غذای ایرانی غذاهای محلی مازندران؛ طعم هایی که دل می برند

Morningstar_Tina

.
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/10/30
ارسالی ها
4,471
امتیاز واکنش
17,947
امتیاز
979

لیست پرطرفدارترین غذاهای محلی مازندران

وقتی به شهری سفر میکنیم همیشه دوست داریم از انواع غذاهای آن شهر تست کرده و با فرهنگ غذایی آن منطقه آشنا شویم البته در این میان لـ*ـذت کافی نیز از خوردن غذا می بریم.


یکی از شهرهایی که در طول سال پذیرای توریست از همه نقاط کشورمان است استان سرسبز و زیبای مازندران می باشد افزون بر آن داشتن غذاهای خوشمزه و دلپذیر نیز جذابیت این استان را چند برابر کرده است.

سفر به مازندران بسیار جذاب است چرا که علاوه بر طبیعت زیبا و بی نظیر آن غذاهای شمالی نیز ارزش آن را چند برابر می کند. چاشنی های گوناگونی که به غذاها اضافه می شود، وسوسه انسان را برای خوردن زیاد می کند.

استان سر سبز مازندران با انواع غذاهای سنتی و محلی مانند خورشت خوشمزه ی سیر انار، مالابیج، بشته واش، بیج بیج، نازخاتون، ترش سماق، ترش ترشو، دوپتی، باقلا وابیج، کدو بره، آغوز مسما، دوپتی، اسپناساک، خورشت آلو، آش کدو وکئی پلا، به دلنشینی مازندران می افزاید.

یادتان باشد اگر به بهشت سرسبز مازندران سفر کردید حتما طعم این غذاهای خوشمزه را تجربه کنید و لـ*ـذت ببرید. چنانچه مایل به شناخت فرهنگ غذایی مازندران می باشید خواندن این بخش مفید و جذاب را از دست ندهید.

مرغ ترش مازندرانی
 
  • پیشنهادات
  • Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    دسر و پیش غذای مازندران​

    دسر و پیش غذاهای هر شهری تکمیل کننده فرهنگ غذایی آن شهر است زمانی که قبل از غذای اصلی، دسر های رنگا رنگ در سفره یا میز غذا خود نمایی می کنند تنوع غذایی آن منطقه را به رخ می کشد.

    اغلب فکر می کنیم که برای پختن یک غذا یا شیرینی مواد زیادی باید در دسترس داشته باشیم در حالیکه با مواد بسیار ساده می توان غذا و شیرینی های خوشمزه درست کرد و از خوردنش لـ*ـذت برد و مازندران هم از آن دسته شهرهایی است که پخت غذاها و شیرینیجات خوشمزه در آن کم نیست و کدبانو های متبحری در این زمینه دارد که طعم غذاها و شیرینی های لذیدشان همیشه در یاد می ماند. با ما همراه باشید چرا که در این مطلب شما را با دسر های خوشمزه مازندران آشنا خواهیم کرد.

    بورانی بادمجان کبابی​

    از مخلوط بادمجان کبابی با ماست پرچرب و پودر موسیر و نمک، می توان یک میان وعده یا پیش غذای خوشمزه مازندرانی اصلی به نام بورانی بادمجان کبابی درست کرده و با خانواده نوش جان کرد لـ*ـذت برد.

    بورانی بادمجان کبابی


    رشته به رشته​

    یکی از شیرینی های خوشمزه مازندران که مزه ای واقعا عالی دارد رشته به رشته است برای پخت آن از خاک قند، هل، گردو، رشته (تهیه شده از آرد برنج) و روغن استفاده می شود و برای تهیه ی شربت نیز آب و شکر و زعفران بکار می برند.
     

    Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    برنجک​

    یکی از شیرینی های خوشمزه که دارای بافت لطیف و عسلی است و بیشتر برای مهمانی های شب یلدا و فصل های سرد استفاده می گردد برنجک یا بادونه (بهار دانه) نام دارد.

    ماده ی اصلی آن هم برنج است که از برنج با کیفیت استفاده می شود در گذشته از برنجک به همراه نون پنجره ای، آب دندون و از چندین شیرینی محلی دیگر برای جشنهای عروسی و پاتختی استفاده می شد.

    برای درست کردن این نوع شیرینی از برنج و شکر ،آب و روغن و آبلیمو استفاده می شود و اگر بخواهیم شیرینیمان طعم و خاصیت بهتری داشته باشد میتوانیم به جای شکر از عسل استفاده کنیم.

    برنجک


    دسر مشکوفی یا دنت زعفرانی​

    یکی از دسرهای خوشمزه ی مازنداران دسر مشکوفی است. ولی اگر به جای شیر آب در آن بریزید دسرتان مسقطی می شود برای زیباترشدن دسر میتوانید با میوه، پودر یا خلال بسته، دارچین و یا ترافل های رنگی استفاده کرد و اگر میخواهید دسرهای رنگی داشته باشید.

    می توانید از دارچین به همراه پودر هل و کاکائو حل شده در نصف لیوان آب جوش استفاده کنید، بعد آنها را لایه به لایه روی هم بریزید تا یک ترکیب زیباتری بدست آورید البته میتوان از ژله هم استفاده کرد.
     

    Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    آش های مازندران​

    در اینجا با چندین مورد از آش های مازندران آشنا خواهید شد که به جرات می توان گفت در نوع خود بهترین و خوشمزه ترین آش های این منطقه به شمار می روند.

    آش چهل گیاه، آش ترش​

    آش چهل گیاه که در نزد مردم شهر آمل به آش هفت ترشی معروف است مخصوص مراسم شب چهارشنبه سوری می باشد. البته پخت این آش در بیشتر مناطق مازندران رایج است. برای طبخ این آش علاوه بر سبزی و حبوبات، از هفت نوع ترشی از قبیل آب نارنج، آب لیمو، آب انار، سرکه، گوجه سبز و آب ازگیل استفاده می گردد.

    آش چهل گیاه


    بشته واش​

    از آش های معروف دیگر مازندران که برای افرادی که دارای بیماری هایی مانند فقر آهن شدید، هموروئید یا بواسیر و تیرویید هستند مناسب است. موادی که در این آش استفاده میگردد شامل زیره سبز، عدس و ادویه های گوناگون می باشد.

    این غذای خوشمزه با زیره ی سیاه و آب نارنج خورده می شود و درصورت تمایل با نان نوش جان می گردد و مدت زمانی که برای پخت این غذا لازم است دو ساعت می باشد.
     

    Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    آش گزنه​

    مردم مازندران و بیشتر مردم سواد کوه علاقه زیادی بهآش گزنه دارند.برای طبخ این آش سبزی های محلی و کوهی استفاده میشود. برای اینکه آش گزنه مزه ی ترش بدهد از ترشی آلوچه،رب انار و ازگیل استفاده میکنند.

    آش گزنه


    آش کدو، یا سوپ کدو​

    این غذا با موادی از قبیل کدو، پیاز داغ، برنج، عدس، آب لیمو ترش، شکر و کمی نمک آماده می گردد و یکی از آش های خوشمزه ی مازندران است که مانند دیگر آش ها با نعناع داغ تزیین میشود البته برای خوشمزه تر شدن میتوان از کوفته ریزه هم استفاده کرد.

    بنه بزه آش​

    موادی که برای پخت آش بنه بزه لازم است سبزی ماست و برنج می باشد. این آش یک وعده غذای خوشمزه و سبک است در ابتدا اسفناج و گشنیز و شوید را با نعنا و سیر کوبیده و با ماست مخلوط می کنند تا ماست دلال آماده گردد و بعد این ماست با برنج نیم دانه پخته شده ترکیب می گردد و سپس آش خوشمزه آماده ی سرو می گردد.
     

    Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    ترش ترشو​

    از دیگر غذاهای لذیذ مازندرانی می توان به ترش ترشو اشاره کرد. این غذا با استفاده از گشنیز، پیاز، جعفری، رب انار ترش، چغندر، کدو حلوایی، برنج و سیب زمینی درست می شود. محتویات این غذا ترکیبی از مواد مغذی و کربوهیدرات ها می باشد و به خاطر داشتن رب انار و انار به راحتی هضم می شود.

    ترش ترشو


    غذاهای محلی لذیذ مازندران​

    طعم منحصر به فرد و خاص غذاهای محلی و سنتی مازندران به خاطر مواد اولیه ای همچون انار، رب انار و بادمجان و گردو زبانزد عام و خاص است. به جرات می توان گفت گردشگران و توریست ها بیشتر از خود مازندرانی ها طرفدار این غذاها می باشند پیشنهاد میکنیم برای یک بار هم که شده طعم این غذاهای خوشمزه را بچشید. با ما باشید تا با تعدادی از این غذاها آشنا شوید.

    اسفناج مرجی​

    این غذا از ترکیب اسفناج و انار تهیه می شود. شاید این ترکیب اندکی متفاوت به نظر برسد اما با افزودن عدس، سیر، اسفناج و عدس یک غذای خوشمزه با طعم بی نظیر پخته می شود و به خاطر داشتن ویتامینهای A و E و C و همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی سبب تحکیم و تقویت سیستم ایمنی بدن میگردد و از بدن در مقابل بیماریها مراقبت می کند.
     

    Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    مالابیج​

    یکی دیگر از غذاهای سنتی مازندران مالابیج یا مالاتا است. مواد اصلی این غذای لذیذ ماهی سفید است که با سبزی های عطر دار از قبیل خنش ( خلواش) نعنا و شوشاق مزه دار می کنند. برای تهیه ی این غذا ابتدا شکم ماهی را خالی کرده و با رب انار و گردو و سبزی های معطر، گلپر، نمک، فلفل پر می کنند و بعد در داخل فر یا بر روی آتش به صورت کبابی می پزند.

    مالابیج


    آغوز مسما​

    از غذاهای محبوب در مازندران میتوان به آغوز مسما اشاره کرد. این غذای خوشمزه از گوشت اردک تهیه می شود و مواد تشکیل دهنده ی آن شامل، گردو، رب انار، دانه های ساییده ی انار و شکر می باشد. این غذا دارای یک طعم ملس بسیار عالی است اگر طرفدار طعم ملس هستید حتما برای یکبار هم که شده آن را امتحان کنید.
     

    Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    بیج بیج​

    بیج بیج یکی دیگر از غذاهای خوشمزه محلی مازندران به شمار میرود که طعم بسیار خوشمزه و متفاوتی دارد. این غذا از پیاز، رب، گوجه، سیب زمینی نگینی و گوشت چرخ کرده درست می شود و در عرض ٣٠ الی 4٠ دقیقه پخته می شود.

    بیج بیج


    خورش آلو​

    آشپزهای محلی مازندران معتقدند که یک خورشت آلوی خوشمزه باید دارای طعم ملس باشد. برای همین برای پخت یک خورشت آلوی لذیذ از تکه های مرغ، دانه های انار ملس، پیاز، زعفران، آب نارنج آلو و مغز گردوی خرد شده استفاده می کنند.

    اگر انار استفاده شده در خورشت شما ترش بود میتوانید از کمی شکر برای ملس کردن آن استفاده کنید اگر میخواهید غدایتان خوشمزه تر باشد پس باید اجازه بدهید آب مرغ و آلو غلیظ تر شود.
     

    Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    اسپناساک​

    از ترکیب گوشت گوسفند یا گوساله با اسفناج تازه و برگ سیر و نعنا و پیاز و سبزی های معطر غذای لذیذی به نام اسپناساک یا خورشت اسفناج تهیه می کنند. که مخصوص استان مازندران است در بعضی از شهرهای این استان به جای گوشت تخم مرغ را جایگزین می کنند. این غذای دلپذیر سرشار از آهن و پروتئین است و بسیار مغذی و پرانرژی می باشد.

    اسپناساک


    ترش سماق​

    از خورش های خوشمزه محلی دیگر مازندران می توان به ترش سماق اشاره کرد، طعم این غذا به خاطر وجود سماق ترش است البته ناگفته نماند که استفاده بیش از حد سماق در این غذا باعث می شود که طعم آن تلخ شود.

    جدا از تم به یادماندنی این غذا، فواید بسیار زیادی در مورد آن مطرح شده است. در تهیه این غذای خوشمزه موادی همچون سبزی خورش، سـ*ـینه مرغ، لوبیا قرمز، سماق، آبغوره، سیر، پیاز و غوره استفاده می شود.
     

    Morningstar_Tina

    .
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/30
    ارسالی ها
    4,471
    امتیاز واکنش
    17,947
    امتیاز
    979

    خورش ناردونی​

    فرش ناردون یا همان خورش ناردون از غذاهای لذیذ روستاهای مازندران می باشد. همان طور که از اسم آن پیداست ناردون این به معنی دانه انار است، این غذا را با دانه های انار، سیر و مرغ می پزند. البته ناگفته نماند این غذا با نامهای دیگری همچون مرغ ناردونی، خورش سیر و انار یا پیاز و انار هم معروف است.

    خورش ناردونی


    کئی پلا​

    در زبان تبری به پلو، پلا گفته میشود و کئی نیز همان کدو حلوایی میباشد. در کنار این غذا نیمرو هم سرو میشود. کئی پلو از موادی چون چرخ کرده، کره محلی، برنج، زیره و کدوی رنده شده تهیه میشود.

    خورشت سیر انار​

    یکی از خورشت های خوشمزه ای که مازندرانی ها هم علاقه زیادی به آن دارند خورشت سیر انار است. این خورشت لذیذ از موادی مانند پودر سیر و پودر موسیر، رب انار، مرغ، پیاز، روغن کنجد و زعفران در مدت زمان 50 دقیقه تهیه میشود. بعضی اوقات گوشت بلدرچین را جایگزین مرغ هم می کنند.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا