- عضویت
- 2015/04/15
- ارسالی ها
- 86,552
- امتیاز واکنش
- 46,640
- امتیاز
- 1,242
انواع ماش پلو
۱. ماش پلو ساده
۱. ماش پلو ساده
مواد لازم
برنج2 پیمانه
ماش1 پیمانه
آب1.5 پیمانه
روغن2 قاشق غذاخوری
کره2 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم
زعفران ساییده1/2 قاشق چایخوری
دستور تهیهبرنج2 پیمانه
ماش1 پیمانه
آب1.5 پیمانه
روغن2 قاشق غذاخوری
کره2 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم
زعفران ساییده1/2 قاشق چایخوری
- برنج را پاک کنید، بشویید و در آب سرد خیس کنید، سپس ۲ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کرده و اجازه دهید ۳-۲ ساعت خیس بخورد.
- ماش را از شب قبل در آب خیس کنید و دو سه بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود، سپس ماش خیس خورده را در آبکش بریزید تا آب آن خارج شود.
- یکی دو قاشق روغن در قابلمهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود، سپس ماش خیس خورده را به آن اضافه کنید.
- چند دقیقه ماش را بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن شفاف شود، سپس ۱.۵ پیمانه آب و مقداری نمک به آن اضافه کنید.
- درب قابلمه را ببندید و حرارت را متوسط کنید تا آب به جوش آید، سپس حرارت را کم کرده و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید تا ماش بپزد، ولی مراقب باشید له نشود.
- یک دانه ماش را بین دو انگشت خود فشار دهید. ماش باید نرم باشد، ولی متلاشی نشود. در این هنگام حرارت را خاموش کنید.
- یک قابلمه متوسط را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. آب برنج خیس خورده را خالی کنید و برنج را همراه با یکی دو قاشق غذاخوری نمک به قابلمه اضافه کنید.
- حرارت را کمی زیاد کنید و اجازه دهید برنج به مدت ۱۰-۸ دقیقه بجوشد تا آماده آبکش کردن شود.
- چند دانه برنج را با دست تست کنید، زمانی که اطراف برنج نرم شده، ولی وسط آن هنوز کمی سفت و استخوانی است، آن را آبکش کنید.
- قابلمه را بشویید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود، سپس ۳-۲ قاشق غذاخوری روغن در آن بریزید.
- پس از داغ شدن روغن، ته دیگ مورد نظر (ته دیگ سیب زمینی یا ته دیگ نان) را در قابلمه قرار دهید، سپس برنج آبکش و ماش پخته را به صورت لایه به لایه در قابلمه بریزید.
- کره را تکه تکه کنید و روی برنج قرار دهید. با ته کفگیر چند سوراخ در برنج ایجاد کنید، سپس درب قابلمه را بسته و حرارت را متوسط کنید.
- ۱۰ دقیقه صبر کنید تا قابلمه بخار بگیرد، سپس روی درب قابلمه دمی قرار دهید و حرارت را کم کنید.
- حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.
- زعفران را در ۴-۳ قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید و پس از دم کشیدن ماش پلو، روی آن بریزید.
- یکی دو دقیقه دیگر درب قابلمه را ببندید، سپس حرارت را خاموش کنید.
- ماش پلو را با ته کفگیر مخلوط کنید، سپس در دیس بکشید و ته دیگ را روی آن قرار دهید.
- ماش پلو را همراه با سالاد شیرازی، ترشی بادمجان یا ترشی لیته نوش جان کنید.