- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
روغن زیتون یک روغن طبیعی است که از میوه درخت زیتون به دست می آید و خواص سلامت بسیاری دارد. این روغن دارای اسیدهای چرب غیراشباع موفو (MUFA) و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماری های مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود. در این مطلب قصد داریم دستورهای تهیه ای با این روغن پرخاصیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا با گنجاندن آن در رژیم غذایی خود از خواص آن بهره مند گردید.
خواص روغن زیتون
روغن زیتون حاوی ویتامین های E, A, K و D است و سرشار از آنتی اکسیدان می باشد. به طور کلی روغن زیتون روند پیری بافت های بدن را به تعویق می اندازد و از پیری جلوگیری می کند. روغن زبتون مانع آسیب رساندن رادیکال های آزاد حاصل از چربی ها و روغن ها به سیستم قلبی- عروقی می شود.
کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می دهد. روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول ها و فلاونوئیدها می باشد که این آنتی اکسیدان ها بدن را از صدمه رادیکال های آزاد حفظ می کنند و در نتیجه باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان، خصوصا سرطان پوست، روده و سرطان پستان در زنان می شود. از آنجایی که میزان اسید لینولئیک مورد نیاز رشد مغز نوزادان در روغن زیتون بسیار زیاد است، مصرف این روغن برای مادران باردار بسیار توصیه می شود.
نکاتی در رابـ ـطه با روغن زیتون
1. روغن زیتون برای سرخ کردن های ملایم از جمله سیب زمینی و سبزیجات گزینه خوبی می باشد و جایگزین مناسبی برای کره در غذاها است.
2. حرارت دادن زیاد روغن زیتون بوی آن را از بین می برد و سبب کاهش مواد مغذی موجود در آن می شود.
3. بهتر است روغن زیتون را در ظرف شیشه ای در کابینت در محلی خشک، سرد و تاریک نگهداری کنید.
4. قرار دادن طولانی مدت روغن زیتون در یخچال سبب تشکیل کریستال هایی در روغن می شود که البته با گذاشتن آن در محیط آشپزخانه دوباره شکل این مایع به حالت اولیه بر می گردد.
خواص روغن زیتون
روغن زیتون حاوی ویتامین های E, A, K و D است و سرشار از آنتی اکسیدان می باشد. به طور کلی روغن زیتون روند پیری بافت های بدن را به تعویق می اندازد و از پیری جلوگیری می کند. روغن زبتون مانع آسیب رساندن رادیکال های آزاد حاصل از چربی ها و روغن ها به سیستم قلبی- عروقی می شود.
کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش می دهد. روغن زیتون دارای آنتی اکسیدان های قوی مثل پلی فنول ها و فلاونوئیدها می باشد که این آنتی اکسیدان ها بدن را از صدمه رادیکال های آزاد حفظ می کنند و در نتیجه باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان، خصوصا سرطان پوست، روده و سرطان پستان در زنان می شود. از آنجایی که میزان اسید لینولئیک مورد نیاز رشد مغز نوزادان در روغن زیتون بسیار زیاد است، مصرف این روغن برای مادران باردار بسیار توصیه می شود.
نکاتی در رابـ ـطه با روغن زیتون
1. روغن زیتون برای سرخ کردن های ملایم از جمله سیب زمینی و سبزیجات گزینه خوبی می باشد و جایگزین مناسبی برای کره در غذاها است.
2. حرارت دادن زیاد روغن زیتون بوی آن را از بین می برد و سبب کاهش مواد مغذی موجود در آن می شود.
3. بهتر است روغن زیتون را در ظرف شیشه ای در کابینت در محلی خشک، سرد و تاریک نگهداری کنید.
4. قرار دادن طولانی مدت روغن زیتون در یخچال سبب تشکیل کریستال هایی در روغن می شود که البته با گذاشتن آن در محیط آشپزخانه دوباره شکل این مایع به حالت اولیه بر می گردد.