غذاهای محلی ایران؛ خوزستان، اصفهان و دامغان
در این مطلب نگاهی به غذاهای محلی سه شهر از کشورمان انداخته ایم. حالا که ماه مبارک رمضان است، می توانید تنوع به خرج دهید و برای افطار یا سحری، غذاهای محلی که تا به حال نخورده اید را درست کنید.
ارده پلو
غذای محلی خوزستانی ها
مواد لازم:
طرز تهیه:
1. این پلو مانند ماش پلو کم نمک هستش. ماش را قبلا خیس کرده و بپزید. برنج را داخل آب جوش ریخته و ماشی که قبلا پخته و آبش رو کشیده، داخل برنج بریزید و آبکش کنین.
2. سپس ماش پلو رو دم کنین. بعدا پلو ماش دم کشیده رو توی سینی می کشیم تا کمی بخارش خارج بشه.
3. نیازی نداره روغن بهش بدین چون ارده چرب هستش. سپس به میزان دلخواه ارده روی پلو بریزین و با چنگال هم بزنین و سپس همراه با شیره خرما سرو کنین.
نکات:
1. این همون ارده پلو یا آش خرده خوزستان هستش.
2. اونایی که ارده دوست نداشته باشن این غذا رو نمی پسندن. بعضی وقتا به جای شیره خرما و سییلون که خرمای سابیده هستش، خود خرما رو موقع دم کشیدن لا به لای برنج میذارن. که اینجوری هم خوشمزه میشه. مقدار ارده دلخواه هستش.
در این مطلب نگاهی به غذاهای محلی سه شهر از کشورمان انداخته ایم. حالا که ماه مبارک رمضان است، می توانید تنوع به خرج دهید و برای افطار یا سحری، غذاهای محلی که تا به حال نخورده اید را درست کنید.
ارده پلو
غذای محلی خوزستانی ها
مواد لازم:
- برنج: 4 پیمانه
- ماش: 2 پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- ارده تیره رنگ (همون کنجد سایید): به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
1. این پلو مانند ماش پلو کم نمک هستش. ماش را قبلا خیس کرده و بپزید. برنج را داخل آب جوش ریخته و ماشی که قبلا پخته و آبش رو کشیده، داخل برنج بریزید و آبکش کنین.
2. سپس ماش پلو رو دم کنین. بعدا پلو ماش دم کشیده رو توی سینی می کشیم تا کمی بخارش خارج بشه.
3. نیازی نداره روغن بهش بدین چون ارده چرب هستش. سپس به میزان دلخواه ارده روی پلو بریزین و با چنگال هم بزنین و سپس همراه با شیره خرما سرو کنین.
نکات:
1. این همون ارده پلو یا آش خرده خوزستان هستش.
2. اونایی که ارده دوست نداشته باشن این غذا رو نمی پسندن. بعضی وقتا به جای شیره خرما و سییلون که خرمای سابیده هستش، خود خرما رو موقع دم کشیدن لا به لای برنج میذارن. که اینجوری هم خوشمزه میشه. مقدار ارده دلخواه هستش.