دستور پخت انواع ترشی و دانستنی‌هایی درباره‌ی آن

  • شروع کننده موضوع dinaz
  • بازدیدها 348
  • پاسخ ها 26
  • تاریخ شروع

dinaz

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2016/09/04
ارسالی ها
31,702
امتیاز واکنش
68,366
امتیاز
1,329
محل سکونت
کرمانشاه
ترشی کلم بنفش

انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


ترشی کلم بنفش هم مثل ترشی لبو رنگ زیبای ارغوانی دارد. بافت پیچ‌خورده کلم بنفش هم بیشتر به زیبایی ظاهر آن می‌افزاید. برای اینکه ترشی کلم بنفش ما خوب دربیاید باید آن را خیلی ظریف برش بزنیم. برای این کار باید از چاقوی بسیار تیز یا رنده صفحه‌ای استفاده کنید.

برای این ترشی از سرکه سیب استفاده می‌شود، اما شما می‌توانید از سرکه قرمز هم به جای آن استفاده کنید.

در مورد ادویه هم می‌توانید ادویه‌های مورد علاقه خودتان را استفاده کنید. این ترشی را می‌توان برای انواع غذا‌ها استفاده کرد؛ مثلا به عنوان بغـ*ـل بشقابی همراه با اسکرامبل تخم مرغ یا تخم مرغ سرخ کرده. برای ساندویچ‌های کبابی، برگر یا ماهی، همراه با سبزیجات برشته یا انواع رپ و ساندویچ گیاهی مثل فلافل که واقعا عالی است.


مواد لازم

  • کلم بنفش: ۱/۲ یک عدد (۵ تا ۶ پیمانه رنده شده)
  • آب: ۱ پیمانه
  • سرکه سیب: ۱ پیمانه
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • سیر: ۴ حبه، له شده
  • برگ بو: ۲ عدد
  • نمک دریا: ۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

۱. وسط کلم بنفش را جدا کنید و آن را خیلی ظریف برش بزنید. این کار را با استفاده از چاقوی تیز یا رنده صفحه‌ای انجام دهید. کلم‌های خرد شده را به طور مساوی داخل ۲ شیشه تقسیم کنید.

انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


۲. داخل کاسه‌ای کوجک، آب، سرکه و شکر را بهم بزنید. از لبه بزرگ چاقو برای له کردن سیر استفاده کنید. حبه‌های سیر له شده، برگ بو‌ها و نمک دریا را به مایع اضافه کنید.

۳. داخل هر شیشه نیمی از مخلوط را بریزید تا به مقدار مساوی داخل شیشه‌ها مایع، سیر و برگ بود باشد. مایع ترشی روی تکه‌های کلم را بطور کامل نخواهد پوشاند و ممکن است تا وسط شیشه بیاید. درب شیشه را محکم ببندید و آن را به مدت ۳/۵ تا ۴ ساعت در دمای اتاق بگذارید بماند.

انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


۴. بعد از ۳ تا ۴ ساعت آن را داخل یخچال بگذارید. وقتی ترشی خنک شد، از خوردن آن لـ*ـذت ببرید. این ترشی را نهایتا به مدت ۲ هفته می‌توان در یخچال نگهداری کنید. توجه کنید که می‌توانید به جای کلم بنفش از کلم سبز هم استفاده کنید. می‌توانید از ادویه ترشی دلخواه تان برای این ترشی استفاده کنید.
 
  • پیشنهادات
  • dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    ترشی ترب و هویج ویتنامی

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    اگر یک ترشی‌خور قهار و یا ترشی‌ساز تقریبا حرفه‌ای باشید، احتمالا این ترشی ترب و هویج را می‌شناسید. این ترشی با تلفیق ترب سفید و هویج درست می‌شود. در اینجا برای درست کردن ترشی اصل ویتنامی، شما فقط مجاز به استفاده از ترب سفید هستید که رنگ آن در کنار رنگ نارنجی هویج یک طرح زیبا و عالی در شیشه ترشی ایجاد می‌کند.

    این ترشی ویتنامی بخش مهمی از آشپزی این کشور است که به منظور همراهی با ساندویچ مشهور این منطقه یعنی ساندویچ بان می (Bahn Mi) طراحی شده است، چون همانطور که می‌دانید یکی از کارکرد‌های مهم ترشی‌ها، استفاده از آن‌ها در انواع ساندویچ است.

    این ترشی معمولا با نسبت برابر هویج و ترب سفید و یا یک سوم هویج و دو سوم ترب و یا برعکس درست می‌شود که این بستگی به این دارد که شما غلبه کدام رنگ را بیشتر دوست داشته باشید، اما معمولا اگر بخواهید یک رنگ را بیشتر نشان دهید، سهم ترب در این میان بیشتر است. در این میان بعضی افراد خلاقیت به خرج داده و مقداری کدو سبز را خلال کرده و یا اینکه به جای ترب سفید از ترب سیاه استفاده می‌کنند که در اینصورت نمی‌توان به آن ترشی ویتنامی اصل گفت.

    شکل و طرح سبزی‌های مورد استفاده هم یک موضوع دیگر است که کاملا بستگی به سلیقه سازنده این ترشی دارد. بعضی‌ها آن‌ها را به صورت رشته‌های خیلی باریک و نازک در می‌آورند که موقع رفتن در شیشه در هم تنیده می‌شوند و طرح زیبایی را ایجاد می‌کنند.

    بعضی هم آن‌ها را خلال نازک می‌کنند و بعضی هم خلال درشت که تقریبا به صورت ایستاده در شیشه قرار می‌گیرند که در اینصورت هم طرح جالبی را بوجود می‌آورند. عده‌ای هم به جای روش عادی ویتنامی، آن‌ها را به صورت حلقه‌های نازک در می‌آورند و یا یکی را حلقه کرده و دیگری را خلال می‌کنند مثل چیزی که در ترشی هویج و تربچه خواهید دید.

    یکی دیگر از روش‌ها هم این است که هویج را به صورت رشته‌های پهن شبیه به فتوچینی برش بزنید و ترب سفید را به صورت رشته‌های نازک و کم عرض درآورید. من خودم طرح رشته‌های متوسط را بیش از همه می‌پسندم، چون در عین حال که رشته‌ها در هم تنیده می‌شوند، اما باز هم طرح آن‌ها مشخص است.

    شما هم می‌توانید طرح خلاقانه خودتان را داشته باشید مثلا به آن حلقه‌های پیاز اضافه کنید و یا برش‌های نازک فلفل دلمه‌ای زرد و قرمز. به نظرم با این همه توصیفی که رفت، این ترشی ارزش درست کردن را دارد.

    مواد لازم

    • هویج: ۴۵۰ گرم
    • ترب سفید: ۴۵۰ گرم
    • شکر: ۳ قاشق غذاخوری
    • آب: ۴ پیمانه
    • نمک: ۲ قاشق غذاخوری
    • سرکه سفید: ۱/۲ تا ۳/۴ پیمانه

    طرز تهیه

    ۱. ترب و هویج را به اندازه و شکل دلخواه‌تان درآورید. در این مورد می‌توانید از رنده صفحه‌ای، پوست کن دستی حاوی رشته ساز، چاقوی تیز و یا غذاسازی که دارای تیغه رشته کن باشد، استفاده کنید.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ۲. داخل پارچ یا کاسه‌ای بزرگ، سرکه، آب، شکر و نمک را حل کنید تا همه چیز حل شود و خوب با هم ترکیب شوند.

    ۳. ترب و هویج رنده شده را با هم مخلوط کنید تا کاملا با هم ترکیب شوند سپس آن‌ها را در شیشه استریل شده بریزید. مخلوط سرکه‌ای را روی آن‌ها بریزید تا شیشه پر شود و کاملا روی آن‌ها را بپوشاند. در صورتی که خلال‌های درشت استفاده کردید، مخلوط را روی گاز گذاشته و همانطور گرم روی ترب و هویج بریزید تا نرم شوند.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ۴. درب شیشه‌ها را بگذارید و آن‌ها را در یخچال بگذارید تا خنک بمانند. بهترین زمان برای ترشی شدن تا ۳ روز قبل از خودن است. این ترشی را به مدت ۳ هفته می‌توان در یخچال نگه داشت. اگر ترشی ۳ روز در یخچال بماند، مزه‌ها بهتر با هم ترکیب می‌شوند و هویج و ترب طعم ترش و خوشمزه خواهند گرفت.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    ترشی هویج و تربچه

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ترشی هویج و تربچه ادامه‌ای ست بر ترشی ترب سفید و هویج ویتنامی. این مدل برای افراد خلاقی ست که دوست دارند همیشه چیز‌های جدید را امتحان کنند. این نوع ترشی با هویج رشته‌ای و ترب حلقه‌ای درست می‌شود.

    راستش را بخواهید به نظر من که برش‌های تربچه همانند موز در شیشه به نظر می‌رسند. من هرگز ترشی موز درست نکردم و نخواهم کرد، چون به نظرم حیف از موز که تبدیل به ترشی شود. این ترشی دو طرحه را می‌توان برای انواع تاکو، برگ و همراه اکثر غذا‌ها استفاده کرد.

    مثل انواع کاری‌ها، پاستا‌ها و حتی پلو‌های ایرانی. این ترشی، چند ساعت پس از درست شدن، آماده خوردن است، اما اگر می‌خواهید یک ترشی خوش طعم داشته باشید بهتر است کمی صبر کنید. در اینجا از تخم خردل و تخم گشنیز به عنوان ادویه استفاده شده که در اکثر ترشی‌ها هم از آن‌ها استفاده می‌شود.

    برای اینکه عطر و طعم ادویه‌ها بهتر در ترشی فرو برو با پشت چاقو روی آن‌ها فشار آورید تا کمی ترک بردارند، اما خرد نشوند. این کار را به صورت جداگانه روی خردل و گشنیز انجام دهید، چون اندازه آن‌ها با هم متفاوت است.


    مواد لازم

    • تربچه قرمز: ۵ عدد
    • هویج: ۱ عدد متوسط
    • آب: ۳/۴ پیمانه
    • سرکه سیب: ۳/۴ پیمانه
    • نمک دانه ریز: ۱ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری
    • تخم خردل زرد: ۱ قاشق چای‌خوری
    • تخم گشنیز: ۱ قاشق چای‌خوری


    طرز تهیه

    ۱. داخل ماهیتابه گود کوچکی، آب، سرکه، شکر، نمک، تخم خردل و تخم گشنیز را ریخته و آن‌ها را گرم کنید تا زمانی که شروع به قل خوردن کند و نمک و شکر حل شود.

    ۲. هویج و تربچه را با هم مخلوط کنید و در شیشه‌هایتمیز استریل قرار دهید. سعی کنید از شیشه‌های با حجم نیم کیلو استفاده کنید.

    ۳. مخلوط سرکه را روی سبزیجات داخل شیشه بریزید تا حدی که شیشه پر شود. بگذارید شیشه‌ها خنک شوند و در این حین فرایند تخمیر آن‌ها انجام گیرد. پس از خنک شدن، آنن‌ها را در یخچال بگذارید.

    ۴. پس از چند ساعت می‌توانید ترشی را استفاده کنید، اما به نظر من آن‌ها پس از ۱ تا ۲ هفته بهتر خواهند شد.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید
     
    آخرین ویرایش:

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    ترشی سیب ورقه شده

    معمولا کسی به ترشی انداختن سیب‌های درختی فکر نمی‌کند، چون آن‌ها خیلی شیرین هستند و اغلب در انواع کیک و دسر مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما ترشی آن‌ها نیز بسیار خوشمزه است. شاید یکی از دلایلی که خود من دوست نداشتم ترشی سیب درست کنم این است که به دلیل شیرینی خیلی زیاد به سرعت تخمیر می‌شوند، اما یکی از دوستان من یک ترشی مخلوط میوه‌ای فوق العاده درست کرد که بخشی از آن را هم سیب درختی تشکیل می‌داد.

    این نوع ترشی با ورقه ورقه کردن سیب شروع می‌شود. استفاده از سیب ورقه‌ای باعث می‌شود که مایع ترشی سریعتر در آن‌ها نفوذ کند. البته ترشی سیب را هم می‌توان نگینی هم خلالی و هم ورقه کرد و یا اینکه مثل مارتا استیوارت معروف سیب را به صورت درسته ترشی انداخت. این ترشی را می‌توان با انواع غذا‌ها بخصوص غذا‌های گوشتی و کبابی مصرف کرد.

    مواد لازم

    • آب: ۴۰۰ گرم
    • سرکه سفید: ۴۰۰ گرم
    • شکر: ۸۰ گرم
    • نمک: ۲۰ گرم
    • فلفل سیاه: ۴ گرم
    • تخم گشنیز: ۴ گرم


    طرز تهیه

    ۱. آب، سرکه، شکر، نمک، فلفل سیاه و تخم گشنیز را با هم ترکیب کنید. توجه کنید که شکر و نمک کاملا حل شوند. می‌توانید نیمی از آب را گرم کنید و مواد را داخل این آب گرم بریزید تا شکر و نمک به طور کامل حل شوند. مایع باید شفات و تمیز باشد. نیمی دیگر از آب را به صورت آب سرد اضافه کنید تا مایع ترشی کاملا خنک شود.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ۲. سیب‌ها را هسته بگیرید و از طول به دو نیم کنید و با رنده صفحه‌ای به قطر ۲ میلی متر برش بزنید.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ۳. مایع ترشی را روی آن‌ها بریزید و بگذارید به مدت ۶۰ دقیقه مایع در آن‌ها فرو برود.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ۴. برای دستیابی به نتیجه بهتر می‌توانید از روش وکیوم کردن ترشی استفاده کنید. به این ترتیب که آن‌ها را داخل کیسه زیب لاک بریزید و کاملا هوای آن را خالی کنید. به این روش ترشی سریعا تخمیر و آماده می‌شود.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    ترشی نخود سبز

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ترشی درست کردن با حبوبات شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما واقعیت این است که وجود دارد. ترشی نخود نه تنها با نخود سبز بلکه با نخود معمولی هم درست می‌شود، اما نوع سبز آن به دلیل رنگ زیبایش شاید جالب‌تر به نظر برسد.

    این ترشی تلفیق طعم ترش و شیرین است و همچنین طعم سیر و فلفل چیلی است که هم عطر و بوی خوب و هم گرما به آن می‌بخشد. این ترشی با ظاهر سالاد مانندش برای همراهی با انواع پلو، پاستا و سیب زمینی عالی است.

    مواد لازم

    • روغن گیاهی: ۱ قاشق غذاخوری (مثلا روغن بادام زمینی)
    • نخود سبز: ۱ پیمانه
    • نمک: ۱/۲ قلشق چای‌خوری
    • نعناع خشک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
    • سرکه سفید: ۲ قاشق غذاخوری
    • سرکه قرمز: ۲ قاشق غذاخوری
    • پودر شکر: ۱ قاشق غذاخوری
    • سیر: ۱ حبه، پوست گرفته و له شده
    • فلفل چیلی: ۱ تا ۲ عدد، خرد شده و دانه گرفته

    طرز تهیه

    ۱. داخل ماهیتابه، روغن را گرم کنید و نخود‌ها را به آن اضافه کنید. به مدت ۳ تا ۴ دقیقه آن‌ها را سرخ کنید تا نخود‌ها تغییر رنگ دهنده وظاهر آن‌ها روشن‌تر شود.

    ۲. نعناع خشک و کمی نمک را برای طعم دهی به نخود سرخ شده اضافه کنید و در ادامه سرکه، شکر، سیر و چیلی خرد شده را اضافه کنید.

    ۳. خوب بهم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. آن را مزه کنید و بنابر ذائقه خود مقداری به آن نمک و فلفل اضافه کنید.

    ۴. مواد آماده شده را داخل شیشه تمیز ریخته و یک شب تا صبح بگذارید بماند تا طعم‌ها با هم مخلوط شوند.

    ۵. آن را روی یک برگ گاهو به همراه گوجه و نان تازه سرو کنید.

     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    ترشی نخود زرد

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ترشی نخود را می‌توان با انواع سالا، گوشت پخته و غذا‌هایی که با مرغ درست می‌شوند، سرو کرد. می‌توانید آن را داخل خورش بریزید و یا با سیر تفت داده و به عنوان بغـ*ـل بشقابی برای انواع غذا‌ها استفاده کرد. این ترشی خوشمزه را می‌توان داخل ساندویچ‌های سبک گیاهی هم استفاده کرد.

    مواد لازم

    • نخود: ۲ پیمانه (یا دو قوطی نخود پخته)
    • سیر: ۵ حبه
    • پوست لیمو: ۳ برش
    • نمک: ۲ قاشق چای‌خوری
    • زیره: ۱ قاشق چای‌خوری (تفت داده شده و پودر شده یا کامل)
    • سرکه سفید: ۱ پیمانه
    • شکر: ۱/۳ پیمانه
    • زردچوبه: کمی به اندازه بین دو انگشت


    طرز تهیه

    ۱. ۲ پیمانه خود را در ۵ پیمانه آب به مدت یک روز بخیسانید.

    ۲. آب آن‌ها را دور ریخته و داخل قابلمه بریزید و ۵ پیمانه آب تازه، برگ بو و ۳ حبه سیر را اضافه کنید و نخود‌ها را بپزید. شما می‌توانید ۲ قوطی کنسرو نخود استفاده کنید و این مرحله را انجام ندهید.

    ۳. سرکه، زردچوبه، زیره، سیر و پوست لیمو را کمی روی گاز گرم کنید فقط تا حدی که شکر داخل آن حل شود.

    ۴. در حالی که مایع ترشی در حال گرم شدن سریع است، نخود پخته را داخل شیشه بریزید و هالوپینوی حلقه شده را هم همراه آن داخل شیشه بریزید طوری که نزدیک دیواره شیشه باشد و از بیرون مشخص باشد.

    ۵. وقتی شکر داخل مخلوط مایع ترشی حل شد، آن را داخل شیشه و روی نخود‌ها بریزید. اگر مایع کم بود، کمی آب و سرکه به آن اضافه کنید تا روی نخود‌ها را کاملا بپوشاند.

    ۶. درب شیشه را ببندید و بگذارید یک ساعت روی کابینت بماند و خنک شود. پس از خنک شدن آن را در یخچال بگذارید و بگذارید ۲۴ ساعت بمانند سپس استفاده کنید. آن را در یخچال نگهداری کرده و ظرف ۲ هفته مصرف کنید.

     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    ترشی بادمجان شکم‌پر

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ترشی بادمجان شکم‌پر یکی از آن ترشی‌های مورد علاقه من است که با دیدن آن چشمانم برق می‌زند. این ترشی زیبا و خوشمزه همانند صندوقچه جواهرات است. بادمجان در حکم صندوقچه و مواد داخل شکم آن همانند زمرد و یاقوت سرخ هستند. این مدل ترشی بسیار شبیه به مکدوس است با این تفاوت که به جای روغن زیتون از سرکه برای نگهداری آن استفاده می‌شود.

    شما می‌دانید که بادمجان شکم پر یکی از غذا‌های بسیار مشهور است که به شکل‌های مختلفی درست می‌شود، اما اگر بخواهید ترشی آن را هم داشته باشید، عالی است. برای درست کردن این ترشی خوشمزه، باید ابتدا آن را بپزید سپس آن را شکاف داده و شکمش را پر کنید.

    معمولا در کشور ما ترشی بادمجان دو برش عمودی از سمت پایین می‌خورد و مواد داخل مرکز این دو برش ریخته می‌شود، اما ما در اینجا یک برش از پهلو دادیم که تنها بادمجان را شکاف می‌دهد و مواد در این شکاف ریخته می‌شود، به این ترتیب مواد بهتر داخل شکاف فرو رفته و احتمال بیرون ریختن آن‌ها کمتر است.

    این نوع ترشی با بادمجان‌های کوچک و جوان درست می‌شود. من ترجیح می‌دهم از بادمجان‌های سبز نرسیده استفاده کنم، اما اگر در دسترس تان نبود همان بادمجان‌های سیاه کوچولو کافی است. برای این نوع ترشی از بادمجان باریک و کوچک استفاده کنید. بله درست است برخلاف اکثر مردم که از بادمجان دلمه‌ای تپل استفاده می‌کنند ما مدل باریک را ترجیح می‌دهیم. اگر بخواهم به یک نوع بادمجان اشاره کنم، بادمجان ژاپنی کشیده که امسال اتفاقا به وفور به بازار عرضه شدند، انتخاب خوبی است.

    مواد لازم

    • بادمجان جوان: ۴۵۰ گرم
    • نمک: ۲ قاشق غذاخوری
    • پیازچه: ۲ عدد (ریز شده)
    • چیلی قرمز: ۱ عدد
    • زنجبیل: ۲ تا ۳ سانت، ریز شده (۳۰ گرم)
    • سیر: ۳ حبه، ریز شده
    • سس سویا: ۱/۴ پیمانه (می‌توانید به جای آن از مقداری رب انار استفاده کنید)
    • سرکه سفید: ۱/۴ پیمانه
    • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
    • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری


    طرز تهیه

    ۱. سر بادمجان‌ها را جدا کنید و سه برش افقی در طول هر بادمجان ایجاد کنید.

    ۲. بادمجان‌ها را داخل کاسه‌ای بزرگ بریزید. ۲ قاشق چای‌خوری نمک اولیه را روی آن‌ها بپاشید و ۱ پیمانه آب روی آن‌ها بریزید.

    ۳. یک عدد بشقاب را روی کاسه بادمجان‌ها بگذارید؛ و بگذارید ۲ ساعتی بادمجان‌ها خیس بخورند.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ۴. مقداری آب را توی قابلمه ریخته و روی گاز به جوش آورید. بادمجان‌ها را داخل آب جوش گذاشته و به مدت ۳ تا ۵ دقیقه بگذارید بمانند تا نرم شوند. آن‌ها از داخل آب جوش درآورید و بگذارید به حدی خنک شوند که بتوانید آن‌ها را در دست بگیرید. هر کدام از بادمجان‌ها را به آرامی فشار دهید تا آب آن خارج شود.

    ۵. پیازچه، فلفل چیلی و سیر را داخل کاسه‌ای کوچک بریزید و با هم مخلوط کنید. با دقت داخل شکاف بادمجان‌ها را از این مخلوط پر کنید. بادمجان شکم‌پر را داخل ظرف ترشی بگذارید.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ۶. سرکه، سس سویا، شکر و نمک را داخل کاسه‌ای کوچک با هم مخلوط کنید. این مخلوط را روی بادمجان‌های داخل ظرف بریزید و روی آن‌ها را بپوشانید. ظرف را داخل یخچال بگذارید.

    ۷. ترشی بادمجان شکم‌پرا را می‌توان روز بعد استفاده کرد. آن را طی یک هفته مصرف کنید. برای درست کردن این ترشی بهتر است از ظرف پهن استفاده کنید تا بادمجان‌ها به صورت افقی در ظرف قرار گیرند و مواد داخل شکم آن‌ها بیرون نریزد.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    ترشی سبزیجات ایتالیایی

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    Giardiniera اصطلاحی کلی برای ترشی‌هایی ست که با سبزیجات درست می‌شود. این ترشی‌های ایتالیایی انواع مختلفی دارند و با سبزیجت مختلفی درست می‌شوند که در کشور ما به عنوان ترشی مخلوط شناخته می‌شوند.

    این ترشی برای همراهی با انواع غذا‌ها مثل برگرها، سالاد پاستا، تخم مرغ (املت)، هات داگ، سالاد تن، ساندویچ و ... استفده می‌شود. این ترشی به دلیل استفاده از سبزیجات مختلف، رنگارنگ و زیباست. در این ترشی از فلفل دلمه‌ای، هویج، گل کلم، زیتون، هالوپینو و کرفس استفاده می‌شود.

    مواد لازم

    • گل کلم: ۱/۲ یک عدد، خرد شده به گل‌های کوچک
    • کرفس: ۱۰ شاخه، نگینی شده
    • هویج: ۵ عدد، نگینی یا حلقه‌ای
    • فلفل دلمه‌ای قرمز: ۲ عدد، نگینی شده
    • زیتون بدون هسته: ۱ پیمانه حلقه شده
    • فلفل سرانو: ۴ عدد
    ادویه برای هر شیشه

    • اورگانوی خشک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
    • تخم گشنیز: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
    • تخم خردل زرد: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
    • تخم رازیانه: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
    • دانه فلفل سیاه: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
    • فلفل چیلی قرمز خرد شده: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
    • تخم کرفس: ۱/۸ قاشق چای‌خوری
    • برگ بو: ۱ عدد
    • سیر: ۱ حبه، دو نیم شده
    • روغن زیتون فوق بکر: ۱ قاشق غذاخوری
    مایع ترشی

    • سرکه سفید: ۴ پیمانه
    • آب: ۴ پیمانه
    • نمک: ۲ قاشق چای‌خوری


    طرز تهیه

    ۱. سبزیجات خرد شده را داخل ظرف یا کاسه واکنش ناپذیر بریزید. ۱/۴ پیمانه نمک ساده را روی سبزیجات بریزید و آب کافی بریزید تا روی آن‌ها را بپوشاند. بگذارید سبزیجات داخل آب نمک بمانند و به مدت ۶ ساعت یا یک شب تا صبح خیس بخورند.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ۲. برای آماده کردن شیشه‌ها، ادویه‌ها را به اندازه گفته شده داخل هر کدام از شیشه‌ها بریزید، سیر و روغن زیتون را بگذارید برای بعد از آماده شدن مایع ترشی. در صورتی که می‌خواهید ترشی شما تند شود، مقداری فلفل قرمز خرد شده را اضافه کنید و اگر دوست دارید طعم ملایمی داشته باشد، آن را حذف کنید.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ۳. سبزیجات را شسته و آبکشی کنید و آن‌ها را بین شیشه‌ها تقسیم کنید. سبزیجات را داخل شیشه فشار دهید تا چفت هم شوند. سیر را داخل شیشه‌ها بریزید.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ۴.آب، سرکه و نمک را بجوشانید. مایع جوشیده را روی سبزیجات داخل شیشه بریزید و کمی کمتر از ۱ سانت بالای شیشه را خالی بگذارید. روغن زیتون را روی ترشی‌ها بریزید. درب شیشه‌ها را با حوله کاغذی کاملا خشک کنید و درب شیشه‌ها را کاملا ببندید.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ۵. اگر قصد دارید که طی ۲ هفته آینده آن را مصرف کنید، بگذارید شیشه‌ها به مدت ۱ تا ۲ روز در دمای اتاق بمانند سپس آن‌ها را داخل یخچال بگذارید. طعم آن‌ها در این زمان بهتر خواهد شد. بهتر است ۲ تا ۳ روز قبل از خوردن صبر کنید. آن‌ها را به مدت ۲ هفته در یخچال نگهداری کنید.

    ۶. اگر قصد دارید که ترشی سبزیجات ایتالیایی را به مدت طولانی‌تری نگهداری کنید، درب آن‌ها را کاملا سفت ببندید و در حمام آب جوش بگذارید. آن‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. با دقت شیشه‌ها را بردارید و بگذارید به مدت ۲۴ ساعت بی حرکت بمانند. اگر این فرایند را برای ترشی‌ها انجام دهید بهترین زمان مصرف آن‌ها ۶ ماه است، اما می‌توان تا ۱ سال هم آن‌ها را نگه داشت. در مورد این ترشی در صورت دلخواه می‌توانید روغن را حذف کنید.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    ترشی ارمنی

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    فرهنگ غذایی ارمنستان بسیار شبیه به منطقه خاورمیانه و به خصوص ایران است. مرز‌های مشترک و تبادلات فرهنگی این دو کشور را بیشتر به هم نزدیک کرده است. در ارمنستان برای ترشی از همان واژه فارسی ترشی استفاده می‌شود.

    ترشی ارمنستانی به خاطر داشتن لبو دارای رنگی زیبا است و بیشتر بافت و ترکیب آن شبیه به ترشی‌های ایرانی است. در این منطقه، سبزیجات با شکل کامل خود داخل شیشه می‌شوند و معمولا تا حد امکان از خرد شدن آن‌ها خودداری می‌شود مگر اینکه خیلی درشت و جاگیر باشند مثل انواع کلم.

    مواد لازم

    • لبو: ۲ عدد
    • کلم سفید: ۱/۲ یک عدد کوچک، ۴ قاچ شده
    • لوبیا سبز: ۲۰۰ گرم، سر و دم گرفته
    • پیازچه: ۴ عدد
    • سیر: ۱ بوته، فقط پوست بیرونی را بکنید
    • برگ شوید: ۵۰ گرم
    • برگ ترب سفید: ۲ عدد یا ۵۰ گرم ترب سفید خرد شده
    • برگ آلبالو: ۲ عدد
    • آب: ۱ لیتر
    • نمک دریای درشت: ۳ قاشق غذاخوری
    • دانه فلفل سیاه: ۱۰ عدد


    طرز تهیه

    ۱. توجه کنید که در صورت نداشتن برگ‌های ذکر شده می‌توانید براحتی آن‌ها را حذف کنید. سبزیجات حتی الامکان درشت باشند. لبو را ته یک شیشه دو لیتری گرم استریل شده بگذارید سپس روی آن را کلم سفید، لوبیا، پیازچه، سیر و همه ادویه‌های ترشی را بگذارید البته به غیر از نمک و فلفل سیاه.

    ۲. آب، نمک و فلفل سیاه را داخل ماهیتابه به جوش آورید سپس روی سبزیجات بریزید. توجه کنید که آب باید روی همه سبزیجات را بپوشاند سپس درب آن را گذاشته و سفت ببندید و حتی الامکان استریل کنید و به مدت ۳ روز در جای گرم آشپزخانه (دمای ۲۵ درجه بگذارید) بگذارید تا ترشی جا بیفتد. سپس آن را در یخچال بگذارید. لبو به تدریج همه چیز را به رنگ صورتی در می‌آورد. باید آن را چند ماه باز نکرده بگذارید.
     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    ترشی شلغم

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    اگر علاقه‌مند به ترشی لبو هستید، حتما ترشی شلغم را هم دوست خواهید داشت. ترشی شلغم متعلق به منطقه خاورمیانه و کشور‌هایی همچون لبنان، مصر و سوریه است. این ترشی را می‌توان با انواع غذا‌ها بخصوص ساندویچ‌ها سرو کرد. ترشی شلغم یکی از ساده‌ترین ترشی‌هایی ست که می‌توان آ «درست کرد، شما می‌توانید هم آن را حلقه کنید و هم بصورت خلال درآورید.

    این ترشی معمولا همراه با مقداری لبو درست می‌شود تا رنگ لبو‌ها را به خودش بگیرد. می‌توانید ترشی آماده شده را به همراه مقداری فلفل یا زیتون داخل کاسه بریزید و سر میز بیاورید. استفاده از این ترشی در غذایی مثل فلافل بسیار مرسوم است. در مورد این ترشی شما الزامی به نوع خاصی از شلغم ندارید؛ می‌توانید از هر نوع شلغمی که در دسترس شماست، استفاده کنید.

    مواد لازم

    • شلغم سفت: ۱ و ۱/۲ کیلو
    • لبو: ۱ عدد بزرگ
    • سیر: ۱ حبه برای هر شیشه
    • برگ بو: ۳ عدد
    • تخم رازیانه: ۱ قاشق غذاخوری
    • تخم گشنیز: ۱ قاشق غذاخوری
    • سرکه سفید: ۲ پیمانه
    • آب: ۳ پیمانه
    • نمک دریا: ۲/۳ پیمانه


    طرز تهیه

    ۱. مواد مایع ترشی را داخل یک قابلمه کوچک ریخته و بگذارید بجوشد. حرارت را به متوسط کاهش دهید. درب آن را ببندید تا به مدت ۱۰ دقیقه آرام قل بخورد. بگذارید بطور کامل خنک شود.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ۲. شلغم و لبو را به صورت خلال‌هایی با قطر ۱ سانت برش بزنید. آن‌ها را به همراه ادویه‌ها داخل شیشه بگذارید به این ترتیب که شلغم‌ها را به همراه چند تکه لبو در هر شیشه بریزید. ۱ حبه سیر را هم به هر شیشه اضافه کنید. مایع ترشی را روی آن‌ها بریزید بطوری که نیم سانت بالای شیشه خالی باشد.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


    ۳. ترشی شلغم را به مدت ۱ هفته در چای خنکی بگذارید تا ترشی شلغم جا بیفتد. آن‌ها را در یخچال نگهداری کنید و ظرف دو ماه مصرف کنید.

    ۴. اگر بخواهید ترشی استریل و برای مدتی طولانی داشته باشید. ۱ سانت بالای شیشه را خالی بگذارید، درب شیشه را کامل بسته و در حمام آب گرم بگذارید تا ترشی‌ها کاملا استریل شده و شیشه‌ها هواگیری شوند. مدت زمان ماندن در حمام آب گرم (قابلمه‌ای از آب جوش که تقریبا تا روی شیشه را می‌پوشاند)، ۱۰ دقیقه است. به این ترتیب می‌توان ترشی را برای یک سال نگهداری کنید. برای اینکه طعم و بافت عالی داشته باشد، ظرف ۶ ماه مصرف شود، بهتر است.

    انواع ترشی و تمام نکاتی که باید راجع به این خوراکی بدانید


     

    برخی موضوعات مشابه

    پاسخ ها
    14
    بازدیدها
    642
    پاسخ ها
    14
    بازدیدها
    1,314
    پاسخ ها
    9
    بازدیدها
    172
    بالا