انواع بستنی

  • شروع کننده موضوع Zahra_rad
  • بازدیدها 313
  • پاسخ ها 15
  • تاریخ شروع

Zahra_rad

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2019/02/21
ارسالی ها
3,789
امتیاز واکنش
8,283
امتیاز
827
سن
21
محل سکونت
Shiraz
انواع بستنی های محبوب در ایران و کل دنیا
بستنی های زیادی در ایران با طعم های مختلفی وجود دارند بستنی های که از روی سلیقه هر فردی تهیه شده و به فروش می رسد در ادامه تصاویر و جزئیات بیشتر انواع
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
های محبوب در ایران و کل دنیا را در سایت سماتک خواهید دید با ما همراه باشید.



در این هوای گرم حتی با شنیدن نامش هم دهن آب می‌افتد، چه رسد به اینكه آن را در دست بگیریم و درحالی ‌كه با حسرت به تمام ‌شدنش نگاه می‌كنیم، از ذره ذره خنكی و شیرنی آن لـ*ـذت ‌ببریم. حدس‌تان درست بود؛ صحبت از بستنی است؛ یكی از محبوب‌ترین دسرها در جهان و ایران.خوشمزه‌ای كه البته همیشه و همه‌ وقت می‌شود از آن لـ*ـذت برد، حتی در اوج سرما و یخبندان.حتما می‌دانید كه این خوراكی با همه لذتی كه نصیب ما می‌كند، تنها از شیر و شكر تشكیل می‌شود؛ همین و بس!



اما موضوع به همین جا ختم نمی‌شود. تولید‌كنندگان بستنی برای اینكه آب بیشتری از لب و لوچه علاقه‌مندان و خواهان بستنی سرازیر كنند، طعم‌ها و سروشكل‌های متفاوتی به آن می‌دهند. شاید اگر اینگونه نبود، بستنی خوردن، جدا‌ از فایده‌هایی كه برای سلامتی ما دارد، فعالیتی تفریحی و دورهمی به‌حساب نمی‌آمد. از اینها كه بگذریم، خود داستان بستنی، چیزی كم از این خوراكی خوشمزه ندارد.



حتما ‌ شما هم كنجكاو هستید كه بدانید سر و كله بستنی از كجا پیدا شد؟ شاید بزرگ‌ترها یادشان بیاید كه در زمان‌های قدیم در ایران خودمان خوردن آمیزه برف و شیره‌ انگور مرسوم بود؛ خوراكی لذیذی كه به‌دلیل در دسترس نبودن امكانات سرمایشی، تنها در زمستان وجود داشت و در بهار و تابستان كسی رنگ آن را نمی‌دید.



به‌نظر می‌رسد كه این محصول خانگی را باید نخستین بستنی ایرانی خواند.با این حالبستنی به‌معنای امروزی‌اش، محصولی مدرن و جدید‌ به‌حساب می‌آید.بهتر است دیگر چیزی نگوییم و از شما بخواهیم با ما همراه شوید تا بخشی از داستان شنیدنی بستنی را در این گوشه از جهان مرور كنیم. راستی اگر از همین اول گزارش، هـ*ـوس خوردن بستنی كرده‌اید، ما مقصر نیستیم؛ این خاصیت بستنی است!
 
  • پیشنهادات
  • Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    آغاز داستان

    نخستین بستنی‌فروشی در جهان، مغازه‌ای بود كه در سال 1776‌ در نیویورك آغاز به‌كار كرد. بعدها دو برادر فروشگاهی را برای فروش بستنی در ایالت متحده، راه انداختند.



    ورود نخستین بستنی به ایران به سفر درباریان قاجار به فرنگ بر‌می‌گردد. بستنی در اواخر دوران ناصرالدین شاه قاجار برای نخستین بار به ایران وارد شد؛ آن هم تنها برای اهالی دربار. در آن دوره، فردی معروف به «ممد ریش» كار تولید بستنی را آغاز می‌كند. او دكانی راه می‌اندازد و رفته‌رفته تهرانی‌ها از آن استقبال می‌كنند و این شد آغاز‌ی برای تولید بستنی امروزی در ایران.

    در سال‌های بعد فردی به نام اكبر مشهدی ملایری، با ممد ریش همكار می‌شود و ساخت بستنی را فرامی‌گیرد. آنها با هم شریك می‌شوند و بستنی فروشی مشتركی را در تهران، راه می‌اندازند. هرچند این شراكت چند سال بعد به اتمام می‌رسد و اكبر مشهدی یا همان «اكبر مشتی» مشهور، یك‌تنه با ابداعاتی كه در تولید بستنی به‌كار می‌بندد، بستنی فروشی را در تهران ادامه می‌دهد و اینگونه تاریخ بستنی‌سازی در ایران رقم می‌خورد.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    بدون خامه هرگز

    تولید بستنی، حتی امروز و با وجود انواع و اقسام دستگاه‌های برقی، ملزومات خاصی را می‌طلبد؛ چه برسد به دوران مظفرالدین شاه!در هر حال، درست و آماده ‌كردن بستنی مراحل مختلف و البته پیچیده‌ای داشته: باید در ابتدا شیر چرب را می‌جوشاندند و بعد می‌گذاشتند تا سرد شود.

    Please, ورود or عضویت to view URLs content!


    بستنی های محبوب که در جهان تولید می شوند از تمام میوه ها استفاده می نمایند و بصورت طبیعی تولید می شود برخی از افراد بستنی های مختلف دوست دارند که از طعم های مختلفی تهیه می شوند بستنی سنتی در ایران مورد توجه بسیاری از افراد می باشد.



    سپس خامه، شكر و گلاب به آن افزوده ‌می‌شد و نیز گیاهانی مانند ثعلب كه كار بستن این مواد را می‌كرد. سپس مخلوط را در قالبی فلزی می‌ریختند و قالب را در بشكه‌ای از یخ قرار می‌دادند و آنقدر آن را هم می‌زدند كه خود را بگیرد و بشود بستنی. بستنی ایرانی یا بستنی سنتی كه امروز آن را می‌شناسیم، به همین شكل تولید می‌شد.



    رفته رفته بنا به ذائقه مردم ایران، در این نوع بستنی تغییراتی اعمال شد؛ مثلا در ابتدا شیری رنگ بود‌ اما با افزودن زعفران ایرانی به آن، رنگ و بویی تازه به‌خود گرفت. همچنین افزودن پسته و نیز خامه‌ خشك، به‌تدریج به آن تنوع داد.



    گفته ‌می‌شود، اكبر مشتی با افزودن تكه‌های خامه خشك به بستنی، طعم و مزه‌ای خاص به آن بخشید. این كار به قدری مورد استقبال قرار گرفت كه امروزه بستنی سنتی بدون تكه‌های خامه دیگر اعتبار ندارد. گفتیم كه تولید بستنی در قدیم، پیچیدگی‌ها و دشواری‌های فراوانی به همراه داشت؛ ازجمله معروف است كه اكبر مشتی مجبور می‌شد زمستان‌ها در كوه‌های اطراف تهران به‌دنبال تهیه یخ باشد. در آن زمان هنوز یخچال در كشور وجود نداشت و مردم از یخچال طبیعی استفاده می‌كردند. آنها گودال‌های عمیقی گاه تا ۶۰ متر می‌كندند و در آنها برای تابستان یخ انبار می‌كردند.
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
     
    آخرین ویرایش:

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    رنگ و وارنگ بستنی

    آن روزها‌ یعنی زمانی كه ممد ریش و اكبر مشتی، بستنی سنتی ایرانی را در تهران پایه‌گذاری كردند، شاید تصورش را هم نمی‌كردند ‌ زمانی برسد كه در هر خیابان و محله‌ای، چند بستنی‌فروشی به كسب و كار مشغول باشند و از آن جالب‌تر؛ كارخانه‌های بستنی‌سازی، محصولات خود را در انواع و اشكال مختلف، روانه‌ بازار كنند. آن ‌هم در تمام فصل‌های سال! به جز بستنی سنتی كه به مراحل شكل‌گیری آن اشاره شد، اشكال دیگری از بستنی در دهه‌های گذشته در كشورمان تولید شده است؛ بستنی‌هایی كه عمدتا در كارخانه‌ها و به شكل صنعتی تولید می‌شوند و بخشی از آنها را بستنی‌فروشان با استفاده از دستگاه‌های مدرن در مغازه‌های خود درست می‌كنند. در ادامه مروری خواهیم داشت به انواع بستنی كه شاید یادآوری آنها، خالی از لطف و خاطره‌‌انگیزی نباشد.

    :campe545457on2:
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    چوبی یا كیم

    همه ما با بستنی‌های چوبی كیم، به نوعی خاطره داریم؛ بستنی كه با لایه‌ای كاكائویی پوشانده شده و یكی از محبوب‌ترین خوراكی‌ها برای بچه محصل‌ها بود. معمولا در بوفه تمام مدرسه‌ها، فریزری برای نگهداری بستنی كیم وجود داشت تا هر زنگ تفریح، جوابگوی میل سیری‌ناپذیر دانش‌آموزان شود.

    آنطور كه می‌گویند، بستنی چوبی نخستین بار توسط یك داروخانه‌دار در ایالت آیووا ساخته شد. او این ایده را از كودكی كه نمی‌توانست بین بستنی و آبنبات چوبی یكی را انتخاب كند الهام گرفت. جایگاه بستنی كیم در خاطرات ما، كاملا ایرانیزه شده است. خصوصا نوعی از آن با نام كیم دوقلو كه برای دوستان، برادرها و خواهرها معنای خاصی داشت.

    به این معنا كه دو نفر پول‌های‌شان را روی هم می‌گذاشتند و یك كیم دوقلو می‌خریدند و بعد، هر كدام یكی از چوب‌ها را می‌گرفت و می‌كشید تا بستنی به دو نیم تقسیم شود. به همین‌خاطر شاید باید كیم دوقلو را بستنی دوستی و برابری دانست.

    خصوصا اینكه با درآمد پایین برخی خانواده‌ها هم سازگار بود. گذشته از این‌ها، طعم شكلات شیرین روی بستنی كه با هر گاز تكرار می‌شد، یادآور خاطرات شیرین و ارزشمندی است كه به نوعی با این محصول خوشمزه، در ذهن‌ها ماندگار شده است.

    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    یخی یا آلاسكا

    بستنی آلاسكا یا همان بستنی یخی هم برای خودش عالمی داشت. پایه‌ آن آب است و معمولا با طعم‌های میوه‌ای تولید می‌شود. به این شكل كه با انجماد چاشنی مایعی نظیر انواع آب‌میوه به دور تكه‌ای چوب تهیه می‌شود؛ تقریبا با همان مایعی كه به شكل یخمك هم در بازار موجود است‌ اما خب! این بستنی چیز دیگری بود.معمولا وقتی گرما بیشتر اذیت‌مان می‌كرد، بستنی یخی را ترجیح می‌دادیم و وقتی بسته‌ آن را باز می‌كردیم، از احساس سرمای خوشایندش لـ*ـذت می‌بردیم.



    در آن سال‌ها البته طعم‌ بستنی‌های یخی خیلی متنوع نبود و معمولا یا پرتقالی بودند یا با طعم‌هایی نزدیك به توت‌ فرنگی. رفته‌رفته طعم‌های دیگری هم به بستنی آلاسكا اضافه شد. حس سرما زیر دندان و روی زبان، بهترین حسی بود كه بعد از چند ساعت بازی و ورزش می‌شد با بستنی یخی، آن را تجربه‌ كرد.



    البته ناگفته نماند كه نمونه‌های خانگی بستنی یخی هم، دوستداران خودش را داشت. معمولا مادرها ظرف‌های پلاستیكی مخصوصی را با شربت‌های مختلف پرمی‌كردند و آنها را در جایخی یا فریزر قرار می‌دادند. بعد از چند ساعت، بستنی آلاسكا كه در برخی از جاهای ایران به آن بستنی اسكیمو هم می‌گفتند، آماده بود؛ از طعم آلبالو گرفته تا ‌ لیمو و…

    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    بستنی ناپلی

    این طعم بستنی برای نخستین بار در قرن نوزدهم ساخته شد. این بستنی حاوی تكه‌های توت فرنگی، شكلات و وانیل است كه با هم ادغام شده‌اند.

    Please, ورود or عضویت to view URLs content!


    بستنی توت‌فرنگی

    طعم توت فرنگی همیشه خیلی پرطرفدار بوده‌ است‌ اما خصوصا در سال‌های اخیر كه این نوع بستنی‌ها با تكه‌های توت فرنگی سرو می‌شوند خیلی طعم بهتری پیدا كرده‌اند. نكته جالب اینكه این طعم بستنی نخستین بار در سال 1813 در مراسم پیروزی دوره دوم ریاست‌جمهوری جیمز مدیسون (چهارمین رئیس‌جمهور آمریكا) سرو شد.

    Please, ورود or عضویت to view URLs content!


    بستنی گردویی با كره

    همیشه این طعم بستنی پرطرفدار در بستنی فروشی‌ها با تزئیناتی مثل وانیل، خرده‌های بادام یا تكه‌های بیسكوییت سِرو می‌شود.

    Please, ورود or عضویت to view URLs content!
     

    برخی موضوعات مشابه

    پاسخ ها
    14
    بازدیدها
    599
    پاسخ ها
    14
    بازدیدها
    1,309
    پاسخ ها
    9
    بازدیدها
    170
    پاسخ ها
    38
    بازدیدها
    349
    بالا