سادهترین کاپکیکهای خانگی با میوههای تابستانی
کاپکیک یا کیک فنجانی همان گونه که از نامش پیداست یک کیک گرد، اما در سایز کوچک و در اندازه یک فنجان چای است. البته یکی از دلایل نامگذاری آن هم شاید به این دلیل باشد که همه اندازهها بر حسب فنجان محاسبه میشد و هنوز وزن کردن مواد تشکیل دهنده کیک بر اساس جرم تشکیل دهنده مرسوم نبود.
کاپکیک انواع مختلفی دارد از انواع وانیلی تا شکلاتی و یا انواع کاپکیکهای میوهای که بر اساس نوع فصلشان درست میشوند. کاپکیک البته تنها کیک و شیرینی نیست بلکه بعضی از غذاها نیز با همان قالبی درست میشوند که کاپکیک در آنها پخته میشود. قالب مافین و کاپکیک یکی است، اما این دو با هم متفاوت هستند.
مافین بیشتر شبیه به نان است و بسیار متراکم و اغلب از جوششیرین برای پف کردن آن استفاده میشود، اما کاپکیکها بافتی لطیف همانند کیک دارند و بیشتر اوقات برای درست کردن آنها از کره استفاده میشود. رویه کاپکیک با انواع باترکریم، خامه و میوههای رنگارنگ تزئین میشود. ما در اینجا چند کاپکیک را که با میوههای تابستانی درست میشوند، به شما آموزش دادهایم. البته بعضی از میوهها در فصل بهار نیز وجود دارند که در تابستان هم همراه شما هستند.
کاپکیک توتفرنگی
این کاپکیک توتفرنگی علاوه بر اینکه داخل خودش توتفرنگی تازه دارد، داخل باترکریم آن هم از پوره توتفرنگی تازه استفاده شده است. این مدل از همه سادهتر و در عین حال زیباتر و خوشمزهتر است و بیش از سایرین طعم توتفرنگی دارد.
مواد لازم برای کاپکیک
طرز تهیه:
۱. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس گرم کنید. قالب مافین را کاغذ بگیرید. آرد را داخل یک کاسه الک کنید سپس بیکینگپودر، جوششیرین و نمک را هم افزوده به مدت ۲۰ ثانیه با همدیگر بهم بزنید. بهتر است که به غیر از آرد، سایر مواد را هم الک کنید.
۲. با همزن برقی، کره و شکر را با همدیگر بزنید تا زمانی که پف کند. در حین هم زدن هم مرتب لبههای کاسه را تمیز کنید.
۳. تخممرغ و سفیده تخممرغ را به آن اضافه کنید. در ظرفی که باترمیلک یا شیر را ریختهاید، پوره توتفرنگی را ریخته و بهم بزنید و اسانس وانیل را هم به آن اضافه کنید.
۴. حالا با این سه بخش جداگانه یعنی آرد، کره و شکر و کاسه باترمیلک و توتفرنگی به این ترتیب عمل کنید. ابتدا ۱/۳ مخلوط آرد را به کره اضافه کنید. کمی هم بزنید تا حدی که فقط ترکیب شود. نیمی از مخلوط باترمیلک و توتفرنگی را بریزید سپس ۱/۳ دیگر آرد و در انتها هم باز نیم دیگر مخلوط توتفرنگی و آخر از همه ۱/۳ باقیمانده آرد را اضافه میکنیم. هر بار فقط کمی بزنید که مخلوط شوند. در همین حد.
۵. ۳/۴ پیمانه توتفرنگی نگینی شده را داخل آن بریزید و کمی ترکیب کنید. خمیر را طوری بریزید که داخل هر ۱۲ فنجان به یک میزان تقسیم شده باشد. باید حدود ۳/۴ فضای قالب را بگیرد (میزان مواد حدود ۱/۳ پیمانه برای هر کدام است). در فر به مدت ۲۰ تا ۲۳ دقیقه بپزید تا حدی که وقتی خلال در آن فرو میکنید، تمیز بیرون بیاید. بگذارید چند دقیقهای در قالب مافین بمانند تا خنک شوند سپس آنها را روی توری شیرینی پزی بگذارید تا کاملا سرد شوند.
۶. برای تهیه باترکریم: ۱/۲ پیمانه پوره توتفرنگی به علاوه ۲ قاشق اضافهتر را داخل یک ماهیتابه گود و کوچک بریزید. روی شعله متوسط گرم کنید و مرتب بهم بزنید تا زمانی که مقدار آن به حدود ۳ قاشق غذاخوری کاهش یابد یعنی حدود ۱۰ تا ۱۴ دقیقه (آن را اندازه کنید اگر بیش از ۳ قاشق غذاخوری بود به ماهیتابه برگردانید و دوباره بهم بزنید. اگر اندازه آن دقیق نباشد، باترکریم شما شل خواهد شد).
۷. پوره را داخل یک کاسه کوچک بریزید، سپس داخل فریزر بگذارید تا خنک شود (گاهی آن را بهم بزنید، چون حتی اگر فقط بخواهید آن را سرد کنید به دلیل کم بود سریع یخ میزند).
۸. داخل کاسه همزن برقی یا کاسه مخلوط برای همزن برقی معمولی، کره نمکی و بدون نمک را تا زمانی که خیلی کمرنگ و پف شوند، با همزن بزنید (در حدی که تقریبا سفید شود. موقع هم زدن، کمی بایستید و کنارههای کاسه را تمیز کنید تا از داخل کاسه بیرون نریزد).
۹. ۱ پیمانه پودر شکر را افزوده و با ۳ قاشق غذاخوری پوره توتفرنگی آماده شده، اسانس وانیل و رنگ غذایی اختیاری، مخلوط کنید. آن را مخلوط کنید و در ادامه ۱ و /۲ پیمانه شکر پودر شده باقیمانده را اضافه کنید و به هم زدن با همزن ادامه دهید تا زمانی که کمرنگ شود و پف کنید. اگر دوست دارید غلیظتر و شیرینتر شود میتوانید ۱/۴ پیمانه دیگر پودر شکر اضافه کنید.
۱۰. برای تزئین کاپکیک: چند تکه توتفرنگی خرد شده را روی وسط کاپکیک بگذارید. با قیف خامه و ماسوره شیاردار، باتر کرم را دورتا دور توتفرنگی بزنید، سپس با یک توتفرنگی کوچک درسته، آن را تزئین کنید. کاپکیکها را در ظرف دردار نگهداری کنید.
نکات مهم
کاپکیک یا کیک فنجانی همان گونه که از نامش پیداست یک کیک گرد، اما در سایز کوچک و در اندازه یک فنجان چای است. البته یکی از دلایل نامگذاری آن هم شاید به این دلیل باشد که همه اندازهها بر حسب فنجان محاسبه میشد و هنوز وزن کردن مواد تشکیل دهنده کیک بر اساس جرم تشکیل دهنده مرسوم نبود.
کاپکیک انواع مختلفی دارد از انواع وانیلی تا شکلاتی و یا انواع کاپکیکهای میوهای که بر اساس نوع فصلشان درست میشوند. کاپکیک البته تنها کیک و شیرینی نیست بلکه بعضی از غذاها نیز با همان قالبی درست میشوند که کاپکیک در آنها پخته میشود. قالب مافین و کاپکیک یکی است، اما این دو با هم متفاوت هستند.
مافین بیشتر شبیه به نان است و بسیار متراکم و اغلب از جوششیرین برای پف کردن آن استفاده میشود، اما کاپکیکها بافتی لطیف همانند کیک دارند و بیشتر اوقات برای درست کردن آنها از کره استفاده میشود. رویه کاپکیک با انواع باترکریم، خامه و میوههای رنگارنگ تزئین میشود. ما در اینجا چند کاپکیک را که با میوههای تابستانی درست میشوند، به شما آموزش دادهایم. البته بعضی از میوهها در فصل بهار نیز وجود دارند که در تابستان هم همراه شما هستند.
کاپکیک توتفرنگی
![2080537_923.jpg](https://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1398/4/2/2080537_923.jpg)
این کاپکیک توتفرنگی علاوه بر اینکه داخل خودش توتفرنگی تازه دارد، داخل باترکریم آن هم از پوره توتفرنگی تازه استفاده شده است. این مدل از همه سادهتر و در عین حال زیباتر و خوشمزهتر است و بیش از سایرین طعم توتفرنگی دارد.
مواد لازم برای کاپکیک
- آرد سفید و سبک: ۱ و ۲/۳ پیمانه
- بیکینگپودر: ۳/۴ قاشق چایخوری
- جوششیرین: ۱/۴ قاشق چایخوری
- نمک: ۱/۴ قاشق چایخوری
- کره نرم شده: ۱/۲ پیمانه
- شکر: ۳/۴ پیمانه + ۲ قاشق غذاخوری
- تخممرغ: ۱ عدد بزرگ
- سفیده تخممرغ: ۲ عدد
- پوره توتفرنگی تازه: ۱/۳ پیمانه
- باترمیلک: ۱/۴ پیمانه (به نکات لازم توجه کنید)
- اسانس وانیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
- رنگ قرمز خوراکی: ۵ قطره
- توتفرنگی نگینی شده: ۳/۴ پیمانه (خرد شده به قطعات نیم سانتی)
- توتفرنگی: برای تزئین (دو نیم شده یا ورقهای)
- پوره توتفرنگی: ۱/۲ پیمانه + ۲ قاشق غذاخوری
- کره: ۱/۲ پیمانه، نزدیک به دمای اتاق
- کره نمکی: ۱/۴ پیمانه (نزدیک به دمای اتاق)
- پودر شکر: ۲ و ۱/۲ پیمانه
- اسانس وانیل: ۱/۴ قاشق چایخوری
- رنگ غذایی: ۵ قطره (اختیاری)
![2080538_996.jpg](https://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1398/4/2/2080538_996.jpg)
طرز تهیه:
۱. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس گرم کنید. قالب مافین را کاغذ بگیرید. آرد را داخل یک کاسه الک کنید سپس بیکینگپودر، جوششیرین و نمک را هم افزوده به مدت ۲۰ ثانیه با همدیگر بهم بزنید. بهتر است که به غیر از آرد، سایر مواد را هم الک کنید.
۲. با همزن برقی، کره و شکر را با همدیگر بزنید تا زمانی که پف کند. در حین هم زدن هم مرتب لبههای کاسه را تمیز کنید.
۳. تخممرغ و سفیده تخممرغ را به آن اضافه کنید. در ظرفی که باترمیلک یا شیر را ریختهاید، پوره توتفرنگی را ریخته و بهم بزنید و اسانس وانیل را هم به آن اضافه کنید.
۴. حالا با این سه بخش جداگانه یعنی آرد، کره و شکر و کاسه باترمیلک و توتفرنگی به این ترتیب عمل کنید. ابتدا ۱/۳ مخلوط آرد را به کره اضافه کنید. کمی هم بزنید تا حدی که فقط ترکیب شود. نیمی از مخلوط باترمیلک و توتفرنگی را بریزید سپس ۱/۳ دیگر آرد و در انتها هم باز نیم دیگر مخلوط توتفرنگی و آخر از همه ۱/۳ باقیمانده آرد را اضافه میکنیم. هر بار فقط کمی بزنید که مخلوط شوند. در همین حد.
![2080539_826.jpg](https://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1398/4/2/2080539_826.jpg)
۵. ۳/۴ پیمانه توتفرنگی نگینی شده را داخل آن بریزید و کمی ترکیب کنید. خمیر را طوری بریزید که داخل هر ۱۲ فنجان به یک میزان تقسیم شده باشد. باید حدود ۳/۴ فضای قالب را بگیرد (میزان مواد حدود ۱/۳ پیمانه برای هر کدام است). در فر به مدت ۲۰ تا ۲۳ دقیقه بپزید تا حدی که وقتی خلال در آن فرو میکنید، تمیز بیرون بیاید. بگذارید چند دقیقهای در قالب مافین بمانند تا خنک شوند سپس آنها را روی توری شیرینی پزی بگذارید تا کاملا سرد شوند.
![2080540_586.jpg](https://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1398/4/2/2080540_586.jpg)
۶. برای تهیه باترکریم: ۱/۲ پیمانه پوره توتفرنگی به علاوه ۲ قاشق اضافهتر را داخل یک ماهیتابه گود و کوچک بریزید. روی شعله متوسط گرم کنید و مرتب بهم بزنید تا زمانی که مقدار آن به حدود ۳ قاشق غذاخوری کاهش یابد یعنی حدود ۱۰ تا ۱۴ دقیقه (آن را اندازه کنید اگر بیش از ۳ قاشق غذاخوری بود به ماهیتابه برگردانید و دوباره بهم بزنید. اگر اندازه آن دقیق نباشد، باترکریم شما شل خواهد شد).
![2080541_125.jpg](https://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1398/4/2/2080541_125.jpg)
۷. پوره را داخل یک کاسه کوچک بریزید، سپس داخل فریزر بگذارید تا خنک شود (گاهی آن را بهم بزنید، چون حتی اگر فقط بخواهید آن را سرد کنید به دلیل کم بود سریع یخ میزند).
۸. داخل کاسه همزن برقی یا کاسه مخلوط برای همزن برقی معمولی، کره نمکی و بدون نمک را تا زمانی که خیلی کمرنگ و پف شوند، با همزن بزنید (در حدی که تقریبا سفید شود. موقع هم زدن، کمی بایستید و کنارههای کاسه را تمیز کنید تا از داخل کاسه بیرون نریزد).
۹. ۱ پیمانه پودر شکر را افزوده و با ۳ قاشق غذاخوری پوره توتفرنگی آماده شده، اسانس وانیل و رنگ غذایی اختیاری، مخلوط کنید. آن را مخلوط کنید و در ادامه ۱ و /۲ پیمانه شکر پودر شده باقیمانده را اضافه کنید و به هم زدن با همزن ادامه دهید تا زمانی که کمرنگ شود و پف کنید. اگر دوست دارید غلیظتر و شیرینتر شود میتوانید ۱/۴ پیمانه دیگر پودر شکر اضافه کنید.
![2080542_355.jpg](https://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1398/4/2/2080542_355.jpg)
۱۰. برای تزئین کاپکیک: چند تکه توتفرنگی خرد شده را روی وسط کاپکیک بگذارید. با قیف خامه و ماسوره شیاردار، باتر کرم را دورتا دور توتفرنگی بزنید، سپس با یک توتفرنگی کوچک درسته، آن را تزئین کنید. کاپکیکها را در ظرف دردار نگهداری کنید.
![2080543_244.jpg](https://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1398/4/2/2080543_244.jpg)
نکات مهم
- برای درست کردن پوره توتفرنگی، توتفرنگیها را در غذاساز ریخته و پوره کنید، سپس به اندازه نیازتان بردارید. برای درست کردن پوره برای کاپکیک و تزئین آن حدود ۱۰ توتفرنگی متوسط نیاز دارید البته میزان آن بنابر اندازه آنها متفاوت است.
- برای درست کردن باترمیلک، ۱ قاشق چایخوری آبلیمو یا سرکه را داخل پیمانه اندازه گیری بریزید، سپس شیر را به قدری اضافه کنید که به ۱/۴ پیمانه برسد. بهم بزنید و حدود ۳ دقیقه بگذارید بماند.
- قبل از تزئین کاپکیک بگذارید خوب خنک شود.
- افزودن چند قطره رنگ غذای صورتی به خمیر و همچنین به باتر کرم باعث ایجاد رنگی قرمزتر خواهد شد. یکی از روشهای افزودن رنگ و طعم به باتر کرم توتفرنگی که در بالا گفته نشده، افزودن پودر توتفرنگی خشک به مواد است که هم رنگ و هم طعم را قویتر میکند.
- اگر میخواهید کاپکیک را به مدت طولانی نگهداری کنید باید آنها را بدون تزئین داخل ظرفی دردار فریز کنید. سپس موقع مصرف آنها را تزئین کنید.
- اگر کره شما نمکی نیست، برای درست کردن آن به ازای هر ۱۰۰ گرم، ۱/۴ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید.
![2080544_836.jpg](https://cdn.bartarinha.ir/files/fa/news/1398/4/2/2080544_836.jpg)