غذای ایرانی غذاهای محلی گیلان؛ لیست مزه های بی نظیر

Zahra_rad

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2019/02/21
ارسالی ها
3,789
امتیاز واکنش
8,283
امتیاز
827
سن
21
محل سکونت
Shiraz
ورقه گیلکی
نوعی کوکوی بادمجان گیلکی به نام " ورقه گیلکی " که همراه با کته میل می شود از محبوب ترین غذاهای سنتی گیلان به شمار می رود. مواد اولیه ای که در تهیه این غذا به کار بـرده می شود شامل بادمجان، روغن، تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه می باشد. این غذا با بوی مطبوعی که دارد بسیار اشتها برانگیز است و روش پخت بسیار آسانی دارد.
%D9%88%D8%B1%D9%82%D9%87-%DA%AF%DB%8C%D9%84%DA%A9%DB%8C.jpg


گمج کباب
خورش گمج کباب از آن دسته خورش های لذیذ و مجلسی استان گیلان می باشد که با شنیدن نام آن ممکن است در انتظار یک نوع کباب باشید ولی نکته قابل توجهی که وجود دارد این است که " گمج کباب " نوعی خورش گیلانی می باشد که با استفاده از سبزیجات محلی همچون چوچاق تهیه می شود و برای سلامتی بدن بسیار مفید است. در پخت این غذا موادی همچون گردو آسیاب شده، پیاز، سبزی خرد شده، رب انار، آب انار ترش، فیله گوساله، نمک، فلفل و زرد چوبه به کار می رود.

املت گیلانی یا پنیر برشته
" پنیر برشته " جزو غذاهای جذاب گیلک ها به شمار می رود این غذا به قدری خوشمزه است که در شهرهای مختلف شمال کشور با کمی تغییر درست می شود. از موادی که در تهیه این غذای خوشمزه بکار می رود می توان به پنیر سفید یا لیقوان، تخم مرغ، روغن، سیر، شوید خشک، زردچوبه، نمک و فلفل اشاره کرد.
 
  • پیشنهادات
  • Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    ترشه شامی گیلانی
    از محبوب ترین غذاهای نونی گیلان می توان به " ترشه شامی " اشاره کرد این غذای خوشمزه طرز تهیه بسیار ساده ای دارد و دلیل محبوبیت آن به خاطر آماده شدن سریع آن است. در تهیه این غذای لذیذ موادی همچون تخم مرغ، گوشت چرخ شده بدون چربی، گشنیز خرد شده، آب نارنج، آرد، پیاز رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به کار بـرده می شود.
    %D8%AA%D8%B1%D8%B4%D9%87-%D8%B4%D8%A7%D9%85%DB%8C-%DA%AF%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86%DB%8C.jpg


    شیرین قورمه یا شیرین قاتق
    یکی دیگر از غذاهای خوشمزه سنتی گیلان شیرین قورمه یا همان شیرین قاتق میباشد که در اکثر مراسم های محرم پخته می شود. زمان آماده شدن این غذا کوتاه است. در تهیه این غذای خوشمزه و خاص گوشت خرد شده، قیسی، زعفران، پیاز ریز شده، نمک، فلفل، روغن و زردچوبه استفاده می شود.

    خورش فسنجان
    " خورش فسنجان " گیلان از آن دسته غذاهایی است که در بین مردم شهرهای مختلف ایران طرفداران بسیار زیادی دارد و به خاطر طعم بی نظیری که دارد مهمان سفره بسیاری از ایرانیان می باشد و از قدیمی ترین غذاهای سنتی ایرانی که متعلق به دوره ساسانیان است به شمار می رود.

    طعم ملس این خورش حس بسیار خوبی در وجود هر کسی ایجاد می کند. ناگفته نماند که در مناطق شمالی این غذا گاهی اوقات با گوشت قلقلی و گاهی اوقات با گوشت اردک تهیه میشود. مواد به کار رفته در این غذا عبارتند از:مغز گردو، رب انار، مرغ، پیاز، روغن مایع، شکر، زعفران آب کرده، نمک، زردچوبه و فکر سیاه.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    بادمجان کباب
    " بادمجان کباب " به عنوان یک غذای کامل به حساب می آید و شما می توانید آن را در وعده ناهار با برنج و یا در وعده شام با نان میل کنید. در تهیه این غذا انتخاب بادمجان بسیار مهم است چرا که اگر بادمجان هایی انتخاب کنید که تخم زیادی دارند باعث می شود که غذای شما تلخ شود بنابراین حتماً دقت داشته باشید که بادمجان هایی را انتخاب کنید که کمترین میزان تخم را دارد. در تهیه بادمجان کباب از موادی مثل پیاز، گردو آسیاب شده، رب انار، روغن، رب آلو، نمک، زردچوبه و فلفل به کار می رود.

    %D8%A8%D8%A7%D8%AF%D9%85%D8%AC%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%A8.jpg

    خورش دختر لوس
    " خورش دختر لوس " شاید عجیب ترین و در نوع خود جالب ترین غذاهای محلی گیلانی می باشد که تا به حال شنیده اید. این غذای خوشمزه و منحصر به فرد برخلاف غذاهایی همچون نازخاتون به صورت سرد سرو نمیشود.

    با وجود این که نام این غذا عجیب و غریب است و ممکن است سخت به نظر برسد اما در زمان کمی آماده می شود و در تهیه آن از موادی همچون بادمجان، گوجه، پیاز، سیر، نعنا خشک، آبغوره، آب، نمک، گلپر، زردچوبه استفاده می شود.

    پلا سر تره
    "پلا سر تره" از جمله غذاهای محلی گیلان می باشد که طعم واقعی آن به خاطر سبزی های محلی و سنتی به کار رفته در این غذا می باشد. شکل ظاهری این غذا بدین گونه است که تره در روی آن و پلو زیر آن قرار دارد. پیشنهاد میکنیم اگر گذرتان به این شهر افتاد طعم غذای لذیذ را بچشید.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    ماهی شکم پر یا فیبیج
    یکی از غذاهایی که برای سلامتی بدن بسیار مفید است ماهی " شکم پر " می باشد. در تهیه این غذا از نمک، گلپر و فلفل برای طعم دار کردن داخل شکم و بدنه ماهی استفاده می کنند. سپس مخلوطی از گردوی ساییده شده، دانه های انار ترش، رب انار، سیر، سبزی های معطر، نمک، آلو، گلپر و فلفل را برای پر کردن شکم ماهی استفاده می کنند و در نهایت با برنج سرو میکنند.

    %D9%81%DB%8C%D8%A8%DB%8C%D8%AC.jpg

    کوکوی اشپل
    جالب است بدانید که این غذایی استثنایی با استفاده از تخم ماهی به دست می آید در تهیه این غذای خاص کافیست از ترکیب تخم ماهی با سیر رنده شده، زعفران، پیاز، جگر، تخم مرغ، زردچوبه، نمک و فلفل استفاده کنید و در نهایت داخل روغن سرخ کرده و آن را همراه با پلو و ماهی سرو کنید مطمئن باشید که طعم خوشمزه و بی نظیر آن را فراموش نخواهید کرد.

    باقلا وابیج
    ویژگی بارز این غذا آماده شدن سریع آن است و مانند اکثر غذاهای گیلانی بدون گوشت درست میشود و بسیار مفید است. مواد تشکیل دهنده این غذای لذیذ، شوید، باقالی های سبز، نمک، روغن، زردچوبه و تخم مرغ می باشد. چربی خون و فشار خون با ترکیب باقالی و شوید به طور چشمگیری کاهش می یابد.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    پامادور قاتوق
    طعم ترش این غذای خوشمزه به خاطر جزء اصلی آن یعنی گوجه فرنگی می باشد. پامادور خورشت یکی از غذاهای محلی محبوب گیلان به شمار می رود که با استفاده از گوجه فرنگی، تخم مرغ، سیر، فلفل، زردچوبه، روغن و نمک تهیه می شود و همراه با برنج میل میشود.

    %D9%BE%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%88%D8%B1-%D9%82%D8%A7%D8%AA%D9%88%D9%82.jpg

    کولی ماهی
    از غذاهای بسیار مفید و خوشمزه ای که به سرعت آماده می شود می توان به کولی ماهی اشاره کرد که در گیلان طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است. این ماهی پس از پوست کنده شدن با کمی فلفل و نمک داخل روغن سرخ می شود و به همراه برنج سرو می شود.

    متنجان
    این غذای سنتی و خوشمزه گیلان که با نام " مطنجن مرغابی " شناخته می شود اگرچه با اردک یا مرغابی مرغ پخته می شود اما نوعی فسنجان به شمار می رود و در آن کشمش و آلو قیسی نیز استفاده می شود. گیلانی ها معمولاً فسنجان را نیز با همین پرندگان نظیر مرغابی، اردک و چنگر تهیه می کنند البته مرغ های محلی آنها نیز در این غذا پرکاربرد هستند.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    خورش ترشه واش
    خورش ترش واش از دیگر غذاهای محلی گیلان می باشد که نام آن برگرفته است از گیاهی به نام شبدر ترشک یا همان ترشه واش می باشد. غذای خوشمزه ی " ترشه واش " طعم ترش مزه ای دارد و از ترکیب گیاه ترشه واش، سبزیجات، مرغ، بادمجان، رب آلوچه انار طبخ می شود.

    چنانچه به غذاهای ترش علاقه مند هستید پیشنهاد می کنیم در سفری که به این شهر دارید حداقل برای یک بار هم که شده طعم این غذا را امتحان کنید.
    %D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4-%D8%AA%D8%B1%D8%B4%D9%87-%D9%88%D8%A7%D8%B4.jpg


    انار دانه مسما
    طعم متفاوت انار " دانه مسما" زبانزد عام و خاص می باشد و بین گیلانی ها هم که بسیار پرطرفدار است چرا که یک طعم منحصر به فردی را دارد. موادی مثل گوشت یا مرغ، دانه های انار ترش، روغن، پیاز، رب گوجه فرنگی، زردچوبه و نمک در پخت این غذا استفاده می شود. و در نهایت می توانید با برنج میل کنید.

    ترش مرغ
    ترش مرغ یکی دیگر از غذاهای پرطرفدار و سنتی گیلانی ها می باشد که با استفاده از چاشنی های مورد علاقه شما درست می شود. برای پخت این غذا به مرغ، لپه، سبزی آش، آب نارنج یا آبغوره و تخم مرغ نیاز دارید. این غذا همراه با برنج سرو می شود. بسیاری از ویتامین ها داخل این غذا وجود دارد که برای سلامتی بسیار مفید است.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    غوره مسما
    غوره مسما غذای خوش طعم محلی و سنتی گیلان از آن دسته غذاهایی می باشد که در آن هم مرغ به هم گوشت به کار بـرده می شود. این خورشت خوشمزه همراه با چاشنی های متداول یک طعم دلپذیری دارد که با ترکیبی از بادمجان سرخ شده، پیاز، گوشت، گوجه فرنگی و غوره این طعم را به دست آورده است.
    %D8%BA%D9%88%D8%B1%D9%87-%D9%85%D8%B3%D9%85%D8%A7.jpg


    شش انداز
    یکی دیگر از غذاهای بدون گوشت که بسیار مقوی و خوشمزه است " شش انداز" نام دارد غذایی که در گیلان طرفداران بسیار زیادی دارد و البته گردشگران نیز هر زمان گذرشان به این شهر می افتد از این غذای خوشمزه تهیه می کنند. این غذا یا بهتر است بگوییم این خورش با بادمجان، رب انار، روغن، پیاز سرخ شده، گردوی ساییده شده پخته می شود و همراه با برنج سرو می شود.

    خورش چغرتمه
    " خورش چغرتمه" خوشمزه گیلانی کمی با کوکوی چغرتمه متفاوت است. با این تفاوت که در این غذا مواد زیادی از جمله پیاز، تخم مرغ، آبلیموی تازه، نمک، زردچوبه، آب مرغ، فلفل، پیاز، دارچین و سـ*ـینه مرغ پخته شده به کار می رود.

    با ترکیب این مواد شما یک خورش بسیار لذیذی به دست خواهید آورد. این خورش خوشمزه با برنج سرو میشود البته ناگفته نماند طعم این غذا تقریباً به شیرینی می زند.
     

    Zahra_rad

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2019/02/21
    ارسالی ها
    3,789
    امتیاز واکنش
    8,283
    امتیاز
    827
    سن
    21
    محل سکونت
    Shiraz
    کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه (چخرتمه)
    " کوکو مرغ گیلانی و یا چغرتمه " شباهت زیادی به کوکو دارد و با استفاده از مرغ پخته شده بدون استخوان و روغن، پیاز داغ، تخم مرغ یا تخم اردک درست می شود و سپس در نهایت با برنج میل می شود. این غذا به خاطر سریع آماده شدنش طرفداران زیادی دارد.

    %DA%A9%D9%88%DA%A9%D9%88-%DA%86%D8%BA%D8%B1%D8%AA%D9%85%D9%87.jpg

    خورشت طلا کوله یا طلا کوله غورابه
    شباهت بسیار زیاد این خورش به فسنجان باعث شده طرفداران زیادی داشته باشد فقط تنها تفاوتی که بین آنها وجود دارد این است که در این خورش سبزیجات معطر استفاده می شود و همین یک تفاوت باعث شده که طعم غذا کاملاً تغییر کند.

    برای پخت این غذا به سبزی های معطری مثل نعناع، گشنیز، جعفری و ارد برنج، مرغ یا گوشت و گردو نیاز دارید چنانچه این غذا با مرغ پخته شود نام طلا کوله غورابه به خود میگیرد.

    سخن آخر
    دانستیم که استان گیلان به مرکزیت شهر رشت، در خطه سرسبز جنگل ها و زیبای شمال کشور واقع شده است و از جهت های متفاوتی بالاخص در حوزه غذا و خوراک مورد علاقه گردشگران و مسافران است. اصلا بعید نیست اگر گیلان را یکی از خوشمزه ترین استان ها نام گزاری کنیم به حق و بجا باشد.

    گیلان شهره غذا های سنتی، شیرینی ها و خوردنی های ایران است. مسافران گیلان طعم و عطر خاص کلوچه فومن، رشته خوشکار، غذاهای محلی و انواع دسر ها و شیرینی ها را فراموش نخواهند کرد. پیشنها میکنیم این شهر را حتما در برنامه سفر خود لحاظ کنید.
     

    برخی موضوعات مشابه

    بالا