غذای ایرانی طرز تهیه دو‌پیازه آلو؛ غذای محبوب شیرازی‌ها

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
دو پیازه آلو یکی از غذا‌های سنتی مردم خونگرم شیراز است. شاید فکر کنید که این غذا با آلو تهیه می‌شود. خیر اشتباه می‌کنید ترکیبات این غذا پیاز، سیب زمینی و تخم مرغ است. شاید از خود بپرسد پس آلو چی شد. آلو در واقع همان سیب زمینی خودمان است شیرازی‌های عزیز به سیب زمینی می‌گویند آلو و آن را به این نام صدا می‌زنند و علت نام این صیفی دلیل دارد که برایتان به صورت مختصر توضیح می‌دهیم.

سیب زمینی همانند خیلی از میو‌ها وسبزیجات دیگر ذات ایرانی ندارد و از کشور دیگری پا به سرزمین ما نهاده است. در زمان‌های خیلی قدیم شخصی به نام سر جان ملکم که گویا تابعیت انگلیسی داشته است وارد ایران شده و این صیفی را به ایران میاورد و در بوشهر به کشاورزان یاد میدهد که آن را چگونه کشت کنند. الیته طبق روایات دیگر اولین بار سیب زمینی در استان کرج امروزی در منطقه پشند کاشته شده است و برخی از سیب زمینی‌ها به سیب زمینی پشندی نیز معروفند. از آن به بعد سیب زمینی مشود جزئی از غذای مردم ایران و به این صورت یک محصول فرنگی به کشور ما وارد میشود.

شیرازی‌ها اوایل به این محصول جدید میگفتند” الوملکمی” که بخاطراسم همان شخصی بود که این سیب زمینی‌ها را آورده بود کم کم اسم دیگری هم برای آن پیدا کردندبه نام ” آلو زمینی” به همین علت است که اکثر شیراری‌ها به آن آلو می‌گویند.

اما امروزه سیب زمینی یک از مهمترین مواد غذایی در ایران است و شاید به جرات بتوان گفت که در ۹۰% غذا‌ها ازسیب زمینی به نوعی استفاده می‌شود و طرفداران زیادی هم دارد. بهترین نوع سیب زمینی که همه آن را دوست دارند سیب زمینی سرخ کرده است که البته زیاد خوردن آن نیز خیلی توصیه نمی‌شود. بهترین حالت استفاده از سیب زمینی نوع پوره و یا پخته آن است که حاوی مقادیر زیادی پروتئین و ویتامین به خصوص ویتامین ث می‌باشد.

مواد لازم:

  • سیب زمینی بزرگ: ۱ عدد
  • پیاز متوسط: ۴ عدد
  • روغن: به مقدار لازم
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • نمک: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • فلفل: به مقدار لازم
2056848_941.jpg


مراحل پخت:

۱. سیب زمینی را با پوست آب پز می‌کنیم.

۲. پوست سیب زمینی‌ها را گرفته به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم.

۳. پیاز را خرد کرده با زردچوبه، نمک و فلفل در روغن تفت می‌دهیم.

۴. سیب زمینی را نیز در پیاز کمی تفت می‌دهیم.

۵. در پایان تخم مرغ‌ها ر به مواد فوق اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا پخته شود.

نکات غذایی

  • این غذا با نان سرو می‌شود.
  • در کنار این غذا می‌توان از سبزی خوردن، نارنج، کاهو و یا ترشی بادمجان استفاده کرد.
  • گاهی اوقات در این غذا تخم مرغ اضافه نمی‌کنند.
  • می‌توانید در صورت تمایل به این غذا رب نیز اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید سیب زمینی را آب پز نکرده و در روغن تفت دهید و مابقی مراحل را همچون بالا انجام دهید.
  • این غذا وعده مناسبی برای شام و پیش غذا می‌باشد.
  • در ماه رمضان غذای مناسبی برای افطار می‌باشد.
  • این غذا برای افراد دیابتی توصیه نمی‌گردد.
  • جهت آب پز کردن سیب زمینی بهتر است با پوست آب پز کنید تا ویتامین ث آن حفظ گردد.
  • در صورتی که بدون تخم مرغ استفاده شود ارزش پروتئینی آن پایین است.
 
  • پیشنهادات
  • dinaz

    کاربر نگاه دانلود
    کاربر نگاه دانلود
    عضویت
    2016/09/04
    ارسالی ها
    31,702
    امتیاز واکنش
    68,366
    امتیاز
    1,329
    محل سکونت
    کرمانشاه
    دوپیازه‌آلو؛ سیب‌زمینی شیرازی

    وب‌سایت دونفره - گلزار نورمحمدیان:
    دو پیازه آلو یکی از غذا‌های لذیذ و آسون شهر شیرازه که مواد اصلی تشکیل دهنده اش هم پیاز و سیب زمینی هستش. از اونجایی که در گویش شیرازی به سیب زمینی آلو هم گفته میشه اسم این غذا دوپیازه آلو شده. به نظر من این غذا برای درست کردن سر افطار تو ماه رمضون هم خیلی عالیه، چون علاوه بر خوشمزگی خیلی سریع حاضر میشه البته به شرطی که پیاز داغ آماده داشته باشین که در این صورت تقریبا ۲۰ دقیقه زمان میخواد. امیدوارم درستش کنین و از طعمش لـ*ـذت ببرین.
    مواد لازم

    • ۲ عدد سیب زمینی بزرگ
    • ۴ قاشق غذاخوری پر پیاز داغ
    • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
    • ۱ عدد تخم مرغ در صورت تمایل
    • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
    دو پیازه آلو (سیب زمینی)

    دو پیازه آلو (سیب زمینی)

    مراحل تهیه

    برای تهیه دو پیازه آلو هم میتونین سیب زمینی رو درسته بپزین و بعد پخت نگینی کنین یا اینکه از ابتدا خرد کرده و بپزینش که اینطوری خیلی سریع‌تر حاضر میشه. من، چون دوست داشتم غذام سریع حاضر بشه سیب زمینی‌ها رو نگینی درشت خرد کردم و با آب گذاشتم تا بپزه.
    دو پیازه آلو (سیب زمینی)
    پختن سیب زمینی
    تا سیب زمینی‌ها بپزه پیاز داغ، رب، زرچوبه و کمی روغن و داخل ماهیتابه ریختم. شما میتونین پیاز رو خودتون سرخ کنین، ولی در صورتی که پیاز داغ آماده داشته باشین این غذا خیلی سریع حاضر میشه.
    دو پیازه آلو (سیب زمینی)
    اضافه کردن مواد
    حدود ۵ دقیقه مواد رو تفت بدین تا رب سرخ بشه و از خامی دربیاد.
    دو پیازه آلو (سیب زمینی)
    تفت دادن رب
    سیب زمینی کلا به ۱۰ دقیقه زمان برای پخت احتیاج داره، پس چکش کنین و نذارین تا زیاد بپزه و وا بره. وقتی پخت آبکشش کنین.
    دو پیازه آلو (سیب زمینی)
    پخته شدن سیب زمینی
    حالا سیب زمینی‌های پخته رو به رب و پیاز اضافه کنین.
    دو پیازه آلو (سیب زمینی)
    اضافه کردن سیب زمینی
    نمک و فلفل هم بزنین و برای ۵ دقیقه دیگه مواد رو تفت بدین تا خوب مزه‌ها به خورد هم بره. میتونین در این مرحله یک عدد تخم مرغ خام هم اضافه کرده مواد هم بزنین تا تخم مرغ خودش رو بگیره.
    دو پیازه آلو (سیب زمینی)
    تفت دادن مواد
    حالا دوپیازه آلو خوش طعم و فوریتون حاضره … نوش جان
    دو پیازه آلو (سیب زمینی)
    دو پیازه آلو
     

    برخی موضوعات مشابه

    پاسخ ها
    0
    بازدیدها
    150
    بالا