انواع ترشی و دانستنیهایی دربارهی آن
ترشی انداختن به منظور استفاده از میوهها و سبزیجات در سایر فصلهای سال و یا استفاده از آنها به نحوی دیگر است. انواع ترشی با میوه و سبزیجات مختلف هر فصل درست میشود. بعضی از ترشیها تکنیکهای خاصی برای درست کردن دارند و بعضی را باید با مواد بخصوصی طعمدار کرد.
ترشی انداختن فرایندی برای حفظ و ذخیره غذا و طولانی کردن عمر آنها با استفاده از باکتریهای غیرهوازی مفید است. این باکتریها با رشد و ایجاد کلونی مانع از رشد باکتریها و سایر عوامل بیماریزا و یا ناخوشایند مثل انواع کپکهای مسموم کننده میشوند. این امر به دلیل دی اکسید کربن آزاد شده در فضای بسته شیشه است که باعث رشد باکتریهای غیر هوازی میشود که نیازی به اکسیژن ندارند. این مخمرها هیچ ضرری برای انسان ندارند، اما باعث تخمیر مواد غذایی و طولانی شدن عمر آنها میشوند.
درست کردن ترشی از هزاران سال پیش توسط بشر شروع شده و تا به امروز در سراسر جهان و در تمامی فرهنگهای آشپزی این خوراکی نقش مهمی دارد. بعضی از انواع ترشی مثل کیمچی به عنوان یک ماده غذایی سالم و سرشار از پروبیوتیک مرتبا از سوی کارشناسان تغذیه برای حفظ سلامت روده، توصیه میشود. شما میتوانید با هر ماده غذایی ترشی درست کنید. بعضی از ترشیها با میوههای نارس درست میشوند مثل ترشی گردو که با گردوی سبز و نرم درست میشود و بعضی هم با سبزیجات در حال خراب شدن مثل اغلب ترشیهای سبزیجات که به منظور استفاده از سبزیجات در حال تخریب، درست میشوند.
در ترشیهای تجاری از ماده بنزوات و EDTA به منظور افزایش عمر ترشی استفاده میشود و بسیاری اوقات به جای سرکه فقط از آب نمک برای آنها استفاده میشود. شما با درست کردن ترشی در خانه هم از مواد مضر به دور خواهید بود و هم ترکیب دلخواه خودتان را خواهید داشت که کاملا مطابق میل و سلیقه شما درست شده است. همچنین طعم ترشی خانگی به هیچ عنوان با ترشی تجاری قابل مقایسه نیست.
البته ذکر این نکته لازم است که تحقیقات بسیاری در مورد اثرات سرطانزای ترشیها انجام شده است که برخی از تحقیقات آن را به عنوان یک ماده کارسینوژن عنوان کردهاند که باعث تشدید خطر ابتلا به سرطان مری و یا حتی سرطان گلو میشود. اگر چه هنوز برای ابراز نظر قطعی باید تحقیقات بیشتری انجام شود، اما رعایت احتیاط بسیار مهم است؛ بنابراین در مصرف آنها افراط نکنید.
فهرست :
دانستنیها پست
ترشی انداختن به منظور استفاده از میوهها و سبزیجات در سایر فصلهای سال و یا استفاده از آنها به نحوی دیگر است. انواع ترشی با میوه و سبزیجات مختلف هر فصل درست میشود. بعضی از ترشیها تکنیکهای خاصی برای درست کردن دارند و بعضی را باید با مواد بخصوصی طعمدار کرد.
ترشی انداختن فرایندی برای حفظ و ذخیره غذا و طولانی کردن عمر آنها با استفاده از باکتریهای غیرهوازی مفید است. این باکتریها با رشد و ایجاد کلونی مانع از رشد باکتریها و سایر عوامل بیماریزا و یا ناخوشایند مثل انواع کپکهای مسموم کننده میشوند. این امر به دلیل دی اکسید کربن آزاد شده در فضای بسته شیشه است که باعث رشد باکتریهای غیر هوازی میشود که نیازی به اکسیژن ندارند. این مخمرها هیچ ضرری برای انسان ندارند، اما باعث تخمیر مواد غذایی و طولانی شدن عمر آنها میشوند.
درست کردن ترشی از هزاران سال پیش توسط بشر شروع شده و تا به امروز در سراسر جهان و در تمامی فرهنگهای آشپزی این خوراکی نقش مهمی دارد. بعضی از انواع ترشی مثل کیمچی به عنوان یک ماده غذایی سالم و سرشار از پروبیوتیک مرتبا از سوی کارشناسان تغذیه برای حفظ سلامت روده، توصیه میشود. شما میتوانید با هر ماده غذایی ترشی درست کنید. بعضی از ترشیها با میوههای نارس درست میشوند مثل ترشی گردو که با گردوی سبز و نرم درست میشود و بعضی هم با سبزیجات در حال خراب شدن مثل اغلب ترشیهای سبزیجات که به منظور استفاده از سبزیجات در حال تخریب، درست میشوند.
در ترشیهای تجاری از ماده بنزوات و EDTA به منظور افزایش عمر ترشی استفاده میشود و بسیاری اوقات به جای سرکه فقط از آب نمک برای آنها استفاده میشود. شما با درست کردن ترشی در خانه هم از مواد مضر به دور خواهید بود و هم ترکیب دلخواه خودتان را خواهید داشت که کاملا مطابق میل و سلیقه شما درست شده است. همچنین طعم ترشی خانگی به هیچ عنوان با ترشی تجاری قابل مقایسه نیست.
البته ذکر این نکته لازم است که تحقیقات بسیاری در مورد اثرات سرطانزای ترشیها انجام شده است که برخی از تحقیقات آن را به عنوان یک ماده کارسینوژن عنوان کردهاند که باعث تشدید خطر ابتلا به سرطان مری و یا حتی سرطان گلو میشود. اگر چه هنوز برای ابراز نظر قطعی باید تحقیقات بیشتری انجام شود، اما رعایت احتیاط بسیار مهم است؛ بنابراین در مصرف آنها افراط نکنید.
فهرست :
دانستنیها پست
مایع ترشی 2
چند نکته که در مورد سرکه باید بدانید 2
ادویه ترشی 3
درست کردن ترشی طی چند مرحله 4
رمز و راز تهیه ترشیهای خوشمزه 23
انواع ترشیترشی کدو سبز 5
ترشی بادنجان 6
ترشی لبو با روغن زیتون 7
ترشی لبوی شیرین 8
ترشی پوست پرتقال فوری 9
ترشی پوست پرتقال پر ادویه 10
ترشی کلم بنفش 11
ترشی ترب و هویج ویتنامی 12
ترشی هویج و تربچه 13
ترشی سیب ورقه شده 14
ترشی نخود سبز 15
ترشی نخود زرد 16
ترشی بادمجان شکمپر 17
ترشی سبزیجات ایتالیایی 18
ترشی ارمنی 19
ترشی شلغم 20
ترشی خرمالو 21
ترشی پیاز قرمز 22
ترشی گوجه گیلاسی 24
ترشی قارچ 25
ترشی مارچوبه 26