غذای ایرانی غذاهای محلی مازندران؛ طعم هایی که دل می برند

Morningstar_Tina

.
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/10/30
ارسالی ها
4,471
امتیاز واکنش
17,947
امتیاز
979

کدو مسما​

یکی دیگر از غذاهایی که سرشار از ویتامین ها و پروتئین هاست کدو مسما نام دارد. این غذا کنار پلو سرو میشود. برای پخت این غذای مقوی گوشت مرغ و گوشت قرمز همراه هم و روغن، پیاز سرخ کرده، رب، کدو خورشتی و دیگر چاشنی های خورشتی استفاده میشود. برای خوش رنگ تر شدن این خورشت میتوانید زعفران هم اضافه کنید.

کدو مسما


مرغ شکم پر

موادی که برای تهیه ی مرغ شکم پر لذیذ استفاده میشود به ترتیب زیر میباشد؛ مرغ، گردوی پودر شده، پیاز سرخ شده، سبزی های تازه مثل جعفری، گشنیز، ترخون و نعنا، زرشک، شکر، زعفران، آب لیمو یا آب نارنج، آلو و قیسی، نمک و فلفل.

شیشه ناز​

این خورشت لذیذ در کنار تخم مرغ های نیمرو شده و یا به صورت هم زده با آن سرو میشود و برای تهیه آن از موادی چون انار دون شده، گردو و کنجد آسیاب شده، گوشت و روغن استفاده میشود.
 
  • پیشنهادات
  • Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    اردک شکم پر​

    یکی از غذاهایی که در شمال کشور طرفداران زیادی دارد و طبخ آن نیازمند حوصله و دقت بالایی است اردک شکم پر می باشد. برای تهیه این غذای خوشمزه موادی مانند پیاز، رب نارنج، رب گوجه، ادویه، سبزی های معطر و رب انار استفاده میشود.

    اردک شکم پر


    باقلا وابیج​

    باقلا وابیج یا همان باقلای پلویی که بیشتر در سفره های مردم مازنداران حاضر و آماده است.این غذا در کنار برنج شمال ماهی شور، ماست و زیتون پرورده سرو میشود. باقلا وابیج از مخلوط موادی همچون باقلا، شوید خشک، تخم مرغ، سیر، کره، روغن و ادویه تهیه میشود.

    بادمجان شکم پر​

    برای کسانی که به غذاهای گیاهی علاقمند هستن بادمجان شکم پر را معرفی میکنیم. این غذا را هم می توان در کنار برنج سرو کرد و هم میشود به تنهایی با نان میل کرد. برای تهیه این غذای لذیذ از موادی چون گوجه فرنگی، پیاز، گردو، بادمجان، سیر، سبزی هایی مثل چوچاق. اناریجه، رب انار، نمک و فلفل، زردچوبه، روغن و خلال بادام استفاده میشود.
     

    Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    کئی انار​

    یکی از غذاهای محلی مردم ساری که در بین مردم مازندران طرفداران زیادی دارد و سرشار از ویتامین C و پتاسیم میباشد و مشکل کم خونی و فقر آهن را برطرف میکند کئی انار است. این غذا از موادی همچون؛ دو حلوایی، انار دون شده، لوبیا چیتی، سیر، گردو، عدس، نمک و فلفل و زردچوبه طبخ میشود.

    کئی انار


    ناز خاتون​

    نازخاتون یک غذای پر طرفدار دیگری در بین مازندرانی ها میباشد که در اینجا هم رب انار پایه ی ثابت غذا میباشد و سخت ترین قسمت تهیه ی نارخاتون کباب کردن بادمجان ها میباشد.

    این غذا کالری کمی دارد و برای افرادی که میخواهند وزن کم کنند وعده غذایی مناسبی خواهد بود و در تهیه آن از موادی مانند بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز رنده شده، آبغوره، نعنایی خشک، گلپر و رب انار یا آب انار تهیه و سرو میشود.

    قلیه​

    غذای لذیذ دیگری که در بین مازندرانی ها محبوب است و طعم و مزه آن هوش از سر میبرد قلیه است. مواد لازم برای تهیه ی قلیه عبارت است از:عدس، باقلا، اسفناج سرخ شده، گوشت، گردوی ساییده شده و نمک و فلفل.
     

    Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    نرگسی اسفناج​

    نرگسی اسفناج جزو غذاهای بسیار مفید و مقوی مازندران به شمار می رود. چنانچه طالب غذای مغذی و سالمی هستید پیشنهاد می کنیم این غذا را در برنامه تغذیه خود بگنجانید. با وجود اینکه این غذا مرغ یا گوشتی ندارد اما به خاطر وجود اسفناج حاوی مقدار بالایی آهن است. مواد لازم برای تهیه این غذا اسفناج تازه، پیاز، روغن تخم مرغ و سیر میباشد.

    نرگسی اسفناج


    لوه کباب​

    لوه کباب در زبان مازندرانی به معنی ماهیتابه می باشد. این غذای خوشمزه از غذاهای با اصالت مازندران می باشد و بیشتر در مراسم های عروسی سرو می شود، اصلی ترین مواد این غذا از گوشت تکه ای می باشد که کف ماهیتابه چیده می شود، مواد دیگری همچون پیاز، روغن، زعفران، نمک، زردچوبه، آب نارنج یا رب انار در تهیه این غذا استفاده می شود.
     

    Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    اکبر جوجه

    غذای دیگری که در بین همه ی مردم مخصوصا در شمال کشور معروف شده و در رستوران های زیادی عرضه میشود غذای اکبر جوجه است. این غذا نوع دیگری از جوجه است که تغییراتی در آن داده اند و حالا با عنوان مشهور ترین غذای شمال نام دارد.

    رب انار شیرین، لیمو ترش، زعفران دم کرده، روغن مایع، نمک و فلفل و جوجه مواد لازم برای تهیه ی اکبر جوجه میباشد و همراه برنج سرو میشود.

    اکبر جوجه


    بورانی کدو حلوایی​

    بورانی از غذاهای قدیمی مازندران به شمار می رود، این غذا به قدری پرطرفدار است که در کشورهایی همچون ترکیه نیز تهیه می شود. در ایران مردم بورانی کدو حلوایی را با نام دیگر کدو حلوایی با ماست می شناسند. تهیه و طبخ این غذا روشهای متفاوتی را دارد و از موادی همچون ماست، پوره کدو حلوایی، روغن، پودر زیره، نمک، دانه خردل، دارچین درست می شود.

    پلومرغ بهشهری​

    پلو مرغ بهشهری از آن دسته غذاهای محلی مجلسی مازندران به شمار می رود که بسیار دلچسب و خوشمزه است تقریبا یک ساعت و نیم زمان نیاز است که این غذا را آماده کنید. از مواد تشکیل دهنده این غذا می توان به فیله مرغ، برنج، سیب زمینی، رب انار، زعفران، پیاز، نمک، روغن و زردچوبه اشاره کرد.
     

    Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    نخود پلو با کشمش​

    از دیگر غذاهای پروتئین دار و پرخاصیت مازندران می توان به نخود پلو با کشمش اشاره کرد، این غذای محلی مازندرانی خوشمزه را می توان در وعده های سحری و افطار میل کرد. موادی که در این غذا به کار می رود برنج آبکش شده، رب انار ترش، مرغ یا گوشت، پیاز متوسط، نمک، نخود و کشمش، فلفل و ادویه می باشد.

    نخود پلو با کشمش


    مجی خورش​

    خورش عدسی یا مجی خورش از جمله خورش های محلی لذیذ مازندران به شمار می رود. این خورش طعم بسیار متفاوتی دارد و از ترکیب موادی همچون عدسی ها مجی، رب انار، تخم مرغ، آب، پیاز، مغزگردو، سیب زمینی نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین پخته می شود.
     

    Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    کدوبره​

    کدوبره مازندرانی از آن دسته غذاهای مازندرانی همه پسند می باشد، این غذا گزینه بسیار مناسبی برای گیاهخواران به شمار می رود و چنانچه طالب رژیم گیاهخواری هستید این غذاها را در برنامه غذایی خود بگنجانید. در تهیه این غذا از تخم مرغ، گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی، کدوی سبز حلقه ای، ماست خامه ای پنیر پروسس یا پارمزان و نمک و فلفل استفاده می شود.

    کدوبره مازندرانی


    مسمای گوجه بادمجان​

    بیشتر افراد طرفدار مسمای گوجه بادمجان با گوشت مرغ هستند ولی با گوشت قرمز هم این غذا تهیه میشود. مواد دیگر برای تهیه آن بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، سیر، آلو بخارا و نمک و فلفل و زردچوبه است.

    مرغ ترش

    از خورش های خوش طعم و لذیذ مازندرانی، مرغ ترش نام دارد که با دو روش متفاوت گیلانی و مازندرانی تهیه می شود. در روش تهیه مرغ ترشی مازندرانی از موادی همچون مرغ، تخم مرغ، لپه، جعفری و گشنیز، آبلیمو، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده می شود.

    منبع: نمناک
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا