ترشی خرمالو
فصل پاییز را اغلب ما با خرمالو میشناسیم. این میوه آنقدر محترم شمرده میشود که حتی یک روز هم به افتخارش نامگذاری شده است. این میوه نارنجی رنگ را هم مثل بسیاری از میوههای پاییزی هم میتوان مربا کرد، هم در شیرینی پای استفاده کرد و هم از آن سرکه درست کرد که اگر یک روز بتوانم آن را به شما یاد خواهم داد.
ترشی خرمالو با خرمالوی فویو درست میشود که همان خرمالوهای پهن و گردی هستند که بیشتر از همه در کشور ما وجود دارند. نوع دیگر خرمالو هاچیا است که کشیدهتر است. خوشبختانه من هر وقت به بازار میروم، فقط خرمالوی فویو را مشاهده میکنم. موطن اصلی خرمالو چین و ژاپن است به همین دلیل اسامی آنها هم از این منطقه آمده است. خرمالو جزو میوههاییست که اغلب هسته ندارد، چون تشکیل میوه تنها توسط گل ماده ایجاد میشود و نیازی به گرده افشانی نیست.
خواص خرمالو تقریبا شبیه به گوجه و هویج است، چون دارای رنگدانه لیکوپن است و دارای ویتامین B و مقدار زیادی قند است. ترشی این میوه هم خوشمزه است و برای همراهی با پنیر برشته و اغلب غذاهای کبابی عالی است.
مواد لازم
طرز تهیه
۱. سر خرمالوها را جدا کنید، آنها را پوست گرفته و به شکل حلقوی برش بزنید. هر حلقه را ۴ برش بزنید. یعنی تبدیل به ۴ ربع دایره شود. این برشهای خرمالو را داخل شیشه تمیز بگذارید.
۲. مواد مایع ترشی را داخل قابلمه ریخته و روی گاز گرم کنید تا شکر و نمک حل شود سپس از روی گاز بردارید.
۳. مایع ترشی را روی خرمالوها بریزید، درب ترشیها را بسته و در یخچال بگذارید. بعد از گذشت یک روز میتوانید آنها را سرو کنید، اما بعد از یک هفته مزه بهتری خواهند داشت.
فصل پاییز را اغلب ما با خرمالو میشناسیم. این میوه آنقدر محترم شمرده میشود که حتی یک روز هم به افتخارش نامگذاری شده است. این میوه نارنجی رنگ را هم مثل بسیاری از میوههای پاییزی هم میتوان مربا کرد، هم در شیرینی پای استفاده کرد و هم از آن سرکه درست کرد که اگر یک روز بتوانم آن را به شما یاد خواهم داد.
ترشی خرمالو با خرمالوی فویو درست میشود که همان خرمالوهای پهن و گردی هستند که بیشتر از همه در کشور ما وجود دارند. نوع دیگر خرمالو هاچیا است که کشیدهتر است. خوشبختانه من هر وقت به بازار میروم، فقط خرمالوی فویو را مشاهده میکنم. موطن اصلی خرمالو چین و ژاپن است به همین دلیل اسامی آنها هم از این منطقه آمده است. خرمالو جزو میوههاییست که اغلب هسته ندارد، چون تشکیل میوه تنها توسط گل ماده ایجاد میشود و نیازی به گرده افشانی نیست.
خواص خرمالو تقریبا شبیه به گوجه و هویج است، چون دارای رنگدانه لیکوپن است و دارای ویتامین B و مقدار زیادی قند است. ترشی این میوه هم خوشمزه است و برای همراهی با پنیر برشته و اغلب غذاهای کبابی عالی است.
مواد لازم
- خرمالوی سفت: ۲ عدد
- سرکه سیب یا برنج: ۱ پیمانه
- زنجبیل تازه: ۱ اینچ
- شکر: ۳ قاشق غذاخوری
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز خرد شده: ۲ پینچ بزرگ
طرز تهیه
۱. سر خرمالوها را جدا کنید، آنها را پوست گرفته و به شکل حلقوی برش بزنید. هر حلقه را ۴ برش بزنید. یعنی تبدیل به ۴ ربع دایره شود. این برشهای خرمالو را داخل شیشه تمیز بگذارید.
۲. مواد مایع ترشی را داخل قابلمه ریخته و روی گاز گرم کنید تا شکر و نمک حل شود سپس از روی گاز بردارید.
۳. مایع ترشی را روی خرمالوها بریزید، درب ترشیها را بسته و در یخچال بگذارید. بعد از گذشت یک روز میتوانید آنها را سرو کنید، اما بعد از یک هفته مزه بهتری خواهند داشت.