طرز تهیه نخودپلو با گوشت

  • شروع کننده موضوع Diba
  • بازدیدها 119
  • پاسخ ها 0
  • تاریخ شروع

Diba

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2015/04/15
ارسالی ها
86,552
امتیاز واکنش
46,640
امتیاز
1,242
در این مطلب طرز تهیه نخودپلوی ایرانی با گوشت را به شما آموزش داده ایم.

• زمان آماده سازی: 30 دقیقه
• زمان پخت: 2 ساعت
• سطح دشواری: آسان
• میزان سرو: 5 تا 6 نفر

مواد لازم:

  • نخود: یک دوم پیمانه
  • برنج: 3 پیمانه
  • زیره سیاه: 1 ق چ
  • گوشت سردست گوسفندی: 700 گرم
  • پیاز: 2 عدد متوسط
  • سیر: 6 حبه
  • زعفران ساییده شده: یک دوم ق چ
  • ادویه مخلوط: یک ق چ
  • گرد لیمو عمانی: یک ق چ
  • نمک: به میزان لازم
  • سیب زمینی: یک عدد متوسط
  • کره: 100 گرم
  • روغن: به میزان لازم

1230747_570.jpg


مواد لازم ادویه پلویی:

  • زیره سبز: 4 ق س
  • گل سرخ: 2 ق س
  • دارچین (پودر شده): 2 ق س
  • زنجفیل (پودر شده): یک ق س
  • جوز هندی (پودر شده): یک دوم یک عدد
  • میخک: یک ق چ
  • هل ساییده: یک دوم ق چ

طرز تهیه:

1. نخود را به همراه نمک از شب قبل خیس کنید. در این فاصله چند بار آبش را عوض کنید و بگذارید بپزد. گوشت، یک پیاز و نیمی از سیر را بگذارید با هم بپزند و در اواخر پخت نیز کمی نمک اضافه کنید.

2. برنج را با نمک به مدت 3 ساعت خیس کنید. سپس برنج را در آب جوش بریزید و وقتی هنگام آبکش کردنش نزدیک بود نخود پخته را اضافه کنید و هر دو را با هم آبکش کنید.

3. برنج را دم کنید و لا به لایش زیره سیاه، زعفران آب کرده و کره بریزید. پیاز و سیر باقی مانده را ریز خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند و بعد گوشت پخته و تکه شده، نمک، ادویه مخلوط و پودر لیمو عمانی را اضافه کنید و خوب تفت دهید.

4. سیب زمینی را نیز به صورت خلالی برش داده و جداگانه سرخ کنید. بعد از دم کشیدن پلو (که معمولا با حرارت متوسط حدود 30 دقیقه است)، آن را در دیس سرو کشیده و لا به لایش و یا رویش از مواد گوشتی و سیب زمینی سرخ شده و کمی پیاز داغ بدهید.

طرز تهیه ادویه پلویی:

در جای جای جهان، هر کشور ادویه ای مخصوص به خود دارد و حتی از شهری به شهر دیگر نوع ادویه فرق می کند. ما در اینجا ادویه ای استاندارد را آموزش می دهیم. کم و زیاد کردن انواع ادویه بستگی به ذائقه شما دارد. همه مواد را در آسیاب قهوه ریخته و پودر کنید سپس در ظرف در بسته ریخته و در جای خنک قرار دهید تا در موقع لزوم از آن استفاده کنید.

نکته:

1. این پلو را به صورت بومی این گونه تهیه می کنند که: گوشت و نخود را با هم می پزند و با آب خود گوشت برنج را به صورت کته درست می کنند.

2. بنا به ذائقه خود می توانید ادویه، پودر لیمو عمانی و زیره پلو را کم و زیاد کنید.

3. به جای گوشت سردست گوسفندی می توانید از ماهیچه گوساله نیز استفاده کنید.
 

برخی موضوعات مشابه

بالا