- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[/BCOLOR]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT][FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]
[/BCOLOR]
هر شهر و استانی برای خودش نشانه هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می شوند. از صنایع دستی گرفته تا مکان های گردشگری و غذاهای محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می شوند که اتفاقا مردمان آن منطقه تعصب خاصی نسبت به آنها دارند. البته گاهی به دلیل سیر و سفرهایی که همیشه باب بوده، این تحفه ها دست به دست چرخیده و به شهرهای دیگر قرض داده شده اند. برای مثال غذاهای محلی هر شهر و استانی، ممکن است در مکان هایی دیگر پخته و استفاده شوند و حتی دست مایه تغییر شده باشند. اما باید این نکته را به خاطر سپرد هر غذایی شناسنامه و اصالتی برای خودش دارد که همیشه با آن باقی می ماند.
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
در این سری مجموعه مطالب خوشمزه قصد کرده ایم غذاهای محلی و معروف هر استان را به تفکیک به شما معرفی کرده و آموزش دهیم. امروز با غذاهای محلی استان سمنان ما را همراهی کنید.
[/FONT]
[BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
سبزی پلوی دامغانی
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
مواد اولیه:
- بادنجان (بدون پوست و حلقهای خرد شده) 4 عدد
- نمک به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپ خوری
- گوجه فرنگی (رنده شده) 5 عدد
- گوشتِ چرخ کرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 200 گرم
- پیاز داغ یک چهارم پیمانه
- زردچوبه (پودر شده) 1 قاشق چای خوری
- برنج 3 پیمانه
- سبزی (پاک وخرد شده) 150 گرم
- دارچین (پودر شده) 1 قاشق چای خوری
- هل (پودر شده) 1/4 قاشق چای خوری
- کره 1/2 پیمانه سرخالی
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial][/FONT]
طرز تهیه:
[/FONT]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]1. بادنجان ها را به کمی نمک آغشته کرده، به مدت 30 دقیقه در آبکش قرار دهید تا تلخی آن ها گرفته شود، سپس آن ها را بشویید و با پارچه ای تمیز کاملاً خشک کرده، درتابه ای حاوی روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن، روی حوله کاغذی قرار دهید تاروغن اضافی آن ها گرفته شود.
[/FONT]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]2. دراین فاصله، رب گوجه فرنگی را در تابه ای جداگانه حاوی روغن و روی حرارت ملایم تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
[/FONT]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]3. گوجه فرنگی را در تابه ای دیگر ریخته، روی حرارت ملایم قرار دهید تا آبِ آن کمی کشیده شود. کمی روغن به آن اضافه کرده و تفت دهید؛ سپس به تابه حاوی رب گوجه فرنگی اضافه و مخلوط کنید.
[/FONT]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]4. گوشتِ چرخ کرده را در تابه ای حاوی کمی روغن تفت دهید، سپس پیازداغ، زردچوبه، بادنجان های سرخ شده و سس گوجه فرنگی را با آن مخلوط کنید و از روی حرارت بردارید.
[/FONT]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]5. آبِ روی برنج خیس شده را خالی کنید و آن را به مدت 10 تا 12 دقیقه داخل قابلمه ای حاوی آب جوش، روی حرارت زیاد بریزید تا آماده شود، سپس آبکش کنید.
[/FONT]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]6. در قابلمه ای حاوی روغن مقداری برنج ریخته، سپس مقداری مایه آماده شده، سبزی، دارچین و هل روی برنج بریزید. به همین ترتیب مایه آماده، ادویه ها و سبزی را لابه لای برنج بریزید و روی آن را با برنج سفید بپوشانید. درِ ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود.
[/FONT]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]7. کره را با 3 قاشق سوپ خوری روغن مایع روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی که بخار برنج بلند شد، روغنِ داغ را روی آن ریخته و درِ ظرف را بگذارید تا برنج روی حرارت ملایم، به مدت 30 دقیقه دم بکشد، سپس سبزی پلو را در ظرف موردنظر بکشید و سرو کنید.
[/FONT]
نکته:
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]1. سیر تازه را می توانید به صورت درسته، روی سبزی پلو قرار دهید؛ بدین ترتیب عطر آن در غذا پخش می شود.
[/FONT]
[FONT=IRANSans, Tahoma, Arial]2. سبزی شامل: تره، جعفری و شبت، جمعاً 120 گرم و سیر تازه 30 گرم است.
[/FONT]