن مایع
    4 قاشق غذاخوری
    زردچوبه
    یک قاشق چای خوری
    نمک
    به مقدار لازم
    فلفل
    به مقدار کم

    طرز تهیه دلمه حصیری :
    پیاز ها را ریز ریز خرد نموده و با روغن تفت دهید.


    زرچوبه و فلفل و گوشت را اضافه نموده و تفت دهید.


    رب را اضافه نموده و تفت دهید.


    برنج را شسته و به همراه یک پیمانه آب داخل قابلمه بریزید.


    شعله را کم نمایید تا با حرارت ملایم مواد داخلی دلمه بپزند.


    وقتی آب داخل قابلمه کاملا کشیده شد، شعله گاز را خاموش کرده و نعناع خشک و جعفری خشک را اضافه نموده و خوب هم بزنید.


    برای شروع کار، یک عدد فلفل و یک عدد کدو را خوب شسته و آماده کنید.


    سر فلفل دلمه ای را با فاصله نیم سانتی متر بریده و جدا کنید.


    با چاقو برشهای عمودی روی فلفل دلمه ایجاد کنید به طوریکه این برشها از یک سانتی متر سر فلفل شروع شده و تا یک سانتی پایین فلفل ادامه داشته باشند.


    کدو را به صورت ورقهای و به ضخامت 2 میلی متر ببرید.


    برشهای ایجاد شده را یک در میان مطابق تصویر بریده و جدا کنید.


    کدوی ورقه شده را یک در میان از لای برشهای فلفل دلمه ای رد کنید .


    سر و انتهای کدو را با خلال دندان ثابت کنید.


    خلال دندان ها را کمی بیرون فلفل نگه دارید تا بعد از پخت به راحتی بتوانید بیرون بیاورید.


    مطابق تصویر ردیف دوم کدو را برعکس ردیف اول از لای فلفل رد کنید.


    عمل بافت کدو را تا آخر فلفل دلمه ای ادامه دهید تا شکل نهایی مطابق تصویر باشد.


    داخل فلفل دلمه ای را با مواد آماده شده پر کنید.


    در موقع پر کردن هیچ پونه فشاری به مواد وارد نکنید در غیر اینصورت مواد بعد از پخت از داخل فلفل بیرون میریزند.


    باقی مانده کدو و فلفل دلمه ایها را ریز ریز خرد کرده و درون قابلمه ای با کمی روغن تفت داده و کمی زردچوبه و فلفل و نمک اضافه کنید.


    دلمه های آماده شده را داخل قابلمه چیده و یک پیمانه پلوپز آب اضافه کنید.


    حرارت را کم نمایید.


    تقریبا بعد از یک ساعت دلمه ها را به آرامی در ظرف سرو چیده و خلال ها را بیرون بکشید
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:
    • لایک
    واکنش ها: Diba

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    fo3881.jpg


    نحوه پخت دلمه برگ مو بدون گوشت


    مواد لازم برای دلمه برگ مو بدون گوشت :

    برگ مو ۵۰۰ گرم
    روغن زیتون ۰.۷۵ فنجان
    کشمش ۰.۲۵ فنجان
    پیاز ۳ فنجان
    آب ۰.۵ فنجان
    فلفل فرنگی شیرین ۰.۵ قاشق مرباخوری
    فلفل سیاه ۰.۵ قاشق مرباخوری
    شوید یا شبت ۰.۷۵ فنجان
    جعفری ساطوری شده ۰.۷۵ فنجان
    برنج ۰.۲۵ فنجان
    نمک ۰.۲۵ فنجان

    طرز تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت :
    برای پخت دلمه برگ مو بدون گوشت ابتدا نیم فنجان روغن را در دیگچه آب کرده پیاز و برنج را مخلوطش نموده و بگذارید مدت ۱۵ دقیقه روی آتش ملایم سرخ شود و مرتب آن را هم بزنید. سپس کشمش، شبت، نمک و فلفل سیاه و شیرین میان کوبیده را مخلوط کرده داخل قابلمه بگذارید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه روی آتش خیلی ملایم بپزید، مدام مواظب باشید که نسوزد.


    سپس مخلوط فوق را در چهل دانه برگ مو طبق معمول بپیچید و آن گاه آن را در قابلمه روی هم گذاشته روی آن آب لیموترش و آب گوجه فرنگی بریزید و روی آتش ملایم ۱ تا ۴ ساعت بپزید.
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:
    • لایک
    واکنش ها: Diba

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    fo730.jpg






    مواد لازم :





    برنج

    2 پيمانه

    گوشت

    200 گرم

    سبزي خرد شده ( ترخون ، ريحان ، جعفري ، گشنيز ، پيازجه ، شويد )

    2 پیمانه

    ونوشك تازه

    ۲ الي ۳ قاشق

    پياز سرخ شده

    ۲ قاشق غذا خوري

    خلال پوست پرتقال

    ۲ قاشق غذا خوري

    زرشك قرمز

    ۳ قاشق غذا خوري

    سرکه

    دو سوم ليوان

    شكر

    نصف ليوان

    فلفل سياه و قرمز

    به ميزان دلخواه

    روغن زيتون

    ۲ الي ۳ قاشق

    آب

    نيم ليوان






    ( در صورت دسترسي به ونوشك در غير اين صورت ونوشك را حذف كنيد)





    طرز تهيه :



    اگر دوست نداريد برنج داخل دلمه نرم شود از برنج دانه بلند خارجي استفاده كنيد برنج را با آب و زردچوبه و نمك و كمي روغن زيتون به صورت كته درست كنيد .



    گوشت را با نمك ، زردچوبه ، فلفل و كمي روغن و پياز رنده شده ابتدا كمي تفت داده و بعد با يك ليوان آب بپزيد و صبر كنيد تا تمام آبش تبخير شود .



    خلال پوست پرتقال را با آب يك دور بجوشانيد تاتلخي آن گرفته شود و توسط صافي از آب جدا كنيد .



    سسي ازشكر و سركه و آب را تهيه كرده و بچشيد و در مقدارش با توجه به ذائقه تان ميزان شكر و سركه را تغيير دهيد و جند قاشق از آن را براي روي دلمه كنار بگذاريدو بقيه را با مواد خوب مخلوط کنید.در صورت تمايل از سسهاي مورد علاقه خودتان استفاده كنيد .



    مواد را روی برگها در قالب بريزيد و با پشت قاشق مواد را يكنواخت و فشرده كنيد و سپس بادنباله برگ مو كه از اطراف قالب آویزان است روی مواد را بپوشانید . و چند قاشق از سس سرکه وشکر را برای جلوگیری از خشک و برشته شدن برگهاروی آن بریزید.



    توسط فويل روي قالب را بپوشانيد تا زماني كه در فر ميگذاريد دم بكشد .



    قالب را به مدت يك ساعت در فر با درجه متوسط بگذاريد تا دلمه دم بيفتدفر را خاموش وفويل را از قالب جدا كنيد و يك ديس روي قالب وارونه كنيد و دلمه كه شبيه به يك حلقه شده ( دلمه حلقه ای ) را برگردانيد وبا سليقه خودتان آنرا تزئين كنيد. اگر از برنج ايراني استفاده كنيد و يا ميزان سس را بيشتر كنيد مايه دلمه نرم ترو چسبنده تر ميشودكه بعضي اين نوع را بيشتر مي پسندند.
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:
    • لایک
    واکنش ها: Diba

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    fo3706.jpg


    این بار فلفل دلمه ای شکم پرتان را در فر درست کنید


    مواد لازم برای فلفل دلمه شکم پر:

    برنج سفید نپخته ۱ فنجان
    آب ۲ فنجان

    مواد لازم برای تهیه سس فلفل دلمه شکم پر :

    پیاز خرد شده ۱ عدد
    روغن زیتون ۱ قاشق غذاخوری
    سس مارینا ۲ فنجان
    عصاره گوشت ۱ فنجان
    سرکه بالزامیک ۱ قاشق غذاخوری
    فلفل دلمه قرمز خرد شده یک چهارم قاشق چایخوری

    مواد لازم برای داخل فلفل دلمه شکم پر :

    گوشت بدون چربی ۵۰۰ گرم
    سس تند ایتالیایی ۱۰۰ گرم
    گوجه فرنگی خرد شده ۲۸۰ گرم
    جعفری خرد شده یک چهارم فنجان
    سیر له شده ۴ حبه
    نمک ۲ قاشق چایخوری
    فلفل سیاه تازه ۱ قاشق چایخوری
    فلفل هندی چند عدد
    * فلفل دلمه سبز ۴ عدد
    پنیر پارمیسان ۱ فنجان

    * فلفل دلمه سبز (از وسط نصف شده و دانه هایش را دربیاورید)

    طرز تهیه فلفل دلمه شکم پر :
    فر را با حرارت ۳۷۵ درجه فارنهایت گرم کنید.

    یک قابلمه آب روی حرارت بالا گذاشته و اجازه دهید جوش بیاید بعد برنج را داخل آن بریزید. حالا حرارت را کمی کاهش داده و درب ظرف را بگذارید تا برنج نرم شده و مایع جذب آن شود (۲۰ تا ۲۵ دقیقه). برنج پخته را کنار بگذارید.

    پیاز و روغن زیتون را روی حرارت متوسط برای ۵ دقیقه تفت دهید. نیمی از پیازهای پخته را به یک کاسه بزرگ منتقل کرده و کنار بگذارید.
    یک ماهیتابه برداشته و سس مارینا، عصاره گوشت، سرکه بالزامیک و تکه های فلفل قرمز را درون آن ریخته و برای ۱ دقیقه تفت دهید.

    مخلوط سس را درون سینی فر ریخته و کنار بگذارید.

    گوشت، سس ایتالیایی، گوجه فرنگی، جعفری، سیر، نمک ، فلفل سیاه و فلفل هندی را درون کاسه ای که پیازها را ریخته اید مخلوط کنید. برنج پخته و پنیر پارمیسان را اضافه کرده و هم بزنید. حالا با مخلوط سس و گوشت درون فلفل سبز را پر کنید.

    فلفل سبز ها را روی سس گوجه درون سینی فر بچینید. باقی مانده پنیر پارمیسان را روی آن پاشیده، و روی سینی فر را با فویل آلومینیومی بپوشانید. ۴۵ دقیقه صبر کنید.

    بعد از این زمان فویل را از روی سینی برداشته و ۲۰ تا ۲۵ دقیقه دیگر صبر کنید، تا رنگ گوشت دیگر صورتی نبوده و فلفل سبز نرم شده و پنیر روی آن طلایی رنگ شود.
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:
    • لایک
    واکنش ها: Diba

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    fo1386.jpg



    مواد لازم :

    سیب زمینی بزرگ دو عدد
    روغن زیتون چهار قاشق غذاخوری
    سویای دانه ریز 100 گرم
    پیاز یك عدد
    رب گوجه‌فرنگی دو قاشق غذاخوری
    زعفران آب كرده یك قاشق سوپخوری
    كره 30 گرم
    نمك، فلفل و پودر سیر به میزان لازم

    طرز تهیه :
    سیب‌زمینی‌ها را با پوست شسته، چند شكاف عمیق روی آنها ایجاد كرده و آنها را درون دستگاه مایكروویو با قدرت 100 درصد به مدت هفت دقیقه می‌‌پزیم.
    در ظرفی دیگر پیاز را به صورت نگینی خرد كرده و با دو قاشق غذاخوری روغن زیتون و كمی نمك، بدون درپوش داخل دستگاه با قدرت 100 درصد به مدت شش دقیقه قرار می‌دهیم.
    سپس سویا را كه از قبل خیسانده‌ایم، همراه مابقی روغن زیتون به مواد افزوده و سه دقیقه دیگر با همان قدرت درون دستگاه زمان می‌دهیم.
    رب گوجه‌فرنگی، زعفران، فلفل و پودر سیر را نیز به مواد اضافه كرده و مخلوط می‌كنیم و ظرف را با درپوش درون دستگاه با قدرت 100 درصد به مدت سه دقیقه قرار می‌دهیم.
    پوست سیب‌زمینی‌ها را گرفته و دایره‌ای به قطر دو سانتی‌متر از سر سیب‌زمینی‌ها بریده و داخل آنها را خالی می‌كنیم، به طوری كه سوراخ نشود.
    سپس كمی كره داخل سیب‌زمینی‌ها مالیده و از مایه آماده شده درون آنها ریخته و دوباره روی سیب‌زمینی كمی كره می‌مالیم.
    سیب‌زمینی‌های پر شده را داخل ظرف، روی سه پایه بلند قرار داده و از تركیب گریل و مایكروویو با قدرت 20 درصد به مدت هفت دقیقه استفاده می‌‌نماییم كه هم پخت كامل شود و هم سیب‌زمینی‌ها برشته و طلایی شوند، بعد آنها را درون ظرف چیده و با سس دلخواه سرو می‌كنیم.

    نكته :
    می‌توانید از كمی جعفری و گشنیز برای داخل مایه دلمه استفاده كنید. به جای سویا می‌توان از مرغ یا گوشت چرخ‌كرده نیز بهره برد.
     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:
    • لایک
    واکنش ها: Diba

    برخی موضوعات مشابه

    پاسخ ها
    14
    بازدیدها
    599
    پاسخ ها
    14
    بازدیدها
    1,309
    پاسخ ها
    9
    بازدیدها
    170
    پاسخ ها
    38
    بازدیدها
    349
    بالا