طرز تهیه «سیر ترشی»؛ معروف و پُرطرفدار

  • شروع کننده موضوع AMIN.M
  • بازدیدها 258
  • پاسخ ها 4
  • تاریخ شروع

AMIN.M

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/10/10
ارسالی ها
195
امتیاز واکنش
1,635
امتیاز
346
محل سکونت
بــوشـہر
۱. طرز تهیه ترشی سیر حبه‌ ای سفید
مواد لازم
برگ بو
1 عدد
تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
زیره سبز 1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز نیم کوب 1 قاشق چایخوری
دانه خردل 1 قاشق چایخوری
دانه فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
سیر 700 گرم
سرکه سفید به میزان لازم
نمک 1 قاشق چایخوری

دستور تهیه:
  1. ابتدا پوست سیر‌ها را بگیرید. برای اینکه پوست سیر به راحتی جدا شود، بوته سیر را حبه حبه کنید و سپس حبه‌های سیر را در یک بطری شیشه‌ای در دار بریزید. درب شیشه را ببندید و بطری را به شدت تکان دهید طوری که سیر‌ها به بالا و پایین پرتاب شوند. این عمل را ۲۰ ثانیه ادامه دهید، سپس درب بطری را باز کنید و خیلی راحت پوست سیر‌ها را جدا کنید.

    186529_837.jpg


  2. سرکه را در قابلمه‌ای بریزید، نمک را به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا سرکه به جوش آید و نمک در آن حل شود. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید سرکه خنک شود.

    186528_964.jpg


  3. بطری مخصوص ترشی را تمیز بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شود، سپس ادویه‌ها را در بطری بریزید.

    186551_627.jpg


  4. سیر‌های پوست گرفته را روی ادویه‌ها بریزید و تا حد ممکن شیشه را از سیر پر کنید، ولی سیر‌ها را فشار ندهید.

    186552_353.jpg


  5. مخلوط سرکه و نمک را در بطری بریزید و حدود چند میلیمتر سر بطری را خالی بگذارید. سپس یک شیء نازک بلند را در بطری فرو کنید و چند بار از کف بطری به سمت بالا بکشید تا حباب داخل آن خارج شود.

    186524_652.jpg


  6. فضای خالی بالای بطری را با یک خط کش اندازه بگیرید و در صورت لزوم مقداری سرکه در بطری بریزید طوری که فقط ۳-۲ میلی‌متر سر بطری خالی بماند. سپس با یک دستمال تمیز، لبه‌های بطری را پاک کنید.

    186525_902.jpg


  7. درب بطری را قرار داده و محکم ببندید. بطری را در جای خنک قرار دهید تا سیر‌ها برسند و آماده مصرف شوند.

    186526_221.jpg


  8. حدود ۲ ماه طول می‌کشد تا ترشی آماده شود. اگر بطری را زیر نور آفتاب قرار دهید ترشی سیر نرم‌تر می‌شود و بوی آن نیز کمتر می‌شود، ولی در صورت قرار دادن در محل خنک، ترشی سفت‌تر و با بوی تندتر عمل می‌آید.

    186519_309.jpg
 
  • پیشنهادات
  • AMIN.M

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/10
    ارسالی ها
    195
    امتیاز واکنش
    1,635
    امتیاز
    346
    محل سکونت
    بــوشـہر
    ۲. طرز تهیه ترشی سیر هفت ساله فوری
    مواد لازم
    سیر
    500 گرم
    سرکه بالزامیک 2 پیمانه
    سرکه خرما 2 پیمانه
    سس سویا 2-3 قاشق غذاخوری

    دستور تهیه:
    1. ریشه بوته سیر و لایه ضخیم رویی آن را با دقت جدا کنید طوری که بوته سیر از هم نپاشد و حالت آن حفظ شود.
    2. بوته های سیر را در آبکش ریخته و با آب بشویید، سپس روی پارچه تمیزی پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
    3. سرکه بالزامیک و سرکه خرما را با هم مخلوط کنید.
    4. بوته‌های سیر را در قابلمه بچینید و مخلوط سرکه را روی آن بریزید.
    5. قابلمه را روی حرارت قرار داده و سیر را ۱۵-۱۰ دقیقه در سرکه بجوشانید، ولی مراقب باشید سیر له نشود.
    6. در انتها سس سویا را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
    7. اجازه دهید سیر‌ها خنک شوند و سپس آن‌ها را در شیشه تمیز بریزید. سرکه موجود در قابلمه را روی سیر‌ها بریزید تا روی آن‌ها را کاملا بپوشاند.
    8. درب شیشه را محکم ببندید و به مدت ۴۰ روز در محل خنک و تاریکی نگه داری کنید تا ترشی سیر آماده مصرف شود.

    دو نکته مهم

    • استفاده از سس سویا در تهیه ترشی سیر هفت ساله فوری باعث تسریع فرایند تخمیر شده و ترشی در عرض ۴۰ روز آماده مصرف می‌شود.
    • در صورت عدم دسترسی به سرکه بالزامیک و سرکه خرما از مخلوط سرکه قرمز و شکر قهوه‌ای یا عسل استفاده کنید.
    186530_929.jpg
     

    Diba

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2015/04/15
    ارسالی ها
    86,552
    امتیاز واکنش
    46,640
    امتیاز
    1,242
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    سیر ترشی یکی از انواع ترشی است که طرفداران زیادی دارد. در این مطلب طرز تهیه آن را به شما آموزش می دهیم. این ترشی پس از دو ماه قابل خوردن است.
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    مواد لازم:
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    • سیر یك كیلوگرم
    • سركه حدود یك لیتر
    • نمك 2 قاشق چایخوری
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    1016867_294.jpg
    [/BCOLOR]​
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    طرز تهیه:
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    [/BCOLOR]
    [BCOLOR=rgb(255, 255, 255)]
    بوته‌های سیر، در بهار تازه است و برای تهیه این ترشی مناسب می‌باشد. چندین لایه از پوست روی آن‌ها جدا كنید تا حبه‌ها مشخص شوند اما بوته‌ها به صورت درسته باقی بمانند و از هم جدا نشوند. به عبارت دیگر، بوته‌های سیر فقط باید یك لایه پوست داشته باشند و ریشه آن هم گرفته شود.
    [FONT=iransans, tahoma][/FONT]​
    [FONT=iransans, tahoma]
    در فصل‌های دیگر- كه سیر خشك در دسترس می‌باشد- به مدت یك روز آن را بخیسانید. سپس ریشه و پوسته‌های اضافی را بگیرید و آن را در صافی بریزید تا خشك شود.​
    [/FONT]
    [FONT=iransans, tahoma]
    اگر بوته‌ها ناصاف و فرورفته باشند، بهتر است آن‌ها را حبه‌حبه كنید تا ناهمواری‌ها و دورریز آن‌ها گرفته شود، بدون آنكه پوستشان را كاملاً جدا كنید.​
    [/FONT]
    [FONT=iransans, tahoma]
    سپس سیرها را به‌طور مرتب درون شیشه بچینید، یك قاشق چایخوری نمك به آن بیفزائید و سركه رویش بریزید تا كاملاً روی آن را بگیرد. پس از گذشت چند روز سركه به خورد سیرها می‌رود و سر آن‌ها خالی می‌شود. مجدداً سركه اضافه كنید تا ظرف پر شود.​
    [/FONT]
    [FONT=iransans, tahoma]
    با گذشت زمان، رنگ سیر تغییر می‌كند و به سمت قهوه‌ای می‌گراید و پس از چندین سال، كاملاً سیاه و شیرین خواهد شد.​
    [/FONT]
    [FONT=iransans, tahoma]
    اگر از سركه طبیعی برای تهیه این ترشی استفاده می‌كنید، سیرترشی باكیفیت بالائی خواهید داشت. این ترشی، دست‌كم پس از 2 ماه قابل مصرف است.​
    [/FONT][/BCOLOR]​

    #سیر_ترشی

    سیر ترشی یکی از انواع ترشی است که طرفداران زیادی دارد. در این مطلب طرز تهیه آن را به شما آموزش می دهیم. این ترشی پس از دو ماه قابل خوردن است.

    مواد لازم برای سیر ترشی:
    سیر یک كیلوگرم
    سركه حدود یک لیتر
    نمک 2 قاشق چایخوری

    طرز تهیه سیر ترشی:
    بوته‌های سیر، در بهار تازه است و برای تهیه این ترشی مناسب می باشد. چندین لایه از پوست روی آن‌ها جدا كنید تا حبه ها مشخص شوند اما بوته‌ها به صورت درسته باقی بمانند و از هم جدا نشوند. به عبارت دیگر، بوته‌های سیر فقط باید یك لایه پوست داشته باشند و ریشه آن هم گرفته شود.
    در فصل های دیگر- كه سیر خشك در دسترس می‌باشد- به مدت یك روز آن را بخیسانید. سپس ریشه و پوسته‌های اضافی را بگیرید و آن را در صافی بریزید تا خشك شود.
    اگر بوته‌ها ناصاف و فرورفته باشند، بهتر است آن‌ها را حبه حبه كنید تا ناهمواری ها و دورریز آن‌ها گرفته شود، بدون آنكه پوستشان را كاملاً جدا كنید.
    سپس سیرها را به‌طور مرتب درون شیشه بچینید، یك قاشق چایخوری نمك به آن بیفزائید و سركه رویش بریزید تا كاملاً روی آن را بگیرد. پس از گذشت چند روز سركه به خورد سیرها می‌رود و سر آن‌ها خالی می‌شود. مجدداً سركه اضافه كنید تا ظرف پر شود.
    با گذشت زمان، رنگ سیر تغییر می‌كند و به سمت قهوه‌ای می‌گراید و پس از چندین سال، كاملاً سیاه و شیرین خواهد شد.
    اگر از سركه طبیعی برای تهیه این ترشی استفاده می‌كنید، سیرترشی باكیفیت بالائی خواهید داشت. این ترشی، دست‌كم پس از 2 ماه قابل مصرف است.



     
    آخرین ویرایش توسط مدیر:

    AMIN.M

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2018/10/10
    ارسالی ها
    195
    امتیاز واکنش
    1,635
    امتیاز
    346
    محل سکونت
    بــوشـہر
    ۳. طرز تهیه ترشی سیر فوری با رب انار، تمر هندی و شیره خرما
    مواد لازم
    رب انار
    1 پیمانه
    تمر هندی 5 قاشق غذاخوری
    شیره خرما 1 پیمانه
    سیر 3 کیلوگرم
    سرکه به میزان لازم

    دستور تهیه:
    1. ابتدا سیر‌ها را حبه حبه کنید و بدون جدا کردن پوست، آن‌ها را بشویید. سپس روی پاچه تمیزی پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
    2. تمر هندی را در ظرفی ریخته و یک پیمانه سرکه به آن اضافه کنید؛ با قاشق هم بزنید تا در سرکه حل شود، سپس از صافی بگذرانید تا هسته آن جدا شود.
    3. سیر‌ها را در قابلمه بریزید، شیره تمر هندی، شیره خرما و رب انار را به آن اضافه کنید. سپس سرکه را در حدی به قابلمه اضافه کنید که روی مواد را بپوشاند.
    4. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید حدود یک ساعت بجوشد.
    5. حرارت را خاموش کرده و بگذارید مواد یک روز در قابلمه بمانند. پس از یک روز، سیر‌ها را در بطری مخصوص ترشی ریخته و از همان سرکه موجود در قابلمه روی آن بریزید تا سیر‌ها را کاملا بپوشاند.
    6. درب بطری را محکم ببندید و در جای خنک نگهداری کنید.
     

    dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    طرز تهیه سیر ترشی فوری و فوت و فن های مهم

    در این مطلب طرز تهیه سیر ترشی به همراه نکات طلایی را در اختیار شما کدبانوهای عزیز و گرامی قرار دادیم که امیدواریم از تهیه این ترشی خوشمزه نهایت لـ*ـذت را ببرید.

    سیر ترشی از انواع ترشی های خوشمزه است که می توانید این نوع ترشی خوش طعم را با کمک فوت و فن های طلایی به راحتی در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن ها نهایت لـ*ـذت را ببرید. در طرز تهیه سیر ترشی فوری از سیر و سرکه بالزامیک و سرکه خرما و سس سویا استفاده می شود.

    سیر ترشی و ترشی پیاز طعم بی نظیر و ایده آلی دارند و شما می توانید این نوع ترشی ها را در منزل به راحتی تهیه کنید و آن ها را در کنار انواع غذاهای گوشتی و انواع پلو و ماکارونی و … میل کنید.

    How-to-prepare-pickled-garlic-immediate-1.jpg


    مواد لازم
    • سرکه بالزامیک : دو پیمانه
    • سیر : نیم کیلو گرم
    • سرکه خرما : دو پیمانه
    • سس سویا : 3 قاشق غذاخوری
    طرز تهیه سیر ترشی فوری
    برای تهیه سیر ترشی ابتدا بوته های سیر را به خوبی تمیز کنید و آن ها را بشویید سپس بوته های سیر را خشک کنید. در مرحله بعدی طرز تهیه سیر ترشی فوری سرکه خرما و سرکه بالزامیک را با یکدیگر به خوبی ترکیب کنید سپس سیرهای تمیز شده را به مدت 15 دقیقه درون سرکه به خوبی بجوشانید توجه داشته باشید که سیر نباید له شود. در این مرحله از دستور تهیه سیر ترشی سس سویا را به سیر ترشی اضافه کنید می توانید برای خوش طعم کردن سیر ترشی مقداری برگ آویشن و زرشک به آن اضافه کنید.

    How-to-prepare-pickled-garlic-immediate-3.jpg

    سیرهای جوشانده شده را بعد از خنک شدن به ظرف شیشه ای انتقال دهید و مخلوط سرکه را روی آن ها بریزید توجه داشته باشید که سرکه باید به خوبی روی سیرها را بجوشانید سپس درب شیشه ترشی را به خوبی ببندید و به مدت 40 روز شیشه ترشی را در مکانی تاریک قرار دهید.

    How-to-prepare-pickled-garlic-immediate-4.jpg


    نکات طلایی برای تهیه سیر ترشی
    1. برای تهیه سیر ترشی 7 ساله به روش فوری به سرکه بالزامیک و سرکه خرما نیازمند هستید.
    2. دلیل استفاده از سرکه بالزامیک در تهیه ترشی این است که سیر ترشی بعد از 7 سال تغییر رنگ پیدا می کند و شما می توانید با استفاده از سرکه بالزامیک اولین حقه را در تهیه ترشی سیر فوری ساله به کار ببرید.
    3. سیر ترشی 7 ساله به مروز زمان شیرین می شود و شما می توانید از سرکه خرما برای ایجاد طعم شیرین در این ترشی استفاده کنید.
    4. سس سویا که در تهیه سیر ترشی استفاده می شود باعث می شود تا فرآیند تخمیر در ترشی به سرعت انجام شود و ترشی 7 ساله در عرض 40 روز قابل استفاده باشد.
    5. در طرز تهیه سیر ترشی فوری می توانید در صورت در دسترس نبودن سرکه بالزامیک و سرکه خرما به همان میزان از مخلوط سرکه قرمز و شکر قهوه ای و یا عسل استفاده کنید و در صورت استفاده از سرکه قرمز و شکر قهوه ای بهتر است سرکه خرما را از دستور تهیه سیر ترشی حذف کنید.
    How-to-prepare-pickled-garlic-immediate-5.jpg


    در این مطلب با طرز تهیه سیر ترشی فوری آشنا شدید که امیدواریم از تهیه این ترشی خوش طعم نهایت لـ*ـذت را ببرید و لحظات خوبی را در کنار خانواده خود سپری کنید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش تهیه انواع ترشی کلیک کنید.

    منبع : آرگا
     
    • لایک
    واکنش ها: Diba

    برخی موضوعات مشابه

    بالا