تاپیکی برای درست کردن انواع ترشی + تصویر

  • شروع کننده موضوع @nicedavil
  • بازدیدها 1,501
  • پاسخ ها 45
  • تاریخ شروع

@nicedavil

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2017/08/30
ارسالی ها
9,967
امتیاز واکنش
30,539
امتیاز
941
سن
20
محل سکونت
بآبُل
طرز تهیه ترشی انار
torshi-anar.jpg


ترشی انار یکی از ترشی های خوشمزه و محبوب ایرانی است که علاوه بر اینکه طعم و عطر بسیار خوبی دارد برای تزیین غذا نیز بسیار مناسب است. توصیه می کنیم این ترشی خوشرنگ را برای تزیین سفره های مهمانی های خود استفاده کنید.

انار علاوه بر اینکه بسیار خوش خوراک و مفرح است دارای خواص بسیار زیادی نیز برای بدن است. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای تست مقداری ترشی انار تهیه نمایید. با دستور طرز تهیه ترشی انار در ادامه با همدوره همراه باشید.

مواد لازم ترشی انار
چغندر قرمز ۵۰۰ گرم
انار دان شده ۱ کیلو گرم
سرکه انار ۱ لیوان بزرگ
آب انار ۱ لیتر
سیاه دانه ۲ قاشق غذاخوری
گلپر ۱ قاشق غذاخوری
گشنیز ۲ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز خشک شده ۱ قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق غذاخوری
طرز تهیه ترشی انار
ابتدا دانه های انار را در یک ظرف مناسب بریزید و به اندازه نصف قاشق غذاخوری نمک به انارها اضافه کنید. توجه داشته باشید که بهتر است از انارهای با کیفیت برای تهیه ترشی انار استفاده کنید تا در پایان ترشی بهتری داشته باشید.

اگر ظرف حاوی انارها درب دارد درب آنرا بگذارید و اگر درب ندارد یک سلفون روی درب آن بکشید و به مدت ۶ ساعت اجازه دهید مخلوط دانه های انار و نمک در فضای محیط بمانند تا انارها نرم شوند. در همین حین به سراغ آماده کردن چغندر قرمز ( لبو ) بروید.

چغندر قرمز را به همراه چند لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا لبوها به طور کامل بپزند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید لبوها سرد شوند. پس از سرد شدن لبوها پوست شان را بگیرید.

پس از اینکه پوست لبو را گرفتید آنرا رنده کنید و کنار بگذارید. یک ظرف مناسب انتخاب کنید ( ظرف از جنس مس یا آلومینیوم نباشد ) و سرکه انار را به همراه آب انار داخل آن بریزید سپس روی حرارت قرار دهید تا مخلوط سرکه و آب انار به جوش بیایند.

پس از اینکه مدت ۵ دقیقه از جوشیدن مخلوط سرکه و آب انار گذشت لبوی رنده شده و مخلوط دانه های انار و نمک را به قابلمه اضافه کنید. پس از گذشت ۳ دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید محتویات قابلمه سرد شوند.

پس از اینکه ترشی سرد شد فلفل قرمز خشک شده را به همراه تخم گشنیز ، سیاه دانه و گلپر با آسیاب پودر کنید و به ترشی اضافه کنید. در ادامه ترشی را در یک ظرف درب بسته قرار دهید و در یخچال قرار دهید. پس از گذشت ۱۰ روز ترشی قابل استفاده است.
 
  • پیشنهادات
  • @nicedavil

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/08/30
    ارسالی ها
    9,967
    امتیاز واکنش
    30,539
    امتیاز
    941
    سن
    20
    محل سکونت
    بآبُل
    ترشی لبو و انار
    264F953A-BA9F-46F3-894C-258BBABF930A-845x321.jpeg


    امتیاز دهید
    ترشی لبو و انار

    این ترشی خیلی خوشمزه و آسونه ، و سریع هم آماده میشه.



    مواد لازم :

    چغندر : 4 تا 5 عدد متوسط

    دانه انار : 1 لیوان

    سرکه : 1 لیوان

    آب لبو : 1 لیوان

    نمک : 1 ق غ

    شکر : 2 تا 3 ق غ

    پودر گلپر ، فلفل قرمز ، سیاه دانه : به میزان لازم



    طرز تهیه :

    اول باید چغندرها رو بپزیم ، برای اینکار لازم نیست پوست و سر و ته چغندرها رو بگیریم ، ولی دقت کنیم خیلی خوب باید شسته بشن ، بعد از اینکه شستیم میزاریم تو قابلمه و یه مقدار آب میریزیم و میزاریم یکی دو ساعتی بپزن ، همینکه کارد توش راحت فرو بره یعنی پخته شده ، تو این فاصله روی دونه های انار نمک میپاشیم و میزاریم کنار .

    وقتی چغندرها پخت اونا رو از آبشون جدا میکنیم و پوست میگیریم و خورد میکنیم ، اندازه تکه های لبو دلخواهه ولی دیگه خیلی بزرگ نباشه.

    تو یه قابلمه به میزان مساوی آب لبو و سرکه میریزیم و میزاریم بجوشه ، برای سرکه خیلی تفاوتی نمیکنه چه نوعی باشه ولی اگه از سرکه سفید استفاده کنید بهتره که رنگش خیلی تغییر نکنه. ضمنا اگه دوست دارین ترشیتون ترش تر باشه میتونید به نسبت آب لبو رو کمتر بزارین و به همون مقدار سرکه اضافه کنید ، با نسبت مساوی خیلی ترش نمیشه ولی خوش خوراکتره.

    وقتی جوشید لبوهای خورد شده و انارها رو بهش اضافه میکنیم و میزاریم یکی دو قل بزنه ، چون سرکه تنها ممکنه طعم خیلی تیزی داشته باشه یه کم شکر بهش اضافه کنید بهتره ، میزانش هم سلیقه ایه ، همون دو سه قاشق مقدار معمولشه.

    در هر حال خیلی لازم نیست بجوشه در کل یکی دو دقیقه کافیه ، خاموش میکنیم و میزاریم کامل خنک بشه.

    تو شیشه مناسب میریزیم و میزاریم تو یخچال.

    یک هفته بعد قابل استفاده است ولی میتونید همون موقع هم نوش جان کنید.
     

    @nicedavil

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/08/30
    ارسالی ها
    9,967
    امتیاز واکنش
    30,539
    امتیاز
    941
    سن
    20
    محل سکونت
    بآبُل
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!






    مواد لازم :



    گیلاس

    ۱ کیلو

    شکر سفید

    ۳ قاشق غذاخوری

    سرکه

    ۱/۵ لیتر

    فلفل سیاه یا سفید درسته

    ۱۰ عدد

    برگ بو و رزماری تازه

    تعدادی

    آب ساده

    ۱ استکان





    طرز تهیه :



    ابتدا گیلاس را شسته و دم آن را بگیرید و روی پارچه ای پهن کنید تا خشک شود ، سپس گیلاس را داخل شیشه ریخته و لابه لای آن برگ بو، رزماری و فلفل بگذارید . آب را با شکر بجوشانید تا قوام آید در این مرحله سرکه را نیز بیفزایید ، شربت به دست آمده را ۱۰ دقیقه دیگر جوشانده سپس آن را از روی حرارت بردارید تا کمی ولرم شود . مایع را روی میوه بریزید، در شیشه را طوری ببندید که هوا داخل آن نفوذ نکند . پس از ۱۰ روز ترشی قابل استفاده است .



    نکته آشپزی :



    از باقیمانده سرکه می توان در انواع سالاد استفاده کرد .
     

    @nicedavil

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/08/30
    ارسالی ها
    9,967
    امتیاز واکنش
    30,539
    امتیاز
    941
    سن
    20
    محل سکونت
    بآبُل
    ترشي ونوشك

    مواد لازم:

    ونوشک ، سرکه ، نمک و زردچوبه قدری

    ونوشک را با قیچی به خوشه های کوچک ویا دانه شده از ساقه کاملاً جدا کنید و آن را خوب شسته و کاملاً خشک کنید. در ظرف شیشه ای در داری بریزید ونمک و زردچوبه را درآن ریخته وهم بزنید و سرکه را روی آن بزیزید و در آنرا ببندید و در جای خنک ویا در یخچال بگذارید .

    برای جدا کردن خوشه و یا دانه کردن ونوشک از قیچی استفاده کنید زیرا به علت چسبندگی شیرابه ساقه به سهولت از روی دست پاک نمیشود و به دستکش هم حالت چسبندگی را منتقل و عملاً ادامه کار را کند میکند.
     

    @nicedavil

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/08/30
    ارسالی ها
    9,967
    امتیاز واکنش
    30,539
    امتیاز
    941
    سن
    20
    محل سکونت
    بآبُل
    fo544.jpg




    مواد لازم :



    سبزي ترخون
    نیم کیلو
    سیر
    5-4 حبه
    فلفل سبز تند
    4-3 عدد
    سرکه
    به ميزان لازم
    نمک 3 قاشق غذاخوري





    طرز تهیه :



    ابتدا سبزي را پاك كرده . مي شوييم و بعد از اينكه آب آن گرفته شد داخل شيشه مورد نظر ريخته يك لايه سير ؛ فلفل ؛ نمك روي آن مي ريزيم و دوباره سبزي را ريخته و به همين ترتيب شيشه را پر مي كنيم و در انتها سركه را روي آن مي ريزيم و درب شيشه را مي بنديم . مي گذاريم به مدت يك هفته بماند.





    نكته : بهتر است براي ترشي از يك تكه نبات استفاده كنيم تا ترشي زودتر برسد.(براي 6 تا 8 نفر)
     

    @nicedavil

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/08/30
    ارسالی ها
    9,967
    امتیاز واکنش
    30,539
    امتیاز
    941
    سن
    20
    محل سکونت
    بآبُل
    طرز تهیه ترشی هلو

    Please, ورود or عضویت to view URLs content!


    مواد لازم :



    هلو زعفراني

    پنج عدد

    سياه‌ دانه

    يك قاشق غذاخوري

    نمك و دارچين

    يك قاشق چايخوري

    شکر

    يك قاشق سوپخوري

    ميخك

    20 دانه

    سرکه

    به ميزان لازم





    طرز تهيه :



    هلو را شسته و با مقداري سركه به مدت سه دقيقه مي‌پزيم، بعد از خنك شدن هلو به هر كدام، پنج دانه ميخك زده، سپس هلوها را درون شيشه چيده، بعد سياه‌دانه، دارچين، شكر و نمك را با هم مخلوط كرده روي هلو مي‌ريزيم، آن‌گاه سركه را اضافه كرده تا روي هلو را بپوشاند در شيشه را محكم بسته در جاي خنك قرار مي‌دهيم، موقع مصرف، ميخك‌ها را از هلو درآورده و هلو را به دو قسمت برش داده، هسته آن را جدا مي‌كنيم، ترشي بعد از ۳۰ روز آماده مصرف است.
     

    @nicedavil

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/08/30
    ارسالی ها
    9,967
    امتیاز واکنش
    30,539
    امتیاز
    941
    سن
    20
    محل سکونت
    بآبُل
    ترشی لوبیا سبز

    ـــــــــــــــــــــــــــ

    موادلازم :



    لوبیا سبز نازک یک کیلو
    سیر
    دو بوته متوسط
    هویج
    نیم کیلو
    قارچ
    نیم کیلو
    فلفل سبزتند
    شش عددیابیشتر
    نعنا خشک
    دو ونیم ق.غ
    زردچوبه
    یک ق.م
    سرکه قرمز و آبغوره
    به اندازه ی لازم
    نمک
    به اندازه ی لازم
    ادویه ترشی
    دو ق.س


    %D8%AA%D8%B1%D8%B4%DB%8C%20%D9%84%D9%88%D8%A8%DB%8C%D8%A7%20%20%2011%D8%B3%D8%A8%D8%B2.JPG


    طرزتهیه :

    ابتدا لوبیا سبزها را خوب بشویید و بگذارید تا کاملاً خشک شوند .بعدازاینکه کاملاًخشک

    شدند دم لوبیاها را کنده وبه دلخواه به دو یا سه قسمت خرد کنید. هویج هاراخوب شسته

    وخوب خشک کنیدتاهیچ رطوبتی روی هویج ها نباشدوبعد ازخشک کردن،آنها رابه اندازه

    لوبیاها خرد کنید.قارچها را بشوییدوخشک کنید ،اگرکوچک بودنددرسته استفاده کنید واگر

    بزرگ بود به چهار قسمت خرد کنید .

    ظرفی را روی حرارت قراردهید و هویج را داخل آن ریخته و روی آن مخلوط سرکه و

    آبغوره و نمک بریزید واجازه دهیدهویج حدوداًپنج دقیقه درمخلوط سرکه وآبغوره کمی

    بپزد ،سپس هویج ها رابا کفگیرازظرف خارج کنیدو لوبیاسبزهارا داخل ظرف بریزید و

    اجازه دهید تابه مدت دوسه دقیقه درسرکه وآبغوره بپزدوبعد ازظرف خارج کنیدوقارچها

    را درون سرکه و آبغوره در حال جوش بریزید و بعد ازیک دقیقه از ظرف خارج کنیدو

    بگذارید تا سرد شود .

    سیر ها را بشویید و خشک کنید، وپوست آنها را کنده و خرد کنید .

    سپس یک سوم ازلوبیا ها رادرون ظرفی که برای ریختن ترشی درنظرگرفته اید بریزید

    سپس به ترتیب، یک سوم از سیر/هویج/قارچ/فلفل سبزتند را درظرف مورد نظر

    بریزید تا همه ی مواد تمام شوند و در آخرمخلوط سرکه و آبغوره ، نعنا خشک ،

    ادویه ترشی و زردچوبه را روی مواد ترشی بریزید و در آن را محکم ببندید و درجای

    خنک یا در یخچال به مدت سه هفته یا بیشترنگهداری کنید و سپس مصرف کنید .
     

    @nicedavil

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/08/30
    ارسالی ها
    9,967
    امتیاز واکنش
    30,539
    امتیاز
    941
    سن
    20
    محل سکونت
    بآبُل
    ترشی آلبالو

    ـــــــــــــــــــــــــــــــــــ

    مواد لازم:



    آلبالو به اندازه دلخواه
    نمک و سرکه
    به مقدار لازم




    0000nnn%d8%aa%d8%b1%d8%b4%d9%8a%20%d8%a2%d9%84%d8%a8%d8%a7%d9%84%d9%88.JPG




    طرز تهیه :

    ابتدا دم آلبالو ها راکنده و آلبالوها را بشویید . و بگذارید کاملاً خشک شود بعد دوسه ساعت در

    نمک بخوابانید ، بعد در یک شیشه که بهتر است درب آن کمی گشاد باشد بریزید و داخل شیشه

    آلبالو را پر از سرکه کنید. بسیار خوشمزست
     

    @nicedavil

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/08/30
    ارسالی ها
    9,967
    امتیاز واکنش
    30,539
    امتیاز
    941
    سن
    20
    محل سکونت
    بآبُل
    سرکه ی سیب

    ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
    مواد لازم:




    سیب درختی به مقدار نیاز


    %d8%b3%d8%b1%da%a9%d9%87.JPG

    طرز تهیّه:

    سیبها را شسته وخشک کنید، بعد چوب آنها را کنده و چرخ یا رنده کنید و در دبّه ی

    پلاستیکی بریزید و آن را در جای نسبتاً گرم قرار دهید و به مدت ۲۵ تا ۳۰ روزصبرکنید.

    بعد سرکه را بچشید ،در صورتی که طعم آن مناسب بود،آن را صاف کنید ودر یخچال

    نگهداری کنید .

    (درب ظرف دبه ی پلاستیکی را محکم ببندید ، وقتی مگس های ریز و قرمز سرکه،

    را مشاهده کردید،درب ظرف را نیمه بازبگذارید تا مگس ها درون آن رفته وبرای

    رسیدن سرکه کمک کنند تا سریعتر سرکه برسد. دیر صاف کردن سرکه باعث تند و

    تیز شدن سرکه خواهد شد)

    خواص سرکه ی سیب :

    سرکه ی سیب برای ناراحتی های قلبی ، استخوانی بسیار مناسب و مفید است.

    فشار خون بالا را کاهش می دهد، سرکه سیب دارای خاصیت آنتی بیوتیکی و ضدعفونی

    کننده است ،عفونت ادراری را بهبود می بخشد، ضد باکتری و ضد قارچ است وهمین طور

    لاغر کننده هم می باشد........
     

    @nicedavil

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2017/08/30
    ارسالی ها
    9,967
    امتیاز واکنش
    30,539
    امتیاز
    941
    سن
    20
    محل سکونت
    بآبُل
    37700739945010934676.jpg




    این ترشی جز ترشی های مجلسی و اعیانی قدیمی شهر تبریز است و سر سفره میهمانی های زمستانی این شهر، به نوعی تاج سر است و حین دیدن آن به انسان حس نوستالژی دست می دهد. در قدیم الایام این ترشی سر سفره زمستانی خانواده ها، نماد غنی بودن مرد خانه و همچنین خانه داری بانوی محترم خانه به حساب می آمد که البته امروزه قطعاً آن معانی را ندارد و صرفاً یک ترشی است مثل مابقی ترشی ها که البته مانند سایر ترشی ها رواج ندارد.

    فرقی که این ترشی با سایر ترشی ها دارد استفاده از نبات (ترجیحاً نبات ساده یا کم زعفران) می باشد که طعمی ملس و خوشمزه به این ترشی می دهد. تندی سرکه و شیرینی نبات توأمان مزه ای منحصر به فرد به شانی می دهد.

    این ترشی را چند وقتی است درست کرده ایم ولی چون سرم مشغول است و از طرفی ترشی شانی هنوز نرسیده و درش را باز نکرده ایم تصویری از آن را ندارم که در اینجا قرار دهم ولی چون ترسیدم فصلش کاملاً بگذرد الان در وبلاگ قرار می دهم.


    همانطور که از نام ترشی پیداست، اصلی ترین جز این ترشی، انگور شانی است. همانطور که در شکل می بینید این انگور ویژگی های زیر را دارد:

    ۱- دارای دانه های گرد و درشت و تیره رنگ زرشکی - بنفش و سفت است.

    ۲- در مقایسه با سایر انگورها پوست کلفتی دارد.

    ۳- آب این انگور به رنگ زرشکی-بنفش زیبایی بوده و طعمی بی نهایت دلنشین دارد. ولی به علت کلفتی پوستش و گران بودنش نسبت به سایر انگور ها و اینکه به وفور در هر میوه فروشی فروخته نمی شود، خوردن آن به صورت حبه انگور چندان رایج نیست. این انگور مصارفی چون تهیه نوشیدنیها، آبمیوه ها، نوشابه ها، تهیه ترشی شانی و سرکه شانی و ... دارد.

    ۴- ساقه های آن اغلب به رنگ قهوه ای است که نشانگر رسیده بودن آن و آماده بودن آن جهت تهیه ترشی یا سرکه شانی است.

    پیش از تهیه:

    این دستور فقط در مورد انگور شانی (که پوست کلفتتری نسبت به سایر انواع انگورها دارد و شرح آن در فوق آمده است) امتحان شده است. در خصوص سایر انگورها بنده بی اطلاعم.



    مواد لازم:

    انگور شانی: سه کیلو

    نبات (ترجیحاً ساده یا کم زعفران): نیم کیلو الی 750 گرم

    سرکه (ترجیحاً سرکه شانی خانگی): مساوی با میزان آب

    آب جوشیده خنک شده: مساوی با میزان سرکه



    پیش از تهیه:

    ۱- انگور ها را اصلاً و ابداً حبه نمی کنیم. بایستی همراه با خوشه باشند.

    ۲- سرکه مورد استفاده ما سرکه شانی خانگی و خیلی مرغوب بود که محصول خانگی همسایه عزیزمان ملکه خانم می باشد.

    3- میزان آب جوشیده و سرکه، دقیقاً نصف نصف است. یعنی بعد از قرار دادن شانی ها در داخل ظرف، اگر ظرفمان گنجایش 6 پیمانه مایع را داشته باشد، سه پیمانه آن بایستی آب جوشیده خنک شده و سه پیمانه آن سرکه باشد.



    طرز تهیه:

    ۱- انگور را همراه با خوشه های آن را درون کاسه بزرگی قرار می دهیم، سپس آب و یک قطره مایع ظرفشویی به آن می افزائیم و خوب می شوئیم. شانی بایستی خوب تمیز شود.

    ۲- سپس آن را درون آبکش قرار داده و اجازه می دهیم کاملاً کاملاً آب اضافی اش برود.

    ۳- سپس مقداری آب را جوشانده و اجازه می دهیم خوب خنک شود.

    ۴- سپس انگور ها را درون ظرف ترشی (دبه) قرار می دهیم. می توانیم انگورها را با چاقو یا قیچی به خوشه های ریزتر نیز تقسیم کنیم ولی ما این کار را نمی کنیم، چون گاهی انگورها برش می خورند و یا خود به خود حبه می شوند. ما این کار را بعد از رسیدن ترشی و حین مصرف انجام می دهیم. گنجایش ظرف باید طوری باشد که انگورها بعد از ریختن مایع به آسانی درون مایع غوطه ور باشد.

    ۵- سپس آب و سرکه را درون دبه های کوچک ترشی میریزیم. به این صورت که مقادیر دقیقاً نصف نصف است. یعنی اگر ظرفمان گنجایش 6 پیمانه مایع را داشته باشد، سه پیمانه آن بایستی آب جوشیده خنک شده و سه پیمانه آن سرکه باشد. دبه های مورد استفاده برای ترشی بایستی تمیز و خشک و بدون هر گونه سوراخ و بدون هر گونه بو باشد. سپس نباتها را روی دهانه ظرف قرار می دهیم. به علت وجود سرکه نباتها بلافاصله آب خواهند شد. در انتها یک نایلون فریزر تمیز روی دهنه دبه قرار داده و درش را محکم می بندیم.

    سرکه شانی خانگی:

    95853273205799327316.jpg


    قرار دادن نبات بر روی شانی ها:

    57195398229400307316.jpg


    ظرف ترشی شانی (ما دو دبه خالی و تمیز ماست 2.5 استفاده کردیم).

    52378050340478610773.jpg

    6- ظرف ترشی بایستی حدود حداقل یک ماه در هوای آزاد و خنک باقی بماند تا برسد. قبل از این مدت در ظرف باز نشود.

    7- حین مصرف چند خوشه از انگور را جدا کرده و دانه کنید و به عنوان یک ترشی خوشمزه در کنار غذاها سرو نمائید.

    8- نوش جانتان.


    نکات:

    ۱- برخی به جای نبات از شکر یا قند نیز استفاده می کنند ولی نبات کیفیت بهتری دارد.

    ۲- برخی از هیچ نوع شیرین کننده ای برای این ترشی استفاده نمی کنند ولی با نبات یا شیرین کننده های دیگر، شانی طعم ملس و عالی دارد.

    ۳- برخی فقط از سرکه استفاده می کنند. به این روش گرچه خوشمزه است ولی گلو را می سوزاند.

    ۴- هرچه شانی مدت زمان بیشتری بماند کیفیت بهتری خواهد داشت.

    5- گنجایش ظرف باید طوری باشد که انگورها بعد از ریختن مایع به آسانی درون مایع غوطه ور باشند.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا