طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,555
امتیاز
898
سن
27
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی
3654.jpg



آماده سازی: 12 ساعت
مدت انتظار: 2 ساعت
مجموعاً: 14 ساعت


این دستور پخت زرشک پلو با مرغ واقعا فوق العاده است. مزش حتی از نوع رستورانی هم بهتره و مطمئن باشید بعد از پختش همه از مزه و عطر اون تعریف میکنن.

مواد اولیه برای 6 نفر :
آبلیمو 4قاشق غذاخوری (تازه)

برنج 6پیمانه

زرشک 1ونیم تا 3پیمانه

گلاب به میزان لازم

شکر 1تا5قاشق غذاخوری (بستگی به ذائقه)

خلال بادام به میزان لازم

زردچوبه 2قاشق چایخوری

برگ بو 5عدد

پوست پرتقال 1عدد

خلال پسته به میزان لازم

زعفران به میزان لازم(حدودا 1پیمانه) (هر چه بیشتر بهتر)

مرغ 1عدد

چوب دارچین 1قطعه (بزرگ)

هل 3عدد

کره به میزان لازم

آب پیاز 1لیوان

کرفس 3ساقه

زنجبیل 1قطعه (متوسط)

هویج 2عدد

رب گوجه فرنگی 2قاشق سوپ خوری

لیمو ترش 2عدد

فلفل دلمه ای 2عدد

پوست نارنج 1عدد

طرز تهیه مرغ :
در ابتدا پوست پرتقال و نارنج رو کاملا از قسمت سفید جدا کنید چون باعث تلخ شدن پوست همون قسمت سفید هست. بعد اونها رو 3مرتبه با آب بجوشونید و آبکش کنید و بعد داخل آب سرد بریزید و 24ساعت داخل یخچال یا جای خنک قرار بدید و چند بار هم آبش رو عوض کنید و بار آخر 2قاشق شکر و کمی گلاب هم داخل آب بریزید تا خوشمزه تر بشه.
مرغ رو پاک کنید و بشورید و اجازه بدید کامل خشک بشه یک ظرف در دار انتخاب کنید و داخلش کمی کره آب کنید و زردچوبه رو اضافه کنید تا کمی از خامی بیوفته و بعد شعله رو خاموش کنید.

توجه داشته باشید نیازی به سرخ کردن زردچوبه نیست چون ممکنه تلخ بشه.حالا فلفل دلمه ای،هویج و کرفس رو درشت خرد کنید.

مرغ های تکه شده رو روی زردچوبه قرار بدید طوری که فقط یک لایه باشن و روی هم چیده نشن!

این نکته بسیار مهمه!حالا همه مواد رو لا به لای مرغ قرار بدید طوری که همه جا پخش بشن مثلا چوب دارچین رو ریز کنید تا همه جا باشه و لیمو ترش رو هم حلقه کنید و لا به لای مرغ ها قرار بدید و در انتها یک لیوان آب پیاز و زعفران آب کرده و آبلیمو رو داخل مواد بریزید و در ظرف رو کاملا چفت کنید و بعد بذاریدش توی یخچال.زعفران هرچه بیشتر باشه بهتره برای یک عدد مرغ به نظرم حتی تا 1پیمانه زعفران آب شده هم بریزید خوبه!



3653.jpg
مواد شما میتونه از حداقل 4ساعت تا 24ساعت داخل یخچال بمونه و به نظر من اگر از شب قبل بذاریدش داخل یخچال خیلی خوشمزه تر میشه.بعد از مدت زمان استراحت مرغ اون رو روی شعله بسیار ملایم قرار بدید و حواستون باشه نیازی به ریختن آب اضافه نیست.مرغ های رستورانی هیچ وقت آبدار نیستن و سس اونها جدا طبخ میشه.برای تهیه سس مرغ رب گوجه فرنگی رو با کره داخل ظرف کاملا تفت بدید و به اون مقداری آبلیمو و زعفران اضافه کنید.وقتی مرغ شما بعد از 1ونیم تا 2ساعت پخته شد مواد اضافی رو ازش جدا کنید و آبش رو بگیرید و اون رو با سس مخلوط کنید.



طرز تهیه زرشک پلو
ابتدا خلال پسته و بادام رو با کمی شکر و گلاب و در صورت تمایل هل در آب سرد بریزید و 4تا 5ساعت اجازه بدید خیس خورده و مزه دار بشن .



3655.jpg
زرشک رو بشورید و داخل ابکش خشک کنید و با کره و شکر مخلوط کنیدو روی حرارت ملایم قرار بدید تا شکر آب شده و زرشک پف کنه.توجه داشته باشید زرشک رو نباید زیاد سرخ کنید.
زرشک آماده رو از روی حرارت بردارید و خلال پسته و بادام آبکش شده رو بهش اضافه کنید و کمی هم زعفران آب کرده بهش اضافه کنید.
برنج رو به شیوه معمول آبکش کنید و بعد از پخت با خلال ها و زرشک تزیین کنید و با مرغ خوشمزه و آماده شده سرو کنید.
نکات:
1)توجه داشته باشید میزان شکر و زرشک کاملا بسته به ذائقه شما داره و اگر از شیرینی زیاد خوشتون نمیاد میزان شکر رو کم کنید یا باالعکس!
2)به نظر من بهتر پوست مرغ گرفته نشه چون باعث خوشمزگی مرغ میشه ولی اگر دوست دارید موقع پاک کردن پوست رو جدا کنید.
3)در صورت تمایل بعد از استراحت کردن مرغ ابتدا اون رو جداگانه کمی با کره تفت بدید و بعد بپزید البته به نظر من این روش بهتر و اصولی تر هست.
4)در صورت تمایل از رب گوجه فرنگی بیشتری استفاده کنید ولی بهتره میزان زعفران بیشتر بشه تا رب گوجه فرنگی!
5)بهتره زعفران شما زیاد باشه و کاملا غلیظ تهیه بشه و خوب هم دم بکشه تا رنگ بهتری به غذای شما بده.
6)میتونید مقداری آلوچه ترش هم به غذا اضافه کنید.
7)لیمو ترش رو بعد از مزه دار شدن مرغ ازش خارج کنید و بعد مرغ رو بپزید.

نوش جان


فود سوران

مجله تصویر زندگی
 

برخی موضوعات مشابه

بالا