طرز تهیه پلو بریانی هندی

مهربانوی ایرانی

کاربر نگاه دانلود
کاربر نگاه دانلود
عضویت
2018/11/30
ارسالی ها
6,382
امتیاز واکنش
14,554
امتیاز
898
سن
27
طرز تهیه پلو بریانی هندی
بریانی هندی غذای بسیار لذیذی است که آن را با انواع گوشت طبخ می کنند
استفاده از ادویه های مختلف و سبزیجات معطر، طعمی بینظیر را بوجود میاورد. این بریانی به قدری لذیذ و مطبوع و پر از عطر و بوی نعنا و گشنیز تازه و ادویه ها هست که تا نخورید باورتون نمیشه.

بریانی هندی از غذاهای مخصوص مهمانی و مجالس در میان هندی ها می باشد.

rice-Buriani-Indian-4.jpg


دستور اول پخت پلو بریانی هندی
مواد لازم

  • مرغ نیم کیلو
  • برنج ۳پیمانه
  • ماست ۲ فنجان
  • پیاز بزرگ ۱عدد
  • رب گوجه ۱قاشق غذاخوری
  • ادویه ها : زنجبیل، پودر سیر، دارچین، زیره سیاه، جوز هندی، هل سبز پودر شده، از هر کدام ۱/۲ قاشق چایخوری
  • زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم
  • روغن و زعفران دم کرده به میزان لازم


طرز تهیه

1- ابتدا پیاز را خرد کرده و تفت دهید.

2- سپس رب را اضافه کرده و کمی که تفت خورد مرغ را که به تکه های کوچک تقسیم کرده اید اضافه کنید و به همراه پیاز و رب تفت دهید.

3- بعد ادویه ها را اضافه کنید.

4- وقتی مواد کمی با هم تفت خورد ماست را کم کم اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا نبرد.

5- بعد از یکدست شدن مواد در قابلمه را گذاشته تا سس مرغ با حرارت ملایم آماده شود.

6- برنج را جداگانه آبکش کرده و کمی زنده تر بردارید سپس لایه به لایه از مواد برنجی و سس بریزید.

7- در نهایت زعفران دم کرده را ریخته و زمان دهید تا برنج دم بکشد.
نوش جان

rice-Buriani-Indian.jpg


روش دیگر تهیه پلو بریانی هندی
مواد لازم برای 4 نفر

  • 4 تکه ران مرغ کامل
  • 4 دانه میخک
  • 2-3 تکه چوب دارچین
  • فلفل قرمز به میزان دلخواه
  • 2-3 عدد گیاه ستاره ای (استار انیس)
  • زعفران برای دم کردن
  • سیر ۴-۵ حبه
  • 2 ق.غ زنجبیل تازه
  • 1/2 پیمانه گوجه ی پوره شده
  • 3-4 عدد برگ بو
  • روغن حیوانی یا کره به میزان لازم
  • 1 بسته ماست موسیر کوچک
  • 4 عدد هل
  • 2-3 ق.غ زیره
  • 4 پیمانه برنج
  • 2-3 عدد پیاز درشت


rice-Buriani-Indian-5.jpg


طرز تهیه پلو بریانی هندی

مرغ را از شب قبل در ماست موسیر، چوب دارچین، برگ بو، میخک، هل و سیر و زنجبیل و پودر فلفل قرمز و کمی نمک یک شب تا صبح مزه دار می کنیم.

روز بعد در تابه از روغن حیوانی ریخته زیره، هل، چوب دارچین، برگ بو و میخک ریخته و قبل از اینکه سرخ شوند پوره گوجه را اضافه میکنیم.

در تابه دیگری روغن حیوانی ریخته و پیازهای حلقه شده را سرخ میکنیم تا جایی که طلایی رنگ و چیپسی شوند، زیر گاز را خاموش کرده، به کناری میگذاریم.

حالا مواد مزه دار شده مرغ را به مواد پوره ی گوجه فرنگی اضافه کرده، نصف لیوان آب داغ ریخته تا مواد حالت سس مانند پیدا کند. درب ظرف را گذاشته تا مرغ کاملاً پخته شود و به روغن بیوفتد حالا نیمی از پیاز داغ خود را به مواد اضافه می کنیم. وقتی کاملاً پخته شد میزان نمک را اندازه کرده زیر گاز را خاموش میکنیم.

درون قابلمه ی برنج را آب کرده و میگذاریم که جوش بیاید. نمک و زیره را در آب برنج ریخته میگذاریم تا زیره به آب رنگ وعطر بدهد و نرم شود. حالا برنج را اضافه کرده و مقداری که هنوز زنده است و به دندان می آید، آبکش میکنیم.

حالا از مواد مرغ لابه لای برنج میگذاریم و در لایه ی آخر برنج و در نهایتپیاز داغ را روی برنج می دهیم و زعفران دم کرده را به برنج می دهیم. درب ظرف را می گذاریم تا برنج دم بکشد.

تمام مواد باید با کره یا روغن حیوانی تهیه شود و هیچ گونه روغن صنعتی در آن به کار نمی رود.

این غذا را با ماست ترشی سالاد یا هرچیزی که با پلو تمایل به خوردنش را دارید میتوانید میل کنید.

نوش جان.



روش سوم تهیه پلو بریانی هندی
مواد لازم برای 2-3 نفر

  • 500 گرم ران یا سـ*ـینه ی مرغ – خرد شده
  • 300 گرم برنج
  • 1 پیمانه ماست معمولی
  • 5 ق غ پیاز سرخ شده
  • 5 ق غ برگ تازه ی نعنا
  • 5 ق غ برگ تازه ی گشنیز
  • 4 ق غ آب زعفران
  • 1 ق غ از ادویه های :پودر گشنیز- پودر زیره
  • زردچوبه – نمک- گارما ماسالا
  • پودر هل- دارچین- فلفل قرمز
  • 1 ق چ سیر رنده شده
  • 1 ق چ زنجبیل رنده شده
  • کره و روغن به میزان لازم
rice-Buriani-Indian-3.jpg


طرز تهیه پلو بریانی هندی با مرغ

تکه های خرد شده مرغ را در یک کاسه ریخته و پودر فلفل- گشنیز- زیره- زردچوبه – نمک – گارما ماسالا- سیر و زنجبیل رنده شده به اضافه ی 3 ق غ روغن زیتون را به مرغ اضافه کنید.

با دست مرغ را با ادویه های ذکر شده خوب مخلوط کنید.

rice-Buriani-Indian-2.jpg


در ظرف مرغ را بسته در یخچال شب تا صبح بگذارید بماند. ماندن گوشت در روغن و ادویه باعث می شود گوشت بسیار ترد و مزه ی ادویه های به خرد گوشت برود.

حالا در یک پیاله ماست را با پودر هل- دارچین – کمی نمک- و فلفل قرمز مخلوط کنید.

مرغ را در ته یک قابلمه بچینید و ماست ادویه دار را روی مرغ بریزید.

سپس 3 ق غ آب روی ماست بریزید.

روی مرغ مقداری از پیاز سرخ شده و نعنا و گشنیز خرد شده- ریخته و مرغ را کنار بگذارید. باقی مانده ی پیاز سرخ شده و سبزیجات را برای برنج نگه دارید.

rice-Buriani-Indian-1.jpg


برنج را به مرحله ی آبکشی برسانید. مقداری از برنج را روی مرغ ریخته و روی آن کمی پیاز سرخ شده و سپس از سبزیجات خرد شده و آب زعفران بریزید. مجددن باقیمانده ی برنج را بریزید روی لایه ی قبلی و

آب زعفران و باقی مانده ی پیاز سرخ شده – نعنا و گشنیز را نیز روی برنج پخش نمایید. پیاز سرخ شده رنگ و طعم خوبی به برنج می دهد. در آخر کره ی آب شده را روی برنج ریخته و بگذارید دم بکشد

برای 10-5 دقیقه اول با حرارت بالا بعد از آن با حرارت متوسط به مدت 15 دقیقه و بالاخره با حرارت خیلی کم برای 15-10 دقیقه. زمانیکه برنج دم کشید آن را با تکه مرغ های برشته شده از ته دیگ سرو کنید.

نوش جان

منابع:کوکپد/کانال آشپزی سپیده

مجله تصویر زندگی
 

برخی موضوعات مشابه

بالا