- عضویت
- 2018/11/30
- ارسالی ها
- 6,382
- امتیاز واکنش
- 14,554
- امتیاز
- 898
- سن
- 27
طرز تهیه شامی پوک یا شامی لپه مجلسی و خوشمزه با نکات مهم پخت
یکی از انواع کتلت و شامی که تو ماه رمضان خیلی طرفدار داره، شامی لپهیا شامی پوک هستش. در این مطلب طرز تهیه شامی پوک خوش طعم و لذیذ همراه با کلیه نکات مهم پخت رو براتون آماده کردیم .
یه غذای متنوع و خوشمزه که امیدواریم درست کنید و از اون لـ*ـذت ببرید.
طرز تهیه شامی پوک یا شامی لپه
شامی پوک پای ثابت سفره های افطار گیلانی هاست و معمولا گیلانی ها این شامی رو همراه سبزی خوردن و پنیر میخورن. در بخش آموزش آشپزی با طرز تهیه شامی پوک همراه ما باشید.
دستور پخت شامی لپه یا شامی پوک
شامی در واقع یک نوع پیش غذاست، اما در ایران، مردم آن را به عنوان یک غذای اصلی سرو می کنند. شامی انواع مختلفی دارد که بسته به مواد آن، با هم متفاوت می باشند.
مواد لازم برای تهیه شامی پوک
پیاز یک عدد
گوشت گوسفند بدون رگ و ریشه و چربی 400 گرم
زردچوبه ، فلفل قرمز، فلفل سیاه یه میزان دلخواه
لپه خیس شده یک لیوان
سیب زمینی یک عدد
تخم مرغ دو عدد
زعفران دم کشیده یک قاشق
پودر تخم گشنیز در صورت تمایل به میزان دلخواه
طرز تهیه شامی پوک
یک پیاز بزرگ رو نگینی خورد کنید تو روغن بریزید وسرخش کنید. بعد حدود ۴٠٠ گرم گوشت رو هم اضافه کنید و تفت بدید.
زردچوبه ،فلفل قرمز و فلفل سیاه رو هم اضافه کنید کمی تفت بدید.
آب در حدودی که یک بند انگشت بالاتر از گوشت قرار بگیره اضافه کنید و اجازه بدید گوشت بپزه و آبش خشک بشه.
یک لیوان لپه رو که یک ساعت خیس کردید و بگذارید بپزه و تقریباً حدود دو قاشق آبش بمونه. یعنی خیلی خشک نشه لپه ها.
یک عدد سیب زمینی رو هم بپزید و رنده کنید.
وقتی گوشت و لپه خنک شد، داخل غذا ساز بریزید و یا چرخشون کنید.
دو تا تخم مرغ و محلول زعفرون و سیب زمینی ها را اضافه کنید ورز بدید. حتماً حدود یک ساعت داخل یخچال مواد رو استراحت بدید.
بعد یک مقدار از مواد شامی پوک را برداید گرد کنید و فشرده کنید تا صاف بشه و وسطش یه سوراخ ایجاد کنید و توی روغن داغ سرخ کنید.
نوش جان.
نکات مهم پخت شامی پوک
• لپه و گوشت رو حتماً جدا بپزید.
• حتماً یک ساعت مواد رو استراحت بدید که به دستتون نچسبه،
• حرارت روغن نباید زیاد باشد تا مغز شامی خام بماند و روی آن سرخ شود یا آنقدر کم باشد و شامی روغن را جذب کند که وا برود حرارت باید در حد متوسط باشد .
• آب لپه ی جوشیده را دور بریزید تا نفخ لپه از بین برود.
• مقدار لپه وقتی بیشتر از گوشت باشد شامی پوک می شود و احتیاج به جوش شیرین ندارد.
• با ریختن آب گوشت باقیمانده از پخت گوشت در مایه شامی پوک مزه ی شامی بهتر می شود.
• سیب زمینی را با گوشت و لپه چرخ نکنید ، ریز رنده کنید چون با چرخ کردن سیب زمینی لیز می شود.
• بدون سیب زمینی هم می توان شامی خوبی درست کرد ولی سیب زمینی چسب بهتری به مایه می دهد.
• به جای لپه می توان از یک دوم لپه و یک دوم نخود خیس کرده استفاده کرد.
• گوشت گوسفند کم چربی بهتر از گوشت گوساله است چون شامی با گوشت گوساله خشک می شود.
در صورت استفاده از گوشت گوساله 2 قاشق غذاخوری کره آب کرده در مایه استفاده کنید تا شامی خشک نشود.
• اگر گوشت گوسفند تکه ای در دسترس نداشتید و گوشت چرخ کرده مصرف کردید آن را نیز با پیاز چهار قاچ بخار دهید و به همان ترتیب دوباره چرخ کنید.
پیاز چهار قاچ استفاده شده در شامی را باید دور انداخت.
• با اضافه کردن گردو و کمی گشنیز و جعفری به نصف مایه شامی پوکمی توانید 2 نوع شامی ( شامی گیلانی ) سر میز خود داشته باشید.
• با گوشت مرغ نیز می توان شامی تهیه کرد ولی حتماً باید 2 قاشق آب مرغ و کره اضافه کنید تا شامی خشک نشود.
• اگر روغن شامی کف کند باید آن را عوض کنید. به همین دلیل در ظرف کوچک با گنجایش یک شامی آن را سرخ کنید.
• روغن ظرف سرخ کردنی در حدی باشد که روی شامی را بگیرد.
• اگر گوشت شامی پوک زیاد باشد ، شامی مزه ی گوشت کوبیده ( آبگوشت ) می گیرد و خیلی پوک نمی شود.
• مزه ی لپه باید به گوشت قالب باشد.
• از گوشت یا مرغ باقیمانده از غذاها ( اگر سس به خصوصی نداشته باشید ) می توانید در تهیه شامی استفاده کنید.
• در کنار دیس شامی پوک به غیر از دورچین غذا ، می توانید از انواع سبزیجات پخته یا خام مانند ماست ، خیار یا اسفناج ، همراه با سبزی خوردن و ترشی استفاده کنید.
منبع: آشپزباشی خودم پز-هستی/راسخون / مجله تصویر زندگی
یکی از انواع کتلت و شامی که تو ماه رمضان خیلی طرفدار داره، شامی لپهیا شامی پوک هستش. در این مطلب طرز تهیه شامی پوک خوش طعم و لذیذ همراه با کلیه نکات مهم پخت رو براتون آماده کردیم .
یه غذای متنوع و خوشمزه که امیدواریم درست کنید و از اون لـ*ـذت ببرید.
طرز تهیه شامی پوک یا شامی لپه
شامی پوک پای ثابت سفره های افطار گیلانی هاست و معمولا گیلانی ها این شامی رو همراه سبزی خوردن و پنیر میخورن. در بخش آموزش آشپزی با طرز تهیه شامی پوک همراه ما باشید.
دستور پخت شامی لپه یا شامی پوک
شامی در واقع یک نوع پیش غذاست، اما در ایران، مردم آن را به عنوان یک غذای اصلی سرو می کنند. شامی انواع مختلفی دارد که بسته به مواد آن، با هم متفاوت می باشند.
مواد لازم برای تهیه شامی پوک
پیاز یک عدد
گوشت گوسفند بدون رگ و ریشه و چربی 400 گرم
زردچوبه ، فلفل قرمز، فلفل سیاه یه میزان دلخواه
لپه خیس شده یک لیوان
سیب زمینی یک عدد
تخم مرغ دو عدد
زعفران دم کشیده یک قاشق
پودر تخم گشنیز در صورت تمایل به میزان دلخواه
طرز تهیه شامی پوک
یک پیاز بزرگ رو نگینی خورد کنید تو روغن بریزید وسرخش کنید. بعد حدود ۴٠٠ گرم گوشت رو هم اضافه کنید و تفت بدید.
زردچوبه ،فلفل قرمز و فلفل سیاه رو هم اضافه کنید کمی تفت بدید.
آب در حدودی که یک بند انگشت بالاتر از گوشت قرار بگیره اضافه کنید و اجازه بدید گوشت بپزه و آبش خشک بشه.
یک لیوان لپه رو که یک ساعت خیس کردید و بگذارید بپزه و تقریباً حدود دو قاشق آبش بمونه. یعنی خیلی خشک نشه لپه ها.
یک عدد سیب زمینی رو هم بپزید و رنده کنید.
وقتی گوشت و لپه خنک شد، داخل غذا ساز بریزید و یا چرخشون کنید.
دو تا تخم مرغ و محلول زعفرون و سیب زمینی ها را اضافه کنید ورز بدید. حتماً حدود یک ساعت داخل یخچال مواد رو استراحت بدید.
بعد یک مقدار از مواد شامی پوک را برداید گرد کنید و فشرده کنید تا صاف بشه و وسطش یه سوراخ ایجاد کنید و توی روغن داغ سرخ کنید.
نوش جان.
نکات مهم پخت شامی پوک
• لپه و گوشت رو حتماً جدا بپزید.
• حتماً یک ساعت مواد رو استراحت بدید که به دستتون نچسبه،
• حرارت روغن نباید زیاد باشد تا مغز شامی خام بماند و روی آن سرخ شود یا آنقدر کم باشد و شامی روغن را جذب کند که وا برود حرارت باید در حد متوسط باشد .
• آب لپه ی جوشیده را دور بریزید تا نفخ لپه از بین برود.
• مقدار لپه وقتی بیشتر از گوشت باشد شامی پوک می شود و احتیاج به جوش شیرین ندارد.
• با ریختن آب گوشت باقیمانده از پخت گوشت در مایه شامی پوک مزه ی شامی بهتر می شود.
• سیب زمینی را با گوشت و لپه چرخ نکنید ، ریز رنده کنید چون با چرخ کردن سیب زمینی لیز می شود.
• بدون سیب زمینی هم می توان شامی خوبی درست کرد ولی سیب زمینی چسب بهتری به مایه می دهد.
• به جای لپه می توان از یک دوم لپه و یک دوم نخود خیس کرده استفاده کرد.
• گوشت گوسفند کم چربی بهتر از گوشت گوساله است چون شامی با گوشت گوساله خشک می شود.
در صورت استفاده از گوشت گوساله 2 قاشق غذاخوری کره آب کرده در مایه استفاده کنید تا شامی خشک نشود.
• اگر گوشت گوسفند تکه ای در دسترس نداشتید و گوشت چرخ کرده مصرف کردید آن را نیز با پیاز چهار قاچ بخار دهید و به همان ترتیب دوباره چرخ کنید.
پیاز چهار قاچ استفاده شده در شامی را باید دور انداخت.
• با اضافه کردن گردو و کمی گشنیز و جعفری به نصف مایه شامی پوکمی توانید 2 نوع شامی ( شامی گیلانی ) سر میز خود داشته باشید.
• با گوشت مرغ نیز می توان شامی تهیه کرد ولی حتماً باید 2 قاشق آب مرغ و کره اضافه کنید تا شامی خشک نشود.
• اگر روغن شامی کف کند باید آن را عوض کنید. به همین دلیل در ظرف کوچک با گنجایش یک شامی آن را سرخ کنید.
• روغن ظرف سرخ کردنی در حدی باشد که روی شامی را بگیرد.
• اگر گوشت شامی پوک زیاد باشد ، شامی مزه ی گوشت کوبیده ( آبگوشت ) می گیرد و خیلی پوک نمی شود.
• مزه ی لپه باید به گوشت قالب باشد.
• از گوشت یا مرغ باقیمانده از غذاها ( اگر سس به خصوصی نداشته باشید ) می توانید در تهیه شامی استفاده کنید.
• در کنار دیس شامی پوک به غیر از دورچین غذا ، می توانید از انواع سبزیجات پخته یا خام مانند ماست ، خیار یا اسفناج ، همراه با سبزی خوردن و ترشی استفاده کنید.
منبع: آشپزباشی خودم پز-هستی/راسخون / مجله تصویر زندگی