غذاهای شیرازی

  • شروع کننده موضوع Zahra_rad
  • بازدیدها 152
  • پاسخ ها 7
  • تاریخ شروع

Zahra_rad

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2019/02/21
ارسالی ها
3,789
امتیاز واکنش
8,283
امتیاز
827
سن
21
محل سکونت
Shiraz
مواد لازم برای
Please, ورود or عضویت to view URLs content!
:

  • برنج :4 فنجان
  • گوشت چرخ کرده :1 کیلو
  • گردو :100 گرم
  • کشمش :200 گرم
  • رب انار:2 قاشق غذاخوری
  • شیره انگور :1 قاشق غذاخوری
  • پیاز :1 عدد
  • Please, ورود or عضویت to view URLs content!
    :یک قاشق چای خوری
  • آرد نخودچی :به میزان دلخواه
  • نمک :به میزان لازم
  • روغن :به میزان دلخواه
Please, ورود or عضویت to view URLs content!


طرز تهیه قنبرپلو شیرازی :
ابتدا برنج را بشویید و با آب و نمک به مدت 2 تا 3 ساعت خیس دهید.

گوشت را با کمی آرد نخود چی ، نمک و زردچوبه مخلوط کنید و با دست ورز دهید تا منسجم شود و بعد آنها را به اندازه یک فندق بردارید و به شکل کوفته های ریزی در بیاید و در روغن سرخ کنید.

تابه دیگری را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و پیاز خرد شده را به همراه گردو داخل آن تفت دهید.

در آخر کشمش را هم به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.

برنج را آبکش کنید و داخل قابلمه مورد نظرتان بریزد و لابه لای آن کوفته ها را به همراه ، پیاز وگردوی تفت داده شده قرار دهید .

کمی رب انار را با شیره انگور تفت دهید و روی برنج بریزید و برنج را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.

Please, ورود or عضویت to view URLs content!


نکات تکمیلی در مورد قنبر پلو شیرازی
قنبر پلو شیرازی جزو غذای محلی - سایر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
قنبر پلو شیرازی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
 
  • پیشنهادات
  • Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    طرز تهیه شکر پلو شیرازی
    زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
    زمان پخت: ۲ ساعت
    مناسب برای: ۱۲-۱۰ نفر
    مواد لازم
    برنج اعلای ایرانی
    8 پیمانه
    شکر 2 پیمانه
    خلال بادام و پسته 1 پیمانه
    خلال پوست پرتقال یا نارنج 1 پیمانه
    پودر زعفران 1 قاشق مرباخوری
    روغن، نمک و فلفل به میزان لازم
    گوشت مرغ یا بره 1 کیلوگرم

    دستور تهیه:
    1. برنج را ۴-۳ ساعت در آب و نمک خیس کنید. به ازای هر پیمانه برنج، ۲ پیمانه آب و یک قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید.
    2. در یک قابلمه مقداری آب به جوش آورید و سپس مرغ را در آب جوش قرار دهید.
    3. همین که آب باز به جوش آمد و کف کرد، مرغ را از آب خارج کرده و زیر شیر آب بشویید.
    4. مرغ را نمک و فلفل سیاه بپاشید، با یک پیمانه آب جوش، یک پیاز و کمی محلول زعفران روی حرارت ملایم قرار دهید و ۶۰-۴۵ دقیقه بپزید.
    5. مرغ پخته را در چند قاشق روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا رویه آن طلایی شود، ولی این تفت دادن باید مختصر باشد تا گوشت مرغ خشک نشود.
    6. شکر را با یک پیمانه آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم به مدت ۶-۵ دقیقه بجوشانید.
    7. خلال پوست پرتقال یا نارنج را دو سه بار در آب بجوشانید و هر بار آب آن را عوض کنید تا تلخی آن گرفته شود.
    8. خلال پوست پرتقال یا نارنج را در آبکش بریزید تا آب آن کاملا خارج شود، سپس در شربت شکر بریزید و ۶-۵ دقیقه دیگر بجوشانید تا شیرین شود.
    9. خلال بادام و پسته را به خلال پوست پرتقال اضافه کنید.
    10. یک قابلمه نسبتا بزرگ را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید.
    11. کمی نمک به آب جوش اضافه کرده، آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را در آب جوش بریزید.
    12. حرارت را زیاد کنید و فرصت دهید برنج حدودا ۱۰-۸ دقیقه بجوشد. چند دانه برنج را میان انگشت شست و اشاره امتحان کنید. اگر مغز برنج خیلی سفت نباشد باید آبکش شود.
    13. زعفران را در ۵-۴ قاشق آب جوش کرده، با یک پیمانه از شربت شکر و ۶-۵ قاشق غذاخوری روغن مخلوط کنید و کنار بگذارید.
    14. نیم پیمانه آب و روغن در قابلمه داغ کنید، نیمی از برنج آبکش را روی آب روغن بریزید.
    15. تکه‌های مرغ پخته و سرخ شده را روی برنج بچینید، نیمی از خلال پرتقال، بادام و پسته را با قاشق سوراخ دار از شربت شکر خارج کنید و روی مرغ یا گوشت بریزید.
    16. باقیمانده برنج را روی گوشت یا مرغ بریزید و اطراف برنج را به سمت وسط جمع کنید.
    17. درب قابلمه را ببندید، حرارت را متوسط کنید و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید.
    18. پس از ۱۲-۱۰ دقیقه که بخار برنج بالا آمد، مخلوط زعفران و روغن و شربت شکر را روی برنج بدهید.
    19. حرارت را ملایم کنید و روی درب قابلمه دمی بگذارید.
    20. پس از حدود ۴۵-۴۰ دقیقه شکر پلو آماده است.
    21. شکر پلو را در دیس بکشید، مرغ یا گوشت را روی دیس پلو بگذارید و روی آن را با لایه‌ای از پلو بپوشانید.
    22. روی پلو را با باقیمانده خلال پوست پرتقال، بادام و پسته تزیین کنید.
    166500_697.jpg


    نکات مهم و اصولی در تهیه شکر پلو شیرازی
    • ته دیگ شکر پلو شیرازی به واسطه رسوب شیره شکر سفت می‌شود و احتمال سوختن آن هم زیاد است، به همین دلیل این پلو را معمولا بدون ته دیگ درست می‌کنند.
    • در صورت تمایل می‌توانید کمی پودر دارچین روی دیس شکر پلو بپاشید.
    • میزان شیرینی شکر پلو را بسته به ذائقه خود با کم و زیاد کردن مقدار شکر تنظیم کنید.
    • در صورت تمایل می‌توانید شکر پلو شیرازی را بدون مرغ و گوشت درست کنید.
    • شکر پلو را می‌توان با گوشت سردست یا سـ*ـینه بره نیز درست کرد. برای این منظور آب را در قابلمه به جوش آورید. گوشت را به آب جوش اضافه کرده و کف آن را بگیرید. سپس به ازای یک کیلوگرم گوشت، یک عدد پیاز، یک عدد هویج، یک پر برگ بو و کمی نمک و فلفل اضافه کنید. درب قابلمه را بسته، حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدودا ۹۰ دقیقه بپزد.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!

    176717.jpg




    شیرازی پلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی مردم استار فارس و شهر شیراز است که طعمی عالی و متفاوت دارد. در این مقاله طرز تهیه این پلو سنتی خوش طعم را به شما آموزش می دهیم


    شیرازی پلو
    مواد لازم برای تهیه شیرازی پلو

    برنج : یک پیمانه سرخالی برای هر نفر
    زرده تخم‌مرغ : 5 تا 6 عدد
    ماست چکیده: یک لیوان
    مرغ : 700 گرم
    روغن مایع : 250 گرم
    کره : 100 گرم
    زعفران دم‌کرده :
    دو قاشق غذاخوری بادنجان : 5 عدد متوسط
    زرشک : 3 قاشق غذاخوری
    خلال پسته و بادام : 4 قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل : به میزان لازم


    بیشتر بدانید :
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!



    طرز تهیه شیرازی پلو
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!

    ابتدا زرشک را بشویید و با خلال پسته و بادام مخلوط کنید.
    مرغ را بپزید و برنج را پس از شستن آبکش کنید.
    بادنجان‌ها را به صورت حلقه‌های نازک برش بزنید و سرخ کنید.
    زرده تخم‌مرغ را با ماست و زعفران آب کرده مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا صاف و یکدست شود. روغن و کره را به این مواد اضافه کنید. سپس برنج را به گونه‌ای به مواد اضافه کنید که دانه‌های آن خرد نشود.
    در این مرحله یک ظرف پیرکس یا یک ظرف مناسب دیگر انتخاب کنید و کف ظرف را چرب کنید.
    نیمی از برنج را در ظرف مناسب بریزید و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید.
    تکه‌های گوشت مرغ را روی آن بگذارید و در ردیف بعد حلقه‌های بادنجان‌ها را بچینید و روی مرغ و بادنجان‌ها را کمی نمک و فلفل بپاشید.
    در نهایت مقداری خلال پسته و بادام روی آنها بریزید و سعی کنید مرغ‌ها را روی ردیف آخر قرار دهید. سپس باقیمانده برنج را روی آن بریزید.
    سعی کنید ظرف را خیلی پر نکنید تا برنج جای دم کشیدن داشته باشد.
    حالا سطح روی برنج را صاف کنید و آب باقیمانده مرغ را روی برنج بریزید و با بستن در ظرف با فویل اجازه دهید دم بکشد.
    روی فویل چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا بخار از آن خارج شود و برنج خمیر نشود.
    فر را از قبل گرم کنید و شیرازی پلو را به مدت یک ساعت و نیم در دمای 175 درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید.
    بعد از پخت غذا آن را در دیس برگردانید و اطراف آن را با ماست چکیده همراه با زرشک و خلال پسته و بادام تزئین کنید.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    1889827168-talab-ir.jpg

    مواد لازم رب پلو شیرازی :



    برنج: چهار پیمانه

    رب انار : نصف پیمانه

    گردو نگینی خرد شده : نصف پیمانه

    شكر : دو قاشق سوپخوری

    پیاز داغ : چهار قاشق سوپخوری

    روغن، نمك و فلفل : به میزان لازم

    كشمش پلویی : نصف پیمانه

    مرغ پخته و سرخ شده: سه قطعه



    طرز تهیه رب پلو شیرازی :



    برنج را شسته، با نمك دو ساعت خیس می‌كنیم.



    آب را جوش آورده و برنج را در آب جوش ریخته تا كمی نرم شود، سپس در آبكش می‌ریزیم.



    در فاصله زمانی كه برنج در حال جوشیدن می‌‌باشد كشمش‌ها را شسته، سپس با رب انار، گردو و پیاز داغ در روغن تفت می‌دهیم. شكر، نمك و فلفل را افزوده و حرارت را خاموش می‌كنیم. مواد را لابه‌لای برنج داده و برنج را دم می‌كنیم، پس از آن در ظرف سرو كشیده و روی آن را با برنج زعفرانی و مرغ تزیین می‌نماییم.



    نكته:

    اگر از رب انار شیرین استفاده می‌كنید، می‌توانید شكر را حذف نمایید.

    این برنج را می‌توانید با گوشت قلقلی سرخ شده و ماهیچه نیز سرو كنید.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    Please, ورود or عضویت to view URLs content!



    20180528114922808975.jpg

    اشکنه شیرازی





    پیاز چند عدد

    روغن

    ماست

    Please, ورود or عضویت to view URLs content!


    شنبلیله

    نعناع خشک

    نمک و زردچوبه


    اشکنه,آبگوشت شیرازی,اشکنه شیرازی

    طرز تهیه:
    پیازها را خلال کرده در روغن سرخ می کنند, وقتی که رنگ پیازها طلایی شد, زردچوبه را روی آن ریخته, کمی هم می زنند. سریع تفت می دهند تا سبزی ها نسوزد و مقداری آب و نمک به آن اضافه می کنند و می جوشانند وقتی آب پیازک حاضر شد, آن را روی نان خرد کرده ریخته, به صورت ترید مصرف می کنند.
    اگر خواستند تخم مرغ به آن اضافه کنند, قبل از آماده شدن,تخم مرغ ها را در ظرفی به هم زده و یا با ماست مخلوط نموده و داخل آب پیازک می ریزند.
    به جای ماست می توان از دوغ هم استفاده کرد.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    دوپیازه آلوی شیرازی
    a2a23371-f0bf-47dc-90dd-bbed192b0e22.JPG


    دوپیازه آلو از دیگر غذاهای محلی شیراز است که از سیب‌زمینی، پیاز داغ، گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی و ادویه تهیه می‌شود. شیرازی‌ها سیب‌زمینی را اب‌پز می‌کنند و بعد از پخت و خرد کردن، با پیاز داغ،گوجه‌فرنگی یا رب گوجه‌فرنگی و ادویه مخلوط می‌کنند. برخی‌ها هم با گوشت خردشده هم دوپیازه را طبخ می‌کنند. این غذا جزو غذاهای آسان شیراز است و سریع حاضر می‌شود. این غذا میان شیرازی‌ها طرفدار زیادی دارد. اگر به شیراز سفر کردید، دوپیازه را حتما امتحان کنید.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    خورشت قورمه به شیراز از آن دسته غذاهای بسیار خوشمزه و لذیذ این دیار می‌باشد. جالب است بدانید که مردم شیراز، با توجه به ذائقه خود غذاهای شیرین را بیشتر می‌پسندند. در متن حاضر، دستور پخت این غذای بی‌نظیر و دلچسب را برای شما بیان می‌کنیم تا با طبخ آن در منزل از عطروطعم فوق‌العاده‌اش نهایت لـ*ـذت را ببرید.
    مواد اولیه:
    به: ۱ عدد بزرگ.
    گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم.
    شکر:۲ قاشق غذاخوری.
    پیاز: ۱ عدد.
    لپه خام: ۲/۱ لیوان.
    زعفران دم کرده: ۲ قاشق چای‌خوری.
    آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری.
    زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم.
    دستورالعمل:
    لپه ها را از چند ساعت قبل خیس کرده و برای جلوگیری از ایجاد نفخ آب آن را چند بار عوض کنید. پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن داغ شده سرخ کنید. بعد از طلایی شدن پیاز، گوشت را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم تا رنگش عوض شده و کاملاٌ تفت بخورد. سپس، زردچوبه، نمک و فلفل را همراه با ۴ لیوان آب به مخلوط پیاز و گوشت افزوده و اجازه دهید تا گوشت با حرارت کم بپزد. بعد از به نیمه رسیدن آب گوشت، لپه‌های خیس خورده را به همراه به خرد شده و شکر و زعفران به غذا اضافه می‌کنیم. سپس، کمی مواد را هم می‌زنیم و با شعله ملایم اجازه می‌دهیم تا خورشت خوب پخته و به اصطلاح جا بیفتد. ده دقیقه آخر پخت غذا، آبلیمو را افزوده و بعد خورشت را در ظرفی کشیده و همراه با برنج سرو کنید.
    نکته:
    . خورشت قورمه به شیراز را علاوه بر برنج همراه با نان هم می‌توان سرو کرد.

    %D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4%D8%AA-%D9%82%D9%88%D8%B1%D9%85%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2-1.jpg


    %D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4%D8%AA-%D9%82%D9%88%D8%B1%D9%85%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2-2.jpg


    %D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4%D8%AA-%D9%82%D9%88%D8%B1%D9%85%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2.jpg
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    لایک فراموش نشه
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا